Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 19108 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 84644.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Masakër komuniste në Buzëmadhe : ese / Petrit Palushi; Ramadan Musliu
2 I vdekur mes të gjallëve : publicitete, ide / Haxhi Gjoka
3 Gjurmime koreografike / Ramazan H. Bogdani; Flora Koka; Vera Ibrahimi
4 Iktiofauna e Shqipërisë / Ndoc Rakaj
5 Marrëdhëniet civilo-ushtarake në Shqipëri dhe ndikimi i tyre institucional e profesional në ushtri / Adem Çobani; Fuat Çeliku
6 Rënia e një miti ose Partia Demokratike e Shqipërisë / Ylli Polovina; Moikom Zeqo
7 Portrete kineastësh / Leon Qafzezi; Vath Tabaku
8 Terenzio Tocci, babai im : mendime e kujtime : përkth. / Rita Toçi
9 Nga prangat në demokraci : meditime / Petrit A. Velaj; Faruk Myrtaj
10 Marrëdhëniet martesore sipas legjislacionit shqiptar / Valentina Zaçe
11 Lufta e Vlorës në kujtimet e mia / Gani I. Abazi; Bardhosh Gaçe
12 Për një konceptim të ri të drejtimit të shkollës / Jetmir Aliçkaj
13 Perandoria e Bizantit : epopeja e një qytetërimi të magjishëm : përkth. / Auguste Bailly; Fatmira Aliaj
14 Shqiptarët përballë shovinizmit serbo-grek : përmbledhje e zgjeruar e përmbledhjeve dhe intervistave / Abdi Baleta
15 Vepra të autorëve dhe studiuesve italianë për Shqipërinë dhe shqiptarët : (shek.XV-XX) : Katalog = Opere di autori e studiosi italiani sull'Albania e gli albanesi : (sec.XV-XX) : Catalogo / Afërdita Sharxhi; Nermin Basha
16 Ernest Koliqi, poet e prozator / Anton N. Berisha; Giuseppe Faraco
17 Mjeshtri i prapaskenave / Thoma Bezhani
18 Ringjallje / Uran Butka; Gjergj Zheji
19 Gratë e të ngujuarve / Zamira Çavo
20 Drejt perëndimit : e vërteta e korrikut 1990 / Ilir Demalia; A. Kondili
21 Përbindëshi i Tropojës : 11 përdhunimet më ekstreme në Shqipëri / Zamir Dule; Edmond Dragoti
22 Kundër komunizmit, "Jo" edhe Berishës! : dhjetor 1990-shkurt 1995 / Petro Dhimitri
23 E drejta penale : pjesa e posaçme / Ismet Elezi
24 Arbëria dhe Gjergj Kastrioti Skënderbeu : 1405-1468 : [përkth.] / Athanas Gegaj; Gjergj Gj. Gashi
25 Në ndihmë të vëllezërve dhe të besëlidhurve : pjesë e nxjerrë nga libri dorëshkrim "Kështu luftuam ne" / Ibrahim D. Hoxha; Irfan Bregu
26 Indeksi alfabetik i ligjeve 1990-1994 : udhëzues për gjetjen e shpejtë të ligjeve / Halim Islami
27 Zigur Lelo / Idajet Jahaj; Nasi Lera
28 Çlirimtarët shqiptarë nga Dibra në Zagreb : refleksione rreth historikut të Brigadës IV, VII-S në kontekstin e LANÇ të popullit shqiptar në"Maqedoninë Perëndimore" / Vangjel Kasapi; Hasan Çipuri; Hasan Çipuri; Vangjel Kasapi
29 Kodi civil i Republikës së Shqipërisë : miratuar me ligjin nr.7850, datë 29.7.1994
30 ...Sa u tunt jeta / Musine Kokalari
31 Vexhi Buharaja : njeriu, poeti, dijetari : 1920-1987 / Ahmet Kondo; Agim Mehqemeja
32 Kontrata e Partisë Demokratike me Shqipërinë : tre vjet qeverisje e PD, angazhimet dhe përmbushja e tyre : ekspozeja e Presidentit të Republikës Sali Berisha, paraqitur në takimin e tij me shtypin më 22 mars 1995 / Sali Berisha
33 Vite të humbura : publicistikë / Mehmet Kraja; Zija Çela
34 Lasgushi në Pogradec : (ditar) / Meri Lalaj; Bujar Hudhri
35 Letër e mbyllur e disidentit... : drejtuar më 11 tetor 1986 Sekretarit të Parë të KQPPSH Ramiz Alia dhe Kryetarit të Këshillit të Ministrave Adil Çarçani / Koçi Lubonja
36 Larg dhe mes njerëzve : kujtime internimi : 1973-1990 / Liri Lubonja
37 Marije Shllaku : një jetë në istikame dhe vuajtje për atdhe / Ibrahim Meta
38 Raca shqiptare : studim antropologjik e historik / Jakov Milaj
39 Venezia e Albania : tracce di antichi legami = Venecia dhe Shqipëria : gjurmë të lidhjeve antike / Lucia Nadin; Klodeta Dibra
40 Një fshat i lashtë (Divjaka) / Kol Nika
41 Gjeografia 6 / Agron Nishku; Perikli Qiriazi
42 Portrete dhe skica : jeta e Jezuit, Muhameti, Omar Khajami, etj. / Fan S. Noli; Nasho Jorgaqi; Xhevat Lloshi; Arshin Xhezo
43 Normalja në traditë / Kujtim Bevapi
44 Jetë në pranga : monografi për Sami Dangëllinë / Sulejman Opoja; Genta Ibrahimi
45 Overview of Albania : informative book / Bashkim Kozeli
46 Dosja e diktaturës / Pjetër Pepa; Visar Zhiti
47 Pëmirësimi dhe zhvillimi i politikës së pagave në Shqipëri : konferenca tripalëshe për pagat në Shqipëri : Tiranë, 1-3 nëntor 1995
48 Plagët që flasin : kujtime
49 Pj.1 : Libri i kujtimeve : 1944-1951
50 Politika e sigurimit dhe e mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë
51 Nji shkurtim kujtimesh mbi kryengritjen shqyptare të vjetit 1912 / Hasan Prishtina; Ramadan Musliu
52 Kombi Shqiptar dhe kriza lindore / Veip Proda
53 Ktheni fytyrën nga kombi, vëllezër / Veip Proda
54 Raport për zhvillimin njerëzor Shqipëria 1995 / Metty Thimm
55 Misticizma islame dhe bektashizma / baba Rexhepi
56 Vepra : Naim Frashëri. Hi dhe shpuzë. Plagët tona / Mithat Frashëri; Nazmi Rrahmani; Sabri Hamiti; Nazmi Rrahmani
57 Albania e Konicës pergamenë shqiptare / Shefik Shkodra; Nazmi Rrahmani
58 Gjergj Kastrioti Skënderbeu : 1468-1968 / Edward A. Licho
59 Skënderbeu-edukator i kombit shqiptar / Demë Mullaqi
60 Rezistenca dhe e mundshmja shqiptare / Faton Abdullahu; Nazmi Rrahmani
61 Dy shtete shqiptare dhe bashkimi kombëtar / Ali Jakupi; Enver Maloku
62 Historia e filozofisë shqiptare / Sejfedin Sulejmani
63 Sami Frashëri dhe pedagogjia e Rilindjes Kombëtare / Jashar Rexhepagiq; Milazim Krasniqi
64 Marrëdhëniet shqiptaro-greke : 1829-1881 / Shkëlzen Raça
65 Gjergj Kastrioti Skënderbeu / Flamur Hadri
66 Popullsia e Kosovës gjatë shekujve XIV-XVI / Muhamet Tërnava; Ali Hadri
67 Etnonimi arbëresh-shqiptar : kontribut për autoktoninë e shqiptarëve / Engjëll Sedaj
68 Ndërtimi i Shqipërisë demokratike : parime të përgjithshme për ndërtimin e vendit : përkth. / Gary I. Allen
69 Shkrime të mbledhur në anglisht dhe shqip në fushat e historisë dhe shoqërisë = Collected writings English and Albanian on history and society, culture, religion econimics / Peter R. Prifti
70 Shkrime të mbledhur mbi çështjen e minoritetit grek në Shqipëri dhe çështjen e Kosovës = Collected writings on the greek minority in Albania, and on Kosova / Peter R. Prifti
71 V.2 : Parashtresë mbi lëvizjen kombëtare shqiptare. Gjermania dhe Shqipëria. Shqipëria si mu duk. Shqipëria-kopshti shkëmbor i Evropës Jug-Lindore
72 Fan Noli dhe çështja e Kosovës / Mensur Raifi; H. Hoxha
73 E drejta administrative : leksione / Sokol Sadushi
74 Diktatura : akuza dhe apologjia : 2.400.000 vite burg, 600.000 vite internim, 2.025.000 vite pune e detyruar / Haxhi Sula; Pëllumb Kaso; A. Rama
75 Shqipëria dhe Rumania faktor paqeje në Ballkan : vizita e Presidentit të Rumanisë I.Iliesku në Shqipëri / Dionis Bubani; F. Nikolla
76 Gjurmë në histori : Palok Traboini, mësues, poet e luftëtar / Kolec Traboini
77 Tri ligje për shoqëritë tregtare : Për dispozitat që rregullojnë pjesën e parë të kodit tregtar; Për shoqëritë tregtare; Për regjistrimin tregtar
78 Hasan Riza Pasha, mbrojtës i Shkodrës në Luftën Ballkanike (1912-1913) / Prenk Uli
79 Kokëqethja : album / Maks Velo
80 Vizatime mbi arkitekturën shqiptare : album / Maks Velo
81 Ballafaqime politike në Shqipëri : 1897-1942 : kujtime dhe vlerësime historike / Sejfi Vllamasi; Marenglen Verli
82 Mbi historinë e Progonatit / Muharrem Xhufi; Trim Gjata
83 Panteoni ilir / Moikom Zeqo
84 Rexhep Qosja dhe çështja kombëtare shqiptare / Moikom Zeqo; Llazar Vero
85 Usta Isuf Myzyri : epoka, vepra, jehona / Alfons Balliçi; Sulë Dedej; Flutura Açka
86 Histori e Ballkanit : shek. XIV-XX / Georges Castellan; Arben Puto; Mirela Kumbaro; Arben Puto; Luan Omari
87 Vendi që ze Skënderbeu në historinë e Shqipërisë / Abaz Ermenji
88 V.4 : Istoria e Skënderbeut
89 Dialog me Alain Bosquet / Ismail Kadare; Alain Bosquet; Bujar Hudhri
90 Një ankth gjysmëshekullor : Shqipëria e Enver Hoxhës / Amik Kasoruho
91 Vite, njerëz, ngjarje : kujtime / Haxhi Lleshi; Kujtim Ymeri; Zenel Sulaj
92 Toleranca, burim i hapësirës ekumenike dhe i artit ekumenik në Ballkan : shek. XV-XX / Myslim Hotova; Hasan Çipuri
93 Verdikti i popullit : me Berishën drejt Evropës! / Petro Dhimitri
94 Tarikati islamik "Saadi" El-Xhibbavi / Ismail H. Aga; Ismail H. Aga
95 An Invitation to Albania an overview of Albania's economy and resources / Edith Harxhi
96 Që të bëhej Shqipëria / Tol S. Arapi
97 1000 pyetje : përgjigje nga ligji i ri i Sigurimeve Shoqërore / Fadil Kepi
98 Mësues patriotë të Lumit të Vlorës / Idajet Jahaj; Adriatik Kallulli
99 Për ku je nisur, Shqipëri? : një vizion mbi programin e rimëkëmbjes ekonomike të Shqipërisë : monografi / Vehbi Velija; Mira Meksi
100 Jeta ime në figura / Maks Velo
101 Sistemi parlamentar / Luan Omari
102 Arsimi profesional në reformim : për mësuesit specialistë / Lumturi Agalliu
103 Të njohim parlamentin : manual
104 Historia e nëntokës shqiptare / Rushan Koçibelli; Petrit Ymeri
105 Të drejtat e njeriut në Shqipërinë post-komuniste
106 Fshati-një botë e mënjanuar : studim sociologjik krahasues Ortele (Itali) - Kaninë (Shqipëri) / Agim Muçaj; Maksim Gjinaj
107 Thesi i burgut : album / Maks Velo; Gjergj Zheji
108 Quo vadis, Albania? : a vision of the economic recovery program of Albania : a monograph / Vehbi Velija
109 Palltoja e burgut : kujtime / Maks Velo; Zija Çela
110 Kush ishte Enver Hoxha / Agim Musta; Mexhit Kokalari; Hashim Shala
111 Viktor Lamani : monografi / Paskal Koto
112 Sekretet e VIP-ave : intervista / Mentor Hoxha; Ilir Bushi
113 Kodikët e Shqipërisë në "Kujtesën e Botës" : studim monografik / Shaban Sinani; Albana Velianj
114 Na ishte një herë... [fletëpalosje] : ekspozitë e çelur në Bibliotekën Kombëtare në përkujtim të "Bibliotekës për djelmërinë" të Institutit Herbert : Tiranë, prill 2011 / Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë
115 Ç'na mësojnë tekstet shkollore për kombin? : shënime kritike për disa tekste të lëndëve shoqërore në kuadrin e projektit të IIKSh-së / Hulusi Hako; Ibrahim Gashi
116 Akte ndërkombëtare të ratifikuara nga Kuvendi i Shqipërisë : 1991-2009 : (Legjislatura e XII-XVII ) : tregues bibliografik / Rudina Shiroka; RSH. Kuvendi
117 Çamëria : vështrim historik / Hasan Minga; Mehmet Minga
118 Kur kujtojmë Eshref Gjonçën : monografi / Zihni Haskaj; Agim Xhelili; Merita Alimuçaj (Gjonça)
119 Tropoja, Malësia e Mirë : Dardania Alpine, Pult, Altun, Malësia e Gjakovës / Ramiz Lushaj
120 Procedura penale / Halim Islami; Artan Hoxha; Ilir Panda; Halim Islami
121 Qëndresa e ushtarakëve italianë në Shqipëri / Massimo Coltrinari; Guri Pashaj; Dritan Agaraj
122 Shqipëria vend shenjtorësh [fletëpalosje] : ekspozitë në Bibliotekën Kombëtare në 100-vjetorin e lindjes së Nënë Terezës : 20-30 gusht 2010 / Robert Elsie; Aurel Plasari; Afërdita Sharxhi; Maksim Gjinaj
123 Albania a land of saints [fletëpalosje] : exhibition : at the National Library of Albania commemorating the 100th anniversary of Mother Teresa's birthday : / Robert Elsie; Aurel Plasari; Afërdita Sharxhi; Maksim Gjinaj
124 Lidhja Shqiptare e Prizrenit në shtypin egjiptian : (1878-1881) / Qemajl Morina; Vehap Shita
125 Jo plebishitit venizellist / Abdi Baleta; Myrteza Nura
126 Teil. 3 : Gora
127 Jetë të skalitura në zemër : monografi / Ervehe Çumani; Albert A. Zholi
128 Osteoporoza në qytetin e Tiranës / Dorina Ruci
129 Udhëve të luftës : kujtime / Abaz Zani; Lejdi Shqiponja
130 Vizione të qarta / Pjerin Thomai
131 Rishkrimi i historisë dhe figura e Mustafa Krujës : (1887-1958) : konferencë shkencore përkujtimore : Tiranë, 27 dhjetor 2008 / Ardian Ndreca
132 Trashëgimtarët : Partia Socialiste midis transformimeve dhe vazhdimësisë / Luljeta Progni; Gladiola Bendaj
133 Challenges of Albania's integration in European Union : international conference : Tiranë, 6-7 may 2010 : proceedings / Universiteti "UFO"; Universiteti i Tiranës. Fakulteti i Drejtësisë
134 Piedestale pa statuja : 8 Dhjetor 1990-31 Mars 1991 / Blendi Fevziu; Irma Vuci
135 Burrat e mëdhenj të Dodajve : (...Baftjar Doda, princi i Maleve ) / Fatos Daci; Isa Halilaj
136 Histori e Labërisë / Bardho Hysenaj; Lirim Deda
137 V.1 : Pranë Isa Boletinit : 1892-1916
138 V.2 : Përballë sfidave të kohës : 1916-1963
139 75 vjet futboll sportklub "Tirana" : 1920-1995 / Bektash Pojani; Gjovalin Shkurtaj
140 Programi i Partisë Republikane Shqiptare
141 Kirurgu me duar të arta / Flamur Tartari
142 Namik Delvina : monografi / Apostol Pango; Gazmend Shpuza
143 Gjergj Kastrioti Skënderbeu [album] / Niko Xhufka
144 Besa e Kavajës : një histori... : 1925-1995 / Fatmir Efica; Josif Doja
145 Partia Socialiste e Shqipërisë : platforma elektorale '96 / Partia Socialiste e Shqipërisë
146 Toena : katalog i botimeve 1996
147 Çamëria dhe Janina në vitet 1912-1922 / Ibrahim D. Hoxha
148 Historia e filatelisë shqiptare / Kolë Gjinaj; Paulin Perja
149 Ali Riza Kosova / Vangjel Kasapi; Arben Prendi
150 Ditët e mbrapme të një parlamenti : (19 prill-3 korrik 1996) : kronikë e ngjarjeve para dhe paszgjedhore në Shqipëri, vëzhguar nga disa radiotelevizione europerëndimore / Ylli Polovina; Alfred Dalipi
151 Kompania VEFA ka vendosur ABC-në kapitaliste në Shqipëri / Vehbi Alimuçaj
152 Shqipëria : vështrim historik nga origjina deri në ditët tona : botim informativ / Lek Pervizi; Luan Dode
153 Meditim pedagogjik mbi abetaret shqipe / Kujtim Bevapi
154 Marrëdhëniet e policisë me publikun : policia në fokusin sociologjik gjatë tranzicionit / Hasan Shkëmbi
155 Dialog me Alain Bosquet / Ismail Kadare; Alain Bosquet; Ermira Topi
156 Dy diplomatë amerikanë për Mbretin Zog / Herman D. Bernstein; Hugh G. Grant; Ramiz Lushaj
157 Gjeografia e Shqipërisë : për shkollën e mesme të përgjithshme / Arqile Bërxholi; Perikli Qiriazi; Muharrem Bejleri
158 Ditari : (1937-1943) : Shqipëria / Galeazzo Ciano; Astrit Cani
159 Shqiptarët midis Perëndimit dhe Lindjes / Eqrem Çabej; Brikena Çabej
160 Tragjikët e Evropës / Koço Danaj; Shaban Sinani
161 E drejta zakonore e Labërisë në planin krahasues / Ismet Elezi
162 Kryqi i kuq, shqiponja e zezë : biografi e shkollës teknike shqiptaro-amerikane të Tiranës : monografi për Evropën Lindore / Joan Fultz-Kontos; T. Morcka
163 Manual bazë për personelin brenda burgut në Shqipëri : përkth. / Paul Gatt; Graham Clark
164 Historia e artit dhe artizanatit shqiptar / Dhimo Gogollari; Klement Zoraqi
165 Faik Konica, jam unë / Sabri Hamiti; Nazmi Rrahmani
166 Historia e popullit shqiptar : për shkollat e mesme / Hysni Myzyri
167 Historia e shtetit dhe e së drejtës në Shqipëri / Luan Omari; Aleks Luarasi
168 Arti i shtatë në Shqipëri : shfaqjet dhe xhirimet e para të filmave 1900-1945 / Abaz T. Hoxha; Adriatik Kallulli
169 Indeks i akteve ligjore të Shqipërisë : botuar në Fletoren Zyrtare 1985-1993 dhe numrat 1-7 të 1994 : raport për legjislacionin shqiptar
170 Index of legal acts of Albania : published in Fletorja Zyrtare, the official government gazette : all issues of 1991,1992 and 1993, and including issues 1-3 of 1994
171 V. 1 : 1900-1940
172 Udhëtim me Fan Nolin : nga Traka në SHBA / Nasho Jorgaqi; Kujtim Ymeri
173 Udhëve të mërgimit : udhë përshkrime dhe meditime / Nasho Jorgaqi
174 Çezari kundër Pompeut / Vangjel Kasapi; Liljana Mero
175 Katalog i Shtëpisë Botuese të Ushtrisë : botime të vitit 1993-1994 / Sazan Gjomema; Robert Përmeti
176 Katalogu i teksteve shkollore të SHBLSH : 1994-1995
177 Komunizmi për Shqipërinë : analizë strukturës dhe organizimit ekonomik e shoqëror komunist që u aplikua në Shqipëri / Kreshnik Kolonjari
178 Kur gjurmët e historisë rrezatohen : Ismail Qemal Vlora : 1844-1994 : përmbledhje ligjeratash / Shoqata "Ismail Qemali"
179 Dokumente angleze mbi Lidhjen Shqiptare të Prizrenit dhe fillimin e copëtimit të Ballkanit : (1877-1885) / Skënder Rizaj; Agim Spahiu
180 Shqiptarët, popull i ndarë = Albanians, a divided nation / Giuseppe Catapano; Nermin Falaschi (Vlora); Skënder Rizaj; Skënder Shala
181 Arsimi kombëtar shqiptar : (1908-1912) / Hysni Myzyri; Abdullah Vokrri
182 Gjurmë mbi shqiptarët e Sanxhakut të Nishit deri më 1912 / Sabit Uka
183 Doktor Ibrahim Temo : jeta dhe vepra : 1865-1945 / Kristaq Prifti; Fehmi Rexhepi
184 Njëzet vjet të Institutit Albanologjik : 1967-1987
185 Shqiptarët e Maqedonisë : 1908-1913 / Fejzulla Shabani
186 Historia e popullit shqiptar : për klasën e 8-të / Hysni Myzyri; Mentar Belegu; Fehmi Rexhepi; Natasha Leka; Hysni Myzyri; Osman Zeka
187 Veçanti krijuesish / Sinan Gashi
188 Trojet shqiptare në harta dhe stema ndër shekuj : nga Straboni e Ptolemeu deri më sot / Shyqyri Nimani; Vehap Shita
189 Kalendari Orthodhoks 1995 [material grafik]
190 Vlerësime të letërsisë shqiptare / Isak Shema
191 Historia e popullit shqiptar : për shkollat e mesme / Hysni Myzyri
192 Nëpër hapësirat e politikës së jashtme e të diplomacisë në vitet 1992-2004 / Arian Starova; Meleq Shopi
193 Naimi / Mehmet Gëzhilli
194 Përmbledhës i legjislacionit fiskal të Republikës së Shqipërisë : deri 31.10.1996 : për përdorim në organet tatimore
195 Kontribute të albanologëve të huaj për studimin e gjuhës shqipe / Tomor Osmani; Simon Pepa
196 Liriku i tokës, demoni i fjalës / Moikom Zeqo; Sadije Agolli
197 Reshat Osmani dhe kënga qytetare e Vlorës / Bardhosh Gaçe
198 Diplomacia e mbretit Zogu I-rë : 1912-1939 / Ilir Ushtelenca
199 Shqiptarët-popull i ndarë = Albanians-a divided nation / Giuseppe Catapano; Nermin Falaschi (Vlora); Skënder Rizaj; Skënder Shala
200 Bukë, mall dhe lotë / Neim Pasha; Zenel Gapaj
201 Shkrime shqip dhe anglisht : artikuj të ndryshëm botuar gjatë viteve 1993-1996 / Peter R. Prifti
202 Historiku i Luftës Nacional-Çlirimtare në Qarkun e Tiranës
203 Historiku i Luftës Nacional-Çlirimtare në Qarkun e Tiranës
204 Pogradeci (Kaza e Starovës) në luftë për liri, ruajtjen e pavarësisë dhe demokraci / Servet Lamçe
205 Skënderbeu, strateg dhe komandant legjendar / Shahin Leka; Shefqet Vangjeli
206 Elez Isufi / Xhafer Martini; Xhemil Abazi
207 Spektër shqiptar : Ukshin Hoti, Agim Vinca, Petrit Kalakula, etj. : intervista / Ibish Neziri
208 Gjeografia 6 / Agron Nishku; Perikli Qiriazi
209 Autobiografia / Fan S. Noli; Abdullah Karjagdiu; Donika Omari
210 Anton Harapi i redimensus / Aurel Plasari
211 Platforma elektorale e Partisë Demokratike / Partia Demokratike e Shqipërisë
212 Plagët që flasin : kujtime
213 Projekti i Kushtetutës së Republikës të Shqipërisë
214 Gjeografia e Shqipërisë 8 : maket / Perikli Qiriazi; Qamil Xherahu; Arqile Bërxholi; Arqile Bërxholi
215 Misteret e një ministri : vitet e fundit të Mirash Ivanajt / Lazër Radi; Orlando Laperi
216 Kombësia dhe feja në Shqipëri : 1920-1944 / Roberto Morozzo della Rocca; Luan Omari
217 Roli i besimit mysliman në Shqipërinë paskomuniste : seminar ndërkombëtar : 9-12 dhjetor 1994 / Nexhat Gjuzi; Shoqata e Intelektualëve Shqiptarë "Kultura Islame"
218 Shkodra në shekuj : seminari i parë ndërkombëtar : 22-23 Qershor, 1993
219 Dritat në errësinë : persekutimi i Kishës në Shqipni / Zef Simoni; Kolec Çefa
220 Testamenti politik / Bedri Spahiu; Daut Gumeni
221 Rrjeti i fondacioneve Soros : përkth. / George Soros; Remzi Lani
222 Shkolla italiane e shkolla shqiptare : projekte edukative dhe format e bashkëpunimit : akte të seminarit të parë të studimeve italo-shqiptare, Vlorë 31 Maj-2 Qershor 1993
223 Ataturku dhe shqiptarët : marrëdhëniet shqiptaro-turke dhe jehona e revolucionit qemalist në Shqipëri në vitet 20-30 të shekullit tonë / Gazmend Shpuza; Kujtim Ymeri
224 Trashëgimia në të drejtën ndërkombëtare private shqiptare / Agim Tartari
225 Historia e koreografisë shqiptare : për shkollën koreografike / Engjëll Tërshana; Shaban Mara
226 Një dritare burgu / Petrit A. Velaj; Fatos Arapi
227 Berat, son histoire et son architecture : trad.de l'Alban. / Apollon Baçe; Aleksandër Meksi; Emin Riza
228 Bacë, tregomë për Shqipërinë / Olloman Selmani; I. Nikolla
229 Tërmetet, demonët e nëntokës / Betim Muço
230 Shkrime publicistike / Hamit Lumi
231 Pamje nga humbëtira : kujtime, biseda, letra nga burgu, refleksione, etj. / Fadil Paçrami
232 Prona private në Shqipëri përmes burimeve arkivore e bibliografike : 1924-1944 / Iliaz Fishta; Theodhor Kareco
233 Libri shqip i botuar jashtë Shqipërisë : hyrjet në Bibliotekën Kombëtare 1991-1995 : bibliografi / Margarita Mele
234 Flora e Shqipërisë / Xhafer Qosja
235 Pamje nga humbëtira : biseda, letra nga burgu, refleksione dhe shkrime të tjera : kujtime / Fadil Paçrami
236 Shekulli 21 : mendime dhe opinione / Naum Prifti
237 Një jetë e vështirë / Vasel P. Gjoka; Fran Luli
238 Turizmi qytetar dhe vlerat turistike të qyteteve të Shqipërisë : studim monografik / Dhimitër Doka
239 Daut Boriçi, personalitet i shquar i historisë i kulturës dhe i arsimit shqiptar : simpozium shkencor me rastin e 100-vjetorit të vdekjes : (1896-1996) / Islam Dizdari
240 Me jetue në shekullin e sotshëm : botohet me rastin e 100-vjetorit të Lindjes të NM Tij, Zog I-Mbret i Shqiptarëve / Safet Sadiku
241 Fletorja rezervat : shënime jashtë valixhes diplomatike / Besnik Mustafaj
242 Arkitektura dhe diktatura / Petraq Kolevica
243 Tregu shqiptar i punës në tranzicion
244 Universiteti i Shkodrës "Luigj Gurakuqi" : 1995-1996
245 Hafiz Ali Korça : poet e atdhetar / Faik A. Hoxha
246 Ndjeshmëria e medias së shkruar ndaj çështjeve gjinore në Shqipëri : bazuar në monitorimin e medias së shkruar : janar- dhjetor, 2003 / Eglantina Gjermeni; Marsela Dauti; Majlinda Bregu
247 Fryma halvetiane : botim i posaçëm / Ferid Cërnica
248 Disa fetar patriot musliman shqiptarë
249 Said Najdeni-Hoxho Voka, veprimtar i Lëvizjes dhe Rilindjes Kombëtare / Mahmud Hysa
250 Disa fetar patriot musliman shqiptarë
251 Kronikë e shkurtër nga historia e qytetit të veriut : refleksione / Spiro Lito; Dode Kaçaj
252 Shkrime të mbledhur mbi Fan S.Nolin : shqip dhe anglisht / Peter R. Prifti
253 Aksion për zhvillim, barazi dhe paqe : konferenca e IV botërore për gruan : Pekin, shtator 1995 : raport kombëtar Shqipëri
254 Deformizmi në historiografi : falsifikimet historiografike të shek.19-të : kontribut gjeografisë historike të Kosovës / Muharem Cërabregu
255 Shqipëria as ishull, as depo municioni islamik, por kopësht i harmonisë fetare! / Abdi Baleta
256 Interpretime albanologjike / Aleksandar Stipcevic
257 Lidhja Shqiptare e Prizrenit : 1878-1987 : seminar studimesh : me rastin e 100-vjetorit të saj / Afrim Q. Karagjozi; Federata Pan-Shqiptare e Amerikës "Vatra"
258 Faik Konitza : 1876-1976 : seminar studimesh me rastin e qindvjetorit të lindjes
259 Historia 7 / Agron Gani; Muharrem Dezhgiu; Isuf Bicaj; Kasem Biçoku
260 Pjesë nga Historia e Shqipërisë : libër për fëmijë handikapatë me skica për t'u ngjyrosur
261 Historia 3 : për shkollat e mesme / Adem Mezini; Muharrem Dezhgiu; Jusuf Bajraktari; Kasem Biçoku
262 Metamorfoza e fjalës : përse një deontologji për shtypin... / Luan Rama
263 Ahmed Dakli, patriot i shquar dhe gazetar trim e përparimtar i "Ura e Shkuminit" : gazetë politike letrare e ekonomike / Hilmi Dakli; Petrit Bidoshi
264 Në panxhat e sigurimit : kujtime / Gaqo S. Peçi; Marie Mato
265 Plagët që flasin : kujtime
266 Aktet keqbërëse dhe mëndjet fajtore : çështje të së drejtës penale : (versioni i shkurtuar) / Leo Katz
267 Zhvillimi i turizmit në rajonin e Tiranës : realiteti dhe perspektiva : studim monografik / Vjollca Bakiu
268 Ismail Qemal bej Vlora : mendimi dhe veprimtaria nga dokumentet italiane / Renzo Falaschi; Nermin Falaschi (Vlora)
269 Kodiku i kishës së Shën Prokopit të Tiranës : 1818-1922 / Dhimitër Beduli
270 Një vështrim mbi kishat dhe manastiret e Pogonit / Dhimitër Beduli
271 Të vërteta shqiptaro-greke / Tahir Kolgjini
272 30 minutat e darkës 20 : retendim teorik për informacionin televiziv shqiptar nga fillimet deri 1995 / Entela Komnino
273 2 Prilli, një ditë që akuzon / Eduard Perjaku
274 Proçesi i shekullit / Nafiz Bezhani
275 E paharrueshmja Shqipëri : kujtime të një kohe të vështirë : 1966-1965 : përkth. / Emil Ginar
276 Inkotermat 1990 : Vlera doganore dhe përcaktimi i saj. Tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH). Llogaritja e shpezimeve të transportit / Stefan Herczegh; Vladimir Dhora
277 Njëqind e një trëndafilat e Korçës / Donika Anxhaku; Zenel Anxhaku
278 Mbreti Zog dhe përpjekja për stabilitetet në Shqipëri / Bernd J. Fischer; Krenar Hajdëri
279 Memorje / Gjon Muzaka; Dhori Qiriazi
280 Partia "Lëvizja e Legalitetit" : program elektoral për fushatën elektorale 1996
281 Programi dhe statuti i Partisë "Lëvizja e Legalitetit" / Partia "Lëvizja e Legalitetit"
282 Ilia Xhokaxhi : katalog
283 Një mijë e treqind ditë verbëri : TV si nuk duhet të jetë / Shaban Sinani
284 Lidhja Shqiptare e Prizrenit : 1878-1881 / Kristo Frashëri
285 Në vazhdën e gjurmimeve për epokën e Rilindjes Kombëtare : përmbledhje shënimesh historike dhe historiografike / Gazmend Shpuza; Xhevat Lloshi
286 Rilindje... [album] : Shqipëria në vitet '90 = Revival... : Albania in the '90-ies / Gani Xhengo; Refik Kadija
287 Motive shqiptare [album] / Mirela Kumbaro; D. Shkopeta
288 E vërteta mi Partin Komuniste të Shqypnis / Luan A. Isufi
289 Kush ishte Enver Hoxha / Agim Musta; Mexhit Kokalari; Hashim Shala
290 Emblema shqiptare : gjurmime heraldike / Jaho Brahaj
291 Shqipëria ç'mund të jetë : shpjegime për një të ardhme tjetër / Ardian Klosi
292 Vol.1 : Dokumenti 1-27 : At Mati- Luigji Sopaj-Paliq, OFM-Martir
293 Vol.2 : Dokumenti 1-39 : Imzot Lazer Mjeda : 1869-1935 "Martir i gjallë" dhe Arbëria në kohën e tij
294 Ridënimi / Fatos Lubonja; Kristina Jorgaqi
295 Pjesë të zgjedhura nga vepra / Mithat Frashëri
296 Kryengritja shqiptare e vitit 1912 / Gani D. Ratkoceri
297 Introduction to the canon / Gjergj Fishta
298 Për invalidët e luftës / Petrit Vehbiu; Enver Kushi
299 Shpellat : vlera që meritojnë të njihen e të mbrohen / Trifon Ziu; Tefë M. Topalli
300 Gjuha shqipe në bunker? : sprovë / Mehmet Elezi; Hamit Aliaj; Qemal Sakajeva
301 Hysni Lepenica : monografi / Albert Habazaj; Enver Memishaj (Lepenica)
302 Realitete shqiptaro-amerikane : publicistikë / Mero Baze; Elona Bytyçi
303 Ali Asllani në kujtimet dhe studimet letrare / Bardhosh Gaçe; Nasho Jorgaqi
304 Studiuesit italianë për gjuhën, letërsinë dhe kulturën shqiptare / Tomor Osmani; Simon Pepa
305 Nermin Vlora Falaschi, personalitet e shquar e kulturës kombëtare : katalog
306 Shqiptarët : historia e popullit shqiptar / Edwin E. Jacques; Edi Seferi; Agim Hidi
307 Çinarët / Konrrad Gjolaj; Fran Luli
308 Marrëdhëniet shqiptaro-jugosllave 1945-1948 : dokumente / Ndreçi Plasari; Luan Malltezi
309 Ahmet Bejtaga / Zyhdi Shehi
310 Fëmija shqiptar me sy të zinj = L'Enfant albanais aux yeux noirs : përkth. / Francine Koch; N. Righetti
311 Luftrat e tjera ballkanike : raporti i vitit 1913 nga Carnegie Endowment në një vështrim retrospektiv me shënime dhe me një parathënie të re për konfliktin e sotëm / Gëzim Hadaj
312 Privatizimi në Shqipëri : arritje, të meta, e ardhmja : Monografi / Fatmir Mema
313 50 vjetori i 28 Nantorit shqiptar : 1912-1962 / Necip P. Alpan
314 Politikë antikombëtare e Enver Hoxhës : Plenumi i 2-të i KQ.të PKSh : Berat, 23-27 Nëntor 1944 : dokumente / Ndreçi Plasari
315 Hulumtime për Luginën e sipërme të Përmetit : (Rrëza dhe Shqeria) / Shefqet Saliu; Marie Mato
316 Krijimtaria aktoriale e Aleksandër Moisiut / Selman Vaqari
317 Kosova është imja : kujtime, refleksione / Ilir Malindi; Matish Gjeluci
318 Beteja të Skënderbeut / Rakip Sinani
319 Aleksandër Meksi përmes fjalës së tij / Aleksandër Meksi
320 Shqipëria jashtë "veriut" dhe "jugut" / Ibrahim Kelmendi
321 Kapedan At Stath Melani me shokë = Captain Father Stath Melani and Co. / Apostol Kotani
322 Një udhëtim në histori : Leshicë, fshat i Përmetit / Tolke Xhillari
323 Ali Riza Kosova / Vangjel Kasapi; Arben Prendi
324 Feja, kultura dhe tradita islame ndër shqiptarët : simpozium ndërkombëtar i mbajtur në Prishtinë, më 15-16-17 tetor 1992 / Muhamet Pirraku
325 Kërçova në traditat e saj të vjetra / Qemal Murati
326 Lidhja shqiptare "Besa-Besën" në burime serbe : 1893-1902 / Muhamet Pirraku
327 Albania e Konicës : 1897-1909 / Muhamet Pirraku
328 Rrjedha demografike shqiptare / Hivzi Islami; Gani Bobi
329 Kapiteni që luante me vdekjen / Vasil Premçi; Tatjana Haxhimihali
330 Album me karikatura / Like Rehova
331 Ernest Koliqi : 1903-1975 / Stefan Çapaliku
332 Histori e letërsisë shqiptare / Robert Elsie; Abdurrahim Myftiu
333 Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë = National Library of Albania / Farfuri Xhaja; Afërdita Sharxhi; Bujar Zajmi
334 Një jetë në diktaturë : kujtime të një "armiku të klasës" / Eugjen Merlika
335 Opozita popull : nga maji i kaluar në këtë qershor / Thanas Dino
336 Gjuha shqipe në kishë / Dhimitër Beduli
337 Hidrogjeologjia / Haki Dakoli; Xhezmi Xhemalaj; Diana Kuka
338 Bylisi : historia dhe monumentet / Neritan Ceka; Skënder Muçaj; Angjelina Ceka
339 Historia e Perandorisë Bizantine : përkthim / Georg Ostrogorski; Neka Turkeshi
340 Mbrojtja dhe restaurimi i monumenteve në Shqipëri / Emin Riza
341 Fan Noli siç e kam njohur : kujtime / Behar Shtylla; Kujtim Ymeri
342 Flamuri dhe Ismail Qemali në këngë e rrëfime popullore / Bardhosh Gaçe; Kozma Vasili
343 Kujtime : përkth. nga ital. / Ismail Qemali; Agron Gashi; Xhevat Lloshi
344 Personalitete ushtarake shqiptare në vite : 1912-dhjetor-1997 / Gjergj P. Titani; Proletar Hasani; Hasan Çipuri
345 Fjalor demokratik / Rexhep Qosja; Masar Stavileci
346 E drejta e trashëgimisë e Republikës së Shqipërisë / Nazmi Biçoku
347 Bota ime nëntokësore : kujtime të një inxhinieri / Rushan Koçibelli; Nasi Lera
348 Panteoni i sovranëve : impresione nga jeta e pilotëve / Çobo Skënderi
349 Mirdita : artikuj dhe studime historike
350 Historia e shtetit dhe e së drejtës në Shqipëri / Aleks Luarasi; Luan Omari
351 Historia e shtetit dhe e së drejtës në Shqipëri / Luan Omari; Aleks Luarasi
352 Shpendët pranë nesh / Dhimitër Dhora; Saimir Beqiraj
353 Analiza epidemiologjike e sëmundjeve infektive në Shqipëri : 1996 / Eduard Z. Kakarriqi
354 Fani del nga muzgjet : studime historike / Nikollë Loka; Vera Isaku
355 Petro Cani : babai i kirurgjisë shqiptare / Lluka P. Heqimi; Gjergj P. Titani
356 Kalendari Orthodhoks 1997 : lulëzimi i orthodhoksisë në Shqipëri
357 Kalendari orthodhoks 1996 : godina e re administrative e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë
358 Shkodra, zonë e lirë / Ferid R. Hoti; Hasan Lekaj
359 Figura të shquara ushtarake të kombit tonë / Vangjel Kasapi
360 Pjesë të zgjedhura nga vepra / Mithat Frashëri; Uran Butka
361 Shevqet Muka, "Mësues i Popullit", figurë e shquar atdhetare arsimore dhe kulturore / Islam Dizdari
362 Uljet vertikale të tokave torfike të bonifikuara të Maliqit : 1946-1978 / Marko Kamenica
363 Diplomacia e Ali Pashë Tepelenës : 1786-1822 / Ilir Ushtelenca; Petrika Thëngjilli; Fatmira Aliaj
364 Diplomacia e mbretit Zogu i-rë : 1912-1939 / Ilir Ushtelenca
365 Një familje për fëmijën / RSH. Këshilli i Ministrave
366 Rrethimi i Shkodrës : tetor 1912-prill 1913 : ditar i një korrespondenti të luftës / Gino Berri; Ali Ohri; Shefqet Vangjeli
367 Pj.2 : Liria mes dy burgimeve : 1950-1967
368 Besë, shpresë dhe dashuri : jeta e Gjerasim Qiriazit : përkth.nga angl / John Quanrud; Hysni Myzyri
369 Mukja-shans i bashkimit, peng i tradhtisë / Uran Butka
370 Zhvillimi historik i Legjislacionit Penal në Shqipëri / Ismet Elezi
371 30 minutat e darkës 20 : pretendim teorik për informacionin televiziv shqiptar nga fillimet deri 1995 / Entela Komnino
372 Rudina [katalog me piktura] / Rudina Proda
373 Shqiptarët mes mitit dhe realitetit : shënime rreth historisë, mendësisë dhe politikës shqiptare / Agim Vinca
374 Albanesi alla porta : documenti dell'esodo / Halil Myrto
