Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 3835 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 50.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
2251 " TABAKËT", familja që i dha emrin Urës dhe Xhamisë / Belina Budini
2252 Dyqani i luleve dhe misset e Broduejt : përsiatje për një kohë që nuk kthehet kurrë më [vitet '60, nga libri në dorëshkrim "Broduej i Tiranës"] / Bedri Alimehmeti
2253 " Pamje nga ura" dhe netët nën tingujt e "Llaksit" : përsiatje për një kohë që nuk kthehet kurrë më [vitet '60, nga libri në dorëshkrim "Broduej i Tiranës"] / Bedri Alimehmeti
2254 Mjerimi i kafshëve tek Zoologjiku : [fotot nga Jutta Benzenberg] / Ben Andoni
2255 Duke u endur në një cep të Dajtit : reportazh [edhe një intervistë me kryetarin e Komunës] / Kujtim Qefalia; Ben Andoni
2256 2008... viti i fatit : Margarita Xhepa : [portret] / Arlinda Canaj
2257 Kompozitori i frymëzuar nga gruaja : Çesk Zadeja / Anila Mema
2258 Fillon restaurimi i Kalasë së Dajtit : [1963, kalaja shpallet monument kulture] / Fatmira Nikolli
2259 Videoart dhe grafika mbi "Individi përballë urbanizimit" : ekspozitë / Julia Vrapi
2260 Shqipëria në foto historike : [fotografi të viteve 1923, 1936 dhe 1939] / Kastriot Dervishi
2261 Ne, të panjohur! / Idlir Koka; Suela Furriku
2262 Berisha u interesua për zhdukjen e Remzi Hoxhës : dëshmia e plotë në gjyq e Agim Shehut për rrëmbimin e biznesmenit / Klodiana Lala
2263 " Ringjallja e Paskalit" vjen me veprat "I urituri" dhe përmendoren e Mathausen : në 105-vjetorin e lindjes së skulptorit (ekspozitë) / Julia Vrapi
2264 " Onufri" mbetet në shtëpi : [dy çmime shkojnë për artistët shqiptarë, Driad Zeneli dhe Heldi Pema (piktorë)] / Elsa Demo
2265 Plani i ri rregullues zvogëlon hapësirat e gjelbra të kryeqytetit : [urbanistika] / Ilir Sopoti
2266 Prishja me rusët, Dritëroi dhe ne djemtë e Broduejt [Tiranë] : vitet '60, ai që nuk i mban mend nuk duhet t'i ketë jetuar [nga libri në dorëshkrim] / Bedri Alimehmeti
2267 Drita Pelingu : Rouz, ndonjëherë ka jetuar dhe brenda meje... : [monodramë] / Drita Pelinku; Julia Vrapi
2268 Mbi konfliktin Berisha-Baze : [liria e fjalës, konflikti mes qeverisë dhe gazetës "Tema"] / Fatos Lubonja
2269 Driant Zeneli : Shqipëria terreni i paradokseve, ku lindin artistët : "Onufri 2008" / Driad Zeneli; Julia Vrapi
2270 Qeveria "Çarçani" 1991 : të mbyllet Universiteti i Tiranës : 1991, rrëzimi i monumentit të Enver Hoxhës dhe diskutimet në qeverinë komuniste / Kastriot Dervishi
2271 Roli i Famullisë së Tiranës në mbrojtjen e hebrenjve, gjatë Luftës së dytë Botërore / Nikolin Kurti
2272 Qeveria "Çarçani" 1991 : të mbyllet Universiteti i Tiranës : 1991, rrëzimi i monumentit të Enver Hoxhës dhe diskutimet në qeverinë komuniste / Kastriot Dervishi
2273 Kurthi, Enver Hoxha kritikoi Stalinin ditën e parë të Konferencës së Tiranës në '56 : zbulohet artikulli te gazeta "Zëri i popullit" më 14 prill 1956. Manovra për të zbuluar kundërshtarët [materiale] / Ferdinand Dervishi
2274 Universitetet, sfidat e formulës së re për buxhetin : flet kreu i konferencës së rektorëve / Jorgaq Kacani; Zirina Llambro
2275 Po vjen "Filumena..." : [regjisori Albert Minga do të rishfaq në skenë kryeveprën e Eduardo de Filippo-s] / Albert Minga; Engjëll Musai; Rozeta Pisku
2276 Enveri e Ismail Kadare, ja si mbillnin pemë te Parku i Liqenit : 50 vjet pas krijimit të Parkut Kombëtar dhe Liqenit Artificial / Rrapo Dervishi; Leonard Veizi
