Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 1109 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 1109.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Kokëqethja : album / Maks Velo
2 Jeta ime në figura / Maks Velo
3 Thesi i burgut : album / Maks Velo; Gjergj Zheji
4 Ilia Xhokaxhi : katalog
5 Motive shqiptare [album] / Mirela Kumbaro; D. Shkopeta
6 Matisse / Bernard Noël; Eleni Laperi; Kozeta Mamaqi
7 Eduard Liri-piktor-poet-udhëtar : 1812-1888 / Afrim Q. Karagjozi
8 Piktura italiane : mjeshtrit dhe kryeveprat e gjithë kohërave : përkth. / Silvi Zylfo
9 Galeria e artit Berat = Tha art gallery of Berat / Balil Gjini
10 American realism / Edward Lucie-Smith
11 Onufri / Moikom Zeqo; Pëllumb Xhufi
12 Dino, shtegtari i portës sublime : piktori i madh me origjinë shqiptare / Luan Rama
13 Interviews with American artists / David Sylvester
14 Vera / Nermin Falaschi (Vlora)
15 Peintres macédoniens contemporains [album] / Boris Petkovski; Katarina Lucic; Dzoni Leonardo
16 Arti i Rilindjes Shqiptare : 1883-1945 : artikuj dhe studime / Ferid Hudhri
17 Monografi me artistë shqiptarë të shekullit XX / Ylli Drishti; Suzana Kuka (Varvarica); Rudina Memaga; Gazmend Muka
18 Arthur Tashko [album] : vida y ombra = Life and painting / Mariela Pena
19 Ikona shqiptare : shek. XIII-XIX : koleksioni i Galerisë Kombëtare të Arteve Tiranë : 19 maj-18 qershor, Rimini = Le icone albanesi XIII - XIX secolo : collezione della Galleria Nazionale d' Arte Tirana : 19 maggio-18 giugno 2000, Rimini / Ylli Drishti; Nikolin Pici; Varfi (Sanxhaku) Engjëllushe
20 Ese, kritika, ekspozita : (1969-1997) / Demir Behluli; Jonuz Fetahaj
21 Frontières éclatées
22 Muslim Mulliqi : jeta dhe krijimtaria artistike / Hivzi Muharremi; Rauf Dhomi
23 Women artists : an illustrated history / Nancy G. Heller
24 Pablo Ruiz Picasso / Pablo O'Brian; Amik Kasoruho
25 Nga Ishmi në Brera : kujtime / Ibrahim Kodra; Robert Anastasi; Bujar Hudhri
26 Ad gloriam : ... un viaggio "intorno" alla musica / Leandro Tonino Mirandi; Gabriella Granieri; Caterina Sidari
27 Konstandin dhe Athanas Zografi , piktorët mesjetar korçarë, në Malin e Shenjtë Athos : 1750-1783 / Koço Zheku
28 L' art et la révolution : réflexions à partir du muralisme mexicain / David A. Siqueiros; Raquel Tibol; Georges Fournial
29 York Wilson : his life and work, 1907-1984 / Lela M. Wilson
30 Beautiful strangers = Albanische Kunst / Edi Muka
31 V.2 : Romanet e jetës
32 Daumier et son monde / Raymond Escholier
33 Utrillo : la bohème et l'ivresse a Montmartre / Jean-Paul Crespelle
34 L' Art et la vie / Jósef Czapski; Wojciech Karpinski; Thérèse Douchy; Julia Jurys; Lieba Hauben
35 Magjia e artit - letra vëllait Teo / Vincent Van Gogh; Jorgji Doksani; Pandeli Koçi
36 Poezia ne telajo : intervista, esse, portrete, mbresa / Kujtim Halili; Thimi Nika
37 La vie quotidienne a Montmartre au temps de Picasso : 1900-1910 / Jean-Paul Crespelle
38 Renato Guttuso oggi e sempre : grandi formati / Rafael Alberti
39 Gjelosh Gjokaj : unë për të tjerët, të tjerët për mua / Shaqir Foniqi
40 Vento. Terra. Pioggia. Fuoco : elementi / Leandro Tonino Mirandi
41 Emerologio 1986 : arbanites zografoi tes neoteres Elladas
42 Picasso
43 Picasso dit ... / Hélène Parmelin
44 Shqipëria nëpërmjet artistëve [album] / Ferid Hudhri; Xhevat Lloshi; Eridan Xherahi
45 Albania thrugh art [album] / Ferid Hudhri; Xhevat Lloshi; Haki Shtalbi; Eridan Xherahi
46 Krijime dhe flijime / Ramadan I. Sokoli; Ramadan Musliu; Fatos Kola
47 Omer : shtërgu nga Ballkani / Luan Rama; Virgjil Muçi
48 Je, Gauguin : récit / Jean-Marie Dallet
49 Ikona të Beratit [album] : koleksioni i Muzeut Kombëtar Onufri - Berat, shek. XIV-XX = Icons of Berat [album] : collection of the Onufri National Museum - Berat XIV-XX century / Ylli Drishti; Leon Çika
50 La vie de Toulouse-Lautrec / Henri Perruchot
51 Picasso : les femmes, les amis, l'oeuvre / Jean-Paul Crespelle
52 Delacroix, romantique français / Guy Dumur
53 Lasgushi dhe ëngjëjt e pikturës / Moikom Zeqo; Vllasova Musta
54 Géricault et son oeuvre / Klaus Berger; M. Beerblock
55 Léonard de Vinci : l'union de l'art et de la science : avec choix de textes / Jacques Nicolle
56 Vincent Van Gogh : le roman de celui qui cherchait dieu / Julius Meier-Graefe; Louise Servicen
57 Siro [album] : genesi ed evoluzione di un artista europeo = Siro : genesis and evolution of an european artist / ; Giancarlo Bonomo; Nikolin Baba
58 Ikona të Beratit [album] : koleksioni i Muzeut Kombëtar Onufri - Berat, shek. XIV-XX = Icons of Berat [album] : collection of the Onufri National Museum - Berat XIV-XX century / Ylli Drishti; Leon Çika
59 Artistë shqiptarë në Akademitë italiane = Artisti albanesi nelle Accademie italiane / Ylli Drishti; Leon Çika
60 Leopold Carl Müller : 1834 - 1892 : Briefe und Dokumente / Herbert Zemen
61 Bashkim Ahmeti : vepra të fundit [album] / Bashkim Ahmeti; Era Ahmeti; Ylli Drishti; Vangjush Valla; Flutura Açka; Kurt Westergard
62 Arti : prej zanafillës te Van Gogh [album] / Roberto Carvalho de Magalhaes; Gëzim Qëndro; Loredana Agosta; Ellie Smith
63 Jeta dhe vepra e piktorit Guri Madhi = The painter Guri Madhi : the life and works. / Abaz Hado; Zyhdi Dervishi
64 Dictionar de pictura veche romaneasca din transilvania / Marius Porumb; Niculina Florea; Marius Porumb; Szabo Tomas
65 Artur Muharremi [album] : Mezuraj Muze / Artur Muharremi; Eduard Mezuraj; Moikom Zeqo; Sokrat Ahmataj; Besim Fusha
66 Danish Jukniu : intervista e fundit / Danish Jukniu; Gazmend Krasniqi; Flori Slatina
67 Artistët akademikë [album] : ekspozitë e artistëve figurativë anëtarë të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës : Galeria e Arteve, Kosovë : nëntor 2002 = Exhibition of works of memebers of the Kosova Academy of Sciences and Arts : the Kosova Art Gallery : november 2002
68 ...Un viaggio nell'universo : l'universo non e immenso come credi [album] / Leandro Tonino Mirandi; Giuseppina Morgante
69 Dragot [album] / Manolis Vllaxos; Frans Boenders; Stephane Rey; Wim Toebosch; Kostas Theofanous
70 Intervista 2005 : me artistët pjesëmarrës në ekspozitën vjetore të pikturës "Nëntor 8" hapur në Galerinë e Arteve, Tiranë 25 nëntor-10 dhjetor 2005 / Besim Tula
71 Adnan Kastrati : 2005 [album]
72 Fatmir Haxhiu [album] : 1927-2001 : "Piktor i Merituar", "Mjeshtër i Madh i Punës" / Ylli Drishti; Sonila Sadikaj
73 Buzëqesh mes ngjyrash / Lejdi Shqiponja; Pozaet Qose
74 Lëvizje dhe ikje [album] / Hasan Nallbani; Andi Nallbani; Zamir Marikaj; Albes Fusha
75 Bukurosh Sejdini : mësuesi, piktori, qytetari : monografi / Xhemal Xh. Lufta; Sami Domni
76 Aventura e artit në shek. XX / Edmond Gjikopulli; Ani Ruci
77 Artistët Akademikë [album] : 6 artistë figurativë, anëtarë të AKASH = 6 fine arts artists member of KASA / Rauf Dhomi; Rexhep Ferri; Eqrem Basha
78 Mezuraj Muze [album] / Kujtim Ahmataj; Ylli Drishti; Sokrat Ahmataj; Besim Fusha
79 Letters from the lost generation : Gerald and Sara Murphy and friends / Gerald Murphy; Sara Murphy; Linda Patterson Miller
80 A Sense of place : the artist and the American land [album] / Alan Gussow
81 To conserve a legacy : American art from historically Black colleges and universities / Richard J. Powell; Jock Reynolds
82 Pennsylvania impressionism [album] / Brian H. Peterson
83 Abdurrahim Buza, Piktor i Popullit i Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë : [ekspozitë me veprat e tij në Galerinë e Arteve Figurative] / Abdurrahim Buza
84 Përtej mjegullës : biografi e letrarizuar kushtuar Vasil Talos / Ilmi Bani; Albert Habazaj
85 Zef Kolombi, Piktor i Merituar [album] : 1907-1949 / Zef Kolombi; Ylli Drishti; Suzana Kuka (Varvarica); Zef Paci; Heldi Pema
86 Ömer Kalesi, la cigogne des Balkans / Luan Rama; Fatime Nezirovski; Luan Rama
87 Sfidë ndaj kufijve [album] = Challenging the limits / Arben Theodhosi
88 Meteori El Greko : jeta dhe arti / Gjergj Ruci
89 The Afeida mystery [album] / Abdulla Tafa; Afeida Meta
90 Artistë të famshëm modernë : nga Cézanne tek Pop Art / Charlotte Willard; Vlash Prifti
91 Shënime për pikturën dhe skulpturën : artikuj, studime dhe ese / Llambi Blido; Iskra Thoma
92 Në gjurmët e së ndryshmes [album] / Arben Theodhosi
93 Tracking the different [album] / Arben Theodhosi
94 Autoportreti : rrëfim për jetën e piktorit që nuk e lanë të buzëqeshë / Ruzhdi Keraj; Mjaftore Keraj
95 Muslim Mulliqi [album] : ekspozitë personale = Muslim Mulliqi : a personal exhibition / Muslim Mulliqi
96 Rexhep Ferri [album] : ekspozitë personale në Galerinë e Arteve të Kosovës = Rexhep Ferri : a personal exhibition at the Kosova Art Gallery / Rexhep Ferri; Enver Bylykbashi
97 Abdurrahim Buza, People's Painter of the People's Socialist Republic of Albania [ piktura të autorit në Galerine e Arteve Figurative] / Abdurrahim Buza
98 Zef Kolombi / Kujtim Buza
99 Kaceli : 1914 - 2000 : monografi / Eli Xoxa; Arben Xoxa
100 Arnavud : artistët shqiptarë në Perandorinë Osmane = Albanian artists in the Ottoman Empire / Shyqyri Nimani; Bajram Shatri
101 Leonardo dhe pena që vizatoi të ardhmen / Luca Novelli; Teuta Mati; Dolores Cipo
102 Përtej ekspozitës : krijimtaria artistike në bashkëudhëtim me jetën e piktorit Adnan Halili [album] / Adnan Halili; Niko Xhufka; Saim Kokona; Bujar Kapexhiu
103 Picasso / Gertrude Stein; Çelo Hoxha
104 Alush Shima [album] : grafika, vizatime dhe piktura mbi letër : 1960-1990 / Alush Shima; Suzana Kuka (Varvarica)
105 Arnavud [album] : artistët shqiptarë në Perandorinë Osmane = Albanian artists in the Ottoman Empire / Shyqyri Nimani; Bajram Shatri
106 Rruga e mundimshme drejt njohjes : roman / Lion Feuchtwanger; Robert Shvarc; Aristidh Ristani; Piro Misha
107 Rruga e mundimshme drejt njohjes : roman / Lion Feuchtwanger; Robert Shvarc
108 Nga Fajeo në Karava [album] = From Fajeo to Karava / Jorgji Gjikopulli; Jorida Vila
109 Alush Shima [album] : graphics, drawings and paintings on paper : 1960-1990 / Alush Shima; Suzana Kuka (Varvarica); Leon Çika; Edwin Schwartz
110 Zef Shoshi, 50 vjet krijimtari [album] / Zef Shoshi; Erion Shehi
111 Jeta e fshehtë e Salvador Dalisë, e treguar nga ai vetë / Salvador Dali; Guri Shyti
112 Disa visare të pikturës shkodrane / Fatmir Juka; Pauli Pero
113 Lin Delija-rrugëtime paralele [album] = Lin Delija-percorsi paralelli : katalog në kuadër të ekspozitës së hapur në Tiranë, qershor 2010 / Lin Delija; Ardian Ndreca; Persida Asllani
114 Fiori e colori [album] : i colori del vento / Leandro Tonino Mirandi; Caterina Sidari; Gabriella Granieri
115 Georgia O'Keeffe / Ruth Thomson
116 Në stacionin e shtatë [album]= To the station number seven / Arben Theodhosi
117 Vepra [album] : 2007-2010 = The works : 2007-2010 / Pashk Përvathi; Agron Gjekmarkaj; Leon Çika; Klementina Shahini
118 Oi Ellines zografoi tou Argyrokastroy [album] : (apo ton 17 o aiona) / Panajot Barka
119 Fjala e "omerikëve" / Omer Kaleshi; Luan Rama
120 Eye contact : modern American portrait drawings from the National Portrait Gallery / Wendy Wick Reaves
121 Pema e jetës : monografi / Theodhori Proko; Kleo Lati
122 Gjurmë në kohë [album] = Traces in time = Spuren in der Zeit / Makbule Xhemaili; Bekim Fazliu; Albiana Rexhepi
123 Rexhep Ferri : monografi / Gëzim Qëndro; Rexhep Ferri; Tahir Emra
124 Ahriman [album] / Arben Theodhosi; Sofia Kalo
125 Piktura e vizatime [album] / Liljana Çefa (Hila); Andi Hila
126 Rever d'Haiti en couleurs [album] = Colorful dreams of Haiti / Frantz Michaud; Jean-Robert Léonidas
127 Géricault / Théodore Géricault; Zoltán Harsányi
128 Një jetë dhe ëndërr me pikturën / Llazar Myzeqari; Orjeta Myzeqari
129 Orion Shima [album] : [ekspozitë e hapur në Galerinë Kombëtare të Arteve, 7 mars-8 prill 2012] / Francesco Poli; Riccardo Caldura; Daniele Capra; Erion Kabo; Edvin Shvarc; Aurel Plasari; Genti Gjikola; Orion Shima
130 Jeta ime / Marc Chagall; Sokrat Gjerasi
131 Il Rinascimento danzante : Michele Greco da Valona e gli artisti dell' Adriatico tra Abruzzo e Molise / Lucia Arbace; Daniele Ferrara
132 The Boy who drew birds : a story of John James Audubon / Jacqueline Davies; Melissa Sweet
133 Personale [album] = Personal = Personnelle / Helidon Haliti; Faslli Haliti; Eva Sula; Eris Risto
134 Shyqyri Sako "Artist i merituar" [album] / Ergys Sako; Shyqyri Sako
135 Les Maitres de la peinture roumaine : Theodor Aman [album]
136 Ibrahim Kodra : giorno dopo giorno da Brera a Sciacca-Terme / Virgilio Anastasi
137 Tahir Emra [album] : (monografi) = Tahir Emra : (monography) / Tahir Emra; Modest Emra; Zeqirija Ballata
138 Tahir Emra [album] : ekspozitë retrospektive në Galerinë Kombëtare të Arteve Tiranë, 14-30 prill 2005 = Tahir Emra : retrospective exhibition at the National Art Gallery Tirana, 14-30 april 2005 / Tahir Emra; Menduh Nushi
139 Rexhep Ferri [album] : ekspozitë personale : shtator 2012 = Rexhep Ferri : a personal exhibition : september 2012 / Rexhep Ferri; Enver Bylykbashi
140 Tahir Emra [album] : ekspozitë personale : Prishtinë, maj 2008 = Tahir Emra : personal exhibition : Prishtina, May 2008 / Tahir Emra; Enver Bylykbashi
141 Leonardo da Vinçi / Antonio Tello; Viola Dona; Johanna A. Boccardo; Sevi Lami
142 Ali Ntino Bei skitsografos [album] : (1890-1938) / Ali Dino
143 Vangjush Mio, Piktor i popullit [album] : Korçë, 05.03.1891-Tiranë, 30.12.1957 / Suzana Kuka (Varvarica); Vangjush Mio; Ferid Hudhri; Dhurata Agalliu
144 Vangjush Mio, People's painter [album] : Korça, 05.03.1891-Tirana, 30.12.1957 / Suzana Kuka (Varvarica); Vangjush Mio; Ferid Hudhri; Jona Kuka; Giada Kuka; Dhurata Agalliu
145 Kostandin Shpataraku : piktori i artit mesjetar shqiptar / Ylli Drishti; Zamir Marikaj
146 Georgia O'Keeffe- piktorja që sfidoi kohën / Robert Baird Shuman; Pirro Dollani
147 Mjeshtër të pikturës / Eduard Guxholli; Tamara Gjikondi
148 Satirë në sheshin "Skënderbej" [album] : ekspozitë vetjake e piktorit Lekë Tasi hapur në Galerinë Kombëtare të Arteve : Tiranë, 18 qershor-8 korrik 2015 / Lekë Tasi; Galeria Kombëtare e Arteve
149 Sali Shijaku [album] : ekspozitë vetjake e hapur në Galerinë Kombëtare të Arteve : 28 maj-28 qershor 2015 / Sali Shijaku; Galeria Kombëtare e Arteve
150 Sofia Zengo Papadhimitri [album] : 1915-1976 / Jani Papadhimitri; Evangjel Papadhimitri; Sofia Papadhimtri (Zengo)
151 Konstandin Shpataraku, piktor i artit mesjetar
152 Konstandin Shpataraku, piktor i artit mesjetar
153 Dritë në Ilirikum : mikrokronika e kulturës figurative shqiptare (1967-1994) / Musa R. Mehmeti
154 Orientalism and Turkey / Semra Germaner; Zeynep Inankur; Erdal Aksoy
155 Mostra di pittura dell'artista albanese Petrit Ceno [material grafik] : dal 20-30 dicembre 1990 / Bashkimi Kulturor Arbëresh
156 Omer Kaleshi : shtërgu nga Ballkani / Luan Rama
157 Qamil Grezda [album] : 1917-1992 / Qamil Grezda; Suzana Kuka (Varvarica); RSH. Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
158 Pikaso / Eva Bargalló; Sidita Gjipali; Violeta Monreal
159 Nëntori shqiptar [katalog] : ekspozita "Rrugëtim shqiptar : koleksion GKA dhe artistë bashkëkohës" : 27 nëntor-5 dhjetor 2015 = Albanischer November : der Albanische Weg : Sammlung der NK und zeitgenössische Künstler" : 27. November-05.Dezember 2015 / Suzana Kuka (Varvarica); Zheni Korçari; Galeria Kombëtare e Arteve
160 Xhevdet Xhafa : ekspozitë inauguruese në mjediset e ASHAK : nëntor 2015 = Xhevdet Xhafa : inauguration exhibition at the premices of KASA : november 2015 / Xhevdet Xhafa; Fadil Bajraj