375 Le Figlie di Teuta [album] : donne d'Albania / Caterina Gerardi; Rosmaria Francavilla
376 Kosova : të vërtetat e mashtrimet / Sinan Hasani; M. Nikoliqi
377 Kanuni i Lekë Dukagjinit në profilin juridik : përkthim / Sabri Quku; A. Doka
378 Edukata dhe arsimi nëpër shekuj : (studime dhe artikuj) / Avzi Mustafa
379 Probleme të kushtetutës : Përmbledhje shkrimesh / Niazi Jaho
380 Llogjika e ekonomistit / Sherif Bundo; E. Luçi; E. Janku
381 Muharrem Bajraktari në vitet 1945-1946 / Petrit Palushi; Ramadan Musliu
382 Pyetësor mbi Fan Nolin : 22 pyetje dhe përgjigje rreth Nolit dhe Bostonit / Peter R. Prifti; Nasho Jorgaqi
383 Regjimi juridik i tokës në Shqipëri : vështrim historik / Paskal Haxhi
384 Eduard Liri-piktor-poet-udhëtar : 1812-1888 / Afrim Q. Karagjozi
385 Ligji më mbron edhe mua
386 Gjeografia fizike e Shqipërisë / Perikli Qiriazi; Aleks Vranaj
387 Gjeografia fizike e Shqipërisë / Perikli Qiriazi; Marie Mato
388 Vlora në rrjedhat e historisë / Zeko Braho
389 Trevëllazëri : vështrim historiko-etnografik / Aqif Tartari
390 Koncert artistik prej shqiptarësh për ndihmën e Kryqit të Kuq Shqiptar : Me Gj. Filçe, L. Aleksi, Ll. Turtulli, Th. Bezhani : e shtunë, 8 Tetor 1932 në cinema-theatër "Diana' / Enti Kombëtar "Djelmnija Shqiptare"
391 Bolena : vështrim etnografik-historik / Aqif Tartari
392 Kush i vrau? Përse i dënuan?! : historia e eleminimit të kuadrove të Ushtrisë Shqiptare në vitet 1944-1990 / Elmas Leci
393 Probleme të adoleshentëve / Ferit Shehu
394 Skandali "Cordignano" dhe mbrojtja e kombit shqiptar / Nikollë Mazreku
395 Shqipëria : nga anarkia te një identitet ballkanik : përkth. / Miranda Vickers; James Pettifer
396 Punime të viteve 1990, 1997 / Thoma Thomai; Nikolin Pici
397 Film museum : 1986-1996 : catalogue
398 Rrugët dhe urat e vjetra në Shqipëri / Valter Shtylla
399 Pasardhësi i Moisiut : Artisti i Popullit Naim Frashëri : monografi / Miho Gjini; Gaqo Bushaka; Petrit Ymeri
400 Visare vllahe / Josif Doja
401 Zhvillimi i kulturës islame te shqiptarët gjatë shekullit XX / Ramiz Zekaj; Dilaver Sadikaj
402 Ekuilibret shqiptare : publicistikë : 1989-1997 / Nexhmedin Spahiu
403 Vepra të autorëve dhe studiuesve francezë mbi Shqipërinë dhe shqiptarët : shek. XVI-XX : bibliografi / Etleva Domi; Afërdita Sharxhi
404 Motrat Qiriazi : monografi / Dhimitër Dishnica; Arshin Xhezo
405 Federata Sindikale e Shëndetësisë së Shqipërisë / Minella Mano
406 Ata që shpallën Pavarësinë Kombëtare / Bardhosh Gaçe; Gazmend Shpuza
407 Përmbledhje dhe komente mbi legjislacionin e punës / Mira Mitrushi; Jahe Fida
408 Gratë në tregun e punës : legjislacioni dhe të drejtat e saj : komente / Mira Mitrushi
409 Federata e Sindikatave të Pavarura të Punonjësve të Transporteve të Shqipërisë / Zija Hasanaj
410 Përmbledhje dhe komente rreth statutit demokratik të KSSH / Jahe Fida; Mira Mitrushi
411 Përmbledhje dhe komente mbi rolin e inspektoriatit të punës / Agim Janina
412 Punësimi dhe papunësia në Shqipëri / Ilia Telo
413 Panteoni iranian dhe iranologët shqiptarë / Shefik Osmani
414 Pano, "mbreti" i golit / Dëfrim Methasani; Dëfrim Cani
415 Burime të shpirtit vllah / Mihal Disho; Lirim Deda
416 Me kryq dhe pendë : studime-intervista / Klajd Kapinova
417 Përballë një kulture të vdekjes / Aurel Plasari
418 Plani i fshehtë për një Internacionale të re / Aurel Plasari; Arben Çejku
419 20 artiste shqiptare bashkëkohorë [album] = 20 contemporary Albanian artists
420 Bibliotekat publike në një shoqëri demokratike : konferencë ndërkombëtare : referate dhe diskutime : Tiranë, 28 Tetor 1997 / Ramazan Vozga
421 Përlindja e Shqipëniës : gazeta e Qeverisë së Vlorës : 1913-1914 : studim monografik / Luan Zelka; Bardhosh Gaçe
422 Manuali diplomatik i Republikës së Shqipërisë / Thimi Çollaku; Agron Gashi; Maksim Gjinaj
423 Berisha përmes Kasandrave...dhe ngjarjet janar-maj 1997 / Fahri Balliu; Kledi Shegani
424 Histori e Shqipnis / Tajar Zavalani
425 Pika loti : tregime burgu / Sami Repishti; Valbona Qehaja; Ardian Marashi
426 Hetimi në këqyrjen e vendit të ngjarjes / Xhemal Ademaj
427 Trashëgimi social-pedagogjik : motrat Qiriazi / Shefik Osmani; Gjergj Zheji
428 Pjesë të zgjedhura / Parashqevi Qiriazi; Sevasti Qiriazi (Dako)
429 Qendra Shqiptare për Kërkime Ekonomike : raport përmbledhës
430 Seminari XVIII ndërkombëtar për gjuhën, letërsinë dhe kulturën shqiptare : përmbledhje e ligjëratave, referimeve, kumtesave dhe e diskutimeve : Tiranë, 19-31 gusht 1996 / Bahri Beci; Akademia e Shkencave. Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë
431 Misticizma islame dhe bektashizma / baba Rexhepi
432 Ekspozitë e librit të ilustruar për fëmijë : Biblioteka e Ylberit : Tiranë, Qëndra Ndërkombëtare e Kulturës 28 Tetor-7 Nëntor 1994 / Nicola Firman
433 Vepra / Hasan Kaleshi; Omer Kaleshi
434 Shejtnorja e Zojës së Shkodrës (Zoja e Këshillit të Mirë) : shenjime historike / Vili Kamsi
435 Kontaktet e para të Islamit me popujt ballkanikë në periudhën paraosmane / Nexhat Ibrahimi
436 Në Shkodër të gjithë këndojnë... : hyrje në tempullin e këngës shkodrane / Isa Alibali; Petrit Kovaçi
437 Shqiptarë dhe sllavë / Mithat Frashëri; Rafael Floqi; Syrja Xhelo
438 Mëngjezorja
439 Libri shqip i botuar jashtë Shqipërisë : hyrjet në Bibliotekën Kombëtare 1990 : bibliografi / Margarita Mele
440 Vetëvrasja : barbarët zbresin në Vlorë : cikël shkrimesh mbi të vërtetën e ngjarjeve të vitit të shkuar në Vlorë e gjetkë / Kledi Shegani
441 Monsinjor Zef Skana / Nikollë Loka; Ndue Dedaj; Nikoll Doda
442 Hoxhë Hasan-Tahsin Efendiu : të tjerët për të / Ibrahim D. Hoxha
443 Albanica : bibliografi e shekujve XV - XVIII / Shpëtim Mema; Afërdita Sharxhi
444 Sot dhe...nesër / Bashkim Driza; Jonida Sinani
445 Gjyqi i kafeve : procesi penal kundër të vesë së Enver Hoxhës / Dhimitër Beshiri; Isuf Baça
446 Institucionet politike dhe e drejta kushtetuese në Shqipëri (1912-1939) / Aurela Anastasi; Marie Mato
447 Pa pavarësi fetare nuk ka pavarësi kombëtare : (publicistikë) / Sherif Delvina
448 Shtëpia Botuese Albin : 1993-1997
449 Preng Marka Prenga (Bajraktari i Oroshit) / Ndue Dedaj; Nikoll Doda; Nikollë Loka
450 Tri ligje për shoqëritë tregtare : Për dispozitat që rregullojnë pjesën e parë të kodit tregtar; Për shoqëritë tregtare; Për regjistrin tregtar / Aleks Luarasi
451 Arsimi bujqësor parauniversitar : vështrim historik / Ilinden Spasse; Hektor Veshi
452 Gjergj Kastrioti Skënderbeu : bibliografi : 1454-1835 / Kasem Biçoku; Jup Kastrati; Aleks Buda
453 Historia, shkolla, shoqëria : referatet e Tryezës së Rrumbullaktë : qershor 1996 / Petrika Thëngjilli
454 Ahmet Zogu : jeta dhe puna e tij për Shqipërinë / Adil N. Biçaku; Ramiz Lushaj
455 Veledin Haskaj, trim i trimave : monografi / Hysni Berdaj; Enkela Xhamaj
456 Siguroni banesat tuaja nga zjarri dhe fatkeqësitë e tjera natyrore
457 Shkodra zonë e lirë / Ferid R. Hoti
458 Privatization in Albania : achievements, failures, the future / Fatmir Mema
459 Rini e përhershme : 40 vjet gjimnaz në Lezhë / Tonin Çobani; Qazim Dushku; Tonin Çobani
460 Jubani / Frano Ilia
461 Dhimbjet dhe trupi i Shqipërisë : artikuj dhe intervista / Abdi Baleta; B. Shehu
462 Shqipëri të kam ëndërruar / Antonio Sciarra; Tonin Frani; Gjelinë Biba
463 Katalogu i botimeve i shtëpisë botuese "Lilo" : tetor 1997
464 Qëllimet Kombëtare të Arsimit : studim / Fatmira Myteberi; Drita Veshi; Stavri Llambiri
465 Lufta për mbrojtjen e Shkodrës në vitet 1918-1920 / Xhevat Repishti; Hasan Lekaj
466 Ligji më mbron edhe mua / Flutur Xhabija (Laknori)
467 Albanian-American realities : april 1997 / Mero Baze
468 Shteti juridik-studimi i ligjit : përmbledhje e shënimesh / Niazi Jaho
469 Komentar i Kodit Civil : obligimet dhe kontratat përgjithësisht / Aleks Luarasi
470 Albanian Atlantic Association : Youth Forum
471 Ligji më mbron edhe mua / Flutur Xhabija (Laknori)
472 Të njohim Gjon Sinishtën / Matish Shestani; Paulin Shestani
473 Puka : vështrim gjeografiko-turistik / Gjovalin Alia; Mahir Hoti; Hasan Lekaj
474 Beteja e Fushë-Kosovës dhe shqiptarët : 1389 / Luan Malltezi; Fisnik Sina
475 Rezistenca antikomuniste shqiptare në vitet 1945-1955 : mbresa / Sebastian Kastrati; Ndoc Ndoja
476 Në ditët e shtetit pa pushtet / Astrit Ademi
477 Jakov Milaj, një jetë në shërbim të popullit / Vasil Prifti; Koço Lami
478 Gjurmë që duhen ndrequr / Elmaz Shehu; Agim Malja
479 Factors of stability in the Balkans : conference organized by the Albanian Atlantic Association : 17-19 November 1995
480 The Balkans after the Dayton Accord : international conference : Albania, 13-15 December 1996 / Albanian Atlantic Association
481 Abortet 1994 : rezultate nga përpunimi i "Skedës së Abortit" / Drita Jorganxhi
482 Disa oferta per arsim dhe formim profesional në Tiranë
483 Disa oferta per arsim dhe formim profesional në Tiranë
484 Rezultatet e vrojtimit pranë ndërmarrjeve tregtare : Shtator-Tetor 1994 / Hasbie Bunguri; M Hazizaj
485 Gjeografia e Shqipërisë : për shkollat e mesme të përgjithshme / Arqile Bërxholi; Perikli Qiriazi; Muharrem Bejleri; Olimbi Memisha
486 Historia 7 / Agron Gani; Xhelal Gjeçovi; Dilaver Sadikaj; Isa M. Bicaj; Olimbi Memisha; Kasem Biçoku
487 Gjeografia e Shqipërisë 8 / Perikli Qiriazi; Qamil Xherahu; Arqile Bërxholi; Arqile Bërxholi
488 Historia 1 : për shkollat e mesme të përgjithshme / Vilson Kuri; Isa M. Bicaj; Bep Jubani; Agron Gani
489 Letra dhe dokumente nga arkivi i Kongregatës "de Propaganda Fide" si dhe nga Arkivat Sekrete të Vatikanit / Pjetër Bogdani; Odette Marquet; Stefan Çapaliku
490 Projektkushtetuta e Republikës së Shqipërisë
491 Monografi për Vithkuqin dhe Naum Veqilharxhin / Dhori Koti; Albert Riska
492 Ahmet Zogu dhe monarkia shqiptare / Ramiz Lushaj; Adil N. Biçaku
493 Kelmendi : vështrim gjeografik e turistik / Gjovalin Gruda; Selman Sheme; Hasan Lekaj
494 Hysen Elez Ndreu (Cen Elezi) : 1884-1949 / Moisi Murra
495 Ikona : kuptimi dhe simbolizmi / Kliti Kallamata; Mirdash Pupa; Arben Kallamata
496 Sipërore / Shaban Sinani; Albana Velia
497 Minerali utili non metallici d'Albania : appendice : përkth / Agim Tërshana
498 Mall për dheun e pastër / Nuredin Boriçi; Roland Çarka
499 Universi bogdanian / Asllan Selmani; Zeqirja Naziri
500 Kurora mbretërore shqiptare, kurora më e lashtë në Europë / Jaho Brahaj
501 V.3 : Publicistikë, mendimi kritik, epistolari...
502 Dukati ynë / Axhem Çapo; Hasan Muçostepa
503 Tragjedia e një qyteti / Dhori Falo; Kujtim Çela
504 Gjirokastra : çelësi turistik : guida e parë turistike-praktike = Your key to Gjirokastra : the first tourist-practical guide
505 Saranda : çelësi turistik : guida e parë turistike-praktike = Your key to Saranda : the first tourist-practical guide
506 Historia 4 : për klasën e 4-t të shkollës 9-vjeçare / Astrit Dautaj; Astrit Dollia; Astrit Dautaj
507 Rruga e Arbërit / Faruk Kaba; Kujtim Gjonaj
508 Tirana international film festival : 5-11 decembre 2005
509 Akte ligjore në ndihmë të të burgosurve në sistemin shqiptar të burgjeve / Silda Anagnosti
510 Teknologjia e prodhimit të birrës / Viron Kola; Irena Kola
511 Inflation targeting : round table : Tirana, Albania 7-8 December, 2006
512 Tensioni greko-shqiptar : 1939-1949 / Beqir Meta
513 Përthyerje : letrare-publicistikë / Flori Slatina
514 Piktura dhe poezi [album] / Mihal Hanxhari; Hita Hanxhari; Moikom Zeqo
515 Noli : jeta në Amerikë : monografi / Avni Spahiu; Ali Podrimja
516 Kuzhina shqiptare : 500 receta tradicionale / Haki Beluli; Muhamed Fosa
517 Rilindja e dytë / Rexhep Qosja; Shefkije Islamaj
518 Panariti : gjurmë në histori : monografi / Muharrem Meço; Petrit Zeneli
519 Raport mbi monitorimin e zbatimit të ligjit për të drejtën e informimit mbi dokumentet zyrtare / Sokol Berberi; Denada Breshanaj; Milaim Demnushaj
520 Dibra 2006 [kalendar] / Gazmend Kërkuti
521 Historia 4 : fletore pune / Vilson Kuri; Roland Gjini
522 Historia 6 : fletore pune / Adrian Papajani; Agron Nishku
523 Luma nëpër sfidat e historisë : gjakfalurit dhe varrhumburit : (7 prill 1939-10 gusht 1988) / Lutfi Çejku
524 Organet e drejtësisë në luftën kundër korrupsionit : raport nga monitorimi i veprimtarisë së organeve të drejtësisë në rrethet Tiranë, Vlorë, Shkodër, për çështjet penale që lidhen me korrupsionin : periudha e monitorimit 2004-2006 = The justice organs combating corruption : report based on monitoring of the justice organs in the districts of Tirana, Vlora and Shkodra, for criminal cases relating corruption : period of monitoring : 2004-2006 / Vasilika Hysi; Aurela Anastasi; Altin Shegani; Jola Bode (Xhafo); Petraq Pojani; Svjetllana Anastasi
525 Gjeografia 4 : atlas praktik : Republika e Shqipërisë dhe trevat e tjera shqiptare / Genc Trandafili; Dhimitër Doka
526 Le Long chemin sous le tunnel de Platon : le destin de l'artiste sous la censure en Albanie : (1945-1990) / Luan Rama
527 Eriku në sytë tanë / Servet Tartari; Skënder Hasko
528 La Francophonie albanaise en 2006 : 20 personalités qui y ont le plus contribué s'expriment
529 Si të kërkojmë mbrojtje nga dhuna në familje : një manual për viktimat dhe organizatat jofitimprurëse / Sokol B. Bega
530 Ligj për bankat në Republikën e Shqipërisë : nr. 9662, datë 18.12.2006
531 Kisha Katedrale martire e Shkodrës : ndërtimi, shpërfytyrimi dhe rindërtimi : 1858-2008 / Ndoc Nogaj
532 Stalinizmi shqiptar : aspekte ideo-politike / Arshi Pipa; Çapajev Zëre; Myftar Gjana
533 Shkolla normale "Sami Frashëri" e Prishtinës : zhvillimi, karakteri dhe rëndësia e saj : 1941-1944 : dokumente të zgjedhura dhe kujtime / Jashar Rexhepagiq; Abdullah Vokrri; Abdylaziz Veseli; Abdyl Ramaj
534 Fjalor demokratik / Rexhep Qosja; Masar Stavileci
535 Ekonomia dhe politika ekonomike : për klasën IV të arsimit të mesëm : drejtimi ekonomiko-komercial dhe tregtar / Musa Limani
536 Isa Boletini, tribun popullor / Tahir Abdyli; Osman Zeka
537 Arti ushtarak i gjeneral Boletinit : në 80-vjetorin e vdekjes / Fehmi Pushkolli
538 Programet e mbrojtjes kombëtare shqiptare të Kosovës prej Lidhjes së Prizrenit deri te Kuvendi i Kaçanikut / Fehmi Pushkolli; Izber Hoti
539 Eqrem Çabej, personalitet i shquar i shkencës dhe kulturës shqiptare : në 90-vjetorin e lindjes / Tomor Osmani; Simon Pepa
540 Mihal Popi (Artist i popullit) : monografi / Miho Gjini
541 Albania / Agim Neza
542 Ad absurdum : procese dhe kunderprocese : publicistikë dhe intervista / Lazër Stani; Ramadan Musliu
543 Driteroi : 50 vjet krijimtari : 1948-1998 / Mehmet Gëzhilli
544 Një jetë për jetën... / Shefqet Ndroqi; Tarik Llagami
545 Rënia e demokracisë : Shqiperia në muajt janar-qershor 1997 : publicistikë politike / Afrim Krasniqi; Lazër Stani
546 Pleqtë e burgosur : poezi dhe prozë poetike / Nuredin Boriçi; Roland Çarka
547 Çështja e Epirit : triptik essesh : përkth. / Mithat Frashëri; Manjola Tërshana; Skënder Xhelo; Çerçiz Loloçi
548 Njolla e ajkës së kafesë / Nuredin Boriçi; Roland Çarka
549 It is time to tell something more to the tourists / Agim Neza
550 Report on the activities of the Albanian Helsinki Committee : july-september 1998
551 Voskopoja fenomen shqiptar dhe ballkanik : ditët e trashëgimisë kulturore europiane : shtator 17-19, 1998 / Adem Jakllari
552 Pellazgët-ilirët-etruskët-shqiptarët, qytetërime më të lashta mesdhetare / Nermin Falaschi (Vlora); Skënder Rizaj
553 Programet që shënuan historinë kombëtare shqiptare : 1878-1997 / Hakif Bajrami; Jonuz Fetahaj
554 Zeqë Vërbani dhe koha e tij : monografi / Mujë S. Berisha; Mehmet Halimi; Daut Bislimi
555 Dokumente të institucioneve gjermane për historinë shqiptare : 1941-1944 / Hakif Bajrami
556 Anketa vjetore e ndërmarrjeve të shërbimeve : restorante dhe bar kafe
557 Disa tregues social sipas prefekturave
558 Tregu i punës : 1996-1997
559 Femrat dhe meshkujt në Shqipëri : shifra dhe fakte = Women and men in Albania : facts and figures / Vojsava Progri; Instituti i Statistikave
560 Transport telekomunikacion 1997 = Transport telecommucation 1997 / Alma Hasko
561 Kthim në diversitet : histori politike e Europës Lindore e Qëndrore nga Lufta e Dytë Botërore e këtej : përkthim / Joseph Rothschild
562 Lidhja Shqiptare e Prizrenit dhe çështja e bashkimit kombëtar / Myslim Islami
563 Shpërngulja e shqiptarëve sipas programeve kombëtare serbe : Naçertanija e Ilija garashaninit; Projektet e Vasa Çubrilloviqit, etj.; Konventat ndërkombëtare;... etj. / Rexhep Qosja; Hasan Çipuri; Hakif Bajrami; Vehap Shita; Bajram Muça
564 Kombi shqiptar në prag të mijëvjeçarit të tretë / Ismail Kadare
565 Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë : miratuar nga Kuvendi Popullor : Tiranë, 21 Tetor 1998 / Kuvendi i Shqipërisë
566 Raport mbi procesin e privatizimit në Shqipëri 1991-1997
567 Report on privatisation process in Albania : 1991-1997
568 Onufri : katalogu i botimit 1998
569 Mirëqenia dhe minimumi jetik / Ilia Telo; Hasan Banja
570 Galeria e artit Berat = Tha art gallery of Berat / Balil Gjini
571 Kombi : [rrugët e bashkimit kombëtar] / D. Asanaj; B. Selimaj; Naum Prifti; Muhamet Mjeku
572 Kanuni i Lekë Dukagjinit / Shtjefën K. Gjeçovi
573 Antropologjia e shqiptarëve : konferenca e parë, Tiranë, 23-26 tetor 1997 : përmbledhje e kumtesave / Zenel Bajrami
574 Vlora : çelësi turistik : guida e parë turistike-praktike për Vlorën = Your key to Vlora : the first tourist-practical guide to Vlora
575 15 shkencëtarët e vërtetë të bujqësisë shqiptare / Illo Foto; Jani Gusho
576 Tahir Minxhozi : një jetë me mirënjohje / Kolë Ndreka
577 Hapësira lirie në letër / Afroviti Gusho; Ilir Buzali
578 Fshati Gjoçaj e rrënjët e fisit Pasha / Aqif D. Pasha
579 Miqtë e Shqipërisë : (studime historike, kumtesa, artikuj) / Dhimitër Dishnica
580 Marrëdhëniet shqiptaro-greke : 1829-1881 / Shkëlzen Raça
581 Gjergj Kastriot Skënderbeu / Flamur Hadri
582 Gjurmë të skalitura në kujtesë : shënime, kujtime e mbresa nëpër vite / Ali Manaj; Bektash Zite
583 Demokracia, kombi, vetëvendosja / Fehmi Agani; Nexhat Krasniqi
584 Arti ushtarak i gjeneral Boletinit : Në 80-vjetorin e vdekjes / Fehmi Pushkolli
585 Fishta interpret i shpirtit shqiptar / Ernest Koliqi; Ambroz Ukaj; Anton N. Berisha
586 Ismail Qemal Bej Vlora : mendimi dhe veprimtaria nga dokumentet italiane / Renzo Falaschi
587 Robëria, iluzionet, shqiptarët : ese / Emin Kabashi; Ibrahim Berisha
588 Shqipëria, kopshti shkëmbor i Evropës Juglindore / Faik Konica; Abdullah Karjagdiu; S. N. Hoxha
589 Sfida e gjeniut : Kadare, ekzili, Kosova / Shaip Beqiri; Adem Demaçi; Teki Dërvishi
590 Oroshi : kujtesë historike për krahinën e Mirditës / Llesh Pjetri; Ligor Stafa
591 Rehova kryelartë si Gramozi : histori, kujtime, përjetime, copëza jete, personazhe / Llazar Llazari; Nexhat Myftiu
592 Konflikt apo dialog : marrëdhëniet shqiptaro-serbe dhe integrimi i Ballkanit : përmbledhje punimesh : përkth. / Gjeto Vukpalaj; Anton N. Berisha; Mufail Limani; Shkëlzen Maliqi; Dusan Janjic
593 Rënia e demokracisë : Shqipëria në muajt janar-qershor 1997 : publicistikë politike / Afrim Krasniqi; Lazër Stani
594 Vlerësimi i gjeorreziqeve në zonën e Tiranës : studim / Mehmet Zaçaj; Ylber Muceku; Mehmet Zaçaj
595 Dosja Trebeshina dhe prapaskenat e lidhjes / Nuri Dragoj; Ilir Bushi
596 Çështje të folklorit shqiptar / Agron Xhagolli
597 Prevenimi i torturës dhe i keqtrajtimeve
598 Gulagu shqiptar dhe Europa
599 Dibra 2007 [kalendar] / Gazmend Kërkuti
600 Vjeshta e ankthit : roman autobiografik / Bashkim Shehu
601 Requiem për njeriun "e ri" komunist
602 Shoah - të vrarët e kësaj toke
603 Katalog i librit : në ndihmë të punonjësve të bujqësisë
604 Albania from the air [album] : 101 photos = Shqipëria nga ajri : 101 foto / Alket Islami; Sulejman Dashi
605 Viktor Gjika [album] / Ilia Xhokaxhi; Flori Slatina; Petraq Pojani
606 Shqipëria në rrjedhat e historisë : përmbledhje studimesh, 1912-1924 / Muin Çami
607 Programi dhe përmbledhjet e punimeve të konferencave shkencore : takimi i 2-të i Institutit Alb-Shkenca : Prishtinë, 15-16 gusht 2007
608 Bibliografi e artikujve të periodikut shqip retrospektiv : 1933 / Maksim Gjinaj; Lili Daja (Beluli); Zana Sulollari
609 Dritare fisnikërie : (libër publicistiko-letrar) / Mevlud H. Buci; Fatos Daci
610 Shënime historike mbi marrëdhëniet e Shqipërisë me Lidhjen e Kombeve / Dhimitër Berati; Stavri Sharxhi; Maksim Husi
611 Grafika [album] : gravura në dru dhe linogravura / Anastas Kostandini
612 Botë rinore : studime / Pavlina Kristo; Klito Fundo
613 Në emër të lirisë : fjalime të zgjedhura : (2001-2007) / George W. Bush; Uk Zenel Buçpapaj; Mujo Buçpapaj
614 Historia 6 / Adrian Papajani; Agron Nishku
615 V.3 : Konteksti i vetëkulturës / Rexhep Ismajli
616 Motrat Qiriazi : monografi / Dhimitër Dishnica
617 Shqiptarët sipas udhëpërshkruesve frëngë të shekullit XIX / Veli Veliu; Rexhep Ismajli
618 Vehbi Dibra, personalitet dhe veprimtar i shquar i lëvizjes kombëtare / Qazim Xhelili; Nexhat Myftiu
619 Të drejtat e njeriut & provat civile dhe penale / Alfred Abdullari
620 Fundi i Siberisë shqiptare : lëvizja studentore : dhjetor 1990 dhe shkurt 1991 : publicistikë politike / Afrim Krasniqi; Bardhyl Londo
621 Misioni i shekullit XX / Tajar Zavalani; Ndriçim Kulla
622 Shkolla-Bordi-Komuniteti / Vedat Demiraj; Ilir Kanini
623 Një shekull e gjysmë publicistikë shqiptare : 1848-1997 / Hamit Boriçi; Ndue Zef Toma
624 Brenga e Ballkanit dhe vepra të tjera për Shqipërinë dhe shqiptarët / Edith Durham; Kudret Isai; Xhevat Lloshi
625 Trokitja e analfabetizmit : studim mbi shkaqet e braktisjes së shkollës nga fëmijët shqiptarë
626 Franca sipas Dora D'Istrias / Koli Xoxi
627 Adresari i OJQ-ve rurale
628 Midis ekonomisë dhe politikës : biseda, fjalime, dorëshkrime / Vehbi Velija; Mira Meksi
629 Kalvari i burgjeve komuniste : genocidi komunist në Shqipëri / Tanush Kaso
630 Drita e kujtimeve : antologji aktoreske e teatrit "Migjeni" Shkodër / Xhahid Bushati
631 Kalendar enciklopedik / Aristidh Plaka; Ibrahim Xhamaj; Jorgji Doksani
632 Akuza dhe autorë : ngjarje, argumentime, publicistikë, dokumenta / Elmas Leci; A. Petro
633 Këngë popullore shkodrane / Kasem Taipi; S. N. Hoxha
634 Shteti dhe e drejta shqiptare në epokën e Skënderbeut / Aleks Luarasi; Marie Mato
635 Kastrati : vështrim historiko-shoqëror dhe doko-zakonor / Gjokë Luli; Nikoll Gjonaj
636 55 X 2 : portrete artistesh / Flori Slatina
637 Shansi i humbur : esse / Ymer Minxhozi
638 Në kërkim të historisë ilire / Hasan Ceka; Muzafer Korkuti
639 Krenari mirditore : studim / Nikollë Toma
640 Bibliotekat në Shqipëri / Tefta Buzo; Farfuri Xhaja; Valdete Sala; Ana Gurakuqi; Shpëtim Mema
641 Historia e albanologjisë / Xheladin Gosturani
642 Haki Stërmilli : (jeta dhe vepra) / Fatbardha Hoxha; Hasan Lekaj
643 Shpëtimi në Shqipëri : një qind përqind e hebrejve në Shqipëri te shpëtuar nga holokausti / Harvey Sarner
644 Human Development Report Albanie 1998 / Ylli Çabiri; Milva Ekonomi; Piro Misha; V. Bajraktari
645 Kurset e këmbimit dhe tranzicioni ekonomik / Hasan Mytkolli; Tonin Kola; Viktor Ristani
646 Gezim Kaceli : monografi / Terezina Vasia; E. Shijaku
647 Kolë Toma i Velës : monografi / Gjin Gjini
648 Gjurmime toponimike / Shefqet Hoxha
649 Raporti i zhvillimit njerëzor Shqipëri 1998
650 Shqiptarët = Albanians / George Fred Williams; Shaban Balla
651 Shqipëria në kapërcimin e shekujve / Marash Hajati; Meri Hajati
652 Raporti vjetor i Qendrës së Gruas : 1997 = Annual report Women's Center : 1997
653 Zhvillimi ekonomik dhe punësimi në Shqipëri : përmbledhje e referateve të mbajtura në Konferencën e Dytë Kombëtare të Studimeve Ekonomike, 24-25 Tetor 1997 / Ahmet Ceni
654 Shqipëria dhe të drejtat e saj : dokumenta dhe akte nga historianë dhe albanologë të mëdhenj me në krye Lumo Skëndon / Arshi N. Çabej
655 Ejani në skautizëm me ne / Dolores Alipirgu (Dhima)
656 Albania : immagini e documenti dalla Biblioteca Nazionale Marciana e dalle collezioni del Museo Correr di Venezia
657 Vepra e zgjedhur : Katër përrallat e Zullulandit; Shqipëria si m'u duk; Doktor Gjëlpëra zbulon rrënjët e dramës së Mamurrasit / Faik Konica
658 Shqiptarët në rrjedhat ballkanike : materiale të sesionit shkencor, mbajtur më17 dhe18 qershor 1992 / Sadri Fetiu; Xheladin Shala; Shkëlzen Raça; Lulezim Lajçi
659 45 vjet TOB / Luigj K. Gurakuqi; Flori Slatina
660 Çështja shqiptare. Historia dhe politika / Rexhep Qosja
661 Enigma : nga pellazgët te shqiptarët / Robert D'Angély; Xhevat Lloshi
662 Ipeshkvia Shkup-Prizren nëpër shekujt / Gasper Gjini; Mirie Rushani; Zef Mirdita; Zef Gashi
663 Isa Boletini dhe koha e tij : materiale nga sesioni shkencor kushtuar 80-vjetorit te rënies së Isa Boletinit, mbajtur në Prishtinë më 23.XI.1996 / Fehmi Rexhepi
664 Kohë për te kujtuar, kohë për të harruar : shënime politike e letrare : 1997-1998 / Teodor Laço
665 Shkreli : vështrim historiko-kulturor / Nikë Ukgjini; Stefan Çapaliku
666 Kodi civil i vitit 1929 / Xhevat Lloshi
667 Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë Nacionalçlirimtare Shqiptare : (1943-1945) / Shahin Leka; Osman Allkja
668 Shkodra, free zone : the most adequate option for the economic development, given the actual conditions / Ferid R. Hoti; Artan Karini
669 Histori e bektashizmit si sekt mistik islam / Selim R. Kaliçani; H. Alia
670 Shqipëria dhe lufta ne Kosovë / Mero Baze; Ilir Yzeiri
671 Gjeografia : për klasën VIII të shkollës fillore / Riza I. Çavolli; Osman Zeka
672 Konferenca e Bujanit : materiale nga sesioni shkencor kushtuar 50-vjetorit të Konferencës së Bujanit, mbajtur në Tiranë, më 7 janar 1994
673 Kanuni i Skanderbegut / Frano Ilia
674 Mjerim pa fund : shkrime publicistike / Agim Musta; Odhise K. Grillo
675 Miscellanea di albanistica
676 Myslimanët shqiptarë në kohën e lëvizjes për pavarësi kombëtare [dorëshkrim] : (1878-1912) / Peter Bartl; Nestor Nepravishta
677 Efektiviteti-busulla e ekonomisë dhe e përparimit shkencor-teknik / Nexhat Mersini
678 Veshje kombëtare shqiptare në periudhën e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit : thesare të kulturës popullore në kompleksin monumental të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit / Shpresa Siqeca; Menduh Nushi; Shyqyri Nimani
679 Fati i një dijetari : skicë jetëshkrimi e Patër Ambroz Marlaskajt / Pal Doçi
680 Komiteti "Mbrojtja Kombëtare e Kosovës" : 1918-1924 / Lush Culaj
681 30 vjet të Institutit Albanologjik : 1967-1997 / Sadri Fetiu; Drita Statovci (Halimi); Zymer U. Neziri
682 Plagët që flasin
683 Marrëdhëniet ekonomike shqiptaro-jugosllave : 1929-1939 / Emine Arifi (Bakalli); Fehmi Rexhepi
684 Historia e Skënderbeut e Marin Barletit dhe kultura shqiptare në shekullin XV / Fadil Grajçevci
685 Mesazhe paqeje : misioni ushtarak hollandez në Shqiperi ne vitet 1913-1914 / Fluturak Gërmenji
686 Zalldardha / Çerçiz Loloçi; Shaqir Skarra
687 Të kontribuojmë për një paqe të qëndrueshme në Ballkan : konferenca e 3-të ndërkombëtare, 21-23 Nëntor 1997
688 Nëpër udhët e hekurta / Luan Babameto
689 Pë të kujtuar një kohë... / Riza Hajro; G. Alla
690 Imzot Prend Doçi, abati i Mirditës : jeta dhe vepra / Pal Doçi
691 Libri shqip i botuar jashtë Shqipërisë : hyrjet në Bibliotekën Kombëtare 1996 : bibliografi / Margarita Mele
692 Ju dhe qeveria juaj
693 Falangat që rrezikojnë kombin shqiptar / Kasem Biçoku
694 E drejta e detyrimeve dhe e kontratave / Mariana Semini (Tutulani)
695 Bernardin Palaj : jeta dhe veprat : monografi / Alfred Çapaliku
696 Armatosja e politikës / Qemal Sakajeva; Mehmet Elezi
697 Dhimiter Beduli / Kristofor Beduli
698 Histori e Baballarëve të Teqesë së Martaneshit / Selim R. Kaliçani
699 Kalendari i botimeve 1999 / Instituti i Statistikave
700 Shteti shqiptar dhe çështja e Kosovës / Xhelal Gjeçovi
701 Babai im, Enver Hoxha : kujtime, letërkëmbim, publicistikë / Ilir E. Hoxha; Teuta Hoxha
702 Abedin Dino : monografi / Ahmet Mehmeti
703 Historia e zhvillimit të bibliotekave në Shqipëri : 1918-1997 : bibliografi / Marcela Duraj; Vasilika Strakosha
704 Muzika në Shqipëri : 1953-1997 : bibliografi e periodikut të botuar në Republikën e Shqipërisë / Katerina Goshi; Lili Daja (Beluli)
705 Gjenealogjia e fisit Shehu : (Teqe e Haxhi Osmanit, Peshkopi) / Mynyr F. Shehu; Ulvi Shehu
706 Unë, gardiani i Ramiz Alisë / Besnik Meta; Jani Malo
707 Enciklopedi e kinematografisë shqiptare : autorë & vepra / Abaz T. Hoxha
708 Trashëgimia me testament : vështrim krahasues / Juliana Latifi
709 Durrësi...1900-1939 nëpërmjet shoqatave patriotike-kulturore-sportive / Sali Hidri; Halim Maloku
710 Uji, pasuri e madhe kombëtare : studimi dhe administrimi i burimeve ujore të Shqiperisë : konferencë shkencore kombëtare : Tirane, 1-2 tetor 1996 : Muzeu Historik Kombëtar, Tiranë
711 Marketingu "Made in Albania" - '90 : monografi / Artan Duka; Arian Abazi
712 Shqipëria në tranzicion dhe vlerat / Aleksandër Kocani
713 Shqipëria në shifra = Albania in figures / Instituti i Statistikes
714 Dokumente për Çamërinë : 1912-1939 / Kaliopi Naska; Pavli Haxhillazi
715 Pash : problematikë kritike në artet vizive shqiptare / Gazmend Muka; Nexhat Myftiu
716 Figura të shquara të mjekësisë shqiptare / Flamur Tartari; Odhise K. Grillo
717 Shqipëria dhe SHBA në arkivat e Washingtonit / Haris Silajdzic; Xhelal Fejza; Faik Lama; Nexhat Myftiu
718 Shqipëria mes zhvillimeve të sotme ndërkombëtare : analiza dhe përfundime / Harilla Goga; Fatjona Lamaj
719 Shqiptarët dhe francezët në Korçë : 1916-1920 / Muin Çami; Fatjona Lamaj
720 Në mbrojtje të kombit : shtigjeve të shtypit të Rilindjes : përmbledhje studimesh / Luan Zelka; Asllan Xhafa
721 Këngë popullore / Tartar Zeka; Hasan Luçi; Petrit Bezhani
722 50 vjetori i shkollës 7-vjeçare Mbrezhan / Niko Tyto
723 Historia e Debatikut / Selman Vaqari
724 Kapedan Sali Vranishti : monografi / Agron Metaj; Bardhosh Gaçe
725 Emigrimi i elitës intelektuale nga Shqipëria gjatë periudhës së tranzicionit / Ilir Gedeshi; Hekuran Mara; Rolanda Dhimitri; Marie Mato
726 Gjeografia 6 / Agron Nishku; Perikli Qiriazi
727 Mig 19-'97 : roman i vërtetë / Ylli Polovina; Sejdin Cekani
728 Nën peshën e dhunës / Todi Lubonja; Përparim Xhixha
729 Legjislacioni bankar shqiptar : ligj "Për Bankën e Shqipërise" ; "Për bankat në Republikën e Shqipërisë" / Banka e Shqipërisë
730 Kanuni i Lekë Dukagjinit / Shtjefën K. Gjeçovi; Len Fox
731 Shqiptarizmi dhe prirja e tij europeiste : ese / Uran Kalakulla
732 Gruaja me paaftësi në realitetin shqiptar
733 Ekosistemet karstike të Shqipërisë / Perikli Qiriazi; Skënder Sala; Vangjel Melo; Perikli Qiriazi
734 Mbi mineralurgjinë e mineraleve okside të nikelit të Shqipërisë : përmbledhje studimesh / Teuta Dilo
735 Toka e katedraleve : Rava e Krishtërimit në Mirditë / Ndue Dedaj
736 Mekanizmi institucional dhe statusi i gruas në Shqipëri : studim / Jeta Katro; Fatmira Rama; Vitore Tusha; Kozeta Mamaqi
737 Mendimi juridik shqiptar / Ismet Elezi
738 E drejta penale e Republikës së Shqipërisë : pjesa e posaçme / Ismet Elezi
739 E drejta penale e Republikës së Shqipërisë : pjesa e posaçme / Ismet Elezi
740 Edip Tërshana / Gafur Zoto; Xhafer Martini
741 Të drejtat e njeriut, çështjet e sigurimit dhe ato ushtarake në të drejtën ndërkombëtare : përmbledhje aktesh dhe dokumentesh themelore ndërkombëtare mbi të drejtat e njeriut në kohë paqje e lufte, si dhe për çështje të sigurimit e ato ushtarake të pranuara nga vendi ynë : përkth. / Kristaq Birbo; Sejdin Cekani
742 Katalogu i botimeve 1999 / Instituti i Statistikes
743 Onufri / Moikom Zeqo; Pëllumb Xhufi
744 Ndjenja dhe emocione / Moisi Belli; Besim Shyti
745 Exploits heroiques de Scanderbeg, Roi d'Albanie / Jean Nicolas Duponcet
746 L' Albania e Scanderberg nel piano generale di crociata di Callisto III : ( 1455-1458) / Matteo Sciambra; Giuseppe Valentini; Ignazio Parrino