2277 Xhelil Gjoni, si e ndërtoi "Taivanin" tek "Parku Rinia" : 50 vjet pas krijimit të Parkut Kombëtar të Tiranës / Rrapo Dervishi; Leonard Veizi
2278 Shqipëria në foto historike : [1913 - 1951] / Kastriot Dervishi
2279 " Në Konferencën e Tiranës njerëz të Enverit na kishin survejuar që ditën e parë" [1956] / Ihsan Budo; Ferdinand Dervishi
2280 " Nderim viktimave të terrorit komunist" : ekspozitë / Blerina Goce
2281 Projekt për restaurimin në tri qendra të trashëgimisë historike dhe kulturore : [rizgjimi i vlerave të monumenteve historike] / Ylli Pango
2282 Kadri, Roshi, ashtu si ishte jashtë kamerave : [në dy-vjetorin e vdekjes së artistit botohet libri i Petrit Rukës, "Kadri Roshi, kalorësi mbi det" / Alma Mile
2283 Një muze personalitetesh për Shqipërinë : [i pari muze i këtij lloji, ku artistë, njerëz të kulturës dhe shkencës, do të flasin përmes sendeve të tyre personale iniciuar nga Novruz Xh. Shehu] / Blerina Goce
2284 Tri kala në pritje të restaurimit : Kalaja e Tiranës, Krujës dhe Himarës presin të marrin një pamje të re / Fatmira Nikolli
2285 Masakra me pretekstin e bombës në ambasadën sovjetike : [26 shkurt 1951] / Uran Butka
2286 Tirana e qerpiçit... : gjashtë foto të rralla të 1916-ës nga Maksimilian Lambertz / Maximilian Lambertz; Admirina Peçi
2287 " Shpatat shqiptare po zhduken" : [Frederik Stamati] / Oliverta Lila
2288 Rekorde për "Guinness" në kryeqytetin shqiptar (në qoftë se duam një Tiranë europiane...) / Rudi Bobrati
2289 Sarajet eToptanasve : [ish-Biblioteka Kombëtare e kohës së mbretit Zog dhe ish-Instituti i Monumenteve të Kulturës] / Fatmira Nikolli
2290 Ndryshimi si domosdoshmëri : [replikë me autorin e shkrimit "Rekorde për "Guinness" në kryeqytetin shqiptar (në qoftë se duam një Tiranë europiane...) Rudi Bobrati] / Eduart Shalsi
2291 1614 - "Kulliye" e Tiranës fillesa e një Metropoli? [shkrimi shoqërohet me fotografi] / Alban Laze
2292 Tirana. Four materials with an impermanent title! [shkrimi shoqërohet me fotografi] / Federico Zanfi
2293 Tirana, La nuova capitale da Brasini a Morpurgo [Ndikimi i arkitekturës italiane në periudhën e Ahmet Zogut. shkrimi shoqërohet me fotografi] / Herald Qyqja
2294 From communism to urban renewal and social change : The case of Tirana [shkrimi shoqërohet me fotografi] / Dorina Nikolla
2295 Vendim i KM nr. 211, datë 25.2.2009 "Për një ndryshim në vendimin nr.610, datë 12.9.2007 të KM "Për transferimin e pasurive, troje dhe objekte, me interes vendor, në pronësi të Bashkisë së Tiranës"
2296 Vendim i KM nr. 281, datë 24.3.2009 "Për llicensimin e institucionit privat "Shkolla e Lartë Ndërkombëtare e Tiranës"
2297 Vendim i KM nr. 345, datë 8.4.2009 Për disa ndryshime në vendimin nr. 824, datë 5.12.2007 të Këshillit të Ministrave "Për krijimin e disa njësive kryesore, fakultete në Universitetitn Politeknik të Tiranës
2298 Një bankë imazhi për të ndërtuar historinë : [ekspozitë me koleksione të rralla paraqitur nga Panajotis Kolomihalis, me origjinë shqiptare] / Maks Velo; Alma Mile
2299 Roli i sistemeve të informacionit gjeografik (SIG) në zhvillimin ekonomik të bashkisë së Tiranës / Pal Nikolli; Adelajda Halili; Robert Hykollari
2300 " Shqipëria nën hijen e Stalinit" (përshtypje shqiptare në vitin 1981) / Roberto Naupont

Ka 1535 regjistrime në faqen tjetër

Show details      Next 50 hit(s)  New search