161 Maks Velo [album] : ekspozitë retrospektive : Tiranë, 10 shtator-4 tetor 2015 / Maks Velo; Galeria Kombëtare e Arteve
162 Shqiptarët e Léon Gérôme = Les albanais de Léon Gérôme / Luan Rama; Jean-Léon Gérôme
163 Portreti në pikturën shqiptare : (me një vështrim historik paraprak) / Lulzim Mema; Ferid Hudhri; Abdurrahim Myftiu
164 Jeta e fshehtë e Salvador Dalisë e treguar nga ai vetë / Salvador Dali; Guri Shyti
165 Agron Hoti [album] : astratto e collage = Abstract and collage / Agron Hoti; Galeria Kombëtare e Arteve
166 Përballë tablosë : ese / Luan Rama
167 Mjeshtërit e pikturës shqiptare [album] : 1883-1944 = Albanian masters of painting : 1883-1944 / Xhoan Guga
168 Pablo Picasso [album] / Hans L. C. Laffé
169 Kodra një univers / Abdulla Tafa; Nexhati Tafa
170 Kur ngjyra di të kumbojë si fjala : monografi për Piktorin e Popullit Abdurahim Buza / Tahir Tahiraj; Selami Nazifi; Andon Andoni
171 Masters on masterpieces of Chinese painting / ZhaoYushan; Zhao Xiaoxue
172 Vangjush Mio : maler des volkes / Mira Bregu
173 Vangjush Mio : people's painter / Mira Bregu
174 Vangjush Mio : piktor i popullit / M. Bregu
175 Ibrahim Kodra [album dhe monografi] / Ibrahim Kodra; Rexhep Ferri; Luan Mulliqi
176 Tahir Emra [album] : ekspozitë personale : Gjakovë dhe Prishtinë, nëntor dhe dhjetor 2014 = Tahir Emra : personal exhibition / Tahir Emra
177 Fenomenologjia artistike [album] : vështrim esencial mbi veprën e Gjelosh Gjokajt : (monografi) / Suzana Kuka (Varvarica); Gjelosh Gjokaj; Luan Mulliqi; Xhevdet Xhafa; Zeqirija Ballata
178 Artistë shqiptarë të shekullit të 20-të [album] : ekspozitë e hapur në Galerinë ''Art Sarandë'' : 10 qershor-10 shtator 2016 / Ylli Drishti
179 Zef Shoshi [album] : vepra, 1956-2014 : ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Kosovës : Prishtinë, 30 mars-30 prill 2017= Zef Shoshi : works, 1956-2014 : exhibition in the National Gallery of Kosovo : Prishtina, March 30-April 30 2017 / Zef Shoshi; Esmeralda Dalipi; Ylli Drishti; Erind Çelmeta
180 Bashkim Ahmeti Izano [album] : ekspozitë vetjake : Tiranë, 28 tetor - 25 nëntor 2016 = Bashkim Ahmeti Izano : personal exhibition : Tirana, october 28th - november 25, 2016 / Bashkim Ahmeti (Izano)
181 Spiritual journey [album] : paintings / Liliana Hoxha
182 Koleksioni Shehaj në historinë e pikturës Shqiptare [album] : 51 piktorë shqiptarë / Suzana Kuka (Varvarica); Jona Kuka; Dhurata Agalliu; Albes Fusha
183 N. Verbica [album] : Ariet e ngjyrave të Ninetës = Aria of Ninete's color / Abdulla Tafa; Nineta Verbica; Gaspër Gjeluci
184 Jeta ime krijuese artistike, si piktor, shkrimtar, publicist : 1989-2015 : bibliografi / Ndini R. Bardhi
185 Theodhori and his time [album] / Dhimitër Theodhori; Alban Mesi; Ambasada e Italisë në Shqipëri
186 Raffaelo Vincenzo Barone di Lorenzo Rosa Librandi : pittore di Vaccarizzo Albanese / Francesco Perri; Cecilia Perri; Giorgio Leone
187 [Tome] IX : Lasgaux ou la naissance de l'art; Manet; La littérature et le mal; Annexes
188 Atlan, grand format [album] : de la coleur à la lettre / Jacques Derrida; Jean-Miichel Atlan
189 Ibrahim Kodra / Luan Rama; Natasha Pepivani; Viktor Canosinaj; Entela Kasemi; Sulid Kasemi
190 Udhëtim në botën e pikturës shqiptare / Luan Rama; Semela Mero; Natasha Pepivani
191 Now, now, now [album] : exhibition : Tirana, 09 january-09 march 2018 = Tani, tani, tani : ekspozitë : Tiranë, 09 janar-09 mars 2018 / Mia Enell; Genti Gjikola
192 Shqipëria dhe shqiptarët në tablotë e piktorëve francezë të shekullit XIX / Luan Rama
193 Përse krijojmë? : opinione, publicistikë art për ekspozitat e piktorëve shqiptar dhe botërorë të hapura në GKA Tiranë, mars-shtator 2012 / Ndini R. Bardhi
194 Subjekti dhe ideja krijuese artistike gjatë vitit 2013 : opinione, publicistikë, art për ekspozitat e piktorëve shqiptarë dhe botërorë në GKA - Tiranë, gjatë vitit 2013 / Ndini R. Bardhi
195 Buza, aspak primitiv. Moderni i parë : 100 vjet nga lindja e piktorit shqiptar [Abdurrahim Buza] / Suzana Kuka (Varvarica)
196 Piktori endacak : historia. Një ditë nga jeta e një.."artisti" : piktori Pjetër Lala / Ani Jaupaj
197 Në studion Buza... në dimër / Ben Andoni
198 Në 100 vjetorin e Buzës / Stefan Taçi
199 Rikthehet Arben Morina. "piktori i shpirtrave" : pas 16-vjetëve në GKA, ekspozita e piktorit të portreteve / Ariola Hekurani
200 Arben Morina : rikthimi i artistit të portreteve / Arben Morina; Blerina Goce
201 Udhëtimi fantastik i Lumturi Blloshmit / Fani Zguro
202 Artisti borgjez ekspozitë në Pragë : [piktori Leonard Voci] / Anisa Ymeri
203 Mirënjohje për artistin / Adrian Paci
204 Tahir Emra, dimensioni shqiptar i pikturës / Nazmi Hoxha
205 Piktori Mentor Shehu me galerinë "Did-Art" / Denada Cibaku
206 Vangjush Mio - fragment monografie / Nazmi Seitaj
207 Portretet më dalin nga shpirti : intervistë me piktorin / Arben Morina; Esmeralda Bardhyli
208 Kartela nr. 1239 : [piktori Edison Gjergo] / Gëzim Qëndro
209 Realiteti dhe "gjurmët" e Ali Osekut : piktori fiton çmimin e parë në ekspozitën "Onufri" / Ariola Hekurani
210 Ali Oseku, fituesi i edicionit "Onufri 2006" : shpallen fituesit e konkursit ndërkombëtar "Onufri" 2006 / Esmeralda Bardhyli
211 Kodra : meditim nga shtrati i sëmundjes: [Ibrahim Kodra] / Fiqiri Sejdiaj
212 Orët ndryshe në dy kohë... : përsiatje rreth pikturës së Nazmi Hoxhës / Hamit Aliaj
213 Kritika më ndihmon të gjej vetveten, Siro Muedini : [piktor]
214 Fatmir Haxhiu një Delakrua shqiptar / Arjan Dodbiba
215 Emra të harruar nga e kaluara : Viktori Puzanova / Vasil Qesari
216 Themeluesi i artit modern turk : Sabri Fetahu, piktor / Kujtim Buza
217 Origjina & Tradita, një fil për "piktorët gjenetikë" : [piktorët Sabri Brekel dhe Arben Morina, lidhja mes tyre] / Blerina Goce
218 Vizioni i Ibrahim Kodrës për jetën : nga libri i Viktoria Palacos "Nga afër" / Kostaq Xoxa
219 Arti i mëson njerëzit si ta shohin realitetin : intervistë me skenografin dhe piktorin / Agim Zajmi; Genta Kondi
220 Duke kujtuar piktorin e shquar Bukurush Sejdini / Kujtim Buza
221 Diego Velazquez - piktori i kryeveprave / Malcolm Vaughan
222 Gazetarët e "Koha jonë", të kudondodhur e të papërsëritshëm : [intervistë me piktorin] / Pashk Përvathi; Eglantina Nasi
223 Rembrandt : Gjeniu me një dorë "zjarri" : 400 vjetori i piktorit të madh holandez / Luan Rama
224 Gamend Leka mes miteve, religjionit e protestës : pedagogu i Akademisë së Arteve, 26 vjet aktiv në ekspozita
225 Unë, piktori i oborreve më të pasura të Evropës : piktori tregon për jetën mes Firences e Nju Jorkut / Arben Morina; Leonard Veizi
226 Ardian Paci me tregue : [ekspozitë personale antologjike e artistit shqiptar me banim në Milano] / Angela Vettese
227 Kapriçiot e mjeshtrit : disa orë në shtëpinë e kthyer në një galeri arti të Sali Shijakut / Esmeralda Bardhyli
228 " Mikeshat" që inspiruan nudot e Grezdës : rreth 2500 piktura, pjesë e koleksionit të piktorit të njohur Qamil Grezda, ruhen prej vitesh në apartamentin e familjes. Historia e një prej klasikëve të artit pamor / Esmeralda Bardhyli
229 Artur Tashko mjeshtër i shquar i kubizmit dhe konstruktivizmit / Kujtim Buza
230 Kush e solli në Shqipëri Artur Tashkon? : [piktor] / Thimi Nika
231 Vangjush Mio, piktori dhe poeti i natyrës shqiptare / Xhon Baka
232 Geni i panjohur : [piktorët e diasaporës, si Lika Janko, Çatin Saraçi, etj] / Violeta Murati
233 Të shkolluar në Itali "i shërbyen" komunizmit : protagonistët kryesorë të artit shqiptar të shek. XX : historia e përbashkët e piktorëve që studiuan në auditorët e Romës / Esmeralda Bardhyli
234 Andon Lakuriqi, njeriu artist dhe artisti njeri : homazh piktorit të njohur peisazhist / Qamil Buxheli
235 Po rritet një brez piktorësh që nuk janë vetvetja : vizitë në shtëpinë e piktorit Sali Shijaku / Nertila Maho
236 Drejt Ginesit : piktori dhe artisti i mozaikëve Saimir Starti gati të thyejë rekordin botëror të mozaikut realizuar me gozhdë / Elsa Demo
237 Zbulimet e reja kulturore : piktori Longini i Pejës; Eustath Gjakova - piktori shqiptar i shek. XV; Emil Zola me gjak shqiptari; Kostandin Vasili personalitet, shkrimtar dhe diiplomat i shquar / Moikom Zeqo
238 Po rritet një brez piktorësh që nuk janë vetvetja : vizitë në shtëpinë e piktorit Sali Shijaku / Nertila Maho
239 Një leje për të folur në fund : [Saimir Strati - artisti i mozaikut; kandidati i Guinessi - it] / Zija Çela
240 Vienna biennale : Fatmir Velaj pjesëmarrës në Biennale - n e Vienës / Luan Topçiu
241 Kohët e artit : historia e një prej pinjollëve të familjes Serreqi. Jeta jashtë Shqipërisë komuniste dhe rikthimi në atdhe e artistit që hap ekspozita pikture në vende të ndryshme të botës [Jak Serreqi] / Esmeralda Bardhyli
242 Arif Dino, adhuruesi shqiptar i Rembosë : [shkrimtar, piktor] / Luan Rama
243 Shqiptar i kthjellët, dhe kombëtar i palodhur : Naum Cere, piktori dhe kleriku i shquar në shërbim të kombit / Llazar Llazari
244 Gjesti i dhunshëm i piktorit : [Francis Bacon] / Milan Kundera; Gëzim Qëndro
245 Sali Shijaku : ish studentët e Shën Peterburgut / Ylli Drishti
246 Zef Shoshi / Ylli Drishti
247 Vilson Kilica / Ylli Drishti
248 " Adami dhe Eva" në pikturat e Dervishit : [Kastriot] / Ylli Drishti
249 Fryma shqiptare në "shpërthimin" e ngjyrës : [Arben Morina, piktor] / Blerina Goce
250 Shqipëria nëpërmjet artistëve : [album] / Ferid Hudhri
251 Refuzimi i Hilës : një raport i artistit me shtetin. Një projekt është rrëzuar në fshehtësi për një tjetër [në Galerinë Kombëtare të Arteve] / Edi Hila; Elsa Demo
252 " Jeta si pikturat, pikturat si jeta" : piktori Gjelosh Gjokaj njëri ndër krijuesit e mëdhenj shqiptarë të shekullit XX hap ekspozitë në Podgoricë / Zuvdija Hoxhiq
253 " Rapsodia e blusë", metaforë e pikturës gjestuale : tiparet e krijimtarisë së piktorit Fatmir Velaj / Luan Topçiu
254 Jakup Ferri drejt një tendence të re artistike : artisti kosovar provokon në skica / Fani Zguro
255 Shenjti i revolucionit : [Jacques - Louis David, piktor] / Gëzim Qëndro
256 Ibrahim Kodra, një univers ngjyrash
257 Omeri në katër kohë : [Omer Kaleshi, piktor] / Mark Simoni
258 Do blejmë pikturat e shpërndara të Kodrës : [me kryetarin e Fondacionit "Ibrahim Kodra"] / Fatos Faslliu; Alma Mile
259 Muhamet Kërpaçi, nga karikatura në pikturë / Fatmira Nikolli
260 Piktori Helidon Haliti mes Tiranës dhe Athinës / Anila Çuli
261 Artisët shqiptarë që thyen tabutë e izolimit komunist : [Edi Rama dhe Anri Sala] / Anila Çuli
262 Kuzhina : vjedhja e studiove të artistëve në vitin 1989 dukuri që preku artisten Lumturi Blloshmi / Elsa Demo
263 Studiot u vodhën nga oborri i diktatorit : vjedhja e studios së piktores Blloshmi / Lumturi Blloshmi; Elsa Demo
264 Sali Shijaku : [një ditë në shtëpinë e piktorit të njohur] / Novruz Xh. Shehu
265 Sadri Ahmeti : për një pikturë në burgjet e Shqipërisë komuniste: u arrestua në Tiranë për një tablo që paraqiste një kosovar lidhur me zinxhirë / Admirina Peçi
266 Në studion e vogël e të madhe të Bujar Zajmit : në prag të hapjes së ekspozitës personale në 1 mars në GKA / Kujtim Buza
267 Jeta si pikturat, pikturat si jeta : [Gjelosh Gjoka, piktor] / Zuvdija Hoxhiq
268 Natyra në pikturat e Xegës : Mali i Moravës frymëzimi i përhershëm i Sotiraq Xegës / Juliana Dhimitri
269 Mistika e ngjyrave të forta dhe linjave trashendente : [piktura e Huzri Hoxhës] / Dukagjin Hata
270 Gravuristi Jost Amman, Skënderbeiada e artit : ikonografia skënderbeiane në gravurat e Jost Ammanit / Moikom Zeqo
271 Sabri Berkel njëqindvjetori i mjeshtrit të penelit : kubisti me origjinë shqiptare ndër më të famshmit e botës / Blerina Goce
272 Feminiliteti i luleve dhe shkenca e erotikës : Waterhouse dhe simbolet e piktorëve bashkëkohës të personifikuara nën seksualitetitn femëror: [piktori John William Waterhouse] / Xhuli Moran
273 Jakup Keraj : Të pikturosh ashtu siç dashuron: intimitetet e një prej personazheve më të njohur të pikturës shqiptare / Esmeralda Bardhyli
274 Zef Kolombi : kthjelltësia e "etshme" e një artisti: Hapet ekspozita me piktura në kujtim të piktorit të njohur shkodran / Blerina Goce
275 Pse mbetet Safo Marko piktore e panjohur? / Zimo Krutaj
276 Nënshtrimi i ngjyrave : ekspozitë pikture e Artan Shabanit / Artur Ajazi
277 Përkujtohet Vasil Talo, piktori nga Vlora / Zenepe Luka
278 Quattordici pitture dell'albanese Camaj trattate senza riguardo : l'artista shqipetaro le realizzò un secolo fa per abbellire una sala della residenza dei rettori del Collegio di Sant' Adriano : San Demetrio Corone / Adriano Mazziotti
279 Një shtëpi muze për Androniqi Zengo - Antoniun / Gjergj Antoniu; Blerina Goce
280 John Everett Millais, piktori rebel i stilit viktorian / Dhurata Hamzai
281 Në studion e Siro Muedinit : [piktori] / Adriatik Kallulli
282 Martin Lucaj, impresionisti që vjen në Tiranë me një famë evropiane : [piktura]
283 Nderim i veçantë për "Uliksin" shqiptar : sot, 89 vjetori i piktorit të madh bashkëkohor Ibrahim Kodra
284 " Rikthim në vendlindje" i një artisti të arratisur : piktori shqiptaro - amerikan Zois Shyttie i dhuron 150 punime Muzeut të Lushnjes / Faslli Haliti; Tonin Çobani
285 Piktura që mbart misterin e vendlindjes : piktorja Zafina Delmonte (Vasa) / Zafina Delmonte (Vasa)
286 Arapi : të pikturosh, pasion dhe më pas profesion / Mustafa Arapi; Fatmira Nikolli
287 Asnjë qytet si Tirana ime : hapet në ambjentet e Galerisë Kombëtare të Arteve ekspozita "Relaks" / Mustafa Arapi; Alma Mile
288 Nudot e fshehtësisë së Jakup Keraj / Anisa Ymeri
289 Gabimi i shtetit për Ibrahim Kodrën varrimi në Ishëm : dëshira e Kodrës: kur të pushoj dua të jem në një vend të bukur / Fatos Faslliu; Anila Mema
290 Testamenti : një bojaxhi dhe miliarderi Pacolli, duel për pikturat e Ibrahim Kodrës / Paolo Colonnello
291 Lamtumirë mjeshtër i penelit filozofik : in memoriam për artistin Ilia Xhokaxhi / Arian Sukniqi
292 Apoteoza e Ismail Lulanit, Piktor i Popullit, në 5-vjetorin e vdekjes / Moikom Zeqo
293 Personalitete origjinalë, në kalimin nga një brez në një tjetër gjen modernen dhe tradicionalen, impresionizmin dhe mbi të gjitha art : [familja Buza, piktorë] / Fatmira Nikolli
294 Të keqkuptuarit : "Aventura e artit në shekullin XX" / Edmond Gjikopulli
295 Strica, piktori i ndjesive të forta të artit shkodran : [Skënder Strica] / Besi Bekteshi
296 Provokimi i surreales : [intervistë me piktorin për ekspozitën e tij të tretë] / Lekë Tasi; Llambi Blido
297 Modernizmi, xhaketë që s'më shkon : [piktori i filmit] / Shyqyri Sako; Alma Mile
298 Në gjurmë të Abedin Dinos, piktorit nga Çamëria / Luan Rama
299 Piktori i vetmisë, trishtimit dhe melankolisë : [Edward Hopper (1882-1967)] / Vasil Qesari
300 Kol Idromeno ka hapur kinemanë e parë në Shqipëri / Qerim Vrioni
301 Letërkëmbimi i Van Gogut me poetin Bernard : [ekspozita "Pikturuar me fjalë", hapur së fundmi në Nju Jork, paraqet një anë tjetër të piktorit, këtë herë me fjalë dhe jo nëpërmjet penelit]
302 " Franz Ferdinand" i beson një tekst Salës : Anri Sala ekspozon veprën "Ulysses" në galerinë "Hauser and Wirth" në Londër / Charlotte Higgins
303 Si u zhdukën në mesnatë 21 piktura të Vangjush Mios : pas 12 vjetësh, në prag të përvjetorit të 50 - të të vdekjes së piktorit. Flet Rozeta, trashëgimtarja e vetme e piktorit e cila sjell dëshmi nga nata e 29 prillit 1994 / Admirina Peçi