747 Nuove scoperte archeomusicologiche / Ramadan I. Sokoli
748 Albanien : Einleitung / Ilse Schwidetzky
749 Albanien : archaisch, orientalisch, europäisch / Dardan Gashi; Ingrid Steiner
750 Rélations thraco-illyro-helléniques : actes du XIV-e symposium national de Thracologie : (a participation internationale) : Baile Herculane, (14-19 septembre 1992) / Petre Roman; Marius Alexianu; I. Toma
751 Albania [album] : volto dei Balcani : scritti di luce dei fotografi Marubi / Ismail Kadare; Agim Bido; Mikel Koja
752 Spaltet der Balkan Europa? / Cornelia Domaschke; Birgit Schliewenz
753 Spiritual discourse : learning with an Islamic master / Frances Trix
754 Série 5 : 1476-1500
755 Albanien : vom Mittelalter bis zur Gegenwart / Peter Bartl
756 The Albanians : a modern history / Miranda Vickers
757 Terenzio Tocci, mio padre : (ricordi e pensieri) / Rita Toçi
758 Ismail Kemal Bey Vlora : il pensiero e l'opera attraverso i documenti italiani = Ismail Kemal Bey Vlora : mendimi dhe veprimtaria nga dokumentet italiane = Ismail Kemal Bey Vlora : his thought and work from Italian documents / Renzo Falaschi; Nermin Falaschi (Vlora)
759 Pisma iz zatvora : (1946 -1996 ) / Kapllan Resuli; L. Perastanin
760 La Politica dell' Italia in Albania : nelle testimonianze del Luogotenente del Re Francesco Jacomoni di San Savino / Francesco Jacomoni
761 Despre Albania si albanezi : volum aparut cu ocazia aniversarii a 400 de ani de atestare documentara a albanezilor pe teritorul României / Gelcu Sefedin Maksutovic
762 Implications of climate change for the Albanian coast : implications du changement climatique pour la zone cotière d' Albanie : MAP Technical Reports Series No.98 / Eglantina Demiraj
763 Biografi : a traveller's tale / Lloyd Jones
764 My Balkan Log : with numerous illustrations / J. Johnston Abraham
765 Acta Albaniae Vaticana [dorëshkrim] : index materiae :1669-1914 / Gjergj Gj. Gashi
766 Rural change and development in Albania / Örjan Sjöberg
767 Entstehung und Ausbau der Königsdiktatur in Albanien (1912-1939 ) : Regierungsbildungen, Herrschaftsweise und Machteliten in einem jungen Balkanstaat / Michael Schmidt-Neke
768 Essad Pasha e Shqipnia : 1912-1920 / Idriz Basha
769 The Albanians : an ethnic history from prehistoric times to the present / Edwin E. Jacques
770 Albania's captives / Pyrrhus J. Ruches
771 Die Aussenpolitischen Beziehungen Albaniens zu Jugoslawien und zur UdSSR 1944-1961 / Peter Danylow
772 Bd. 3 : L - P
773 Bd. 7 : Albanien : mit 138 Tabellen, Schaubildern und Karten und einer farbigen Übersichtskarte
774 Die Entwicklung der Kirchen - organisation in den Westbalkanprovinzen (4.bis 6. Jahrhundert) / Rajko Bratoz
775 Albania / Corrado Campobasso
776 Albania : 1920 - 1939 : panstwo, gospodarka, kultura / Tadeusz Czekalski
777 Resistance in Albania during the Second World War : partisans, nationalists and the S.O.E. / Bernd J. Fischer
778 Escape through the Balkans : the autobiography of Irene Grünbaum / Irene Grünbaum; Katherine Morris
779 Rome, la Grèce et les monarchies hellénistiques au IIIe siècle avant J.-C. (273-205) / Maurice Holleaux
780 Der Mann, der Enver Hodscha war / Lloyd Jones; Yvonne Badal
781 Ottoman population 1830-1914 : demographic and social characteristics / Kemal H. Karpat
782 Linking economic hardship to families' lives and children's psychological well-being / Marion Kloep; Fatos Tarifa
783 Working conditions, work style, and job satisfaction among Albanian teachers / Marion Kloep; Fatos Tarifa
784 European Dateline / Patrick Maitland
785 La Corona di Scanderbeg / Gino Valori
786 Europe in the nineteenth century : 1815-1914 : with eight portraits and four maps / Ephraim Lipson
787 The Man who was Greenmantle : a biography of Aubrey Herbert / Margaret Fitzherbert
788 Albania / Robert M. Hodgson
789 Albania : political imprisonment and the law
790 The Eagle spreads his claws : a history of the Corfu channel dispute and of Albania's relations with the west,1945-1965 / Leslie Gardiner
791 Albanian political thought and revolutionary activity : 1881-1912 / Stavro Skëndi
792 Edward Lear : landscape painter and nonsense poet : 1812-1888 / Angus Davidson
793 The Greeks of Northern Epirus and Greek-Albanian relations : historical review : from the Greek edition, vol. 3, 1922-1929, vol. 4 1930-1940 / Vasileios Kontis
794 Albania : 1923-1931 / Walter F. Stirling
795 Albanian assignment / David Smiley; P. L. Fermor
796 Pictures from the Balkans : with four full-page plates / John Foster Fraser
797 Albania, who cares? / Bill Hamilton; Bhasker Solanki
798 Struggle for the Balkans / Svetozar Vukmanovic Tempo; Ch. Bartlett
799 Alla quota 731 di Monastero : brevi note dall'Albania / Maurizio Bassi
800 Footholds against a Whirlwind / Alexander Glen
801 Albania : a travel guide / Philip Ward
802 To the land of the eagle : travels in Montenegro and Albania : with seventy-three black and white illustrations and a frontispiece in colour by the author, and two maps / Paul Edmonds
803 Biografi : an Albanian quest / Lloyd Jones
804 Albania : the search for the Eagle's song / June Emerson; W. Winfield
805 Stalinist economic strategy in practice : the case of Albania / Adi Schnytzer
806 Postage due / Jon Foyt; Lois Foyt
807 Albania : tourism guidelines : final report
808 Action for development equality and peace : national report Albania : fourth World Conference on Women Beijing, China september, 1995
809 This is Albania today : as seen November 17-27,1986 / Edwin E. Jacques
810 Albania and the Albanians / Ramadan Marmullaku; Margot Milosavljevic; B. Milosavljevic
811 Dead puppets dance / Philip Thornton
812 Albania / Patrick Brogan
813 Greece, Albania and Northern Epirus / Edward Capps
814 Geraldine of the Albanians : the authorised biography / Gwen Robyns
815 Scarred background : a journey through Albania : with illustrations / Nigel Heseltine
816 Sons of the eagle : wanderings in Albania : with sixteen plates and a map / Ronald Matthews
817 Sons of the eagle : a study in guerilla war / Julian Amery
818 Liberalism behind the iron curtain / Qazim E. Kastrati
819 Some source on the unwritten law in Albania / Qazim E. Kastrati
820 Economic demography of Eastern and Southern Europe / Wilbert E. Moore
821 The Adriatic : a sea-guide to its coasts and islands / Henry Mangles Denham
822 Northern Epirus crucified / Sevastianos
823 Chronology of major events in Albania : 1944 - 1952
824 Balkan roads to Istanbul : with illustrations by the authors / Nel Motte; Peter Motte
825 L' Antica Albania : nelle ricerche archeologiche italiane / Luigi M. Ugolini
826 Albania antica e giovane / Ciro Poggiali
827 An Economic survey of Albania
828 All roads lead to people / Henry Baerlein
829 Mustafa Resit Pasa ve Tanzimat / Resat Kaynar
830 Das Ostadriatische Frühneolithikum : die Impresso-Kultur und die Neolithisierung des Adriaraumes / Johannes Müller
831 L' Albanie : ( notes de voyage et documents ) : avec une nouvelle de l'écrivain albanais A. Çaçi "Ils nous ont enlevé notre toit" / Pierre Courtade
832 The Albanians
833 Ben kendim : a record of Eastern travel / Aubrey Herbert; Desmond MacCarthy
834 The Truth on Albania and the Albanians : historical and critical issues / Pashko Vasa; Edward S. J. Fairman
835 Disraeli's grand tour : Benjamin Disraeli and the Holy Land : 1830 - 31 / Robert Blake
836 Albania
837 Il Padiglione dell'Albania alla prima mostra triennale delle Terre Italiane d'oltremare
838 Danger spots of Europe / Bernard Newman
839 Neuland Albanien / Friedrich Wallisch
840 Die Abtei des HL. Alexander in der Mirdita nach den berichten ihres Abtes Prenk Doçi aus den Jahren 1888-1896 : ein Beitrag zur historischen Landeskunde Nordalbaniens / Peter Bartl
841 Albanija i SAD kroz arhive Vasingtona / Haris Silajdzic; M. Prstojevic
842 Vagenitia / M. Lascaris
843 Die Albaner in Jugoslawien / Jens Reuter
844 Albanien : Chronologie / Gisela Riescher
845 Drift support estimated by "Critical depths" method / Haxhi Sauku
846 Valias coal mine : a typical case of coal mining in squeezing rocks / Haxhi Sauku; Thoma Korini
847 La Tolerance religieuse entre les Albanais / Gazmend Shpuza
848 Albania's road from communism : political and social change : 1990-1993 / Fatos Tarifa
849 Families and children under conditions of economic deprivation : the case of Albania / Fatos Tarifa
850 Neither "Bourgeois" nor "Communist" science : Sociology in communist and post-communist Albania / Fatos Tarifa
851 Overcoming the past : de-communization and reconstruction of post-communist societies / Fatos Tarifa; Jay Weinstein
852 Vulnerable youth exposed to drugs : opening up Albania's closed society / Fatos Tarifa
853 War versus ghosts children's / Fatos Tarifa; Marion Kloep
854 Albanie utopie : huis clos dans les Balkans / Sonia Combe; Ivaylo Ditchev
855 Collected writings on politics (Including the military) = Shkrime të mbledhur në lëmin e politikës, dhe në lëmin ushtarak-politik / Peter R. Prifti
856 In the shadow of Barbarossa : Germany and Albania, January - March 1941 / Martin van Creveld
857 Zarys dziejów chrzescijan'stwa albanskiego w latach : 1912 - 1993 / Tadeusz Czekalski
858 Les Roumains du Sud : Macédoine, Thessalie, Épire, Thrace, Albanie : avec une carte ethnographique / Nicolae Densusianu; Frédéric Damé
859 Through Mirdita in winter = Përmes Mirditës në dimër / Stavri Frashëri; Peter R. Prifti
860 "Ratzen" und "Albenser" : Türkenkampf als Integrationsfaktor / Peter Bartl
861 Essai sur l'origine, les moeurs et l'état actuel de la nation albanaise / Angelo Masci
862 Rhomäische Geschichte = Historia Rhomäike / Nicephorus Gregoras; Jan Louis van Dieten
863 Bolenë bëre dyfek me mbrenë... / Aqif Tartari; Ibrahim Gani
864 Shqipëria : trishtimi im / Arbër Ahmetaj; Skënder Buçpapaj
865 Nato dhe Shqipëria / Elmas Leci; Vangjel Kasapi
866 Gjurmime etnologjike në trevat veriore shqiptare / Preng Gjika; Ndue Doda
867 Shtëpanët e Shëngjergjit në rrjedhën e shekujve : origjina e mbiemrit, gjenealogjia, ngujimet dhe miqësitë në gjithë Shqipërinë : nga viti 1610 deri 1990 / Reshit Shtëpani; Ali Xhiku
868 Non sparate sul pianista : raccolta dei principali articoli di cronaca tra il 1997 ed il 1999 sull'Albania e il dramma del Kosovo scritti dall'Inviato speciale de "La stampa" di Torino / Vincenzo Tessandori
869 Libri 1 : Vitet '30
870 Gjeografia 6 / Agron Nishku; Perikli Qiriazi
871 Koreografi dhe kërcimtari / Sadik Batku; Etleva Jahaj
872 Edukata 6 : për klasën e 6-të të shkollës 8-vjeçare / Erlehta Mato; Nikoleta Mita; Kozma Grillo; Mariana Çadri
873 Komentar i kodit penal të Republikës së Shqipërisë / Ismet Elezi; Skënder Kaçupi; Maksim Haxhia
874 Popullsia, punësimi, migrimi : konferenca e I shkencore për problemet demografike: Tiranë, 5 Dhjetor 1998
875 Luma në gjysmën e parë të Shek.XIX : dokumente osmane / Shefqet Hoxha; H. Hoxha
876 Tomor, o mal i bekuar / Nuri Çuni; Kujtim Ahmataj
877 Ismail Haki Kuçi (Levend Myftar Mahmutaj-Kondi) : monografi / Hasan Luçi; Petrit Bezhani
878 Kalimi i pyjeve në përdorim të komunave dhe fshatrave : manual
879 Ditari i burgut / Ramiz Alia; Briseida Nina
880 Dashuria e të vërtetit / Bardhyl Ylli; Kujtim Ahmataj
881 Ujitja në bujqësi / Koço Dhima; Llambro Gjergji
882 Portierë të mëdhenj : një libër për portierë të shquar botërorë e shqiptarë dhe veçanërisht për Qemal Voglin e Perlat Mustën / Ismet Bellova
883 Romanca shqiptare / Kozma Lara
884 Ikja e shtërgut / Ismail Kadare; Bashkim Kuçuku
885 Arkivi Qëndror i Shtetit / Ivan Loli; Zamir Q. Shtylla
886 Nga disku në disk... : një enciklopedi e muzikës dhe e kulturës botërore në disk
887 Një buqetë me këngë / Violeta Filaj
888 Arshi Pipa : njeriu dhe vepra / Uran Kalakulla
889 Shtëpia Botuese Toena : katalog tetor'98 -tetor'99 : 130 tituj të rinj
890 Bektashizmi nën smogun e një libri / Sokrat Ahmataj; Loni Papa
891 Urbanistika dhe arkitektura e qytetit të Kavajës : vështrim historik / Isuf Sukaj; B. Kipi
892 La Participation de l' Albanie à la guerre mondiale : 1939-1945
893 Grundlagen der albanischen Isolationspolitik / Bernhard Tönnes
894 Städte und Burgen Albaniens hauptsächlich während des Mittelalters / Milan Šufflay
895 XV - XVI Yüzyillarda osmanli Imparatorlugu'nda merkeziyetçilik ve mevzuat / Selami Pulaha
896 Rhomäische Geschichte = Historia Rhomäike / Nicephorus Gregoras; Jan Louis van Dieten
897 Les Voyageurs dans l'Empire Ottoman (XIVe-XVIe siècles) : bibliographie, itinéraires et inventaire des lieux habités / Stéphane Yerasimos
898 Proposte scambio 1996 : una finestra sull' Est [album]
899 Kastanas : Ausgrebungen in einem Siedlungshügel der Bronze - und Eisenzeit Makedoniens 1975-1979 : die handgemachte Keramik : Schichten 19 bis 1 / Alix Hochstetter
900 Kastanas : Ausgrabungen in einem Siedlungschügel der Bronz-und Eisenzeit Makedoniens 1975-1979 : die handgemachte Keramik : Schichten 19 bis 1 / Alix Hochstetter
901 O Georgios Kastriotis-Skentermpeis sta neoellinika grammata : (me trianta dyo eikones ektos keimenou) / Titos P. Giochalas
902 Albanian : the rise of a language to a national standard / Xhevat Lloshi
903 Incontro con l' Albania / Luigi Za; Planor Baraj
904 Education for communism : school and state in the People's Republic of Albania / John I. Thomas
905 Albanian literature / Namik Resuli; Eduard Liço
906 Rapport d' information : déposé en application de l'article 145 du Règlement : par la commission des affaires étrangères sur la mission effectuée par une délégation de la Commission en Albanie / Claude-Gérard Marcus
907 Tom. 1 : 1879 - 1918
908 La Trampa balcanica : una crisis europea de fin de siglo / Francisco Veiga
909 La Guerra di Ghino : dai monti d'Albania alle sabbie di El-Alamein (1940-1942) : memorie di un soldato / Massimo Borgogni
910 Il Prezzo dell'onore : Albania 1943-1944 / Viscardo Azzi
911 L' Albanie en 1993 : un équilibre précaire / Odile Daniel; Edith Lhomel
912 Kosova është imja : kujtime, refleksione / Ilir Malindi; Ali Jakupi
913 Problemi e prospettive della collaborazione economica tra Italia e Albania : atti del I incontro italo-albanese (Tirana, 5-6 dicembre 1991) : organizzato da Istituto di studi e documentazione sull' Europa Comunitaria e l' Europa Orientale (Trieste) : Instituti i studimit të marrëdhënieve ndërkombëtare (Tiranë)
914 Puglia e Albania : introduzione allo studio delle relazioni adriatiche : per una teoria della convivenza / Paola Lisimberti; Antonio Todisco
915 Ahlem : il sogno albanese / Costantino Marco; L. Reina; Klara Kodra
916 The Byzantine Commonwealth : Eastern Europe, 500 - 1453 / Dimitri Obolensky
917 Discorso sugli albanesi del Regno di Napoli / Angelo Masci; Costantino Marco
918 Albania : le radici della crisi / Roberto Morozzo della Rocca
919 Balkanlar : çatisan azinliklar, çatisan devletler / Hugh Poulton; Alagon Yavuz
920 Arnavutluk ve azinliklari / Hugh Poulton
921 Albanie : ils ont voulu tuer dieu : le persécution contre l'église catholique (1944-1991) : témoignages / Didier Rance
922 Albania punto a capo / Emmanuela C. Del Re
923 Albania : fra terra e fuoco / Bepi Orlandi
924 Balkanskaâ politika fasistskoj Italii : ocerk diplomaticeskoj istorii : (1936-1941) / Nina D. Smirnova; A. I. Puskas
925 Zahvat Albanii / Nina D. Smirnova
926 The Times : 17 december 1918 - 29 december 1924
927 The Times : 7 march 1930 - 5 june 1939
928 The Times : 3 february 1925 - 7 december 1929
929 Transitions économiques à l'Est : (1989-1995) / Edith Lhomel
930 Justice for Greece
931 Albanie : un parcours semé d'embûches / Edith Lhomel
932 Ottoman architecture in Albania : (1385-1912) / Machiel Kiel
933 Balkanlarin tarihi = Histoire des Balkan : 14 - 20 yüzyil / Georges Castellan; Aysegül Yaraman-Basbugu
934 Albania / Marco Ausenda; Gianni Guadalupi
935 Makedonia Sorunu : Jön Türk Ihtilanin Kökenleri : (1903-1908) / Gül Tokay
936 Ottoman garrisons on the middle Danube : based on Austrian National Library MS MXT 562 0f 956/ 1549-1550/ / Asparuh Velkov; Evgenii Radusev; S. Dimitrov
937 Zwischen den Zeiten [album] : Fotografien albanischer Künstler / Hetum Gruber; Alexander Tolnay
938 Balkanlar
939 Albania sull'onda degli anni [album] / Franz Gustincich; Emmanuela C. Del Re
940 Su gli albanesi : ricerche e pensieri / Vincenzo Dorsa
941 L' Aggancio all' Est : Manfredi Hohenstaufen in Albania / Pëllumb Xhufi
942 In Albania verso l'alba / Carmelo La Rosa
943 Monographie pays : Albanie 1993
944 L Albanie au bord du gouffre : bibliographie sélective d' articles ayant traité de la crise albanaise, de son évolution et des craintes qu' elle fait naitre : (février-8 juillet 1997) / Enriketa Kalldremxhi
945 Istoriko-etnograficeskaâ oblast'Ûgo-Vostocnaâ Evropa i ee hozâjstvenno-kul'turnye tipy / Ûliâ V. Ivanova
946 Ornenes land : albanerneet folk i Europa / Peter Dalhoff-Nielsen
947 Balkanskoe krest'ânstvo v antiosmanskih dvizeniâh XVIII-XIX vekov / Ûliâ V. Ivanova
948 Ûnskata burzoaznodemokraticna revolûciâ v Albaniâ 1924 g. / Nikolaj Todorov; S. Dimitrov; Bojka Sokolova
949 Poreklo Albanaca na Kosovu, u Makedoniji, Crnoj Gori i Grckoj / Kapllan Resuli; Savo Burovic
950 Osnovnye problemy izuceniâ sel'skoj obsiny na Balkanah v rabotah sovetskih ucenyh : VII Mezdunarodnyj Kongress Antropologiceskih i Etnograficeskih Nauk, Moskva, avgust 1964 g. / Ûliâ V. Ivanova
951 THe Greek minority in the Albanian Republic : a demographic study / Arqile Bërxholi; Sejfi Protopapa; Kristaq Prifti
952 Balkan worlds : the first and last Europe / Traian Stoianovich
953 Albania / Antonia Young; John Hodgson; Nigel Young
954 Women in modern Albania : firsthand accounts of culture and conditions from over 200 interviews / Sussan E.Pritchett Post
955 Zündstoff im Konfliktfeld des Balkan : die albanische Frage / Peter Schubert
956 Aspekte der Albanologie : Akten des Kongresses "Stand und Aufgaben der Albanologie heute" 3 - 5. Oktober 1988, Universität zu Köln / Walter Breu
957 Fihris al-makhtutat al-Islamiyah bi-Maktabat al-Wataniyah al-Albaniyah fi Tirana = Catalogue of Islamic manuscripts in the National Library of Albania, Tirana / Abd al-Sattar Al-Halwaji; Habib Allah Azimi
958 The Albanian law on investiment funds / Agron Alibali
959 Albania sesto giorno / Carmelo La Rosa
960 Koritsa : ekpaideuse, euergetes, oikonomia : 1850-1908 / Adela Ismurliadou
961 Rodstvennye ob''edineniâ na zapade Balkanskogo poluostrova v ih pozdnejsih variantah v XIX-XX vv. : kongress balkanskih isledovanij / Ûliâ V. Ivanova
962 Pastë jetë të gjatë më se një shekull / Vincenzo Golletti Baffa
963 Historiku i luftës të fshatit Dukat : 1939-1944 / Mustafa Hoxha
964 Dëshmoj : unë, hija dhe vuajtja / Viktor Martini; H. Haxhia
965 Morfometria e pellgjeve ujëmbledhës në Alpet e Shqipërisë : monografi / Rifat Talani; Agim Shehu
966 Dioçezi i Sapës e Famullia e Dajçit të Zadrimës : 1291-1999 / Gegë Miloti; Angjelina Topalli
967 Sëmundjet e lekurës në rrethin e Matit : struktura, dinamika, diagnoza, mjekimi, profilaksia / Bujar J. Pernaska
968 On a letter of St. Paul / Kristo Frashëri
969 Saggio di bibliografia albanese / Enzo Panareo; Alessandro Laporta
970 Albania po komunizmie / Tadeusz Czekalski
971 [Vizatime me motive të stemave të periudhës së Skënderbeut]
972 Géraldine, reine des albanais / Joséphine Dedet
973 Inoubliable Albanie : souvenirs d'un temps difficile : 1966-1968 / Emile Guinard
974 Kosovo : a short history / Noel Malcolm
975 Pronësia mbi tokën dhe historia e saj / Vangjush Gambeta
976 Marubi 99 : ekspozita ndërkombëtare e fotografisë artistike : 25 mars-15 prill = International exhibition of artistic photo
977 Qëndresa e armatosur antidiktatoriale në malet e Shqipërisë së mesme në vitet 1944-1950 : "Çeta e Hekurtë" e Sul Selimes në rrethin Tiranë gjatë diktaturës / Fiorito Petrela
978 E vërtetë është ajo që më intereson mua : publicistikë / Ndreko Dh. Nakuçi; Faruk Myrtaj
979 E vërtetë është ajo që më intereson mua : publicistikë / Ndreko Dh. Nakuçi; Faruk Myrtaj
980 Diplomacia e Ismail Qemalit / Afërdita Tafaj; Marie Mato
981 Probleme të rritjes ekonomike në Shqiperi : strategji apo spontanitet : përmbledhje e referate të mbajtura në konferencën kombëtare të organizuar nga QëndraShqiptare për Kërkime Ekonomike : 12-13 Mars 1999 / Auron Pasha; Irma Tanku
982 Histori e pashkruar : historia e organizimit të UNÇSH-së : 1939-1944 / Proletar Hasani; Gjergj P. Titani
983 Fati i Shqipërisë / Mithat Frashëri; Syrja Xhelo
984 Licencimi i bankave dhe jobankave = Bank and nonbank licensing requirements
985 Banka e Shqipërisë, banka jonë qëndrore / Banka e Shqipërisë
986 Kulla e Babelit / Anton Harapi; Aurel Plasari
987 Në udhën e shqiptarizmës / Vangjel Koça; Ndriçim Kulla
988 Luma nëpër sfidat e historisë : gjakfalurit e varrhumburit : 7 prill 1939 - 10 gusht 1988 / Lutfi Çejku
989 Çështje shqiptare në vitet 30 të shekullit XIX / Bedrush H. Shehu
990 Të dhana albanologjike : folklor-bibliografi-histori : përmbledhje nga revistat / Vinçenc Malaj
991 Të dhana albanologjike : folklor-bibliografi-histori : përmbledhje nga revistat / Vinçenc Malaj
992 Krimet kundër lirive dhe të drejtave të njeriut në Kosovë / Ali L. Bajgora
993 Shtigjeve të kohës : mozaik shkrimesh : histori, ese, refleksione e vlerësime / Isa Halilaj; Izet Duraku
994 Ansambël gjysmëshekullor : (kushtuar 50 vjetorit të Artë të A.K.K.V.P.) / Zamir Këlliçi; Aleks Gjinaj
995 Media dhe axhenda antikorrupsion : në televizion, midis politikës dhe shoqërisë civile / Gerti Shella; Artan Fuga
996 Sistemet politike dhe 666 / Arqile Boti
997 Miltiadh Papa, kërcimtari fluturues : monografi / Nexhat A. Agolli
998 Shkrime gjuhësore, letrare, sociale / Ferdinand Leka
999 V. 5 : Oratoria / Ina Latifi
1000 Bylisi dhe Gllavinica = Bylisi and Gllavinica / Koço Zheku; Daniela Zhysti; Zana Papajani
1001 Kundëradmirali Abdi Mati : monografi / Petrit Myftiu; Halim Maloku
1002 Në emër të lirisë : fjalime të zgjedhura : (2001-2007) / George W. Bush; Uk Zenel Buçpapaj; Mujo Buçpapaj
1003 Shqipëria dhe Greqia : 1949-1990 : paqja e vështirë / Beqir Meta
1004 Kujtimet e një gazetari / Zoi Xoxa
1005 Nëpër greminat e përgjakura komuniste : (artikuj historikë) / Enver Memishaj (Lepenica); Petrit Bezhani
1006 Nga fundi në fillim... : braktisja e fshehtë : për drejtorin e shkollës / Stavri Llambiri
1007 Kujtime vogjlije e rinije / Mustafa Kruja
1008 Skënderbeu dhe Dibra / Qeram Lleshi
1009 Kuteli prozator, poet, kritik / Sali Bashota; Blerina Suta; Ibrahim Berisha
1010 Allori secchi = Dafina të thara : romani i jetës sime / Kasëm Trebeshina; Edmond Çali; Nadia Tonziello
1011 Aux origines du nationalisme albanais : la naissance d'une nation majoritairement musulmane en Europe / Nathalie Clayer
1012 La Cooperazione interuniversitaria nell'area Adriatica e Ionica : documento preparato per la Conferenza per lo Sviluppo e la Sicurezza dell'Adriatico e dello Ionio : Ancona, 19-20 Maggio 2000
1013 Të rinjtë shqiptarë si shtetas të përgjegjshëm në një demokraci pjesëmarrëse : akte të tryezës së 7-të të rrumbullakët e organizuar nga Qendra "Don Bosko" dhe "VIS" mbi situatën e të rinjve = Giovani albanesi cittadini responsabili in una democrazia partecipativa
1014 Avvinto dallo spirito : la testimonianza d'amore del sacerdote Ettore Cunial / Carmelo La Rosa
1015 Il Patrimonio dell'umanità [album] : siti Unesco dell'area adriatica e ionica
1016 Historia 4 / Vilson Kuri; Roland Gjini
1017 Tipologjia e lirikës së Ali Asllanit : sprovë letrare / Shkëlqim Zotaj; Bardhosh Gaçe
1018 Nga shkaba me kurorë te drapri me çekan : në çetelë të kujtimit / Beqir Ajazi; Petrit Bezhani
1019 Vepra : Për Kishën Orthodhokse Shqiptare; Në Kuvendin e Shqipërisë; Për jetën dhe veprën / Visarion Xhuvani; Nos Xhuvani; Pavli Haxhillazi; Kasem Biçoku
1020 Selman Riza, gjuhëtar dhe atdhetar i shquar / Engjëll Angoni
1021 Dritë diturie në Gramsh / Meçan Hoxha; Ylli Bajraktari; H. Godole
1022 Tempulli i shpresave : një histori jo letrare / Eglantina Mandia; Drita Siliqi
1023 Marrëdhëniet e Shqipërisë me vendet anëtare të Bashkimit Ekonomik Europian / Sinan Tafaj; Marenglen Verli
1024 Akte juridike : për historinë e shtetit dhe të së drejtës në Shqipëri / Aleks Luarasi
1025 Ndërhyrja e kapitalit të huaj dhe roli i saj për pushtimin e Shqipërisë : 1936-1939 / Iliaz Fishta
1026 Perandorët dhe dinjitarët ilirë / Qazim Lleshi; Faik Lama
1027 Album i vizatimeve lirike të viteve '60 - '70 -'80 dhe poezi / Llambi Blido
1028 Tërmetet të pazakontët e botës : tërmetet në përgjithësi dhe katalogu i tërmeteve të disa zonave në veçanti / Rrapo Ormëni; Timo Bushi
1029 Gjeomorfologjia e aplikuar, mjedisi dhe turizmi bregdetar në Shqipëri : simpozium III kombëtar i gjeografisë : 16-18 Tetor 1998 : kumtesa / Mevlan Kabo; Farudin Krutaj; Skënder Sala
1030 Yje të pashuar / Resul Bedo
1031 Katër përrallat e Zullulandit. Shqipëria si m'u duk. Doktor Gjilpëra zbulon rrënjët e dramës së Mamurrasit / Faik Konica; Frederik Shuraja
1032 Çelësi i biznesit Tiranë-Durrës : 2007-2008
1033 Ngadhnjim i shpirtit : poetët martirë Genc Leka dhe Vilson Blloshmi : kujtime-tregime / Nazmi Seitaj; Astrit Bishqemi
1034 Skënderbeu : poemë / Grigor Prlicev; Spiro Çomora; Resul Shabani
1035 Naim Frashëri : pikëpamjet edukative-arsimore / Xheladin Murati
1036 Çështja e Kosovës gjatë Luftës së Dytë Botërore / Izber Hoti; Enver Maloku
1037 Autorë dhe tekste nga letërsia e vjeter shqiptare / Mahmud Hysa
1038 Per te, soldato d'Albania = Për ty, ushtar i Shqipnis
1039 Bashkëluftëtarët e Skënderbeut / Ali Hashorva
1040 Ligje mbi organizmin e fuqive armate / Komanda e Mbrojtjes Kombëtare
1041 Katalogë të vjetër të fondit albano-balkanologjik
1042 Bukë e kripë e zemër : Kanuni i Lekë Dukagjinit te banorët e maleve shqiptare / Emmanuela C. Del Re; Fernando Cezzi
1043 Muzakajt e Beratit = I Musachi di Berat / Mark Gjergji
1044 Historia dhe gjenealogjia e familjes se Muzakajve / Gjon Muzaka; Mark Gjergji
1045 Vëzhgim mbi arsimin, kulturën dhe për disa pedagogë eminente shqiptare prej 1941-1965 / Abedin Qafjani
1046 Mbishkrime të kishave të Shqipërisë / Theofan Popa; Nestor Nepravishta; Kostandin Gjakumis
1047 Ali Ibra dhe Lidhja Shqiptare e Prizrenit / Xheladin Gosturani
1048 Miqësia shqiptaro-turke : kujtime / Ali Ymeri; Neshat Tozaj
1049 Rregullore e uniformës e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë : miratuar me urdhër të Ministrit të Mbrojtjes Nr.423, datë 12.05.1999 : për përdorim të brendëshëm
1050 Gjylbeharja : Përralla dhe legjenda nga Romët e Shqipërisë / Mina T. Qirici; Gurali Meidani; Ali Lleshi; Mina T. Qirici
1051 Bolena në sportin shqiptar / Servet Tartari; Bardhosh Gaçe
1052 Kisha katolike shqiptare : 1944 nëntor1990 : humbje dhe fitore / Ndoc Nogaj
1053 Për të vërtetën e të drejtën e Shqiptarëve : Artikuj dhe studime / Izet Murataj-Klosi
1054 Influence turco-ottomane dans la litterature albanaise / Necip P. Alpan
1055 Dushqet në Shqipëri / Maxhun Dida
1056 Loca Sanctorum Macedoniae : kult na martirite vo Makedonija od IV do IX vek / Blaga Aleksova; Rade Siljan
1057 The Campaigns of Alexander / Flavius Arrianus; A. de Sélincourt; J. R. Hamilton
1058 Albania e Balcania / Roberto Almagià
1059 The Albanian question / Bejtullah Destani
1060 Albanie, une agriculture en transition / Adrian Civici; François Lerin
1061 Reflection on the current situation in Albanian law and the challenges for the next century : presentation made at the Second Annual Convention of the Association for the study of Nationalities, Harriman Institute, Columbia University, New York, N.Y, U.S.A. April 24, 1997 / Agron Alibali
1062 Naufragi albanesi : studi, ricerche e riflessioni sull'Albania / Kosta Barjaba; Georges Lapassade; Luigi Perrone
1063 Problemy etnografii v albanskoj naucnoj pecati / Oksana R. Budina; Ûliâ V. Ivanova
1064 Poseleniâ i zilise severnoj Albani : ( XIX - XX vv ) : avtoreferat diss. / Oksana R. Budina
1065 L' Albanie : une nouvelle épréuve pour les Balkans? / André Boyer; André Rouvière
1066 Leben des würklich grossen, Helden und Königs in Epire, Georgii Castrioti insgemein Scanderbeg genannt. Aus dem Lateinischen des Marini Barletii / Marinus Barletius
1067 Dal silenzio alla speranza : cinquant'anni di fedeltà nel bunker dell'Albania comunista / Miela Fagiolo D'Attilia
1068 Costumi degli albanesi d'Italia [album] / Pasquale De Marco; Italo Elmo
1069 Albania : fenomeni sociali e rappresentazioni / Rando Devole
1070 Antichità della nazione albanese e sua affinità con gli elleni e i latini / Jeronim De Rada
1071 The Balkan sworn virgin : a cross-gebdered female role / Mildred Dickemann
1072 Novi prilozi za biografiju Josipa Broza Tita / Vladimir Dedijer; R. Rizman
1073 Albania'a golgotha : indictments of the exterminators of the Albanian people / Leo Freundlich; Safete Juka
1074 The Monarchy in Albania from Zog to Leka : presented at a public forum at the Albanian National Library, 29 january, 1999 [dorëshkrim] / Bernd J. Fischer
1075 Isa Boletini, integristi i parë i të gjitha trojeve etnike shqiptare / Ahmet Maloku
1076 Albania i Alanczycy / Jan Grzegorzewski
1077 Le Guide de l'Albanie / Gilbert Gardes
1078 Glavniot stab na Narodnoosloboditelnata vojska i partizanskite obredi na Makedonija : (1941-1945) : po povod 90 godini od raganeto na Mihailo Apostolski : prilozi od naucniot sobir odrzan vo Skopje na 19 i 20 dekemvri 1996 godina / Manol Pandevski
1079 Energiewirtschaft Ost-und Südosteuropa : Begleittext zum Kartenblatt im Atlas Ost-und Südosteuropa / Hubert Gabrisch
1080 Albania and the Albanians / Derek Hall
1081 Historical dictionary of Albania / Raymond Hutchings
1082 L' Historire des Albanais
1083 E drejta e pa shkrojtur (zakonore) në Shqipëri / Margaret Hasluck; Jon Henry Hutton
1084 Überblick über albanische Volkskundliche Bibliographien / Qemal Haxhihasani
1085 Hréstos Ntantas [album] : megale aithousa démou Karlovasou : septembres 1998
1086 The Traditional systems of the life subsistence of different ethnic groups in South -East Europe : a glimpse from Russia / Ûliâ V. Ivanova
1087 Rodstvenny obedineniâ na zapade Balkanskogo poluostrova v XIX-XX vv. / Ûliâ V. Ivanova
1088 Les Enfants de l'aigle : introduction à l'Albanie / Renaud de Jouvenel; Jean Kanapa; Renaud de Jouvenel
1089 Il Kanun di Lek Dukagjini : le basi morali e giuridiche della società albanese / Patrizia Resta
1090 Wilhelm Fürst von Albanien, Prinz zu Wied / Hans-Jürgen Krüger
1091 Gjirokastër : la ville de pierre / Ismail Kadare; Edmond Tupja; E. Revault
1092 Kosovo : avoiding another Balkan war / Thanos Veremis; Evangelos Kofos
1093 Kosova Vilajet-i Salnames-i
1094 Két nyár Albániában : Naplólevél Anyámnak / Maria Körösi
1095 Les Albanais et l'Europe / Astrit Leka
1096 [V.] 1 : (A-D)
1097 Male homosexuality in Ottoman Albanian / Stephen O. Murray
1098 Manastir vilayet salnames-i
1099 Albania : po puti peremen / G. N. Mitkevic; U. V. Godunskij
1100 Le Pére Tomori ou l'Albanie selon Jean Brécon / Gaston Monmousseau
1101 Le Speranze di un popolo nella pittura di Sopoti / Costanza Novielli
1102 Skenderbej / Grigor Prlicev; M. Popovski
1103 Albania since the fall of Khrushchev / Peter R. Prifti
1104 Travels in Epirus, Albania, Macedonia, and Thessaly / François Pouqueville; James Pettifer
1105 La Linea di Teodosio : torna a dividere / Aurel Plasari; Piro Misha; Francesco Rega
1106 Die Begründung der albanischen Philologie in Deutschland in der Mitte des 19 Jahrhunderts / Rupprecht Rohr
1107 Obîrsia tracica a românilor si albanezilor : (clarificari comparativ-istorice si etnologice) / Ioan I. Russu; M. Rusu; K. Gündisch
1108 Alban's apple / Andrew Ryan
