Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 1331 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 1331.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Letër e mbyllur e disidentit... : drejtuar më 11 tetor 1986 Sekretarit të Parë të KQPPSH Ramiz Alia dhe Kryetarit të Këshillit të Ministrave Adil Çarçani / Koçi Lubonja
2 Overview of Albania : informative book / Bashkim Kozeli
3 Raport për zhvillimin njerëzor Shqipëria 1995 / Metty Thimm
4 Maqedonia, e përkëdhelura e Evropës / Hasan Ramadani; Fatmir M. Dibra
5 Trashëgimia etnokulturore dhe historike e Llapit : materiale nga sesioni shkencor, mbajtur më 16-17 nëntor 1993 / Shefki Sejdiu
6 Me arbëreshët : takime me shqiptarët e Italisë e të Greqisë / Rexhep Zllatku
7 An Invitation to Albania an overview of Albania's economy and resources / Edith Harxhi
8 Komunizmi për Shqipërinë : analizë strukturës dhe organizimit ekonomik e shoqëror komunist që u aplikua në Shqipëri / Kreshnik Kolonjari
9 Amerika : histori bashkëkohore / Ylli Pango
10 Arkipelagu i diasporave shqiptare i parë nga Zvicra / Hysen Çobani; Shefik Osmani
11 Fëmija shqiptar me sy të zinj = L'Enfant albanais aux yeux noirs : përkth. / Francine Koch; N. Righetti
12 Zvicra : pak histori, gjeografi, ekonomi e kulturë / Astrit Leka
13 Të huaj në tokë të vet : vështrime dhe kujtime për Llapin dhe llapjanët gjatë gjysmës së parë të shekullit njëzet / Shemsi Mehmeti
14 Shqipëri të kam ëndërruar / Antonio Sciarra; Tonin Frani; Gjelinë Biba
15 Në ditët e shtetit pa pushtet / Astrit Ademi
16 Përthyerje : letrare-publicistikë / Flori Slatina
17 Albania / Agim Neza
18 Disa tregues social sipas prefekturave
19 Raporti i zhvillimit njerëzor Shqipëri 1998
20 Vepra e zgjedhur : Katër përrallat e Zullulandit; Shqipëria si m'u duk; Doktor Gjëlpëra zbulon rrënjët e dramës së Mamurrasit / Faik Konica
21 Bd. 7 : Albanien : mit 138 Tabellen, Schaubildern und Karten und einer farbigen Übersichtskarte
22 The Greeks : the land and people since the war / James Pettifer
23 Albania, who cares? / Bill Hamilton; Bhasker Solanki
24 Albania : the search for the Eagle's song / June Emerson; W. Winfield
25 Postage due / Jon Foyt; Lois Foyt
26 This is Albania today : as seen November 17-27,1986 / Edwin E. Jacques
27 Albania : a guide and illustrated journall / Peter Dawson; Andrea Dawson
28 Bd. 4 : Türkei : mit 165 Tabellen, Schaubildern und Karten und zwei farbigen Übersichtskarten
29 Albanie utopie : huis clos dans les Balkans / Sonia Combe; Ivaylo Ditchev
30 Bd. 6 : Bulgarien : mit 151 Tabellen, Schaubildern und Karten und einer farbigen Übersichtskarte
31 Bd. 2 : Rumänien : mit 82 Tabellen und einer farbigen Übersichtskarte
32 Bd. 5 : Ungarn : mit 152 Tabellen, Schaubildern und Karten und einer farbigen Übersichtskarte
33 Journey to Kosova / Alice Mead
34 Incontro con l' Albania / Luigi Za; Planor Baraj
35 Ahlem : il sogno albanese / Costantino Marco; L. Reina; Klara Kodra
36 Albania punto a capo / Emmanuela C. Del Re
37 Zwischen den Zeiten [album] : Fotografien albanischer Künstler / Hetum Gruber; Alexander Tolnay
38 Albania sull'onda degli anni [album] / Franz Gustincich; Emmanuela C. Del Re
39 Monographie pays : Albanie 1993
40 Women in modern Albania : firsthand accounts of culture and conditions from over 200 interviews / Sussan E.Pritchett Post
41 Albania sesto giorno / Carmelo La Rosa
42 Pastë jetë të gjatë më se një shekull / Vincenzo Golletti Baffa
43 Katër përrallat e Zullulandit. Shqipëria si m'u duk. Doktor Gjilpëra zbulon rrënjët e dramës së Mamurrasit / Faik Konica; Frederik Shuraja
44 Naufragi albanesi : studi, ricerche e riflessioni sull'Albania / Kosta Barjaba; Georges Lapassade; Luigi Perrone
45 Dal silenzio alla speranza : cinquant'anni di fedeltà nel bunker dell'Albania comunista / Miela Fagiolo D'Attilia
46 Albania and the Albanians / Derek Hall
47 Gjirokastër : la ville de pierre / Ismail Kadare; Edmond Tupja; E. Revault
48 Két nyár Albániában : Naplólevél Anyámnak / Maria Körösi
49 Le Pére Tomori ou l'Albanie selon Jean Brécon / Gaston Monmousseau
50 La Scoperta dell' Albania : gli albanesi secondo i massmedia / Ardian Vehbiu; Rando Devole
51 Greece prepares for the twenty-first century / Dimitri Constas; Theofanis G. Stavrou
52 Romët në vendin e tyre : materiale nga seminari "Të huaj në vendin e tyre?" / Aleksandër Kocani
53 Institutional mechanism and status of women in Albania : study / Jeta Katro; Fatmira Rama; Vitore Tusha; Vasilika Shtëpani; Maksim Shimani
54 Tomorrow you die / Reona Peterson
55 Obrona poczty sarajewskiej / David Warszawski
56 Balkanski godisnik : 1986 / Nikolaj Todorov; Zorzeta Grigorova; Ekaterina Nikova
57 Pickaxe and rifle : the story of the Albanian people / William Ash
58 Bd. 1 : Jugoslawien : mit 101 Tabellen und einer farbigen Übersichtskarte
59 Bd. 3 : Griechenland : mit 154 Tabellen, Schaubildern und Karten und einer farbigen Übersichtskarte
60 L' Immigrazione albanese in Puglia : saggi interdisciplinari / Giovanna Da Molin
61 One Candle for Albania / Primrose Peacock
62 Portrait of the USA : people, geography, history, government, business etc. / George Clack
63 Después de la lluvia [album] : la postguerra en Bosnia / Tareas Solidarias; Enrique Baigorri Remirez
64 El pais imposible : Yugoslavia : viaje al borde del naufragio / Brian Hall
65 Del silencio a la esperanza : cincuenta años de fidelidad en el búnker de la Albania comunista / Miela Fagiolo D'Attilia; Conchita Puyol
66 Shqipëria ose logjika e dëshpërimit / Elisabeth Champseix; Jean-Paul Champseix; Anila Omari
67 Panoramë sociale për Prefekturën Shkodër / Nikollë Doçi
68 Albania
69 Social and economic rights in the Soviet block : a documentary review seventy years after the Bolshevik Revolution / George R. Urban
70 Baltikum : en handbok om Estland, Lettland, Litauen / Andres Küng
71 Albania anno zero : dopo la guerra che succede? / Sisto Capra; Gavino Starone
72 Norvège, Islande : guide / Denise Bernard-Folliot
73 Tête de turc / Günter Wallraff; Alain Brossat; Klaus Schuffels; Gilles Perrault
74 L' Albania nell'era televisiva : le vie della demodernizzazione / Onofrio Romano; Franco Cassano
75 Migranti, rifugiati e nomadi : Europa dell' Est in movimento / Giovanna Campani; Francesco Carchedi; Giovanni Mottura
76 Development prospects of the Central Mediterranean regions (Mezzogiorno-Greece) / European Commission
77 This is our country
78 The Handbook of the Kingdom of Saudi Arabia
79 Albania : tolleranza e soliedarita : un dono reciproco / Valentino Salvoldi
80 Kultura e familjes në fshat, evolucioni dhe problemet / Gëzim Tusha
81 Bd.1 : Grundprobleme-Theorien-Strategien
82 Bd.2 : Südamerika
83 Bd.3 : Mittelamerika und Karibik
84 Bd.4 : Westafrika und Zentralafrika
85 Bd.5 : Ostafrika und Südafrika
86 Bd.6 : Nordafrika und Naher Osten
87 Bd.8 : Ostasien und Ozeanien
88 Mirdita në fokus : natyra, burimet ekonomike, turizmi, kultura / Ndue Tusha; Ndue Dedaj
89 Korba, na u vranë djemtë : poezi / Mustafa Hoxha; Hysni Ymeri; Gëzim Hoxha
90 Rezultate të anketës të nivelit të jetës : tetor 1998 = Results of household living condition survey : october 1998 / Arjana Misha; Dhimitër Tole; Elda Muça; Emira Galanxhi; Vojsava Progri; Instituti i Statistikave
91 Ëndrrat e mërgimit / Albert A. Zholi; Nase Jani
92 L' Inde [album] / Michel Renouard
93 Kosovë, Prill 2000 : përshtypje udhëtimi / Sami Repishti; Hajdar Bajraktari; Xhevat Syla
94 Ciganët shtegtarë / Judith Okely; Mimoza Gjika; Gjergj Kola
95 The Road to Kosovo : a Balkan diary / Greg Campbell
96 The Road to war in Serbia : trauma and catharsis / Nebojsa Popov
97 Filadelfia, kryeqyteti i parë i Amerikës : mbresa & refleksione / Erton Karafili
98 Capire l'Albania / Fabio Martelli
99 Kronikë e lodhshme : letra, promemorie, shkrime publiçistike, biseda, copëza ditari / Aleks Janaqi; Stavri J. Dajo
100 Albanian human develpment report 2000 / Evis Cerga
101 La Svizzera
102 Switzerland
103 Sichuan
104 Guangxi
105 Inner Mongolia
106 Danemark / Denise Bernard-Folliot
107 Histoire des institutions et des régimes politiques de la France : de 1789 a nos jours / Jean-Jacques Chevallier
108 L' Amérique en péril? : traduit de l' allemand / Hans Habe
109 Dix ans de democratie en Italie
110 Kur flasin zemrat
111 Epiri në një këndvështrim të ri / Arben Kondi; Shkëlzen Raça
112 Albania
113 Albanie / Robert Escarpit
114 Albanien : ein Reisebuch / R. Pier; D. Stich
115 Albanien : durchs Land der roten Skipetaren
116 Albanien
117 Albanien im Umbruch : eine Bestandsaufnahme / Franz-Lothar Altmann; Robert Elsie
118 Albanien : Politik Wirtschaft Kultur
119 Albansk folk kultur : den mytiska hjätedikten : Albanernas etniska historia samt : fragan om det albanska folkets ursprung och familjen
120 Copëza jete / Nikolla Sudar
121 Albania / Agim Neza
122 Das Andere Österreich : die reale Perspektive = The other Austria : the real perspective = L'autre Autriche : la perspective réelle / Christian Brandstätter; Traute Franke; Günter Treffer
123 La France d' aujourd'hui : son visage - sa civilisation
124 La Société bloquée / Michel Crozier
125 Democratie française / Valéry Giscard d'Estaing
126 O bukuri, pushto botën! / Shkëlqim S. Ago; Rushan Dosti
127 Area handbook for Albania / Eugen K. Keefe; Sarah Jan Elpern; William Giloane
128 Pastë jetë të gjatë më se një shekull = Plus uno maneat perenne saeculo / Vincenzo Golletti Baffa
129 Balkanite sled Vtorata Svetovna Vojna = The Balkans after Second World War : bibliografiâ / Lilâna Sandanova
130 Balkanski godisnik 1987 = Balkanskij ezegodnik 1987 / Nikolaj Todorov
131 Narodna Socialisticeska Republika Albaniâ
132 Albanisches Überleben : [album] / Jutta Benzenberg; Ardian Klosi
133 Values and community in multi-national Yugoslavia / Gary K. Bertsch
134 Albania : a socialist maverick / Elez Biberaj
135 Bibliografia tes Thessalonikes : koinonikos, oikonomikos kai politikos bios tehne kai politismos / K. K. Hatzopoulos
136 Ragguaglio su la gente albanese e sue colonie : tratto dall'opera intitolata "Grecia Antica " pel Cavalier Lorenzo Blanco / Lorenzo Blanco
137 A Short guide to Albania / William B. Bland
138 V.2 : Le Monde de la presse, des arts, des lettres... : 1944 - 1953
139 Albanien : Reise -Handbuch mit Landeskunde : mit 42 Karten und Planen sowie 52 Abbildungen / Ralph-Raymond Braun
140 Chi dona, tramanda : studi su alcuni aspetti della vita sociale, culturale e politica degli italo - albanesi in Calabria / Caterina Brunetti; Giuseppe Cacozza; Giuseppe Carlo Siciliano
141 La Diaspora della diaspora : viaggio alla ricerca degli arbëreshë / Mario Brunetti; Mario Bolognari; Domenico Cersosimo; Francesco Altimari; Mario Bolognari
142 Albanie [album] : le pays de aigles / Pierre Cabanes; Ismail Kadare; Paul Lutz
143 Un Voyage en Albanie : récit / Francine Carnelutto
144 L' Albanie ou la logique du désespoir / Elisabeth Champseix; Jean-Paul Champseix
145 57, boulevard Stalin : chroniques albanaises / Jean-Paul Champseix; Elisabeth Champseix; Thomas Schreiber
146 Du ghetto a l'Occident : deux générations yiddiches en France / Charlotte Roland; Louis Chevalier
147 Albania : guida turistica / Cutuli. Cynthia
148 Smolân = Smoljan [album] : grad prikazka, grad legenda / Stefan Danailov; Svetozar Kazandziev; Dimit'r Kartalev
149 Turciâ : istoriâ i sovremenost : sbornik i statej / Û. Gasanova; V. I. Danilov
150 Deutschland und die Völker Südosteuropas : Festschrift für Walter Althammer zum 65. Geburtstag / Hans Peter Linss; Roland Schönfeld
151 Souvenirs de Brousse : 1905-1918 : Dahomey- Côte d'Ivoire / Marc Simon
152 Katër përrallat e Zullulandit ; Shqipëria si m'u duk ; Doktor Gjëlpëra / Faik Konica
153 Prespa lakes region : possibilities and problems for organic farming, as a direction for its sustainable development / Ilir Mehmeti; Arben Molla; Gjergji Qafko
154 Facts about Turkey / Sema Duymaz; Ellen Yazar; Ahmet Özcan
155 Albanie / Jean Durand-Monti
156 Prefektura e Pejës 1941 - 1944 / Sylë Dreshaj; Seit Lipa
157 E folmja shqipe e Karshiakës / Haki Ymeri; Miço Samara
158 Cahiers du Kosovo : l'urgence de l'ècole / Martine Storti
159 Profili i Qarkut Vlorë / Mynyr Gjika
160 Balkan reconstruction / Thanos Veremis; Daniel Daianu
161 Udhëzuesi historik, ekonomik, turistik i rrethit Tepelenë / Skënder Hasa
162 Bosnia : appunti di viaggio / Paolo Dieci; Sandra De Luca
163 Shqipëria dhe Kosova : guidë turistike, historike e kulturore / James Pettifer; Xhevat Lloshi; Virgjil Muçi
164 Les poètes de grand chemin : voyage avec les Roms des Balkans / Claire Auzias
165 Albania / Neil Olsen
166 Das einsame Albanien : Reportage aus dem Land der Skiptaren / Paul Lendvai
167 Prespa : zhvillime social-ekonomike / Stilian Apostoli; Dhorka Apostoli
168 V. 2 : Metoda e manaxhimit urban, ide të reja për të administruar realitetin urban / Adri Hartkoorn; Besnik Ajazi
169 V. 2 : The Urban Management Apporoach New ideas to Manage Urban Realities / Adri Hartkoorn
170 Carnet imaginaires d'un vrai voyage au Kosovo / Hervé Paris; Ahmed Boubeker
171 The Kanun in the city : Albanian customary law as a habitus and its persistence in the suburb of Tirana, Bathore / Stèphane Voell
172 Shqiptarët këta ikës të mëdhenj : ese dhe shkrime për emigrimin / Kosta Barjaba
173 Kuçi në sytë e mi : përshtypje, mbresa, kujtime / Sami Kapaj; Skënder Hasko
174 Rruga drejt integrimit : të mësojmë duke punuar / Blerina Mekshi
175 Le syndrome Bourguiba / Aziz Krichen
176 Le mal américain / Michel Crozier
177 Raporti i zhvillimit njerëzor - Shqipëria 2002 : sfidat e qeverisjes vendore dhe zhvillimit rajonal / Xhevat Lloshi
178 Human development report - Albania 2002 : challenges of local governance and regional development / Robert Elsie
179 Une vie paria : le rire des asservis : pays tamoul, Inde du Sud / Josiane Racine; Jean-Luc Racine