304 Ja pse jam konsideruar i padëshiruar mes piktorëve shqiptarë : [intervistë me piktorin] / Gjovalin Paci; Fatiola Kurteshi
305 Vlora përmes piktorit të shekullit XIV El Greko : [Michaelis Greci De Lavelona (Vlora)] / Dionis Qirzidhi
306 Për Guri Madhin... / Ben Andoni
307 Enciklopedia e kujtesës figurative për shqiptarët : [Ferid Hudhri, "Shqipëria nëpërmjet artistëve"] / Moikom Zeqo
308 Artisti që ka marrë 5 çmime amerikane për "kullat binjake" dhe po bën gati "Legjendën e Beratit" : [Vlash Droboniku, "Takim në vendlindje" ekspozite pikture] / Arjan Kaja; Xhovan Shyti
309 Bakalli i rri Formës : [rreth krijimtarisë artistike të piktorit Naxhi Bakalli] / Suzana Kuka (Varvarica)
310 Njeriu sa i çuditshëm! : [ekspozitë personale kushtuar "njeriut" e piktorit Stefan Taçi] / Ermir Hoxha
311 " Kolazh" me portrete : [intervistë me piktorin për ekspozitën e tij të 50 vjetëve krijimtari] / Bujar Zajmi; Blerina Goce
312 Një shqiptare në gjurmët e Barbier : [piktori, Antoine Barbier, rivjen ë një studim të Edlira Ramës] / Edlira Rama; Esmeralda Bardhyli
313 Piktori 63 vjeçar, Vlash Droboniku : [ekspozita, "Takim në vendlindje", në Berat] / Sulo Gozhina
314 Miqësia ime me Pikason : një piktor i madh dhe një aktore shumë e bukur. / Lucia Bose
315 Çfarë fsheh autoportreti i Buzës : autoportreti i Abdurrahim Buzës është një nga veprat e çmuara në artet tona pamore / Besim Tula
316 Piktori i marrosur pas heronjve shqiptarë : Niko Egonopulos / Arben P. Llalla
317 Kur fola për Prof. Naxhi Bakallin.. dhe të pathënat / Agim Bido
318 Bebeka Alla, piktorja, grimierja, fotografja / Albert A. Zholi
319 Naxhi Bakalli, piktori shqiptar me famë kombëtare dhe ndërkombëtare / Fatos Kola; Astrit Kola
320 Garcia Lorka, kaluar njeriut : Dali - Lorca "miqësia" mes artistëve [materiale]
321 Dëshmitë e Hopper - it : [pikturat e Edward Hopperit] / Edison Çeraj
322 Ngjyrat e tingujve : [piktori rus Vasili Kandinskij] / Nestor Kraja
323 Pikturat e mia mbështeten në abstragime filozofike / Flutura Maçi; Albina Gjergji
324 Për pak drejtësi... : Lin Delija dhe Krishti me "fytyrë shqiptare" ekspozohen në Gjermani
325 Qenan Mesarea, si e zhdukën në harresë piktorin e madh të viteve '30 : ai ishte piktori që hapi të parën ekspozitë vetjake në Tiranë, në tetor 1930 / Ferid Hudhri
326 Kur jeta s'të pyet si e ke emrin : [Luan Toto, shkrimtari dhe piktori] / Gëzim Llojdia
327 Në muret e Filadelfias do të pikturoj Legjendën tonë kombëtare : intervistë me piktorin e merituar / Sotir Capo; Edmond Ismailati
328 Sadik Kaceli... Një jetë jo dhe aq e zakontë : [Eli Xoxa, "Kaceli : 1914 - 2000"] / Arta Marku
329 Maksi dhe qyteti / Maks Velo; Fjodora Fjora
330 Dalin në dritë grafikat e panjohura të Sadik Kacelit : [Eli Xoxa, "Kaceli 1914 - 2000"] / Julia Vrapi
331 Jemi krenarë për babain tonë : ekspozita retrospektive e artistit shkodran në ambientet e GKA-së : [Jakup Keraj 15 shtator 1933 - 7 dhjetor 1987] / Albina Gjergji
332 Dy fjalë për një mik që iku shumë shpejt dhe shumë larg : shuhet në Vankuver [piktori dhe regjisori] Boris Ikonomi / Atalanta Pasko; Artur Dauti
333 Piktori shqiptar fiton dy çmime 'Aydin Dogan 2008' në Stamboll : artisti shqiptar Agim Sulaj u vlerësua me çmimin e dytë me veprën në zhanrin e karikaturës kushtuar mbrojtjes së mjedisit
334 Artistja që "end" telajon mes Prishtinës dhe Tiranës : Majlinda Kelmenti një rrëfim për veten dhe për artin nëpërmjet pikturës në Fier / Aurora Damini
335 Stalini i Picasso-s : vizatimi që tronditi rrethet komuniste / Gëzim Qëndro
336 Në studion e piktorit Guri Madhi : vështrim letrar mbi krijimtarinë / Luan Meta
337 Si e njoha Guri Madhin / Bashkim Ahmeti
338 [ Llambi] Blido, artisti i pagojë / Ben Andoni
339 Artisti që i tha jo banalitetit [Llambi Blido] / Stefan Taçi
340 Shpirti kërkues dhe lirizmi te Llambi Blido / Aleksandër Filipi
341 Trëndafilat e ndaluar : [piktura "Trëndafilat" e Llambi Blidos mbush 31 vjet] / Besim Tula
342 Ditët e lirisë së një piktori / Vilson Kilica; Oliverta Lila
343 Kush është Luan Toto, njeriu që u etiketua si agjent polak?! / Laureta Petoshati
344 Shumë të dashura... asnjë grua : Ibrahim Kodra / Anila Mema
345 Ibrahim Kodra : në fotot e panjohura të mjeshtrit / Oliverta Lila
346 Në Apolloni... hyjnizova gruan time / Saimir Strati; Anila Mema
347 Si realizohej nudizmi në vitet '60 / Agim Faja
348 I fundmi i një epi kombëtar : [Naxhi Bakalli, piktor] / Jorgos Jakumi
349 " Hajku" i grafikës dhe piktura "Poetike" e Bashkim Alushit / Nuri Plaku
350 Në 70 vjetorin e Piktorit të Merituar Agim Faja / Alfred Papuçiu
351 Jeta mes ngjyrave dhe botëve të ndryshme : [Alush Shima, piktor] / Jorgos Jakumi
352 Agim Sulaj, mençuria e plakut dhe loja e fëmijës / Agim Sulaj; Suzana Kuka (Varvarica)
353 Të mbulosh gabimet me bojë kine / Fani Zguro; Suzana Kuka (Varvarica)
354 Shqipëria në pikturën time : rrëfimi i artistit / Elio Bajramaj; Suzana Kuka (Varvarica)
355 " Piktori i Lirisë" : Ali Oseku / Mustafa Ferizi
356 Helidon Haliti : Shenjat e Konstadinit dhe Doruntinës : [tre tablo të piktorit me motivin e legjendës së Kostandinit dhe Doruntinës] / Suzana Kuka (Varvarica)
357 Ali Oseku : Piktura, e vërteta ime! / Monda Shima
358 Lea Cristina dhe Shqipëria, blic nga Donika Mustafaj : [dokumentari: "Një zonjë amerikane në Tiranë"] / Dhurata Hamzai
359 Ana e pasme e medaljes : të pathënat e Edi Ramës, nga politika, familja e deri tek abstraksioni i pikturave / Ened Janina
360 A kishte të drejtë Orwell për Salvador Dalinë? / Violeta Murati
361 Shima, veprat kundër diktaturës : piktori Alush Shima publikon për herë të parë një katalog me 500 grafika / Yllka Lezo
362 Artisti që jeton ende fëmijërinë : [Agim Sulaj prej vitesh është artisti që jeton mes pikturës dhe karikaturës, prej vitit 1995 jeton në Itali] / Oliverta Lila
363 Lasgushi i pozoi vetëm Tasos : [piktori Anastas Kostandini, ka pikturuar poetin Lasgush Poradeci] / Tomi Mato
364 [ Çatin] Saraçi [Oskar] Kokoschka-s : Nderi është thembra ime e Akilit : [letërkëmbimi midis dy personaliteteve ofrohen nga studiuesi Ferid Hudhri, dorëshkrime që u dhuruan nga Elisabeth Milburn] / Elsa Demo
365 Duke kujtuar Edison Gjergon : [1939-1989] / Islam Spahiu; Elsa Demo
366 " Gjithmonë gëzimin tim e kam ndarë me të sëmurët" : [me mjekun dhe piktorin] / Petraq Cici; Gjergji Lako
367 Ngjyrat e Ballkanit, konceptet e saj për artin : [Zake Prelvukaj, piktore]
368 Lin Delija piktori kryeneç, që nuk pranoi të përshtatet : një meditim mbi artistin shqiptar që pushtoi artin italian / Suzana Kuka (Varvarica)
369 Diversiteti i formave / Genc Mulliqi; Milena Selimi
370 Lin Delia, frati që u bë piktor dhe u arratis nga diktatura komuniste / Ambrozio Martini; Suzana Kuka (Varvarica)
371 Një fitore kushtuar dështimit : [Driad Zeneli, fitues i konkursit "Trieste Conteporanea"] / Driad Zeneli; Arjola Hekurani
372 Me pikturën kompesoj lirinë që më mungonte / Ali Oseku; Denisa Kona
373 " Si i shkela me këmbë oborret mbretërore të Evropës" : [piktori rrëfen për jetën mes Tiranës, Firences dhe Nju Jorkut] / Arben Morina; Leonard Veizi
374 Anri Sala, trishtimi i kopshtit zoologjik të Tiranës / Admirina Peçi
375 Ekspozitë me vepra të Ibrahim Kodrës në Milano
376 Picasso i rrëfyer nga një grua : [modelja e piktorit: Getrude Stein] / Oliverta Lila
377 Në kërkim të vetvetes : [Gazmend Leka] / Oliverta Lila
378 Imazhi i një artisti : [Pablo Pikaso] / Edmond Gjikopulli
379 Piktura religjioze, kahu i "errët" i Idromenos : [Kol Idromeno, 1883-1924] / Ermir Hoxha
380 Turizmi vret artin, bëhet pikturë komerciale / Mimoza Arapi; Dhurata Hamzai
381 Dhimitër Prifti, piktori i ngjyrave të ngrohta : [prej 10 vitesh piktori jeton në Toronto të Kanadasë] / Ndini R. Bardhi
382 Kur Djalli dhe Njeriu ecin përdore : poligamia dhe morali i malësorit në veprat e piktorit : [Kolë Idromeno, (1860-1939), veprat religjioze] / Ermir Hoxha
383 Gertrude Stein : pikasje pikasiane mbi zbuluesen e gjenive / Krenar Zejno
384 Kthehet piktori i ngjyrave : Dhimitër Prifti, piktori shqiptaro - kanadez, hap ekspozitë persoanle në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë / Arjola Hekurani
385 Kthehet piktori i ngjyrave : Dhimitër Prifti, piktori shqiptaro - kanadez, hap ekspozitë persoanle në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë / Fatmira Nikolli
386 Piktori i dashuruar pas Shkodrës : homazh për "piktorin e popullit" Ismail Lulani / Flori Slatina
387 Beqir Balluku më ndihmoi të pikturoja : [Sotiraq Xega, piktor] / Pëllumb Çuni
388 Rrëfim për shqiptarët e piktorit serb : [Paja Jovanoviç, 150 vjetori i lindjes] / Arjola Hekurani
389 Misteri i çmendurisë së Van Gogh
390 Modernisti i kujdesshëm, i kursyer... : Piktori Danish Jukniu / Suzana Kuka (Varvarica)
391 Piktori që na mësoi të vështronim prapa fasadave : Bajram Mata / Huzri Hoxha
392 Shima - artist i kundërt : [piktori Alush Shima, portret] / Ylli Drishti
393 Ju rrëfej jetën time nga Kanina në Vjenë / Fate Velaj; Zenepe Luka
394 Pikturat kundër diktaturës që i fsheha në tavanin e shtëpisë : [Botohet albumi me titull "Shima - artist i kundërt", përgatitur nga studuesja Suzana Varvarica Kuka] / Alush Shima; Admirina Peçi
395 Rrezeart Galica, arti që fillon nga posedimi i teknologjive : [ekspozitë personale e artistit] / Dhurata Hamzai
396 Një çam në Shkodër : me rastin e 70 vjetorit të vdekjes së Kolë Idromenos / Qerim Vrioni
397 70 vite nga vdekja e Kol Idromenos / Fatmira Nikolli
398 Si nisa të vizatoj Mona Lizën dhe Stalinin : flet për "Telegraf", piktori korçar / Genti Proko; Pëllumb Çuni
399 Homazh për artistin Ismail Lulani : me rastin e 7 vjetorit të vdekjes së piktorit / Arminda Laçej
400 Michelangelo, artist dhe njeri : letrat dërguar artistit e ripikturojnë imazhin e tij prej vetmitari / Alfred Beka
401 Qafzezi Robert : Misioni im, ura e dyfishtë Paris-Tiranë : regjisori dhe piktori i njohur shqiptaro-francez flet për jetën dhe krijimtarinë artistike : [artisti jeton në Francë] / Robert Qafzezi; Julia Vrapi
402 Onufri dhe "misteret" e tij : [veprat e ikonografit] / Mustafa Arapi
403 Post Onufri Jury : [Hasan Nallbani] / Suzana Kuka (Varvarica)
404 Konak fjale art me piktorin Zini Veshi / Zihni Veshi; Krenar Zejno
405 S'ka më tempullarë, të gjithë e dimë të vërtetën! : piktori rrëfen çdo ditë të punës së tij, tregu dhe blerja nga koleksionistët / Gazmend Leka; Violeta Murati
406 " Ministri i Kulturës, duhet të rrethohet nga artistë" : [Skënder Kamberi, "Piktor i Popullit", intervistë] / Skënder Kamberi; Rozeta Pisku
407 Hasan Nallbani : ka ikur koha e pikturës konservatore : [intervistë me piktorin, fitues i çmimit "Onufri"] / Hasan Nallbani; Fatmira Nikolli
408 Ironia rrëzon Monumentet!? : [Ekspozita "Hipertrofia"; kthimi i skulpturave monumentale në tablo me sens ironik e metaforik] / Ardian Isufi; Violeta Murati
409 Erotikë pemësh në zemër të Parisit : [piktori me origjinë shqiptare Omer Kaleshi] / Luan Rama
410 Ibrahim Kodra, mjeshtër i madh i penelit dhe Nder i Kombit
411 " Një klithmë" në kanavacë : [Edvard Munch, piktor, (1863-1944)]
412 Fjongo lidhur rreth një bombe : Frida Kahlo pikturoi jetën, ekzistencën e saj, një torturë fizike të cilën ajo e shndërroi në art autentik. ekspozita personale në Bruksel / Veronike Prat
413 Mpikësi i kohës : meditime për akuarelet e piktorit Sotiraq Kuqali / Vladimir Toroveci
414 Kujdesi i "dy bijve" të Kodrës... [administrimi i veprës artistike të Ibrahim Kodrës] / Fatos Faslliu; Suzana Kuka (Varvarica)
415 Koha për shkëlqimin e një antiheroi italian : [Mikelanxhelo Merisi da Caravaggio] / Michael Kimmelman
416 Një fund i mitit të shpirtit të torturuar : [piktori Vincent Van Gogh] / Fisun Guner; Ben Andoni
417 Anatomia e tiranisë në telajon e Alush Shimës : kumtet filozofike të një identiteti pikture / Përparim Kabo
418 Anatomia e tiranisë në telajon e Alush Shimës : kumtet filozofike të një identiteti pikture / Përparim Kabo
419 Andy Warhol : mes telajos dhe dollarit / Enton Panariti
420 Si e pikturova Enver Hoxhën pa e takuar asnjëherë / Zef Shoshi; Albert A. Zholi
421 Mallin për Shqipërinë e kam unë, jo pikturat e mia : një jetë mes Tiranës, Parisit, Prishtinës e artit / Zamir Mati; Flora Nikolla
422 Në Shqipëri nuk ka galeri serioze : [Hasan Nallbani, piktor] / Hasan Nallbani; Mujë Buçpapaj
423 Mbi veprën e piktorit Met Baçi / Fatmir Minguli
424 Ati, biri dhe piktura e shenjtë : [ekspozitë e piktorit Helidon Haliti] / Roland Gjoza
425 Ekspozita e piktorit Nazmi Hoxha u fal buzëqeshje njujorkezëve : një udhëtim me penel përmes stinëve në Nju-Jork / Dalip Greca
426 Theodhosi, rrugëtimi nga jeta e Bllokut në minierën e Kurbneshit : [Ekspozitë e piktorit Arben Theodosi; edhe pjesë nga botimi "Sfidë ndaj kufijve'] / Alma Mile
427 Fasadat e Tiranës dhe muri i Berlinit : [Helidon Gjergji, arti pamor] / Helidon Gjergji; Diana Marrone
428 Lin Delija : françeskani që fliste me gjuhën e ngjyrave
429 Për Lin Delinë / Anna Dell'Agata
430 Profetikja në artin e Lin Delisë / Ismail Kadare
431 Arti i Lin Delisë / Antonella Muzi
432 Arrratisja e Lin Delisë prej Shqipnijet më 29 korrik 1948 / Ambrozio Martini; Arben Marku
433 Lin Delija : nji artist / Renato Civello
434 Lin Delija : neorealizmi ndërmjet trashendencës dhe së vërtetetës / Guerrino Mattei
435 Il tormento religioso di Lin Delija / Grazia Maggi
436 Pse Lin Delija nuk i ngjan askujt / Fosca Colli; Robert Prennushi
437 Lin Delija ad osimo per la prima volta / Rosalba Roncaglia
438 Lin Delija dhe vështrimi i tij prej artisti mbi Androdokon / Fabio Grossi
439 Kujtimi i Lin Delisë / Armando Nicoletti
440 A visitor in Lin Delija's studio / Gianlorenzo De Carlis; Pat Grimshaw
441 Nga jeta dhe vepra e Lin Delisë (1926 - 1994) / Persida Asllani
442 Van Dyck në oborrin e dozhëve Durazzo : [familja Durazzo dhe lidhja me piktorin Van Dyck]
443 Timoni filozofik i Etit : [Piktori kosovar Jetullah Haliti] / Ilir Muharremi
444 Alkimia artistike e Gazmend Lekës / Mustafa Ferizi
445 Dy sensibilitete të reja të artit tonë pamor : [Artan Hajrullahu e Jeton Muja në Galerinë e Arteve të Kosovës] / Mustafa Ferizi
446 Vepra e Klement Zoraqit, pushtohet nga monumentet : ekspozita në Berat e piktorit / Klement Zoraqi; Fatmira Nikolli
447 Kumti poetik i veprës së Omer Kaleshit : Omer Kaleshi në optikën e kritikës franceze : [piktori me origjinë shqiptare] / Luan Rama
448 Arti i veçantë i Lec Shkrelit : [ekspozitë] / Thimi Nika
449 Omer Kaleshi : si ndikuan partizanët e ballistët në veprën time : promovohet një vepër me poezi dedikuar piktorit shqiptar / Fatmira Nikolli
450 Shabani, ekspozitë me portretet e njerëzve të rrugës : [Rakip Shabani, piktori akuarelist] / Rakip Shabani; Alma Mile
451 Arti utopik në Bosnjën e pasluftës : ["Utopitë individuale", ekspozitë e piktores Lala Rascic] / Lala Rascic; Jorida Pasku
452 Amaneti i babait tim për galerinë... : piktori Buron Kaceli / Buron Kaceli
453 Artisti që jeton kohën e vet : [ekspozitë e piktorit Edi Hila] / Zef Paci; Elsa Demo
454 Me mirësjellje i kërkoj shtetit ekspozimin e rekordeve, asnjë qindarkë : [piktori rrëfen vështirësitë për të arritur në "Guinness" me veprat e artit] / Saimir Strati; Julia Vrapi
455 Profetikja në artin e Lin Delisë : [piktor] / Ismail Kadare
456 Shkëlqim Meçaj
457 Lin Delija : neorealizmi ndërmjet trashendencës dhe së vërtetetës / Guerrino Mattei