1109 Rusija i Balkan : Medubalkanska rivalstva i ruska vanjska politika 1908-1914 / Andrew Rossos; Dragutin Hlad; Jure Petricevic
1110 Histoire de l'empire byzantin : ouvrage illustré de 15 panlches hors texte et de 4 cartes / Charles Diehl
1111 L' Ultima guerra dell' Impero Austro - Ungarico [album] : storia forografica delle operazioni militari sul fronte russo, serbo - albanese ed italiano : 1914-1918 / Paolo Scopani
1112 Salname-i Vilayet-i Prizren
1113 Albania : transition to a market economy : academisch profschrift ter verkrijging van de graad van doctor / Klarita Sadiraj
1114 Verwaltungsgliederung Ost-und Südasteuropas Begleittext zum Kartenbaltt im Atlas Ost-und Südosteuropa / Ilona Slawinski
1115 Der dux von Dalmatien und die Belagerung Anconas im Jahre 1173. Zur Italien-und Balkanpolitik Manuels 1 : Hommage au P. R .Loenertz / Peter Schreiner
1116 Sprache und Politik : die Balkansprachen in Vergangenheit und Gegenwart / Helmut Schaller
1117 La Revolution nationale turque et les reformes kemaliste : leur echo en Albanie / Gazmend Shpuza
1118 L' Albanie et le Pacte Balkanique de 1934 / Gazmend Shpuza
1119 La Scoperta dell' Albania : gli albanesi secondo i massmedia / Ardian Vehbiu; Rando Devole
1120 Between Serb and Albanian : a history of Kosovo / Miranda Vickers
1121 Revolucija koja tece : memoari / Svetozar Vukmanovic Tempo; Leo Mates
1122 Revolucija koja tece : memoari / Svetozar Vukmanovic Tempo; Leo Mates
1123 Albania / William Wilson
1124 Denkschrift über Albanien / Wilhelm Wied
1125 Yanya Vilayet-i salnames-i
1126 Die Schwerter in Griechenland (ausserhalb der Peloponnes, Bulgarien und Albanien) / Imma Kilian-Dirlmeier
1127 Tvorestvoto na mijackite rezbari na Balkanot od krajot na XVIII i XIX vek / Dimitar Kornakov; Bosko Babik
1128 La Politica dell'Italia in Albania : nelle testimonianze del Luogotenente del Re Francesco Jacomoni di San Savino / Francesco Jacomoni
1129 Institutionen und institutioneller Wandel in Südosteuropa / Johannes Chr. Papalekas
1130 Institutionen und institutioneller Wandel in Albanien / Gent Halili
1131 Miqësia shqiptaro-turke : Kujtime / Ali Ymeri; Neshat Tozaj
1132 Gjylbeharja : përralla dhe legjenda nga romët e Shqipërisë / Mina T. Qirici
1133 Mbishkrime të kishave të Shqipërisë / Theofan Popa; Nestor Nepravishta; Kostandin Gjakumis
1134 Për të vërtetën e të drejtën e shqiptarëve : (Artikuj dhe studime) / Izet Murataj-Klosi; Nedai Thëllimi
1135 Agrarwirtschaftliche zusammenarbeit mit Albanien / Walter Althammer
1136 Kujtime e shënime pak edhe si historike / Hysen Myshketa; Hysen Kordha; Sali Hidri
1137 Napoleoni dhe Ali Pasha / August Boppe; Lazam Koldashi
1138 Kosova midis politikës dhe real politikës / Mehmet Elezi
1139 Peza, kala e pamposhtur gjatë luftës antifashiste nacionalçlirimtare / Idriz Shehi; Agim Cerga
1140 Von den Balkankriegen zum Ersten Weltkrieg : Kleinstaatenpolitik und ethnische Selbstbestimmung auf dem Balkan / Katrin Boeckh
1141 Le Long chemin sous le tunnel de Platon : le destin de l'artiste sous la censure en Albanie : (1945-1990) / Luan Rama
1142 Kozmai nga Etolia / Fani Mihallopullu; Dhimitër Beduli; Kristofor Beduli
1143 Kosova është Shqipëri : nga ditari politik / Enver Hoxha; Ilir E. Hoxha; Teuta Hoxha
1144 Të vërteta e të pathëna për Lasgushin / Tomi Mato; Fahri Muço; Flori Slatina
1145 Biopolitika : a ekziston në Shqipëri? / Aurel Plasari
1146 Një mozaik për Liceun Kombëtar : kujtime e dokumente / Xhuvi Bino
1147 East European security reconsidered / John R. Lampe; Daniel N. Nelson; Roland Schönfeld
1148 Islam, state and society in post-communist Albania / Nathalie Clayer
1149 Romët në vendin e tyre : materiale nga seminari "Të huaj në vendin e tyre?" / Aleksandër Kocani
1150 The Venetian Empire : a sea voyage / Jan Morris
1151 Albania nella storia / Giuseppe Micunco
1152 Pronësia / Avni Shehu; Ramiz Frangu
1153 Mehmet Pavari, figurë padrejtësisht e mohuar / Novruz Muhametaj; Stilian Adhami
1154 The History of the decline and fall of the Roman Empire / Edward Gibbon; David Womersley
1155 Islam in the Balkans : religion and society between Europe and the Arab World / Harry T. Norris
1156 Eastern Europe in the twentieth century and after / R. J. Crampton
1157 Köztes-Európa 1763-1993 : (térképgyüjtemény) / Lajos Pándi
1158 The Alexiad of Anna Comnena / Anna Comnena; E.R.A. Sewter
1159 The International relations of Eastern Europe : a guide to information sources / Robin Alison Remington
1160 Gli Albanesi tra Occidente e Oriente : sulla nascita della letteratura albanese / Eqrem Çabej; Alma Molla
1161 Austro-Turcica 1541-1552 : diplomatische Akten des habsburgischen Gesandtschaftsverkehr mit der Hohen Pforte im Zeitalter Süleymans des Prächtigen / Srecko M. Dzaja; Günter Weiss; Karl Nehring
1162 Notwendigkeit und Folgen einer Änderung der Eigentumsstrukturen am Beispiel Albaniens / Andreas Wildermuth
1163 Les débuts de la photographie en Albanie : 1863 - 1967 / Gérard Girard; Gegë Marubi; Piro Milkani; Pirro Naçe
1164 Origine ed evoluzione storica delle nazioni balcaniche / Angelo Pernice
1165 Procès-verbaux et résolutions : 7 conférence internationale de l'instruction publique : Genève, 1938
1166 Rraporta mbi serën e Selenicës, mbi hekurin e Gribës e mbi qymyrin gura në Memaliaj / Giovanni Ineichen
1167 L' Albania e gli Albanesi : storia, geografia, usi e costumi / Terenc Toçi
1168 Tomor : romanzo storico albanese del XV secolo / Giovanni Ragucci
1169 Gorna Arbanija i nena Liga : istrorijski deo dela / Spiridon Gopcevic
1170 Histori e Ali Pashë Tepelenës i mbiemëruar "Asllan i Shqipërisë" / Panagiotis Aravantinos; Ilo Mitkë Qafëzezi
1171 Albanien und die Albannesen : Landschafts und Charakterbilder / Paul Siebertz
1172 In Albania : sei mesi di regno da Guglielmo di Wied a Essad Pascia, da Durazzo a Vallona / Italo Sulliotti
1173 Vita di Scanderbeg / Vincenzo Talarico
1174 Albanien und seine Postwertzeichen / Friedrich Wallisch
1175 Çeta e studentëvet shqiptarë të Selanikut / Lek Zeza
1176 Complainte d' Ali de Tébélen, pacha de Janina : poème historique en dialecte épirote / Émile Legrand
1177 Skanderbegu mbas gojëdhanash / Marin Sirdani
1178 Albania : from anarchy to a Balkan identity / Miranda Vickers; James Pettifer
1179 The Viennese scholar who almost became King of Albania : Baron Franz Nopcsa and his contribution to Albanian studies / Robert Elsie
1180 Ostmittel - und Südosteuropa im Umbruch / Klaus-Detlev Grothusen
1181 Die Druckerei von Moschopolis, 1731-1769 : Buchdruck und Heiligenverehrung im Erzbistum Achrida / Max Demeter Peyfuss
1182 Albania and the Sino-Soviet rift / William E. Griffith
1183 Guide de l'Albanie : avec un carte des voies d'accès, une carte routière et les plans de Scutari,Tirana et Kortcha / Léon Rey
1184 L' Albanie entre la pensée totalitaire et la raison fragmentaire / Artan Fuga
1185 Regional development in Albania / John Bachtler; Ilia Kristo; Shyqyri Llaci
1186 Adapting social security and the social services / Stefan Qirici; Anthony Clunies Ross; Ahmet Ceni
1187 Eine Kaiserliche Gesandtschaft in Skutari, 1788 / Peter Bartl
1188 Presentazione di due volumi di Albanistica
1189 Islam and the dervish sects of Albania : an introduction to their history, development and current situation / Robert Elsie
1190 Recent nominal and real exchange-rate experience in a transitional economy : the case of Albania / C.Paul Hallwood; Ronald Macdonald; Sulo Hadëri; Hasan Mytkolli
1191 The Challenge of the Albanian financial sector / W.J. Stewart; Halit Xhafa; Petar Sudar
1192 Introduction : Albania in transition
1193 Albanian industry and competition policy / Servete Gruda; N. M. Kay
1194 Albania : the privatization experience / J. R. Davies; Dhori Kule; Niall Levine
1195 Albania : the public finances, 1989 - 96 / Roy Grieve; Anthony Clunies Ross; Genc Ruli; Elida Çuka (Krypa)
1196 Foreign direct investment during Albania's transition / Spiro Brumbulli; Stewart Dunlop
1197 Miranda Vickers : Albania : a modern history 1995. I.B.Tauris. London and New York, 262 pp. / Robert Elsie
1198 Policy analysis in Albanian agriculture using a sectoral model / Pavlos Karadelologlou; Chrisostomos Stoforos
1199 Historia e popullit shqiptar : 395-1875 / Petrika Thëngjilli; Marie Mato
1200 Historia e arkivave në Shqipëri : 1912-1944 / Ivan Loli; Marie Mato
1201 Aktoret / Josif Papagjoni; Gjylso Binaj
1202 Udhëheqës i praktikave mësimore në terren : invertebrorët / Kastriot Misja; Dhimitër Dhora; Ema Voshtina
1203 Kohë barbare : nga Shqipëria në Kosovë : biseda / Ismail Kadare; Denis Fernandez Récatala; Artan Babaramo; Alket Çani; Luan Canaj; Bujar Hudhri
1204 Lëvizja Kombëtare në Vlorë : 1878-1912 / Bardhosh Gaçe; Luan Zelka
1205 Për një konfigurim të ri politik / Kastriot Islami; Xhevat Lloshi
1206 Vitet '20-'30 në publicistikë dhe në histori / Selim Shpuza; Hamit Boriçi; Gazmend Shpuza
1207 Politics differently / Sotiraq Hroni; Lutfi Dervishi
1208 Politika ndryshe / Sotiraq Hroni; Lutfi Dervishi
1209 Gjurmime kulturore : studime, artikuj, kumtesa / Simon Pepa; Tefë M. Topalli
1210 Tabu dhe eufemizma në gjuhën shqipe : [monografi] / Tomor Osmani; Simon Pepa; Artan Haxhi
1211 Bashkë me shokët : kujtime / Llazar Bane
1212 Repertori i ndërmarrjeve ekonomike : sipas prefekturave : 1999 / Godiva Rëmbeci; Instituti i Statistikave
1213 Komentar i luftërave të turqve kundër Skënderbeut / Dhimitër Frangu; Hysen Hidri
1214 Konsiderata epidemiologjike-organizative dhe klinike-trajtuese mbi djegien / Gjergji Belba
1215 Hamza Isai- një jetë në shërbim të Kombit... : monografi / Bardhosh Gaçe; Luan Zelka
1216 E vërteta mbi Epirin / Sherif Delvina; Tarik Lagami
1217 Raport nacional mbi mekanizmat institucionale për avancimin e gruas në Shqipëri : prezantuar në Sesionin e 43 të Komisionit për Avancimin e Gruas : dhjetor 1998 / Jeta Katro
1218 Kontrolli tatimor / Kasem Seferi
1219 SH.A.P. Kosova : 1991-2000 / Murat Gjonbala; Daut Doda
1220 Azem Hajdari në sy dhe në zemër / Daut Doda
1221 E përjetëshme është Shqipëria : bisedë rreth të drejtës mbi kombin më të vjeter në Evropë, popullin shqiptar / Naim Flamuri; Sami Flamuri; Moikom Zeqo
1222 Nga Peza në Vishegrad ... : një histori e shkurtër e Brigadës së 22-të / Nimet Ymeri; Nexhat Myftiu
1223 Institutional mechanism and status of women in Albania : study / Jeta Katro; Fatmira Rama; Vitore Tusha; Vasilika Shtëpani; Maksim Shimani
1224 Shoqata Kombëtare "Mbrojtja, integrimi dhe socializimi i artistëve me aftësi të kufizuara" : seminar ndërkombëtar : 15-19 Dhjetor 1999 / Shoqata Kombetare "MIS-AAK"
1225 Një shqiptar në botën e etruskëve : shënime udhëtimi / Ilir Mati
1226 Kush ishte Vllas Arapi / Fatos Arapi
1227 Letërkëmbim i dhimbshëm : 1957-1959 / Mita Jakova; Tuk Jakova; Katerina Goshi; Sadije Agolli
1228 Shkrime dhe botime në gazeta / Hydai Skëndaj
1229 Kujtime dhe peripeci nga jeta ime / Hydai Skëndaj
1230 Tragjedia e Voskopojës : (tragjedia e një qyteti) / Dhori Falo; Jani Gusho
1231 Nora e Kelmendit : monografi / Nikë Bunjaj; Odhise K. Grillo
1232 Nje dritare nga jeta / Luigj Temali; Paulin Shtjefni
1233 Vinçanët / Sami Vinçani; Albert Kotini
1234 Vinçanët / Sami Vinçani; Albert Kotini
1235 Lidhja shqiptare e Prizrenit : 1877-1885 = The Albanian league of Prizren : 1877-1885 / Skënder Rizaj; Enver Batiu; Xhevxhet Sadiku
1236 Burimet e energjisë gjeotermale në Shqipëri dhe platformë për përdorimin e saj : monografi / Alfred Frashëri; Nevton Kodhelaj; Bashkim Çela
1237 Shqipëria 350 vjet më parë / Evliya Çelebi; Sali Vuçiterna; Filip Rrumbullaku
1238 Kuvendi i Lidhjes shqiptare të Pejës "Besa Besë" 1899 : dokumente / Ismet Dërmaku
1239 Ulqini në vitet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit : 1878-1881 / Riza Rexha
1240 Parimet e zgjidhjes se çështjes shqiptare : 1995-1996 / Veip Proda
1241 Vol.1 : 1920-1939
1242 Vol.2 : 1939-1944
1243 Dialog me artistë / Nexhat A. Agolli
1244 Geraldina, mbretëresha e shqiptarëve : biografi letrare / Joséphine Dedet; Lazam Koldashi
1245 Gjaku që humbëm në mars... / Afrim Imaj; Sejdin Cekani
1246 Tomorrow you die / Reona Peterson
1247 Ecuria e tregtisë së jashtme në Shqipëri = Foreing development in Albania / Luiza Jano; Alma Mara; Instituti i Statistikave
1248 V poiskah "balkanskogo" na Balkanah : tezisy i materialy simpoziuma / A. A. Plotnikova
1249 Butrint : a guide to the city and its monuments / Neritan Ceka; Sally Martin
1250 Kujtesë plus : përmbledhje me studime-esse-publicistikë-vargje të vonuara-opinione / Daut Doda; Skënder Zogaj
1251 Voskopoja dhe monumentet e saj / Stilian Adhami; Viron Andrea
1252 Gra që më kanë frymëzuar : biseda / Kozeta Zavalani; Hamit Boriçi
1253 Trafik dhe krime në Ballkan / Nicolas Miletitch; Merita Pino
1254 Ligji-autoriteti më i lartë : përmbledhje shkrimesh / Niazi Jaho
1255 L' Albanie : guide de montagne : itineraires
1256 Liqeni i Shkodrës : biodiversiteti / Dhimitër Dhora; Fatbardh Sokoli
1257 Shtegtim i largët : (ditar lufte i një divizioni shqiptar në Bosnje, janar-shkurt 1945) / Resul Bedo; Gjinaz Zhulati
1258 Kurpalët / Agim Spahiu; Lutfi Dervishi
1259 Krishtërimi në Shqipëri / Dhori Qiriazi
1260 Këshilli i Evropës për Shqipërinë : dokumente 1991-1997 / Këshilli i Evropës
1261 Shkolla teknike dhe Harri Fulci / Iljaz Gogaj
1262 Bibliografia e botimeve të Prof. Dr. Jup Kastrati / Diana Kastrati
1263 Shtëpia Botuese e Librit Universitar : katalog i botimeve 1999
1264 Berisha nuk ka gabuar : shmangie nuk do të thotë gabim : 1992-1997 / Leka Borshi
1265 Isuf Bushi "Mëmëdhetari" : monografi / Aqif Tartari; Bardhosh Gaçe
1266 Shqipëria në vlerat e reformës : pedagogji shqiptare / Osman Allkja; Fiqri Sheri
1267 Shqipëria në vlerat e reformës : pedagogji shqiptare / Osman Allkja
1268 Mallkimi i shkronjave shqipe dhe ç'përfolja e shqiptarëve / Petro Nini Luarasi; Petro S. Luarasi
1269 Fletorja e Bektashinjet / Naim Frashëri; Idriz Metani; Nuri Çuni
1270 Jetimoret e Shqipërisë / Pirro Gjerasi
1271 Vështrim kriminologjik : 1922-1999 / Jani Papandile
1272 L' Albanie entrouvre ses frontières / Albert Mahuzier
1273 Normalja në fokus të bashkëkohësisë : në 90 vjetorin e Normales / Liman Varoshi
1274 Obrona poczty sarajewskiej / David Warszawski
1275 Le Commerce de Salonique au XVIIIe siècle / N. G. Svoronos; E. Labrousse
1276 Shqipëria ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhet? : mendime për shpëtimt të Mëmëdheut nga reziket që e kanë rethuarë / Sami Frashëri
1277 Arti dhe besimi te zoti : ese / Fatmir S. Baçi; Adriatik Kallulli
1278 Albania and the Albanians in the post-communist period / Elez Biberaj
1279 44 ditët e Teleblu-së : kujtime / Vasil Qesari
1280 Kryengritje e tradhtuar : kronikë / Panajot Barka; Përparim Xhixha
1281 Srbi i Albanci u XX veku : ciklus predavana 7- 10 maj 1990 / Andrej Mitrovic; D. Brajovic
1282 Bibliografi e shkrimeve kushtuar Prof. Eqrem Çabejt : 1934-1999 / Mina Gero; Petrit Kotrri; Petrit Kotrri
1283 Shpalime historike / Zekeria Cana; Osman Zeka
1284 Çështje shqiptare në vitet 30 të shekullit XIX / Bedrush H. Shehu
1285 Istoria tou Kommatos Ergasias Albanias
1286 1 : Actes de Mehmed II et de Bayezid II du ms. fonds turcs ancien 39
1287 Letërkëmbime / Mithat Frashëri; Syrja Xhelo; Kimete Qosja
1288 Yje të pashuar / Resul Bedo; Lekgjon Gurra
1289 Gjeniu i Kombit / Uran Butka; Remzi Zeqja
1290 Episkop Irine Banushi-Martir i Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë / Kristofor Beduli
1291 Rrëfimet e Ardenicës : monografi / Naun Kule
1292 Kodi i procedurave administrative : Për funksionimin e organeve kolegjiale të administratës shtetërore dhe enteve publike. Për të drejtën e informimit për dokumentet zyrtare. Statusi i nëpunësit civil. / Aleks Luarasi
1293 Chestiunea aromâneasca : evolutia ei de la origini pâna la pacea de la Bucuresti (1913) si pozicia Austro- Ungariei / Max Demeter Peyfuss; Nicolae-Serban Tanasoca
1294 Balkanski godisnik : 1986 / Nikolaj Todorov; Zorzeta Grigorova; Ekaterina Nikova
1295 Vol. 1 : Lineamenti di storia e sviluppo rivoluzionario della società albanese
1296 Edukimi qytetar dhe etika në forcat e armatosura / Bashkim Kozeli; Ilir Spahiu; Sejdin Cekani
1297 Bisedojmë për Kosovën : shënime dhe fjalime / Hillary Clinton (Rotham); Pandeli Pasko
1298 Pyrrhos / Pierre Lévèque
1299 L' Épire de la mort de Phyrrhos à la conquête romaine : ( 272- 167 av. J. C. ) / Pierre Cabanes
1300 No record of the case : Roma in Albania
1301 2 : Règlements miniers 1390 - 1512
1302 Të harruarit : përkth. / Paolo Cherstich Marcuzzi; Orlando Laperi
1303 Die Albanische Herausforderung / Gun Kessle; Jan Myrdal; Einar Schlereth
1304 Albanien zwischen Kreuz und Halbmond [album] / Werner Daum
1305 Mes Laokontit dhe Krishtit - Onufri II / Moikom Zeqo; Pëllumb Xhufi; Enver Kushi
1306 Il prezzo di un sogno : Il tormentato risveglio dell'Albania / Amik Kasoruho
1307 Rezultate të anketës strukturore të ndërmarrjeve ekonomike viti 1997 = General results of annual structural survey of economic enterprises year 1997 / Godiva Rëmbeci; Krisafgjia Stefa; Elsa Dhuli; Luljeta Mërkuri; Alma Hasko; Ani Dodona; Hasbie Bunguri
1308 A propos de la diversité locale des traditions culturelles albanaises / Albert Doja
1309 Pickaxe and rifle : the story of the Albanian people / William Ash
1310 Le Comportement symbolique autour de la prime enfance chez les Albanais / Albert Doja
1311 Le Sexe de la naissance : masculin, féminin dans la société traditionelle albanaise / Albert Doja
1312 Inscription patronymique et mythologie de fondation : eléments d'analyse pour une généalogie des noms de personne chez les Albanais / Albert Doja
1313 Demokratizimi i legjislacionit penal / Halim Islami
1314 Noms généalogiques et noms de famille chez les albanais / Albert Doja
1315 Lait de mère, fils de famille / Albert Doja
1316 Intervista / Artan Kristo; Stavri Kristo
1317 Situation démographique de la Péninsule balkanique : (fin du XVe s. - début du XVIe s.) / Nikolaj Todorov; Asparuh Velkov
1318 Konferenca e parë kombëtare e grave biznesmene : raport vjetor dhe përmbledhës : 21 shkurt 2000 = 1st National conference of bussineswomen in Albania / Flutur Xhabija (Laknori)
1319 L' Enchantement socialisateur : la berceuse dans la tradition orale / Albert Doja
1320 Historia e popullit shqiptar : për vitin e katërt të shkollës së mesme të përgjithshme / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Dilaver Sadikaj; Ana Lalaj; Viola Grillo
1321 La Société albanais face à l'islam : aproche ethnologique / Albert Doja
1322 Albánie : Zalozeni a vedeni spolecnosti : danovy systém : privatizacni strategie
1323 Shoqata e Grave Profesioniste & Afariste = Professional & Business Women Association / Flutur Xhabija (Laknori)
1324 Gjeneral Spiro Moisiu / Vangjel Kasapi; Shefqet Vangjeli
1325 Jan Kukuzeli : jeta-vepra / Loro Sata
1326 Vrasjet për hakmarrje e për gjakmarrje në Shqipëri / Ismet Elezi
1327 Kalendari dhe kronologjia në botë dhe te shqiptarët / Ibrahim Rr. Gashi
1328 Pj.1 : Vitet 1912-1944 / Proletar Hasani; Engjëllushe Sula; Asllan Zemani; Shefqet Vangjeli
1329 Dritëhije të tranzicionit / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
1330 Gratë në syrin e ciklonit të sfidave dhe perspektiva : trajtesë sociologjike e problematikës sociokulturore të grave shqiptare në vitet '90 të shekullit XX / Zyhdi Dervishi; Drita Teta
1331 Hafiz Ali Korça : jeta dhe vepra / Ismail Ahmedi
1332 Komprometimi i çështjes shqiptare / Rexhep Kastrati
1333 Folklori shqiptar 1 / Gjergj Zheji; Natasha Xhafka; Natasha Pepivani
1334 Ç'ia thoshte bilbili... : album muzikor / Andrea Gudha
1335 Kalendarët dhe kronologjia në Shqipëri : kohëmatja shqiptare / Ibrahim Rr. Gashi
1336 Arti i Rilindjes Shqiptare : 1883-1945 : artikuj dhe studime / Ferid Hudhri
1337 Çapitjet e mia nëpër Shqipëri : (nga jeta e një gjermaneje për 37 vjet në këtë vend) / Waltraud Bejko (Tunger); Vali Xhixha; Korab Hoxha
1338 Karta teknologjike të kultivimit të disa bimëve foragjere dhe fasules / Adrian Doko; Asllan N. Celami; Agim Canko; Isuf Xh. Kaziu; Agim Canko
1339 Bibliografia e kimisë në shkollë : artikuj, studime dhe libra për ciklin 8-vjeçar dhe të mesëm / Suzana Golemi; Irakli Beka; Adem Bekteshi
1340 Balkans 14 - 18 ou le chaudron du diable / André Ducasse
1341 La Lutte contre les turcs / Paul Coles; Huguette Cauffignal
1342 Departamenti "Drejtimi i Fermave dhe Agrobiznesit" (DDFA) : udhëzues (guidë)
1343 Visions balkaniques dans la préparation de la revolution grecque : (1788-1821) / Notis Botzaris
1344 La Resistenza degli albanesi contro l'imperialismo fascista / Enzo Misefari
1345 Die Albanisch- rumänische Wanderungsbewegung : (11- 12. Jahrhundert) / Georg Stadtmüller
1346 Rezultate të anketës strukturore të ndërmarrjeve ekonomike viti 1998 = General results of annual structural survey of economic enterprises year 1998 / Instituti i Statistikave
1347 Shattered illusions : Albania, Greece and Yugoslavia / Nicholas J. Costa
1348 Sur le partage de l'Albanie / Milan M. Stojadinovic
1349 Die Albanischen Massenmedien-von der Diktatur zur Demokratie / Jochen W. Münch; Gaqo Simaku
1350 Tom. 2 : 1919 - 1921
1351 Tom. 3 : 1922 - 1929
1352 Democratizzazione all'Est e diritto internazionale : atti del Convegno di Studi Università di Salerno, 8 maggio 1997 / Giuliana Ziccardi Capaldo
1353 Tom. 4 : 1930 - 1940
1354 Sviluppo umano e sostenibile in Albania / Gianni Morone
1355 L' Immigrazione albanese in Puglia : saggi interdisciplinari / Giovanna Da Molin
1356 Memorie d'Africa e d'Albania : 1935-41 / Rocco Mampieri; Licia Mampieri
1357 Frammenti di storia venduta : i tesori di Albania / Fabio Maniscalco; Beniamino Andreatta; Angelo Fratini; Fabio Maniscalco
1358 Mostra di icone albanesi : Roma, Vicolo Valdina, 6-24 febbraio - 8 marzo 1998 / Giuseppe Schiavinotto
1359 La " Questione illirica" : la politica estera italiana in un'area di instabilità : scenari di crisi e metodi di risoluzione / Luciano Bozzo; Carlo Simon-Belli
1360 La Crisi albanese del 1997 : l'azione dell'Italia e delle organizzazioni internazionali : verso un nuovo modello di gestione delle crisi? / Andrea De Guttry; Fabrizio Pagani
1361 L' Altra Europa : l'Europa Centrale e i Balcani verso l'Unione Europea / Rade Petrovic; Francesco Russo; Gerhard Kuck; Daniela Mariotti; Maria Silvia Pacetti; Raffaele Richetti
1362 Il Fascismo e gli ustascia : 1929-1941 : il separatismo croato in Italia / Pasquale Iuso
1363 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1364 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1365 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1366 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1367 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1368 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1369 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1370 Opvs geographicvm : sive "Liber ac eorvum delectationem qvi terras peragrare stvdeant" / Al-Idrisi; Enrico Cerulli
1371 Le Missioni cattoliche nei Balcani tra le due grandi guerre : Candia (1645-1669) : Vienna e Morea (1683-1699) / Marko Jacov
1372 L' Italia nei Balcani : storia e attualità / Antonio Moscato
1373 Storie balcaniche : popoli e stati nella transizione alla modernità / Marco Dogo
1374 Genocidi gjysëm shekullor në Shqipëri = The half century genocide in Albania / Tomor Aliko; Najada Skuka
1375 Machtpolitik und Wirtschaftsinteressen : der Balkan und Russland in der österreichische-ungarischen Aussenpolitik 1878 - 1895 / Emil Palotás; Ursula Jákváry; Peter Zalán
1376 Një rrugë ende pa krye : marrëdhëniet shqiptaro-greke në dritën e një diskutimi të bërë në Këshillin e Shoqërisë së Kombeve në qershor 1928 / Agim Tartari; Burbuqe Tartari
1377 Revolucija koja tece : memoari / Svetozar Vukmanovic Tempo; Leo Mates
1378 Pakti i Stabilitetit : perceptime dhe realitete
1379 Stability pact : just around the corner / Albert Rakipi
1380 Dokumenta të Rilindjes për Shkodrën : letërkëmbimi i firmës tregtare Bianku-Çoba : (1877-1878) / Kolë Luka; Zija Shkodra; Akademia e Shkencave. Instituti i Historisë
1381 Atë që kërkon prej Zotit, Ai nuk harron për ta dhuruar / Abdul Mexhid Zendani; Nexhadi Limani; Ajni Sinai
1382 Paris : (1967-1975) : shënime e mbresa / Javer Malo
1383 Liceu kombëtar i Korçës : (1917-1939) / Koli Xoxi
1384 30 vjet Shkëndija : 1968-1998 : shkolla e mesme e futbollit "Loro Boriçi" / Skënder Dedja; Mehmet Spahiu; Ilir Bejleri
1385 Diturija / Mithat Frashëri; Luan Malltezi; Sherif Delvina
1386 Rregullorja e lojës së futbollit / Mehmet Spahiu
1387 13 artistë të Shoqatës Kombëtare "MIS-AAK" = 13 artists of National Association "MIS-AAK" / Xheni Agovi; Shoqata Kombetare "MIS-AAK"
1388 Ricordi / Enver Hoxha; Ilir E. Hoxha; Teuta Hoxha; Maurizio Nocera
1389 Teube istigfar : thirrja që iu drejtua popullit nga viti 1955-1995 nga Muxhed-didi i shekullit XX në Shqipëri / Haxhi Umer
1390 Figura të shquara të mjekësisë / Mikel Nakuçi; Gëzim Xhepa
1391 Demokracia dhe ekonomia e tregut në Evropën Lindore : strategji për Evropën / Verner Vajdenfeld; Gazmend Barbullushi; Afrim Koçi
1392 The Subsistence minimum and well-being : [monographs] / Ilia Telo; Hasan Banja; Fatmir Mema; Bajram Hysa; Durim Hatibi
1393 Udhëtarët e huaj në Shqipëri gjer në fund të shekullit XIX / Mithat Frashëri; Luan Malltezi; Sherif Delvina; Tarik Llagami
1394 Largohuni nga shirku-krimi kundër Zotit xh.sh. : thirrje / Haxhi Umer
1395 Studentët shqiptarë në Austri : roli i tyre në pavarësinë, konsolidimin e zhvillimin e shtetit shqiptar / Uran Asllani
1396 Shkaqet e vdekjeve për vitin 1998 : (sipas klasifikimit ndërkombëtar ICD-9) = Causes of deaths for the year 1998 : (according to international classification ICD-9) / Margarita Çaçi; Instituti i Statistikave
1397 Gjeografia e Shqipërisë : për shkollën e mesme të përgjithshme / Arqile Bërxholi; Perikli Qiriazi; Muharrem Bejleri; Olimbi Memisha
1398 Prejardhja e shqiptarëve në dritën e dëshmive të gjuhës shqipe / Shaban Demiraj
1399 Tom. 1 : 1944- 1949 gg.
1400 Historia e burgjeve të Shqipërisë gjatë shek. XX / Fehmi Sufaj; Jorgo Dhamo
1401 Berlin Kongresi'nden Arnavutluk devleti'ne "Arnavut sorunu" / Nuray Bozbora
1402 One Candle for Albania / Primrose Peacock
1403 Geschiedenis van Albanië / Georges Castellan; Ineke Mertens
1404 Cilt 2 : Istanbul'un fethinden kanuni Sultan Süleyman'in ölümüne kadar
1405 Sveti Naum Ohridski / Cvetan Grozdanov; Aco Cvetkoski
1406 Le Bassin Adriatique exutoire du commerce balkanique à la fin du XVe siècle : la voie de mer / Alain Ducellier
1407 Televizioni për vete dhe për ju / Dhimitër Gjoka; Shyqyri Skënderi
1408 Istoriski atlas / Todor Cepreganov; Vasil Jotevski; Katerina Naumoska
1409 Epiri : udhëtime në Epir dhe Shqipërinë Jugore ; Epiri dhe pushtimi i Greqisë nga Dorët / Nicholas G. L. Hammond; Leka Ndoja; Moikom Zeqo; Frano Prendi
1410 Andrea Ekonomi (Mësues i Popullit) / Zyhdi Shehi
1411 Bijtë e shpatës shqiptare / Mexhit Kokalari
1412 Presidenti Meidani dhe Kosova : përmbledhje intervistash, fjalimesh dhe njoftimesh shtypi : 25 korrik 1997-30 korrik 1999 / Rexhep Meidani; Mentor Nazarko; Xhevat Lloshi
1413 Edukim & riedukim : "Shkolla e vagabondëve" / Jani Papandile
1414 Zhvillimi i tregut të punës : 1990-1999 / Vojsava Progri; Elda Muça; Instituti i Statistikave
1415 Mes kryqit e Atdheut : studime-refleksione / Klajd Kapinova
1416 Ngrohtësi vëllazërore : (me fëmijët kosovarë që qëndruan në Fushë-Arrëz gjatë vitit 1999) / Gjovalin Alia; Hasan Lekaj
1417 Manual mbi planifikimin urban dhe planifikimin e trafikut në Shqipëri : program kualifikimi / Helmut Koch; Sibylla Zech
1418 Handbuch für Stadt- und Verkehrsplaner in Albanien : Fortbildungslehrgang / Helmut Koch; Sibylla Zech
1419 V.9 : Gli albanesi e la questione balcanica
1420 A propos des racines de la tolérance religieuse entre les albanais / Gazmend Shpuza
1421 Parlons albanais / Christian Gut; Agnes Brunet-Gut; Remzi Përnaska
1422 Të njohim historinë e popullit tonë : (për klasën e 4-t të shkollës 8-vjeçare) : maket / Vilson Kuri; Roland Gjini; Astrit Bishqemi; Adrian Papajani; Loredan Bubani
1423 Gjurmime arkeologjike në rrethin e Gramshit : përmbledhje artikujsh e studimesh / Petrit Basha; Zhaneta Andrea
1424 Gramshi në shekuj për liri / Kadri Musai; Dhimitër S. Shuteriqi
1425 Shtëpia e shkrimtarit : triptikë / Demir Gjergji; Bujar Hudhri
1426 Rikthim i Nologus : (krijime letrare, publicistikë) / Anton Logoreci
1427 Mati Logoreci : jeta dhe vepra / Musa Kraja
1428 Kuvendime për historinë kombëtare / Gazmend Shpuza; Nexhat Myftiu
1429 Epirus : the geography, the ancient remains, the history and the topography of Epirus and adjacent areas / N. G. L. Hammond
1430 Heraldika shqiptare / Gjin Varfi; Nexhat Myftiu
1431 Në kërkim të identitetit : artikuj, ese, intervista, letra / Mehmet Myftiu; Gjovalin Kola
1432 Vlerë shpirtërore : kontribut për trajtimin mendor të shqiptarit / Anton Harapi
1433 Demokracia e imponuar : esse / Arben Çejku; Aurel Plasari
1434 A egzistojnë të drejtat e fëmijëve në Shqipëri? : materialet e konferencës kombëtare, në 20 nëntor 1999 = Have children's rights failed in Albania? : documents of the national conference, on 20th november 1999
1435 Ditari i Romës / Ylli Polovina; Përparim Xhixha
1436 Remote Albania : the politics of isolationism / Peter R. Prifti
1437 Porosia e madhe : monografi mbi krijimtarinë e Naim Frashërit / Rexhep Qosja; Xhevat Lloshi
1438 Sindikata (Federata e shëndetësisë)-domosdoshmëri dhe alternativë / Minella Mano
1439 Kohë antishenjë / Maks Velo; Çerçiz Loloçi
1440 Burbonët modernë : (refleksione historike) / Agron Gani; Fatri Sinani
1441 Los Balcanes, polvorin de Europa / Emilio de Diego Garcia
1442 Del silencio a la esperanza : cincuenta años de fidelidad en el búnker de la Albania comunista / Miela Fagiolo D'Attilia; Conchita Puyol
1443 La Conquista de Albania : basado en un hecho historico... / Arantxa Urretavizcaya; Antton Olariaga
1444 É notte a Kukes : storie di profughi, volontari e cronisti / Paolo Giuntella
1445 Shqipëria ose logjika e dëshpërimit / Elisabeth Champseix; Jean-Paul Champseix; Anila Omari
1446 Kafshët tona / Dritan Dhora; Dhimitër Dhora
1447 Unë e pashë kush e dogji Vlorën : (168 ditë Kryetar Bashkie) : ditar / Gëzim Zilja; Enver Memishaj (Lepenica)
1448 L' Albania da Hoxha a Berisha / Roberto Morozzo della Rocca
1449 Tom. 7 : Ecclesia Diocletana, Antibarensis, Dyrrachiensis, et Sirmiensis, cum earum suffraganeis / Danieles Farlatus
1450 [Letërkëmbimi i personaliteteve shqiptare me Holger Pedersen ] [dorëshkrim] : 1898-1945
1451 Idriz Seferi dhe Lëvizja Kombëtare në Kosovën Juglindore / Gani D. Ratkoceri; Tarik Llagami
1452 Kosova : rruga e natyrshme drejt pavarësisë : (zhvillimet politike në vitet 1989-1999) / Ardian Muhaj; Blendi Kraja
1453 Vangjel Meksi (1770-1823), personalitet i gjuhës shqipe : përkthyesi i parë i Dhiatës së Re : materialet e sesionit shkencor mbajtur pranë Akademisë së Shkencave, Dhjetor 1999 / Thoma Noti; Tomë Meksi
1454 Shqipëria ndërmjet Ballkaneve e Apenineve : 1934 / Gazmend Shpuza; Shaban Sinani
1455 Fllad kujtimesh / Maliq Bregu; Idajet Jahaj
1456 Gjolekajt e Kuçe në breza : (monografi kronologjike) / Hasan Luçi; Hasan Luçi
1457 Albanie [album] : visage des Balkans : écrits de lumiére / Pjetër Marubi; Kel Marubi; Gegë Marubi; Ismail Kadare; Jusuf Vrioni; E. Zbynovsky
1458 Albaniens Recht im Umbruch / Wolfgang Stoppel
1459 Tefta Tashko-Koço dhe koha e saj : dëshmi gojore, shënime kritike, letërkëmbim, biografi, diskografi, fotografi, programe koncertesh, etj. / Eno Koço; Nasi Lera