180 Voyage en Arménie / Nane Carzou
181 Neuland Europa - Sechswege nach Brüssel = Europe's new horizon - sixways to Brussels / Roman Bezjak
182 Mit "Notgesetzen" gegen die Menschenrechte / Robert Elsie
183 L' Albania, questa sconosciuta / Renzo Falaschi
184 Espagne / Robert Boulanger
185 Kina, sfida e shekullit / Ymer Minxhozi; Xhevdet Shehu
186 Stina e ndërrimit të lëkurës : reportazhe / Altin Xhaferri; Mero Baze
187 Die Albaner in Jugoslawien : Informationen für Hilfswerkvertreter innen im Asylverfahren / Mahmud Ibrahimi; Sarah Gretler
188 Die Katholischen Albaner in Jugoslawien
189 Albanien / Heinz Gstrein
190 Minoritetet në Shqipëri / Arben Puto; Vasilika Hysi
191 Albánia / György Réti
192 La vie quotidienne des musulmans au moyen age : Xe au XIIIe siècle / Aly Mazahéri
193 Travellers' Guide to Albania / Miranda Hanka; Agim Neza; Petrit Kenuti
194 La nouvelle classe ouvrière / Serge Mallet
195 Visa pour l' Allemagne : (République Fédérale) / Henri-Jean Duteil
196 [V.] 1 : 1840 - 1914 / Pierre Sorlin
197 Vivre en l'an 2000 / Roger Sue
198 A la recherche de la France : trad. de l'ang. / Stanley Hoffmann; Charles P. Kindleberger; Laurence Wylie; Jesse R. Pitts; Jean-Baptiste Duroselle; François Goguel
199 Il Vaticano e l'Italia / Antonio Gramsci; Elsa Fubini; Alberto Cecchi
200 La Vie américaine / Geneviève d' Haucourt
201 Minorities in Albania / Arben Puto; Vasilika Hysi; Rudina Xhillari
202 Lontano e vicino : viaggio tra gli albanesi d'Italia / Nasho Jorgaqi
203 Skanderbegs Erben : Christen in Albanien / Siegfried Jung
204 Le Monde soviétique / Luca Pietromarchi; Roger Hardy
205 Jugoslawische Küsten aus der Luft : Häfen, Buchten, Ankerplätze [album] / Peter Kleinoth
206 A-frika ime : reportazhe, shënime udhëtimi, intervista, etj. / Naim Zoto; Shaban Sinani
207 Kushtet e jetesës dhe pabarazia në Shqipëri : 2001 / Instituti i Statistikave
208 Sfida të një tranzicioni të vështirë : kronika, analiza, refleksione, ese e meditime... : 1991-2000 / Ndue Gjoka; Pavllo Gjidede
209 Në prag të zgjedhjeve = U susret uzborima
210 The death of Luigi Trastulli and other stories : form and meaning in oral history / Alessandro Portelli
211 Apologji : ndjesë gazetarëve që vizituan Shkodrën në vitet 1981-1989 / Rifat Dajti
212 Mutations sociales en Guinée / Claude Rivière
213 Europas letztes Geheimnis-Albanien : Fakten und Eindrücke aus einem unbekannten Land : mit 29 Abbildungen / Alexander Kulpok
214 Länderbericht Albanien : 1990
215 Länderbericht Albanien : 1993
216 Das Einsame Albanien : Reportage aus dem land der Skipetaren / Paul Lendvai
217 Balkan / Wolfgang Libal
218 Libri 5 : Sindikatat gjermane dhe shkrime të tjera
219 Bukuri e rëndë [album] = Sombre beauty / Jutta Benzenberg; Ardian Klosi
220 This is Greenland '99 : the official directory country, produkts and services / Per Danker
221 Establishment and functioning of local government institutions in Kosova : (research report)
222 Le nouveau déséquilibre mondial : une prospective des rapports internationaux / Alexandre Faire; Jean-Paul Sebor
223 Bucuresti [album] / Hedy Löffler; Ioan Grigorescu; Panait I. Panait; Arié Matache
224 Il était une mauvaise foi / Jean Amadou
225 Algérie
226 Politics and society in Eastern Europe / Joni Lovenduski; Jean Woodall
227 L' Inde fabuleuse d'aujourd'hui / Jacques Chegaray
228 L' albume de l'année 1996 : perspectives 1997
229 L' album de l'année : 1995 : perspectives 1996 / Michel de Jaeghere
230 Britain 2000 : the official yearbook of the United Kingdom / Office for National Statistics
231 La Bulgarie a l'exposition de Paris : 1937
232 Minoritetet : e tashmja dhe e ardhmja : raport i GSHDNJ mbi situatën e pakicave në Shqipëri = Minorities: the present and the future : report of AHRG on the situation of minorities in Albania / Ben Andoni; Irena Shabani; Agim Baçi
233 Hong-Kong / Jean-Rémy Bure
234 Voici la Roumanie / Denise Basdevant
235 Welcome to Albania : guide book / Agim Neza
236 Albanien-das nahe, ferne Land : Reise ins unbekannte Europa / Anja Meister
237 The Social structure of Switzerland / René Levy
238 La Structure sociale de la Suisse / René Levy
239 Die Schweizerische Sozialskultur / René Levy
240 La Structura sociale della Svizzera / René Levy
241 Länder und Kulturen der Migranten : Eine Länderkunde unter kulturellen Aspekt / Helmut Essinger
242 Behind stone walls : changing household organization among the Albanians of Kosova / Berit Backer; Robert Elsie; Antonia Young; Ann Christine Eek
243 Ditar nga Kosova : urgjenca për shkollën / Martine Storti; Lemane Kullashi
244 The Must see sites in Bangkok
245 Shqiptarët e Amerikës / Vehbi Bajrami; Dalip Greca
246 Qarku i Kukësit : burimet natyrore, popullsia dhe zhvillimi i qëndrueshëm / Nasip Meçaj; Maxhun Dida; Meto Ligaci
247 Suisse
248 Le Mexique : aux 100.000 pyramides / Bernard Villaret
249 Drustvene i eknomske prilike Kosovskih Srba u XIX i pocetkom XX veka = La situation sociale et ekonomique des serbes du Kosovo au XIXème et au debut du XXème siècle : od cifciejstva do bankarstva : primleno na II skupu odelenana istorijskih nauka od 25 februara 1987, na osnovu referata R. Samarcica i dobisnog V. Stojancevica / Dorde Mikic; R. Samarcic
250 Nxënësja e etur e gjuhës romanshë : tregime, skice dhe refleksione = L'eleve passionnee du romanche : contes, esquisses et des reflexions / Alfred Papuçiu; Pandora Dedja
251 Mount Athos and the European Community / Anthony-Emil N. Tachiaos
252 Comment vivre en Allemagne : et dans les pays de langue allemande / H. Hofer-Bury
253 Italien : ein Reisebuch in den Alltag / Conrad Lay; Michaela Wunderle; Till Bartels
254 A jemi shqiptarë apo do bëhemi / Ndriçim Kulla
255 Qyteti është unë & ti : ekspozitë fotografike = The city is you & me : photograph exhibition / Rudina Memaga
256 Situata aktuale e emigracionit shqiptar = Current situation of Albanian emigration / Qendra Shqiptare e Studimeve për Migracionin
257 Shqipëria dhe Bashkimi Europian : integrimi europian dhe perspektiva e pranimit = Albania and the European Union : European Integration and the prospect of accession / Mirela Bogdani; John Loughlin; Ledi Bianku
258 Mirdita dhe njerëzit e saj : monografi / Preng N. Marku; Fejzulla Gjabri
259 Gratë dhe vendimarrja
260 Dimensionet jo-monetare të varfërisë në Shqipëri = Non-income dimensions of poverty in Albania / Alberto Zezza; Instituti i Statistikave
261 733 ditë në Greqi / Safet Kuqi; Emirjona Bendaj
262 Albanie : guide de cooperation
263 Shqyrtime gjuhësore rreth kontaktit mes shqipes dhe gjermanishtes në Zvicër / Basil Schader; Gjovalin Shkurtaj
264 Duke ecur kontinenteve : përshtypje udhëtimesh / Bedri Dedja; Pandora Dedja
265 Il Nostro pianeta terra : il suo degrado ecologico / Lulzim Petrela
266 Living condition and inequality in Albania / Instituti i Statistikave
267 People and work in Albania / Instituti i Statistikave
268 Defending and Improving Democracy in Modern Albania / Fatos Tarifa
269 Kanuni : ( ligji i pashkruar shqiptar) / Margaret Hasluck; Leka Ndoja
270 Mirësevini në Qarkun e Gjirokastrës! = Welcome to Gjirokastra Region! / Resul Llogo
271 Fshatarët-punëtorë në Kosovë deri në vitin 1990 / Beqir Sadikaj
272 Et s'il fallait mourir... / Reona Peterson; Madeleine Aubert
273 Slabinja jonë : monografi / Zenun Fero; Enkeleda Prifti
274 Çamëria : vendi, popullsia dhe jeta ekonomike : monografi / Selman Sheme; Rami Memushaj
275 Albania / James Pettifer
276 Kujtime e mbresa nga jeta ime / Ibrahim Spahiu; Afërdita Onuzi
277 Pittura folcloristica e pittura sociale / Arshi Pipa
278 Mbi thinja fryn erë : në agimrendjen e shekullit : përshtypje udhëtimi, intervista, portrete, etj. / Rozi Theohari; Niko Dako
279 Contemporary Iran : political system / Sadroddin Moosavi
280 Mbijetesa : Shqipëria në postkomunizëm / Clarissa de Waal; Jorgji Qirjako; Jerina Zaloshnja
281 Albanien, das Land der Skipetaren / Hugo A. Bernatzik
282 La Piazza della rivolta : microstoria di un paese arbëresh in età giolittiana / Mario Brunetti; Pino Ferraris
283 Ston Aeton te Hora : Albania / Kleopatra Prifti
284 Santa Quaranta : gërsheti i prerë i Isadora Dunkanit : roman historik / Luan Rama; Shaban Sinani
285 Albanian immigrants in Athens : power relations and health / Anna Mousouli
286 Privredni razvoj Albanije / Gordan Ranitovic
287 Relations et influences réciproques entre Grecs et Bulgares XVIIIe-XXe siècle : art, littérature, linguistique, ideés politiques et structures sociales : Cinquiéme Colloque organisé par l'Institut des Études Balkaniques de Thessaloniki et l'Insitut des Études Balkaniques de l'Académie Bulgare des Sciences à Thessaloniki et Janina, 27-31 mars 1988
288 Të papunët e Marienthalit : studim socio-demografik / Marie Jahoda; Paul F. Lazarsfeld; Hans Zeisel; Kristë K. Shtufi; Desara Beqari
289 Guida e Qarkut Lezhë = Guide of Lezha Region / Pashk Biba; Gjokë Gjoka; Martin Dedaj
290 Udhëtim nëpër Shqipëri : 1927 / Joseph Roth; Lindita Arapi
291 Jetë shqiptare në Norvegji : 36 shkronjat e emrit / Suzana Zyrakja
292 Shekulli kinez : ngjarje për njerëz, qytete dhe para nga fabrika e botës / Federico Rampini; Agim Doksani; Sejdin Cekani
293 Durchs Land der Skipetaren : albanisches Tagebuch : 16. bis 31 März 1989 / Hans Jörg Schu
294 Mirdita dhe njerëzit e saj : monografi / Preng N. Marku; Fejzulla Gjabri
295 Turkey 2004 / Kutlay Dogan
296 Vlucht uit het isolement : Albanie op zoek naar nieuwe wegen / Sef Slootweg
297 Three years of governance : the activity carried out by the Government of Romania between november 1992-1995 : main headlines, actions and measures for year 1996 / The Government of Romania
298 Për një Gramsh ndryshe : publicistikë / Astrit Kosturi
299 Zaednicko ziveene : albanskata narodnost vo SR Makedonija / Vullnet Starova
300 Shqiptarët dhe sfidat e tyre në Maqedoni / Ibrahim Kelmendi
301 Grecalli, vendlindja ime : reportazhe, përshkrime , korrespondenca / Arqile Daulle; Brunilda Peto
302 Mirdita gjeografike / Ndue Gega; Ndue Deda
303 Përsiatje sociologjike / Metush Sulejmani
304 Marsi i minave / Rexhep Shahu; Izet Duraku
305 Strangers from a different shore : a history of Asian Americans / Ronald Takaki
306 Muslims in the United States : demography, beliefs, institutions : proceeding of a conference, June 18, 2003 / Philippa Strum; Daniella Tarantolo
307 Hapi i parë i lirisë në liri : memorie / Petrit Sanka; Petraq Kote
308 Tregues sipas qarqeve : 2003 - 2004 = Indicators by prefectures : 2003 - 2004 / Leka Filto; Instituti i Statistikave
309 La Vitalità delle minoranze calabrese [material grafik] : testimonianze e prospettive
310 Volksrepublik Albanien : Lese-und Arbeitsbuch über den Socialismus in Albania / Lothar Lorenz
311 Albanie / Emmanuel Zakhos
312 Himara- potencialet ekonomike dhe sfidat e zhvillimit / Priamo Bollano
313 L' Aide de l'Union Soviètique e la R. P. d'Albanie
314 Statistiki epetiris tis Ellados = Annuaire statistique de la Grèce : 1931
315 The Struggle against slavery : a history in documents / David Waldstreicher
316 The Columbia guide America in the 1960s / David Farber; Beth Bailey
317 The Balkan exchange of minorities and its impact on Greece / Dimitri Pentzopoulos; Michael Llewellyn Smith
318 Negotiating the legacy of tradition : rural women's empowerment in Southern Albania / Beryl Nicholson
319 Albania today : a portrait of post-communist turbulence / Clarissa de Waal
320 L' Immigrazione albanese in Italia : dati, riflessioni, emozioni / Rando Devole
321 Albania : guide / Gillian Gloyer
322 Albania : general information : prep.by the editorial board of the magazine "New Albania"
323 Albania : general information
324 L' Albania : informazioni generali : a cura della redazione del periodico " La Nuova Albania"
325 Albania : nociones generales
326 Albania : nozioni generali
327 Albanie : notions générales : prép. par la rédact.de la rev."L'Albanie Nouvelle"
328 Albanie : notions generales
329 L' Albanie socialiste a 20 ans
330 L' Albanie touristique
331 Albanien : allgemeine notizen : vorber. von der redak. der Zeitschrift "Neues Albanien"
332 Album tematik për fshatin / Robert Ballauri
333 Jehona skënderbegiane në agimrendjen e shekullit XXI : artikuj, përshkrime, ngjarje, portrete, etj. / Rozi Theohari; Niko Dako
334 Policy in the service of socialism and the freedom and independence of the homeland : speech at the mass rally in the town of Bajram Curri : june 25, 1983 / Ramiz Alia
335 Politikë në shërbim të socializmit, lirisë dhe pavarësisë së atdheut : fjala në mitingun e qytetit Bajram Curri : 25 qershor 1983 / Ramiz Alia
336 Une politique au service du socialisme de la liberte et de l'indipendance de la patrie : discours prononcé au meeting tenu dans la ville de Bajram Curri : le 25 juin 1983 / Ramiz Alia
337 Problemet shqiptare / Mehdi Frashëri
338 Tableaux von London und Paris aus Cottas "Morgenblatt" / Woldemar Seyffarth; Eduard Kolloff; Bernhard Fischer
339 Himara në optikën e kohës : shkrime dhe opinione : 1991-2005 / Foto Bixhili; Bardhosh Gaçe
340 Alvania : genikes gloseis
341 Studim i politikave për minoritetet dhe strategjitë e financimit në Shqipëri = On minorities policies and funding strategies in Albania / Rajmonda Duka; Marie Mato; Komiteti Shqiptar i Helsinkit
342 Historia e shkollës shqipe të mësimit plotësues në Zvicër / Shefik Osmani; Mahir Mustafa; Urti Osmani
343 Dukagjini në rrjedhat e historisë / Zef Mila
344 Atdheu ynë, vend i vlerave e i bukurive të rralla
345 Fusha e Tavanit : roman historik për fshatin "Andon Poçi" / Manol Basho; Kujtim Agalliu
346 Kultura dhe shoqëria / Ismail Bajra
347 Gana shtet i pavarur afrikan / Izet Bajramaj
348 Republika e Guinesë / Izet Bajramaj
349 Arsim, Kulturë, Mirëqënie [material grafik] : arsimi dhe kultura u zhvilluan me vrull, u forcua dhe më shumë aleanca e klasës punëtore me fshatarësinë...