458 Lin Delija vjen thjesht si artist : ekspozita "Rrugëtime paralele" e Lin Delisë hapet më 3 qershor në Muzeun Historik Kombetar / Elsa Demo
459 Lin Delia, artisti i madh "kthehet" në atdhe : vepra e një prej piktorëve më të rëndësishëm shqiptarë, vjen në një nga ekspozitat më të plotë të tij në Shqipëri, në Muzeun Historik Kombëtar / Armando Nicoletti
460 Françesko Goja, mistika dhe revolta e një peneli të sëmbuar / John Sevigny; Ben Andoni
461 Pse Lin Delija nuk i ngjan askujt : ekspozita "Rrugëtime paralele" e Lin Delisë në Muzeun Historik Kombetar / Fosca Colli; Robert Prennushi
462 Vjen në atdhe me një seri antologjike në pikturë : ekspozita "Rrugëtime paralele" e Lin Delisë në Muzeun Historik Kombetar / Izaura Ndoj
463 Delia për herë të parë në Tiranë me veprën e plotë : ekspozita "Rrugëtime paralele" e Lin Delisë në Muzeun Historik Kombetar / Alma Mile
464 Lind Delija duhet të hyjë në artin shqiptar : ekspozita "Rrugëtime paralele" e Lin Delisë në Muzeun Historik Kombetar / Oliverta Lila
465 Pse zgjodhi Antrodokon... : [piktori Lin Delia] / Fabio Grassi
466 Piktori i madh gjerman në qelitë e Tiranës : ç'farë e lidhte piktorin Hans Troshel me inxhinierin dhe piktorin Spiro Vllahu : [rrëfime të ambasadorit gjerman të '87-'90, Werner Daum] / Ylli Polovina
467 Krijimtaria e një artisti në 60-vjetorin e tij : [Mustafa Arapi, portret] / Arben Manço
468 Realistja e kohëve postmoderne : Albana Shoshi / Suzana Kuka (Varvarica)
469 Arvanitasit e Peter von Hess-it : heronjtë shqiptarë në luftën për çlirimin e Greqisë nga Turqia, ashtu siç i ka lënë në litografët në Muzeun "Benaqi", piktori gjerman Peter von Hess / Frederik Stamati
470 Vizatimet e panjohura të Jakup Kerajt : dosja e piktorit [shkodran] / Neziha Keraj; Oliverta Lila
471 Stinët e Pashk Përvathit në Galerinë e Arteve : piktori ekspozon 60 punime të viteve të fundit / Alma Mile
472 Salvador Dali rrëfen jetën sekrete : [portret i vetvetes (1904-1989)]
473 Semiotika në punët e Lin Delisë : Delia, piktori italo shqiptar me famë botërore / Qamil Gjyrezi
474 Frymëzimi më shtohet kur mendoj se i përkas një kombi vital / Jetmir Pjetërnikaj; Albert A. Zholi
475 Piktori për Nobel?! : [Parlamenti Europian e propozon për çmim] / Jetullah Haliti; Violeta Murati
476 Në kërkim të portretit [të humbur] të At Zef Pëllumbit : [piktori Arben Theodhosi] / Aida Tuci
477 Pikturat e mia në pallatin mbretëror të Suedisë / Fatos Aliu; Qazim Shehu
478 Emrin ma zgjodhën pas një shorti me letra / Flutura Maçi; Afërdita Kelmendi (Saracini)
479 Ku e kundështoj Maks Velon : skulptori në polemikë me piktorin e arkitektin Maks Velo / Genti Tavanxhiu; Alba Kepi
480 Kam gdhendur skulptura kockash në burg : hapet në Galerinë e Arteve, ekspozita vetjake e piktorit / Valeri Dyrzi Tarasov; Arjola Hekurani
481 Veprat e humbura : një defiçit serioz i Historisë së Artit Shqiptar : [arti shqiptar në vitet 1880-1920] / Ermir Hoxha
482 " Më vjen keq" Las Vegas, por ca gjëra nuk mund të mbeten sekret... ekspozitë e piktorëve shqiptarë Shpresa Beqiri e Nikolet Vasia në SHBA / Gjekë Marinaj
483 [ Ismail] Lulani artist me përmasa ndërkombëtare : [ne shkrim jepet edhe portreti i figurës historike Sulço Beg Bushati, realizuar nga piktori] / Qamil Gjyrezi
484 Mendja eko! : [piktorja Liljana Cefa] / Qamil Gjyrezi
485 Një vepër me një dashuri altruiste : [krijimtaria e piktorit Met Baçi] / Myzafer Berberi
486 " Ja pengu që më la babai im, Vangjush Mio" / Rozeta Mio; Alba Filipi
487 " Letërsia dhe piktura kanë lidhje gjaku" : [piktori Anastas Konstandini] / Anastas Kostandini; Klaudia Hasanllari
488 Institucionet shtetërore, të vlerësojnë mendimin intelektual në art dhe kulturë : piktori i njohur tregon se politikat kulturore duhet të jenë më efikase në zhvillimin e artit / Arben Morina; Julia Vrapi
489 Ata që më dënuan, vizituan ekspozitën time : piktori u kthye në Shqipëri pas 20 vjetësh / Valeri Dyrzi Tarasov; Alma Mile
490 Sefedin Agolli, "babai" i pikturës shqiptare me spatul / Fatmir Terziu
491 Ka një liri që jep gëzim : [ekspozitë e piktorit Lekë Tasi] / Lekë Tasi; Elsa Demo
492 Puna ime, nga portretet e Enverit e Mehmetit, deri te Agolli e Kadare : piktori i njohur i portreteve rrëfen për punën në Pallatin e Brigadave / Ndini R. Bardhi; Leonard Veizi
493 Makthet që përjetova nga hetuesia në Spaç : me dy librat "Hetimi" dhe "Spaçi", Velo mbyll ciklin e tregimeve të burgut / Maks Velo; Alma Mile
494 Ja si do t'i ngremë varret e Ismail Qemalit e Ferid Pashës në Kaninë : piktori i njohur rrëfen për iniciativën e tij për të rimëkëmbur një nga kështjellat më të lashta shqiptare / Arben Morina; Leonard Veizi
495 Taso Poradeci në jetën artistike të Prishtinës : shënime rreth ekspozitës së çelur këto ditë në galerinë e arteve të Ministrisë së Kulturës të Kosovës / Skënder Demolli
496 Rafaeli, dy të premte dhe një gjeni : [piktori] / Enton Panariti
497 Piktor e gdhendës në dru i shek XVIII : homazh për një artist të shquar, Theodhor Grundi / Dhimitër S. Shuteriqi
498 Albana Shoshi, piktorja e fotorealizmit në Shqipëri / Suzana Kuka (Varvarica)
499 Tabloja e 1846 me një histori të pazakontë aristokratësh : ["Grua shqiptare", kryevepra e bukurisë femërore shqiptare e piktorit të famshëm vjenez Johann Frankenberger, u shit në një ankand në Virgjinias në SHBA] / Fotaq Andrea; Dritan Muka
500 Përvjetori i Abdurrahim Buzës : [105 punime të paekspozuara më parë të cilat i përkasin viteve 1928-1986] / Kujtim Buza; Arjola Hekurani
501 " Bulëzimi", në dy degë të artit : Jetmir Pjetërnikaj, piktor dhe aktor / Murat Gecaj
502 Proza e shkurtër e burgut, Velo e paraqet në dy vëllime : "Hetimi"; "Spaçi" / Elsa Demo
503 Abdurrahim Buza, pararendësi i artit modern në Shqipëri : [ekspozitë me punime të piktorit] / Mustafa Arapi
504 Më propozonin çmendinë, për të mos bërë burg : njeriu shumë dimensional, Velo, promovoi dje në mbrëmje dy vëllimet e tij "Hetimi" dhe "Spaçi" / Maks Velo; Ilda Lumani
505 Picasso sipas Gertrude Stein / Blerina Goce
506 Gruaja, një subjekt që nuk shter : fotografja, pasardhësja e Gjon Milit ekspozon për herë të parë në Tiranë, 80 fotografi, dedikuar të gjitha gruas / Mimoza Veliu; Alma Mile
507 Rreth viteve '72 ndodhi reprezalja në art : flet piktori dhe pedagogu / Gazmend Leka; Albert A. Zholi
508 Artisti që kishte përqafuar artin perëndimor, në Shqipërinë e izoluar komuniste : Llambi Blido, piktori i verbër që krijon tablo mahnitëse / Ilmi S. Qazimi
509 Mjeshtri i madh i vizatimit shqiptar : Gazmend Leka / Ylli Drishti
510 Misteret e pambarësisë te vepra e piktorit Muhamet Mahilaj / Fation Kalo
511 Piktori modern me veshje "skandaloze", që pëlqehej nga të gjithë : Ibrahim Kodra, piktori, të cilin Pikasso e vlerësonte me nota të larta / Rakip Shabani
512 Inkoherenca e Chagall-it : [Marc Chagall, piktor] / Edison Çeraj
513 Bukuri për frikë si e Caravaggios : [premierë në TKOB] / Toni Candeloro; Jorida Pasku
514 Shqipja, një piktore e re me synime të përmasave të mëdha : [Shqipe Hada] / Asllan Dibrani
515 Një njeri, sa një qytet! : nga takimet me Kodrën, në Milano (me rastin e pesëvjetorit të vdekjes së piktorit] / Bajram Sefaj
516 Këngë epike për një shqiptar të vërtetë : [ekspozitë e piktorit Gjergji Lako, portrete të figurave historike shqiptare] / Xhevahir Shtupa
517 Si u bëra piktor, unë, njeriu që u rrita në një kasolle me kashtë në Bubullimë të Lushnjës : [skicë autobiografike] / Ndini R. Bardhi
518 Në Malaga, te Picasso : shënime nga vizita në tre muze në Madrid dhe Malaga, vendi që e ndoqi pas kudo Picasson, mjeshtrin i cili me një penel, dominoi njerëzimin / Maks Velo
519 Si e kam njohur Koliqin e Camajn : piktori tregon për evoluimin e pikturës së tij, nga figurative në abstrakte. Artisti hap "Shejzat", të parën ekspozitë në Tiranë / Gjelosh Gjokaj; Alma Mile
520 Miqësia ime me Ernest Koliqin e Ibrahim Kodrën : piktori tregon për evoluimin e pikturës së tij, nga figurative në abstrakte. Artisti hap "Shejzat", të parën ekspozitë në Tiranë / Gjelosh Gjokaj; Fatmira Nikolli
521 E bardha dhe e kuqja e Etit : [Jetullah Haliti, piktor] / Xhevahir Shtupa
522 Akti piktural i Bujar Lucës : piktori Bujar Luca, dy vjet më parë mori çmimin e Akademisë së Arkitekturës franceze / Luan Rama
523 Muret e Editit : [piktorja Edit Mulaj] / Jorida Pasku
524 Librandi është deti : një piktor shqiptar në Athinë, Librand Dhrami / Miho Gjini
525 Mjeshtri i madh i pikturës shqiptare : [Fatmir Haxhiu, 10-vjetori i vdekjes] / Flori Slatina
526 Përkushtimi, leva që më ka bërë të suksesshëm : piktori rikthehet pas disa vitesh në Galerinë Kombëtare të Arteve me një ekspozitë personale / Gazmend Leka; Izaura Ndoj
527 34 mëkatet e Gazmend Lekës : [ekspozitë e piktorit] / Ylli Drishti
528 Jam pjesë e tablove të mia, si dëshmitar i realitetit : piktori rikthehet në Galerinë Kombëtare me një ekspozitë personale me histori vetjake dhe shoqërore / Gazmend Leka; Julia Vrapi
529 Nympheas-t e Claude Monet-së. Impresione nga mjeshtri i impresionizmit / Mira Meksi
530 Arti simbolik i piktorit Gazmend Leka / Ndini R. Bardhi
531 Mulliqi nisi një histori të pandalshme : [Muslim Mulliqi, piktori kosovar] / Suzana Kuka (Varvarica)
532 Ngjyra e detit : si homazh për piktorin Vangjush Mio në 120 vjetorin e lindjes / Qerim Vrioni
533 Arti që i referohet shpirtit estetik : në Galerinë e Arteve të Kosovës, në Prishtinë, u promovua ekspozita personale e piktorit Pashk Përvathi (1958), i cili solli bukurinë e peizazhit shqiptar / Mustafa Ferizi
534 " Dy rrugët" e Kol Idromenos : pse kryevepra u la në harresë / Besi Bekteshi
535 Të bërit pikturë duket si një magji : flet piktori i 140 ekspozitave brenda dhe jashtë vendit : "Ne piktorët rrëfehemi tek publiku për mëkatet tona" / Gazmend Leka; Mentor Hoxha
536 Jeta një rreth që duhet të mbyllet : [intervistë me piktorin] / Gjelosh Gjokaj; Jorida Pasku
537 Fatmir Haxhiu : art në telajo
538 Krijimtaria mes Shqipërisë dhe Gjermanisë : piktori Sali Allmuça
539 Piktori pa asnjë pikturë : sot në Muzeun Historik Kombëtar, Salla e Mesjetës, kujtohet dhjetë vjet pas vdekjes, Fatmir Haxhiu, i njohur si piktor batalist / Roland Gjoza
540 10 vjet pa Fatmir Haxhiun, piktorin e luftërave shqiptare : sot në Muzeun Historik Kombëtar, Salla e Mesjetës, kujtohet dhjetë vjet pas vdekjes, Fatmir Haxhiu, i njohur i piktor batalist / Suzana Kuka (Varvarica)
541 Beteja e Kosovës : [piktori Fatmir Haxhiu] / Suzana Kuka (Varvarica)
542 Tragjizmi lirik i një piktori : [ekspozita "Shejza" e piktorit Gjelosh Gjokaj] / Ndini R. Bardhi
543 " Turbullirat" e Parisit në Tiranë : shfaqen në Tiranë vizatimet e pikturat e Arben Golemit. Arkitekti dhe piktori komenton qendrimin që mbahet sot ndaj metodave klasike të mësimdhënies / Arben Golemi; Jorida Pasku
544 Vangjush Mio, i arti i vjeshtës ! : esse personazh / Raimonda Moisiu
545 Muslim Mulliqi, "premiera" e piktorit në GKA : çelet sot në Tiranë ekspozita e parë vetjake e pionierit të artit modernist shqiptar, titulluar "Muslim Mulliqi, Vepra 1970-1990" / Aida Tuci
546 Ngërçet e kohës dhe imazhet lirike të piktorit Muslim Mulliqi : [ekspozitë e piktorit kosovar në Galerinë e Arteve Figurative] / Ndini R. Bardhi
547 Muslim Mulliqi një "Çështje" : momenti më i artë krijues i Muliqit, piktorit ekspresionist nga Kosova prezantohet në Tiranë në Galerinë Kombëtare të Arteve / Violeta Murati
548 Si Beogradi ia "mbyllte" rrugët Muslim Mulliqit : ekspozita "Muslim Mulliqi - Vepra 1970-1990" në GKA / Visar Mulliqi; Aida Tuci
549 Pikturat e tim eti ishin më të sigurta në Tiranë : djali i piktorit të njohur kosovar Muslim Mulliqi tregon mbi veprën e të atit. 30 pikturat e ekspozuara në Galerinë Kombëtare të Arteve / Visar Mulliqi; Oliverta Lila
550 Nga Mulliqi te Rusinovci : [arti pamor në Kosovë në vitet '50-'90, të përbashkëtat dhe veçoritë me artin pamor në Shqipëri] / Suzana Kuka (Varvarica)
551 Procesioni : [historia e Merita Jahajt, piktorja nga Kosova e cila ekspozon në Tiranë tri nudo për të nderuar kujtimin e një familjari që iu gjetën eshtrat 10 vjet pas Luftës në Kosovë] / Elsa Demo
552 Zona e Orionit : piktori në Edicionin e 54 të Bienales Nderkombëtare të Artit në Venecia, 1 qershor - 27 Nëntor 2011 / Orion Shima; Elsa Demo
553 Merita, terapi me pikturë : [piktorja kosovare Merita Jaha] / Alma Mile
554 I paparashikueshëm Xhevdet Xhafa : piktor / Suzana Kuka (Varvarica)
555 Koha për arketipë të rinj! / Mustafa Ferizi
556 " E kam frikë vdekjen, jam i paplotësuar" : [intervistë me piktorin] / Gazmend Leka
557 Pikaso dhe Braque-u / Edison Çeraj
558 Loja e ngjyrave të piktorit Admir Përvathi / Izaura Ndoj
559 Piktori arvanitas, i pasionuar pas figurave shqiptare (Niko Egonopulos 1907 - 1985) / Arben P. Llalla
560 Epikja dhe tragjikomikja në tablotë e piktorit të popullit Ismail Lulani / Skënder Strica
561 Besim Lutolli ose fuqia unike e ngjyrës / Naime Beqiraj
562 Pse ike, Mustafë?! : [in memoriam të artistit Mustafa Ferizit] / Bajram Sefaj
563 Piktori që u edukua sipas modeleve të traditës më të mirë të shkollave të mëdha të pikturës : dhjetë vjet pa Fatmir Haxhiun / Llambi Blido
564 Përndjekja e piktorit Edison Gjergjo, provokimet e shokëve dhe përgjimet / Shpëtim Koli
565 Cila e vërtetë e Hilës? : [intervistë me piktorin për ekspozitën "Viti 11"] / Edi Hila; Violeta Murati
566 Më takon të mos jem indiferent : [intervistë me piktorin për ekspozitën "Viti 11"] / Edi Hila; Elsa Demo
567 Arrestimi dhe përndjekja deri në vdekje e Edison Gjergos / Shpëtim Koli
568 Pse Muslim Mulliqi? : [mbi veprën e piktorit] / Elsa Demo
569 Kodra [Ibrahim] më parë në Kosovë se në Shqipëri? / Suzana Kuka (Varvarica)
570 Ngjyra të buta në Sicili : [piktori Alfred Mirashi]
571 Ngërçet e kohës dhe imazhet lirike të piktorit Muslim Mulliqi : [krijimtaria e piktorit kosovar në vitet 1970-1990] / Ndini R. Bardhi
572 Drama e piktorit të "Qiell dhe Ferr". Qasje biografike për Hans Troschel, piktorit dhe artistit grafik : [rreth librit "Maler in Himmel und Hölle"] / Karl Reddemann
573 Rrënjët në Gjakovë e Mitrovicë, pikturën në Tiranë : Ali Oseku, piktor / Suzana Kuka (Varvarica)
574 Lindur në diktaturë : [historia përmes dëshmive personale, rrëfim i piktorit] / Stefan Taçi
575 Unë jam në shumë gjendje : bisedë me Ali Osekun, për të parën ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Arteve : [intervistë] / Ali Oseku; Elsa Demo
576 Misteri i natyrës në pikturën e Ali Osekut : rreth ekspozitës vetjake të hapur në GKA / Ndini Bardhi
577 Gjithë jeta është piktura ime : intervistë me piktorin / Ali Oseku
578 Nysret Salihamixhiqi i panjohur në Shqipëri : [intervistë me piktorin] / Nysret Salihamxhiq; Rrezeart Galica; Suzana Kuka (Varvarica)
579 Mendimi i heshtur! : [piktori Ali Oseku] / Violeta Murati
580 Misteri i natyrës dhe vepra e piktorit të njohur Ali Oseku / Ndini Bardhi
581 Një piktor pa "Ekspozitë".... / Stavri Çati; Eri Baço
582 Prishtina, rikthim si në shtëpinë time : Gjelosh Gjoka, piktori kosovar / Suzana Kuka (Varvarica)
583 Arnautët e Egjiptit në penelin e francezit Gerome : piktori Gerome iu përkushtua më shumë se të gjithë temës shqiptare / Luan Rama
584 Tani që Itaka shkon drejt Uliksit të saj : trinia e mbresave duke lexuar poezitë e Jan Michal Stuchly / Visar Zhiti
585 " Lindur në diktaturë", muza e historisë : [ekspozitë e piktorit Stefan Taçi] / Izaura Ndoj
586 Rinia ime e çmendur, që më çoi në burg : [piktori Ali Oseku] / Ali Oseku; Fatmira Nikolli