1460 V. 1 : Fuentes para la politica oriental de los Austrias...
1461 Lufta për të mbetur njeri : intervista, artikuj, fjalime për demokracinë në Shqipëri dhe lirinë në Kosovë : 1990-2000 / Pjetër Arbnori; Mujo Buçpapaj
1462 Qytetaria 1 : institucionet dhe pjesëmarrja qytetare : për vitin e II të shkollës së mesme të përgjithshme të profilizuar : maket / Fatmira Myteberi; Astrit Dautaj; Majlinda Keta; Loredan Bubani
1463 Historia 3 : për shkollat e mesme / Adem Mezini; Xhelal Gjeçovi; Dilaver Sadikaj; Jusuf Bajraktari; Olimbi Memisha
1464 Dokumente osmane në arkivat shqiptare / Kujtim Nuro; Arian Leka
1465 Kadare në gjuhët e botës : Ismail Kadare në tridhjetë e tri gjuhë / Bashkim Kuçuku; Bujar Hudhri
1466 Historia e popullit shqiptar 8 : maket / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Ajet Shahu; Ana Lalaj; Viola Grillo
1467 Gjeografia 6 / Agron Nishku; Ilir Nushi
1468 Changes in Albanian production and trade / James Love; Rajmonda Duka; Luljeta Minxhozi
1469 Labour-market adjustment in Albania's transition / Ya Ping Yin; Stefan Qirici; Anthony Clunies Ross
1470 Rrugët e ferrit : rrëfim që s'do të doja të ishte i vërtetë / Visar Zhiti; Bujar Hudhri
1471 Vol. 2 : From December, 1878, to the ratification of peace : including a history of Cyprus and of the Afghan war
1472 Diplomacia amerikane dhe Shqipëria / Leonard Demi; Xhevat Lloshi; Bujar Hudhri
1473 Dell' origine, progresso e stato presente del rito greco in Italia / Pietro Pompilio Rodotà; Vittorio Peri
1474 Série 6 : (1501-1547)
1475 Pj. 2 : (1878-1965)
1476 Albania
1477 Kritika dhe studimet letrare shqiptare në revistën "Hylli i Dritës" : (1913-1944) : studim / Kastriot Marku; Hasan Lekaj; Arben Prendi
1478 Kalivaçi / Mark Gj. Zefi
1479 Albania : the rise of a kingdom / Joseph Swire
1480 Trebeshina, një jetë para gjyqit / Nuri Dragoj; Ilir Bushi
1481 Albania's national liberation struggle : the bitter victory / Reginald Hibbert
1482 Ismail Kadaré, gardien de mémoire : actes du 2é Colloque International Francophone du Canton de Payrac organisé par l' Association des écrivains de la langue française ( A.D.E.L.F. ) à Payrac ( Lot ) du 11 au 13 septembre 1992 / Jacques Augarde; Simone Dreyfus; Edmond Jouve; Maurice Druon
1483 Il Re d' Armi di Sebenico : con illustrazioni storiche / F. A. Galvani
1484 Shqipëria dhe Kosova, historia e një aspirate : (studime historike, kumtesa, dokumente dhe ilustrime) / Marenglen Verli
1485 Sistemi parlamentar : lindja dhe evolucioni i parlamentarizmit. Parlamenti në Shqipëri : (vështrim historiko-juridik) / Luan Omari
1486 Nga shkaba me kurorë te drapëri me çekan : në çetelë të kujtimit / Beqir Ajazi; Petrit Bidoshi
1487 Postcurriculum : ajo që dimë dhe ajo që mund të dimë / Gazmend Muka; Mira Haxhia; Behar Gjoka
1488 Monografi me artistë shqiptarë të shekullit XX / Ylli Drishti; Suzana Kuka (Varvarica); Rudina Memaga; Gazmend Muka
1489 Kukësi djepi i sportit të mundjes : publicistikë / Hamdi Shllaku
1490 Përvoja e arritur deri tani për grumbullimin e armatimit dhe rrugët e përshtatshme për të ardhmen : Tiranë, 21 shkurt 2000 = National conference on current experience on arms collection and measures to be taken in the future : Tirana, 21 february 2000
1491 Bisedë me miqtë e mi : (mbresa, shënime, shkrime pedagogjike) / Afrim Q. Karagjozi; Nora Malaj
1492 Në "kështjellën" e mbrojtjes : (analiza dhe shkrime të ndryshme) / Agustin Gjinaj
1493 Rregullore e transportit ushtarak / RSH. Ministria e Mbrojtjes
1494 Albania / Virgil Cândea
1495 Bibliografia e artikujve gjeografikë në organet periodike : 1960-2000 / Sokol Axhemi; Hasan Leka
1496 Bibliografia rekomanduese e artikujve shkencorë-gjeografikë në organet periodike : 1960-2000 / Sokol Axhemi; Hasan Lekaj
1497 Mesha e parë / Simon Jubani; Hasan Lekaj
1498 Kthim në vetvete : (shekulli i Kosovës) : refleksione / Skënder Drini; Hasan Lekaj
1499 Regjistrimi i përgjithshëm i njësive ekonomike bujqësore : 1-30 Qershor 1998 : të dhëna përfundimtare = General census of agricultural holdings : 1-30 June 1998 : definitive dat / Myhjidin Llagami; Sotiraq Prifti; Luljeta Malile; Genti Jole; Instituti i Statistikave
1500 Reis Hasho, figurë e shquar e nacionalizmit shqiptar / Kostaq Xoxa
1501 S'ka njeri pa histori : kushtuar njerëzve të mi, masakruar më 9 shkurt 1944 / Mikado Shakohoxha; Lirim Deda; Mëhill Pepa
1502 Prona dhe bisnesi / Mark Rica; Ndue Dedaj
1503 Ali Pashë Tepelena : (bibliografi e anotuar) / Mimoza Halili; Afërdita Sharxhi
1504 Artistët dhe shkrimtarët kundër Edi Ramës / Minella Kureta; Mero Baze
1505 Kodi zgjedhor për qeverisjen vendore : përmbledhje shkrimesh / Niazi Jaho
1506 Ata ranë për lirinë e Atdheut / Bako Dervishaj; Bardhosh Gaçe
1507 Islami në Shqipëri gjatë shekujve / Ali M. Basha; Nimete Basha
1508 Shtyllat e kombit : publicistikë / Shtjefën K. Gjeçovi; Jaho Brahaj
1509 Strategjia e sigurimit dhe politka e mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë
1510 Tepelena sport / Novruz Xh. Shehu; Ethem Ibrahimi
1511 Indrit Cara (Ushtar "Kavaja"), dëshmor i Kombit / Zyhdi Shehi
1512 Nga pragu i luftës në paqe : (ditar me reportazhe, kronika dhe vështrime letrare-historike) / Beshir Roka; Perikli Jorgoni
1513 Vol. 1 : L' Uomo in preparazione e nella diocesi delle sette bandiere
1514 Vendime të Gjykatës Kushtetuese të RSH : 1997-1999 / RSH. Gjykata Kushtetuese
1515 L' Amara favola albanese / Albert Frashëri
1516 The Kosovo quagmire : conflict scenarios and methods for resolution / Luciano Bozzo; Carlo Simon-Belli
1517 Natasha : [katalog me piktura] / Natasha Bega
1518 Shtjefën Gjeçovi, nderi i kombit / Ruzhdi Mata
1519 Adriatico mare d' Europa [album] : la geografia e la storia / Eugenio Turri
1520 History of Albanian literature / Robert Elsie
1521 [V.4] : Publicistikë / Tatjana Haxhimihali
1522 Albania anno zero : dopo la guerra che succede? / Sisto Capra; Gavino Starone
1523 Historia e Shqipërisë : nga zanafilla deri në ditët tona / Antonello Biagini; Shpëtim Çuçka
1524 Të dhëna të panjohura për Luftën e Dytë Botërore në Kosovë : (1941-1945) / Izber Hoti; Fehmi Rexhepi
1525 Konferenca e Rinis Botnore
1526 Hasan Hysen Budakova / Sheremet Krasniqi
1527 Konferenca e shteteve Evropiane për mbrojtjen e paqes dhe sigurimin n'Europë : Varshavë 11-14 maj 1955 : ratifikimi i traktatit të Varshavës nga Kuvendi Popullor i R.P. të Shqipërisë
1528 Pastrimi i parave, kërcënim për sigurinë kombëtare / Naim Mëçalla; Enkelejda Jaupi
1529 Histori e gjakosur : rrënjët historike të Kosovës; udha luftarake e qyteteve nëpër kohë; të shohim të vërtetën drej e në sy / Myslim Islami; Sami Çabej; Polikron Tamburi
1530 Mikrologjina : shkrime të shkurta / Kapllan Resuli; Kol Xh. Pera
1531 Ylli Plaka, tra realtà e immaginazione [album] : sculture in grès dal 1993 al 1999 / Ylli Plaka; Mario De Micheli; Sandro Lorenzini; Massimo Trogu; Valdo Bassoli
1532 Abetaret shqipe dhe trajektorja e tyre historiko-pedagogjike / Shefik Osmani; Njazi Kazazi; Tomor Osmani
1533 Zgjimi kombëtar shqiptar : 1878-1912 / Stavro Skëndi; Skënder Luarasi; Nestor Nepravishta
1534 Among blue berets / Jaup Zenuni; Peter Bryant
1535 Doktor Temo'nun Atatürk hakkindaki imaji / Gazmend Shpuza
1536 La Transgression tithono-néocomienne dans la zone ionienne d' Albanie
1537 Conceptions nouvelles sur la structure des Albanides : ( présentation de la carte tectonique de l' Albanie au 500.000e ) / Asti Papa
1538 Les Molasses éocènes de l'Albanie Sud-Orientale / Asti Papa
1539 Sur l'accident de Scutari - Pec, la signification paléogéographique de quelques séries condensées en Albanie septentrionale / J. Dercourt
1540 Albanian society between the wars : a working bibliography / Beryl Nicholson
1541 The Census of the Austro - Hungarian occupied districts of Albania in spring 1918 : a preliminary note on the manuscript census schedules / Beryl Nicholson
1542 Teil 2 : Ortsnamen
1543 The Christian saints of Albania / Robert Elsie
1544 Ali Kastrati në ring : monografi / Novruz Xh. Shehu; Ethem Brahimi
1545 Shqipëria, rrënjët e një krize / Roberto Morozzo della Rocca; Shpëtim Çuçka
1546 Optikë alternative për dramën : esse, studime, artikuj / Mexhit Prençi; Ramadan Musliu
1547 Kërkime mbi Kanunin e Skënderbeut : studim / Xhyher Cani; Hasan Lekaj
1548 Burgjet e shtetit burg : historia e shkurtër e burgjeve shqiptare të kohës së diktaturës komuniste = Prisions of the prison-state : a short story of Albanian prisions during communist dictatorship / Agim Musta; Edlira Bardhi
1549 Ballafaqim me jetën : kujtime / Gani D. Ratkoceri; Agim Gjakova
1550 Aluçilacione të subkoshiencës / Mentor Shehu; Uk Zenel Buçpapaj
1551 Krishtërimi ndër shqiptarë : simpozium ndërkombëtar, Tiranë, 16-19 Nëntor 1999 = Christianity among the Albanians : international symposium Tirana, November 16-19, 1999 / Nikë Ukgjini; Vili Kamsi; Romeo Gurakuqi
1552 Ikona shqiptare : shek. XIII-XIX : koleksioni i Galerisë Kombëtare të Arteve Tiranë : 19 maj-18 qershor, Rimini = Le icone albanesi XIII - XIX secolo : collezione della Galleria Nazionale d' Arte Tirana : 19 maggio-18 giugno 2000, Rimini / Ylli Drishti; Nikolin Pici; Varfi (Sanxhaku) Engjëllushe
1553 Pozicioni i Albanideve në brezin e rrudhosur Alpin Mesdhetar : libri i abstrakteve : kongresi i 8-të shqiptar i gjeoshkencave : Tiranë, 6 - 8.11, 2000 = Position of Albanides in Alpine Mediterranean folded system : abstract's book : 8th congress of Albanian geosciences / Alfred Frashëri; Teki Biçoku; Gjergji Foto; Margarita Foto; Lirim Hoxha; Vojsava Nuraj
1554 Hysni Lepenica, komandant i përgjithshëm i fuqive të Ballit Kombëtar : (dokumenta, këngë, kujtime dhe rrëfime) / Enver Memishaj (Lepenica); Kujtim Nuro; Etleva L. Memisha; Petrit Bezhani
1555 Ceni, mjeku i pesëqindmijë pacientëve : jeta dhe vepra e ortopedit popullor, Hysen Kazazi / Haki I. Arbana; Sokol Jakova
1556 Misionarë midis kosovarëve / Islam Cani; Muhamet Basho
1557 V.1 : Polifonia shqiptare / Çesk Zadeja
1558 Arsimi në Shqipëri në vitet e Luftës së Parë Botërore : (zona e pushtimit Austro-Hungarez) : 1916-1918 / Ilir Kanini; Taras Begeja
1559 Pirro : jetët paralele / Plutarchus; Sotir Papahristo; Pjerin Logoreci
1560 Historia e lashtë e Shqipërisë dhe e shqiptarëve / Mehdi Frashëri
1561 Kristo Frashëri : jeta dhe vepra : me rastin e 80-vjetorit të lindjes / Muzafer Korkuti
1562 A chi appartiene l"Adriatico? : Italia e Balcani: gli stereotipi e la realtà nel '900 / Tina Mucci; Anna Chiarini
1563 La Meticcia di fuoco : oltre il continente Balcani : retrospettiva cinematografica 1940 - 1980 / Sergio Grmek Germani
1564 Ilirët / Neritan Ceka
1565 Gjeobotanika / Kozma Buzo; Ema Voshtina
1566 Dritëhijet shqiptaro-greke : Himara-Çamëria-Shqiptarët e Greqisë : shqyrtime / Ndriçim Kulla
1567 Berisha, prijësi popullor : publicistikë / Musa Tartari; Eda Zylfaj
1568 Ballafaqime politike në Shqipëri : 1897-1942 : (kujtime dhe vlerësime historike) / Sejfi Vllamasi; Marenglen Verli
1569 Arnavutlugun bagimsizligi ve avlonyali Ismail Kemal / Necip P. Alpan
1570 Carlo Sforza e la Questione Adriatica : politica estera e opinione pubblica nell' ultimo governo Giolitti / Barbara Bracco
1571 L' Albania nell'era televisiva : le vie della demodernizzazione / Onofrio Romano; Franco Cassano
1572 Mamma li Turchi : la grande scorreria del 1499 in Friuli / Roberto Gargiulo
1573 Migranti, rifugiati e nomadi : Europa dell' Est in movimento / Giovanna Campani; Francesco Carchedi; Giovanni Mottura
1574 State building in the Balkans : dilemmas on the eve of the 21st century / Stefano Bianchini; George Schöpflin
1575 Nëpër udhët tona / Luan Babameto
1576 Energjia dhe ambjenti : konferenca e II kombëtare e Shoqatës Termoteknike Shqiptare : Tiranë, më 15 Dhjetor 2000 / Hysen Agolli; Aleksandër Shalësi; Ernest Dylgjeri
1577 Nga Gorbaçovi te Ramiz Alia / Pavllo Gjidede; Ermal Gjidede; Kujtim Kapllani
1578 Veprimtarë patriotë të Smokthinës : 1800-1945 / Bako Dervishaj; Bardhosh Gaçe
1579 Greqia në kurthin e serbëve të Milosheviçit / Mite Guga; Agim Celibashi
1580 Dede Ahmeti i gjallë mes nesh / Selim R. Kaliçani; Irina Subashi
1581 Udhëzues mbi vlerësimin e ndikimeve të mjedisit të planeve të mbarështrimit të pyjeve / Gent Kromidha; Zamir Libohova; Kuenda Laze
1582 Udhëzues për vlerësimin mjedisor të punimeve në rrugët pyjore / Zamir Libohova; Gent Kromidha
1583 Trashigime pelazgjësh [dorëshkrim] : Beet, Besimet e do doke tjera mas s'cillash dishmohet vjetersia e Komit Shqyptar vjetersia e Komit Shqyptar / Shtjefën K. Gjeçovi
1584 Histori e Shqipërisë : 1912-2000 / Valentina Duka; Ferit Duka
1585 Të drejtat e të burgosurve : për të drejtat dhe trajtimin e të dënuarve me burgim : rregullorja e përgjithshme e burgjeve / Aleks Luarasi
1586 Gjeografia 3 : detyra praktike në ndihmë të nxënësve dhe mësuesve : për klasën e tretë të shkollës së mesme / Genc Trandafili
1587 Gjenocid mesjetar në shekullin XX : kronikë / Gjovalin Zezaj; Arben Prendi
1588 V.7 : Vepra letrare pedagogjike / Shefik Osmani; Xhevahir Spahiu; Arian Leka
1589 Po lexoj veten / Leka Toto
1590 România si razboaiele balcanice : 1912-1913 : pagini de istorie sud-est europeana / Gheorghe Zbuchea; Elisabeta Simion
1591 Jugoslavija 1918 -1992 : nastanek, razvoj ter razpad Karadjordjeviceve in Titove Jugoslavije / Joze Pirjevec
1592 Blizkata i nepoznatata Albaniâ / Bobi Bobev; Thoma Kacorri; Mileta Milceva
1593 Romani shqiptar : kritika e vështrime / Hasan Mekuli
1594 Bashkëpunimi i popullit të Kosovës me popujt fqinjë gjatë luftës së dytë botërore / Osman Zeka; Fehmi Pushkolli
1595 Veprat penale kundër lirisë së personit në planin krahasues / Ali L. Bajgora
1596 Portrete nacionalistësh : (Lumë-Has-Dibër) / Halit Vata; Sulejman Dida
1597 Beteja e Drinit kundër agresionit serb : nëntor 1912 / Shaban Braha; Jani Toçka
1598 Paralelet letrare / Nehas Sopaj
1599 Jashar Erebara : jeta dhe vepra : (1872-1953) / Abdullah Vokrri; Bajram Shatri
1600 Prozë dhe vargje të zgjedhura / Mitrush Kuteli; Atalanta Pasko
1601 Për ruajtjen e pavarësisë, për një Shqipëri demokratike : shtigjeve të shtypit shqiptar gjatë Pavarësisë, 1913-1939 : përmbjedhje studimesh / Luan Zelka
1602 Ta Laografika / Panajot Barka; Jani Jani
1603 Noms généalogiques et noms de famille chez les Albanais / Albert Doja
1604 Unaza në kthetra : sprova letrare, shkrime të ndryshme, intervista / Ismail Kadare; Bujar Hudhri
1605 Poezia shqipe për fëmijë : (1872-1980) / Agim Deva; Sabri Hamiti
1606 Albania : tolleranza e soliedarita : un dono reciproco / Valentino Salvoldi
1607 Afshe shqiptare : nga Berisha te Kosova / Pierre Cabanes; Bruno Cabanes; Edmond Tupja; Bujar Hudhri
1608 Histoire de la décadence et de la chute de l"Empire Romain / Edward Gibbon; J. A. C. Bucchon
1609 Histoire de la décadence et de la chute de l'Empire Romain / Edward Gibbon; J. A. C. Bucchon
1610 50-vjet kujtime : (në atdhe e në mërgim) / Lekë Harapi; Petrit Kovaçi
1611 Albania in transition : the question of identity and the customary law / Emmanuela C. Del Re
1612 Hija që më ndoqi pas : kujtime / Xhemal Imeri; Petrit Bezhani
1613 Albanian issue viewed in the frame of general problems of th Balkans / Thoma Murzaku
1614 Shkodra në shekuj : seminari i dytë ndërkombëtar : 22-23 qershor 1995 / Paulin Perja; Shpresa Bushati
1615 Komiteti Gruaja dhe Familja : raport vjetor 1999 = Woman and Family Committee : annual report 1999 / Lavdie Ruçi; Valbona Jaupllari
1616 Kultura e familjes në fshat, evolucioni dhe problemet / Gëzim Tusha
1617 Platforma e qeverisë shqiptare për gruan. Konventa mbi eleminimin e të gjitha formave të diskriminimit të gruas
1618 Lufta nacionalçlirimtare në Mat : kujtime / Beqir Minxhozi
1619 Një zë tjetër / Esat Bilali; Frano Kulli
1620 UNRRA në Shqipëri : 1944-1947 / Hamit Kaba; Ermini Totoni
1621 Tregu i punës në Shqipëri : studim / Ilia Telo; Hasan Banja
1622 Aventurë në Shqipëri : 1964 / Albert Mahuzier; Nestor Nepravishta; Angjelina Ceka
1623 I treti / Ylli Polovina; Përparim Xhixha
1624 Géographie de Strabon : trad. du grec / Strabo
1625 Pj. 1 : Marrëdhëniet familjare / Marie Mato
1626 Antropologji pa sistem... : fenomeni shqiptar mes psikologjisë dhe propogandës / Përparim Kabo
1627 Ali Çera-Kryetar i Dheut / Hysen Çera; Dukagjin Hata
1628 Fije nga ditari i Kryeministrisë / Osman Allkja
1629 Përmbledhje aktesh ligjore mjedisore në Shqipëri
1630 Gjykimi i kolonelit : qëndrime, vlerësime, analiza : për çështje të kamufluara historike, për opsionet e politikës shqiptare, për mbrojtjen e shqiptarëve të Kosovës / Elmas Leci; Xhevahir Abdiu
1631 Albania : a patrimory of European values : a short encyclopedia of Albanian history and cultural heritage
1632 Vështrim historik i organeve drejtuese të shëndetësisë shqiptare : 1912-2000 / Andrea Gudha; Flamur Tartari; Rozeta Bezhani; Emil Cimbi; Auron Cara
1633 Këngë të moçme shqiptare : studime / Fatos Arapi
1634 Çështja shqiptare në aktet ndërkombëtare pas Luftës I Botërore : përmbledhje dokumentesh me një vështrim historik / Arben Puto
1635 V. 3 : 1919-1926 / Arben Puto
1636 V. 3 : Enciklopedia e muzikës popullore shqiptare / Fatmir Hysi
1637 Për Fan Nolin e të tjerë : studime dhe portrete letrare / Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1638 Daut Qamil Beqir Qemal Bejdeshati / Ibrahim D. Hoxha
1639 Homeri në letërsinë dhe kulturën shqiptare / Engjëll Sedaj
1640 Fan S. Noli në 100-vjetorin e lindjes : 1882-1982 / Idriz Ajeti; Odette Marquet
1641 Albania 2000 : poliomyelitis, measles, rubella, and mumps-epidemiological background and strategies of their elimination / Eduard Z. Kakarriqi
1642 Paradoks kulturor : (qasje problemeve të integrimit sociokulturor të shqiptarëve midis dy luftërave botërore) / Gani Bobi
1643 Shqipëria demokraci në defiçit : analiza e zhvillimeve ekonomike, politike dhe institucionale / Albert Gajo
1644 Kastriot Gjini - magjistari i këngës / Fluturak Gërmenji
1645 Vepra të arkitekturës osmane në Shqipëri / Ekrem Hakii Ayverdi; Mehdi Gurra; Ervin Hatibi; Petrit Bezhani; Adnan Beli
1646 Kadri Roshi, njeriu që preku lavdinë / Josif Papagjoni; Adem Jakllari
1647 Apologjia moderne e "Sokratit" vis-a-vis "islamizimit" të shërbimit diplomatik shqiptar / Fatos Tarifa
1648 Bajrakët e Lumës : (punim historiko-etnologjik) / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
1649 Historia e Debatikut / Selman Vaqari
1650 Gjenerali Prenk Pervizi në faqet e shtypit të përditshëm : artikuj të marrur nga gazetat "Liria-A", "Bulevard", "Gazeta shqiptare", "Dielli", etj.
1651 Kangë popullore : përmbledhje nga krijimtaria e poetëve anonimë popullorë të burgosun, të internuem, të arratisun në mal dhe emigrantë politikë gjatë periudhës 1939-1992 / Lek Pervizi
1652 Développement corporel et transition sociale chez les albanais / Albert Doja
1653 Formation nationale et nationalisme dans l'aire de peuplement albanais / Albert Doja
1654 The Politics of religion in the reconstruction of identities : the Albanian situation / Albert Doja; Angela McLachlan
1655 Entre invention et constructions des traditions : l'heritage historique et culturel des albanais / Albert Doja
1656 Formation nationale et nationalisme dans l'aire de peuplement albanais / Albert Doja
1657 Amitié, alliance, parenté : idéologie et pratique dans la société traditionnelle albanaise / Albert Doja
1658 Ethnicité, construction nationale et nationalisme dans l'aire albanaise : approche anthropologique du conflict et des relations interethniques / Albert Doja
1659 Morphologie traditionnelle de la société albanaise / Albert Doja
1660 The Quest for legitimacy and the withering away of utopia / Fatos Tarifa
1661 Culture, ideology and society : essays / Fatos Tarifa
1662 The First decade and after : Albanian's democratic transition and consolidation in the context of Southeast Europe / Fatos Tarifa; Max Spoor
1663 Ponto-baltica / Giuseppe Costantino Dragàn
1664 The Greek minority in Albania : a documentary record : (1921-1993) / Vasileios Kontis; Eleftheria Manda
1665 B'lgarite v Albaniâ : 1913-1939 : isledovane i dokumenti / Svetlozar Eld"rov
1666 The Truth on Albania and the Albanians : historical and critical issues / Pashko Vasa; Edward S. J. Fairman; Robert Elsie
1667 Albancite : s'vremenna istoriâ / Miranda Vickers; Kina Andreeva
1668 Hilë Mosi, Kristo Floqi, Karl Gurakuqi : për çështjen shqiptare : antikiteti-Kosova-Vlora : përmbledhje artikujsh / Lavdosh Ahmetaj
1669 Ardhja dhe integrimi i boshnjakëve në Shqipëri : 1875-1999 / Haki Baçi; Lutfi Duka
1670 Kuriozitete / Voc Deda; Hasan Lekaj
1671 Vepra të autorëve dhe studiuesve francezë për Shqipërinë dhe shqiptarët : (Shek. XVI-XX) : bibliografi = Oeuvres des auteurs et chercheurs français sur l'Albanie et les albanais : (XVI-e-XX-e siècles) : bibliographie / Etleva Domi; Afërdita Sharxhi
1672 Repertori i ndërmarrjeve ekonomike : sipas Prefekturave : 2000 / Godiva Rëmbeci; Instituti i Statistikave
1673 Testamenti : 50 vjet në skenë : kujtime / Skënder Thaçi; Flori Slatina
1674 Ilirët / Neritan Ceka; Angjelina Ceka
1675 Dhoma e Tregëtisë dhe e Industrisë Tiranë : një profil = The Chamber of Commerce and Industry of Tirana : a profile / Fatos Dega; Alida Hyso; Aleksandër Papa; Xheni Agovi
1676 The Geography of Strabo : in 3 vol. / Strabo; H. C. Hamilton; W. Falconer
1677 Histoire romaine / Titus Livius; Gaucher
1678 Istorion ta sozomena = Historiarum reliquiae : graece et latine cum indicibus / Polibios
1679 Paradhoma e një presidenti / Preç Zogaj
1680 V.1 : Tregues bibliografik tematik / Zana Bufi; Vjollca Hysenbegasi; Rudina Shiroka
1681 Më të mëdhejtë e sportit shqiptar... / Kastriot Ahmati
1682 50 vjet mbi mina : (fletoret e një xhenieri) / Besnik Alibali; Xhevat Alibali
1683 Italia dhe Ballkani / Endri Bahja; Zija Bahja
1684 Fenomeni Voskopojë / Aurel Plasari
1685 Rezultate të anketës strukturore të ndërmarrjeve ekonomike : viti 1999 = General results of annual structural survey of economic enterprises : year 1999 / Krisafgjia Stefa; Elsa Dhuli; Irena Lumi; Alma Hasko; Ani Dodona; Hasbie Bunguri; Instituti i Statistikave
1686 Gjenocid mesjetar në shekullin e XX : kronikë / Gjovalin Zezaj; Arben Prendi
1687 Akte juridike për historinë e shtetit dhe të së drejtës në Shqipëri / Aleks Luarasi; Marie Mato
1688 Veçoritë e narracionit dhe përshkrimit në prozën rrëfimtare të Bilal Xhaferrit : (studim monografik) / Roland Zisi; Nonda Varfi
1689 Çështje të dygjuhësisë në shkollat e pakicave : (monografi) / Vasil Bici; Musa Kraja
1690 Letra nga Shqipëria / John C. Hobhouse
1691 Kronikë e një politikani të dështuar / Mitro Çela
1692 V.2 : Tregues bibliografik kronologjik / Zana Bufi; Vjollca Hysenbegasi; Rudina Shiroka
1693 Kundrime etnologjike : (shkrime shkencore) / Kahreman Ulqini
1694 Tregu i punës 2000 / Vojsava Progri; Instituti i Statistikave
1695 Jetë artistësh : kujtime, mbresa, biseda, shënime kritike / Miho Gjini; Josif Papagjoni
1696 Kujtime dhe refleksione të një Ramazani : (1427-2006) / Muhamed Sytari; Xhahid Bushati
1697 Autour des Balkans / Victor Cambon
1698 Njëzet vjet ngatërresa ballkanike / Edith Durham; Selaudin Toto; Xhevat Lloshi
1699 Paradigma të ndërgjegjes shoqërore bashkëkohore : eseistikë filozofike e politike / Alfred Uçi; Dalan Shapllo
1700 Yje të pashuar / Resul Bedo; Lekgjon Gurra
1701 Himara në breg të detit : shënime historike dhe kujtime / Kleanth Andoni; Llambro Ruci
1702 Shëndetësia dhe mjedisi : shpjegime terminologjike / Gjergj Elezi
1703 Vol.1 : Prooemivm. Iberica, Annibaica, Libyca, Illyrica, Syriaca, Mithridatica fragmenta / P. Viereck; A.G. Roos; E. Gabba
1704 The Unwritten law in Albania / Margaret Hasluck; Jon Henry Hutton
1705 Part 1 : Grèce et Turquie d'Europe
1706 Les Bektachis et la Roumélie / Max Choublier
1707 L' Epiro, gli albanesi e la Lega : lettere alla Riforma / Pietro Chiara
1708 Çështja shqiptare dhe kriza ballkanike / Fatos Arapi
1709 Muharrem Bajraktari e misionet britanike : (1943-1944) / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
1710 Gjurmë : syzime etnografike në Dukagjin / Luigj Shyti; Paulin Perja
1711 Tregues të shëndetit për vitet 1994-1998 = Health indicator for years 1994-1998 / Margarita Çaçi; Instituti i Statistikave
1712 Federata panshqiptare "Vatra" : 1912-1920 / Beqir Meta; Hysni Myzyri
1713 Kodi penal ushtarak / Aleks Luarasi
1714 Informacioni statistikor në Shqipëri : konferenca I kombëtare : 2-3 Nëntor 2000 = Statistical information in Albania : I national conference : 2-3 November 2000 / Banka e Shqipërisë; Instituti i Statistikave
1715 Oeuvres de Tite-Live (Histoire romaine) : avec la traduction en française / Titus Livius; Désiré Nisard
1716 Arumunët e Shqipërisë : histori dhe dokumente / Vangjel Shundi; Jani Gusho
1717 La Regione balcanica : sguardo d'insieme al paese e alle genti / Giotto Dainelli
1718 L' Albania / Vincenzo Vannutelli
1719 Albania : VII Fiera del Levante / Demir Alizotti
1720 Albania : VI Fiera del Levante / Demir Alizotti
1721 Storia comparata degli usi nuziali in Italia e presso gli altri popoli indo-europei / Angelo De Gubernatis
1722 Sahayif-i muzafferiat-i.osmaniye [Faqe të ngadhnjimeve të ushtrisë turke] / Ahmet Refik Yüzbasi
1723 Piedestale pa statuja / Namik Dokle
1724 Së bashku për ndryshimin : (analizë) / Minella Mano
1725 Politika kulturore në Shqipëri : Tiranë 29-30 prill 2001 / Arian Leka; Erion Kristo; Shaban Sinani
1726 Dalle Alpi al Pindo : guerra 1940-1941 : episodi di valore e di eroismo / Alfredo Obici
1727 La Nostra spedizione in Albania : (1915-1916) / Emilio Bertotti
1728 Codice Penale Albanese
1729 Storia comparata degli usi nuziali in Italia e presso gli altri popoli indo-europei / Angelo De Gubernatis
1730 Albanais et slaves / Mithat Frashëri
1731 I Romeni dell' Albania / Antonio Baldacci
1732 Albania : the master key to the Near East / Kristo A. Dako
1733 L' Enterite paratubercolare dei bovini in Albania / Dhimitër Vavako
1734 Impressioni di Albania : note e commenti / Francesco Guicciardini
1735 Dekapente imerai eis tin Alvanian / G.P. Paraskeyopoylos
1736 La Question de Koritza / Dhimitër Kolovani
1737 V.3 : Yeni ve yakin zamanlarda osmanli-türk tarihi
1738 V. 4 : Türkiye cümhuriyeti
1739 Schizzo storico sull' opera dei francescani in Albania : (pro manuscripto)
1740 Arnautlluk hakkinda [Për shqiptarët] / Ahmed Hamdi
1741 Berati dhe Krishtërimi : me rastin e 2000 vjetorit / Dionis Papa; Aleksandër Papa
1742 V. 4 : E këndimit çunavet këndonjëtoreja I. dhe II. Histori e përgjithëshme për mësonjëtoret e para. Histori e Shqipërisë / Nazmi Rrahmani
1743 Vrasjet në Shqipëri / Azem Hajdari
1744 Figura emblematike të shqiptarizmit : (autorë dhe vepra) / Hamit Xhaferi; Mehmet Çeliku; Qemal Murati
1745 Minierat sipërfaqësore të materialeve të ndërtimit / Rushan Koçibelli; Aleks Gjinaj
1746 Shqipëria në luftë : (1939-1944) : (studime dhe refleksione) / Muharrem Dezhgiu
1747 Zejtaria fshatare shqiptare gjatë Rilindjes Kombëtare : monografi / Ligor K. Mile
1748 Ata jetojnë në agimin e çdo dite / Petrit Basha; Pirro Verushi
1749 Komentar i shtesave dhe ndryshimeve në Kodin Penal : (me ligjin Nr. 8733, datë 24.01.2001) / Ismet Elezi
1750 Ballkani i trazuar dhe shqiptarët / Pandeli Çina; Rudina Lohja
1751 Skica pedagogjike / Vedat Islami
1752 Phytosanitary situation in forests of Albania / Bashkim M. Lushaj
1753 Prijësit e rebelimit : janar-mars 1997 : kronikë pa koment / Ndrekë Gjini
1754 Pjetër Arbnori njeri, shkrimtar, politikan : për të pestën herë deputet Bushat, Laç-Vau Dejës, Hajmel, Vig-Mnelë
1755 Probleme të evoluimit të ndërmarrjeve të përbashkëta, ecuria dhe perspektiva e tyre në Shqipëri : monografi / Dudi Suli
1756 How to prepare one study : case study "Organisation and competition in dairy and poultry sectors in Albania" : monography / Dudi Suli
1757 Sectorial studies for Albania : monography / Dudi Suli
1758 Albanien : ein Bild auf das Land und seine Geschichte / Eugen Oberhummer
1759 San Nicola e l'Albania : ricordi storici / Francesco Nitti
1760 Albania's rights and claims to independence and territorial integrity = Të drejtat dhe kërkimet e Shqipërisë për indipendencë dhe tërësinë e vendit : [memorandumi dërguar Presidentit Wilson me 20 Korrik 1918] / Kristo A. Dako; Mihal Grameno
1761 La Question de l'Adriatique / Charles Vellay
1762 L' Affaire de l'Epire : le martyre d'un peuple / Mithat Frashëri
1763 1 füzet : Albania
1764 Ze zeme pulmesice i krize : soucasna Albanie / Josef Jirout
1765 Come si é fatto re d'Albania Ahmet Zogu / Camillo Libardi
1766 L' Albanie en 1921 / Justin Godart; Paul Henri d' Estournelles de Constant
1767 Libro 4-5 : Per l'esercito serbo
1768 Naim Frashërit! vjershëtorit dh'edukatorit kombëtar : kushtuar me rrastin e mbushjes së 25 vjetve pas vdekjes së tija (20.X.1900) nga një grup studentësh të Austrisë
1769 Concilium Albanum Secundum Provinciale sive Nationale : habitum anno 1871 Pio IX. Pontifice Maximo
1770 Elogio di Marco Mala alunno del Coll. Pontificio Albanese / Luigi Lucchini
1771 V.4, Pj. 2 : Kulturna istorija / Jovan Radonic
1772 La Question d'Orient et son caractère économique / C. R. Geblesco
1773 E drejta e mediave elektronike në Shqipëri : raporte kombëtare për të drejtën e mediave elektronike : 1 janar 2001 / Kathleen Imholz; Elina Koçi; Robert Rittler
1774 Rezultate të anketës të nivelit të jetës : tetor 1998 = Results of household living condition survey : october 1998 / Arjana Misha; Dhimitër Tole; Elda Muça; Emira Galanxhi; Vojsava Progri; Instituti i Statistikave
1775 Statistika të lejeve të ndërtimit : 1995-2000 / Luljeta Mërkuri; Krisafgjia Stefa; Instituti i Statistikave
1776 Vota të lira-vota të vjedhura : fakte dhe analiza / Xhovan Shyti; Miltiadh Veveçka
1777 Xhevahir, të do Spathara : monografi / Asllan Refati; Enver Cakaj; Afërdita Ibro
1778 Prefektura e Gjirokastrës : 1920-1924 / Bektash Mema; Ajet Shahu; Shyqyri Vlashi
1779 Babai im Mihal Zallari / Rita Petro
1780 Isuf Qosja i Shpatit / Nos Shpati; Besim Shyti
1781 Shqipërisë i duhen burra shteti, jo gangsterë politikë : esse / Mexhit Prençi; Kledi Shegani
1782 I pandehuri : marrja e një personi në cilësinë e të pandehurit / Jorgo Dhrami
1783 Vaçe Zela... magjia e këngës shqiptare : monografi / Nexhat A. Agolli
1784 Avni Fortuzi - Rilindas kombëtar i gjuhës shqipe : monografi / Agim Fortuzi; Flori Slatina
1785 Maria Kraja Paluca : monografi / Spiro Kalemi; Loredan Bubani
1786 Nëpër udhët e shkollës shqipe : (vatra diturie e atdhetarizmi) / Murat Gecaj
1787 Trimi plumbin e fundit e ruan për vete : biografi e letrarizuar e patriotit nacionalist Mustafa Deliallisi të fisit të "Deliallisëve" që përjetoi egërsisht kalvarin e diktaturës / Agim Faja; Loredan Bubani
1788 Gjashtë muaj mbretëri : 1914 : kujtime / Duncan Heaton-Armstrong; Nexhat Myftiu; Bujar Hudhri
1789 Historia e popullit shqiptar : për vitin e katërt të shkollës së mesme të përgjithshme / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Dilaver Sadikaj; Ana Lalaj; Viola Grillo
1790 Individualitete : qasje kritike për aktorët Kadri Roshi, Naim Frashëri, Mihal Popi... etj. / Josif Papagjoni
1791 Bibliothèque historique de Diodore de Sicilie / Diodorus; Ferd. Hoefer
1792 Bibliothèque historique de Diodore de Sicilie / Diodorus; Ferd. Hoefer
1793 Bibliothèque historique de Diodore de Sicilie / Diodorus; Ferd. Hoefer
1794 Gli Stratagemmi / Sextus Julius Frontinus; Roberto P. Vaglia
1795 Ioannou tou Zonara epitome istorion = Ioannis Zonarae epitome historiarum : cum Caroli Ducangii suisque annotationibus / Ioannis Zonaras; Ludovicus Dindorfius
1796 Ioannou tou Zonara epitome istorion = Ioannis Zonarae epitome historiarum : cum Caroli Ducangii suisque annotationibus / Ioannis Zonaras; Ludovicus Dindorfius
1797 Ioannou tou Zonara epitome istorion = Ioannis Zonarae epitome historiarum : cum Caroli Ducangii suisque annotationibus / Ioannis Zonaras; Ludovicus Dindorfius
1798 Ioannou tou Zonara epitome istorion = Ioannis Zonarae epitome historiarum : cum Caroli Ducangii suisque annotationibus / Ioannis Zonaras; Ludovicus Dindorfius
1799 Ioannou tou Zonara epitome istorion = Ioannis Zonarae epitome historiarum : cum Caroli Ducangii suisque annotationibus / Ioannis Zonaras; Ludovicus Dindorfius
1800 Ioannou tou Zonara epitome istorion = Ioannis Zonarae epitome historiarum : cum Caroli Ducangii suisque annotationibus / Ioannis Zonaras; Ludovicus Dindorfius
1801 Fjala jonë : (autorë dhe vepra të traditës) : studime / Fatbardha Hoxha; Hasan Lekaj
1802 Anthologji historike : shkrime e përkthime / Mustafa Kruja; Bashkim Merlika; Roland Sejko
1803 Kujtime të një gazetari sportiv / Ahmet Shqarri
1804 Kolonel Arben Zylyftari : biografi, dokumente, album / Mehmet Gëzhilli; Ilinden Spasse; Liri Gëzhilli
1805 Kanuni dhe koha e sotme : mbi kuptimin e së drejtës zakonore dhe të shtetit ligjor : botim për nxënësit / Ndue Dedaj
1806 Annales des voyages de la géographie et de l'histoire, ou collection des voyages nouveaux les plus estimés, traduits de toutes les langues européennes, des relations originales, inédites, communiquées par des voyageurs français et etrangers, et des mémoires historiques sur l' origine, la langue, les moeurs etles arts des peuples, ainsi que sur le climat, les productions et le comerce des pays jusqu' ici peu ou mal connus : accompagnée d'un bulletin ou l' on annonce toutes les découvertes, recherches et entreprises qui tendent à accélérer les progrès des sciences historiques, spècialement de la géographie, et ou l' on donne des nouvelles des voyageurs et des extraits de leur corréspondance : avec des cartes et planches, gravées en taille-douce / Conrad Malte-Brun
1807 Udhëtim nëpër viset e Drinit e të Vardarit / Johann Georg von Hahn; Pjetër Radiqi
1808 Temistocle, Aristide, Annibale, Catone. Storia della Repubblica Romana / Cornelius Nepos; Eutropius; Francesco Marinelli
1809 Psikologjia e ndryshimit në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë : (nga tranzicioni drejt integrimit në strukturat Euroatlantike) / Sulejman Abazi; Yllka Avxhi
1810 Evtropi breviarivm ab vrbe condita / Eutropius; Franciscus Ruehl
1811 L' Albania del 1939 : pagine della vigilia di Terenzio Tocci / Oreste Camillo Mandalari
1812 Schematismus almae provinciae missionariae Albaniae St. Mariae Annuntiatae ordinis fratrum mnorum S.P.N. francisci
1813 Qeverisja vendore në Shqipëri
1814 Një zjarr që mbeti ndezur : monografi / Natasha Lushaj
1815 Njeriu që luftoi me vdekjen / Shpëtim Cami; Ylli Dylgjeri
1816 Trimat që tundën dhenë : Leskodukajtë e Bolenës / Mexhit Kokalari
1817 Ku të investosh = Where to invest / Edmond Karaxho
1818 Vlerat dhe tregu i tokës / Begë Musta; Flovian Musta; Sherif Lushaj
1819 Passions albanaises : de Berisha au Kosovo / Pierre Cabanes; Bruno Cabanes
1820 Der Mythos vom Wandervolk der Albaner : Landwirtschaft in den albanischen Gebieten (13.-17.Jahrhundert) / Spiro Shkurti; Ali Dhrimo; Karl Kaser
1821 Shkrime historike : (Kosovë, Tetovë, Gostivar, Kërçovë) / Esat Bilali; Hysen Shehu
1822 Dy netë që ngrinë Romën : mbijetesa e popullit shqiptar gjatë luftës Italo-greke / Asllan Sulo; Xhevahir Lleshi
1823 The Law of broadcasting enterprises in Albania / Kathleen Imholz; Elina Koçi; Robert Rittler; Erhard Busek; Peter Doralt; Michael Holoubek
1824 Aerodromeve të Atdheut / Lulëzim Bilbili; Ilinden Spasse
1825 Beteja dhe duele : esse dhe kujtime / Bardho Hyseni
1826 Serrat dhe mjediset e tjera të mbrojtura : ndërtimi dhe shfrytëzimi i tyre / Fatmir Voci; Zef Gjeta; Shkëlzen Marku
1827 Pranverë e vonuar : (me rastin e 10-vjetorit të themelimit të shoqatës atdhetare kulturore "Kosova") / Dashamir Uruçi; Tefë M. Topalli
1828 Figura dhe ngjarje historike / Skënder Demaliaj; Halil Katana
1829 Drejt Europës me gomar të Nastradinit : radiografi e viteve 1990-1996 / Nikolla Spathari; Fadil Kraja
1830 Njeriu ëndërr : Dr. Përparim Tepelena : (jeta, vepra) / Novruz Xh. Shehu; Anesti Kondili
1831 Istina iznad svega : tri intervjua / Kapllan Resuli; Xhevdet Resuli
1832 Shtigje drejt guvës së gjarprit : mbi filozofinë e sistemeve politike / Artan Fuga; Edmond Tupja
1833 Djaloshi guximtar : (monografi e dëshmorit Ndriçim Shehu) / Besim Shyti; Besar Shkëmbi
1834 Shqiptarët në kërkim të një fati të ri : sprovë / Ismail Kadare; Bujar Hudhri
1835 Vizatime mbi arkitekturën shqiptare : album / Maks Velo
1836 Monitorimi i peisazhit të medias shqiptare : 2000
1837 Struktura etike e kanunit : a është ai forma origjinale e etikës në shoqërinë njerëzore ? = The ethical structure of the kanun : is it the original form of ethics in human society? / Kazuhiko Yamamoto; Romeo Gurakuqi; Tonin Gjuraj
1838 Konfliktet dhe zgjidhja e tyre : material shpjegues dhe orientues = Conflicts and their resolution : an explanatory, orienting material / Lulzim Lelçaj; Zef Mila; Rajmonda Kçira
1839 Ata erdhën nga Stebleva!... : nga blloku i gazetarit / Kujtim Boriçi; Eduard Abazi
1840 Greqia-Shqipëria dhe emigranti / Vasil Konomi; Bardhyl Londo
1841 Njohuri për ligjin
1842 Shqipëria, gjashtë muaj mbretëri / Ferdinando Salleo; Virgjil Muçi; Aleksandër Furxhi
1843 V.1 : 1885-1912
1844 V.2 : 1912-1925
1845 Shqipëri 1914 : gjashtë muaj mbretëri : kujtimet e sekretarit të Princ Vidit / Duncan Heaton-Armstrong; Lutfi Dervishi
1846 Albania 1914 : the six months' kingdom / Duncan Heaton-Armstrong; Albert Rakipi
1847 Gjarpëri si simbol religjioz te ilirët = Il serpente come simbolo religioso degli iliri riassunto / Aleksandar Stipcevic
1848 Human security in South-East Europe : special report commissioned by UNDP
1849 Evliya Çelebi in Albania and adjacent regions (Kosovo, Montenegro, Ohrid) : the relevant sections of the seyahatname / Evliya Çelebi; Robert Dankoff; Robert Elsie
1850 Der Kanun : das albanische Gewohnheitsrecht nach dem sogenannten Kanun des Lekë Dukagjini / Shtjefën K. Gjeçovi; Marie Amelie von Godin; Michael Schmidt-Neke; Robert Elsie
1851 Imagining the Balkans / Mariâ N. Todorova
1852 I Balcani / Andrea De Ritis
1853 Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1854 Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1855 Të mendosh ndryshe / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
1856 Gjeografia 8 : Republika e Shqipërisë dhe trevat e tjera shqiptare / Perikli Qiriazi; Dhimitër Doka; Sabri Laçi; Agron Nishku
1857 Shkaqet e vdekjeve për vitin 1999 : (sipas klasifikimit ndërkombëtar ICD-9) = Causes of deaths for the year 1999 : (according to international classification ICD-9) / Margarita Çaçi; Instituti i Statistikave
1858 Njerëzit e mirë të luleve : (historia e gjelbërimit shqiptar) / Tomson Nishani; Elvana Bilali
1859 Bistrovica dhe bijtë e saj : në kujtim të patriotit dëshmor Xhaferr Ahmet Veçani dhe figurave të shquara të krahinës / Ahmet Veçani; Sadik Murraj
1860 Shkrime për Tahir Kolgjinin (alias Lok Limthi) / Shefqet Hoxha
1861 Të njohim historinë e popullit tonë : (për klasën IV të shkollës 8-vjeçare) / Vilson Kuri; Roland Gjini; Astrit Bishqemi; Adrian Papajani; Loredan Bubani
1862 Ecuria e tregtisë së jashtme në Shqipëri 1993-2000 = Foreign trade development in Albania 1993-2000 / Luiza Jano; Alma Mara; Instituti i Statistikave
1863 Qëndresa në sytë e Kosovës [album] = Kosovar fortitude / Roland Tasho; Jusuf Vrioni; Artur Cekodhima; Visar Zhiti
1864 Komentar i Kodit Penal Ushtarak të Republikës së Shqipërisë / Agron Hysesani; Altin Shkurti
1865 Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1866 Prirje të sotme të teatrit : panoramë mbi teatrin shqiptar 1991-2001 / Flori Slatina; Kostaq Xoxa
1867 Grecs et illyriens dans les inscriptions en langue grecque d'Epidamne-Dyrrhachion et d'Apollonia d'Illyrie : actes de la table ronde internationale : (Clermont-Ferrand, 19 - 21 octobre 1989) / Pierre Cabanes
1868 Përballë pasqyrës së një gruaje : tre romane të shkurtër / Ismail Kadare; Bujar Hudhri
1869 D' Estournelles de Constant dhe Shqipëria : trajtesë dhe dokumente = D'Estournelles de Contant et l'Albanie : étude et documents / Kaliopi Naska; Aida Karanxha; Olti Naska; Blerina Mehmeti
1870 Universiteti i blertë : 1951-2001 / Hulusi Hako; Spasse Thanasi; Hulusi Hako; Jani Gusho
1871 46 dëshmorët e atdheut të qytetit të Libohovës / Luto Haxhi; Besnik Ismailati
1872 Rivrasja e Azem Hajdarit : (gjyqi) / Ndrekë Gjini
1873 Malli për nënën / Bernard Zotaj; Bardhosh Gaçe
1874 Oxhaku i Zote në Smokthinë / Bernard Zotaj; Bardhosh Gaçe
1875 Albánia sorsfordulói / György Réti
1876 Mbi reformën e kontabilitetit gjatë periudhës së tranzicionit = Accounting reform during transition period / Thanas Dhimarko; Arben Vërçuni; Jolanda Xhemali
1877 Historia e popullit shqiptar 8 [atlas] / Petrika Thëngjilli; Shyqyri Vlashi; Leart Zajmi
1878 Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1879 Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1880 Lule që nuk vyshken kurrë : 15 maturantët e Malishevës / Mehmet Gëzhilli; Safet Thaçi; Liri Gëzhilli
1881 Albanija denes : 1990-1997 : sovremeni demokratski preobrazbi, reformi i kontroverzi / Milco Balevski; Bozin Pavlovski
1882 Albania and the Albanian identities / Antonina Zelâzkova
1883 Nëpër viset e Drinit : shënime udhëtimi të vitit 1863 / Johann Georg von Hahn; Pjetër Rodiqi; Filip Rrumbullaku
1884 Eliminimi i lidershipit ushtarak shqiptar : (1944-1990; 1992-2001) : monografi e zgjeruar / Elmas Leci; Gjergj P. Titani
1885 Çështje të shqipes standarte / Mehmet Çeliku; Marie Mato
1886 E folmja dhe toponimia e Qeparoit / Natasha Sotiri
1887 Kthesa e Verrisë malore : përvojë e përparuar / B. Hasani
1888 Nga folklori ynë i pasun kombëtar / Abdulla Grimci
1889 Nga Ishmi në Brera : kujtime / Ibrahim Kodra; Robert Anastasi; Bujar Hudhri