350 Tirana et ses environs / Hamdi Basha
351 Tirana und Umgebung / Hamdi Basha
352 35 [Tridhjetë e pesë] vjet luftë dhe fitore nën udhëheqjen e ndritur të Partisë! : 11 shkurt 1945-1980 / BPSH
353 Gur / Fatos Baxhaku
354 Udhëtim në More / Antonio Bellusci
355 Beteja të fituara : përmbledhje reportazhesh, përshkrimesh dhe kronikash për disa nga veprat e ndërtuara gjatë 10-vjetorit të parë pas çlirimit, 1944-1955
356 Beteja të fituara
357 Ditar / Myslim Islami
358 Tungjatjeta diasporë! : dhjetë vjet jetë mbarësi-veprimtari-mbresa dhe kujtime / Namik Shehu; Prenja Imeraj
359 Ura mbi det : emigracioni shqiptar në Itali / Rando Devole
360 Nënë Tereza : vendimi final / Aroup Chatterjee
361 "Gëzimi i bukës"-vaj / Selim Bilali
362 The Effectiveness of health impact assessment : scope and limitations of supporting decision-making in Europe / Matthias Wismar
363 Morocco and the Sahara : social bonds and geopolitical issues / Mohamed Cherkaoui
364 L' Albania e i problemi del socialismo / Alighiero Tondi
365 Tirana e kuqe marshon fitimtare : kushtuar 25 vjetorit të çlirimit / Fane Boshnjaku
366 Bullgarija e re
367 Mbi përvojën e deritanishme të rolit të klasës punëtore për ngritjen social-kulturale të fshatit dhe detyrat për të ardhmen : Konferenca e II-të Kombëtare e Studimeve Shoqërore : kumtesë / Naumka Bozo; Myrteza Sinoimeri
368 La Classe ouveriers Albanise organisee dans l'UGS en lutte pour l'edification des bases du socialisme = The Albanian working class organised in the UGS struggles for edification of the base of socialisme = Organizovannie rabocie Albanii borja tsja za sozdanie osnov socializme
369 Ditari im për të tjerët : shkrime të botuara në periudhën 2004-2007 / Astrit Nuri; Bardhosh Gaçe
370 Conosere la RPS d'Albania
371 Conozcan la RPS de Albania
372 Ambasadorët dhe shërbëtorët : libër për refugjatët shqiptarë në qytetin Uddevalla të Suedisë / Fetah Bahtiri; Adem Zejnullahu
373 Economic & social challenges and problems : international conference : Tirana,11-13 December 2008
374 Economic & social challenges and problems : international conference : Tirana,11-13 December 2008
375 Economic & social challenges and problems : international conference : Tirana,11-13 December 2008
376 Economic & social challenges and problems : international conference : Tirana,11-13 December 2008
377 Albania and the European Union : the tumultuous journey towards integration and accession / Mirela Bogdani; John Loughlin
378 Europe's troubled region : economic development, institutional reform and social welfare in the Western Balkans / William Bartlett
379 Shoqëria e sëmurë / Thimi Çollaku
380 Albania today : a portrait of post-communist turbulence / Clarissa de Waal
381 Kosovo : the bradt travel guide / Gail Warrander; Verena Knaus
382 Plagët tona : çë na mungon? çë duhet të kemi? / Mithat Frashëri
383 Epiri në një këndvështrim të ri / Arben Kondi
384 Romët në Evropë / Jean-Pierre Liégeois
385 Sektori i ndërtimit socialist në Muzeun e Fierit : material përvoje : në ndihmë të punonjësve të institucioneve kulturore / Kleanth Dedi
386 Studim mbi potencialet e zhvillimit të qëndrueshëm përreth brigjeve të lumit Cem në nivel ndërkufitare, Shqipëri - Mali i Zi / Diana Bejko; Mahir Hoti; Brilanda Bushati; Jelena Perunic; Eduart Cani
387 Degjenerim i plotë i vendeve kapitaliste dhe revizioniste : përmbledhje materialesh : në ndihmë të punonjësve të institucioneve kulturore
388 Dardha [album turistik] : vizitoni dardhën
389 Folklori i elitave / Ardian Vehbiu
390 Fjalime nga Fishta, Harapi, Koliqi / Gjergj Fishta; Anton Harapi; Ernest Koliqi; Tonin Shiroka; Xhevahir Lleshi
391 Disa nga veprat e pesëvjeçarit të III-të
392 Dishiplinimi i shtypjes dhe i tregëtis së katolinave t'illustrueme = Disciplina della produzione e del commercio di cartoline ilustrate
393 Të njohim R.P. të Kinës : përshkrim i shkurtër gjeografik / Pal Doçi
394 1944-1964 [material grafik] / B. Dizdari
395 R.D.P e Koresë / A. Duhanxhiu
396 Nga jeta dhe vepra e Jovan Adamit : 1892-1951 / Jovan Adami; Donika Omari
397 Shqipëria voton! [album] : [zgjedhjet parlamentare më 28 qershor 2009] / Alfred Diebold
398 40 [Dyzet] vjet në rrugën e socializmit fitimtar : fotoekspozitë kushtuar 40-vjetorit të çlirimit të Atdheut dhe fitores së revolucionit popullor [material grafik]
399 40 [Dyzet] vjet PPSh. : Kongresi i 8-të : fotoekspozitë tematike / Petrit Kumi
400 40 [Dyzet] vjet Shqipëri socialiste = Annes D'Albanie socialiste : [album]
401 40 [Dyzet] vjet Shqipëri socialiste = Jahre sozialistisches Albanien : [album]
402 40 [Dyzet] vjet Shqipëri socialiste = Years of socialist Albania : [album]
403 40 [Dyzet] vjet Shqipëri socialiste : të dhënat statistikore për zhvillimin e ekonomisë dhe të kulturës
404 45 [Dyzet e pesë] vjet PPSh [material grafik] / J. Talo
405 45 [Dyzet e pesë] vjet PPSh [material grafik] / J. Talo
406 45 [Dyzet e pesë] vjet PPSh në rrugën e marksizëm-leninizmit, në rrugën e Enverit [material grafik]
407 Shqipëria pas rënies së komunizmit / Clarissa de Waal; Jorgji Qirjako; Jerina Zaloshnja
408 Shqiptarët në Itali = Gli albanesi in Italia / Arshi Rucaj; Elda Rucaj; Linda Rucaj; Ennio Grassi
409 Ç' yll dallohet në Shkodër ? / Hajrulla N. Erseka
410 El-mer'ete fi Albania el-hadise
411 E sotmja po ndëshkon të ardhmen : diskutime, analiza / Nikollaq Neranxi
412 Familja : pyetsor
413 Rodney Hilton's Middle Ages : an exploration of historical themes / Christopher Dyer
414 Nga brigjet e Detit të Verdhë në deltën e lumit Jance / Milto Ferro
415 Ndërhyrja e kapitalit të huaj dhe pasojat e saj skllavëruese për Shqipërinë : (1925-1931) / Iliaz Fishta
416 Ekspozita fotografike në 40-vjetorin e Çlirimit
417 Ekspozita "Shqipëria Socialiste në 20-vjetorin e saj" : 1944 - 29 nëntor 1964
418 Atje larg ... në fund të botës : shqiptaro-argjentinasit në ditarin e ambasadorit / Piro K. Andoni; Ylli Molla
419 Tespitë prej fosfori : shënime për vendin / Jovan Nikolaidis; Janka Selimi
420 Fjalim i lartësisë së tij mbretërore Princit Norodom Sihanuk : në paraqitjen e ekspozitës së Sangkumit
421 Lidhja e Prizrenit edhe efektet dipllomatike të saj / Mehdi Frashëri
422 Liga e Prizrenit edhe effektet dipllomatike të saj / Mehdi Frashëri
423 Problemet shqipëtare / Mehdi Frashëri
424 Plagët tona : çë na mungon? : çë duhet të kemi / Mithat Frashëri
425 Në Mirditë & rreth e rrotull / Fatos Baxhaku
426 Zhvillimi i kulturës në B.R.S.S. / S Gopner
427 Fshati ynë në pranverën e 20-të socialiste
428 Jeta ime në Kosovë : përshtypje nga misioni si ushtar i KFOR-it në Kosovë / Heiko Herold; Avni Thaçi
429 Buzëqeshje e vrarë : trilogji / Xhemajl Bajrami; Sulejman Dërmaku
430 Shqipet e maleve : jeta e shqiptarëve në zonat malore në Malin e Zi / Gjekë Gjonaj; Gjovalin Shkurtaj
431 Bashkëfjalosje me veten e të tjerë : (kujtime) / Ilo Kodra
432 Austerity Britain : 1945-'51 / David Kynaston
433 Romania
434 Wall Street 1929 : nga vitet e ethshme tek rënia e madhe / Ferdinando Fasce; Hasan Bregu; Leonard Veizi
435 Pa iluzione e paragjykime : shkrime nga Amerika / Andon Dede
436 Albania in transizione : riflessioni di viaggio / Cecilia Santoro Lezzi
437 Strategjia e përfshirjes sociale 2007- 2013 : raport progresi 2008-2009 / RSH. Ministria e Punës, Çështjeve sociale dhe Shanseve të barabarta; UNICEF
438 Shqipëria ndërton socializmin me forcat e veta : ekspozita e zhvillimit ekonomik e kulturor të Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë = Albania constructs socialism relying on its own forces : the exhibition of the economic and cultural development in the Pople's Socialist Republic of Albania : Album / Alfons Gurashi; Françesk Ziri; Kristaq Hobdari; Ndoc Kodheli; Nikolin Pici
439 American diversity : a demographic challenge for Twenty-first Century / Nancy A. Denton; Stewart E. Tolnay
440 The Global Women`s Movement : origins, issues and strategies / Peggy Antrobus
441 Crossings : Mexican immigration in interdisiplinary perspectives / Marcelo M. Suárez-Orozco
442 Politics and society in the South / Earl Black; Merle Black
443 Zhvillime në strukturën social - klasore në fshat / Naun Guxho; Priamo Bollano; Silvana Eski
444 Macedo - Aromânii dobrogeni = The Maceco - Aromanians in Dobrudja / Nicolae Cusa; Otilia-Cristina Pacea
445 Dinamikat e integrimit në familjen europiane përmes përfshirjes sociale : konferenca e parë shkencore ndërkombëtare, 20 tetor 2010, Tiranë, Shqipëri : libri i abstrakteve = Integration dynamics in the european family through social inclusion : 1st international scientific conference, 20 th of October 2010, Tirana, Albania : book of abstracts
446 Il Bene dimenticato [album] =The forgotten beauty / Elisa Venturelli; Federica Miglio; Emily Greene
447 Psikologjia e fshatarësisë në lidhje me kushtet e të jetuarit : udhëzues / Andromaqi Gjergji
448 Bowling alone : the collapse and revival of American community / Robert D. Putnam
449 Boston's immigrants : 1790-1880 : a study in acculturation / Oscar Handlin
450 American apartheid : segregation and the making of the underclass / Douglas S. Massey; Nancy A. Denton
451 Ditari i një emigranti / Thoma Duka; Arbenila Shundi
452 Gjirokastra
453 Women's activism and globalization : linking local struggles and transnational politics / Nancy A. Naples; Manisha Desai
454 Atlantic crossings : social politics in progressive age / Daniel T. Rodgers
455 The Anatomy of racial inequality / Glenn C. Loury
456 Bodrumi i Ali Babait / Valerio Pellizzari; Aleksandër Furxhi; Agim Doksani
457 Soul by soul : life inside the antebellum slave market / Walter Johnson
458 Strangers from a different shore : a history of Asian Americans / Ronald Takaki
459 Hapat e Parë : Njëzet e pesë vite zhvillimi të kombësisë shqiptare në RSM
460 Shënime për tranzicionin tonë : kronikë mbresash / Sulejman Madani; Hulusi Hako
461 Happy children of Socialist Albania
462 Të thëna dhe të pathëna të Shënepremtes / Shyqyri Fejzo
463 Mëlova, ballkon i Tomoricës / Dule Kalemi; Veli Hoxha
464 Albania twenty years after : people on state and demokracy / ISN
465 Social inclusion in South-East Europe : national and regional policy priorities for a social Europe / Alfred Pfaller; Marc Meinardus
466 Roma in Europe : from social exlusion to active participation / Peter Thelen; Christa Bastian
467 Friendly Vietnam / Len Fox
468 How America lives / J. C. Furnas
469 New schools for Young India : a survey of educational, economic, and social conditions in India / William McKee
470 Women wanted : the story written in blood red letters on the horizon of the Great World War / Mabel P. Daggett
471 Amerika : histori bashkëkohore / Ylli Pango
472 Vora në foto [album] historiko-gjeografik / Xheladin Sh. Subashi; Shyqyri Vlashi; Jonid Merja
473 Të ëndërrosh shpresën imagjinare : publicistikë / Sadedin Çeliku; Ben Andoni
474 Historiku i fshatit Farkë / Xhemal Balla; Selman Plaku
475 Tradita, nacionalizmi dhe komunizmi në Shqipërinë bashkëkohore / Paolo Rago; Agim Doksani
476 L' Estonie Sovietique : apercu general / V. Droujinine
477 Il Bolscevismo : marxismo, mistica, meccaneismo, ... / Guido Manacorda
478 La Bulgarie / Georges Castellan; Nikolaj Todorov
479 Les Albanais de France [album] = Shqiptarët e Francës / Roland Tasho; Irena Rambi
480 Mbi zgjidhjen komplekse të ndërtimit të socializmit në fshat në RPS të Shqipërisë / Deko Rusi; Zyhdi Pepa
481 Sovjetikët mbi Shqipërinë : artikuj
482 The State, society and law between transition and consolidation : scientific conference : abstract proceedings / Universiteti "Aleksandër Moisiu"
483 Kurban / Edi Rama
484 Ndërgjegjja e humbur... : publicistikë / Mëhill Tanushi
485 Crazy Republic = Republikë e çmendur : refleksione filozofike, publicistikë / Kastriot Frashëri; Alqi Naqellari; Shpëtim Cami
486 Albanaises, combattantes du nouveau / Christiane Peycher-Morand
487 Albania tänään / Leena Elo; Risto Elo
488 Albanie : apprendre à etre
489 Jugoslawische Adriaküste und Inseln : Anhang : Albanien
490 Tirana : (1920-1944) / Spiro V. Mëhilli; Erla Mëhilli
491 Kalaja e Dodës ose Qafa e Bilbilit / Shefqet Domi; Ibrahim D. Hoxha
492 Alvanoi stin Ellada [album] = Shqiptarë në Greqi : 20 vjet prezencë e shqiptarëve në Greqi / Roland Tasho; H. Caco; Kristo Pulla
493 Kronikë e Kukësit të viteve të pushtetit popullor / Nazif Dokle
494 Albania-tiedote
495 The United States of America : polarization, fracturing and our future / Juan Enriquez
496 Understanding America : the anatomy of an exceptional nation / Peter H. Schuck; James Q. Wilson
497 Mërgata shqiptare e Zvicrës dhe roli i saj : studime, skica autobiografike dhe akte ndërkombëtare / Brahim Avdyli
498 Nga Filadelfia në Tiranë : (mbresa, përsiatje e vlerësime) / Hysë Xh. Hasa; Izet Duraku
499 Vora njësi administrative : 1929-2012 / Xheladin Sh. Subashi; Shyqyri Vlashi
500 The Hemingway Book Club of Kosovo / Paula Huntley
501 An Albanian Journal : the road to Elbasan / Edmund Keeley
502 Dixie or Southern scenes and sketches / Julian Ralph
503 Na ishte një kohë... / Sokol Demaku; Murat Gecaj
504 All for one, one for all! : Socialism in Albania
505 Zhenite ot centralmite Balkani prez osmanskata epoha : (XV-XVII vek) / Olga Todorova
506 Princesha : historia e vërtetë e një jete të fshehur pas perçes në Arabinë Saudite / Jean Sasson; Ivana Goga
507 Kombinat : storia e vita quotidiana di un quartiere simbolo di Tirana / Luigi Za
508 Shqipëria / Christine von Kohl; Pjetër Rodiqi; Sali Bashota
509 Albania in transition [album] : 1991 = Shqipëria në tranzicion : 1991 / Hans Peter Jost; Christina Kleineidam; Roderick O'Donovan; John Hodgson; Albana Rexhepaj; Fatos Lubonja; Geoffrey Steinherz
510 Historiku i qeverisjes vendore : Komuna Qendër, Fier / Kilo Mone
511 Lidhja e Prizrenit, efektet dipllomatike të saj dhe aveniri i Shqipërisë / Mehdi Frashëri