587 Dimensionet përtej ngacmimeve... : [piktorja Anila Kati] / Anila Kati; Blerina Goce
588 Ja si e rizbuluam Onufrin në Maqedoni : reportazh / Moikom Zeqo
589 Meteforat e ngjyrave universale : [simbiozat artistike të një piktoreje dhe shkrimtareje, Miradije Ramiqi] / Bardhyl Maliqi
590 Nënë Tereza dhe Enveri, ja bashkëjetesa e tyre pas "sherrit" ideologjik : piktori Stefan Taçi sjell figurat historike nëpërmjet ekspozitës "Lindur në diktaturë" / Stefan Taçi; Leonard Veizi
591 Liria, hapësira dhe poezia në pikturën time : [Ali Oseku] / Ali Oseku; Aida Tuci
592 Në pikturë gjej veten, gëzimin qetësinë shpirtërore, sigurinë e jetës : [piktori Gëzim Tirana] / Gëzim Tirana; Albert A. Zholi
593 Nuk kam qenë serioz me pikturën time : [Ali Oseku] / Ali Oseku; Oliverta Lila
594 Piktori i "provincës" : [Ndue Pepa] / Miho Gjini
595 Ibrahim Kodra, që Pikasso e vlerësonte në mënyrë të veçantë : piktori shqiptar që ka shpërndarë 6 mijë punime në 5 kontinente / Rakip Shabani
596 Imitatorët kanë pushtuar skenën e artit : Bedim Berisha, piktor : [nga biseda me piktorin] / Bedim Berisha
597 Të kuptosh pikturën Ali Osekut / Ermir Hoxha
598 Pikturoj për zemrën dhe jo për gjendrat! : [piktori Ali Oseku flet për punimet e ekspozitës] / Ali Oseku; Violeta Murati
599 Vendlindja si pika e Arkimedit ku mbështet lapsin për të lëvizur një botë të tërë : shënime për ekspozitën personale me 111 vizatime të piktorit të merituar Anastas Konstandin / Skënder Demolli
600 Fjalët dhe ngjyrat, dy botë jetësore : [piktori Gjelosh Gjokaj, përmes librit të autorit Halil Kqiku, "Maestro Gjelosh Gjokaj"] / Violeta Allmuça
601 Omer Kaleshi : kozmologji e kokave në kuq dhe zi / Luan Rama
602 Bukurosh Sejdini, bukuria e pikturës shqiptare : me rastin e 95 vjetorit të lindjes / Flori Slatina
603 Huzri Hoxha, piktori që shkrin në një realizmin dhe mistiken / Dukagjin Hata
604 Ngjyrime në Apoloni : [ekspozitë e piktores Merita Jaha, çelur në qytetin antik të Apolonisë] / Suzana Kuka (Varvarica)
605 Theva protokollin për t'i dhuruar kryeparlamentares austriake portretin e Nënë Terezës / Gjovalin Paci; Leonard Veizi
606 Taso, portreti njeri dhe peizazh : [piktori Anastas Kostandini, ese] / Kopi Kyçyku
607 Jeta shqiptare brenda një studioje piktori : Huzri Hoxha, simbolikat e një pikture / Adriatik Kallulli
608 Ju rrëfej Parisin, si jetova 28 ditë pa bukë dhe nuk u tërhoqa / Robert Qafzezi; Leonard Veizi
609 Lidhja ime me kopertinat e Kadaresë : piktori i mirënjohur, rrëfen për jetën dhe veprën e tij në Itali / Shpend Bengu; Helena Halilaj
610 Sadik Kaceli, piktor i elegancës etnografike / Abaz Hado
611 Piktor i folklorit dhe etnografisë : Kol Idromeno / Abaz Hado
612 Realizëm dhe romantizëm folklorik : Arti pas Rilindjes. Simon Rrota artisti që tërë krijimtarinë ja kushton pasqyrimit të subjekteve intime folklorike dhe familjare / Abaz Hado
613 Intermexo në vargje dhe pastel : Maks Velo, "Paris [album] : dessins" / Luan Rama
614 Simon Rrota, etnosi dhe piktura e panjohur : piktori shkodran dhe studimi i trevës në punimet e tij / Besi Bekteshi
615 Piktor i gjendjes specifike shpirtërore : në 73-vjetorin e lindjes së piktorit Kadrush Rama / Flori Slatina
616 Piktura është magji, është një art që të mbërthen / Aleksandër Dragoti; Albert A. Zholi
617 Në '76-n më arrestuan kur bëja dekorin e ditëlindjes së Enverit : historia e piktorit të talentuar që përfundoi në qelitë e Spaçit / Islam Spahiu; Fatos Veliu
618 Imazhe të fuqisë folklorike : [tabloja "Mic Sokoli" (1976) e piktorit Sali Shijaku] / Abaz Hado
619 Intermexo në vargje dhe pastel : Maks Velo / Luan Rama
620 Një ekspozitë mbresëlënëse : Petraq Cici në ekspozitën e tretë personale në Galerinë e Arteve Pogradec / Kristaq Nanushi
621 Takimi i parë me Dritëroin, karikaturat dhe propozimi "Honoris Causa" : regjisori rrëfen për vargjet, librin dhe kontaktet njerëzore me shkrimtarin e shquar / Bujar Kapexhiu
622 Taso - portreti njeri dhe peisazh : piktori Anastas Kostandini - Taso / Kopi Kyçyku
623 Guri Madhi, ngjyra dhe frymëzim folklorik / Abaz Hado
624 Nga cila korale doli Majla Zeneli? : [portret i artistes shqiptare që jeton në Gjermani] / Miranda Haxhia
625 Piktori [Nuri] Jaupi, me penel derdh në telajo rivierën shqiptare / Xhevahir Cirongu
626 Adrian Paci për herë të parë një ekspozitë vetjake në vendlindje
627 Piktura, më vështirë në vendin tënd se në emigrim / Helidon Haliti; Ilda Lumani
628 Theatrum mundi : [Rexhep Ferri, arti modern pamor] / Gëzim Qëndro
629 Dokumente të panjohura rreth piktorëve të huaj në Pashallëkun e Janinës : [nga Arkivi i Ali Pashë Tepelenës) / Irakli Koçollari
630 Ndahet nga jeta Lucian Freud, piktori i famshëm i tablove nudo
631 Përrenjasi, piktori i mbireales poetike : në rrugën e gjatë dhe të vështirë artistike të mjeshtrit të penelit, Sulejman Përrenjasi / Zylyftar Hoxha
632 Poezia është dashuria dhe mjalti i shpirtit i shprehur në vargje : flet ish-skenpografja e RTSh-së, poetja dhe piktorja / Flutura Maçi; Albert A. Zholi
633 Piktori Llambi Blido çudit profesionistët me pikturat e tij : përurohet në Tiranë ekspozita e pikturës "Blido - 2011" në "Didart" / Lekë Tasi
634 Sprovat e pasionit : ekspozita e hapur nga piktori Llambi Blido tek galeria "Didart" në Tiranë / Besim Tula
635 Vrasja e ëmbël e natyrës : [intervistë me piktorin] / Shpëtim Kërçova; Elsa Demo
636 " Nëntori 14", besnikët e pikturës me ngjyra vjeshte : emrat e traditës së pikturës shqiptare ekspozojnë punët më të fundit / Alma Mile
637 Kam bërë piktura abstrakte edhe në komunizëm / Llambi Blido; Monda Shima
638 " Dardharja" e Zajmit, një histori e vërtetë ngritur në art : [Nexhmedin Zajmi] / Agim Janina
639 Bashkëjetesa e saktësisë me sensibilitetin : piktori Ilo Oxa / Suzana Kuka (Varvarica)
640 Piktura e tij e 2011 në Didart : Llambi Blido, u përurua në Tiranë më 3 tetor 2011 ekspozita e pikturës "Blido - 2011" / Lekë Tasi
641 Tri vajza të zhveshura të Mios ngrohin qytetin e Korçës : Roza Mio, bija e Piktorit të Popullit, çel pas 30 vjetësh ekspozitën e babait të saj / Vepror Hasani
642 Ali Qesku, nesër një tjetër ekspozitë vetjake / Flori Slatina
643 Artist honorifik i pikturës shqiptare : Vangjush Mio, ekspozite e piktorit në Galerinë e Artit të qytetit të Korçës / Suzana Kuka (Varvarica)
644 Ekspozohen 30 pikturat e fshehura : [intervistë e djalit të Guri Madhit, piktor] / Pandi G. Madhi
645 Dritëro Agolli dhe Kujtim Buza dyshja e krimit artistik : ish-i dënuari i Spaçit, Maks Velo, akuzon shkrimtarin / Maks Velo; Admirina Peçi
646 Pretendimi, Van Gogh nuk e vrau veten : piktor
647 Studiuesit "Van Gogh nuk është vetëvrarë" : portret. Jeta e piktorit më të madh që ka njohur bota
648 Buza më dënoi me vdekje ja ç'shkruante në ekspertizë : botohen faksimilet dhe teksti i plotë i ekspertizës që iu bë veprës së piktorit Maks Velo. Si ia lexoi këtë ekspertizë hetuesi dhe përjetimet e tmerrshme në qeli / Maks Velo
649 Ali Oseku, zëdhënës i bukurisë poetike : të vërtetat e mia në pikturë / Ali Oseku; Izaura Ndoj
650 Violetat e Edouard Manet / Blerina Goce
651 Pse e mbajta të fshehtë që studioja për pikturë... : piktori rrëfen si ia hoqi ambasadori serb pikturën për Kosovën më 1981 / Skënder Kamberi
652 Jam ndarë mes pikturës dhe poezisë : flet për gazetën "Nacional", piktorja, poetesha dhe profesoresha / Miradije Ramiqi; Shabaze Vishaj (Grajçevci)
653 Gara me moshën : [Vilson Kilica] / Petrit Ruka
654 Mozaikët e [Sajmir] Stratit dhe rekordet "Gines" / Agim Janina
655 Lin Delija dhe Ibrahim Kodra, ekspozita në GKA për 100 vjetorin
656 Megjithëse pa sy, nuk e kam ndalur punën krijuese : intervistë me piktorin dhe estetin e njohur / Llambi Blido; Ilmi S. Qazimi
657 Piinjolli i pikturës mes dy kohësh : flet piktori dhe pasardhësi i artistit Sadik Kaceli / Buron Kaceli; Izaura Ndoj
658 Otre la vita non sa aspetare! / Ilo Oxa; Suzana Kuka (Varvarica)
659 Uni i Ferrit : seksioni i arteve i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës ka promovuar monografinë "Rexhep Ferri" të autorit Gëzim Qendro / Besim Tula
660 Liria dhe magma poetike : ekspozita personale e artistit preshevar Hevzi Nuhiu, në Bibliotekën Kombëtare në Prishtinës / Ilir Muharremi
661 Ibrahim Kodra dhe Lin Delija bashkë në Tiranë : ekspozitë
662 Pikaso, gjithçka që kumtoi ishte liria : 130 vjetori i lindjes / Albert Vataj
663 Piktura është jetë, skenografia është luks / Pano Kondo; Izaura Ndoj
664 Ngrohtësia e natyrës shqiptare te piktori Ndini Bardhi / Jetullah Haliti
665 Salvador Dali, miti i amshuar i penelit / Albert Vataj
666 Arti i fjalës dhe shenjti i humbur : [piktura "Shenjt Oga", Onufri] / Dorina Muka
667 " Onufri 18", një pikturë e freskët e jetës moderne : u hap dje edicioni i 18-të i ekspozitës ndërkombëtare / Alma Mile
668 Skënder Puka, një piktor i harruar / Qazim D. Shehu
669 " Nëntori" i heshtur : grupimi i njohur i piktorëve, që njihen si "Nëntoristët", plotësoi këtë vit edicionin e 14-të të tij / Ben Andoni
670 Nudot e [Abdurrahim] Buzës, plaku / Ben Andoni
671 Gjovalin Paci çel ekspozitën e gjashtë me motive lirike
672 Raveli ka ditur të njëjtat përralla : [piktorja Marie-Alice Sorieul] / Elsa Demo
673 Buron Kaceli, figura njerëzore në pikturat e tij : [ekspozitë e piktorit në Shkodër] / Besim Tula
674 I preva, i shkatërrova tablotë e '74-ës : [piktura në diktaturë : [intervistë me piktorin] / Llambi Blido; Admirina Peçi
675 Ekspozitë me peizazhet e vendlindjes : [piktori Minella Tanellari] / Ulkie Sinani
676 Gjovalin Paci : penelata që depërton në një botë personazhesh / Izaura Ndoj
677 Si i ruajta dorëshkrimet e Trebeshinës dhe testamentin : [Llambi Blido rrëfen çka di për dënimet e artistëve në kohën e komunizmit] / Llambi Blido; Admirina Peçi
678 Gjashtë profile piktorësh në ekspozitën e fundvitit : artistët kanë ekspozuar në galerinë "Harmoni" / Alma Mile
679 Arti pamor vuan mungesën e një sistemi galerish : piktori i njohur flet mbi punën e tij në ekspozitën "Fjala" dhe zhvillimin e artit pamor në vendin tonë / Gazmend Leka; Julia Vrapi
680 Talentet e artit pamor shqiptar nuk duhet të imitojnë botën : [intervistë me piktorin] / Bujar Zajmi; Julia Vrapi
681 Nudot kubiste të Bujar Zajmit : [ekspozitë vetjake në Galerinë e Arteve] / Bujar Zajmi; Aida Tuci
682 E burgosa artin tim, të mos i shërbeja politikës : piktori ekspozon "tironsit" e vjetër e të rinj në GKA / Bujar Zajmi; Alma Mile
683 Poetika e vjeshtës në peizazhet e Ndini Bardhit / Mystehak Xhemali
684 Bukuria e natyrës në penelatën time : [piktori Pashk Përvathi, intervista] / Pashk Përvathi; Izaura Ndoj
685 " Ne të pasionuarit e kavaletit" : intervistë me kuratorin e ekspozitës"Nëntori" Aleksandër Filipi / Aleksandër Filipi; Ben Andoni
686 Shyqyri Sako, retrospektivë në 75-vjetorin e lindjes / Flori Slatina
687 Jakup Keraj : bota plot ngjyra që kishte në shpirt / Suzana Kuka (Varvarica)
688 Shyqyri Sako : Buza ndikoi mbi pasionin për akuarelin : "retrospektivë" rikthen Sakon me një ekspozitë në 75-vjetorin e lindjes / Izaura Ndoj
689 Pikturën e blejnë ata që e njohin, jo që kanë para : [intervistë me piktorin] / Arben Golemi; Alma Mile
690 Rrugëtimi i pafund drejt pasionit për artistin nga Gjilani : rrëfim për Jetullah Halitin (Eti) dhe artin e tij / Gëzim Llojdia
691 Pasioni përballë kontratës së pesë mijë vafteve : [ekspozitë në GKA me veprat e piktorit Ibrahim Kodra] / Elsa Demo
692 Përmbysje në Brera : e Romës dhe e Brerës? Të dyja Akademitë kanë rëndësi për historinë e artit pamor shqiptar. Intervistë me piktoren / Venera Kastrati; Elsa Demo
693 Galeria e Arteve ka larguar artistët e traditës : piktori çel ekspozitën "Tirana dje, sot dhe tradita kombëtare" / Xhevdet Dada; Julia Vrapi
694 80 punime në 80 vjetorin e lindjes së piktorit Sali Xhixha : piktori durrsak ka festuar 80 vjetorin e lindjes mes miqve, shokëve kolegëve dhe bashkëqyetarëve të shumtë
695 Mbi natyrën dhe tekniknikën e kundërpeisazhit / Orion Shima; Elsa Demo
696 Vizatimi si akt mbijetese : fjala e autorit si vetërrëfim / Anastas Kostandini
697 Të turbullohesh shpirtërisht dhe të krijosh i lirë : intervistë. Ekspozohet për herë të parë një koleksion vizatimesh 1972 - 2011 nga Kostandini / Anastas Kostandini; Elsa Demo
698 Gjashtë vjet pa Ibrahim Kodrën : publikohen 5 vepra të panjohura në Milano / Admirina Peçi
699 Pikturat i ekspozoj në muret e shtëpisë : [ekspozitë e piktorit gjirokastrit Pëllumb Puci, kushtuar vendlindjes]
700 Orion Shima, me "kundërpeisazh" në galerinë e arteve
701 Nostalgjia për natyrën, penelata e Orion Shimës / Izaura Ndoj
702 Akademiku i Breras, Francesco Poli, i çmendur pas Orionin Shimës / Violeta Murati
703 Mikropolis, një luftë e ëmbël për të gjetur veten : [intervistë me piktorin] / Anastas Kostandini; Julia Vrapi
704 Vizatimi, si akt mbijetese artistike / Anastas Kostandini
705 Finalist për çmimin "Italia Arte Contemporane" ; Ardian Paci, një ndër finalistët me vepën "The visitors" në galerinë "MAXXI" në Romë / Magdalena Alla
706 Ibrahim Kodra në duart e Mulliqit : [piktori Luan Mulliqi realizon shtatoren për artistin e madh] / Blerina Goce
707 Kodra, nga puna e parë në 1938, tek e fundit në 2006 : [ekspozita retrospektive] / Rubens Shima; Alma Mile
708 Orion Shima nuk pikturon atë që sheh, pikturon atë që ndjen / Agim Janina
709 Galerinë e Arteve e kanë braktisur dhe artistët, çmimet e konkurseve të paracaktuara : artisti dhe pedagogu i Universitetit të Arteve pohon se institucioni kulturor nuk ka një reflektim të jetës kulturore / Ardian Isufi; Julia Vrapi
710 Nga Tirana e 1938-ës në pikturën e fundit : [Ibrahim Kodra] / Oliverta Lila
711 Taso, një "rraqexhi" si Picaso / Gazmend Leka
712 Shqipëria, një periferi e botës kulturore : [intervistë me piktorin] / Anastas Kostandini; Mariana Kostandini
713 E kuqja e ftohtë e Kolombit! : [piktori Zef Kolombi] / Besim Tula
714 Henri Matisse : ana e panjohur e piktorit / Hilary Spurling
715 Piktura realiste në qytetin e Shkodrës = Realism paintings in Shkodra / Gjergj K. Frashëri
716 Tokë të mbijetuarish = Land of survivors : tracing Idromeno`s works / Gëzim Qëndro
717 Pse maestro Kodra [Ibrahim] nuk u martua kurrë : [intervistë me Luljeta Faslliun, gruaja që i ka ndenjur deri në momentin e fundit artistit] / Luljeta Faslliu; Alma Mile
718 Nikolin Ivanaj, piktor i shpirtit të njeriut : rreth ekspozitës dhe krijimtarisë artistike / Ndini R. Bardhi
719 Ndahet nga jeta Gazmend Muka, la në dorëshkrim një monografi të rrallë / Admirina Peçi
720 Lamtumira e parakohshme për Gazmend Mukën : u nda nga jeta në moshën 48 vjeçare, piktori e studiuesi / Alma Mile
721 Skicat e kampit të Tepelenës i zhdukur në vitin 1954 : shtatë skica të piktorit Lekë Previzi që dëshmojnë jetën në kampin e internimit në Tepelenë, ku ai vetë kaloi disa vite internim / Admirina Peçi
722 Hasan Reçi, mjeshtri që e shpalosi jetën nëdisa përmasa artistike / Agim Janina
723 Një njeri që përherë qëndron midis frymëzimit, talentit të penelit dhe punës : Ndini Bardhi, piktori i frymëzimit të shpirtit njerëzor / Spasse Thanasi
724 Një pan i pikturës shqiptare : [Orion Shima] / Edvin Shvarc
725 Zef kolombi, ky aristokrat i pikturës shqiptare / Stefan Taçi
726 Vangjush Mio : këngëtari më në zë i natyrës së bukur shqiptare / Gjikë Kurtiqi
727 Piktori që shkëlqente në zhanrin e portretit : [Sotir Capo] / Agron Dingo