1890 Vite të zjarrta : kujtime / Hysen Alibali
1891 Ditët kur këndonte dyfeku / Islam Poçi
1892 Golloborda në optikën e kohës / Velo S. Cfarku; Eduard Abazi; Kujtim Boriçi
1893 Die Habsburgische Politik gegenüber den Serben und Montenegrinern 1791-1822 : Förderung oder Vereinnahmung? / Ulrike Tischler
1894 Das Venezianische Albanien : (1392-1479) / Oliver Jens Schmitt
1895 Histoire de la Mission des Enfants de Saint Vincent de Paul en Albanie [dorëshkrim] / Arthur Droulez; Jean-Claude Faveyrial
1896 Kalendar ditësh të zjarrta : episode partizane / Muharrem Xhufi; Anila Xhufi
1897 Përjetësi / Kostandin Boçova; Hysen Emiri
1898 Historia e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë-Shkodër : produkt i zhvillimit politik, ekonomik e shoqëror të Shqipërisë : shek. XIX-XX / Iliaz Fishta; Anila Ibrahimaj
1899 Doktor Musa Ohri, mjek i përkushtuar dhe veteran i LANÇ / Stilian Adhami; Viron Andrea
1900 Kapedan Llazar Bozo : monografi / Hilli Liko
1901 Ferizaj dhe rrethina : 1873-1941 : (vështruar nga pikpamja historike) / Shaban Hashani
1902 Skënderbeu në historiografinë frënge / Ymer Jaka
1903 Beqir Kastrati- legjendë e arsimit kosovar / Ali Llunji; Abdullah Vokrri
1904 100 vjet luftë / Rexhep Dedushaj
1905 Qazim Bajraktari-prijës i Bajrakut të Astrazupit / Jetish Kadishani
1906 Traseja e mendimit / Sinan Gashi
1907 Shqipëria ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhetë? / Sami Frashëri
1908 Komentar për patentat dhe markat / Alba Jorganxhi
1909 Teatri në kohën e krizës / Naum Prifti; Julika Prifti; Filip Rrumbullaku
1910 Dita e verës : biografi të letrarizuara, tregime, esse / Hyjni S. Ceka; Vjollca Asllani
1911 Për çfarë fajsohet Skënderbeu / Marin Sirdani
1912 Naim Frashëri dhe kultura shqiptare / Besa Vila
1913 Filmi dokumentar 1945-1952 : vështrim i shkurtër mbi kinematografinë tonë kronikale dhe dokumentare / Agim Fortuzi; Flori Slatina; Gjergji Pano
1914 Spiunazhi nëpër shekuj... sigurimi / Irakli Koçollari
1915 Përmbledhje e legjislacionit ekonomik shqiptar : (i azhornuar deri në Dhjetor 2000)
1916 Selim Rusi : (1821-1905) / Moisi Murra
1917 Kryengritja e Malësisë e vitit 1911 / Gjergj Nikprelaj; Fran Gjokaj; Gjovalin Shkurtaj
1918 Këshilli Kombëtar 1920 : (Parlamenti i parë shqiptar) / Kaliopi Naska; Flora Koka
1919 Kush ishte Said Sermedi Toptani? / Niko Nishku
1920 Mosha e tretë në Shqipëri : në këndvështrimin demografik, socio-ekonomik e shëndetësor / Fiqri Sheri; Jordan Haxhinikolla; Ilia Telo; Reshat Koçi; Hasan Banja
1921 V.1 : 1973-1987
1922 Shqipëria frankofone... : në gjurmët e një tradite / Luan Rama
1923 Skënder Sallaku ose si qeshnim nën diktaturë / Pëllumb Kulla; Teodor Laço
1924 Gjëmat e komunizmit në Shqipëri / Agim Musta; Petrit Bezhani
1925 Zekeria Rexha patriot humanist, intelektual emotiv / Vehap Shita; Sadri A. Kelmendi
1926 Komentari i kodit penal të Republikës së Shqipërisë : (pjesa e përgjithshme) : (azhornuar e plotësuar sipas ligjit Nr.8733, dt.24.01.2001) / Ismet Elezi; Skënder Kaçupi; Maksim Haxhia
1927 Gjeografia 3 : (për shkollën e mesme të profilizuar) : maket / Arqile Bërxholi; Dhimitër Doka; Riza I. Çavolli; Albana Molishti
1928 Il Regno degli Slavi / Mauro Orbini
1929 Piccolo compendio della grande storia dell'Albania / Zef Margjinaj; Gianpaolo Sabbatini
1930 Faqe të panjohura të Nolit : (artikuj dhe shënime publicistike 1915-1919) / Fan S. Noli; Koço Bihiku
1931 Simfonia e bjeshkëve (Ndue Shyti) : biografi, shkrime, kujtime / Riza Tafilaku; Hasan Leka
1932 Regjimi i hienave : (kujtime) / Kolec Pikolini; Klajd Kapinova
1933 Nëpër analet e diplomacisë angleze : politika e Britanisë së Madhe ndaj Shqipërisë gjatë Luftës së II Botërore / Arben Puto
1934 Beteja kundër leprës në Shqipëri / Mantho Nakuçi; Adriatik Kallulli
1935 Selected correspondence : [1896-1942] / Faik Konica; Bejtullah Destani; Robert Elsie
1936 Women who become men : Albanian sworn virgins / Antonia Young
1937 The Serbs : history, myth and the destruction of Yugoslavia / Tim Judah
1938 The Balkans / Mark Mazower
1939 Il Laboratorio albanese : 1992-1998: sette anni perduti per lo sviluppo agricolo? : silloge per il Ministro dell'Agricoltura della Repubblica di Albania / Andrea Segrè
1940 The Accursed mountains : journeys in Albania / Robert Carver
1941 Identités périphériques en Albania : la recomposition du milieu rural et les nouveaux types de rationalité politique / Artan Fuga
1942 Albania : from anarchy to a Balkan identity / Miranda Vickers; James Pettifer
1943 The Palgrave concise historical atlas of Eastern Europe / Dennis P. Hupchick; Harold E. Cox
1944 Shkaqet e vdekjeve për vitin 2000 : (sipas klasifikimit ndërkombëtar ICD-9) = Causes of deaths for the year 2000 : (according to international classification ICD-9) / Margarita Çaçi; Instituti i Statistikave
1945 Një jetë në shërbim të atdheut : monografi për Sabri Sevranin / Vetëtim Bejko; Dhimitër T. Shtëmbari
1946 Simfonia e një jete : Kardinal Mikel Koliqi / Gjon Simoni
1947 Të drejtat në komunitetin Rrom = The rights in Roma community
1948 Mëkatarë : nëpër dosjet sekrete të Sigurimit të Shtetit / Nafiz Bezhani
1949 Gjeografia fizike e Shqipërisë / Perikli Qiriazi
1950 Heqja e dënimit me vdekje në Shqipëri : materiale nga konferenca ndërkombëtare e organizuar në Tiranë, më 31 Mars-1 Prill 2000
1951 Mbi elementet e përbashkëta në epikën shqiptaro-arbëreshe dhe serbokroate / Veis Sejko; Hilda Basha; Artan Sejko
1952 E drejta ndërkombëtare private / Ardian Kalia; Marie Mato
1953 Serbët dhe shqiptarët : historia e shqiptarëve të veriut / Milan Šufflay; Ilir Ibrahimi; Zef Fekeçi; Karl Gurakuqi; Zekeria Cana
1954 E drejta e sigurimeve shoqërore : cikël leksionesh / Zhaklina Çuçi; Naim Balla
1955 Maqedonia dhe shqiptarët / Aldo Bumçi
1956 Babë Dudë Karbunara : monografi / Viktor Papa
1957 Ligjërime : (1906-1964) / Fan S. Noli; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
1958 Gra që më kanë frymëzuar : mbresa e biseda / Kozeta Zavalani; Fitnete Gashi
1959 The Politics of religion in the reconstruction of identities : the Albanian situation / Albert Doja
1960 Kosovo in the collective memory / Olga Zirojevic
1961 Dokumente në gjuhën frënge në Arkivin Qëndror Shtetëror : fonde personale dhe familjare : udhërrëfyes tematik = Le document en français dans Archives Centrales D'etat : fonds des personnes et des familles : guide thematique
1962 V. 2 : Fonde të Institucioneve Qendrore të Administratës Shtetërore / Elektra Qirici; Eleni Terezi; Liliana Bërxholi; Mimoza Vllamsi; Liliana Vorbsi; Liliana Vorbsi
1963 Kështjella e virtutit : antropologji kulturore / Shaban Sinani; Stefan Koçi; Arben Doçi
1964 Arumunët e Shqipërisë, histori dhe dokumente - figura të shquara / Robert Çollaku; Jani Gusho
1965 Yje të pashuar / Resul Bedo; Lekgjon Gurra
1966 Macedonia and the Albanians : the confines of ethnic politics / Aldo Bumçi
1967 Përdorimi politik i fesë në rindërtimin e identiteteve : rasti shqiptar / Albert Doja; Krenar Hajdëri
1968 Capire l'Albania / Fabio Martelli
1969 Women who have inspired me : impessions and interview / Kozeta Zavalani; Gjergj Zavalani
1970 Kush e ka drejtuar Ushtrinë Shqiptare / Proletar Hasani; Proletar Hasani
1971 Tranzicioni në Shqipëri pasqyrë e realitetit shqiptar : analizë e politikës shqiptare / Izet Murataj-Klosi; Klara Çelo (Mitrushi)
1972 Demokracia dhe shteti i së drejtës / Xhezair Zaganjori; Marie Mato
1973 Baba Rexhebi, ky shenjt / Syrja Xhelaj; Shkëlqim Basha; Kimete Qosja
1974 Infeksionet brënda spitaleve dhe masat parandaluese : monografi / Vesel Cika
1975 Pertusis në Shqipëri / Vesel Cika
1976 Selam Mamani një jetë me këngë / Naxhi Kasoruho; Engjëllushe Serjani
1977 Kodi i procedurës civile : me praktikë gjyqësore / Aleks Luarasi
1978 Kodi i procedurës penale : me praktikë gjyqësore / Aleks Luarasi
1979 Plagët që flasin / Sadik Muraj
1980 Të njohim historinë e popullit tonë : (për klasën IV të shkollës 8-vjeçare) / Vilson Kuri; Roland Gjini; Astrit Bishqemi; Adrian Papajani; Loredan Bubani
1981 Sur le "canon" de Lec Doucadjinn et L'ordre social auquel il correspond = O zakoniku Leke Dukadina i društvenom poretku kome on oggovara [dorëshkrim] / Selman Riza
1982 Nyja ekoturistike : pylli i Bedenit- plazhi i Gjeneralit : vlerat dhe rreziqet / Perikli Qiriazi; Skënder Sala; Gëzim Cara
1983 Jorgo Bukas : mbresa, kujtime, artikuj / Kristaq F. Shabani; Harillaq Koxhjoni; Çerçiz Mingomataj
1984 Veshje popullore shqiptare [album] = Albanian folk costumes / Mark Tirta; Abaz Dojaka; Yllka Selimi; Skënder Nenaj
1985 V.1 : Historia e urologjisë shqiptare dhe anomalitë e lindura të aparatit urogjenital / Flamur Tartari; Janaq Gjeçi; Dorian Nepravishta
1986 Shqipëria dhe tanzimati / Zana K. Lito
1987 Ali Pashë Tepelena tiran apo reformator? : rrëfime, dokumente dhe këngë historike / Llambro Ruci
1988 Shqipëria dhe shqiptarët / Sami Frashëri; Zyber H. Bakiu; Nexhat Myftiu
1989 Gjyqësori, ky "fajtor " i madh : (publicistikë juridike) / Zamir Poda; Sejdin Cekani
1990 Kudusi Lama, Gjenerali i luftës : divizioni i Kukësit gjatë luftës së Kosovës / Halil Katana; Sadik Muraj
1991 Mbrojtja juridike penale e pasurisë / Ismet Elezi
1992 Portrete e syzime atdhetarësh / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
1993 MINI Ioulio dekati mnimin Epi theloumen Tou agiou osioumartyros Nikodimou Tou néou…[Më 10 të muajit korrik ra dëshmor oshënari Shën Nikodhimi i Ri…]
1994 Dora d'Istria për çështjen kombëtare shqiptare / Ahmet Kondo; Vera Ibrahimi
1995 Tërbaçi dhe tërbaçiotët : kujtime dhe përshkrime / Ali Xhakaj; Hasan Hoxha
1996 V.1 : Gjykata / Besnik Keja
1997 Historiku i Brigadës VII sulmuese
1998 Një dekadë në politikë : artikuj, diskutime, fjalime, intervista / Elmaz Sherifi; Yllka Avxhi
1999 Mesazhe nga jeta : episode, satira, fjalë të urta / Jonuz Tafaj; Jorgji Doksani
2000 Historia e popullit shqiptar 8 / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Ajet Shahu; Ana Lalaj; Viola Grillo
2001 Gjeografia 8 : Republika e Shqipërisë dhe trevat e tjera shqiptare / Perikli Qiriazi; Dhimitër Doka; Sabri Laçi; Agron Nishku
2002 Kushtetuta e re dhe nevoja për një mentalitet të ri = The new Albanian Constitution and the need for a new mentality / Krenar Loloçi; Kathleen Imholz; Filip Rrumbullaku
2003 Kavaja, kur nuk ishte dhe si u bë / Rifat Hoxha; Vangjel Moçi
2004 Paqeruajtësit shqiptarë / Malko Zaçe; Afrim Imaj
2005 Procesi i tranzicionit demokratik dhe psikologjia e shqiptarëve të sotëm : vrojtime e meditime / Hamit Beqja
2006 Françeskanët e mëdhaj / Zef Pllumi; David Luka
2007 Qytetërimi kundër terrorizmit : shënime nga atdheu i lirisë / Bardhyl Ukcama; Glen Shtjefni
2008 A mund të mbrohemi nga tërmetet? / Siasi Koçiu; Greta Kapaj
2009 Burgjet e mia : kujtime / Simon Jubani; Tringë Dukagjini
2010 Pj.3 : Robnia e gjatë : 1967-1989
2011 Francë-Shqipëri, krushq të largët... / Luan Rama; Xhevat Lloshi
2012 Mirdita : intervista / Gjon Marku; Ndue Dedaj
2013 Miloshi, heroi i Kosovës : legjendë, kronika dhe përkthime / Ago Agaj; Visar Zhiti
2014 Ekzekutimi i dënimit me burgim në Shqipëri / Rexhep Gashi; Arsim Bajrami
2015 87 vjet terror dhe gjenocid shtetëror : (1912-1999) / Mikel Ndreca
2016 Maska shkodrane (Kur lindej teatri) : studim / Lec Shllaku; Primo Shllaku
2017 Mig-ët shqiptarë : 50 vjet punë, 10 vjet debat / Agustin Gjinaj; Përparim Xhixha
2018 Drizarasit....në historinë e luftrave për liri dhe pavarësi / Bajram I. Merko; Besim Shyti
2019 Smokthina : (1400-1975) / Bako Dervishaj; Xhelal Gjeçovi
2020 Kuçi i Labërisë ndër shekuj / Seit Alikaj; Bardhosh Gaçe
2021 Tirana objekt dhe subjekt i shtypit shqiptar : shtypi shqiptar për Tiranën : fillimet e shtypit tiranas / Luan Zelka
2022 Shqiptarët përballë terrorizmit intelektual të Falaçit / Abdi Baleta; Roald A. Hysa
2023 Gjurmë në katër bajrakë / Fejzulla Gjabri; Dëfrim Cani
2024 Përmeti dhe përmetarët në faqet e historisë : nga lashtësia deri 1939 / Stilian Adhami; Viron Andrea
2025 Vjetari kulturor shqiptar 2001 = Albanian cultural yearbook 2001 / Besim Petrela; Natasha Papaproko
2026 Shtypi katolik shqiptar : 1991 nëntor 2001 / Ndoc Nogaj; Migena Thomai
2027 Albanian human develpment report 2000 / Evis Cerga
2028 Midis alternativave : shkolla private (jo publike) : monografi / Arian Kadiu
2029 Folklori shqiptar : për shkollat e mesme / Haki Baçi; Rita Petro
2030 Musa Demi dhe qëndresa çame : 1800-1947 / Hajredin Isufi; Sejdin Cekani
2031 Familja Mbretërore Shqiptare / Fluturak Gërmenji
2032 Jacques Bourcart (1891-1965) et les fondements de la géologie alpine de l'Albanie / Asti Papa
2033 Ikonen aus Albanien : sakrale Kunst des 14. bis 19. Jahrunderts : Katalog zu den Ikonen- Sälen der Ausstellung Albanien - Reichtum und Vielfalt alter Kultur August 2001 bis Januar 2002 / Bruno Öhrig
2034 Albanien : Richtum und Vielfalt alter Kultur : [album] / Oda Buchholz; Mulzer Swantje Autrum
2035 Albania and the Albanians : selected articles and letters : 1903 - 1944 / Edith Durham; Harry Hodginson; Bejtullah Destani
2036 Reisen in den Balkan : die Lebenserinnerungen des Franz Baron Nopcsa / Franz Nopcsa; Robert Elsie
2037 Albania de la Zogu la Enver Hoxha / Ion Teodorescu; Stefan Popescu
2038 Histoire de l'Albanie / Jean-Claude Faveyrial; Robert Elsie
2039 Mbi Çamërinë : punimet e seminarit të parë kulturor : 17.VI. 2000 / Sami Repishti
2040 Kryengritja e Malësisë së Mbishkodrës e vitit 1911 / Romeo Gurakuqi; Tefë M. Topalli
2041 Brigite na centralniot Balkan vo II i I milenium pred n.e. = The Briges in Central Balkans 2 nd - 1 st Millenium BC / Eleonora Petrova; Mirka Misik
2042 Përkujdesja sociale - sfidë e realiteteve : konferencë e mbajtur në Tiranë, nëntor 2001, organizuar nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim / Aleksandra Arseni
2043 Kërkime në fushë të së drejtës / Fitim Hoxhati
2044 Shteti dhe shoqëria civile në mbrojtje të të drejtës së jetës : konferencë kombëtare : 11-12 dhjetor 2001 / Pandeli Koçi
2045 Profili i bashkive
2046 Gjeografia 3 : Republika e Shqipërisë dhe trevat e tjera shqiptare : për shkollat e mesme të përgjithshme / Perikli Qiriazi; Dhimitër Doka; Sabri Laçi; Albana Molishti
2047 Enciklopedi e kinematografise shqiptare : autore & vepra / Abaz T. Hoxha
2048 Historia e popullit shqiptar : për vitin e katërt të shkollës së mesme të përgjithshme / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Dilaver Sadikaj; Ana Lalaj; Viola Grillo
2049 Këngë popullore nga rrethi i Gramshit / Petrit Basha; Frederik Shuraja
2050 Përmes Mirditës në dimër : një studim / Stavri Frashëri; Bardhok Pulaj; Gjon Marku
2051 Ballkani - historia dhe qytetërimi / Ferdinand Schevill; Mitro Çela; Enian Çela; Xhevahir Lleshi
2052 Konstandin dhe Athanas Zografi , piktorët mesjetar korçarë, në Malin e Shenjtë Athos : 1750-1783 / Koço Zheku
2053 Raport statistikor i tregut të sigurimeve në Shqipëri : viti 2000
2054 Kodi Penal i Republikës së Shqipërisë : [i azhornuar]
2055 Kodi i Procedurës Civile i Republikës së Shqipërisë : [i azhurnuar] / Elona Vuçini
2056 Shtëpitë e shpirtit / Spiro V. Mëhilli; Ilinden Spasse
2057 Ditar personal ( katundari) / Nezir D. Isufi
2058 E drejta administrative / Ermir Dobjani
2059 Frikë nga frika dhe bashkëfajësia / Vezir Leka Borshi
2060 Doruntina kërkon Ukshin Hotin : ditar / Sefer Pasha; Yllka Avxhi
2061 Ushtritë e huaja në Shqipëri : 1912-1922 / Ramiz Fiçori; Halil Katana
2062 Shpalime etnopedagogjike / Shefik Osmani
2063 Udhëtim në Orikun e lashtë / Novruz Bajrami; Eduard Demo; Ilia Çano; Bardhosh Gaçe
2064 Çështje të folklorit shqiptar / Flora Koka
2065 Polici-komunitet së bashku për ndryshim / Alma Lahe
2066 Guerra segreta in Italia : 1940 - 1943 / Cesare Amé
2067 Sprova në sociologjinë politike / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
2068 Ndërmjet fshatit dhe qytetërimit global : integrimi shoqëror i të rinjëve të zonave fshatare në dritëhijet e arsimit të mesëm : trajtesë sociologjike / Artan Fuga; Zyhdi Dervishi; Pandeli Koçi
2069 Mirënjohje : ngjarje nga jeta e artistëve tanë / Isa Alibali; Petrit Kovaçi
2070 Ricordi della guerra dei trent' anni : 1915-1945 / Luigi Peano
2071 Vetizolimi : marrëdhëniet ndërkombëtare të Shqipërisë në vitet 1960-1980 / Elmas Leci; Vangjel Kasapi
2072 Luma në luftërat për liri : (ndihmesa e materiale historike) / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
2073 Ambasadori VOA : publicistikë / Xhevdet Shehu; Xhevat Lloshi
2074 Epirus, 4000 years of Greek history and civilization / M. B. Sakellariou
2075 Universet e panjohura : shkrime për kulturën dhe letërsinë / Adem Jakllari
2076 Ismail Terziu, mbeti shqipe n' palë të flamurit / Ferit Këputa
2077 Nxitja e eksporteve shqiptare : rekomandime për hartimin e një strategjie kombëtare = Promoting exports from Albania : recommendatons for an Albanian export promotion strategy / Margret Will; Anila Tanku; Anula Guda
2078 Tarih-i Devlet-i Osmaniye / Abdurrahman Seref
2079 Tarih -i Devlet -i Osmaniye / Abdurrahman Seref
2080 Tarih Ebul Faruk / Omer Faruk Bin Muhamed
2081 Tarih Ebul Faruk / Omer Faruk Bin Muhamed
2082 Tarih Ebul Faruk / Omer Faruk Bin Muhamed
2083 Panaritasit e dëgjuar / Engjëll Bushi; Vangjush Ziko
2084 Socializmi nuk dështoi por u përmbys / Sami Gega; Dhimitër T. Shtëmbari
2085 Historia e hartografisë shqiptare / Agim Shehu; Pal Nikolli; Bardhi Hyka
2086 Mid'hat Frashëri figurë madhore e diplomacisë shqiptare / Sherif Delvina; Astrit Daci
2087 Historia e Fierit : Apollonia - Fiera- Atintania / Hysen Emiri
2088 Prania e guvernatorit të bankës së Shqipërisë z.Shkëlqim Cani në publik : (1997-2001)
2089 Njerëz, mos heshtni ! / Flamur Mete; Ermal Kolonja
2090 Çështje të folklorit shqiptar / Flora Koka
2091 Lavdia dhe tragjedia e artistit Jashar Nazifi : monografi / Tomi Mato; Flori Slatina
2092 Zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë, 24 Qershor 2001 : miratuar me vendim të KQZ nr. 384 datë 20.12.2001 : buletin
2093 Gjurmë në celuloid : Vladimir Prifti / Nexhat Myftiu
2094 Abstract of research results
2095 V. 1 : Annos 344 - 1343 tabulamque geograficam continens
2096 V. 2 : Annos 1344 - 1406 continens
2097 Actes agressifs du Gouvernement Monarcho - fasciste grec contre l' Albanie
2098 L' admission de l' Albanie dans le Société des Nations : motion deposée par lord Robert Cecile de la délégation de l' Afrique du Sud = Admission of Albania to the League
2099 Admission de nouveaux membres dans la Socété des Nations : (Albanie) : rapport présenté par la Vme Commission e l' Assemblée = Admission of new members to the League of Nations : (Albania)
2100 Albanien : die Lege der Kirche von 1918 bis 1989 / Gabriel Adriànyi
2101 Arnavutluk hakkinda mutalaa i muhtasara / Ahmet Hamdi
2102 E Austro-Ouggaria kai e prosartese tes Thessalias kai tes Epeirou : (1878 - 1881) / Konstantinos I. Ailianos; E. Poukouna
2103 Albanci
2104 Gli albanesi in Calabria e S. Basile : con un saggio storico, topografico, archeologico su ruderi di Sassone di A. Miglio / Franco Campilongo
2105 Albania
2106 Albania : az utolzó bástya?
2107 Part 1 : Pre invasion as at 7 Aprill, 1939
2108 Part 2 : Since the Italian invasion : Aprill 1939 - June 1943
2109 Albania : from isolation toward reform / Mario I. Blejer
2110 Shkrime historike : ngjarje, fytyra dhe shqyrtime / Esat Bilali; Petrit Palushi
2111 Albania / Ambasciata della Repubblica di Albania in Italia; Confindustria
2112 Gaspër Pali, jeta dhe vepra : monografi / Alfred Çapaliku; Gjon Shllaku
2113 Hito Sadik pas një ëndrre : jeta ,vepra / Novruz Xh. Shehu; Mehmet Isai
2114 Kristina Koljaka, skulptorja e parë shqiptare e shek. XX : monografi / Suzana Kuka (Varvarica); Ardian Klosi
2115 Kujtesa nuk fle : shkrime mbi teatrin dhe arte të tjera / Mihal Luarasi; Teodor Laço
2116 Albania
2117 Albania
2118 Europa, destinacioni "X" : (Integrimi si dëshirë e si sfidë) / Mustafa Nano; Virgjil Muçi
2119 Albania [album] : vita e tradizioni / Mikel Koja
2120 Albania : introductory survey
2121 Albania : terminal
2122 Albania : ledölt az utolsc bástya is
2123 Albania and the World Bank : building the future
2124 Beautiful strangers = Albanische Kunst / Edi Muka
2125 Wir sind immer im Feuer : Berichte ehemaliger politischer Gefangener im kommunistischen Albanien / Anita Niegelhell; Gabriele Ponisch
2126 Albania's second multiparty elections : March 22 and 29, 1992 : a report
2127 Albanica Monacensia : Verzeichnis der in München vorhandenen Selbständigen Veröffentlichungen über Albanien
2128 L' Albanie
2129 Albanie : domande du Gouvernement Albanaise tendant à faire inscrire à l' ordre du jour supplementaire de l' Assemblée la discussion de la décision du Conseil en date du 25 juin. relatve à l' Albanie
2130 Albanie / Robert Escarpit
2131 Albanien
2132 Albanien : Bücher und Fotografien : Begleitheft zur Ausstellung
2133 Albanien : ein Reisebuch / R. Pier; D. Stich
2134 Albanien erzählt : ein Einblick in die albanische Literatur / Maximilian Lambertz
2135 Albanien : durchs Land der roten Skipetaren
2136 Albanien
2137 Albanien im Umbruch : eine Bestandsaufnahme / Franz-Lothar Altmann; Robert Elsie
2138 Albanien im Wahlkampf : Parteienprogramme im Zeichen des Pluralismus / Michael Schmidt-Neke
2139 Albanien : Politik Wirtschaft Kultur
2140 Albanien
2141 Zadrima, bimët dhe tradita : studim-kërkim mbi traditën e përdorimit të bimëve mjekësore në Zadrimë = Zadrima, le piante e la tradizione : ricerca-azione sulla tradizione delle usanze delle piante medicinali in Zadrima / Marjeta Çela
2142 Çamëria denoncon / Albert Kotini
2143 Tre gurët e zes në Prevezë / Albert Kotini; Agim Hila
2144 Tre gurët e zes në Prevezë / Albert Kotini; Osman Allkja
2145 Flakët e vatrës : folklor nga krahina e Kolonjës dhe Leskovikut / Dhori Qiriazi
2146 Një jetë mbi tastierë : Lola Gjoka (Aleksi) / Hamide Stringa; Skënder Hasko
2147 Albanische Strafgesetze : das Strafgesetzbuch vom 15. 6. 1977 : die Strafprozessordnung vom 25 .9 .1979 und Nebengesetze / Wolfgang Stoppel
2148 Die Albanische Übergangsverfassung : Gesetz über die Wichtigsten Verfassungsbestimmungen vom 29 Aprile 1991 mit Novellierungen / Michael Schmidt-Neke
2149 Regjisorët / Josif Papagjoni
2150 Albansk folk kultur : den mytiska hjätedikten : Albanernas etniska historia samt : fragan om det albanska folkets ursprung och familjen
2151 Albanskie narodnye skaski : volsebnye skaski : legendy i predaniâ : skaski o zivotnyh : bytovye skaski / T. Serkovoj; G. Klodta
2152 Kordhëtari Selam Hasani : sipas dokumenteve dhe këngëve popullore / Shero Shanaj; Bardhosh Gaçe
2153 Rikthimi i dhimbjes : historia e Zahos dhe e Ramizesë / Sofokli Lazri; Odhise K. Grillo; Skënder Hasko
2154 Aqif Elbasani, figurë e ndritur e kombit shqiptar / Kadri Musai
2155 Pesë autorët më të vjetër në gjuhën shqipe / Selman Riza; Ali Dhrimo
2156 Copëza jete / Nikolla Sudar
2157 Alia / Nikolla Pano
2158 Black Lambs and Grey Falcons : women travellers in the Balkans / John B. Allcock; Antonia Young
2159 Through Europe and the Balkans : the record of a motor tour : with 32 plates and map end-papers in colour / P. T. Etherton; A. Dunscombe Allen
2160 Albania e Balcania / Roberto Almagià
2161 Almanacco italo-albanese : 1940 - XVIII : supplemento all' almanacco italiano
2162 Fête de folklore en Macedoine : (folklor senlikleri) / Necip P. Alpan
2163 Osmanlilar zamaninda Türklerle Arnavutlar arasindaki geleneksel hukuk iliskileri / Necip P. Alpan
2164 Albania / Agim Neza
2165 Diplomacia shqiptare në normalizimin e marrëdhënieve me Gjermaninë / Shpëtim Çaushi
2166 Europe's National Libraries : 15 years joint programmes
2167 Përmbledhëse legjislacioni për titujt ekzekutivë që ekzekutohen nga shërbimi i përmbarimit gjyqësor / Ardita Alsula; Elona Vuçini
2168 Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë dhe akte në zbatim të tij
2169 Türkiye ile Arnavutluk'un istaklâl savaslarindaki paralelizm dogrultusunde yaptiklari isbirligi / Necip P. Alpan
2170 Gora dhe goranët : vështrim fizik, historik dhe etnokulturor / Mehmet Hoxha; Zana Shehu
2171 E drejta e pronësisë,e drejtë themelore e njeriut.Sanksionimi i respektimit të së drejtës së pronësisë dhe zbatimi real i normave përkatëse juridike në Shqipëri
2172 Lufta Antifashiste Nacionalçlirimtare, epopeja e lavdishme e popullit shqiptar / Kadri Dingu; Muharrem Dardha; Selman Vaqarri
2173 Days of fresh air being reminiscences of Outdoor life / L. S. Amery
2174 Part 1 : Albania's foreign trade 1950 - 1964
2175 Part 2 : Atlas
2176 Baba Mustafa Xhani (Martaneshi) / Apostol Kotani; Fehim Goxha
2177 Journal politique : 1939-1943 / Galeazzo Ciano; Sven Stelling-Michaud; Mm Sven Stelling-Michaud
2178 Ellas kai Albania stis arhes tou eikostou aiona : tekmeria apo to arheio tou Neokle Kazaze / Thanos Anagnostopoulos-Palaiologos
2179 The Balkan policy of the Peace Conference (1919) / Christ Anastasoff
2180 Peuples et nations des Balkans : géographie politique / Jacques Ancel
2181 Albania / Isabel Anderson
2182 The Eastern Question 1774 - 1923 : a study in international relations / M. S. Anderson
2183 Aspects des rélations entre l' Albanie et la Macédoine durant l' âge du fer / Zhaneta Andrea
2184 Filozofia arsimore e akademikut Gjergj Fishta / Mark Vuji; Qazim Dushku; Skënder Nenaj
2185 Albanien : 1931 : 1957 : 1990 / Erich Andres; Karol Kállay; Wolfgang Krolow; Peter K. Wehrli; Stefan Orendt; Giuseppe De Siati
2186 Project report on Albania ; outlet of the Serbian army to the Adriatic / Ivo Andric
2187 Përjetësi / Thoma Noti
2188 Njëzet orë në "shoqëri" të shikasve : shënime nga ditari memorial / Ilia Plaku
2189 Vajza flamur : rrëfim për motrën dëshmore Frosina Plaku : monografi / Ilia Plaku; Margarita Plaku
2190 Fisi Meksi nga Labova : personalitete dhe figura të shquara / Thoma S. Meksi; Thoma Noti; Thoma G. Meksi; Fedhon Meksi; Thoma Noti
2191 Gjurmë në vite : përmbledhje artikujsh / Pal Doçi
2192 Sheperi : një vështrim historik / Stavro Th. Çapi; Ilia Laska; Izet S. Çulli
2193 Anti-Yugoslav pretensions of Enver Hoxha / D. Novakovic
2194 Samuel and his state / Stjepan Antoljak; E. Frankel
2195 Nuk m'u nda burgu i Burrelit : kujtime / Beqir Ajazi
2196 Skentermpeis o vasilevs ton ipeiroton : drama eis meri pente / Antonios Io. Antoniadis
2197 Osvoboditel'naâ missiâ Sovetskih Vooruzennyh Sil na Balkanah / A. V. Antosâk; N. V. Vasil'eva; P. A. Kocegura; A. G. Hor'kov
2198 Djali i cirkut : mbresa dhe kujtime kushtuar akrobatit Uljan Xhani / Syrja Xhani
2199 Das deutsche Reich und die mazedonische Frage : 1908 - 1918 / Sabit Jakubov Aptiev; Peter Bartl
2200 Besimi publik, sfidë për policinë / Aleksandra Arseni
2201 Plaku i këngës : Demir Zyko / Nuri Çuni; Xhevahir Spahiu; Arian Leka; Hasan Çuni; Xhevahir Spahiu
2202 Këngë popullore nga rrethi i Gramshit / Petrit Basha; Frederik Shuraja
2203 Veprimet juridike / Ardian Nuni
2204 Neoshqiptarizma, një model i braktisur : studime / Ndriçim Kulla
2205 V.2 : Romanet e jetës
2206 Area handbook for Albania / Eugen K. Keefe; Sarah Jan Elpern; William Giloane
2207 Serbian colonization and ethnic cleansing of Kosova : documents & evidence
2208 E drejta administrative 3 : kundërvajtjet administrative në Shqipëri / Ermir Dobjani; Marie Mato
2209 Mimar Kasim hakkinda / Semavi Eyice
2210 Durad Kastriot Skenderbeg i Arbanija u XV veku : (istoriska grada ) / Jovan Radonic
2211 Këngë popullore nga rrethi i Gramshit / Petrit Basha; Frederik Shuraja
2212 Arnavutluk
2213 Arnavutluk
2214 Arnavutluk
2215 Arnavutluk
2216 Arnavutluk
2217 Oshëtin mali i Nartës / Veledin Kuçuku; Myfit Mushi
2218 Arnavutluk vilajetin azam mekâtip memurare
2219 I Alvania kai e Ipeiros sta tili tou ie' kai stis arches tou Ith' Aiona : ta dytikobalkanika Pasalikia tis Othomanikis Autokratorias / Grigor L. Ars; Vasilis Panagiotopoulos; Antonia Dialla
2220 Veprat penale në fushën e narkotikëve / Besnik Muçi; Fatos Daci
2221 Në labirintet e jetës : mbresa, skica, ese etj. / Vetëtim Bejko
2222 Re dhe diell / Xhemil Frashëri; Kozma Skarço
2223 Informacioni dhe difuzioni statistikor / Zhaneta Dhima
2224 Lufta e Dibrës 1920 : qëndresa dibrane ndaj pushtimit ushtarak jugosllav në vitet 1918-1921 / Bajram Xhafa
2225 Kratkaâ istoria Albanii : s drevnejsih vremen do nasih dnej / Grigor L. Ars; Ûliâ V. Ivanova; O. A. Kolpakova
2226 Albania / Patrick Artisien
2227 1 : Cenni sull' origine delle forme grammaticali. Saggi di dialettologia italiana. Colonie straniere in Italia. Frammenti albanesi. Gerghi
2228 Mes Kosovës dhe Epirit / Mitro Çela; Xhevahir Lleshi
2229 Geschichte des Buchhandels in Albanien : Prolegomena zu einer Literatursoziologie / Armin Hetzer
2230 Privatisation and transition to market economy in Albania / Anders Aslund; Örjan Sjöberg
2231 Asmatiki akolouthia tou agiou endoxou ieromartyros Astiou : episkopou Dyrrachiou / Iakovos (Moschonisiou)
2232 Mirënjohje Zvicër : shënime, mbresa dhe intervista / Beshir Roka
2233 Historia e doganave : politikat doganore të shtetit shqiptar në vitet 1912-2002 / Jovan Ll. Jano; Julian Jano
2234 Pionierët e veterinarisë / Agim Neklaj; Bardhyl Maliqi
2235 Shtypshkronja e Voskopojës, 1731-1769 : shtypja e librave dhe adhurimi i shenjtorve në Patrikanën e Ohrit / Max Demeter Peyfuss; Gjergji Misha; Afrim Koçi
2236 The Grek miracle / Athenian; D. Walker
2237 Bashkimi evropian : ideja, integrimi, identiteti, e ardhmja / Paskal Milo; Ani Ruci; Thimi Nika
2238 Kleri katolik shqiptar dhe letërsia / Isak Ahmeti
2239 Përpjekje për Kosovën / Mark Krasniqi; Mustafë Halili
2240 Savezi u politici Narodne Sociâlisticke Republike Albanije
2241 Pishtarët e parë të normales së Shkupit : mësues veteran të arsimit kombëtar / Murat Gecaj; Murat Gecaj
2242 Zef Gjidoda - jeta dhe veprimtaria atdhetare / Lush Culaj
2243 L' avvoltoio di Kruje
2244 Nikolla N. Naço - Korça (1843 - 1913) : apostull i shqiptarizmit / Ismet Dërmaku; Ramiz Bunjaku
2245 Poetika e Budit / Behar Gjoka; Mark Marku; Azem Qazimi
2246 Il commercio italiano e l'opposta sponda adriatica / Leonardo Azzarita
2247 Mehmed der Eroberer : Weltenstürmer einer Zeitenwende / Franz Babinger
2248 Travels without a passport / Henry Baerlein
2249 Pastë jetë të gjatë më se një shekull = Plus uno maneat perenne saeculo / Vincenzo Golletti Baffa
2250 Note statistiche sul vilayet di Scutari : la legge della montagna albanese / Antonio Baldacci
2251 Valkaniki vivliografia : 1980 / Th. Verrou-Karakosta; K. K. Hatzopoulos
2252 Tensioni greko- shqiptar 1939-1949 / Beqir Meta
2253 Shkrime të lira / Liri Zaçe; Luçie Doçi
2254 Balkanite sled Vtorata Svetovna Vojna = The Balkans after Second World War : bibliografiâ / Lilâna Sandanova
2255 Kodi i Procedurës Penale i Republikës së Shqipërisë : i azhurnuar deri në qershor 2002 bashkë me praktikën gjyqësore / Elona Vuçini
2256 Balkanot vo delata na stranskite patopisci : vo vremeto na turskoto vladeene : (janicari, haremi, robovi) : 1502 - 1657 / Aleksandar Matkovski
2257 Balkanot vo delata na stranskite patopisci : vo vremeto na turscoto vladeene : (janicari, haremi, robovi) : 1664 - 1779 / Aleksandar Matkovski
2258 Narodna Socialisticeska Republika Albaniâ
2259 Die Balkanstaaten : (Bulgarien, Griechenland, Montenegro, Rumänien, Serbien, Albanien) : Verfassung, Volkswirtschaft, Staatsbürger - Bibliothek
2260 Trajtime juridike : nga seminaret e organizuara me gjyqtaret dhe prokuroret e Matit, Bulqizës dhe Dibrës / Fatos Daci
2261 Die Albaner / Peter Bartl
2262 Shqipëria në shifra = Albania in figures / Instituti i Statistikes
2263 Shqipëria në shifra = Albania in figures / Instituti i Statistikes
2264 Pakti i Stabilitetit për Evropën Juglindore / Ridvan Peshkëpia
2265 Hermann Wendel als Südosteuropa-Publizist / Roswitha Bauer
2266 Georg Skanderbeg und Amurath / D.G.W. Becker
2267 Jüngere Fortschritte der regionalgeographischen Kenntnis über Albanien : Beiträge des Herbert-Louis Gedächtnissymposions : mit Abbildungen und 36 Tabellen im Text sowie einer Farbkarte Albanien als Beilgage / Hans Becker
2268 Mid'hat Frashëri Ministër fuqiplotë : Athinë (1923 - 1926) / Luan Malltezi; Sherif Delvina
2269 Shqipëria midis reformave të brëndshme dhe integrimit europian : konferenca kombëtare II / Banka e Shqipërisë
2270 Monitorimi i peisazhit të medias shqiptare : janar - qershor 2001
2271 Monitoring albanian media landscape : january-june 2001
2272 Monitoring albanian media landscape 2000 / Instituti Shqiptar i Medias
2273 Elementet e pavarësisë së Bankës qendrore. Banka e Shqipërisë : sa e pavarur është ajo? : material diskutimi nr. 1/99 / Shkëlqim Cani; Teuta Baleta
2274 Aspekte të performancave të eksporteve shqiptare : material diskutimi nr. 1(5/01) / Selami Xhepa; Argita Frashëri
2275 Dominimi i tregut bankar shqiptar / Teuta Baleta; Neritan Kallfa; Luljeta File; Fiqiri Baholli; Suela Bokshi; Edlira Abazi
2276 Analizë krahasuese e sistemeve të taksave në disa vende të rajonit : material diskutimi nr. 2 (3)/00 / Selami Xhepa
2277 Bazat teorike të programimit monetar. Rasti i Shqipërisë : material diskutimi nr. 1(2)/00 / Marta Muço; Amika Stavri
2278 Tregu i këmbimit valutor në Shqipëri në vitin 2000 : përmbledhje e analizës së vrojtimit / Teuta Baleta; Evelina Çeliku
2279 Tregues sipas qarqeve = Indicators by prefectures : 1996 - 2000 / Instituti i Statistikave
2280 Tregu i këmbimit valutor në Shqipëri në vitin 2000 : analizë vrojtimi / Teuta Baleta; Evelina Çeliku
2281 Raporti vjetor 2000
2282 Indeksi i shitjeve viti 2001
2283 Femrat dhe meshkujt në Shqipëri 1999 = Women and men in Albania 1999 / Vojsava Progri; Valbona Jaupllari; Instituti i Statistikave
2284 Femrat dhe meshkujt në Shqipëri : 2000 = Women and men in Albania : 2000 / Emira Galanxhi; Elda Muça; Vojsava Progri; Valbona Jaupllari; Instituti i Statistikave
2285 Katalogu i botimeve 2000 = Catalogue of publications 2000 / Instituti i Statistikave
2286 Kalendari i botimeve 2000 / Instituti i Statistikave
2287 Kalendari i botimeve 2002 / Instituti i Statistikave
2288 Direktoria OJQ-të e mjedisit dhe shëndetit = Directory Enviromental and health NGOs / Altin Hazizaj
2289 Direktoria Të drejtat e njeriut. Edukimi qytetar. Mass media = Directory Human rights. Civil education. Mass media NGOs / Altin Hazizaj
2290 Direktoria Organizatat joqeveritare të grave dhe rinisë = Directory Women and youth NGOs / Altin Hazizaj
2291 Direktoria Organizatat joqeveritare art, kulturë, sport dhe profesionale = Directory art, culture, sport and professional NGOs / Altin Hazizaj
2292 Kërkimi i legjitimitetit dhe venitja e utopisë / Fatos Tarifa
2293 Histori e Himarës : nga parahistoria deri më1939 / Aleko Rapo; Bardhosh Gaçe; Zoi Topi
2294 The Albanian war and its postal history / Ulysses Bellas; C. Quin
2295 Béja / Sulejman Dida; Izet Duraku
2296 Juifs des Balkans : espaces judéo - ibériques : XIVe - XXe siècles / Esther Benbassa; Aron Rodrigue
2297 Grèce avant les grecs : étude linguistique e ethnographique : pélasges, léléges, sémites e ioniens / Louis Benloew
2298 The Unambitious journey / Theodora Benson
2299 Albanisches Überleben : [album] / Jutta Benzenberg; Ardian Klosi
2300 Bd. 1 : A - F
2301 Bd. 2, 1 : Neuzeit : Osmanisches Reich Makedonien Albanien / Mathias Bernath; Karl Nehring; Gerhard Seewann
2302 Nâkoi nasoki na ikonomiceskoto razvite in Albaniâ
2303 Gli Albanesi / A. Besozzi; V. A. Martini
2304 Albania after Hoxha : dilemmas of change / Elez Biberaj
2305 Albania and China : a study of an Unequal Alliance / Elez Biberaj
2306 Albania : a socialist maverick / Elez Biberaj
2307 Albania at the crossroads / Elez Biberaj
2308 Albania between East and West / Elez Biberaj
2309 Albania : experiments in reform / Elez Biberaj; Nicholas J. Costa; Eduard Liço
2310 Albania : "Odd Man Out" in the 1990 s / Elez Biberaj
2311 Albanian - Yugoslav relations and the question of Kosovë / Elez Biberaj
2312 Albania's bumpy road to market / Elez Biberaj
2313 Albania's economic reform dilemma / Elez Biberaj
2314 Albanien nach Enver Hoxha : Gratwanderung zwischen Kontinuität und Wandel / Elez Biberaj
2315 Refleksione për kohët moderne : artikuj, kumtesa, intervista, referate / Adem Mezini; Eva Tafili (Hyskaj)
2316 Realiteti & perspektiva / Martin Dedaj; Frano Kulli
2317 Kelmendi ... dritë hije... : publicistikë / Rush Dragu; Ndoc Gjetja
2318 Vox populi / Zef Mala; Leka Ndoja
2319 Kolonja e Kurveleshit / Adem Gjika; Kristaq F. Shabani
2320 Shkolla ortodokse në Shqipëri Rilindësit tanë : botohet me rastin e nëntëdhjetë vjetorit të Shpalljes së Pavarësisënë Vlorë / Koli Xoxi
2321 Ragguaglio su la gente albanese e sue colonie : tratto dall'opera intitolata "Grecia Antica " pel Cavalier Lorenzo Blanco / Lorenzo Blanco
2322 Albania / William B. Bland
2323 A Short guide to Albania / William B. Bland
2324 A Tangled Web : a history of Anglo - American relations with Albania : (1912 - 1955) / William B. Bland; Jan Price
2325 La France et les rapports albano - yougoslaves : (1919 - 1927) / Bobi Bobev
2326 Documents, contes et chansons slaves de l'Albanie du Sud / André Mazon
2327 Tom. 2 : Pièces complémentaires
2328 Alla ricerca di una Calabria scomparsa : nel linguaggio del suo territorio / Gaetano Boca
2329 Appunti sulle origini degli albanesi e sugli antichi rapporti con l'Italia / Gaetano Boca
2330 Histoire des pays de l'Est : des origines à nos jours / Henry Bogdan
2331 Cuneus prophetarum, Patavii 1685 / Pjetër Bogdani
2332 Pietro Bogdani e l'Albania del suo tempo : con la riproduzione fotografica di centotrentadue documenti / Luigj Marlekaj
2333 L' Albania : aspetti geografici / Francesco Bonasera
2334 La Crisi d'Oriente e il Congresso di Berlino : seguito dal testo completo dei protocolli della Conferenza di Berlino, dei Trattati di San Stefano e di Berlino e di altri documenti, e corredato da due carte geografiche dei confini della Turchia e degli altri stati greco - slavi : con una nuova prefazione dell'autore / Ruggero Bonghi
2335 L' Albanie et Napoléon : (1797 - 1814) / August Boppe
2336 Loro Kovaçi 1903-1966 : monografi / Lec Shllaku; Primo Shllaku
2337 Poezi [dorëshkrim] / Vincenzo Borrescio
2338 Epitomi tis istorias Georgiou tou Kastriotou tou eponomasthentos Skentermpe vasileos tis Alvanias / Joannes Bailas
2339 Jeta në këngë : studim dhe tekste të këngës popullore pukjane / Idriz Ahmetaj; Rrok Ndoja
2340 Dashuria e drejtësia dy elementet themelore të lirisë / Zef Simoni; Kolec Çefa
2341 Il Ragazzo di Klisura : seguito da Nino Bixio e il tesoro insanguinato : eroi e avventure della nostra guerra / Biagio Brancacci
2342 Shkollat klerikale (Vështrim historik nga fillimet deri më 1924) : monografi / Ludovik Shllaku; Islam Dizdari
2343 Eroe di scena fantasma d'amore : (Moissi) / Mario Brandolin
2344 Engjëjt rebelë / Malko Zaçe; Afrim Imaj
2345 To Despotato tes Epeirou : ena semantiko kefalio tes istorias mas Thema Diethnous Sunedriou / L. Branouses
2346 Pro Albania / Mario Ferraro Brasacchio
2347 La Méditerranée et le monde méditerranéen à l'époque de Philippe II / Fernand Braudel
2348 Albanien : Reise -Handbuch mit Landeskunde : mit 42 Karten und Planen sowie 52 Abbildungen / Ralph-Raymond Braun
2349 Lufta e Vlorës : tregim i një pjesëmarrësi : kronikë, histori e dokumente, portrete, dialogë e folklor / Ago Agaj; Visar Zhiti
2350 Briefing report for the Albanian elections : march 22 and 29 , 1992 : (draft report)
2351 Albania / Janice Broun; Grazyna Sikorska
2352 Statuti personal në Shqipëri në epokën e Skënderbeut : (shënime nga arkivat e Republikës venete) / Giuseppe Valentini; Dritan Thomollari
2353 E drejta e komuniteteve në traditën juridike shqiptare / Giuseppe Valentini; Dritan Thomollari
2354 Lumturi Toptani : jeta peng e një mbiemri : monografi / Kolë Ndreka; Skënder Hasko
2355 The New Eastern Europe : the Kruschev era and after / James F. Brown
2356 Demokracia dhe problemet sociale : studime sociologjike 1 / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
2357 Da oppressori a combattenti per la libertà : gli italiani della divisione partigiana "Antonio Gramsci" nella lotta di liberazione del popolo albanese / Bruno Brunetti
2358 Të jetosh gjatë një jetë të shkurtër : Kastriot Gjini përmes kujtimeve / Përparim Kabo; Fluturak Gërmenji
2359 Ilirët, historia, jeta, kultura, simbolet e kultit : studim / Aleksandar Stipcevic; Muzafer Korkuti; Nazmi Rrahmani
2360 Borshi : një perlë e mrekullueshme dhe e papërsëritëshme e natyrës shqiptare : natyra, ekologjia, turizmi / Mevlan Kabo; Farudin Krutaj; Arqile Bërxholi; Mevlan Kabo
2361 Markezë shqiptare : eseistikë për estetikën midis pushteteve / Faruk Myrtaj
2362 Sikur të isha vetëm... : përjetime / Guri Shyti
2363 Sa kam shpirt, kam shpresë... U.M. Dr. Jani Basho : dokumente, publiçistikë, rrëfime, korespondencë, analizë... etj. / Jovan Basho; Zef Rakacolli
2364 Tri dimensionet e luftës çlirimtare të Kosovës / Halil Katana; Myftar Memia
2365 Rritja e derrit në Shqipëri : historiku i zhvillimit dhe teknologjia e mbarështimit / Pavli Papazisi; Jani Gusho
2366 Porta e ligjit : kultura : përmbledhje e ligjeve, vendimeve, urdhërave dhe urdhëresave mbi kulturën / Arian Leka; Nikolin Ristani; Kujtim Dashi; Ermir Nika
2367 Udhëtime nëpër Ballkan : kujtime nga jeta e Franc Baron Nopça / Franz Nopcsa; Robert Elsie; Ilirjana Angoni; Jonisa Angoni
2368 Letër e panjohur e Enver Hoxhës mbi Kosovën : dokumenta të arkivave ruse / Ymer Minxhozi; Myfit Mushi
2369 Historia 4 : për shkollën e mesme të profilizuar : profili shoqëror : maket / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Dilaver Sadikaj; Ana Lalaj; Viola Grillo
2370 "Operation Cyclamen", Germany and Albania : 1940 - 1941 / Charles B. Burdick