512 Rubiku-shtëpia jonë / Ndre Picaku; Brixhilda Xhaferi
513 A Typical mission in China / William E. Soothill
514 Kukësi i Vjetër : monografi për një qytet të pëmbytur / Nazif Dokle
515 Community life and civic problems / Howard C. Hill
516 The Five Republics of Central America : their political and economic development and their relations with theUnited States / Dana G. Munro; David Kinley
517 Shqipëria : e shkuara dhe e tashmja / Kostë Çekrezi; Arben Latifi; Charles D. Hazen; Shaban Sinani; Naim Zoto
518 The Road to Kosovo : a Balkan diary / Greg Campbell
519 The Gospel and the plow or The old Gospel and modern farming in Ancient India / Sam Higginbottom
520 Vepra : publicistikë, studime dhe tekste / Giuseppe Valentini; Ndriçim Kulla; Dritan Thomollari
521 Plani social i zonës, instrument për mirëqënien e zonës / Diamanta Vito; Denisa Ballhysa; Hektor Çiftja
522 Sfida e përbashkët europiane është përfshirja e plotë e komunitetit rom në Shqipëri / Xheladin Taço; Albana Idërshaj; Brisilda Taço; Forumi Shqiptar Social-Ekonomik
523 Fol, o Mat! : publicistikë / Qemal Cenaj; Hamdi Hysuka
524 Pratiques sociales et configurations locales dans les Balkans : international colloquium = Social practices and local configurations in the Balkans / Nebi Bardhoshi; Gilles de Rapper; Pierre Sintès
525 Për komb, humanitet, drejtësi... / Idriz Sinani; Milaim Fejziu; Shpat Fejzullahu
526 Ein Jahrhundert wird besichtigt [album] : Momentaufnahmen aus Deutschland / Gisela Müller
527 Kujtimet e një albanozauri : (1965-1991) / Melhem Mobarak; Fatmir Alimani; Nexhat Myftiu
528 Fundi i historisë moderne në Lindjen e Mesme / Bernard Lewis; Maklen Misha
529 Vajzat e princeshës Sulltana : një grua saudite zbulon para lexuesve fakte intime rreth seksit, dashurisë, martesës dhe fatit të vajzave të saj të bukura, mbuluar me perçe / Jean Sasson; Ivana Goga
530 Në kopshtin e egërsirave : dashuri, terror dhe një familje amerikane në Berlinin e Hitlerit / Erik Larson; Përparim Mulosmani
531 Gjurmë në kohë / Llambi P. Gegprifti; Dhimitër Gegprifti
532 Annuaire statistique de la R. P. Roumaine : traduction des textes
533 Annuaire statistique
534 Ap' to taxeidi mou stin Alvania
535 Annuaire statistique de la R. P. R. : traduction des textes
536 Annuaire statistique de la R. P. R. : traduction des textes
537 Europastani dhe bibilushi : shkrime të ndryshme 2012-2014 / Robert Thomanikaj
538 Witness to injustice / David Frost; Louise Westing
539 La Question sociale en Roumanie / S. Antim
540 Anuarul statistic al orasului Bucuresti 1959
541 Anuarul statistic al R.P.R. 1960
542 Anuarul statistic al R.P.R. 1963
543 Anuarul statistic al Republicii Socialiste România 1969
544 Anuarul statistic al Republicii Socialiste România 1970
545 Anuarul statistic al Republicii Socialiste România 1966
546 Vol.2 : Et-L
547 Small grants programme : summary of the implementation of selected projects
548 Enciklopedia e Kolesjanit në kujtesën historike / Mahmut Bulica; Azis Bulica; Petrit Palushi; Llambro Ruci
549 Kukësi i vjetër, ''qyteti që u bë kurban për t'i dhënë dritë Shqipërisë" : (monografi) / Elmaz Dokle; Zehrudin Dokle
550 Rrethi i princeshës Sulltana / Jean Sasson; Fjoralba Shahaj
551 Ferr apo parajsë : (dokumentar) / Jusuf Bislimi; Hysen Këqiku
552 Fotografët Safet e Gjylzade Dokle [album] / Safet Dokle; Gjylzade Dokle; Nazif Dokle
553 Ecim me kohën / Luftar Kuka; Kozeta Kuka
554 Albania : general information
555 La Democratizacion de la vida economica y social vigoriza el pensamiento y la accion del pueblo : intervencion en el X Pleno del CC delPTA : (17 de abril de 1990) / Ramiz Alia
556 Albania : informative guide / RSH. Ministria e Industrisë dhe Minierave
557 Albania : nociones generales
558 Albania : nozioni generali
559 Albanien : Allgemeine notizen
560 Des Femmes par une femme / Dora D'Istria
561 Da radici arbëreshi a matrici arbërore : studio-dossier sugli albanesi di Grecia / Antonio Bellusci
562 Interazioni tra arbëreshë d'Italia ed arbërori di Grecia : Piana degli Albanesi va ad Atene : gli italo-albanesi tra etnia et ortodossia / Antonio Bellusci
563 Albanien
564 Princesha : më shumë lot / Jean Sasson; Fjoralba Shahaj
565 La Femme grecque étude de la vie antique / Clarisse Bader
566 Fundi i një rrugëtimi : publicistikë / Sadedin Çeliku; Blerina Çeliku
567 Me shqetësimet e kohës / Luan Shahollari
568 Sfidat e zhvillimit të qëndrueshëm në Mallakastër : konferencë shkencore : 20 mars 2015, Ballsh : proceedings / Skënder Muçaj; Skënder Sala; Bashkia e Ballshit
569 Behind stone walls : changing household organisation among the Albanians of Kosovo / Berit Backer; Robert Elsie; Antonia Young; Ann Christine Eek
570 Vështrim historik Vau-Dejës : 1991-2015 / Vasil Doraci; Bashkia e Vaut të Dejës
571 Ç'po ndryshon në raportet Lindje-Perëndim / Arbër Kaçaniku
572 Përse të fundit? / Ilia Telo
573 Roma children access to early childhood services in Albania / Altin Hazizaj; Pranvera Elezi; Mersila Ballo
574 Çalisan kadinlarin ikili rolleri : Aile ve is dengeleri / Ismail Sandikçioglu
575 XIV-XVII. Yüzyillarda Osmanlilarda devlet teskilâti ve sosyal yapi / Yusuf Halaçoglu
576 Emek Kartallari : arnavutluk / Kemal Bayram
577 Ankara ve çevresinde milli faaliyetler ve teskilatlanma / Bayram Sakalli
578 Dört mevsim içel
579 Dioqeza e Shkodrës në vitet 1800-1912 : (monografi) / Rrokin Dabërdaku; Ilira N. Çaushi; Tefë M. Topalli
580 Fuentes orales, emigración española y desarrollo socioecómico en Centroamérica / José Manuel Azcona Pastor; Grup autorësh
581 Kombi që u lind : historia e mrekullisë ekonomike të Izraelit / Daniel Samuel Senor; Saul Singer; Enri Hide; Enkeleda Ristani
582 My Albania : ground zero / Bob Brewer
583 Pit Bulls and butterflies : stories from a nation at crossroads / Andi Balla
584 La Repubblica Popolare Socialista d'Albania
585 La Repubblica Popolare Socialista d'Albania
586 Republika Popullore Socialiste e Shqipërisë
587 Shqiptarët e Léon Gérôme = Les albanais de Léon Gérôme / Luan Rama; Jean-Léon Gérôme
588 100 risi sociale nga Finlanda / Ilkka Taipale; Sonila Kasapi; Jeta Hamzallari; Hysni Ndreu
589 Aus den Ruinen der alten erschaffen wir die neue Welt! : Herrschaftspraxis und Loyalitäten in Kosovo, 1944-1974 / Isabel Ströhle
590 Gjendja e klasës punëtore në Shqipëri / Alfred Bushi; Arlind Qori; Instituti për Kritikë dhe Emancipim Shoqëror
591 Sozialistische Volksrepublik Albanien
592 Kosova '81-89 : reflektimi në Maqedoni / Isak Sherifi; Eva Tafili (Hyskaj)
593 Milyen út vájuk? = The Gypsy road / Rachel Guglielmo; Takacs Tibor
594 Tirana : Albania
595 Tirana : [Album]
596 Tirana : [Album]
597 Tirana : [Album]
598 Tirana : [Album]
599 Tirana / Skënder Jasa; Bujar Zajmi
600 Tirana / Skënder Jasa; Bujar Zajmi
601 Tirana / Skënder Jasa; Bujar Zajmi
602 Tirana / Skënder Jasa; Bujar Zajmi
603 Studimi social-ekonomik mbi ndikimin e urbanizimit në zhvillimin e korridorit Tiranë-Durrës : rasti i komunës Kashar, bashkive Vorë, Manëz dhe Sukth : monografi / Anila Sulaj; Agim Muçaj; Kristaq Pata
604 ...erdha vonë tek ty... : (reportazh & histori) / Besim Dybeli
605 Barbarizmat e shekullit XXI : publicistikë / Sadedin Çeliku
606 Frika e ballafaqimit : publicistikë / Sadedin Çeliku; Blerina Çeliku
607 Emigracioni i shqiptarëve në Itali gjatë periudhës postkomuniste : studim / Erarba Çiraku; Shaban Sinani
608 Erseka më kujtohet... / Diana Gëllçi; Elona Qose
609 " King Lehr" and the gilded age : with extracts from the locked diary of Harry Lehr / Elizabeth Drexel Lehr
610 The Ghosts of Piccadilly / George Slythe Street
611 Probleme demografike dhe sociale / Ilia Telo
612 Sfidat dhe perspektivat e burrave në shoqërinë shqiptare = Challengens and perspectives of men in the Albanian society / Stephen Coryelle
613 Amanet kalin : publicistikë / Ahmet Demaj; Agim Jazaj
614 Gjendja e klasës punëtore në Shqipëri / Alfred Bushi; Arlind Qori; Instituti për Kritikë dhe Emancipim Shoqëror
615 Shqiptarët në tokën e ëndërruar / Rush Dragu; Skënder Temali
616 Hija e lisit të rënë : libër publicistik / Illo Foto; Jani Gusho
617 Gruaja në Anadoll gjatë 10000 vjetëve si bashkëshorte, nënë, tregtare dhe mbretëreshë / Muhibbe Darga; Jetmira Alla; Rexhep Hida
618 Jasemina : një histori e vërtetë mbi luftën, përdhunimet, guximin dhe mbijetesën / Jean Sasson; Fjoralba Shahaj
619 Kohë e dorës së dytë / Svâtlana A. Aleksievic; Xhimi Lazri; Rexhep Hida
620 America's women : 400 years of dolls, drudges, helpmates and heroines / Gail Collins
621 Të kuptojmë migrimin shqiptar në Gjermani gjatë periudhës 2014-2016 = Comprehending Albanian migration to Germany in the period 2014-2016 / Arben Haçkaj; Esmeralda Shehaj; Neshat Zeneli
622 Damage caused by the Soviet Union in the Baltic states : international conference materials, Riga, 17-18 June 2011 / Occupation of Latvia Research Society
623 Between the world and Me / Ta-Nehisi Coates
624 Shqipëria dhe shqiptarët në tablotë e piktorëve francezë të shekullit XIX / Luan Rama
625 Edi Rama rinovon Shqipërinë = Edi Rama rinnova l`Albania / Arshi Rucaj; Elda Rucaj; Linda Rucaj; Rrezarta Merja
626 Kufiri / Alessandro Leogrande; Agim Doksani; Rudina Çupi
627 Në opinionin tim... : vëshgime mbi çështje të sigurisë europiane, tregtisë ndërkombëtare dhe Ballkanit Perëndimor / Valbona Zeneli
628 Alistair Cooke's America [DVD] : a personal view of the history of the USA from Britain's best-loved American correspondent / Alistair Cooke
629 Social, economic and political transition of the Balkans [CD] : 4th international conference on European studies (ICES) : Tirana, november 08-09, 2013 : proccedings / Universiteti "Epoka"
630 Gazeta "Ku vemi?" [CD-R] : del një herë në javë : themeluar nga Salih Çeka, në 12 janar 1924
631 Institucionet e "sigurisë morale" dhe vlerat / Gëzim Tushi
632 Lëreni Myftiun dhe kundroni pranverën / Gazmend Kapllani
633 Kontrastet e Shqipërisë së sotme
634 Tatuazhet e kufijve : [probleme të emigrantëve shqiptarë dhe të integrimit evropian të Shqipërisë] / Ardian Vehbiu
635 Zum stand Südosteuropa-Forschungen in Bulgarien / Roumiana Reshlenova
636 Xhejms Petifer : Ngjarjet e '97 janë të rëndësishme pë te kuptuar periudhen pas komuniste të Shqipërisë
637 Ku në Shqipëri do të qeverisin bijtë e saj të vërtetë / Bedri Çoku
638 Arbeiten aus dem kreis junger Südosteuropa-Forscher : Ungenutzte Ressourcen.Staatlicher Gestaltungsanspruch und lokale Selbstverwaltungstätigkeit in Serbien (1878-1912) / Rayk Einax
639 Displinimi i shqiptarëve, lojalizimi i proserbëve / Haxhi Shabani
640 Popullsia Vllahe e rëndësishme në rajon : [simbiozë e shkëlqyer e popullsisë paneoballkanike] / Andrea Ligori
641 Popullsia Vllahe e rëndësishme në rajon : [simbiozë e shkëlqyer e popullsisë paneoballkanike] / Andrea Ligori
642 Një guidë franceze dhe pazar virtytesh : [fjalë, gjuhë, mendime, Julie Briard, "Albania 2006", guidë] / Elsa Demo
643 Shqipëria, ku i gatuhet kujtesa : "Kuzhina e kujtesës : ese kritike", A. Vehbiu / Ardian Vehbiu; Elsa Demo
644 Të fala nga Bronksi shqiptar : bashkëbisedim me Leka Bungon, skenarist dhe regjizor i njohur që flet nga Bronksi, ku jeton prej 6 vjetësh / Leka Bungo; Ermir Hoxha
645 Kultura dhe pavarësia : [në Kosovë] / Mehmet Kraja
646 " Toka e Katedraleve" në Shqipërinë Myslimane... : [Mirdita, reportazh, nga këndvështrimi i studiuesit dhe shkrimtarit Ndue Dedaj] / Elisabeta Ilnica
647 Puna : Botuar më 1938 : [vlerat e saj morale dhe materiale] / Fejzi Dika
648 "Get Armend and Buy Your women" or what did the turn-of-the-centry globetrotter see in Northen Albania? / Aleksandra Djajic Horvath
649 Një ambasadore e Shqipërisë në Rumani / Oana Manolescu; Ersejla Murati
650 Si e "futa" Shqipërinë në guidën e udhëtimeve : autorja rrëfen aventurën e saj në tokën shqiptare / Gillian Gloyer
651 Korrupsioni dhe karrierat politike, refleksione mbi rastin italian / Donatella Della Porta; Diana Estrefi
652 Përmes Mirditës deri në perlat e Lurës, ose turizmi me çanta : reportazh / Gjergj Marku
653 Vermoshi, vendi i braktisur nga shteti : reportazh / Rudina Llazari
654 Kryeqendra e zejtarisë, qyteti i rrugicave të ustallarëve : [Berat] / Denisa Kona
655 Në Frashërin e braktisur nga njerëzit dhe shteti : reportazh / Irena Shabani
656 Antropologia e pamposhtur : rreth librit "Mbijetesa" të autores Clarissa de Waal / Meri Lalaj
657 Udhëtim në Llogara, qendrën turistike jugore, ku Cezari la të pushonin legjionet e Romës : Llogaraja, ose sundimi i paprekur i natyrës / Gëzim Llojdia
658 Tek bijtë e persëve : [reportazh mbi Iranin] / Naim Zoto
659 Për një kohezion të domosdoshëm social / Rexhep Meidani
660 Shqipëria, siç do ta doja : [Mehdi Frashëri, "Problemet shqiptare"] / Rudina Xhunga
661 Një libër i bërë me shokë : [Fatos Baxhaku, "Gur"] / Fatos Baxhaku; Esmeralda Bardhyli; Ermir Hoxha
662 Gur, gur bëhet...libër : [Fatos Baxhaku, "Gur"] / Virgjil Muçi
663 Varfëria, kërcënimi asimetrik dhe demokracia / Hajro Limaj
664 " Shoqëria e qejfit" apo principi i realitetit? / Gëzim Tushi
665 " Ditari im për të tjerët", testamenti i gazetarit të shquar Astrit Nuri
666 Marksi e parashikoi tek "Kapitali" krizën ekonomike botërore / Servet Pëllumbi
667 Greqia në prag kolapsi politik e social / Leonard Olli
668 Duhet kahu tjetër : [situata në Greqi] / Aleksandër Çipa
669 Greqia, imazhi bizantin i një demokracie evropiane / Dritan Hila
670 Greqia dhe dallgët e hakmarrjes / Hajro Limaj
671 Zhgaba dhe palloi : [kontrastet në shoqërinë shqiptare dhe premtimet e partive politike] / Edmond Arizaj
672 Voyeurismi, mëkati i mediave post-totalitare : [Ardian Vehbiu, mbi librin e tij tè fundit "Folklori i elitave"] / Ardian Vehbiu; Fatmira Nikolli
673 Në bajrak te Shkreli : reportazh / Fatos Baxhaku
674 Histori në vendin e Shën Gjergjit : reportazh / Fatos Baxhaku