728 Monumenti i Pavarësisë në Vlorë, vepër e realizmit socialist : [intervistë me piktorin Ali Oseku] / Ali Oseku; Fatmira Nikolli
729 Edhe Picasso, edhe kampion! : [piktori Ibrahim Kodra, në rini kampion i Shqipërisë në garat atletike të hedhjes së gjyles e të diskut] / Ahmet Shqarri
730 [Albrecht] Durer dhe misteret e veprave të tij / Oliverta Lila
731 Drita që gërryen tabutë : përsiatje mbi veprën e piktorit korçar Roland Karanxha / Vladimir Toroveci
732 Mjeshtër i madh, por i padekoruar : [Ndoc Tusha] / Marion Mardodaj
733 " Nderi i Kombit" Ibrahim Kodra sot ka datëlindjen : -ngjyra dhe poezi- / Visar Zhiti
734 Përgjigje për Mesdheun pa përjashtuar ferexhenë : ["Ngjyrat e pranverës", ekspozitë e piktorit Stefan Taçi] / Stefan Taçi; Valeria Dedaj
735 Ibrahim Kodra, universal i botës antike dhe moderne : rreth ekspozitës së pikturës "Shqipëria fantastike" / Ndini R. Bardhi
736 Ekspozita e piktores Fany Mares, një libër i hapur i jetës e kulturës meksikane / Agim Janina
737 5 vepra të piktorëve të famshëm të rizbuluara në vitin 2011
738 Boceti i pavarësisë, plagjiaturë e veprës sime / Fate Velaj; Oliverta Lila
739 Suzana Varvarica : "Udha", busulla e artistëve shqiptarë / Izaura Ndoj
740 Orion Shima, piktori i distancuar nga epoka e vet / Agron Gjekmarkaj
741 Shuhet Dhimitër Prifti, piktori i ngjyrave / Fatmira Nikolli
742 Nuk e kam braktisur penelin edhe në kohën më të vështirë : [intervistë me piktorin] / Luan Boriçi; Izaura Ndoj
743 Lin Delia, piktori i shenjtorëve të diktaturës : duke zbuluar piktorin shqiptar me famë botërore / Agron Gjekmarkaj
744 Piero Guccione, piktori i pafundësisë : dokumentari i Nunzio Massimo Nifosit, "Piero Guccione, drejt pafundësisë" / Jorida Pasku
745 Kutia me pastele e fshehur në sënduk : intervistë me autorin "Pastel", album me punë të viteve 1960-2012 : portrete të njerëzve të theshtë dhe peisazhe të pandikuara nga realizmi socialist / Maks Velo; Valeria Dedaj
746 Velo : albumin e botova me paratë e burgut : artisti boton vepra të realizuara në vitet'60-'70 [intervista] / Maks Velo; Alma Mile
747 Vincent Van Gogh : biografia
748 Omer Kaleshi, dilema mes poetit dhe piktorit / Omer Kaleshi
749 Hapje në politikë : piktori në fillimet e karrierës politike / Abaz Hado; Alida Cenaj
750 Ju sjell bluzën vepër arti : misioni i ri i piktorit Klement Zoraqi / Klement Zoraqi; Rovena Rrozhani
751 Heronjtë janë të heshtur : [mendime rreth tablosë "Çeta e Shahin Matrakut" e piktorit Spiro Xega, punuar më 1930 dhe ekspozuar për herë të parë në Galerinë Kombëtare më 1957] / Gëzim Qëndro
752 Pasteli, "arma" kundër realizmit socialist : [piktori Maks Velo sjell për herë të parë 52 punë, realizuar në pastel] / Maks Velo; Aida Tuci
753 Vidhen 30 vepra të Vangjush Mios në galerinë e Korçës : [grabitja e pasurisë kombëtare, reagimi] / Jasmina Hasanllari
754 Maks Velo : gruaja ime agjente e Sigurimit, dëshmoi kundra meje në gjyq : [rrëfim i artistit për veprat para e pas burgut] / Maks Velo; Fatmira Nikolli
755 Ai që ka vjedhur pikturat është njohës i artit : [zhduken 60 piktura të fondit të galerisë "Guri Madhi" në qytetin e Korçës] / Rozeta Mio
756 " Veprat e Mios, çmime qesharake, 0-700 lekë" : në inventarë, objektet e trashëgimisë me vlerat e monizmit, u ekspozohen vjedhjeve [materiale] / Izet Duraku; Alma Mile
757 Kurrë s'do të pushoj së pikturuari romët e mi, Kosovën time : Bajram Mehmeti, piktor / Ajete Beqiraj
758 " Armiqtë e vërtetë" të babait ishin : cigarja, paraja :[intervista me vajzën e piktorit] / Anila Zajmi; Erjona Gorica
759 Ndërtimet zhdukin studiot e ikonave të artit : flet i biri i piktorit Qamil Grezda / Qamil Grezda; Dhurata Hamzai
760 Kush është Qamil Grezda? / Kujtim Buza
761 Ndjej që jam gozhda e Krishtit jo vera e tij : intervistë me piktorin / Helidon Haliti; Valeria Dedaj
762 Rini e fshehur : [liberalizimi i viteve '60 në Fakultetin e Arteve Pamore] / Ermir Hoxha; Valeria Dedaj
763 Në 18 vjet janë zhdukur 48 vepra të Vangjush Mios : [arte pamore] / Irena Vreto; Aida Tuci
764 Plejadë e ngjyrës, e idesë dhe e ndjenjës : : ["Plejada e artistëve ndërkombëtar" e organizuar nga piktorja Miradije Ramiqi] / Ilir Muharremi
765 Bebeka Alla, zëri i heshtur i çdo shfaqjeje operistike, artistike : portreti i artistes, piktores, grimiores dhe fotografes / Albert A. Zholi
766 Miloti i Kampit kulak dhe historia që sharrohet : intervistë me fituesin e "medaljes së Artë për Pikturë" në Olimpiadës e Londrës / Alfred Mirashi; Valeria Dedaj
767 Triptik kurbanit të Markove : nën shtysën e ndjerë të dickaje për të thënë mbi Markot në ditën e varrosjes së Safos / Krenar Zejno
768 Gustav Klimt, sekreti i joshjes artistike të tij : 150 vjetori i lindjes së piktorit austriak. "Puthja" është një ndër më të "kopjuarit" dhe mund ta gjesh nëpër mure shkollash, zyrash teatrosh...
769 Gustav Klimt, shenjtori i epsheve artistike : [150-vjetori i lindjes së piktorit (1862-1918)] / Albert Vataj
770 " Historia e Skënderbeut" në pikturë : dua t'i tregoj popullit shqiptar nëpërmjet tablove të mia se si ka qenë historia e Skënderbeut / Vangjel Gjikondi
771 Safo Marko, historia e dhimbshme e një familjeje artistësh / Zylyftar Hoxha
772 Të gjashtët, fillesa e pikturës së re shqiptare : punimet e piktorëve Idromeno, Xega, Martini, Kushi, Rrota, Mio, krijuan fondin më të rëndësishëm të arteve pamore në fund të shek. XIX e fillim të shek.XX / Suzana Kuka (Varvarica)
773 Ekspozita i kushtohet tim eti : personalja e parë e piktorit në Galerinë Kombëtare : [Helidon Haliti] / Ani Jaupaj
774 " Balloja e Parë" në sytë e piktorit : [piktori Lekë Tasi] / Albina Hoxha
775 Ndihem shqiptar si njeri, por jo si krijues : [intervistë me piktorin] / Andis Gjoni; Suzana Kuka (Varvarica)
776 Ibrahim Kodra kërkon nga Tirana mbështetje për një ekspozitë : [botohet letra që piktori në vitin 1945 i dërgon Ministrisë së Shtypit, Propagandës dhe Kulturës Popullore për mbështetje financiare] / Çelo Hoxha
777 Shuhet Safo Marko / Fatmira Nikolli
778 Ja pse punova për Ministrinë e Bujqësisë : kujtimet e lëna në dorëshkrime / Safo Marko
779 Skënder Kamberi : piktori poet / Qazim Shemaj
780 Roman në një pikturë : [tabloja "Liria që drejton popullin" e Delacroix, piktura e mirënjohur u referohet ngjarjeve historike të Revolucionit Francez të korrikut të vitit 1789] / Italo Calvino; Arian Leka
781 Safo Marko : nga arti te tragjedia e familjes së piktores / Dhurata Hamzai
782 Lamtumirë Safo Marko, peneli i imazhit femëror! / Izaura Ndoj
783 Kam bindjen se babai do të zejë vendin që meriton : intervistë me të birin : [Sadik Kaceli, piktor] / Buron Kaceli; Erjona Gorica
784 Piktorja Safo Marko, mbretëresha e artit figurativ përcillet në heshtje për në banesën e fundit / Julia Vrapi
785 Amaneti i Safos [Marko] : mos më ngjisni lajmërim vdekjeje! / Oliverta Lila
786 Ministria e Propagandës : veprat e Ibrahim Kodrës nuk kanë vlerë : [1946] / Çelo Hoxha
787 Njohja me Shagall në vitin '72 dhe ndikimi tek artistët shqiptarë : [eksplorimi i jetës së piktorit përmes librit "Jeta ime"] / Gazmend Leka; Aida Tuci
788 Piktori që ngre në art kontributin e ushtrisë : [Faik Kopeci] / Xheladin Çelmeta
789 Ndryshimi ? Te puna : me piktoren e emigruar që punon prej 11 vitesh si restauratore në Muzeun etnografik të Mynihut / Helga Theodhori; Anila Shuka
790 Në moshën 52-vjeçare zbulova piktoren brenda meje : [Gonxhe Voja] / Erjona Gorica
791 Tim atë e përjashtoi ajo elitë që i shërbeu 50 vjet Enver Hoxhës : intervistë me të birin e piktorit Qamil Grezda / Ermir Grezda; Erjona Gorica
792 Rruga e mundimshme dhe e sukseshme e një piktori : piktori shqiptar Alfred Dade është bërë shumë i njohur për artdashësit gjermanë / Mimoza Çika (Kelmendi)
793 Miloti i kampit kulak dhe historia që s'harrohet : [intervistë me piktorin] / Alfred Mirashi; Valeria Dedaj
794 Xhokaxhiu, artisti që e ka merituar përjetësinë : postmortum/me rastin e përvjetorit të vdekjes së të mirënjohurit Ilia Xhokaxhi / Nebil Çika
795 Ikonat e Josifit : [Josif Droboniku] / Ilirjan Gjika
796 Portreti "error" i një femre : [Majlinda Kelmendi] / Ilir Muharremi
797 Veçoria krijuese e piktorit Helidon Haliti : rreth ekspozitës së hapur në Galerinë Kombëtare / Ndini Bardhi
798 Patatja në artet figurative / Eqrem Meçollari
799 Zymtësia ime konvertohet në ngjyra të çelëta : frymëzimi më vjen nga fëmijëria / Helidon Haliti; Adelajda Xhamani
800 Ngjyra në kujtesë për një nga korifenjtë e pikturës shqiptare, Guri Madhi / Gaqo Veshi
801 Lika Janko piktorja shqiptare që e quanin "Pikaso me fustan" / Abdurrahim Myftiu
802 Rebelimi i tim biri në pikturë : vepra e parë e Helidonit dhe shtëpia që pikonte në poezinë time / Faslli Haliti; Dhurata Hamzai
803 Në Shqipëri artistët janë të survejuar : [intervistë me piktorin] / Helidon Haliti; Oliverta Lila
804 Provokimi i Helidon Halitit : intervistë për projektin më të ri të piktorit, mendimi për artin dhe ekspozitat jashtë vendit / Helidon Haliti; Rovena Rrozhani
805 Hasta la vista : ikja në heshtje e piktores Safo Marko / Alida Cenaj
806 Dritëhijet e Piktorit të Popullit, Vangjush Mio / Gëzim Ashimi
807 Vangjush Mio dhe enigma e portretit të Hoxhës / Raimonda Moisiu
808 Afërdita Kiki, një ëndërrimtare e përjetshme : piktore, kur gjithë jeta i kushtohet artit / Evis Halili
809 Gjestet që zbulojnë kujtesën : [ekspozitë] / Anri Sala; Christine Macel
810 Tragjika e dyfishtë e artistit : [Vangjush Mio, piktor] / Gilman Bakalli
811 Edward Munch, një piktor me aparat fotografik
812 Gogh Willem van Vincent, piktori i patates / Eqrem Meçollari
813 Artur Hasani, piktori, artisti dhe metodisti / Artur Hasani; Baxhul Merkaj
814 Tranzicioni i përhershëm për realitetin shqiptar me shpresë për ndryshimin : Andis Gjoni, artisti shqiptar me banim në Nju Jork vjen me një ekspozitë vetjake në galerinë "Zenit" / Julia Vrapi
815 Artisti në tranzicion të përhershëm : Andis Gjoni : [piktor]
816 Andis Gjoni provokon me plehrat dhe Kushtetutën : ekspozita u çel në Galerinë Zenit / Dhurata Hamzai
817 Andis Gjoni, i biri i të atit e të ëmës... : sjell në "Zenit" "Tranzicionin e përhershëm" me 11 vepra provokuese / Fatmira Nikolli
818 Ticiani, mercenari, mjeshtri i tundimit
819 S'kam qenë kurrë agjente e sigurimit : dënimi i Maks Velos, e vërteta e letrave për Nexhmije Hoxhën : historia e ish-gruas së Maks Velos dhe këshillat e të atit për situatën / Luçiana Naraçi; Rezarta Delisula
820 Kilica dhe një art që përcjell pozitivizëm : piktura e Vilson Kilicës / Edi Hila
821 Eduard Lir, aventurat e një udhëtimi të rastësishëm në Shqipëri : piktori dhe shkrimtari britanik hedh në letër : jam i mrekulluar dhe i frymëzuar nga natyra shqiptare / Ervin Fetahu
822 Kujtim për Lin Delinë / Danilo Sacchi
823 Si ia dhuroi Papa Gjon Palit II portretin e Nënë Terezës : Artan Shabani, piktori që ka klientë Zidanen, Stalonen dhe Toni Blerin / Gëzim Llojdia
824 Eduard Lir dhe Shqipëria : peisazhe shqiptare në veprën e një piktori të shquar anglez të shekullit të 18-të / Zylyftar Hoxha
825 Ekspozita ime në 100 vjetor, një histori ndërmjet dhe përtej kohëve tona... : [intervistë me piktorin] / Ardian Isufi; Julia Vrapi
826 Artisti Vilson Kilica publikon 50 vite pikturë : botohet albumi me veprat më të mira të piktorit / Alma Mile
827 Arti pamor kërkon riorganizim, sot kemi struktura mbi struktura : piktori Gjovalin Paci hap ekspozitën "Skënderbeu kalorësi i lirisë dhe simboli i bashkimit" [intervista] / Gjovalin Paci; Julia Vrapi
828 Agim Ramadani, gjallë, në kohën e Arbërit! / Almona Bajrami
829 E kuqja dhe shqipja e Tasos. Në Ikonat e kishave Greke : piktori Njazi Rukaj ose siç njihet në qarqet artistike, Taso / Aida Tuci
830 Më mjafton jeta me pak : për herë të parë vjen në një rrëfim të sinqert?, ku tregon për pikturën, marrëdhëniet me njerëzit, raportet e ngrohta me dy motrat dhe për ndarjen nga i biri / Maks Velo; Emanuela Sako
831 " Sa më i famshëm bëhem, aq më modest përpiqem të jem" : [Gjovalin Paci, piktor] / Ilir Sinanaj
832 Artur Hoxha, piktori që tregon si duhet jetuar liria dhe ëndrra : viti 2001 është kthimi i tij në Europë me ekspozime në Paris, Vjenë, Kopehnhagen, Stocholm, etj, kurse 2008 e kthen përfundimisht në atdhe
833 Krijim i kënaqësisë dhe i kujtimit! : [Xhevdet Spahija, piktor] / Ilir Muharremi
834 Mio, piktori i rrallë që vdiq nga dëshpërimi / Suzana Kuka (Varvarica); Admirina Peçi
835 Veprat e Ibrahim Kodrës sajojnë Shqipërinë utopike
836 Piktori që shet te rruga pedonale : shqiptarët më shumë pëlqejnë portretet : intervistë me piktorin realist-impresionist Endriol Vasili / Endriol Vasili; Anduela Gojka
837 Piktura "Flamuri", është simbolika e kësaj ekspozite : ["Meçaj 20-vjet art", intervistë me piktorin] / Shkëlqim Meçaj; Albert A. Zholi
838 Rininë me vuajtje të madhe, pleqërinë, me art të bukur / Lirim Biçaku; Albert A. Zholi
839 Shqipëria, një fushëbetejë idesh : [ekspozita e pikturës "Mbikalim"] / Lekë Tasi; Oliverta Lila
840 Krijimtaria ime në art, e pavarur nga përvojat negative që kam kaluar në jetë : [ekspozita e pikturës "Mbikalim"] / Lekë Tasi; Julia Vrapi
841 Egon Shiele dhe "Autoportreti, 1912" / Sofokli Lazri
842 Vjeshta i fal unazën e saj të artë piktorit Taso Poradeci / Skënder Demolli
843 Në Korfuz për të pikturuar malet e Shqipërisë : libri "Shqiptarët në artin botëror" / Ferid Hudhri
844 Fatmir Haxhiu, njeriu dhe piktori : [in memoriam] / Diana Çuli
845 Huzri Hoxha, një pikturë midis realizmit dhe impresionizmit : rreth ekspozitës "Udhë drejt vetes" të piktorit Huzri Hoxha / Dukagjin Hata
846 Ismail Qemali i Eltjon Valles : portreti që porositi familja Vlora / Astrit Cani
847 Një jetë artisti nën këndvështrimin e dy fotove : jeta dhe vepra e piktorit Tom Stamolla / Mark Brunga
848 Zbulohen nudot e thyera të Janaq Paços : si u zhduk koleksioni i rreth 30 skulpturave nudo / Gjergj Frashëri; Dhurata Hamzai
849 Në rrugën e artit : ekspozitë e piktores Lori Lako / Tomi Mato
850 " Mozaiku më i madh i Ballkanit" një dokumentar dinjitoz : çifti Droboniku, si i punoi afreskët në katedralen ortodokse në qendër të Tiranës / Angjelina Papalilo (Xhara)
851 Apokalipsin po e bëjnë vetë njerëzit : ekspozitë e piktorit, janë 22 tablo që krijojnë atmosferën e Apokalipsit / Mustafa Arapi; Oliverta Lila
852 Ja çfarë dua të përcjell në ekspozitën "Mesazhe dhe peizazh" : flet piktori Njazi Rukaj / Njazi Rukaj; Albert A. Zholi
853 Erotika që rivjen në moshë të thyer... : me rastin e 80 vjetorit të piktorit Omer Kaleshi / Luan Rama
854 Citimet shqiptare midis artistëve europianë : libri "Shqiptarët në artin botëror" / Ferid Hudhri
855 Durrësi në sytë e një piktori napoletan : një pikturë e rrallë e qytetit të Durrësit i përket shek. XIX, vepër e piktorit napoletan Gabrielle Carrelli / Bruno Marku
856 Ngjarje të vockëla në një lagje të Tiranës! " [piktori Stefan Taçi] / Stefan Taçi; Violeta Murati
857 Lumturi Blloshmi "Artistja rebele" : regjisorja Buzo : Dokumentari që zbulon jetën e fshehtë të piktores / Dhurata Hamzai
858 GKA me kalendar artistik të paqartë dhe problematik, galeritë private e vetmja zgjidhje për artistët : piktori i njohur Anastas Kostandini : Kalendari në GKA nuk është përfaqësues / Julia Vrapi
859 Lulet e shpresës : piktori i njohur i traditës dhe i peizazheve vjen në një seri pikturash të ndjera, për dhimbjen... kushtuar bashkëshortes së ndjerë, Shpresës... 100 peizazhe të shkruara me fjalë : [Abdurrahim Buza] / a.b.