2371 The Lovely sergeant Alan Burgess / Alan Burgess
2372 Moissi / Svetlana K. Busueva
2373 Aleksandër Moisiu : mes Triestes dhe Durrësit : epistolae / Sali Hidri; Hasan Ulqini
2374 Tri jetë : Koloneli Tomson, Ismail Qemali, Isa Buletini / Skënder Luarasi; Angjelina Ceka
2375 Butrinto : il mito d'Enea gli scavi / Luigi M. Ugolini
2376 Kuvendi i Arbënit - 1703 / Vinçenc Malaj; Tonin Zadeja
2377 Albanie [album] : le pays de aigles / Pierre Cabanes; Ismail Kadare; Paul Lutz
2378 Histoire comparée de la Macédoine, de l'Épire et de l'Illyrie méridionale : (IVe - IIe s. a. c.) / Pierre Cabanes
2379 Les Illyriens de Bardylis à Genthios : (IVe - IIe siècle avant J. C.)
2380 L' Illyrie Méridionale et l'Épire dans l'antiquité : actes du colloque internationale de Clermont-Ferrand : (22-25 octobre 1984) / Pierre Cabanes
2381 Një jetë në shërbim të fesë / Faik Luli; Islam Dizdari
2382 Un Voyage en Albanie : récit / Francine Carnelutto
2383 Canti e danze popolari della Repubblica d'Albania [material grafik] : la maniefestazione è organizzata della minoranza albanese nell'ambito della VII settimana di Cultura Albanese
2384 Histoire des Balkans : (XIVe - XX siècle) / Georges Castellan
2385 Ardhja e Naimit në teqe : studim / Gëzim Llojdia
2386 Plava e Gucia në lëvizjen kombëtare shqiptare : kujtime dhe dokumente historike / Elmaz B. Plava; Marenglen Verli
2387 Catalogvs provinciae Veneto - Mediolanensis Societatis Iesu : inevnte anno 1937
2388 Islami në trojet iliro - shqiptare gjatë shekujve / Nexhat Ibrahimi
2389 Catasto di Scutari nel 1416 [dorëshkrim]
2390 Gjeneral Prenk Pervizi : monografi / Pjetër Hidri; Hasan Çipuri
2391 Portrete dhe gjurmime : artikuj dhe studime letrare / Nasho Jorgaqi; Frederik Jorgaqi
2392 Rreth përhapjes së islamit ndër shqiptarët : përmbledhje studimesh / Muhidin Ahmeti; Njazi Kazazi
2393 Centres et institutions culturels et educatifs des peuples balkaniques, XVe - XIXe ss = Kulturno - prosvetni centrove i institucii na balkanskite narodi, XV - XIX v. : bibliographie / Nadja Danova; V. Dimova
2394 L' Albanie ou la logique du désespoir / Elisabeth Champseix; Jean-Paul Champseix
2395 57, boulevard Stalin : chroniques albanaises / Jean-Paul Champseix; Elisabeth Champseix; Thomas Schreiber
2396 L' Albanie entre l'exode et la réforme / Jean-Paul Champseix
2397 Autour d'un pays qui dérange : que se passe-t-il en Albanie? / Philippe Champy
2398 Malësia e Madhe : etnografi / Kolë P. Berishaj; Afërdita Onuzi; Hamit Boriçi; Gjovalin Gjeloshi; Nol Berisha; Frano Kulli
2399 Shqipëria : enigmë evropiane : monografi për Evropën Juglindore / Nicholas J. Costa; Gëzim Hadaj; Loredan Bubani
2400 Les Chemins de l'exil : bouleversements de l'Est Européen et migration vers l'Ouest à la fin du Moyen Âge / Alain Ducellier; Bernard Doumerc; Brünehilde Imhaus; Jean de Miceli
2401 Aleksandër Moisiu, aktori që tronditi skenat e botës / Bardhyl Kosova; Xhevat Beqaraj
2402 St'diethnes Synedrio Spoudon Notioanatolikis Europis ellinikis anakoinoseis = Communications grecques présentées au VIe Congrés International des Études du Sud-Est Européen : Sofia : 30 augoustou - 5 septembriou 1989
2403 New documents concerning Hasan Prishtina Former Prime Minister of Albania : (1873 - 1933) / Panagiotes Hristopoulos
2404 Mati në shekullin XX / Ferit Këputa
2405 Historia 4 : për shkollën e mesme të profilizuar : profili natyror : maket / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Hamit Kaba; Marenglen Verli; Viola Grillo
2406 Në tavolinë me Koliqin : receta tradicionale gatimi dhe shënime të tjera / Elektra Çapaliku; Rita Petro
2407 Botime të universitetit të Shkodrës " Luigj Gurakuqi" : 1957 - 2002 / Njazi Kazazi; Gjovalin Çuni; Raimonda Prela
2408 Thesare dukagjinase : fjalë të urta dhe gjë e gjëza / Voc Deda; Hasan Lekaj
2409 Paris 1919 : gjashtë muaj që ndryshuan botën / Margaret Macmillan; Fatmir Xharri; Myrteza Shini
2410 Mbreti Zog siç e kam njohur : kujtime të një diplomati / Hugh G. Grant; Ramiz Lushaj
2411 Istoria moderna a Albaniei / Nicolae Ciachir
2412 Istoria popoarelor din Sud-Estul Europei in epoca moderna : (1789 - 1923) / Nicolae Ciachir
2413 Una breve campagna pittorica in Albania : ricordi personali / Vincenzo Ciardo
2414 Fataliteti ynë : publiçistikë / Skënder Shkupi; Xhevdet Shehu
2415 Shqipëria në vorbullat e historisë : studim historiko-politik / Spiro Rusha; Natasha Sotiri
2416 Njeriu : [Sesion Shkencor i Tarikateve Islamike të Shqipërisë dhe Kosovës] / Ismail Aga
2417 Bujtina : grimca nga ndjekja e Krishtit në Shqipëri / Carmelo La Rosa; Ferdinand Ndocaj
2418 Instituti i kuvendit në Lumë : punim etnologjiko-historik / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
2419 Shqipëria : (historia dhe gjuha) ose odiseja e pabesueshme e një populli parahelen / Mathieu Aref; Ilirjana Angoni; Dilaver Baxhaku
2420 Malësia e madhe / Kolë P. Berishaj; Afërdita Onuzi; Hamit Boriçi; Gjovalin Gjeloshi; Frano Kulli
2421 Mbreti Zog kallxon historinë e tij : kujtime të një diplomati / Herman D. Bernstein; Ramiz Lushaj
2422 Ditët poetike të verës
2423 Monitorimi i peizazhit të medias shqiptare : janar - dhjetor 2001 / Instituti Shqiptar i Medias
2424 Monitoring albanian media landscape : january-december 2001 / Instituti Shqiptar i Medias
2425 Albanci u ogledalu juznoslovenskih izvora / Sima Cirkovic
2426 Studime shqiptare / Johann Georg von Hahn; Veniamin Dashi; Afrim Koçi; Anila Omari
2427 Turkey : with a supplementary chapter of recent events by Wifred C. Lay / Edson L. Clark
2428 L' Albanie, pays des derviches : les ordres mystiques musulmans en Albanie à l'époque post-ottomane : (1912 - 1967) / Nathalie Clayer
2429 Mystiques, état et société : les halvetis dans l'aire balkanique de la fin du XVe siècle à nos jours / Nathalie Clayer
2430 Lidhja shqiptare e Pejës : lëvizja kombëtare 1896-1900 : monografi / Kristaq Prifti
2431 Globalizimi e integrimi dhe kombi shqiptar / Rexhep Meidani; Skënder Hasko
2432 V.1 : Ilirët, Mesjeta, Shqipëria nën Perandorinë Osmane gjatë shek. XVI-vitet 20 të shek. XIX
2433 V.2 : Rilindja kombëtare, vitet 30 të shek. XIX-1912 / Kristaq Prifti
2434 Ammien Marcellin, Jornandès, Frontin (Les stratagèmes), Végèce, Modestus : avec la traduction en français / Ammianus Marcellinus; Jordanus; Sextus Julius Frontinus; Modestus; Flavius Vegetius; Désiré Nisard
2435 La Crise balkanique de 1908 à 1912 et l'independance de l'Albanie : premier colloque historique franco - albanais : Paris, 28 - 30 octobre 1982 / Centre d'Étude des Civilisations de l'Europe Centrale et du Sud-Est
2436 Colloque sur : La France et les Balkans dans les années 20 du XXe siècle : troisième colloque des historiens bulgares et français : Paris, 20 - 30 octobre 1983
2437 Concilium Provinciale sive Nationale Albanum : habitum anno 1703 Clemente XI. Pont. Max. Albano : posteriorum constitutionum apostolicarum ad Epiri ecclesias spectantium appendice ditata
2438 Promemorje e një ballisti / Mentor Quku
2439 Tomorriada. Baba Aliu. Bektashinjtë / Novruz Xh. Shehu; Koli Xoxi
2440 L' Albania e gli stati Balcanici : scritti varii / Gerardo Conforti
2441 Giuseppina Knorr / Gerardo Conforti
2442 Problema albanese / Gerardo Conforti
2443 S. Giorgio e la questione albanese : conferenza pronunziata in San Giorgio Albanese il di 10 maggio 1903 : per la ricorrenza del XVI centenario / Gerardo Conforti
2444 Krahina e Lopësit në rrjedhën e historisë / Kadri M. Shametaj; Dhimitër T. Shtëmbari
2445 Piccola storia d'Albania / Alberto Consiglio
2446 Siç thonim dje... : përmbledhje shkrimesh publicistike = Ut heri dicebamus... / Zef Pllumi; David Luka
2447 Faqe nga visari leksikor i Mirditës / Preng C. Lleshi
2448 Drita e shpirtit : Baba Fejzë Bulqiza / Lutfi Hanku; Agim Hila
2449 Lopësi krenaria jonë : vështrim i përgjithshëm fiziko-gjeografik, ekonomiko-social dhe etnografik, mbi zonën e Sinanaj, Tepelenë / Syrja Dalipi; Valter Memisha
2450 Veprimtaria e Komitetit Shqiptar të Helsinkit gjatë vitit 2001 : raport vjetor = The activities of the Albanian Helsinki Committee during year 2001 : annual report / Vasilika Hysi; Edlira Papavangjeli; Niazi Jaho; Arben Puto; Ama Kraja; Ama Kraja; Llazar Semini; Edlira Papavangjeli
2451 Album me romanca / Simon Gjoni; Hermira Gjoni
2452 Convezione per il prestito per i lavori pubblici dell'Albania, 7.50 per cento 1925 : garantito delle dogane dell'Albania e dal gettito dei monopoli albanesi del sale, dei fiammiferi e della carta da sigarette
2453 Correspondence relating to the Adriatic Question
2454 Fan S. Noli : antologji fotografike / Nasho Jorgaqi; Kristina Jorgaqi
2455 Studime mbi molusqet e Shqipërisë = Studies on molluscs of Albaia / Dhimitër Dhora
2456 Gjergj Kastrioti Skënderbeu, jeta dhe vepra (1405 -1468) / Kristo Frashëri; Vjollca Dhimolea (Noti)
2457 Kosova në fokusin e historisë : studime, analiza, dokumente / Marenglen Verli
2458 Searchlight on Europe / John de Courcy; Phillimore
2459 Albania : il paese e le genti : cenni storici, geografia antropica, geografia economica, relazioni italo-albanesi / Michele Craveri
2460 Albania's economy between the blocs
2461 L' Evoluzione del commercio estero albanese dopo il distaccodalla Cina / Angelo Masotti Cristofoli
2462 Ideali dhe forca : jeta dhe veprimtaria e Sotir Pecit / Gaqo S. Peçi; Teodor Laço
2463 Illyria reborn / Dymphna Cusack
2464 Albania : guida turistica / Cutuli. Cynthia
2465 Evropejskite sili, Balkanite i kolektivnata sigurnost = The European powers, the Balkans and collective security : 1933 - 1935 / Plamen Cvetkov
2466 Remaking the Balkans / Christopher Cviic
2467 Shqipëria dhe nacionalizmi shqiptar në Perandorinë Osmane / Nuray Bozbora; Dritan Egro; Ferit Duka
2468 E vërteta në marrëdhëniet greko-shqiptare : esse & polemika / Petrit Demi; Arben Iliazi; Liri Gëzhilli
2469 Albania : zarysy etnograficzne kulturalne i religijne / Marcin Czerminski
2470 [Çamëria]
2471 Certains aspects des tèmoignages de la culture ottomane en Albanie / Shaban Çollaku
2472 Kanuni i Lekë Dukagjinit : në variantin e Mirditës / Xhemal Meçi; Skënder Nenaj
2473 Kodi penal ushtarak i Republikës së Shqipërisë ( i azhurnuar) : miratuar me ligjin nr. 8003, datë 28.9.1995, ndryshuar me ligjin nr.8919, datë 4.7.2002 / Elona Vuçini
2474 Tom. 1 : Les Pelasges
2475 Tom. 2 : Des thraces e des illyriens à Homère
2476 Tom. 4 : De l'Empire Ottoman : des Albanais : de l'Épire
2477 Tom. 5 : Le Secret des epitaphes
2478 99 përralla nga vendi dhe bota / Koço Katundi; Skënder Hasko; Kosta Raka
2479 Obrazuvane na nezavisimata al'banska d'rzava / Simeon Damânov
2480 "Wir sind keine Soldaten, vir sind Kinder" : die Skanderbeg-Kadettenschule in Tirana / Peter Dammann
2481 Edward Lear : landscape painter and nonsense poet : (1812 - 1888) / Angus Davidson
2482 Illyrian venture : the story of the British military mission to enemy-occupied Albania : 1943 - 1944 / Edmund Frank Davies
2483 Albania : projections / Nathaniel Davis
2484 Il Movimento albanese nel 1911 e sue vicende / Francesco De Rada
2485 Antichità della nazione albanese e sua affinità con gli elleni e i latini / Jeronim De Rada
2486 Vol. 5 : Scanderbeccu i pafaan : storie del secolo XV
2487 Vol. 6 : Scanderbeccu i pafaan : storie del secolo XV
2488 Ciano's diplomatic papers : being a record of nearly 200 conversations held during the years 1936-42 with Hitler, Mussolini, Franco, Goering... / Galeazzo Ciano; Malcolm Muggeridge; Stuart Hood
2489 L' Albania e l'opera di Girolamo De Rada / Michele Marchianò
2490 Souvenirs de la Haute - Albanie / Alexandre Degrand
2491 Borbata na Albaniâ za priemaneto i V OON 1945 - 1955 g. / Greta Delceva
2492 S'trudnicestvoto mezdu NR Albaniâ i NR B'lgaria v oblastta na selskoto stopanstvo do kraâ na 50-te godini
2493 Studimi i gjuhës shqipe në Itali : (Dje dhe sot) [dorëshkrim] / Shaban Demiraj
2494 Tarikati bektashian / Metin Izeti
2495 Sali Lisi : monografi / Nexhat Abazi; Ferid Ramadani
2496 Problemy balkanistiki : sbornik statej / Agña V. Desnickaâ
2497 Détails pour faire connaître Aly Pache
2498 Shqipëria e vjetër : studime gjeografike, etnografike, historike / Theodor Ippen; Gjerak Karaiskaj; Ardian Klosi; Ardian Klosi
2499 Ligji dhe policia : përmbledhje shkrimesh / Bajram Yzeiri; Hasan Shkëmbi
2500 Pajtohuni me Zotin, pesë vjet ipeshkëv në Shqipëri (1997-2002) : dokumente dhe dëshmi mbi jetën e kishës dhe të shoqërisë / Angelo Massafra; Loreta Tomaj; Tefë M. Topalli
2501 The Rise of Iskander / Benjamin Disraeli
2502 Benjamin Disraeli in Spain, Malta and Albania 1830 - 32 : a monograph / Donald Sultana
2503 Albanski dnevnik / Nijaz Disdarevic; L. Kovacic
2504 Ndreko Rino ( Hero i Popullit) : jeta dhe vepra / Vangjel Kasapi; Nexhat Myftiu
2505 Në visin ku bashkohen dy Drinat : Luma / Gabriel Louis-Jaray; Shefqet Hoxha
2506 Bibliografi e artikujve të periodikut shqip 1929 : retrospektiv / Maksim Gjinaj; Myrvete Elmazi; Lili Daja (Beluli); Maksim Gjinaj
2507 Bibliografi e artikujve të periodikut shqip retrospektiv 1931 / Piro Tako; Ivona Themeli; Maksim Gjinaj
2508 Trayedia ali Muscopuli = Tragjedia e një qyteti / Dhori Falo; Andon Hristo; Jani Gusho
2509 Lufta e penave : zgjedhje antologjike e polemikës shqipe / Sevdai Kastrati; Rami Memushaj
2510 Shqipëria ç'ka qënë, ç'është e ç'do të bëhet; Fjalor i përgjithshëm i gjeografisë dhe i historisë; Tregime dhe përralla; Fjalë të urta / Sami Frashëri
2511 Katër përrallat e Zullulandit ; Shqipëria si m'u duk ; Doktor Gjëlpëra / Faik Konica
2512 Pravo lice Ismaila Kadare / Kapllan Resuli; Veselin Dinic
2513 Le Vrai visage d'Ismail Kadare / Kapllan Resuli; Pero Altomanovic; Eva Delvina
2514 Njegos i albanci : studije / Kapllan Resuli; Veselin Dinic
2515 The Line of Theodosius reappears : which side will the Albanians take? / Aurel Plasari
2516 Filologë që nuk harrohen : nderim për pedagogët e Fakultetit Histori - Filologji, në Universitetin e Tiranës / Murat Gecaj
2517 Ata që shpallën Pavarësinë Kombëtare / Bardhosh Gaçe; Gazmend Shpuza
2518 Ismail Qemali : përmbledhje dokumentesh 1888-1919 / Teuta Hoxha
2519 Për ju mësues dhe prindër : krijime psikopedagogjike / Fatbardha Gega; Pajtim Bejtja; Pandora Dedja
2520 Dokumentation Albanien : Ergebnisse der Reise nach Albanien : vom 13. - 20 . Mai 1991
2521 [Dokumente greke të shekujve 16 - 17 që ilustrojnë marrëdhëniet e kryengritësve shqiptarë me Mbretërinë e Napolit dhe të Spanjës]
2522 Teatri kombëtar në udhëkryq / Mihal Luarasi
2523 Ilirët dhe iliria te autorët antikë : studim shkencor / Selim Islami; Frano Prendi; Hasan Ceka; Skënder Anamali
2524 Balkan Türklügü : arastirmalar, incelemeler : (Makedonya, Sirbistan, Hirvatistan) / Yusuf Hamzaoglu
2525 E Iesouela breke to theo sten Albania : (ekklesies tes Albanias) : Argurokastro 9 Iouliou 1991 / Eirenes Dorkofike
2526 Kunigõntas to apraymatopoiito óneiro : pros ton ilio kai tin anoixe pou ypirchan mono stin kardia kai ta oneira mas / Agllai Zoto (Simo)
2527 Atlas of geothermal resources in Europe / Suzanne Hurter; Ralph Haenel
2528 Mëkatarë : në labirintet e dosjeve sekrete te sigurimit / Nafiz Bezhani; Xhezair Abazi
2529 Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut në përqasje me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë : vështrim krahasues / Arben Puto
2530 Marrëdhëniet juridike në Kanunin e Lekë Dukagjinit : pjesa e përgjithshme / Izet Hoxha
2531 Kushtetuta e re shqiptare sfida e së ardhmes euroatlantike të Shqipërisë : takim mbi kushtetutën e Republikës së Shqipërisë , Gjenevë më 21-22 mars 2002 = Colloque sur la Constitution de la Republique d'Albanie : Genéve le 21-22 mars 2002 / Ksenofon Krisafi; Gabriel Aubert; Stiljano Ordolli; Instituti i Studimeve Bashkëkohore Ballkanike
2532 Kur arsimi lëvronte shpirtin : praktika mësimore në arsimin shqiptar në gjysmën e parë të shek. X X / Ali Shashaj; Brikena Zogaj; Ira Metani; Robert Gjedia; Rodika Goci; Teuta Toska; Tomor Plangarica
2533 Kapote stó Tepeleni / Eirenes Dorkofike
2534 Su gli albanesi : ricerche e pensieri / Vincenzo Dorsa
2535 Illyricum sacrum : burime dhe dokumenta / Musa Ahmeti; Etleva Lala
2536 Historia e kombit shqiptar / Danish Bebeziqi; Matish Gjeluci
2537 Kujtime / Ismail Qemali; Nermin Falaschi (Vlora); Vjollca Tafaj; Agron Gashi; Xhevat Lloshi
2538 Ligji i maleve shqiptare : nga relacionet e Misionit Shëtitës të Jezuit në Shqipëri : 1880-1932 / Giuseppe Valentini; Dilaver Baxhaku
2539 The Saga of Kosovo : focus on Serbian - Albanian relations / Alex N. Draganich; Slavko Todorovic
2540 Albanski motivi / Sava Drincic
2541 Edrejta penale : pjesa e posaçme. / Ismet Elezi; Marie Mato
2542 Philhelénisme : ouvrages inspirés par les guerre de l'Indépendance Grecque : 1821 - 1833 : répertoire bibliographique / Loukia Droulia
2543 Schediasma ipeirotikis vivliografias : aftoteli dimosievmata / Loukia Droulia
2544 L' Albania nei rapporti italo - austriaci : 1897 - 1913 / Alessandro Duce
2545 Nationalismus : Nationalitat : Nation : der Fall Albanien : unter Berüncksichtigung des Kosovo / Helge Duda
2546 Moissi / Adriano Dugulin; Grazia Bravar
2547 Universiteti i Shkodrës ndër vite : 1957-2002 / Vehbi Hoti; Tomor Osmani; Tonin Shkupa; Trifon Ziu; Njazi Kazazi; Irakli Beka; Tefë M. Topalli
2548 Albanie / Jean Durand-Monti
2549 Beautés de l'histoire de Turquie : comprenant les faits les plus remarquables de l'histoire musulmane, depuis Mahomet, les califes, ses successeurs, et les souverains de l'Empire Ottoman jusq'à nos jours : avec six belles gravures / Jean René Durdent
2550 Bellezze della storia di Turchia : che comprende i fatti più notabili dell'istoria musulmana, dopo Maometto, i califfi suoi successori, e i sovrani dell'Impero Ottomano sino a' giorni nostri : adornata di sei belle figure / Jean René Durdent; G. Olivier
2551 Edith Durham, traveller and publicist / John Hodgson
2552 Miss Edith Durham / Eugenio Vaina
2553 La Nazione albanese / Eugenio Vaina
2554 La Campagna di Durazzo fra Cesare e Pompeo : con particolare riferimento alla geografia storica del teatro di guerra albanese : con 9 carte e 22 fotografie di paesaggi : trad. dal tedesco a cura dell'Ufficio storico della R. Marina / Georg Veith
2555 Kushtet e paraburgimit dhe burgjet në Shqipëri / Vasilika Hysi; Arben Puto; Niazi Jaho; Komiteti Shqiptar i Helsinkit
2556 Pre - detention and prison conditions in Albania / Vasilika Hysi; Arben Puto; Niazi Jaho; Edlira Papavangjeli; Komiteti Shqiptar i Helsinkit
2557 Albania / Joseph D. Dwyer
2558 Z Dziejów Albanii i Grecji / Ilona Czamanska; Witolda Szulca
2559 Economic change in the Balkan states : Albania, Bulgaria, Romania and Yugoslavia / Örjan Sjöberg; Michael L. Wyzan
2560 Skanderbeg [dorëshkrim] : schita istorica / Viktor Eftimiu
2561 Elbasan : valecne' vzpominky / Stanislav K. Neumann
2562 Première rencontre internationale sur l'Empire Ottoman e t la Turquie moderne : Institut National des Langues et Civilisations Orientales, Maisson des Sciences de l'Homme, 18 janvier 1983 : 1. Recherches sur la vie ottomane : la cas du quartier de Galata : 2. La vie politique, économique et socioculturelle de l'Empire Ottoman à l'époque jeune-turque / Edhem Eldem
2563 Albania in the "Anonymi descriptio Europae Orientalis"
2564 Benjamin Disraeli and Scanderbeg : the novel "The rise of Iskander" (1833) as a contribution to Britain's literary discovery of Albania / Robert Elsie
2565 Gjergj Fishta : the voice of the Albanian nation / Robert Elsie
2566 Jacques Edwin E. : The Albanians, an ethnic history from prehistoric times to the present. Jefferson; London : MC Farland, 1995, XVIII, 730 pp. / Robert Elsie
2567 Kasem Trebeshina, prophet / Robert Elsie
2568 Literature / Robert Elsie
2569 A doni të dini për... / Fadil Kepi; Vjollca Ruvina
2570 Arsimi në Kolonjë dhe Leskovik / Andon Stajo
2571 Strategjia ushtarake e Republikës së Shqipërisë : miratuar nga Parlamenti i Republikës së Shqipërisë me ligjin nr. 8930 datë 25 korrik 2002 dhe aprovuar me dekretine Presidentit të Republikës nr. 3438 datë 9 gusht 2002
2572 Bujqësia dhe veprimi agronomik në troje shqiptare / Andrea Shundi; Veli Hoxha
2573 Historiku i brigadës 17 sulmuese / Kristaq Bushaku; Nexhat Deveja; Andon Lakuriqi
2574 Kodi penal ushtarak i Republikës së Shqipërisë
2575 Albania : our way to Nato / Enkela Xhamaj
2576 Kodi i procedurës civile : me praktikë gjyqësore / Aleks Luarasi
2577 "Banka e Shqipërisë : sa e pavarur është ajo?" : monografi / Shkëlqim Cani; Teuta Baleta; Adriana Meko
2578 Ali Kelmendi : 3 nëntor 1900 - 7 shkurt 1939 / Myslim Islami; Sami Çabej
2579 Personalitete të shquar shqiptarë në çështjet ushtarake
2580 Maqedonia në udhëkryq / Bujar Muharremi
2581 100 vjet kinema në trojet shqiptare = (100 years of cinema in Albanian dwellings) / Abaz T. Hoxha; Luljeta Budo
2582 Bija e shqipes : autobiografia e një vajze shqiptare / Nexhmie Zaimi; Enida Rusi; Adriatik Lami
2583 Remote Albania : the politics of isolationism / Peter R. Prifti
2584 Land of Albanians : a crossroads of pain and pride / Peter R. Prifti; Naum Prifti; Julika Prifti
2585 A doni më për...? : jetëshkrim / Fran Ukcama; Kristaq Shtëmbari; Teuta Gjokrushi (Boçi)
2586 Yje të pashuar / Resul Bedo; Lekgjon Gurra
2587 Në tri kohë : kujtime / Rita Marko; Dhimitër T. Shtëmbari
2588 Baba Islam : kujtime / Mehdi Luca; Beshir Cala
2589 Dissertationen -Verzeichnis der Universität Graz : 1872-1963 / Franz Kroller
2590 Marrëdhëniet shqiptaro - italiane në vitet 1920-1934 / Arben Cici; Nasho Jorgaqi
2591 Naître et grandir chez les Albanais : la construction culturelle de la personne / Albert Doja
2592 Banishing god in Albania : the prison memoirs / Giacomo Gardin
2593 Le Mie avventure missionarie in Albania / Umberto Chiocchini
2594 Les Balkan religions et nationalisme / Olivier Gillet
2595 La Santa Sede e il mondo danubiano-balcanico : problemi nazionali e religiosi:(1875-1921) / Rita Tolomeo
2596 Gruaja në Shqipëri në vitet 1912-1939 / Fatmira Musaj; Niko Tanini
2597 Autobiografia e popullit në vargje / Ismail Kadare; Bujar Hudhri
2598 Shteti i së drejtës / Luan Omari
2599 Kontributi i Mirditës për pavarësi : konferencë historiko-shkencore / Nikollë Toma; Pal Doçi
2600 Arvanitët dhe shqiptarët në luftën çlirimtare të popullit grek : shekulli XIV-1829 / Dhimitër Grillo; Odhise K. Grillo
2601 Shqipëria gjatë luftës, 1939-1945 / Bernd J. Fischer; Krenar Hajdëri; Brikena Çabej
2602 Gruaja, kjo qënie e "shenjtë" : vëzhgime e meditime / Hamit Beqja
2603 Tradita bujqësore të shqiptarëve / Spiro Shkurti
2604 Korelacioni gjeografo - morfometrike i Alpeve të Shqipërisë : monografi / Rifat Talani; Agim Shehu
2605 The Code of Lekë Dukagjini = Kanuni i Lekë Dukagjinit / Shtjefën K. Gjeçovi; Leonard Fox
2606 Dëbimi, udha për në ferr : ditar i shkruar ne dy kohë / Miho Gjini; Mihallaq Qilleri
2607 Arsimi në tranzicion : përmbledhje studimesh të mësuesve të shkollës "1 Maji" / Fisnik Sina
2608 Dardania - Kosova e sotme, tokë ilire / Sylë Dreshaj
2609 Tema të zgjedhura dhe bashkëkohore pedagogjike / Jashar Rexhepagiq; Hivzi Islami
2610 Luftëtar mirditas të lirisë / Gjon M. Ndoj
2611 Të rinjtë në Shqipëri : kultura-vlerat -e ardhmja : tryezë e rrumbulllakët : Tiranë 29. 1. 2001 = Giovani in Albania : cultura-valori-futuro : atti della tavola rottonada :Tirana 29. 1. 2001
2612 Çështja Çame : mëtimet kombëtare dhe pronësore shqiptare në Greqi / Miranda Vickers; Blendi Kraja
2613 De la Question albanaise au Kosovo / Jean-Michel de Waele; Kolë Gjeloshaj
2614 Françeskanët në Shqypni dhe shqyptarët katolikë në lamë t'atdhetaris / Marin Sirdani; Anton N. Berisha
2615 Le Chiese ortodosse : una storia contemporanea / Roberto Morozzo della Rocca
2616 Guida ai paesi dell' Europa Centrale Orientale e balcanica : annuario politico-economico / Stefano Bianchini; Marta Dassu
2617 Në kufijtë e dhimbjes e të shpresës : publiçistikë / Bektash Zeneli
2618 Gjymtime dhe shëmtime të letërsisë së arbëreshëve të Italisë / Anton N. Berisha
2619 Ndriçime të historisë, të kulturës dhe të artit shqiptar / Marin Sirdani; Anton N. Berisha
2620 Miniorities in the Balkans / Vladimir Ortakovski
2621 The Balkans : minorities and states in conflict / Hugh Poulton
2622 The Fracture zone : a return to the Balkans / Simon Winchester
2623 Profili i Qarkut Vlorë / Mynyr Gjika
2624 Gatimi i përditshëm - shpejt dhe mirë / Tatjana Sini; Loredan Bubani
2625 Recht und schutz der nationalen Minderheiten in Albanien : ein zeitgeschichtlich-juristische Studie / Wolfgang Stoppel
2626 Gjurmë të pashlyeshme të një fisi / Ndoc Plani; Martin Ndoja
2627 Balkan reconstruction / Thanos Veremis; Daniel Daianu
2628 Me vellon e lirisë : kushtuar dëshmores 17-vjeçare, Anife Kiçaj : monografi / Natasha Lushaj; Hamdi Çanaj
2629 Udhëzuesi historik, ekonomik, turistik i rrethit Tepelenë / Skënder Hasa
2630 Media & komunikimi politik / Nada Kallçiu; Alma Kola
2631 Ballkani : një histori e shkurtër / Mark Mazower; Klodian Briçi; Flutura Açka
2632 Viktor Hygo për të drejtat e njeriut dhe qytetarit / Koli Xoxi
2633 Shtatori i përgjakur : monografi për Besim Çerën / Shaqir Skarra; Hajri Mandri
2634 Krimi dhe droga : këndvështrim juridiko-social / Fatos Gjata; Shefki Bejko
2635 Ollga Plumbi, personalitete e shquar e gruas shqiptare / Stilian Adhami; Donika Thaka
2636 Pranvera e Vangjushit / Flori Slatina; Kostaq Xoxa
2637 Midis Lavanit dhe Detit Jonian / Ruhi Bashari; Adriatik Kallulli
2638 Këngët partizane, këngët e luftës për liri : mbresa dhe kujtime / Dhora Leka; Katerina Goshi
2639 Arifi në gjurmët e fisit : monografi / Qani Bizhga
2640 Monitorimi i ecjes së Shqipërisë drejt integrimit europian = Monitoring Albania's path to European Integration / Adrian Takaçi; Gert Ikonomi; Ledia Nano; Pranvera Xhelo; Rovena Haxhinasta; Sadete Ringaj; Ashley Olters; Annie Polatsek
2641 Rinia e një shqiptareje.Kombësia shqiptare sipas këngëve popullore. Gratë të para nga një grua : pjesë të zgjedhura / Dora D'Istria; Drita Siliqi; Donika Omari
2642 The Yugoslav conflict and implications for international relations / Stefano Bianchini; Robert Craig Nation
2643 The Bektashi order of dervishes / John Kingsley Birge
2644 Frikë nga frika / Vezir Hoxha; Çobo Skënderi
2645 Këngë popullore nga krahina e Malëshovës / Simo Tyto; Niko Tyto; Lipe Nano
2646 Balkans : la crise / Jean-Arnault Dérens
2647 Gjëmon historia e shqiptarëve / Mexhit Kokalari; Helena Kadare; Vehap Kokalari
2648 Skënderbeu më 1465 / Hasan Qatipi
2649 L'Albanie d'Enver Hoxha : (1944-1985) / Gabriel Jandot
2650 Identity in a post-communist Balkan state : an albanian village study / Douglas Saltmarshe
2651 Intervista për filmin : publiçistikë / Leon Qafzezi; Gjergji Pano
2652 80 vjet Bibliotekë Kombëtare : 1922 - 2002
2653 Guide
2654 Albania : calendar 2003 / Vincenzo Maria Coronelli
2655 Nxitja dhe mbështetja e identitetit tëkomunitetit, zhvillimit ekonomik, arsimimit dhe diversitetit kulturor : shërbimet e bibliotekave publike për komunitetet lokale : seminar ndërkombëtar : 21 -23 tetor 2002
2656 Libërz - trakt i akt - padisë : më mirë vdekja, se sa jeta pa drejtësi
2657 Lasgushi në Poradec / Meri Lalaj; Loredan Bubani
2658 Statuti di Scutari della prima metà del secolo XIV con le addizioni fino al 1469 / Lucia Nadin; Pëllumb Xhufi
2659 Handbuch zur albanischen Volkskultur : Mythologie, Religion, Volksglaube, Sitten, Gebräuche und kulturelle Besonderheiten / Robert Elsie
2660 LANÇ në Gramsh e më gjërë / Kadri Musai; Kastriot Hasa; Fatos Daci
2661 Himni Kombëtar = The Albanian National Anthem / Vasil S. Tole; Xhevahir Lleshi; Fatmir Hysi; Stefan Koçi; Edmond Cane
2662 Jeta ime : monografi / Ibrahim Spahiu; Azis Bulica
2663 Rrjedhave të shekullit : kujtime dhe refleksione / Fadil Paçrami; Skënder Hasko
2664 Don Shtjefën Kurti : kronikë e një jete në amshim : monografi / Vlash Prendi; Çezar Rica
2665 Legjenda dhe portrete / Stefan Zweig; Jorgji Doksani; Xhevahir Lleshi
2666 Akte juridike për historinë e shtetit dhe të drejtës në Shqipëri / Aleks Luarasi; Marie Mato
2667 Muharrem Bajraktari në kujtimet e mia : deshmi dhe vleresime historike / Neshat Bilali; Petrit Palushi
2668 Kontribut : përmbledhje publicistike / Bujar Shehu; Brixhitë Shehu
2669 Ç'janë këto pika gjaku?... : kujtime / Ilo Bodeci; Odhise K. Grillo
2670 Butroti : historia dhe monumentet / Neritan Ceka; Angjelina Ceka
2671 Buthrotum : its history and monuments / Neritan Ceka; Pranvera Xhelo
2672 Kujtime dhe shkrime historike / Rakip Sinani; Fatos Daci
2673 Trashëgime thrako-ilirjane / Shtjefën K. Gjeçovi
2674 Zadrima dhe bijtë e ndritur të saj / Simon Pepa; Tefë M. Topalli; Tonin Çobani
2675 Komuniteti rom në Shqipëri : bibliografi / Marcela Duraj; Anila Shqypi
2676 Les Balkans : un exposè pour comprendre : un essai pour réfléchir / Paul Garde
2677 Kronikë vitesh : vështrim historik, etnografik e folklorik / Qemal H. Gegollari; Skënder Balla
2678 Artileria shqiptare : 1391-1945 / Zenun Fero; Xheladin Çelmeta
2679 Shqipëria - vendi i shqiptarëve / Hugo A. Bernatzik; Taulant Hatia; Xhevahir Lleshi
2680 Të njohim historinë e popullit tonë : për klasën e 4-t të shkollës 8-vjeçare / Vilson Kuri; Roland Gjini; Astrit Bishqemi; Adrian Papajani; Loredan Bubani
2681 Historia e popullit shqiptar 8 / Muzafer Korkuti; Petrika Thëngjilli; Gazmend Shpuza; Fatmira Rama; Xhelal Gjeçovi; Ajet Shahu; Ana Lalaj; Viola Grillo
2682 Gjeografia 8 : Republika e Shqipërisë dhe trevat e tjera shqiptare / Perikli Qiriazi; Dhimitër Doka; Sabri Laçi; Agron Nishku
2683 Butrinto : il mito d'Enea : gli scavi / Luigi M. Ugolini
2684 50 years of the University of Tirana in 100 photos [album] / Zyri Bajrami; Qerim Vrioni
2685 Butrinti : miti i Eneas : gërmimet / Luigi M. Ugolini; Zef Simoni