675 Epoka e errësirës ! : a është bota ne krizë? prej vitit 1927, kur Rene Guenon botoi librin "Kriza e botës moderne", ky libër dëshmon zhvillimin social dhe atë psikologjik të shoqërisë moderne, vjen në shqip i përkthyer nga Shpëtim Doda / René Guénon; Shpëtim Doda
676 " Shqipëria që kam njohur përmes fotografisë" : [ekspozitë fotografike "Shqipëria në 18 vjet"] / Jutta Benzenberg; Oliverta Lila
677 Realiteti ndërfetar i Shqipërisë, një vlerë për rajonin e mesdheut / Edi Rama
678 Deri sa banorë mund të mbajë Tirana? / Artan Fuga
679 Udhëtim në Mirditë për t'u njohur "mes vedit" : [Fatos Baxhaku, "Në Mirditë & rreth e rrotull", vëllim me reportazhe] / Fatos Baxhaku; Arjola Hekurani
680 E gjatë Rruga e Paqes… : Bosnja që jeton ndërkohën… : [misionet paqruajtëse, reportazh] / Pano Hallko
681 Shqipëria ekonomike dhe Shqipëria sociale / Kosta Barjaba
682 Mbijetesa, uria dhe frika / Elsa Ballauri
683 Nën Qafën e Kërrabës : nga Shën Gjon Vladimiri, te shpresat për rrugën e re : reportazh / Fatos Baxhaku
684 I shtrenjti terri ynë : [mungesa e kulturës së protestës (jashtë partive politike)] / Fatos Baxhaku
685 Afër Shkodrës që "po teret" : reportazh / Fatos Baxhaku
686 Edhe revolucionet demokratike vdesin : [revolucioni demokratik i portokalltë në Ukrainë] / Petrit Haliti
687 Shkodër, frika e pashtershme nga "Uji i Madh" : reportazh / Fatos Baxhaku
688 Kontakt nga afër : [imazhi i shqiptarëve në mediat italiane gjatë viteve 1990-1995] / Ardian Vehbiu; Rando Devole
689 " Letërnjoftimi biometrik" i emigracionit : [shqiptarët në Itali] / Rando Devole
690 Konsumerizimi dhe tranzicioni në Shqipëri / Artan Duka
691 " Bijtë e bllokut" sot janë në PD. Sherri zgjidhet me hapjen e 10 kutive, LSI-ja mund të quhet parti e djathtë" : shkrimtari flet për krizën / Dritëro Agolli; Erl Murati
692 Prespa e Madhe, ose në anë të liqenit "me shpirt" : reportazh / Fatos Baxhaku
693 Mbi Domosdovën e Skënderbeut : reportazh / Ben Andoni
694 Alfred Papuçiu, "një nxënës i etur i kulturës" : duke lexuar librin "Nxënësja e etur e gjuhës romanshë" e publicistit / Vangjush Ziko
695 Turqia : ku po shkon? : ndërmjet qemalizimit dhe neo-otomanizimit / Blendi Lami
696 Në vendin e lavdisë së dikurshme : reportazh dhe histori : [komuna Kotë] / Fatos Baxhaku
697 Versioni aktual dhe real i të jetuarit në ishull : [Shqipëria dhe vlerat europiane] / Adri Nurellari
698 Mirdita e Baxhakut : Fatos Baxhaku "Në Mirditë & rreth e rrotull" / Virgjil Muçi
699 Çfarë fshihet në territorin e paeksploruar mirë të gjigantit të Lindjes së Mesme : kultura e lashtë perse, bukuritë natyrore dhe zhvillimi i turizmit / Nuri Dragoj
700 Lekë të rinj, lekë të vjetër / Ardian Vehbiu
701 Terror me licencë / Sulejman Dida
702 Vrasës / Sokol Shameti
703 Shpresë : Shqipni tavolinash : [tragjedia e katër fëmijëve që humbën jetën] / Artan Lame
704 " Përmbytjet, si e bëmë Ushtrinë shërbim urban" : [Veriu i Shqipërisë, përmbytjet] / Pano Hallko
705 Prizren, në azilin e UÇK-së : reportazh / Ben Andoni
706 A po kuptohet se ç'po bëhet?! : [demokracia shqiptare, probleme] / Rexhep Meidani
707 Enigma egjiptiane : [Egjipti pas protestave dhe rishikimi i marrëdhënieve me Perëndimin] / Kastriot Myftaraj
708 21 Janari si fazë e "luftës civile" : [politika konfliktuale shqiptare, përpjekje të ndërkombëtarëve për zgjidhjen e krizës politike] / Nebil Çika (i riu)
709 Verkappter Lokalismus und selbstregulierte Urbanität : Stadtentwicklung in Griechenland (am Beispiel Athens) / Georgios Terizakis
710 Përse duhet investuar në Shqipëri : [Fjala e kryeministrit Sali Berisha gjatë një konference për shtyp me rastin e zhvillimit të Forumit Ekonomik Shqipëri-Itali mbajtur në Milano] / Sali Berisha
711 Lufta filloi! : [Politika, qeverisja dhe gjendja sociale në Shqipëri] / Artur Zheji
712 Revolucionet dhe efekti domino në vendet me popullsi arabe / Pirro Prifti
713 Society, Politics and State Formation in Southeastern Europe during the 19 Century : Recension / Michael Portmann
714 Ardian Klosi (1957-2012) / Konrad Clewing
715 Vllehët e Sarandës : po kërkojnë të na asimilojnë / Ermir Hoxha
716 Filozofia e kores së bukës / Zamira Çavo
717 Pa shpresë nuk jetohet : [Gjendja sociale dhe politika në Shqipëri] / Hajro Limaj
718 Ludmilla, gruaja që s'ka frikë Putinin : [shkrimtarja ruse Ludmilla Ulickaja që nuk kursen kritikat për qeverinë]
719 Gjirokastra, qyteti i gurtë që po bëhet gri / Ben Andoni
720 Skrapari përballë dy emigracioneve, harresës qeveritare dhe varfërisë / Juljan Xhelili
721 Korça, republika dhe getoja e një qyteti të ndarë më dysh / Alfred Lela
722 Romët, (jo) si të tjerët / Elsa Ballauri
723 Marrëveshja nuk e shpëton qeverinë : [kabineti Thaçi 2 një model i ri qeverisjeje] / Armand Shkullaku
724 Empatia në Shqipërinë e sotme / Eda Derhemi
725 Të ndryshëm, të barabartë : [romët në Shqipëri] / Fatma Myrte
726 Koha, njerëzit dhe jeta gjirokastrite / Ben Andoni
727 Praktika e buxhetimit gjatë ciklit të jetës në familjen shqiptare / Brikena Leka; Etleva Bajrami
728 Pse dështoi KFOR : Kosova, Mitrovica dhe trazirat / Agim Popoci
729 " Revolucionet arabe" dhe Kina : si duhen lexuar sot Marksi dhe Brzezinski / Fatos Tarifa
730 Të internuarit e rinj të Savrës : reportazh / Armalda Nuhu
731 Shembulli italian për referendumet / Xhovani Shyti
732 Makroekonomijata i pazarot na akcii / Vladimir Filipovski
733 Një falenderim i munguar për ushtarakët / Xheladin Çelmeta
734 Fjala e çiltër e njeriut të mirë : [Ilo Kodra, "Bashkëfjalosje me veten e të tjerë " (kujtime)] / Kopi Kyçyku
735 " Erozioni i komunitetit" dhe dëmtimi i komunitarizmit / Gëzim Tushi
736 Dualizmi i përgjegjësisë etike përballë plagëve të tranzicionit / Enton Zyka
737 Moj shqiptarka këmbëlehtë... : romancë franceze e vitit 1883 / Fotaq Andrea
738 Rastësisht, një ironi angleze për shqiptarët! : [mbi pyetjet bërë fotografit Martin Parr, për Shqipërinë e viteve `90 dhe Shqipërinë sot] / Violeta Murati
739 Anës Senës, në zemër të Luvrit... : [reportazh] / Flori Slatina
740 Kryeulje : reportazh / Edison Ypi
741 Dëshmi që i rezistuan kohës : publikohet libri "Shënime për Tranzicionin tonë" i Sulejman Madanit / Agron Gjedia
742 Roland Tasho : Përmeti në foto, fat që ka shpëtuar nga babëzia e ndërtimeve : ["Bukuri përmetare", ekspozitë me foto] / Julia Vrapi
743 Njerëz që shpirtin e shesin / Arian Rexhepi
744 Parisi, madhështor në 360 gradë : reportazh "4 ditë në Paris" / Flori Slatina
745 Në Gojan të Pukës : aty ku vitet ecin ngadalë dhe fëmijët rriten me dhimbje : reportazh / Klodiana Kapo
746 Në teqenë e shenjtorit me 7 varre : gjurma e shenjtit brenda shpellës, ku qindra pelegrinë kërkojnë mirësi dhe ndezin qirinj fatsjellës : reportazh : [Sari Salltiku] / Esiona Konomi
747 Shqipëria nën vështrimin e një reportereje : [prezantohet në Torino libri i ri i Rosita Ferrato "Albania : sguardo di una reporter"]
748 Në troje arbërore me historinë dhe peizazhin : reportazh / Pëllumb Gorica
749 Problemi është se "s`ka problem" / Enriko Ceko
750 Në Shkupin (jo) shqiptar : të martuarat me maqedonas, 20 vjet në kërkim të nënshtetësisë / Arlinda Gjypi
751 Mallkimi i qytetit më të vjetër në botë : [lëvizjet demokratike në vendet arabe] / Nehat Islami
752 Duke konsideruar mosbindjen civile / Eda Derhemi
753 Marrëveshja Kosovë - Serbi dhe reagimet në Mitrovicë / Qemal Lame
754 Trojka fundos Greqinë : [kriza financiare] / Shpëtim Zinxhiria
755 Mirdita në madhështinë e virtyteve shqiptare : [Ndue Tusha, "Mirdita në fokus : natyra, burimet ekonomike, turizmi, kultura"] / Fran Lleshi
756 Shëngjergji, një oaz pranë kryeqytetit / Ermal Ilirjani
757 Në gjak me shqiptarët : [fenomeni i gjakmarrjes, shkak mungesa e shtetit] / Arben Rrozhani
758 Shoqëria jonë ka nevojë për "unitet të ri" social... / Gëzim Tushi
759 Unë qytetari... / Ilirjan Blloshmi
760 Osmanlinjtë e dikurshëm dhe turqit e sotshëm / Faik Miftari
761 Transitional Justice and Civil Society in the Balkans : recension / Tomislav Pintaric
762 Guri i Kuq : jeta mbi gërmadhat e një ëndrre : reportazh / Fatos Baxhaku; Gerta Pjetri
763 Labour Migration in the Balkans : recension / Sara Bernard
764 The Struggle for Autonomy in Sandzak / Aleksander Zdravkovski
765 Papunësia dhe varfëria determinuese të standartit jetësor / Ilir Maqastena
766 Në Podujevë, drejt oazit pa korba : reportazh / Violeta Murati
767 Sugjestionet e modernitetit dhe iluzionet e njeriut / Gëzim Tushi
768 Financa si faktor në kthesat e historisë
769 Muri ra, po pastaj? : [Shqipëri - Kosovë] / Ardian Klosi
770 Vendim i Kuvendit nr. 99, datë 26.5.2011 Për ngritjen e Nënkomisionit për Çështjet Gjinore dhe Mbrojtjen e Fëmijëve në përbërje të Komisionit të Përhershëm Parlamentar për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë
771 Üsküp'te müslümanlar dînî ve etnik kimlik baglaminda sosyolojik bir inceleme / Enes Idriz
772 Ish-ushtarakët, dinjiteti dhe turpi / Pandeli Bardhi
773 Vlorë : shënime nga një festë e trishtë : reportazh : [28 nëntor 2011] / Fatos Baxhaku
774 " Në gjak" me ligjin e "Maliqin" apo me zonjën Tanja Fajon? / Kristo Mërtiri
775 Europa, ta "mësojë" se "qesh mirë, ai që qesh i fundit"... / Pandeli Bardhi
776 Kamza city / Entela Resuli
777 Një shtet, 33 pamje : [Kroaci] / Enver Robelli
778 Infrastrukura : "vdes" turizmi në Shkodër / Anila Dushi
779 Bëhen kurbane e prapë themelen lëkunden... : [esse-analizë reth librit "Kurban" të Edi Ramës] / Raimonda Moisiu
780 Elbasan : dy pamjet e një kalaje / Fatos Baxhaku
781 Mitrovica në rrugë të mbarë / Elsa Demo
782 Zonat më të shëmtuara të Tiranës / Magdalena Alla
783 Bëhen kurbanë e prap themelet lëkunden... : [Edi Rama, "Kurban"] / Raimonda Moisiu
784 Fqinjët po bëhen gati të fillojnë një epokë të re : [zhvillimet politike në Greqi dhe Itali] / Mustafa Nano
785 Në Lekas, atje ku rruga është mit dhe ëndërr : udhëve të një Shqipërie tjetër : reportazh / Monika Shoshori (Stafa)
786 Kode të shprishura morale : periudha postkomuniste-një përzierje e shkollës së vjetër lindore me shartime modelesh perëndimore / Ndue Dedaj
787 Samiti i G20, kriza e borxheve dhe Greqia / Anastas Angjeli
788 Krizë financiare, apo e vendimmarrjes publike? / Artan Fuga
789 Pranvera Arabe një histori e shkruar çdo ditë / Alban Daci
790 Ta duash apo jo Tiranën? : steriotipe të qytetit më të lakmueshëm, krahsuar me qytetet e tjera të Shqipërisë / Magdalena Alla
791 Europa në mes tonë / Magdalena Alla
792 Rruzaret, biznesi të ngujuarve nga Shkodra në Vatikan : reportazh / Andrea Milluzzo; Aida Tuci
793 Ju rrëfej shiptarët... / Erjus Mezini
794 Egjipti : përballë një të ardhmeje me islamikët e vijës së ashpër
795 Në qytetin e alfabetit / Ardian Ramadani
796 Kur fëmija trajtohet si skllave : sipas lajmit : "...babai shqiptar trajtonte vajzën e tij 12 vjeçe, si skllave"! / Raimonda Moisiu
797 Njëzet vjet postkomunizëm, në vendnumëro apo prapakthehu!... / Astrit Kosturi
798 Profesioni pa emër / Eni Vasili
799 Pranvera arabe... tashmë një vit / Nevila Xhindi
800 Një ditë me komunitetin rom aty ku varfëria është pjesë e jetës së tyre / Driçim Çaka
801 Në Dhërmi në dimër : ose histori nga fshati që zbret poshtë / Fatos Baxhaku
802 Hapësirë për një parti të re politike?! / Eva Dore
803 Disa mendime për librin "Kalaja e Dodës" e dr. Shefqet Domit / Shefqet Hoxha
804 Fjala e vitit / Ardian Vehbiu
805 Vdesin një disident liberator dhe një diktator, por njerëzit qajnë për këtë të fundit! : [Vaclav Havel dhe Kim Jung II] / Besi Bekteshi
806 Sfida e "jetimëve" të suksesshëm : [shqiptarët në Itali] : reportazh / Ramadan Bizga
807 Kërkohet ndihmë : [Egjipt, Rusi] / Thomas Friedman
808 Ku janë burrat? : [gjendja ekonomike dhe sociale e grave në Shqipëri] / Kristi Pinderi
809 Vetëm dashuri nën ritmet ballkanike në Londër / Endrit Avdullari
810 Fieri, në kujtesën e gëlltitur historike : reportazh / Ben Andoni
811 Alibitë tona dhe jeta e përditshme / Ardian Klosi
812 Berisha, Çani dhe Lek Plepi / Gjon Bruçi
813 Kur futen të gjithë në një thes! / Isidor Koti
814 Maria Bashir : një prokurore nën kërcënimin për vdekje / Ina Xhani
815 Shoqëritë totalitare dhe absurdi : [Vaclav Havel dhe Kim Jong II] / Artur Baku
816 Prag Kshnellash në Mirditë : reportazh / Fatos Baxhaku
817 Wole Soyinka : Është koha e Afrikës
818 Një vit shumë "shqiptar" / Skënder Minxhozi
819 Tirana antica : peizazhe të fjalës / Ardian Vehbiu
820 Dibra, papunësia dhe hallet e zotit [Kastriot] Islami / Ulsi Manja
821 Në Romë, në prag të Krishtlindjeve : reportazh / Ramadan Bigza
822 Lotët e diktaturave : [Koreja e Veriut] / Ardian Ndreca
823 " Alo, Bashkimi?" : në vend të një kartoline urimi për Krishtlindje : [ankesat e qytetarëve te emisioni i Bashkim Hoxhës, në News 24] / Kiço Blushi
824 Loja e vështirë e demokracisë në Afrikën e Veriut / Klejdi Këlliçi
825 Mes njerëzve dhe ngjarjeve që nuk harrohen kurrë : [Labëria, reportazh] / Duro Mustafai
826 Urime për së thati / Daut Gumeni
827 Në vallen e kryeqytetit : ndërrimi i gjakut të metropolit shqiptar përshkruar në faqet e shtypit, prill-maj 1937 / Petro Marko
828 Kur inati befason elitat / Chrystia Freeland
829 Europa përballë testit të jetës : [eurozona, kriza] / Guido Westerwelle
830 Bardh në zi : ka lëvizje dhe pozitivitete në Arkipelagun Albanicus, ndaj të cilave nuk duhet të jemi të verbër / Shkëlzen Maliqi
831 Tropoja, me natyrë magjepëse e zhvillim në rritje : Varrezat e Dëshmorëve të Atdheut, në gjendje të mjerë / Xhemal Meçi
832 Kartolinë për shqiptarët / Ndue Ukaj
833 Një vit me 21 ditë : [demonstrata e 21 janarit, 2011] / Mero Baze
834 Një vit pa perspektivë! / Bardhyl Ermini
835 Të fala nga Laçi : ["Dita e fundit e Loro Shestanit", film artistik i shkruar dhe realizuar nga Sokol Keraj] / Sokol Keraj; Elsa Demo
836 Pensionistët shtresa më e lodhur, më e përçmuar / Astrit Kosturi
837 Krimi dhe "kufiri social" i normales dhe patologjikes... / Gëzim Tushi
838 Romët, repartet ushtarake të shqiptarëve dhe "rom-trajtimi" i hyrjes në Europë / Besi Bekteshi