860 Vëllezërit Mio, si vëllezërit Frashëri : letërkëmbimi i Asdrenit me Tasi Pikën, vëllain e Vangjush Mios / Apostol Bitraku
861 GKA ka braktisur pikturën, për show dhe komerc me arton kontemporan / Skënder Kamberi; Julia Vrapi
862 Agnesa sheh "Kaosin e bukur" / Josif Papagjoni
863 Si u trembëm nga Nexhmija Hoxha. Pse refuzova të bëja parulla për Hrushovin : flet piktori i talentuar / Tahir Tahiraj; Albert A. Zholi
864 Një pranverë për Andreotin një zanë për Berluskonin : rrëfimi i piktorit : Modernizmi? Ishte nevojë e artistëve për të shtyrë kornizat e realizmit socialist / Sali Shijaku; Suzana Kuka (Varvarica)
865 " Lojtarët e letrave" e Cezane : një seri pikturash në bojë vaji, realizuar nga piktori impresionist Paul Cezanne
866 [Edi] Rama, po të mos merrej me politikë, do të ishte piktor i madh : ju rrëfej arsyet sociale dhe politike pse e ngjyrosi Tiranën kur u bë kryebashkiak / Vladimir Myrtezai; Dhurata Hamzai
867 " Punëtorët në banak" dhe "Bari në Folie Berger" : reflektim mbi pikturën e piktorit Vilson Kilica / Eleni Laperi
868 Çatin Saraçi : i famshëm në Angli, i panjohur në vendin e tij / Bislim Aliu
869 " Zengo-Antoniu 200 vite art", rrëfim vlerash pëmes 5 arteve / Julia Vrapi
870 Letrat që zbulojnë dilemat e piktorit. Fatmir Haxhiu, piktori i përkushtuar i "historical painting" / Suzana Kuka (Varvarica)
871 Fatmir Haxhiu, delacroix i pikturës shqiptare : 85 vjetori i lindjes së piktorit / Gjergj K. Frashëri
872 Selvitë e Elbasanit : enciklopedia "Shqiptarët në artin botëror" / Ferid Hudhri
873 " I shkëputur nga klishetë e socrealizmit" : [evoluimi i artit tek artistët e traditës pas viteve '90, intervistë me piktorin Buron Kaceli] / Buron Kaceli; a.b.
874 Piktori Pashk Përvathi përvjetorin e 55 e feston mes miqsh artistë : sjell punimet e tij më të fundit në natyrë të qetë, peisazh dhe portret
875 Krijimtaria, një botë magjike e ëndrrave : [intervistë me piktoren] / Marigona Toma; Erjona Gorica
876 Piktori shëtitës që këmben portret me mallra : [Sergej Balovin] / Aida Tuci
877 Kthim pas 2 dekadash i modernistit të viteve '60 : Rexhep Aliaj, artisti, pjesë e brezit të piktorëve që u kritikuan ashpër nga diktatura komuniste / Suzana Kuka (Varvarica)
878 Problemet në art, nga dëshira për të bërë gjëra moderne... : piktori dhe skenografi pas 22 vitesh emigrim sjell në Tiranë 57 tablo pikture, përzgjedhje nga krijimtaria 50 vjeçare / Rexhep Aliaj; Julia Vrapi
879 Ferri dhe muza e mëngjesit të hershëm! : [për piktorin Rexhep Ferri] / Violeta Murati
880 Një shpërfillës i gjuhës pamore të artit tradicional! : [kritikë e pikurës së Rexhep Ferrit] / Gëzim Qëndro
881 Krijimi i veprës së ndjeshme : vizioni cilësor i krijimeve të reja të piktorit Igli Qoshja / Violeta Allmuça
882 Piktori që i jep jetë ngjyrave me penel : kujtoj me nderim të thellë profesorët e mi, si: Abdurrahim Buzën, Sadik Kacelin, Nexhmedin Zajmin / Llazar Myzeqari; Albert A. Zholi
883 " Piktura është delikate, specifike, piktorët mbijetojnë me vështirësi : flet piktori i talentuar : "Piktura është një art që të mbërthen" / Aleksandër Dragoti; Albert A. Zholi
884 Kostandin Shpataraku, 300 vite në një varr pa emër : [ikonografi i shek të XVIII] / Fatmir Popja
885 Në ëndërr dashuritë i shoh me gruan : [intervistë me piktorin mbi ekspozitën e tij të hapur në Lushnjë, titulluar "Dashuri"] / Helidon Haliti; Valeria Dedaj
886 Sergej Balovin : një portret për një... furçë dhëmbësh / Entela Resuli
887 Pelegrinët duan të kthehen në atdhe : [Mario Xhavella] / Vladimir Myrtezai
888 Rikthimi i Boris Mihailociç Kustodiev?! : [biografia e piktorit]
889 Një nga mjeshtrit e grafikës : [Ronald Brooks Kitaj ishte një artist amerikan tepër i njohur në botë që u nda nga jeta vitet e fundit]
890 Arkitektura shqiptare për çdo ditë po bëhet më e larmishme dhe më e konsoliduar : flet arkitekti dhe piktori / Adrian Puka; Albert A. Zholi
891 Një pasion që nuk shteron kurrë : fjalë për Ndoc Tushën - artisti i aplikacionit me kashtë thekre / Veledin Durmishi
892 Në shtëpinë - atelie të mjeshtrit Agim Guma / Xheladin Çelmeta
893 Portreti, gjuha artistike që më zgjoi nga e kaluara : flet piktori lezhjan, mbi ekspozitën në kuadër të 55 vjetorit të lindjes / Pashk Përvathi; Izaura Ndoj
894 Nëse do të pikturoja lule, do t'i bëja të zeza : [intervistë me piktorin] / Rexhep Aliaj; Monda Shima
895 Peisazhet e Valbonës janë maja e pikturës sime / Pashk Përvathi
896 Ismail Lulani : [biografia]
897 Agim Faja : GKA nuk i respekton sa duhet artistët, ka humbur vëmendja ndaj pikturës / Julia Vrapi
898 Hysen Devolli - mjeshtri i portreteve në pulla : [piktori i pullave] / Thimi Nika
899 " Arkeologjia e Mëngjesit", apo e pathëna e artit të Rexhep Ferrit : intervistë për veprën e piktorit të njohur kosovar Rexhep Ferri dhe mendime të tija për artin shqiptar dhe kosovar / Gëzim Qëndro; Ben Andoni
900 Cigania e trishtuar : [tablo e piktorit Pashk Përvathi]
901 Leon Çika : nga pikturat e peisazhit në redaksinë Reuters / Luela Myftari
902 Arben Shira rikthen në ekspozitë persekucionin komunist : pas 22 vitesh, artisti sjell emocion njerëzor në 63 tablo / Julia Vrapi
903 Shqipëria, ende pa një treg të konsoliduar për artin pamor / Pashk Përvathi; Julia Vrapi
904 Anjeza Muharremi, meditim dhe transformim përmes ngjyrave : artistja procedon me pikturën / Suzana Kuka (Varvarica)
905 Historia e piktorit gjerman që akuzohej si oficer i Gestapos : arrestimi në Tiranë më 29 nëntor 1944. Akuza dhe letrat nga Gjermania, lutja e nënës së tij për ta liruar dhe dita e largimit nga Shqipëria / Luan Shtëpani
906 Si më detyruan të punoj në Kinostudio : çelet ekspozita e piktorit Stefan Taçi "Nëpër labirintet e animacionit, 1987 - 2007" / Fatmira Nikolli
907 Shijaku një atelie e piktorëve ndër vite : një kafe në studion e tejmbushur të "Piktorit të Merituar" Agim Faja / Vladimir Muça
908 Djemtë që vijnë nga deti : [artikull mbi artistët shqiptarë që kanë studiuar në Itali]
909 Nga nudoja e nënës, tek shënimet për Enver Hoxhën dhe Mehmet Shehun : kujtimet e piktorit : [intervista] / Kujtim Buza; Aida Tuci
910 Shima : në komunizëm të gjithë kemi pasur maskë : [intervistë me piktorin] / Alush Shima; Alda Bardhyli
911 " Pikturoj natyrën dhe kompozoj, për politikanët s'më ka shkuar mendja" : [intervistë me piktorin] / Gëzim Tirana; Albert A. Zholi
912 Disa mendime mbi ekspozitën e artistit të ri Eros Dibra : [piktor] / Vladimir Myrtezai
913 Edi Hila në dy kohë, nga izolimi në liri : ["Zbrazëtia Ludike e objektit", ekspozitë e piktorit] / Lekë Tasi
914 Saranda do 100 vjet lifting të rregullohet : [ekspozitë e artistëve Helidon Haliti dhe Odise Papës në qytetin e Sarandës] / Helidon Haliti; Dhurata Hamzai
915 Rrugëtim drejt së bukurës : [piktori Arben Theodhosi] / Alda Bardhyli
916 Gra elegante, me shpirt meditativ : meditim nga Ekspozita Kolektive e Artisteve Shkodrane, 2013 / Mimoza Erebara
917 Për Çamërinë dhe artin kushtuar saj : ["Çamëria jonë" ekspozitë e piktorit Abaz Hado] / Agim Janina
918 Shqipëria e trishtë e Hilës : Edi Hila sjell në një ekspozitë "Zbrazëtia ludike e objektit" : kuratori Gëzim Qendro sjell një rrëfim mbi atë çfarë përfaqëson arti i Hilës, gjatë realizmit socialist dhe pas rënies së komunizmit... / A. Bardhyli
919 Burra të trishtuar : "Kokat" e artistes së re nga Tetova, Shukrije Neziri, vijnë në një ekspozitë jo vetëm si një kërkim individual në gjuhën e artit, por dhe si një nevojë për komunikim... mes artit në hapësirat shqiptare
920 Liria krijuese e piktorit Alush Shima : rreth ekspozitës "Territore të vogla lirie" / Ndini R. Bardhi
921 " Përtej detit", ekspozitë për Ibrahim Kodrën / Dario Trento
922 Monumentalja dhe pejsazhi pejak sjell Zymer Mulliqin në Tiranë : [ekspozitë personale e piktorit kosovar] / Julia Vrapi
923 Kurorëzimi i Napoleonit : piktura e Jacques-Louis David, mbeti pronë e tij deri më 1819, kohë kur ajo u transferua në Muzeumin Mbretëror...
924 Për mjeshtrin Haxhiu : [artikullshkruesi i kësaj memorie, ka qenë mik i piktorit të njohur shqiptar, Fatmir Haxhiu] / Jose Luis Conceiro Andino
925 Kur fantazia bredh në horizonte të panjohura : intervistë me piktorin / Artan Marku; Plator Nesturi
926 Kohë dhe vende, Stambolli : rreth ekspozitës së pikturës turke, në Galerinë Kombëtare të Arteve, Tiranë / Ndini R. Bardhi
927 Femrat nudo të Agim Fajës gjatë periudhës së liceut / Mark Brunga
928 Për qiellin, detin dhe njeriun mes tyre : [ekspozitë e artistëve Helidon Haliti dhe Odise Papa në galerinë e qytetit të Sarandës] / Ermir Hoxha
929 Në GKA ekspozojnë piktorë nga çdo katund i Europës, artistët shqiptarë vetëm nga kritere klienteliste : [intervista] / Adrian Devolli; Julia Vrapi
930 Pikaso i besonte vetëm Gjon Milit : në 40 vjetorin e ndarjes nga jeta të Pikasos, revista amerikane "Live" nxjerr një koleksion fotosh të realizuara për mjeshtrin nga Gjon Mili / a.b.
931 Ndonëse në diktaturë, piktura e Alush Shimës dëshmon lirinë krijuese që as ta jep e as nuk ta merr kush / Agim Janina
932 " Origjina e Botës" e Courbet u porosit nga një shqiptar : para pak kohësh revista e njohur franceze Paris - Match bënte të njohur lajmin sensacional se ishte gjetur portreti i humbur i tablosë së famshme të Gustave Courbet / Luan Rama
933 Rembrand, gjeniu me një dorë "zjarri" / Luan Rama
934 Artisti, në raport të ndërlikuar me shtetin dhe shoqërinë : intervistë me piktorin dhe skulptorin / Stefan Taçi; Plator Nesturi
935 Për Otto Dix... : [piktori gjerman, portret]
936 Në labirinthin e Salvador Dali-së / Blerina Toslluku
937 Perceptimi dhe kujtesa në autoportrete : [piktura e Adriatik Balilaj në New Jork] / Ilir Seci
938 Ju tregoj '70-ën e Alushit! : [piktura e Alush Shimës] / Josif Papagjoni
939 Dhuntia e Petrit Halilajt : Kosova për të parën herë në Bienalen e Venecias / Shkëlzen Maliqi
940 Kush ishte "Gjyzepina" e Kol Idromenos ? / Ferid Hudhri
941 Motra Tone : [vepra dhe jeta e Kolë Idromenos] / Gëzim Qëndro
942 Si më denoncoi gruaja te Sigurimi i Shtetit. Kolegët që më akuzuan s'më kanë kërkuar akoma falje : arkitekti dhe piktori i njohur flet për burgimin në Spaç / Maks Velo; Blendi Fevziu
943 Tentuan gjashtë herë të më rekrutonin si spiun : arkitekti dhe piktori i njohur flet për burgimin në Spaç / Maks Velo; Blendi Fevziu
944 Si m'i dogjën veprat në kaldajën e Gjykatës : arkitekti dhe piktori i njohur flet për burgimin në Spaç / Maks Velo; Blendi Fevziu
945 Rembrandt van Rijn nderohet me një grafikë nga Google doodle : përvjetori i 407 i Rembrandit, piktorit dhe grafistit të njohur holandez
946 Sekretet e Gjuzepinës së Kol Idromenos : në koleksionin e pikturave që ruhen në Galerinë Kombëtare të Arteve / Alda Bardhyli
947 Realizmi socialist, censuronte piktorët shqiptarë, por ajo kohë prodhoi vepra që pëlqehen në të gjithë botën / Agim Faja; Albert A. Zholi
948 Ngrohtësi : mesazhe sociale me gjuhën e pikturës : [kritikë mbi tablonë "Nositët" e piktorit Gjergji Lako dhe pikturës në përgjithësi] / Xhevahir Shtupa
949 " Testamenti" i Dritëroit, rakia për Niko Nikollën, peshkun për Papulin dhe "paratë", një vatër kulture në Menkulas : flet piktori. Ju tregoj kujtimet e mia në takimet me Dritëro Agollin / Rakip Shabani; Albert A. Zholi
950 Sandër Prosi u rrëzua nga shkallët e hotel "Vollgës", dy ditë përpara se t'i përfundoja portretin në pikturë : flet piktori i njohur / Vangjel Gjikondi; Ilir Bushi
951 Biseda me Kristaq Ramën për skulpturën e Avni Rustemit, Edi Rama është rritur në studion time : flet piktori / Rakip Shabani; Albert A. Zholi
952 Arti te ne, pa sistem... : intervistë / Ardian Isufi; Alda Bardhyli
953 Mio, i shpëtoi komunizmit : studiuesja për herë të parë, sjell të plotë një monografi kushtuar artistit të njohur Vangjush Mio / Suzana Kuka (Varvarica); Alda Bardhyli