2686 Shqipëria në fazën e eleminimit të fruthit : (periudha 2001 e pas) : survejanca epidemiologjike e fruthit dhe e rubeolës / Eduard Z. Kakarriqi; Silva Bino
2687 Princi i përfolur Lekë Dukagjini : monografi / Tonin Çobani; Ndue Zef Toma; Tefë M. Topalli
2688 Kur u vra Azem Hajdari : libri i dytë i ciklit " Ditari i Romës" / Ylli Polovina; Suela Kolpepaj
2689 Bushatllinjtë / Hamdi Bushati; Nexhmi Bushati
2690 The Balkans and the challenge of economic integration : regional and european perspectives / Stefano Bianchini; Milica Uvalic
2691 Parailirët, ilirët, arbërit : histori e shkurtër / Muzafer Korkuti; Jakup Mato
2692 Kardhiqi dhe Ali Pashë Tepelena / Gani Burnaci; Skënder Hasko
2693 Albanie : mission impossible / Gérard de Villiers
2694 Malli i vendlindjes : të jetuara dhe të dëgjuara / Hajrulla Muhametaj; Sadije Agolli
2695 Albania & Kosovo / James Pettifer
2696 Spahiu i Lumës / Ibrahim Spahiu; Nexhat Majollari
2697 Peuples et nations des balkans : gèographie politique / Jacques Ancel; Pierre George
2698 Siguria njerëzore dhe kontrolli i armatimit : 4 - 5 Prill 2002 = Human security and weapon control: 4 - 5 April 2002
2699 Forcimi i marrëdhënieve dhe mirëkuptimi ndërkufitar - element i rëndësishëm për stabilitetin në rajon = The enhancement of rela - tionship and inter - border well - understanding - a crucial element for the stability in the region
2700 Au Montenegro et en Albanie / Jehan de Witte
2701 Ethnicity and nationalism in East Central Europe and Balkans / Thanasis D. Sfikas; Christopher Williams
2702 Nationalism, democracy and security in the balkans / James F. Brown
2703 The Balkans : a religious backyard of Europe / Mient Jan Faber
2704 Reconstructing the Balkans : a geography of the new Southeast Europe / Derek Hall; Darrick Danta
2705 Shqipëria dhe Kosova : guidë turistike, historike e kulturore / James Pettifer; Xhevat Lloshi; Virgjil Muçi
2706 Die Reise durch Albanien und andere Prosa / Karl Otten; Ellen Otten; Ruch Hermann
2707 L' Europe et la jeune Turquie : les aspects nouveaux de la Question d'Orient / René Pinon
2708 Epidemological background of infectious diseases in Albania (1960-2001) and their prevention and control in the context of natural disasters and infectious diseases / Eduard Z. Kakarriqi
2709 Le provincie orientali dell'Impero / Onorato Bucci
2710 Arti i shpirtit tim / Ndini R. Bardhi
2711 200 vjet me trungun e Myftar Sevranit / Hysni Daja; Shefqet Vangjeli
2712 Ligjërimi nacionalist në Shqipëri : Rilindja Kombëtare, Komunizmi dhe Postkomunizmi / Enis Sulstarova
2713 Arc-en-ciel balkanique / Josè d' Orient
2714 De Trieste à Corfou parmi les nationalitès rivales / B. de Jandin
2715 Albania : quinta sponda d'Italia / Pio Bondioli
2716 Albanien : Kunts und Kultur im Land der Skipetaren / Guntram Koch
2717 Albania / Aaron E. Lear
2718 Balkans-transit / François Maspero; Klavdij Sluban
2719 Siguria kombëtare dhe sfidat e integrimit = National security and the challenges of integration / Xhavit Shala; Alfred Peza
2720 Përmbledhëse e legjislacionit për prokurimin publik : e azhurnuar / Valjeta Kaftalli; Afërdita Përnoca
2721 Kodi civil i Republikës së Shqipërisë : miratuar me ligjin nr.7850, dt.29.07.1994, ndryshuar me ligjin nr.8536, dt.18.10.1999 dhe nr.8781 dt.03.05.2001
2722 Les poètes de grand chemin : voyage avec les Roms des Balkans / Claire Auzias
2723 Tirana the challenge of urban development / Besnik Aliaj; Kejda Lulo; Genc Myftiu
2724 Nga letërsia te filmi : filmi artistik shqiptar dhe çështje të ekranizimit / Abdurrahim Myftiu; Nexhat Myftiu
2725 Vendime të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë : 2000 - 2001
2726 Vendime të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë : procesi zgjedhor 2001 / RSH. Gjykata Kushtetuese
2727 Vendime të Gjykatës Kushtetuese të R. Sh. : (1992 - 1996) / RSH. Gjykata Kushtetuese
2728 Gjuha letrare kombëtare dhe bota shqiptare sot : konferenca shkencore : Tiranë, 20-21 nëntor 1992 / Emil Lafe; Mariana Ymeri; Pavli Haxhillazi
2729 Fan S. Noli : (6 janar 1882 - 13 mars 2003): 120 vjet jetë dhe veprimtari / Mehmet Gëzhilli
2730 Albania : i giorni della rivolta / Toti Bellone
2731 Trafics et crimes dans les Balkans / Nicolas Miletitch
2732 Kujtimet e një studenti të shkollës Teknike : 1923-1945 : kujtime / Agim Fortuzi; Flori Slatina
2733 Ne, Debatikasit : kujtime / Agim Fortuzi; Flori Slatina
2734 Figura të shquara të fshatit Delvinë : historia dhe delvinjotët e Shqerisë së Përmetit / Apostol Kotani; Besim Shyti
2735 Pasuria arkeologjike shqiptare : problematikat dhe perspektiva : restaurimi polifunksional i qendrave arkeologjike shqiptare : konferencë ndërkombëtare, Gjirokastër, 25.11.2002 = Il patrimonio archeologoco albanese : problematiche e prospettive : azione di recupero polifuzionale dei sitiarcheologici albanesi : conferenza internazionale, Girocastro, 25.11.2002 / Adriano Ciani
2736 Nga pavarësia drejt ndërpavarësisë së integrimit : kumtesa e mbajtur ne Akademine Kulturore 'Iliria" Romë, 24 janar 2002 / Rexhep Meidani; Reshat Konçi
2737 Shkollat teologjike - hieratike të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë : ndihmesë për historikun e tyre / Kristofor Beduli
2738 Çatista e Pogonit / Dhimitër Beduli; Kristofor Beduli
2739 Sopiku i Pogonit : nga fillimet deri në vitin 1940 / Dhimitër Beduli; Kristofor Beduli
2740 Rrëfimet e nënë Zybës... : monografi / Bernard Zotaj; Bardhosh Gaçe
2741 Albania in transition : the rocky road to democracy / Elez Biberaj
2742 Mavrojeri i Pogonit / Dhimitër Beduli; Kristofor Beduli
2743 Durch Albanien und Montenegro : Betrachungen zur Völkerkunde, Politik und Wirtschaftswelt der westlichen Balkanhalbinsel / Hugo Grothe
2744 Les Flux migratoires
2745 Shqipëria, një zhgënjim i madh për Kosovën / Pjetër Duka; Indrit Selfo
2746 E drejta e re detare ndërkombëtare dhe Shqipëria : perspektiva e oqeanit në shek. e 21 / Sokrat Plaka
2747 V.2 : Bethoveni dhe revolucioni francez (anglisht e shqip). Jeta ime. Historia e krishtërimit në Shqipëri. Portrete dhe skica / Nasho Jorgaqi
2748 Ligje për shoqëritë tregtare : me praktikë gjyqësore / Aleks Luarasi
2749 Haxhi Zeka Byberaj / Halil Buçpapaj; Halil Katana
2750 Filmi shqiptar dhe koha : shënime kritike - publicistike / Leon Qafzezi; Keti Qafëzezi
2751 Il Kanun di Lek Dukagjini : le basi morali e giuridiche della società albanese / Patrizia Resta
2752 Kapiteni që luante me vdekjen / Vasil Premçi; Tatjana Haxhimihali
2753 Dritëro Agolli : bibliografi / Maksim Gjinaj; Aleks Gjinaj; Sadije Agolli
2754 La Costitucione albanese / Aldo Loiodice; Natasha Shehu
2755 Between economy and politics / Vehbi Velija; Majlinda Nishku; Mira Meksi
2756 Folklori koreografik shqiptar / Skënder Selimi; Etleva Jahaj
2757 Çështje të historisë bashkëkohore të shqiptarëve / Valentina Duka; Ema Voshtina
2758 Albania / Neil Olsen
2759 Rrënja autoktone iliro-shqiptare dhe orientimi properëndimor e sot evro-atlantik / Myslim Islami
2760 Albania's economy in transition and turmoil,1990-97 / Anthony Clunies Ross; Petar Sudar
2761 Shtegtimi i shqiponjave / Malko Zaçe; Pano Hallko
2762 Recnik vizantijskih krstova / Radmilo Petrovic
2763 The Eu foreign direct investment in Central and Eastern Europe / Sergio Alessandrini
2764 Asistenca e huaj , kordinimi dhe manaxhimi i saj në Shqipëri : monografi / Suzana Panariti
2765 Kujtime për Ali Pashën / Ibrahim Manzour; Miço Gubera
2766 Das einsame Albanien : Reportage aus dem Land der Skiptaren / Paul Lendvai
2767 I Luoghi della cultura : Accademie e deputazioni nella storia d'Italia : catalogo delle pubblicazioni / Renata Giannella
2768 Experimenting with Democracy : regime change in the Balkans / Geoffrey Pridham; Tom Gallagher
2769 Ramadan Çejku, "Trim drangue" : 1840-1951 / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
2770 Security threat perceptions in South-Easttern Europe
2771 Udhëheqës fushor i Florës së Shqipërisë / Jani Vangjeli
2772 Buhali dhe Buhaliotët : kujtime / Arqile Th. Lipe
2773 Kontribute themelore në historinë e mendimit psikologjik shqiptar (deri më 1939) / Nuri H. Abdiu; Artan Fida
2774 Në pragun e misticizmit / Faik A. Hoxha; Tarik Llagami
2775 Prespa : zhvillime social-ekonomike / Stilian Apostoli; Dhorka Apostoli
2776 L'exècuteur testamentaire : roman / Henri-Hugues Lejeune
2777 V.1 : Ide të reja për të menaxhuar realitetin urban
2778 V. 2 : Metoda e manaxhimit urban, ide të reja për të administruar realitetin urban / Adri Hartkoorn; Besnik Ajazi
2779 V. 2 : The Urban Management Apporoach New ideas to Manage Urban Realities / Adri Hartkoorn
2780 Situata e të drejtave të njeriut të Shqipërisë : nga veprimtaria e korrespondentëve të KSHH-së gjatëvitit 2002 / Edlira Papavangjeli; Marie Mato; Komiteti Shqiptar i Helsinkit
2781 Qendërcikloni / Qemal Sakajeva; Mehmet Elezi
2782 Antologji matjane : poezi / Isuf Neli
2783 Pesë vjet në Shqipëri : 1908-1913 / Charls Telford Erickson; Abdullah Karjagdiu
2784 Regjimi juridik i tokës në Shqipëri : vështrim historik / Paskal Haxhi
2785 Realiteti dhe perspektivat e çështjes kombëtare / Muhamet Kelmendi; Nexhat Myftiu
2786 Tiparet e tranzicionit dhe strategjia e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë : simpozium / Lulzim Hana
2787 Kryengritja e vjetit 1912 në Vilajetin e Shkodrës / Pal Doçi
2788 Albania in crisis : the predictable fall of the shining star / Daniel Vaughan-Whitehead
2789 Konventa e ushtarakut : 18 dhjetor 2002 / Etleva Bisha; Igli Hasani
2790 Plagët që flasin
2791 Libri i ligjeve të forcave të armatosura : 2002 / Petrit Gaçi; Mirela Rrumbullaku; Ylli Merkaj; Bardhyl Xhafa
2792 Problematiche islamiche in area balcanica : Albania, Bulgaria, Romania : (progetto strategico CNR su " il sistema mediterraneo")
2793 Arnavutlar ve jöntürk devrimi / Gazmend Shpuza
2794 The "Wild Albanian" / Wadham Peacock; Ihsan Toptani
2795 L' Albania ed il principe Scanderbeg / Felice Cuniberti
2796 Kalimera,nemico! : fronte greco-albanese 1940-41 / Avvento Montesano
2797 Riflesi e visioni della grande guerra in Albania : diario di un ufficiale / Guido Corni
2798 Le Camèlèon : roman / Claude Arnaud
2799 Il Re degli albanesi : con 20 illustrazioni fuori testo e una cartina / Terenc Toçi
2800 Storia dell'Albania dalle origini ai giorni nostri / Antonello Biagini
2801 Le ambascerie dalmondo greco a Roma in èta repubblicana / Filippo Canale De Rossi
2802 Kardhiqi, udhëtim nëpër vite : album monografik / Resul Llogo; Valbona Llogo
2803 The Balkans : 1804-1999 : nationalism, war and the Great Powers / Misha Glenny
2804 L'Albanie / Georges Castellan
2805 La Bataille à Scutari / Jérome Tharaud; Jean Tharaud
2806 Intervista e fundit / Lukë Kaçaj; Kadri Ujkaj; Flori Slatina
2807 Europe Centrale et Balkanique : atlas d'historie politique / Philippe Lemarchand
2808 Da ja znaeme istorijata na nasiot narod 4 : za cetvrto oddelenie na osumgodisnite malcinski ucilista / Vilson Kuri; Roland Gjini; Astrit Bishqemi; Adrian Papajani; Foto Nikolla
2809 Tempesta sulle alpi albanesi / Giovanni Zanette; Angelo Manaresi
2810 Shqiptarët këta ikës të mëdhenj : ese dhe shkrime për emigrimin / Kosta Barjaba
2811 Altri documenti sui rapporti fra Ali di Tepeleni e Ferdinando I di Borbone / Gennaro Maria Monti
2812 Fino alla guerra : strategie e conflitto nella politica di potenza di Mussolini 1923-1940 / Fortunato Minniti
2813 Scanderbeg / Harry Hodginson; Bejtullah Destani; Westrow Cooper; David Abulafia
2814 A history of Eastern Europe : crisis and change / Robert Bideleux; Ian Jeffries
2815 Un Incubo di mezzo secolo : l'Albania di Enver Hoxha / Amik Kasoruho; Vito Lepore
2816 Albania : un regno per sei mesi / Ferdinando Salleo
2817 The Balkans wars 1912-1913 : prelude to the First World War / Richard C. Hall
2818 I Balcani tra Impero Ottomano e potenze Europee (sec. XVI e XVII) : il ruolo della diplomazia pontificia / Marko Jacov
2819 Arpad, le hongrois sur le front Albanais / Boldizsar Marton; Marie-Thérèse de Dombora
2820 Storia del Mediterraneo nel seicento / Romano Canosa
2821 Fyjet e Gramshit / Petrit Basha; Pirro Verushi
2822 Les aigles et les lions : historie des monarchies balkaniques de 1817 à 1974 / Guy Gauthier
2823 Hold the Balkans! : German antiguerrilla operations in the Balkans (1941-1944) / Robert F. Kennedy; James L Collins
2824 Le commerce des jours : nouvelles albanaises / Maks Velo; Christiane Montecot; Ismail Kadare
2825 Les maquis rouges des Balkans 1941-1945 : (Grèce-Yougoslavie-Albanie) / Costa de Loverdo
2826 Historie des Balkans, (XIVe-XXe siècle) / Georges Castellan
2827 Hamit Imer Manaj, mitralieri trim : monografi / Petrit Koçiaj; Hase I. Manaj; Bardhosh Gaçe
2828 Balkans : a short history / Mark Mazower
2829 La Seconda guerra mondiale : cronologia illustrata di 2194 giorni di guerra / Cesare Salmaggi; Alfredo Pallavisini
2830 Me xhirime... : publicistike, mbresa, kujtime... / Leon Qafzezi; Briseda Arapi
2831 Shkolla normale "Luigj Gurakuqi" Elbasan : album historiko- pedagogjik / Genc Trandafili
2832 A history of the Balkans : 1804-1945 / Stevan K. Pavlovic
2833 Legjendarët e Kuçit të Kurveleshit / Sheme Shega; Sheme Shega
2834 L' Europe balkanique de 1945 à nos jours / Bernard Lory
2835 Armies in the Balkans 1914-18 / Nigel Thomas; Dusan Babac; Darko Pavlovic
2836 Muzika e eposit heroik legjendar / Ferial Daja
2837 Komentari i ligjit nr. 8269, dt. 23.12.1997 "Për Bankën e Shqipërisë" dhe amendamentet e bëra atij. / Banka e Shqipërisë
2838 Venezia e il senso del mare : storia di un prisma culturale dal XIII al XVII secolo / Alberto Tenenti
2839 Kurora e ishullit : ese / Vangjel Stefa; Jani Malo
2840 Pesë mendimtarët më të vjetër të kulturës sonë kombëtare : M. Barleti, Gj. Buzuku, P. Budi, F. Bardhi, P. Bogdani / Zija Xholi
2841 Poetikë regjisoriale : Pirro Mani / Josif Papagjoni
2842 Questions d'Orient : frontières et minorités des Balkans au Caucase / Stéphane Yerasimos
2843 The Balkans : from Constantinople to communism / Dennis P. Hupchick
2844 The Early medieval Balkans : a critical survey from the sixth to the Late Twelfth Centry / John Van Antwerp Fine
2845 Droga : historia, përkufizime, klasifikimi, përhapja, efektet, terapia. / Lekë Sokoli; Flutura Açka
2846 Alimehmetajt e Kuçit / Duro B. Aliaj; Skënder Hasko
2847 Kuçi në sytë e mi : përshtypje, mbresa, kujtime / Sami Kapaj; Skënder Hasko
2848 Kontribute shqiptare në visarin e përbashkët të popujve / Stilian Adhami; Barie Këreci (Meçollari)
2849 Rrëfime dhe mistere personazhesh publik : intervista / Saimir Gega; Dëfrim Cani
2850 Die Strafgesetze Albaniens : Strafgesetzbuch vom 27.1.1995. Militärstrafgesetzbuch vom28.9.1995. Strafrechtliche Nebengesetze. Der Rechtshilfeverkehr mit dem Ausland in Strafsachen / Wolfgang Stoppel
2851 La politique balkanique de ''Italie entre 1875 et 1914 : thèse présentée à la Faculté des Lettres de l'Université de Fribourg pour l'obtention du titre de Docteur ès Lettres / Claude-Alexandre Cailler
2852 Les Balkans : cultures et géopolitique / Georges Prévélakis
2853 Nuk mund të hesht...! / Myslim Islami
2854 Rruga drejt integrimit : të mësojmë duke punuar / Blerina Mekshi
2855 Zëri i fëmijëve na thërret = Children's raised voices / Blerina Muçollari
2856 Studim statistikor mbi lexueshmërinë dhe shikueshmërinë e mediave / Evis Çarçani
2857 Këngë trimërie nga Tropoja / Nuredin Lushaj
2858 L' Autriche-Hongrie idée d'avenir : permanences géopolitiques de l'Europe centrale et balkanique / Pierre Bèhar
2859 Albania & Kosova : political and ethnic boundaries 1867-1946 : documents / Bejtullah Destani
2860 Kulla e Sahatit / Ardian Vehbiu
2861 Vite lufte : kujtime / Sul Baholli
2862 Shqiptarët në Jugosllavi : studim historiko - analitik / Jens Reuter; Nestor Nepravishta; Marenglen Verli
2863 Provinca Françeskane Shqyptare ( e ripërtrime ne vj.1906 ) : skicë historike / Donat Kurti; Kolec Çefa
2864 Albania at war, 1939-1945 / Bernd J. Fischer
2865 Sfidat e sipërmarrjes : monografi / Ariana Çepani
2866 Historia diplomatike e çështjes shqiptare : 1878-1926 / Arben Puto
2867 Le Kosovo -Metohija dans l'historie serbe / ; Dejan M. Babic
2868 La guerre dans les Balkans : opération "Marita" : Yougoslavie,Gréce : [album] / François de Lannoy
2869 The Historical boundaries between Bosnia,Croatia,Serbia : documents and maps,1815-1945 / Anita L.P Burdett
2870 Albania nella storia : breve storia dell'Albania / Giuseppe Micunco
2871 La Yuogoslavia dalla Conferenza della Pace al trattato di Rapallo 1919-1920 / Ivo J. Lederer; Angelo Tamborra; Mario Picchi
2872 Les conflits yougoslaves de A à Z / Jean-Arnault Dérens; Catherine Samary
2873 L' Illyrie Méridionale et l'Épire dans l'antiquité : actes du II colloque international de Clermont- Ferrmand : (25-27 octobre 1990) / Pierre Cabanes
2874 Etnografi / Kolë P. Berishaj; Hamit Boriçi; Vera Gjeloshi
2875 Flirte me plagët : trajtese sociologjike e problematikës sociokulturore të planifikimit familjar, të infeksionit HIV-AIDS, të konsumit të pijeve alkolike dhe lëndëve narkotike nga të rinjtë shqiptarë / Zyhdi Dervishi; Xhevat Beqaraj
2876 La Grande guerra : 1914-1918 / Mario Isnenghi; Giorgio Rochat
2877 Nikaj- Mërturi / Dodë Progni; Zef Doda; Kole Progni
2878 Të thuash fjalën tënde : publicistikë / Antoneta Malja; Alma Lahe
2879 Breznitë Libohova në shekuj / Ajet Libohova; Syrja Xhelo
2880 Rudina [katalog me piktura] : 1998-2002 / Rudina Proda; Batjar H. Bega
2881 Byzantium's Balkan frontier : a political study of the Northern Balkans : 900-1204 / Paul Stephenson
2882 Albania : viaggi d'autore
2883 Raporti i zhvillimit njerëzor - Shqipëria 2002 : sfidat e qeverisjes vendore dhe zhvillimit rajonal / Xhevat Lloshi
2884 Human development report - Albania 2002 : challenges of local governance and regional development / Robert Elsie
2885 Vepra letrare : poezi, prozë, ditarë, letra / Margarita Tutulani; Kristaq Tutulani; Mehmet Gëzhilli; Jorgji Doksani
2886 Jus Gentium : sfida të politikës dhe të drejtës ndërkombëtare / Rexhep Meidani
2887 Gjergj Kastrioti Skënderbeu dhe pasardhësit e tij / Carlo Padiglione; Reshat Konçi; Arian Leka
2888 Një e ardhme e mohuar? : përmbledhje raportesh : arsimimi i fëmijëve romë/ jevgj dhe endacakë në evropë
2889 Kapo Lena (1893 -1996) : kujtime dhe mbresa për të / Skënder Lena
2890 Mënyra e jetesës në shekujt XIII - XX : përmbledhje studimesh / Andromaqi Gjergji
2891 Koltraka i kryqit ujor : legjenda e një fisi / Haki Koltraka; Dukagjin Hata
2892 Kanuni i maleve të Dibrës / Xhafer Martini; Agron Tufa
2893 Për kanunin : vështrime kritike / Pal Doçi; Llesh Gjini
2894 Pj.1 : Fusha fetare / Marie Mato
2895 Mbreti i kurorëzuar nga engjëjt Skënderbeu - rrëfim romanesk / Hamdi Meça; Dalan Shapllo
2896 Dinosaurët e fundit / Riza Lahi; Thanas Tane
2897 Early Childhood Development in Albania / Adem Tamo; Theodhori Karaj; Human Development Centre
2898 Në vazhdën e traditave tona : raporti vjetor 2003
2899 Building on our traditions : annual report 2003
2900 Policia përballë realitetit : refleksione, studime, analiza, metodika / Albert Dervishi
2901 La Chine et le tiers monde : (1949 - 1969) / Philippe Richer
2902 E papërsëritshmja Vaçe Zela / Violeta Kadzadej (Librazhdi); Brikena Kadzadej
2903 Alfabeti i munguar : studime letrare / Alfred Çapaliku; Gjon Shllaku
2904 Foto esse [album] : foto album & esse mbi elemente të kulturës tradicionale në zonat e Kukësit, Tropojës e Gjakovës / Sulejman Dida; Nazif Dokle
2905 Shërbimet që kryen DPSHTRR = Services offered by GDRTS = Les services offerts par DGSTR
2906 Nga Berati në Tomorr dhe kthim : ditar / Eqrem Vlora; Afrim Koçi
2907 V. 1 : Marrëdhëniet individuale të punës / Kudret Çela
2908 V. 2 : Marrëdhëniet kolektive të punës / Kudret Çela
2909 Jetova me gjakhupësit! / Llesh Gjini; Aleks Gjinaj
2910 Lufta e armatosur e popullit shqiptar : thelbi, përmasat, vlerat dhe arritjet e saj : (7 prill 1939-29 nëntor 1944) / Xhemil Frashëri; Dhimitër T. Shtëmbari
2911 E drejtë e krahasuar e punës / Kudret Çela; Paskal Haxhi
2912 Mirdita : intervista / Gjon Marku; Ndue Dedaj
2913 Tregime luzatare / Ymer Kaziu; Eva Gavani
2914 Flamuri i kombit shqiptar / Jaho Brahaj
2915 Konaku i Habil Laçes në Tragjas / Bernard Zotaj; Bardhosh Gaçe; Lirim Deda; Ajet Nuellari
2916 Xhaferi i Ismail Qemalit : monografi / Viron Ferati; Bardhosh Gaçe
2917 Komente mbi masat e sigurimit personal : nenet 227-267 të Kodit të Proçedurës Penale / Agim Gjoleka; Eduard Shoshi; Ndue Marku
2918 Ju rrëfej grekët / Faik Konica
2919 Krahina e Shëngjergjit (Tomadhesë) në qarkun e Tiranës në shekujt XIV-XX / Enver Hysa
2920 Ahmet Fetah Cami : autobiografi e shkruar me gjak nga pjesëmarrësi i dy luftrave botërore / Moisi Cami; Tefta Cami; Majlinda Cami
2921 Portrete : 1960 - 1978 / Maks Velo
2922 L' Albanie / Georges Castellan
2923 Sërbia e Shqipëria : një kontribut për kritikën e politikës pushtuese të borgjezisë serbe / Dimitrije Tucovic; Stathi Kostari; Ali Rexha
2924 Harta memece 8 / Sabri Sinamati
2925 Pj. I : 1912 - 1989
2926 Pj. II : 1990 - 2000
2927 Tryeza e rrumbullakët "Për policinë gjyqësore" : materiale nga Tryeza e Rrumbullaket organizuar nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit ne bashkëpunim me Prokurorine e Përgjithshme dhe Ministrinë e Rendit Publik : Tiranë, më 21 Mars 2002 / Besa Vila; Komiteti Shqiptar i Helsinkit
2928 Historia e Qeparoit : monografi / Janko Ll. Pali; Petraq J. Pali; Thanas Boci
2929 Dhomëzat e zemrës / Sevo Tarifa; Dhimitër T. Shtëmbari
2930 Gjurmë të mjekësisë shqiptare / Flamur Tartari; Dorian Nepravishta; Kozma Vasili
2931 Lura nga lashtësia në ditët tona / Ahmet Përleka; Moisi Murra
2932 Veprimtaria e bandave dhe e organizatave opozitare ilegale në Shqipëri : (1944-1948)
2933 Balli Kombëtar dhe demokracia e fjalëve / Mentor Quku
2934 Zbatimi i ligjit në sfidat e kohës : opinione dhe analiza / Niazi Jaho; Marie Mato
2935 Osman Haxhiu : monografi / Bardhosh Gaçe; Luan Zelka
2936 Profesor Fejzi Hoxha, mjeku, humansiti, pedagogu, shkencëtari / Lluka P. Heqimi; Arben Hoxha
2937 Garda e Shqipërisë : historiku i krijimit dhe i rrugës së përshkuar / Safet Ramolli; Proletar Hasani
2938 Historik i aviacionit / Mati Baba; Pertef Myftari
2939 Vjetari statistikor 1993 - 2001 = Statistical annual year book
2940 Kodi penal me praktikë gjyqësore / Aleks Luarasi
2941 Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërisë
2942 Deux lignes opposées dans le mouvement syndical mondial
2943 Rudina Proda [album me piktura]
2944 Konferenca e Bujanit / Gani Perolli; Maksim Zotaj
2945 Komiteti kombëtar "Shqipëria e Lirë" : 1949 - 1956 / Idriz Lamaj
2946 Dokumente angleze mbi konfliktin shqiptaro - malazez rreth Plavës dhe Gucisë : 1879 - 1880 = Diplomatic reports relating to Albanian - Montenegrin conflict over Plava and Gucia :1879 - 1880 / Idriz Lamaj
2947 Od iliromanije do terorizma / Kapllan Resuli; Veselin Dinic
2948 Synchroni europaiki techni : i techni ton Valkanikon horon = European contemporary art : the art of Balkan countries / Miltiades M. Papanikolaou
2949 Rëndësia kombëtare e Besëlidhjes së Prizrenit / Necip P. Alpan
2950 Tahir boyunca turk - arnavut kardesligi / Necip P. Alpan
2951 Arnavutlarla Türklerin yakinlasma tesebbüsleri / Necip P. Alpan
2952 Kartal ülkesi'nin 25 yillik bilânçosu / Necip P. Alpan
2953 Büyük önder Atatürk çesitli ülkelerde de coskuyla aniliyor / Necip P. Alpan
2954 Administrimi i qëndrueshem i ujrave të brendshëm dhe detare në Shqipëri : seminar ndërkombëtar : Elbasan, 30 nëntor 2002 = La gestione sostenibile delle acque interne e marine in Albania : seminario internazionale / Adriano Ciani; Donatella Fava; Eranda Mane
2955 Birinci Kosova Savasi destani / Necip P. Alpan
2956 Balkan baris'ina giden yol, Tiran Köprüsü'nden Geçer / Necip P. Alpan
2957 Kuzey Epir meselesi
2958 Birinci Kosova savasi destani / Necip P. Alpan
2959 Mon commmmandement en Orient : (1916-1918) / Général Sarrail
2960 Libra në gjuhën shqipe për islamin : bibliografi / Maksim Gjinaj; Petrit Bezhani; Mehdi Gurra
2961 Mentor Xhemali : një zë dhe një zemër bubullimë : monografi / Dhimitraq Lole; Kristina Lole
2962 Politika, morali dhe shteti : refleksione : korrik 2002 - qershor 2003 / Rexhep Meidani; Mentor Nazarko
2963 Gruaja shqiptare : probleme të gruas në shtypin e Rilindjes dhe Pavarësisë / Drita Siliqi; Petraq Risto
2964 Theatre / Robert Elsie
2965 Three poets of the golden age of Scutarine catholic literature in Albania / Robert Elsie
2966 Two Irish travellers in Albanian in 1322 / Robert Elsie
2967 Politikat ndërqeverisëse, decentralizuese në ndërtimin e administratës / Sali Kelmendi; Vjollca Ruvina
2968 Visar Zhiti : victim of the surrea / Robert Elsie
2969 Dasma në Myzeqe : monografi / Naunka Lëngu; Majlinda Shapka (Lëngu); Adriatik Kallulli
2970 Artikuj publiçistiko-shkencor : (1996-2003) / Xhemal Meçi; Njazi Kazazi
2971 Për Sefulla Malëshovën / Niko Tyto; Zenel Sina; Haxhi Kalluci
2972 Shqipëria dhe Elbasani në syrin e udhëtarëve të huaj / Vilma Tafani; Teuta Toska
2973 Teuhos 7 : Pogoniaka
2974 "Apeiros" hora : o oikurenikos ellinismos kai alvanikos ethnikismos / Alexandros K. Papadopoulos
2975 Tefchos 1 : Odoiporikon Mesimvrinis Ipeirou
2976 My retreat from civilization / Charls Telford Erickson
2977 E drejta zakonore e Labërisë / Ismet Elezi; Skënder Hasko
2978 Shprushja e kujtimeve : ditar / Skënder Doda
2979 L' Albanie et la paix de l'Europe / Paul Henri d' Estournelles de Constant; Émile Kahn
2980 E Syntheke tou Voukourestiou kai e Ellada : symposio : 75 chronia apo tin apeleutheposi tis Makedonias: Thessalonike 16-18 noemvriou 1988
2981 Ali Pashë Tepelena 1740 - 1822 : me rastin e 180 vjetorit të rënies së Ali Pashë Tepelenës = Ali Pasha Tepelena 1740 - 1822 : on the occasion of the 180 anniversary of the fall of Ali Pasha Tepelena / Natasha Beluli; Irakli Koçollari
2982 The Muslim Bonaparte : diplomacy and orientalism in Ali Pasha's Greece / Katherina Elizabeth Fleming
2983 Leonora : kujtime : jetë nga jeta ime / Raq Paskal; Skënder Hasko
2984 Albanien : archaisch, orientalisch, europäisch / Dardan Gashi; Ingrid Steiner
2985 Kënga lirike qytetare shqiptare në vitet 1930 / Eno Koço; Xhevat Lloshi
2986 V. 3 : Lindja dhe zhvillimi i marrëdhënieve feudale në Shqipëri : (shek. VIII-XV ) / Aleks Buda; Tatjana Haxhimihali
2987 Tungjatjeta, Rraz' e Dritës ! / Llesh Gjini; Aleks Gjinaj
2988 Programi buxhetor afatmesëm : 2004-2006
2989 Medium - term expenditure framework : 2004-2006
2990 Aleksandër Moisiu : legjenda e një aktori : nga Triestja në Berlin e Nju - Jork / Rüdiger Schaper; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
2991 Kreshta historie në Kelmend / Halil Buçpapaj; Ilir Buçpapaj
2992 European security in the 1990s : problems of South-East Europe: proceedings of the Rhodes Conference : (6-7 september 1991) = La sécurité européenne dans les années '90 : problèmes d'Europe du Sud-Edst : actes de la Conférence de Rhodes : (6-7 september 1991)
2993 Zes maanden in Albanie / Jan Fabius
2994 Zes maanden in Albanie : door / Jan Fabius
2995 Pelasgi-iliri-etruschi-albanesi / Nermin Falaschi (Vlora)
2996 Albania : il progresso della democrazia / Renzo Falaschi
2997 L' Albania verso la democrazia / Renzo Falaschi
2998 L' Albania, questa sconosciuta / Renzo Falaschi
2999 La Resa di Scutari nel 1913 / Renzo Falaschi
3000 Iscrizioni proto-italiche una lingua in comune dalle sponde dell'Adriatico / Nermin Falaschi (Vlora)
3001 Teoria dhe praktika e restaurimit të monumenteve të arkitekturës / Emin Riza
3002 Media 2002
3003 Gjeografia 8 : fletore pune : detyra praktike në hartë : për shkollat 8-vjeçare e të mesme / Genc Trandafili; Dhimitër Doko
3004 Luleborë : album me këngë / Simon Gjoni; Hermira Gjoni
3005 Këngë dhe melodi / Simon Gjoni; Hermira Gjoni
3006 Le Missioni catoliche nei Balcani durante la guerra di Candia : (1645-1669) / Marko Jacov
3007 Pretash Kaçaj : një jetë me dinjitet: me rastin e 80- vjetorit të lindjes / Irfan Rama; Tonin Çobani
3008 Le Missioni cattoliche nei Balcani durante la guerra di Candia : (1645-1669) / Marko Jacov
3009 Plani i zhvillimit afatmesëm të Bankës së Shqipërisë
3010 Ushtria shqiptare'97 : refleksione / Hekuran A. Rrapaj; Syrja Xhelaj
3011 Kudhësi i Bregut nëpërmjet folklorit : përmbledhje me këngë, shprehje krahinore, kronika, toponime e krijime te vet autorit / Arsen Kabuci; Agim Mato
3012 V. 1 : L' Ére de Staline : 1945-1953
3013 V. 2 : Après Staline : 1953-1979
3014 Instituti i Statistikës : Shqipëria
3015 Shërbimi ndaj përdoruesit
3016 Armët e kryengritësve shqiptarë në vitet 1909 - 1912
3017 Rrëfyes : ( pjesë e fondit personal, renditur kronologjikisht janar 1966 - dhjetor 1990) / Rita Marko
3018 Intellettuali albanesi nel rinascimento italiano / Mikel Prendushi
3019 Lule Sofo, lule djalë / Thoma Noti
3020 Roja bregdetare / Igli Hasani
3021 Nuk mund të heshtja / Hysen Binjaku
3022 Armëtari Jakup Haxhi Isuf Dibra (1878 - Shkodër - 1952) konstruktori i parë i armëve të zjarrit të fantazisë në Shqipëri / Riza T. Drishti; Ilias Fishta
3023 Kultivimi i perimeve frutrrënjore : karrota, panxhari i kuq, rrepa, rilka / Sokrat Jani; Anastas Prifti; Imelda Kulari
3024 Vështrim gazetaresk për Sopikun : publicistikë historike, politike, letrare dhe shoqërore: ( kujtime, shënime, portrete, krijime, refleksione) / Sotir Gjoka
3025 Unë e pashë kush e dogji Vlorën : publicistkë : Vlorë, gusht 1996-qershor 1997 / Gëzim Zilja; Vasilika Sherifi
3026 East and West of Hellespont : memories of fifty years / Z. Duckett Ferriman
3027 Shtypi katolik shqiptar për martirët : 1999 - 2003 / Ndoc Nogaj
3028 One man in his time : the life of Lieutenant-Colonel NLD ("Billy") McLean, DSO / Xan Fielding
3029 Rassenkundliche Untersuchungen an Albanern : ein Beitrag zum Problem der dinarisch