839 Fytyra e re e Belshit : reportazh / Fatos Daci
840 Heshtja si racizëm : [komuniteti rom] / Fatos Baxhaku
841 Poverty and exclusion in the western Balkans. New directions in measurement and policy / Ekaterina Selezneva
842 European integration and transformation in the Western Balkans. Europeanization or business as usual? / Artan Puto
843 Koha e ndaluar fqinje : [Maqedoni, probleme etnike] / Edlira Gjoni
844 Plehrat që mësyjnë gjirin e Divjakës dhe jeta nga vongolat / Ben Andoni
845 Paolo Rago : si e "përvetësoi" Kanunin Enver Hoxha : u prezantua libri i studiuesit italian "Tradita, nacionalizmi dhe komunizmi në Shqipërinë bashkëkohore" / Alma Mile
846 Regeln sozialer Schliessung im Zeitalter gesellschaftspolitischer Transformation. Eine empirische Untersuchung über die Zusammensetzung und Rekrutierung der politischen Elite in Bulgarien / Anton Sterbling
847 Një strategji italiane për Ballkanin : "Vlerësim i kujdesshëm interesash, por dhe përkrahje e proceseve integruese" / Edit Kane
848 Mitrovica : një qytet që e mbytëm vetë / Fjolla Spanca
849 A do t'i shpëtojnë varfërisë në Zall-Bastar?! : reportazh / Ben Andoni
850 Problems of reproductive behaviore Kosova's example / Mimoza Dushi
851 Aspekti sociodemografik i evolucionit të bashkësisë rurale të Kosovës / Hivzi Islami
852 Terrorizmi në kosovë dhe hajmalia e Bajram Rexhepit / Nexhmedin Spahiu
853 Qyteti "kushëri" me Fanin e Vogël : Rrësheni : reportazh / Ndue Dedaj
854 Besa në grackën e pabesisë : [politika dhe qeverisja] / Besnik Gjongecaj
855 Nepotizmi si përafrim "sklerotik" : [rënia e besimit qytetar ndaj klasës politike në Europë dhe Shqipëri] / Rexhep Meidani
856 Gjeopolitika e Pranverës Arabe / Ardita Lushaj
857 Virus balcanius / Kristo Çakuli
858 Banorët e Tiranës / Alba Kepi
859 Agimi i Artë, partia e fshehtë greke që "ushqehet" me frikën dhe inatin e grekve
860 Luigi Za : Sociologu italian që shkruan libër për... Kombinatin : [historia e një lagjeje simbol të Tiranës, është një libër kundërr harreses] / Luigi Za; Alfred Lela
861 Jeta jonë në ishull, e vështirë, por edhe e bukur dhe romantike / Zenepe Luka
862 Shqiptarët në Stamboll / Gilles de Rapper; Naime Gjakova
863 Rapsodia shqiptare e krimit / Luan Kurti
864 Një italian në "Kombinatin e grave" në Tiranë : kombinat që i dha formë një lagjeje në periferi të Tiranës : [Luigi Za, "Kombinat : storia e vita quotidiana di un quartiere simbolo di Tirana"] / Alma Mile
865 Elbasani i 100 destinacioneve dhe 80 monumenteve / Bardha Nergjoni
866 Shëngjergji : histori lufte dhe ushqim prej gëzhojave : reportazh / Ben Andoni
867 Përse heshtin shkrimtarët?! : [pasqyrimi i plagëve të shoqërisë] / Feride Papleka
868 Dyzimet e shqiptarëve të përtejmë : reflektime nga Tetova, Shkupi e Mitrovica / Skerdilajd Zaimi
869 Fëmijëri e humbur rrugëve të Metropolit / Ferit Lika
870 Në Hotin dhe Plavës : jeta e përditshme në fshatrat shqiptare të Plavës dhe Gucisë / Halil Buçpapaj
871 Kriza në Siri dhe tensionimi i mëtejshëm i saj / Bledar Komina
872 Euro 2012, Olimpiada, rruga e shtrenjtë për të rritur humorin evropian / Anne Applebaum
873 Të pasurit, të varfërit dhe shteti social : optikë moderne për raportin midis pasurisë dhe varfërisë / Gëzim Tushi
874 Fabrikarbeiter, Gewerkschaften und Funktionäre im "entwickelten" Sozialismus. Die Aushandlungen von Arbeiterinteressen am Beispiel des bulgarischen Stahlwerks "Kremikovci" / Biljana Raeva; Ulf Brunnbauer
875 "Neues Werk, neue Menschen" : Die Rekrutierumg von Arbeitskräften für das albanische Stahlwerk "Stahl der Partei" / Visar Nonaj
876 Evguenia Davidova, Balkan transitions to modernity an national-states. Through th eyes of three generations of merchants (1780s-1890s) : recension / Luminita Gatejel
877 Nicole Münnich, Belgrad zwischen sozialistischen Herrschaftsanspruch und gesellschaftliche Eigensinn. Die jugoslawische Hauptstadt als Entwurf und urbane Erfahrung : recension / Ulf Brunnbauer
878 Saranda, turizmi, peshkimi : [gjendja dhe probleme sociale] / Anastas Angjeli
879 Krujë, o qytet i harruar... / Endrit Avdullari
880 Skenarët për Lindjen e Mesme / Ilir Kalemaj
881 Fashizmi i përjetshëm serb / Halil Matoshi
882 Berati, "perla" që po degradon e po zhduket pjesë-pjesë / Silvi Halili
883 Peshku i madh në turbullira kapet : [problemet sociale dhe ekonomike në Shqipëri] / Aleksandër Çipa
884 Saranda, turizmi dhe peshkimi / Anastas Angjeli
885 " Hotel Bejruti", Libani, mbretëria e ëndrrave arabe dhe gjaku që s'e lanë të thahet / Nehat Islami
886 Prespa gjithmonë përballë një zbulimi ri / Engjëll Serjani
887 Voskopoja : qyteti dikur me 1500 shtëpi, po i rikthehet fama e dikurshme / Niko Simaku
888 Një ditë në Gjinar, në mes njerëzve dhe pyjeve shëmbullore / Gjon Fierza
889 BE, para një prove përzgjedhjeje : roli përfaqësuesve të BE-së për Europën dhe ballkanin Perëndimor / Dhimitraq Th. Trajani
890 Saranda një parajsë e betonizuar ku mungon uji i pijshëm / Besi Bekteshi
891 Nga t'ia mbajmë : [botuar më 1936] / Petro Marko
892 Ku ka qenë dhe ku po shkon Kosova / Hashim Thaçi
893 Ballshi, një qytet që po nis të shuhet / Edmond Hoxha
894 Historitë e Udhës së Madhe Shkodër-Orosh-Prizren / Ndue Dedaj
895 Ç`qëndrim mban qytetari ndaj këtij realiteti? / Kleo Bisei
896 Kallmi, perla e bregdetit durrsak, ndërtuesit gati të investojnë / Artur Ajazi
897 Për diktatorët nuk ka të ardhme : [Pranvera Arabe dhe regjimet autoritare në Ballkanin Perëndimor] / Alban Daci
898 Brazili : si e bëri qeverisja e mirë një vend model
899 Nga Sheratoni në Bulqizë : [politika, sociologjia, ekonomia në Shqipëri] / Kosta Barjaba
900 Berati, si po zhduket e largohet çdo ditë nga ne / Silvi Halili
901 Kufizimi i mirëqenies / Vangjush Saro
902 Po Shqipëria? : [kriza financiare] / Rexhep Meidani
903 " Pashallarët blu" dhe varfërimi i shpejtë i shqiptarëve / Noel Hajdini
904 Kokoarra sfiduese dhe dëshmitare e barbarisë së betonit në Gjirokastër / Engjëll Serjani
905 Përmirësimi i rendit publik / Dorian Koçi
906 Vetëikje në "normalitet", në respekt të jetës : [Ardian Klosi] / Margarita Kola
907 Vapa afrikane, turisti italian dhe çezmat publike tirana(s)e / Dorian Dervishi
908 Hapësira midis lindjes dhe perëndimit : [situata politike, sociale dhe marrëdhëniet me jashtë në Kosovë] / Xhevdet Pozhari
909 Atje ku Gjallica...bisedon me historinë / Rustem Braha
910 Vrasja me fëmijën për dore / Aleksandër Çipa
911 Një tjetër behar i shëmtuar : [gjendja sociale dhe situata politike në vend] / Fatos Baxhaku
912 Krimi, qeveria dhe qytetarët / Pjerin Ndreu
913 Vendi i qoftëlargut : [situata politike dhe sociale në Shqipëri] / Erion Kristo
914 A mund ta nxjerrin të varfrit botën nga kriza? / Adrian Civici
915 Jeta, mbi çfarë ka drejtësisht kuleta / Besi Bekteshi
916 Vlora e pavarësisë, çfarë zhgënjimi : [reportazh] / Ben Andoni
917 The cidade maravilhosa's expectations and contradictions : Rio de Janeiro, winter 2011 / Mara Clemente
918 Kronika e një vrasjeje të paralajmëruar : [Ulëz] / Aida Frroku
919 Edhe pse jeta na dhurohet vetëm një herë... : në nderim të figurës së zotit Ardian Klosi / Eshref Ymeri
920 Pushimi në raportet Kosovë-BE / Blerim Shala
921 Individualizmi si ankth dhe kolektivizmi si dogmë / Serxho Mazreku
922 Situata dramatike e komunitetit shqiptar të Rumanisë
923 Parandalimi i krimit brenda llojit / Isidor Koti
924 Kryençësia e bukur që i mungon Vlorës : [qeverisja bashkiake në prag të 100-vjetorit te pavarësisë] / Aleksandër Çipa
925 Europë kazanësh : [kriza financiare] / Arnisa Gorezi
926 Tradhëtarët ata që kanë ik prej kombëtares apo... / Ardian Ndreca
927 Të qenurit i pasur dhe i varfër / Anila Mullahi
928 Si e shpjegon Pacolli mosnjohjen e Kosovës nga vendet myslimane? : [gjendja politike, sociale, kulturore dhe fetare në Kosovë] : [intervistë] / Behgjet Pacolli
929 Ullinjtë e Prezës : njëmijë vjet më të vjetër se Krishti?! / Ben Andoni
930 Drejt Nëntorit të tretë : [festa e pavarësisë] / Ben Andoni
931 Shqipëria pret pavarësinë / Skënder Minxhozi
932 Maktub : [festimet në Shqipëri per festën e Pavarësisë] / Ilva Tare
933 SOS policia : më shumë se 21 vrasje vetëm këtë vit / Alida Cenaj
934 Shqip : [gjendja sociale ne Shqipëri e Kosovë] / Blerina Gaxha (Rogova)
935 Shqipëria në prag të 100 vjetorit, si ka përformuar ekonomia / Blendi Hasani
936 Victor C. De Munck / Ljupcho Risteski (eds.), Macedonia. The political, social, economic and cultural foundations of a Balkan state : recension / Ulf Brunnbauer
937 Projekti për paqe, emancipim dhe mirëqënie / Enver Robelli
938 Detours on the Balkan road to EU integration / Lenard J. Cohen
939 Social live of the city of Skopje. / Jorde Jakimovski
940 Shqipëria, shkëmb graniti / Fatos Baxhaku
941 Të varfër mbi një tokë pjellore / Anila Dushi
942 Shqiptari si individ dhe qenie sociale / Luan Kurti
943 Romania : projecting the positive / Thomas Carothers
944 " Turqia e re e Erdoganit të madh" : [Turqia në dhjetëvjeçarin e fundit]
945 Qyteti i fundit : [shënime udhëtimi] / Ervin Qafmolla
946 Romania, Bulgaria, and the EU's Future / Robin Shepherd
947 Sllova ime, bora të izoloi, Berisha të la në errësirë / Alban Daci
948 Tirana që njoha në panairin e librit / Alessandro Leogrande
949 Nuk duhet të festojmë, kemi 100 vjet të ndarë / Robert Papa
950 Tre mesazhe në këtë përvjetor historik / Genti Miho
951 Europa zhvendosjet në Lindje : [gjeopolitika] / Dominique Moisi
952 Patriotizëm i "zhytur" në kredi / Aleksandër Çipa
953 Vaj mileti e lum pushteti! / Kiço Blushi
954 Nër shtigjet e Labinotit të harruar : fshati më i njohur për kontributin në luftë, sot i harruar dhe në varfëri / Ardit Rada
955 Beteja për gruan fillon në parlament / Blerina Gjylameti; Emanuela Sako
956 Fjala që vret besimin / Leonard Olli
957 Kah duhet të shkojnë Kosova (e Shqipëria)? / Fadil Maloku
958 Drejt Europës - Sa larg saj! / Ilir Beqja
959 Të punoj? : po ku? / Alket Braho
960 Berati pa muze historik, pati 5 firmëarë të Aktit të Pavarësisë / Marela Guga; Sokol Gorica
961 Populli i mbetur pa zë dhe në ç'orientim, ka nevojë pWr partinë e tij!... / Astrit Kosturi
962 Rrëfenja për betejën më të jashtëzakonshme në luftën afgane : libri Në zjarr" i autorëve Meyer Dakota dhe Bing West / Rudina Dahri
963 Kriza ekonomike e financiare - sfida e vitit 2013 / Anastas Angjeli
964 Marshi global drejt paqes / Gareth Evans
965 Si e gjeta Shqipërinë e '91-it tregu i lirë në qeverinë e Ylli Bufit : ja si rrëfehet historiani austriak / Karl Kaser; Dhurata Hamzai
966 Agonia e një qyteti të humbur : të pashprese dhe të harruar në një tokë të pasur : [Fushë-Arrëz] / Klodiana Kapo
967 Syriza - si universalitet i ballkanit : [Greqi] / Leart Kola
968 Bashkimi Europian, ambiciet dhe prioritetet / Artur Nura
969 100 vjet Pavarësi dhe Shqipëria është siç ka qenë / Mustafa Nano
970 Sizmika e raportit të Gjin Markut : [krimi, parandalimi i tij] / Qazim D. Shehu
971 10 rreziqet kryesore politike të vitit 2013 : [gjeopolitika] / Ian Bremmer
972 Shkupi, një qytet me iluzionin e Romës
973 Kosova ç'do të bëhet? / Agim Popoci
974 Si po rrënohen kishat e Bregdetit : [reportazh në Dhërmi] / Ben Andoni
975 Një fjalim i shkurtër për të rinjtë në kërkim të punës / Erion Kristo
976 Në vitin 2013 nuk duhet t'i besojmë injorancës së kultivuar të ekspertëve / Edgar Morin
977 Kriza e klasës së mesme dhe fuqia amerikane / George Friedman; Mimoza Golikja
978 Krahina e harruar e Labërisë dhe rrugët që nuk u bënë kurrë : një udhëtim në zonën e lumit të Vlorës : reportazh] / Eglantina Alliaj
979 Gjeopolitika e hapësirës dhe BE : [Karlo Jean, "Gjeopolitika"] / Pajtim Ribaj
980 Etër pa bij, komb pa ardhmëri : [Maqedoni] / Arsim Zekolli
981 Facebook kundër Twitter dhe anasjelltas : [Shqipëria, realiteti real dhe ai virtual] / Kiço Blushi
982 Dita ndërkombëtare dhe romët në Shqipëri / Igli Totozani
983 " Belaja", që edhe në Devoll u ble me para, e paguhet me mjerim! / Pandeli Bardhi
984 Pushtetarë e shtetarë : [gjendja e banorëve të Nënshkodrës prej përmbytjeve] / Mimoza Koçiu
985 Shkodra dhe "sindroma e Stokholmit" / Gjergj Zefi
986 Hijet e zeza të "agimeve të arta" : [lëvizjet ekstermiste pasojë e krizës financiare] / Arben Malaj
987 Libani i bukurive të fshehta dhe refugjatëve sirianë : [reportazh] / Albert P. Nikolla
988 Dialog në udhëtim e sipër / Besnik Velaj
989 Luftë varfërisë nëpërmjet konkurencës / Pajtim Melani
990 Roli i elitave në ndryshimet socio-politike në Shqipëri / Tonin Gjuraj
991 Të mjerët ne / Blerina Gaxha
992 Populizëm 2013 : nacionalizëm-anti-berishizëm-tax-free / Nevila Përndoj
993 Shqipëri vs Norvegji / Hakon Aurlien; Gladiola Bendaj
994 Në gjurmët e mallkimit të Enverit...në Arbanë / Ben Andoni
995 Shqipëria e Jugut, turizëm dhe histori : Libohova, aty ku pranvera zgjohet nga vrapimi i përrenjve mes rrapeve shekullorë : reportazh / Laureta Roshi
996 Promovohet libri "Kohë mashtrimesh" i gazetarit Arben Vata : [101 : kohë mashtrimesh : shkrime publicistike në median periodike 2004-2013]
997 Shënime nga provinca / Sokrat Habilaj
998 Këshilla për një karrierë brilante / Redan Bushati
999 Italy in the Balance. Electrons and Bourbons : thinking of the recent past in order to understand the present and to plan the future / Franco Ferrarotti
1000 Shënime nga provinca : [kufizimet e jetesës nëpër provinca] / Sokrat Habibaj
1001 Immigration and education in the US. A sociological glance. A path towards equal opportunites / Silvana Panza
1002 Shënime nga provinca / Sokrat Habilaj
1003 EU conditionality and environmental policy in Southeastern Europe / Susan Baker
1004 Një botë pa Amerikën / Richard N. Haass
1005 Gurët e rëndë të xhamisë së Prizrenit / Namik Selmani
1006 Adam Fagan, Indraneel sircar, eurpeanization of the Western Balkans. Environmental governance in Bosnia-Hercegovina and Serbia / Yannicke Goris