954 Një shtatore për Idromenon, ose arkitektin dhe urbanistin rilindas shqiptar / Besi Bekteshi
955 Helidon Haliti : GKA, tendencë ekstreme për të "ngrirë" artin figurativ / Julia Vrapi
956 Patriotizmi që vuan nga "prostata" / Fadil Lushi
957 Piktura nuk ka vdekur : [një bisedë me artistin kosovar, Rron Qena mbi artin, Kosovën, jetën dhe vdekjen] / Al.Ba.
958 Lin Delija : ai që fliste me dritën e ngjyrave / Ardian Ndreca
959 Piktori i kënaqësisë së thellë dhe ngjyrave potente tingëlluese : [Agron Polovina] / Ikbale Kalaja
960 " Vajza me një vëth prej perle" : piktura e Johan Vermer
961 T'i referohemi Brera-s për të zbuluar Ibrahim Kodrën. Kodra, si e miklonte Piccaso në Kongresin e Paqes, më 1948-n / Suzana Kuka (Varvarica)
962 " Corriere De la Sera" shkruan : Ibrahim Kodra dhe tre fjalët e Elyarit me të cilat shkruhet një roman : gazeta "Standard" riboton intervistën e fundit të mjeshtrit të pikturës, Ibrahim Kodrës / Ibrahim Kodra; Nadire Buzo
963 Dy fjalë për ekspozitën e piktorit vlonjat Kristaq Pavli / Vaso Pata; Albert Habazaj
964 Alfred Mirashi mes artistëve të njohut të Mesdheut / Alfred Mirashi; Ilirjana Stringa
965 Artistët dhe intelektualët, në një takim për veprën e Ibrahim kodrës
966 Zbrazëtia ludike e objektit : [ekspozita e Edi Hilës] / Gëzim Qëndro
967 Sharlatani i Hieronymes Bosch / Ardian Ndreca
968 Leonard Pervizi, një zë i ri i pikturës shqiptare në Belgjikë : një bujk-rob në diktaturë, në artist i shquar në liri / Kastriot Marku
969 95 vjetori i Ibrahim Kodrës, piktori pa monografi dhe studim gjithëpërfshirës të krijimtarisë së tij : flasin piktorët Agim Faja, Skënder Kamberi dhe Adrian Devolli / Julia Vrapi
970 Alush Shima, oazet e lirisë në komunizëm : piktori 1 milion dollarësh rikthehet me ekspozitën "Territore të vogla lirie", që rrok punën e artistit nga vitet 1968-1973
971 Çamëria jonë : piktori i njohur Abaz Hado ka prezantuar për publikun ekspozitën e tij / Enida Himaj
972 Atë që Pikaso bëri me Guernica, unë do ta bëj me Çamërinë / Abaz Hado; Julia Vrapi
973 Tirona by Rama, dëshmi artistike e premtim politik / Xhovalin Delia
974 Henry Moore, në aktakuzën e arrestimit : historia e një artisti që solli revolucion në art / Maks Velo; Alda Bardhyli
975 Gjithë frymëzimin tim e kam për vendlindjen, tokën shqiptare.... : bisedë me piktoren e talentuar, emigrante në Suedi / Lule Bajraktari; Murat Gecaj
976 Aromë gruaje : artistja Beatrice de Saint sjell në tablo Parisin e viteve 1920, kohët kur gratë shkurtuan fustanet e gjata, prenë flokët e nisën të pinin cigare në baret ku uleshin vetëm burrat / a.b.; I. Koçiu
977 Alush Shima sjell "Pikturat e ndaluara"
978 " Territore të vogla lirie" rikthen pas dy dekadash Alush Shimën në GKA
979 Pse i ekspozova pas 40 vjetësh pikturat e grisura : shkak u bënë dy miqtë e mi italianë, Calzona e Vanja / Alush Shima; Dhurata Hamzai
980 Alush Shima : Pikturat i fshihja në muret dhe tavanin e shtëpisë / Aida Tuci
981 Veprat e Shimës nuk janë qëndrime artistike kundër regjimit komunist / Leonard Voci
982 Shqipëria moderne në pikturat e Alush Shimës / Valeria Dedaj
983 Mimoza Arapi : një piktore shqiptare në rrethinat e Athinës / Dhurata Hamzai
984 " Arti ka mendim, të rinjtë ia kanë lënë në dorë rastësisë" : piktori Llazar Myzeqari, ekspozitë në 80-vjetorin e lindjes / Llazar Myzeqari; Alma Mile
985 Si më ndaluan ekspozimin pas burgosjes së nënës : "PranverArt 4", rikthehet ekspozita "e dënuar" / Llazar Taçi; Alma Mile
986 Profecia e Eduard Lir : [Shqipëria dhe shqiptarët në penën dhe penelin e anglezit Eduard Lir] / Kriledjan Çipa
987 " Asnjë monografi për Ibrahim Kodrën, vetëm improvizime" : u kujtua dje 95-vjetori i lindjes së piktorit të madh / Suzana Kuka (Varvarica); Alma Mile
988 Shqipëria tjetër në pikturat e fshehura të Alush Shimës : "Territore të vogla lirie" është hapur në Galerinë e Arteve / Alma Mile
989 Guri Madhi refuzoi ta hiqte Mehmetin nga tabloja : [realizmi socialist në Galeri, intervista] / Abaz Hado; Leonard Veizi
990 Aktualiteti i shpirtit kastriotas në artin e Lin Delisë / Flaminio Brunelli
991 Prurjet artistike të piktorit Lin Delija / Bujar Kapllani
992 Kujtime për Lin Delinë / Danilo Sacchi
993 Pieter Bruegel, alegoriku që shkroi dhe fshikulloi me penel : plot 444 vjet më parë vdiq në moshën 44 vjeçare, Pieter Bruegel / Albert Vataj
994 Si i gdhend peisazhet në bakër : [inrtervistë me piktorin] / Artan Draçini; Monda Shima
995 Gjergj Pali : një dashuri e pandryshuar
996 Artan Shabani, piktori që i dhuroi Papa Gjon Palit II portretin e Nënë Terezës / Gëzim Llojdia
997 Si thyem kufirin me kamion në vitin 1988 : rikthehet pas 26 vitesh mungesë me ekspozitën "Udhëtimi" / Gjergj Pali; Alma Mile
998 E errëta e Tahir Emresë / Alda Bardhyli
999 Një ditë në shtëpinë e piktorit më të vjetër në Shkodër, Ndoc Gurashin : të gjithë e njohin "axha Ndocin", nxënësin e Idromenos dhe Fishtës / Doriana Metollari
1000 Si u arratisën 12 vetë bashkë me Minella Gjeneralin në 1988-n / Gjergj Pali; Dhurata Hamzai
1001 Rikthimi pas arratisjes i artistit Gjergj Pali / Vladimir M. Groshi
1002 Edvard Munch (1863-1944) : [portret]
1003 Pikturat e Mios, Xega : i morën kur i nxora të thaheshin : në korrik të 2011, gjatë një inventari në Galerinë e Artit të Korçës, u vërtetua se mungonin 61 piktura, 21 piktura të "Piktorit të Popullit" Vangjush Mio / Sotiraq Xega; Enkeleda Skenderasi
1004 Agim Qirjaqi, një interpretues i jashtëzakonshëm, një mrekulli e artit kinematografik : bashkëbisedim me aktorin, regjisorin, skenaristin, piktorin, karitakruristin (2) / Bujar Kapexhiu; Enver S. Morina
1005 Spektër syri dhe shpirti - de profundis : disa vështrime nga opusi artistik i piktorit akademik Jetullah Haliti - Eti / Ruzhdi Ushaku
1006 Ndihesha krenar që shqiptarët përfaqësoheshin me Nexhat Krasniqi - Nekrën : pjesa e fundit e bashkëbisedimit me aktorin, regjisorin, skenaristin, piktorin, karikaturistin (3) / Bujar Kapexhiu; Enver S. Morina
1007 Rexhep Ferri, "njeriu që nuk mund të lirohet nga nostalgjia" : [mendime rreth ekspozitës "Afër dhe larg" të artistit] / Romeo Kodra
1008 Piktura fillon nga shikimi i gjërave të jetës me interes : [intervistë me piktorin, që artin e vet e vë në funksion të bamirësisë] / Bujar Arizi; Anisa Xhani
1009 Rexhep Ferri në Tiranë : ekspozitë e piktorit kosovar në Galerinë e Arteve] / Ben Andoni
1010 Abedin Dino (i Riu), si ekspozoi në të gjitha galeritë dhe muzetë e botës : zbulohen fakte të panjohura nga jeta e artistit të famshëm Çam, mes Stambollit, Parisit, Romës dhe N. Yorkut / Nikos Stylos; Iliaz Bobaj
1011 Kam bërë portrete të Enverit vetëm për sheshin e ndërmarrjes : flet piktori, si i kam ilustruar librat e Adelina Mamaqit, Odise Grillo, Gaqo Bushaka / Aleksandër Dragoti; Albert A. Zholi
1012 Artan Shabani : njohja me Edi ramën që në Institutin e Arteve / Artan Shabani; Fatmira Nikolli
1013 George Pali : piktori që theu kufirin në mënyrë spektakolare me 12 vetë : historia e artistit që është arratisur nga Shqipëria në 1988-ën : tentoi ëndrrën amerikane dhe në fund shkëlqeu / Vladimir Myrtezai
1014 Shuhet Agim Zajmi! : [nekrologji]
1015 Piktori i karaktereve : [Andon Lakuriqi] / Alda Bardhyli
1016 Hila, art mbi të vërtetën : Edi Hila, ekspozitë personale në Paris
1017 Eduard Munsch, gjithëkohja e "Klithmës" ngjethëse : [150 vjetori i piktorit [1863-1944]] / Albert Vataj
1018 Baballarët e pikturës së re : figurativja, gjuha e parë e shkollave shqiptare : [artet pamore] / Suzana Kuka (Varvarica)
1019 Piktura, porosi e Fiqret Shehut para vetëvrasjes së Mehmetit : gjendet varianti i dytë i tablosë "Gju më gju me popullin" / Zef Shoshi; Alma Mile
1020 Arti s;ka punë me politikën e edukimin : u hap në Galerin? "Zeta" ekspozita e pikturës "Ikarus" / Gazmend Leka; Alma Mile
1021 Piktori që goditën në rini, ngre kokën pas 40 vjetësh : [intervista] / Pavli Shandro; Kozma Gjini
1022 Shtresëzimet arvanite-shqiptare dhe portreti i Skëndërbeut : shkrimtari dhe piktori surrealist Nikos Egonopulos (1907 - 1985) është nga përfaqësuesit më të shquar të viteve '30 në Greqi dhe themelues i rrymës së Surrealizmit / Dorian Koçi
1023 " Origjina e botës", një bashkëbisedim me Eleni Laperin : a duhet të krenohemi ne me Halil Pashën, i cili porositi pikturën "Orgjina e botës" tek piktori francez Gustav Kurbe kundrejt shumës 20000 franga ? / Agim Faja; Eleni Laperi
1024 " Origjina e botës",a i skandalizon vërtet shqiptarët arti ? : një bashkëbisedim me Eleni Laperin për Gustav Kurbenë dhe cilësimet ndaj tij si provincial e katundar / Agim Faja; Eleni Laperi
1025 Si u realizua filmi artistik për radiolojën e sigurimit "Liqeni i Vajkalit" : [intervistë me piktorin e filmit] / Shyqyri Sako; Dhurata Hamzai
1026 E bukura mbi altar. Meditim mbi ciklin e nudove të piktorit Parid Dule / Andi Bica
1027 Momenti më i vështirë, largimi nga Kinostudio : flet pionieri i filmit të animuar, i cili tregon për fillimet e tij në ish-kunostudio / Vlash Droboniku; Valeria Dedaj
1028 Duke medituar për piktorin e talentuarTom Stambolla / Agim Faja
1029 Mishel Pikoli, ja si u pre në besë në zyrat e Kinostudios : piktori artist i merituar tregon realizimin e 40 filmave me laps e letër / Shyqyri Sako; Leonard Veizi
1030 " Larg dhe afër", një mjedis unik : [ekspozitë e piktorit Kosovar Rexhep Ferri në GA] / Suzana Kuka (Varvarica)
1031 Një impresionist në Vjenë : në peisazhet e Bujar Zelës. Nga dritat që bien ngadalë mbrëmjeve mbi Vjenë, tek impresionizmi i natyrës mes të kuqes dhe së verdhës / Alda Bardhyli
1032 Gazmend Freitag, piktori shqiptar që bën artin modern / Rexhep Kastrati
1033 Shqipëria është e mbarsur me mendjemadhësi dhe shfrenime : intervistë ekskluzive me piktorin që gjurmon pavetëdijen shqiptare dhe ruan profilin e njeriut predikt / Gazmend Leka; Violeta Murati
1034 Edison : [poezi kushtuar Edison Gjergos, piktor, autor i tabllosë "Epika e yjeve të mëmgjesit" (1971), për të cilën u burgos dje u internua për shumë e shumë vite] / Vaso Papaj
1035 Skënder Kamberi "Kalorësi i palodhur i pikturës" / Bashkim Ahmeti (Izano)
1036 " Jeta ime", Mark Shagall : [autobiografia e Mark Shagall] / Lili Sula
1037 " Ikarus", ekspozita e piktorit Gazmend Leka
1038 Ëndrra e shkaktuar nga fluturimi i bletës rreth shegës një dekik para zgjimit : piktura e realizuar nga Salvador Dali "Ëndërr e shkaktuar nga fluturimi i një blete" pikturuar më 1944, kohë kur piktori ishte me të shoqen në Amerikë
1039 Sot politikanët luajnë me atdheun sikur ta kenë pronë të tyre : flet "piktori i Popullit" / Skënder Kamberi; Albert A. Zholi
1040 Thesaret europiane të galerisë në një ekspozitë : [ekspozita në GA, intervista] / Artan Shabani; Fatmira Nikolli
1041 Piktorë, trinitet, supermarket : [trill trinitetesh në ekspozitën e piktorëve Gazmend Leka, Aleksandër Filipi dhe Besim Tulës] / Natasha Lako
1042 Rudina Proda vishet me "personalitetin" e luleve : [mbi piktoren] / Dhurata Hamzai
1043 Im at adhuronte Enverin : si e krijova tablonë "Vizitë në plagë". Realizimi dhe detajet që u frymëzuan nga fëmijëria ime në Frakull të Fierit : [intervistë me piktorin] / Enkelejd Zonja; Dhurata Hamzai
1044 Danish Jukniu, një model i gjallë i ëndrrës për liri : [piktori] / Ilir Dhima
1045 Një mikroborgjez mbi kohën që jetoi, a një oaz verbues në diktaturën e kohës ? ! : [Danish Jukniu, piktor] / Vladimir Myrtezaj
1046 Një Ticiano dhe një Rubens në Tiranë : "Adami dhe Eva", tablo e mjeshtrit Ticiano e 1547 dhe "Shën Sebastiani" e Paul Rubens, dy vepra q1ë ruheshin në Pallatin e Brigadave që nga '41-'42, kur në këtë pallat u vendos Jakomoni, mëkëmbës i mbretit] / Admirina Peçi
1047 Një Ticiano dhe një Rubens në Tiranë : "Adami dhe Eva", tablo e mjeshtrit Ticiano e 1547 dhe "Shën Sebastiani" e Paul Rubens, dy vepra që ruheshin në Pallatin e Brigadave që nga '41-'42, kur në këtë pallat u vendos Jakomoni, mëkëmbës i mbretit] / Admirina Peçi
1048 " Janë vepra që mund të vlejnë miliona euro" : [intervistë me drejtorin e GA, lidhur me zbulimin e dy veprave, "Adami dhe Eva", tablo e mjeshtrit Ticiano e 1547 dhe "Shën Sebastiani" e Paul Rubens si dhe misteri i 19 veprave të tjera, zbuluar në një dokument të vitit 1967 gjendur në Arkivin e Shtetit] / Admirina Peçi
1049 Dimesionet e habisë filozofike dhe intelektuale në portretet e piktorit Ardian Tragaj / Agim Bajrami
1050 Edi Rama, një piktor mes ngjyrave dhe konflikteve : Rama vjen në një rrëfim të ndier për pikturën, babanë, kohët kur shkroi "Refleksione" me Ardian Klosin dhe projektin për një Shqipëri ndryshe / Edi Rama; Hans Ulrich Obrist; Anri Sala
1051 Mehmet Shehu : "Nudo në Akademi? Të mbyllet ajo shkollë kurvash" : kujtimet e piktorit të merituar Agim Faja... : dossier / Agim Faja
1052 Enverin e quanin gjeni, si udhëheqësin e gjithë kombit shqiptar : [intervistë me piktorin] / Xhevdet Spahija; Albert A. Zholi
1053 Rreth ekspozitës së piktorit George Pali / Ndini Bardhi
1054 Art nën trysninë ideologjike! : si na ndihmuan profesorët nga Kel Kodheli te Sali Shijaku të ruanin individualitetitn : [intervistë me artistin] / Llazar Taçi; Dhurata Hamzai
1055 Sentimentalizmi nuk ka mbaruar : piktori Dastid Miluka / Artisti vjen në një rrëfim për të kuqen, artin që bëhet sot dhe soc-realizmin... / Dastid Miluka; Alda Bardhyli
1056 Artisti eklektik dhe kozmopolit në Tiranë / Artan Shabani; Anila Çuli
1057 Pikturat e rralla dalin nga errësira pas 50 vjetësh : ekspozita "Piktura klasike, artistë nga 1500-1900" , në GA / Dhurata Hamzai
1058 Çfarë ndodh me ata që jetojnë jetën në transit : pavijoni i Artit Bashkëkohor në Milano ka përuruar "Jeto në transit", retrospektivë nga Italia, që shënon një gjurmë të ndihmës së artistit shqiptar Adrian Paci / Adrian Paci
1059 " Vizatimet me dritë" të dorës së Pikaso-s, apo të aparatit të Milit ? : [Gjon Mili, fotograsf] / Qerim Vrioni
1060 Bukuria e një arti në unitetin e tre brezave : në studion e "Piktorit të merituar" Zef Shoshi / Veledin Durmishi
1061 Krijimtaria 50-vjeçare e Rexhep Ferrit sot në GKA
1062 Në krijimtari m'u desh t'i besoja edhe engjëllit edhe djallit / Rexhep Ferri; Erjona Gorica
1063 Lika Janko : si e njoha artisten e madhe me origjinën shqiptare / Nadire Buzo
1064 Anastas Kostandini : si e kthej kohën në një vepër arti / Frediana Hamzallari
1065 Brenda ferrit : [një rrëfim mbi pikturën, familjen dhe të shkruarin e piktorit Rexhep Ferri] / Alda Bardhyli
1066 Buron Kaceli : Vizatimet e panjohura të tim eti [shkrimi shoqërohet me riprodhime vizatimesh] / Fatmira Nikolli
1067 Rivlerësohet 5 milionë e 500 mijë lekë piktura e Androniqi Zengos : [intervistë me Drejtorin e Galerisë Kombëtare] / Artan Shabani; Dhurata Hamzai
1068 Akademia e Shkencave të afrojë dhe Artet, bashkëpunimi me Akademinë e Kosovës jo për tu lakmuar : [intervistë piktorin] / Rexhep Ferri; Julia Vrapi
1069 Pikturë kubiste për tragjedinë e Kosovës : Edi Rama në vitet '80. Një vepër "misterioze" pjesë e fondit të Galerisë Kombëtare. / Dhurata Hamzai
1070 Piktura moderne e Ramës që revoltoi mendjet e vjetra : vepra simbolizon kthesën e madhe në artin shqiptar. Piktura "Pikëllimi i netëve kosovare" e realizuar në vitin 1989 / Suzana Kuka (Varvarica)
1071 Rama bëri pikturën më të mirë me temën e Kosovës : artistët Thoma Thomai, Pjerin Kolnikaj rrëfejnë mbresat për pikturën "Pikëllimi i netëve kosovare" e realizuar në vitin 1989. Çështja që trajton dhe personazhi që i dedikohej / Dhurata Hamzai
1072 Kujtimet me Edi Ramën dhe Kadri Rroshin : nostalgjitë kur pikturoja në oborret e Tiranës. Si nisi rrugëtimi im nga revista "Hosteni" drejt suksesit / Agim Sulaj; Flora Nikolla
1073 Piktori që shkruan historikun e Shijakut : Agim Faja. Tre vëllime me dëshmi e dokumente nga antikiteti, Rilindja e Shpallja e Pavarësisë / Gëzim Kabashi
1074 Inxhinier Kola : [Kolë Idromeno] / Edi Rama
1075 Piktura e shqetësuar e Skënder Kamberit, në 75 vjetor : me rastin e ditelindjes piktori hap ekspozitë në Muze / Ylli Drishti
1076 Në Europë pikturova princeshat, në Shqipëri burrat e Pavarësisë / Arben Morina; Leonard Veizi
1077 Leka Rudha, piktori i mjerimit : piktor në profesion, poet në shpirt / Valeria Dedaj
1078 Familja ime erdhi nga Firence, pasi u shpërbë nga Mediçët : piktori rrëfen historinë e rrallë të familjes / Gjovalin Paci; Leonard Veizi
1079 " Kameleonët s'më thyen, qëndrova kreshnik në punën time" : piktori me rastin e 75 vjetorit të lindjes ka hapur një ekspozitë në Muzeun Historik Kombëtar / Skënder Kamberi; Valeria Dedaj
1080 Bota e madhe e piktorit Fatmir Haxhiu / Enver Kushi
1081 Skënder Kamberi, bota dhe shpirti i artit të tij / Ndini R. Bardhi
1082 Artisti jeton në vepra / Lekë Gjoka
1083 " Hani" i piktorëve dhe skulptorëve : [artistë të artit figurativ, kontribut në ngritjen e Galerisë së Arteve në qytetin e Burrelit]
1084 Kur piktura nxjerr motivet e Pogradecit të padukshëm : profil i piktorit pogradecar Gjergji Lako / Vitiola Shkurti
1085 Guri Madhi kujtohet me një ekspozitë me rastin e përvjetorit
1086 Fati i artistit varet nga koha që është gjykatësi më i pamëshirshëm / Anastas Kostandini; Erjona Gorica
1087 Arshile Gorki, piktori që ringjalli nënën e tij / Enton Panariti
1088 Kam ilustruar baladat e Ismail Kadaresë dhe Agollit që lidheshin me epikën / Aleksandër Dragoti; Albert Xholi
1089 Gjergji, Shabani e Zeneli në "White House Biennial" : ekspozita, tre piktorë shqiptarë do prezajtojnë veprat e tyre në Berlin, mes 40 artistëve nga 14 vende të botës, në datat 17 maj - 14 qershor / Fatmira Nikolli
1090 E adhuroj natyrën, më magjeps bukuria dhe ngjyrat e saj / Erieta Koliqi
1091 Abstaksionizmi lirik i Admir Përvathit / Arsim Kajtazi
1092 " Pranvera", një ekspozitë me përmasa kombëtare : intervistë me piktorin / Llazar Taçi; Erjona Gorica
1093 Gjergj Kola, piktori që udhëton me legjendat shqiptare / Dhurata Hamzai
1094 Ilirian Shima pa tabu, provokime erotike në GKA : skulptori çel ekspozitën "Farajon", prezanton 40 vepra / Fatmira Nikolli
1095 Gratë rebele në tablotë e viteve '70
1096 " Piktura klasike", artistë nga 1500 - 1900 : rreth ekspozitës në GKA - Tiranë / Ndini Bardhi
1097 Lufta 50-vjeçare ndaj fesë në tablo / Alda Bardhyli
1098 Mjeshtëritë artistike në Shqipëri në shekujt XVIII-XIX : gurëskalitës, drugdhendësit e piktore ikonografë / Dorina Arapi
1099 Meditim në ngjyra / Abdyl Bakiu
1100 Live art, konkurs pikture i artit bashkëkohor në Shqipëri : rreth ekspozitës në GKA, Tiranë / Ndini Bardhi
1101 Në këtë ekspozitë dominonte peizazhi dhe natyra e qetë : flet piktori / Arben Shira; Albert A. Zholi
1102 Ferrarri, piktura që provokon kufijtë e mendimit / Dhurata Hamzai
1103 Rikthehet në atdhe piktura e Lin Delisë / Dhurata Hamzai
1104 Simon Shiroka : nga prizreni me dashuri
1105 Kostandin Jeromonaku, piktor mesjetar shqiptar : ikonat dhe afresket : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor / Kristofor Naslazi; Hasan Nallbani
1106 Kaceli : 1914-2000 : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Eli Xoxa
1107 Elementë etnografikë në artin pamor shqiptar : tezë për mbrojtjen e gradës shkencore "Doktor" / Abaz Hado; Afërdita Onuzi; Ferid Hudhri
1108 Jeta dhe vepra e David Selenicës, figurë e rëndësishme e pikturës pasbizantine : disert. për mbrojtjen e gradës shkencore "Doktor" / Ahilino Palushi; Ilira N. Çaushi
1109 Komunikimi mistik i Salvador Dalisë : disert. për marrjen e gradës shkencore ''Doktor'' / Ticiana Dine; Bujar Kapexhiu

Show details      New search