1007 Özge Zihnioglu, European Union Civil Society Policy and Turkey. A bridge too far? / Senem Yildirim
1008 Në humbëtirën mes Tiranës dhe Elbasanit ku vdes për një pikë ujë... : [reportazh] / Ben Andoni
1009 Laç, vendi ku shteti quhet kaos : reportazh / Ben Andoni
1010 Apel për vlerësimin dhe zhvillimin e Matit : [Qemal Cenal "Fol, o Mat! : publicistikë"] / Faik Xhani
1011 What kind of democracy will produce the economic inequality, in multiethnic Republic of Macedonia = Çfarë demokracie do të prodhojë mosbarazim ekonomik në shtetin multietnik, R. Maqedonisë / Rizvan Sulejmani
1012 " Kanë mbjellë trishtim" e duan prodhim në fushën e e Korçës dhe Devollit! / Pandeli Bardhi
1013 Rubiku, shpresë për ripërtëritje apo në udhëkryq? : veriu i Shqipërisë : reportazh nga Rubiku në malësinë e Nikaj Mërkurit / Pal Çoli; Nikollë Ndoku
1014 Malësorët e Nikaj Mërturit para një shekulli : veriu i Shqipërisë : reportazh nga Rubiku në malësinë e Nikaj Mërkurit / Gjon Neçaj
1015 Premtimet parazgjedhore për uljen e varfërisë në Shqipëri : sa e varfër është Shqipëria sot? / Kastriot Dervishi; Ani Ruci
1016 Fragentarizimi i zhvillimit në qytete...kërcënon demokracinë / Gentian Kaprata
1017 Me kundratabelë! : [gjendja sociale dhe zgjedhjet e 2013] / Gentian Shano
1018 Shqipëria në krizë, në katër vite u shtua varfëria / Mark Brunga
1019 Shënime nga provinca / Sokrat Habibaj
1020 Shënime nga provinca / Sokrat Habibaj
1021 Berati, ky qytet i pashoq / Sazan Guri
1022 Lezha qyteti me rrënjët në lashtësi / Jak Rrozhani
1023 Çfarë bashkësie ndërkombëtare? : [gjeopolitika] / Richard N. Haass
1024 Kush e shkatërroi Komunitetin Shqiptar të Rumanisë / Kushtrim Kastrioti
1025 Keni qenë në Malecaj? : dëshpërim dhe shpresë për fshatin burg : [reportazh] / Elda Bleta
1026 Shënime nga provinca / Sokrat Habibaj
1027 The recruitment of the economic elite in Serbia. Continuity and changes / Mladen Lazic
1028 Changes in value orientations among the economic elite during the postsocialist transformation. Economic and political liberalism in Serbia / Jelena Pešic
1029 Mundësia e Egjiptit, pse dështoi Mohamed Morsi / Fareed Zakaria
1030 Një kontinent në ankth : [rënia e Europës së vjetër dhe ngjitja e Europës së re, intervistë me historianin] / Walter Laqueur
1031 Shënime nga provinca / Sokrat Habibaj
1032 Reportazh nga Berati, qyteti 2400 vjeçar / Edmond Prifti
1033 Shënime nga provinca / Sokrat Habilaj
1034 Njëanshmëria është e gabuar : [Rexhep Qosja] / Liliana Hoxha
1035 Siria - Purgatori i Pranverës Arabe / Enver Hasani
1036 Komandanti Grek : këta të krishterët e Korçës si myslimanët, nuk po na ecën me çupat e tyre : [shumë ngjarje të vitit 1914 të shkruara nga dora e korrespondentit të Korçës që shkruante për gazetën "Koha"] / Vepror Hasani
1037 Malisheva-Zemra e Kosovës / Namik Selmani
1038 Voskopoja, rilindja e një historie / Nikolla Lena
1039 Romët, të harruar mes nesh / Elsa Ballauri
1040 Lindja e Mesme dhe perëndimi - gabime historike / Kristo Zharkalliu
1041 Tranzicioni dhe (proto) demokracia shqiptare në Ballkan= Transition and (proto) albanians democracy in the Balkans / Fadil Maloku
1042 Socio-economic survey study for Divjaka Karavasta National Park / Thanas Goga; Gent Kromidha; Zamir Dedej; Sabah Sena
1043 Shënime nga provica / Sokrat Habilaj
1044 Premtimet elektorale në kushtet e varfërisë / Majlinda Bushja
1045 Partizanët e qytetit të kuq : [Gjakova] / Blerina Gaxha
1046 Korça. Kur do të ketë një bulevard me emrin e profetit Muhamet : historia e Korçës e manipuluar prej 300 vjetësh nga grekomanët / Vepror Hasani
1047 Dhuna në familje fenomeni që po merr përmasa të frikshme! / Nidela Hoxha
1048 Kanioni i Langaricës, një mrekulli e natyrës në rrezik : Kanioni i Langaricës dhe burimet e Bënjës, vlera për zhvillimin ekonomik e social / Engjëll Serjani
1049 From Communisme to Capitalism. Nation and State in Romanian Cultural Production : recension / Eckehard Pistrick
1050 Korça, kur do të ketë një bulevard me emrin e profetit Muhamet (II) : historia e Korçës e manipuluar prej 300 vjetësh nga grekomanët / Vepror Hasani
1051 Shënime nga provinca / Sokrat Habilaj
1052 Bosnian "Returnee Voices" Communicating Experiences of Successful Reintegration. The Social Capital and Sustainable Return Nexus in bosnia and Herzegovina. / Selma Porobic
1053 Fundi i Pranverës Arabe dhe Triumfi i Laicizmit Arab / Olsi Jazexhi
1054 Fëmijët e harruar / Fatos Baxhaku
1055 Koha ka ndryshuar përgjegjësitë për "njeriun në nevojë"... / Gëzim Tushi
1056 Kur 61 përqind e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria / Shinasi Rama
1057 Në Ohër, jo për turizëm / Hamdi Jupe
1058 Si e plaçkitën pazarin e Korçës dhe i vunë zjarrin Kasabasë : Voskopoja u ndërtua nga vllehët, Korça vepër e myslimanëve / Vepror Hasani
1059 " Fol o Mat" i autorit Qemal Cenaj një libër apel për vlerësimin e zhvillimin e Matit / Faik Xhani
1060 Të panginjur janë edhe pak kilometra nga Tirana / Ben Andoni
1061 Njeriu që ndërtonte me shpenzimet e veta çezma bamirëse për banorët e Korçës : Demir Aga Mborja, mungesa e ujit të pijshëm për Korçën ishte kthyer në një problem mbretëror / Vepror Hasani
1062 A ka përgjegjësi qeveria për "edukimin e qytetarit" ?... / Gëzim Tushi
1063 Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona : [historia e një familjeje rome bullgare në Greqi] / Gjergj Erebara
1064 Ambasadorët që (s)bëjnë për Shqipërinë : [pikëpamje politike, historike dhe shoqërore të Shqipërisë së sotme] / Ilir Konomi; Mira Kazhani
1065 Komiteti i Pajtimit Kombëtar përballë sfidave të varfërisë / Arben Duka
1066 Gjendja aktuale social - ekonomike e minoritetit rom në pjesën qendrore, jugore dhe juglindore në Shqipëri / Lindita Kurshumi (Kiri)
1067 Komunieti rom në qytetin e Lushnjës dhe marrëdhëniet në shoqëri / Irena Bilbili
1068 Një studim për gjendjen e pakicës rome në Tiranë / Adriana Zotaj
1069 Gjendja ekonomiko-shoqërore e komunitetit shqiptar si pakicë në disa bashki të Kosovës / Drita Krasniqi
1070 Një grusht shteti i nisur para një viti : [pranvera arabe] / Shaban Murati
1071 Financing of terrorism - case study, Albania / Eduard Bala
1072 Mjedisi shumëkombësh dhe planëzimi i operacioneve të SHBA / Kudret Selimaj
1073 Një katalog album për Vunoin e bregdetit : [Alqiviadh Dede, "Vunoi [album] : udhëtim fotografik"] / Ben Andoni
1074 Michaela Schäuble, Narrating victimhood. Gender, religion and the making of place in post-war Croatia / Brigita Malenica
1075 Koha për debat publik për dëmet e keqkuptimit të lirisë... / Gëzim Tushi
1076 90-vjeçari Ilo Kodra : si i hodha në libër vitet e luftës dhe sakrificat e jetës në liri : intervistë me autorin : [Ilo Kodra, "Bashkëfjalosje me veten e të tjerë : (kujtime)"] / Ilo Kodra; Klara Çaushi
1077 Domino! : [gjendja sociale] / Fatos Baxhaku
1078 " Tregu i madh dhe shteti i vogël" në Kinë / Anastas Angjeli
1079 Arsimi përballë rutinës dhe ashpërsisë / Artan Mullaj
1080 Premtimet që shembin besimin dhe shtojnë depresionin / Bekim Bislimi
1081 K"sceta semejna istoriâ v ogledaloto na osmanoturskite dokumenti. Tezkire - i osmanije - kato dokumentalen izvor / Milena Koleva-Zv"ncarova
1082 Shtëpi-muze për Shqipërinë, nga një libanez me emrin Mobarak : [Melhem Mobarak, "Kujtimet e një albanozauri"] : [letër-parathënie nga Ismail Kadare] / Naum Prifti
1083 Himara, djepi i bukurisë natyrore dhe trimërisë labe / Kiço Kutali
1084 Stef Jansen, Carna Brkovic, Vanja Celebcic : Negotiating Social Relations in Bosnia and Herzegovina. Semiperipheral entanglements / Reana Senjkovic
1085 Maskilizmi makabër i meshkujve të Indisë : përdhunimet
1086 Berati po rilind e po integrohet / Evdal Nuri
1087 Rrënjët gjethërojnë edhe në vjeshtë : shënime nga një udhëtim artistik në Tropojë / Qazim Shehu
1088 Tafaj : duhet reformë për përcaktimin e paaftësisë, që të dalim nga ngërçi / Ledjana Saliu
1089 Zoti Reshat Kripa, mos harro se jemi edhe ne! : [mbi problemin e të ish-pëndjekurve politikë] / Gjoç Gjoçi; Tanush Kaso; Abdurrahman Çekiçi
1090 Mirdita jeton ende me legjenda : [reportazh] / Ben Andoni
1091 Women in ideology and the propaganda vernacular of the collaborationist regime in Serbia during the Second World War / Milan Ristovic
1092 Wealth in the ottoman and post-ottoman Balkans. A Socio-Economic History / Ulf Brunnbauer
1093 Përmeti , qyteti i gjithshkaje përveç detit / Nikolla Lena
1094 Sikur të bënim një të njëmijtën e izraelitëve / Qazim Tepshi
1095 Saranda : diell, det, portokalle me shumicë ose jo, edhe histori me shumicë!... / Zylyftar Hoxha
1096 Mrekullia verore e veriut të Shqipërisë : plazhi i Velipojës
1097 Dukati, Sanmarinua shqiptare / Ago Nezha
1098 Libri i Luman Cakës një monument për Vlushën : [mbi botimin të titulluar "Vlusha jonë"] / Tatjana Kurtiqi
1099 Si realizohej raportimi i gjendjes në Shqipëri në kohën e pushtuesit gjerman : dossier / Veli Haklaj
1100 Nathalie Clayer, Xavier Bougarel, Europe's Balkan muslims. A new history / Aleksander Zdravkovski
1101 Making ends meet. How roma families living in poverty cope / Lynette Šikic-Micanovic
1102 Letër europiane / Andrea Stefani
1103 Kemi humbur betejën në luftën për jetën / Ndue Dedaj
1104 A është krimbi kafshë? / Fatos Baxhaku
1105 Çfarë ka të përbashkët Ziçishti i Devollit me Domajn e Kukësit? / Eleni Laperi
1106 Sfida e qytetarisë / Dorian Koçi
1107 Ta bëjmë Shqipërinë kudo të jetueshme / Ndue Dedaj
1108 Reforma e pensioneve dhe efektet e saj / Besmira Manaj
1109 Bosjna, trashëgimia orientale e Europës : kronikë kulturore udhëtimi / Ermal Bega
1110 Për një të ardhme më të mirë / Monika Shoshori (Stafa)
1111 A mund të ketë bazë terrorizmi urban tek ne?! / Ben Andoni
1112 Gjurma e pangatërrueshme e Edi Ramës / Natasha Lushaj
1113 Një "luftë" absurde mes shqiptarëve / Fatos Baxhaku
1114 Evropa dhe Ballkani në kujtimet e një europiani si Stefan Cvajg / Gjergj Sinani
1115 Alibia e kryeministrit me Eqrem Çabejin / Enver Bytyçi
1116 Logjika e mbrapshtë e presidentit maqedonas / Petrit Haliti
1117 Zemra e Razmës : [udhëpërshkrim] / Ibrahim Gani
1118 Bërrylat e Qamil Telitit / Rudina Hoxha
1119 Betonizimi, rrethimi i katërt i Krujës : [reportazh] / Ben Andoni
1120 Shushicë, romët bëjnë "vetëvendosje" / Ben Andoni
1121 ...dhe e bukura Divjakë : reportazh / Kozma Gjini
1122 Dinjiteti i të moshuarve dhe "çmimi" i përkujdesit social... / Gëzim Tushi
1123 Romët dhe përtacia sociale e shoqërisë / Gëzim Tushi
1124 Mbi përllogaritjen e përfitimit të ndihmës ekonomike, në zonat pilot
1125 Mbi zbatimin e VKM nr. 904, datë 12.12.2012, “Për përcaktimin e kritereve, të procedurave dhe të dokumentacionit të përfitimit të ndihmës ekonomike, në zonat pilot”
1126 Së bashku drejt diversifikimit shumëngjyrësh! : [artikull mbi popullësinë rome në Evropë dhe në shqipëri] / Monika Shoshori (Stafa)
1127 N. 1-2 : Il Quotidiano Albanese
1128 Albania today : political and informative review
1129 Albulena : gazetë e përjavshme
1130 Antena : gazetë e pavarur dhe private
1131 Atlas 1001 : e përjavshme e pavarur
1132 Atdheu : revistë politike, shkencore, kulturore dhe artistike
1133 Bashkimi : gazetë informative e Bashkësisë së Shoqërive Shqiptare në Zvicër
1134 Bathore 2000
1135 Bërzeshta : bot. i Shoqatës Atdhetare Kulturore " Halit Bërzeshta"
1136 Besa : Friends of Albania
1137 Borshi : gazetë e pavarur e Shoqatës Kulturore "Borshi"
1138 Bota shqiptare : revistë e pavarur, kulturore-artistike, mbarëshqiptare
1139 Bota shqiptare : e përjavshme : e pavarur : për shqiptarët në Itali
1140 Adriatiku : organ i Komitetit të PPSH të rrethit të Durrësit
1141 Bulqiza : gazetë dy javore e Ndërmarrjeve të Rajonit
1142 Dajti : botim periodik i Shoqatës Tirana
1143 Diapazon : gazetë social-kulturore
1144 Dibra : gazetë e informative, politike, kulturore, historike : e përjavshme
1145 Dita e Gjirokastrës : e përjavshme e pavarur
1146 Dita informacion : gazetë e pavarur : e përjavshme
1147 Drejt : bot. i Departamentit të Informacionit pranë Këshillit të Ministrave të RSH : e përmuajshme
1148 E ardhmja : e përditshme
1149 E nesërmja : gazetë e rrethit të Matit : e pavarur : e përjavshme
1150 Egnatia : gazetë e rrethit të Librazhdit : e përjavshme
1151 Emigranti : e përjavshme e shoqatës politike " Atdheu" për emigrantët e refugjatët
1152 Emigranti : gazetë private e pavarur
1153 Emigranti : periodike e pavarur
1154 Fërsërotu : revista ti istorii culturã she limba armãniscã
1155 Fieri : gazetë e pavarur informative-argëtuese : bot. i firmës "Stina"
1156 Fjala e lirë : gazetë e rrethit të Elbasanit
1157 Fjala e Shkodrës : organ i Penclub "Orana" : periodike, politike, shoqërore, ekonomike, kulturore, artistike e sportive
1158 Fjala jonë : e përjavshme, politike, shoqërore, ekonomike, kulturore e rrethit Fier
1159 Flamuri : gazetë e Bashkisë së Vlorës
1160 E Fone tes Omonoias : Ebdomadiaia politike èfemèrida: organo tou Genikou Sumbouliou tes DEEEM Omonoia
1161 Fterra jonë : periodike e pavarur, kulturore, historike
1162 Gazeta e Bashkisë : bot. informativ, periodik i Bashkisë së Tiranës
1163 Kallarati : e përmuajshme e Shoqatës " Kallarati"
1164 Gora : organ i Shoqatës Kulturore-Atdhetare "Gora"
1165 Hapësirë mendimi : organ i Bashkisë Lushnjë : e përjavshme
1166 Iliria : gazetë e prefekturës së Korçës
1167 Intervista : e përdyjavshme
1168 Java : gazetë e pavarur, Gjirokastër, Tepelenë, Përmet
1169 Jehona : e përjavshme politike, shoqërore,kulturore dhe artistike
1170 Jugu informacion : gazetë e pavarur
1171 Kastriotët : organ i Shoqërisë Atdhetare "Bashkimi Dibran " : e përjavshme
1172 Koha : aktualitet, politikë, kulturë, zbavitje, : bot javor i Shtëpisë Botuese " Koha"
1173 Koha : javore
1174 Koha jonë : Daily independent
1175 Kolonja : periodike e shoqatës atdhetare e kulturore " Kolonja"
1176 Korça : gazetë e pavarur social-patriotike-kulturore-artistike-satiriko-humoristike-sportive : e përdyjavshme
1177 Korça Demokratike : e përjavshme
1178 Ku vemi ? : gazetë e pavarur e përjavshme
1179 Kuvendi : e përmuajshme kombëtare, informative dhe kulturore
1180 Labëria : periodike e pavarur e Shoqatës Kulturore-Atdhetare "Labëria"
1181 Lajmëtari : gazetë e pavarur : e përjavshme
1182 Lajmëtari i Bostonit : Albanian Bulletin of New England : e pavarur informative kulturore
1183 Lajmi i ditës : gazetë e Entit botues të ATSH-së
1184 Librazhdi : e përjavshme, informative, social-kulturore e sportive e shoqatës "AKS"
1185 Liria = Liberty : organ of the Free Albania Organization : an albanian -american newspaper : publ. semi-monthly
1186 Luma : e përjavshme private
1187 Lunxhëria : bot. periodik i Shoqatës Atdhetare-Kulturore" Lunxhëria"
1188 Malësia : tribunë e mendimit intelektual të Malësisë së Madhe : e përdyjavshme
1189 Mallakastra : e përdyjvshme informative, atdhetare dhe kulturore
1190 Mir : bot. i Shoqatës Politike "Mir"
1191 Mirësia : social kulturore : del 2 herë në javë : bot. i Fondacionit Bamirës " Demokracia Popullore"
1192 Mokra : gazetë e pavarur : mujore
1193 Myzeqeja : gazetë e Shoqatës Kulturore Atdhetare "Myzeqeja" : bot. periodik social - kulturore
1194 Nektari i Korçës : gazetë social-kulturore e pavarur
1195 Neues Albanien : Politisch-gesellschaftliche Illustrierte : Erscheint zweimonatlich
1196 New Albania : an Illustrated political and social magazine :It appears bi-monthly
1197 Nositi : gazetë e qytetit të Pogradecit
1198 Novaâ Albaniâ : Illûstrirovannyj obsestvenno-politiceskij zurnal : Vyhodit raz v dva mesâca
1199 La Nuova Albania : rivista politica sociale illustrata : esce una volta ogni due mesi
1200 Një mijë dritare : gazetë e përjavshme
1201 Odria : organ i Shoqatës Atdhetare Kulturore "Odria"
1202 Opari : organ i Shoqatës Atdhetare Kulturore "Opari"
1203 Opinion : e përjavshme informative e liberale
1204 Përmeti : e përmuajshme e Shoqatës Atdhetare-Kulturore "Përmeti"
1205 Përmeti inform : gazetë indipedente
1206 Populli po : gazetë private
1207 Prespa : Vesnik na Organizacijata za Zastitana Pravata na Makedoncite vo Albanija " Drustvo Prespa"
1208 Prestige : revistë shqiptare në Greqi
1209 Prometheu i Përmetit : e përjavshme informative e liberale
1210 N. 3-4 : Qyteti i Jugut : gazetë e pavarur shoqërore e kulturore
1211 Reader's Digest. Nga e Diela tek e Shtuna : e përjavshme informative
1212 Republika : revistë dyjavore
1213 Egnatia : gazetë private e pavarur
1214 Romiosune : Ebdomadia ëfemëridasten uperësia tes ëthnikes ëllenikes meionotetas sten Albania
1215 Saranda : organ i Komitetit Ekzekutiv Pluralist të Përkohshëm të rrethit : e përjavshme
1216 Straight : publication of the Department of Information at the Council of Ministers of the Republic of Albania :periodical : monthly
1217 Shkëlzeni : javore : e pavarur informative
1218 Shkëndija : e përjavshme : kulturore, politike
1219 Shkëndija : organ politiko-shoqëror dhe ekonomiko-letrar : gazetë lokale : del dy herë në javë
1220 Shkodra : gazetë e rrethit, Shkodër
1221 Shkumbini : organ politiko-shoqëror, letrar-publicistik : e përjavshme
1222 Shpresa : gazetë e rrethit të Gramshit : e përdyjavshme
1223 Shpresa e Shqipërisë : e përjavshme, kombëtare, e pavarur, politike, ekonomike, shoqërore
1224 Shpresë e re : periodike e Devollit : e pavarur
1225 Shqipëria e re : Arabisht
1226 Shqipëria e re : gazetë politike-ekonomike-letrare : e përmuajshme
1227 Shqiptarja e re : organ i Bashkimit të Grave të Shqipërisë
1228 Ta Nea tes Omonoiass : Organo tou Genikou Sumbouliou tes DEEEM Omonoia
1229 Tepelena
1230 Thyerje : periodike, letrare kulturore, sociale, e pavarur
1231 Unitet : e përdyjavshme : politike, shoqërore
1232 Univers : e përjavshme, kulturore, politike
1233 Universal : organ i Klubit të Gazetarëve e Reporterëve të Rinj : del dy herë në javë
1234 Ura : revistë e përmuajshme për mërgimtarët
1235 Ushtima e maleve : organ i Komitetit të PPSH të rrethit Dibër : e përjavshme
1236 Vjetari i treguesve social =Social indicators yearbook
1237 Vlora : e përjavshme : Shoq. Bot. "Vlora"
1238 Ylber : bot. i gazetës Linddita
1239 Zagoria : gazetë e Shoqatës Atdhetare-Kulturore "Çajupi"
1240 Zëri i së vërtetës = The voice of truth : e përkohshme : diturake, mjeshtërore, dokore
1241 L'Albanie nouvelle : revue politique sociale illustrèe : Parait tous les deux mois
1242 Albanien heute : politische informative Zeitschrift
1243 Albanian life : journal of the Albanian Society : publ. quarterly
1244 Albanian observer : Your source on Albanian business and economy
1245 Arbëria
1246 Albanian time = Koha shqiptare : bot. i Shoqatës "Dituria" në Hounslow, London : periodike e pavarur : del 1 herë në dy muaj
1247 Koha e jonë : e përkohshme, shoqërore-politike-ekonomike : organ i Partisë Katundare
1248 Sot : bot. i "Antenës"
1249 Sinjali : gazetë private
1250 Albania Gazette : Albanian bulletin of New England : e pavarur informative kulturore
1251 Athina informacion : e përjavshme
1252 Shqip : e përmuajshme e "Media Union"
1253 Standard : gazetë e përditshme
1254 Ndryshe : e perditshme e pavarur
1255 Mapo : revistë përjavshme politike, aktualiteti, sociale, kulturore
1256 Telegazeta : suplement i perjavshem i Gazetës Shqiptare
1257 Dumrea : bot. i gazetës Linddita
1258 Lajmëtari i të mërguemit : organ i Blokut Kombëtar Indipendent
1259 Golloborda : gazete e shoqates "Golloborda"
1260 Stebleva : gazetë e shoqatës "Stebleva"
1261 Domosdova : e pavarur lokale : del 2 herë në muaj
1262 Gazeta jonë : e përmuajshme e njësive vendore Sukth, Maminas, Manëz, Ishëm
1263 Albanian tribune : gazeta e shqiptarëve të Kanadasë : e përmuajshme
1264 Fokus : revistë ndërkombëtare e aktualitetit
1265 Albania press : e përjavshme informative në gjuhën shqipe
1266 Tribuna : e përjavshme informative e pavarur : organ i Komunitetit shqiptar në Greqi
1267 Skënderbeg : Albanian newspaper : e përmuajshme
1268 Albanian : mujore
1269 Albania : e përmuajshme informative, artistiko-kulturore e shqiptarëve në Mbretërinë e Bashkuar
1270 Opinioni i Shkodrës : javore për ide e zhvillim
1271 Letra publike : del dy herë në javë
1272 Gazeta Libertas : organ i Libertas Media Group
1273 Dajti : botim i Komunës së Dajtit
1274 Zëri i Gollobordës : gazetë e pavarur : 3 mujore
1275 Çika e Tërbaçit : periodike e pavarur e Shoqërisë Kulturore Atdhetare " Tërbaçi"
1276 Emigrant : revista më e re në gjuhën e nënës : e përmuajshme
1277 Kashari : organ i Komunës së Kasharit
1278 Tradita : organ i Shoqatës Atdhetare Kulturore të Trevës së Vakëfeve : e përmuajshme historiko-kulturore-letrare
1279 Sherbestar'i i Shqipërisë : organ i Rinisë së Partisë Agrar-Demokrate "Balli Kombëtar" në USA & Canada
1280 Mapo : gazetë e perditshme politike, ekonomike, aktualiteti, sociale dhe kulturore
1281 Rreth nesh : quarterly publication of the Albanian-American alliance
1282 Jon : a social-cultural Albanian newspaper : monthly
1283 Madame : revistë e përjavshme e medias Mapo
1284 Bota femërore
1285 LDSH : Gazeta e Partisë "Lëvizja për Drejtësi e Shqiptarëve" : mujore
1286 Drejt : organ politik periodik i PDM-së (Partia e të Drejtave të Mohuara e Re)
1287 Dita : organ i "Dita Group" sha
1288 Eorde : gazetë e përmuajshme informative, socialkulturore, artistike dhe shkencore e Forumit të Devollinjve të Penës, Bilisht
1289 Impakt : gazetë e përjavëshme
1290 Opinioni : gazetë e pavarur social kulturore
1291 Tribuna e Progresit : organ i përdyjavshëm politik-artistik i Partisë Progresit Demokratik Shqiptar
1292 Meridian : revistë e përmuajshme informative për shqiptarët në UK
1293 Benda : gazetë periodike, e pavarur e Komunitetit të Krahinës së Bendës
1294 Gazeta e Lezhës
1295 Tribuna e Tiranës : gazetë e përjavshme e qytetarëve të Tiranës
1296 Bulqiza : gazetë atdhetare kulturore e Shoqatës "Bulqiza"
1297 Albanian Free Press : e përditshme
1298 Shënmëria : gazetë periodike, atdhetare kulturore e Shoqatës "Vllaznia Koçi"
1299 Egemonia e subordinazione : un caso particolare : l'Albania e la donna : tesi di laurea in antropologia culturale / Adelina Carmela Basta; M. Solimini
1300 Dal "Paese delle aquile" a Monopoli : analisi del grande esodo e della presenza albanese nel territorio comunale : tesi di Laurea in statistica / Eustachio Saverio Cazzorla; Giovanni Girone; Angelo Dell'Atti
1301 Aspekte të qytetërimit bashkëkohor francez : Franca nga gjysma e dytë e shek XX : disert. pë marrjen e gradës shkenc. "Doktor" / Lorena Dedja; Llambro Filo
1302 Aspekte të politikës sociale në periudhën e tranzicionit në Shqipëri : disert.për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Merita Vaso
1303 Statusi social-ekonomik i mësuesit në periudhën e tranzicionit (1990-1995)) : arritje dhe perspektiva: disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Shpresa Petrela; Teuta Starova
1304 Dukuri etnografike në rrethinen e Lunxhërisë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Vasil Kosta
1305 Ardhja në Tiranë. Migrimi femëror në Shqipëri. Analizë cilësore e përvojave jetësore të dhjetë grave : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Eglantina Gjermeni; Edlira Haxhiymeri
1306 Shqyrtime gjuhësore rreth kontaktit mes shqipes dhe gjermanishtes në Zvicër : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Doktor" / Basil Schader; Gjovalin Shkurtaj
1307 Albanien im Aufbruch : eine Gesellschaft im Wandel : Inaugural-Dissertation zur Erlangung des Doktorgrades der Philosophie an der Ludwig-Maximilians-Universität München / Myrtan Xhyra
1308 Ndikimi i marrëveshjes së Ohrit në rrugëtimin e Maqedonisë drejt Bashkimit Europian : disert për marrjen e gradës shkenc. "Doktor" / Milaim Fetai; Xhezair Zaganjori
1309 Vendi dhe roli i fshatarësisë kooperativiste në strukturën socialiste të shoqërisë në etapën e tanishme dhe disa probleme të zhvillimit të saj : autoreferat i disert. në kërkim të gradës shkenc. "Kandidat i Shkencave" / Naun Guxho
1310 Vendi dhe roli i fshatarësisë kooperativiste në strukturën socioklasore të shoqërisë në etapën e tanishme dhe disa probleme të zhvillimit të saj : disert. për kërkimin e gradës "Kandidat i Shkencave" / Naun Guxho
1311 Zhvillimi i klasës punëtore në rrethin e Korçës gjatë viteve 1944-1960 : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Kandidat i shkencave" / Bashkim Jahollari; Demir Dyrmishi
1312 Turqia pas Luftës së Dytë Botërore : zhvillimet politiko-shoqërore dhe ekonomike në vitet 1945-1985 dhe aspekte të marrëdhënieve shqiptaro-turke : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Kandidat i shkencave" / Kopi Kyçyku; B. Hoxha
1313 Analizë kritike e zhvillimit ekonomiko-shoqëror të rrethit të Përmetit pas Luftës së Dytë Botërore dhe problemet që dalin për zbatimin e reformës së re ekonomike : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Kandidat i shkencave" / Dhimitraq Liçi; Ilia Telo
1314 Analiza e sjelljeve të riskut ndaj HIV/AIDS, IST dhe përdorimit të drogës tek popullata Rome, në raport me popullatën e përgjithshme : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Nevila Koçollari; Edmond Dragoti
1315 Zhvillimi demo-social dhe ekonomik i rajonit të Pollogut : disert. për marrjen e gradë shkencore "Doktor" / Resul Hamiti; Sokol Axhemi
1316 Il Capitale sociale in Albania (il caso di Tirana) : dottor. di ricerca in politiche transfrontaliere per la vita quotidiana / Blendi Cali; Luigi Pellizzoni
1317 Metanastes, metanasteysi, politikes ensomatosis kai zitimata dikaiomaton : [disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor"] / Leonora Zoto; Dimitris Kotrogiannos
1318 Diaspora shqiptare dhe rrugëtimi i saj ndër mote : programi i doktoraturës / Naim Dedushaj; Dhori Kule
1319 Rrethanat politike-shoqërore të shqiptarëve në Maqedoni 1989-2001 : disert. i doktoraturës / Fati Iseni; Nuri Bexheti
1320 Familja emigrante përballë sfidave të integrimit : rasti i emigrantëve shqiptarë në rajonin e Toskanës, Itali : paraqitur në kërkim të gradës shkenc. "Doktor" / Brunilda Zenelaga; Zyhdi Dervishi
1321 Hapësira periurbane e Shkodrës : përdorimi i territorit dhe veçoritë e zhvillimit social-ekonomik : disert. / Dritan Rustja; Sabri Laçi
1322 Albanian minority's status and activity in Italy : praca doktorska / Albana Lada; Grzegorza Janusza
1323 Roli dhe perceptimet nga ana e elitave shqiptare rreth procesit të integrimit europian të Maqedonisë : disert. për kërkimin e gradës shkencore "Doktor" / Aida Goga; Artan Fuga
1324 Emigracioni i shqiptarëve në Itali në vitet '90-të : sfidat dhe problematikat që ai përcjell : tezë doktorature në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Erarba Çiraku; Ferit Duka
1325 Barrierat potenciale që pengojnë minoritetin rom në Shqipëri për të pasur akses të barabartë në ciklin e mesëm të ulët të arsimit të detyruar : punim i paraqitur për gradën shkencore "Doktor" / Edvin Lame; Nikoleta Mita
1326 19.Yüzyil sonu ile 20.Yüzyil türkmenistan'in sosyal ve ekonomik tarihi : doktora tezi / Ahmet Dinç; Ahmet Tabakoglu
1327 Emigrimi dhe integrimi i emigrantëve shqiptarë pas viteve 1990 : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Matilda Likaj; Merita Xhumari (Vaso)
1328 Zhvillimi ekonomik i prefekturës së Elbasanit në vitet 1925-939 : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Florinka Gjevori; Roland Gjini
1329 Socio-economic integration of immigrants in Greece : the case of the Greater Athens Area : a thjesis submitted for the degree of "Doctor" / Eda Gemi
1330 L' Albania negli ultimi venticinque anni : indagine demografica e rapporti socioeconomici tra Bari e Tirana / Arjeta Veshi; Giovanna Da Molin
1331 From access to empowerment : countering marginalization of Roma communities in Albania through alternative media : these to obtain the scientific grade "Doctor"' / Blerjana Bino; Henri Çili; Roza Tsagarousianou; Nico Carpentier

Show details      New search