Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 52 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 50.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 British diplomacy and the making of Albania, 1912 - 1914 / Bledar Islami
2 Marrëdhëniet shqiptaro-malazeze (1881 - 1914) / Isa M. Bicaj; Jusuf Bajraktari
3 Shqipëria përballë Evropës : 1912-1929 / Albert Mousset; Asti Papa; Petrit Ymeri
4 Coptimi i Shqipnisë [dorëshkrim] : Konferenca e parë e Londonit : 1912-1913; Konferenca e dytë e Londonit : 1915-1916; Zaptimi i Shqipnisë 7 prille 1939 / Annelise Wernicke; Pietro Pastorelli; Enrico Mattei; Fejzi Domni
5 V. 2 : 1912 - 1941
6 Vuajtjet e kombit shqiptarë-muhaxhirëve me shekuj / Nazmi Vishesella; Ruzhdi Hajdini
7 Ditët e trishtimit n'Pejë e nder rrethe : 1912-1913 / Zef M. Harapi; Nikë Ukgjini
8 Shqipëria, ngritja e një mbretërie / Joseph Swire; Kujtim Ymeri; Gjergj Kola
9 Azem Bejtë Galica : monografi / Bedri Tahiri; Jonuz Fetahaj
10 Shqiptarët në gjysmën e parë të shekullit XX / Lush Culaj; Qamil Gexha; Daut Bislimi
11 Shqiptarët, serbët dhe grekët / Enver Bytyçi; Arben Bijo
12 Politika e Serbisë kundrejt çështjes shqiptare : 1903-1913 / Zekeria Cana; Xheladin Shala; Shkëlzen Raça
13 Çështja shqiptare dhe diplomacia serbe : 1912-1913 / Xheladin Shala
14 Les Droits de l'Albanie a ses frontières naturelles : appel aux nations du monde civilisé / Comite Unis des Albanais Irredents
15 Irrédentisme héllenique / Charles Vellay
16 Quelques épisodes récents de l'histoire albanaise : (1913-1914) / Eléonore de Villa
17 Albania and the Albanians : the Albanian question before the House of Commons / Bertrand Bareilles; Edith Durham; James D. Bourchier; J. S. Barnes; Dhimitër Berati
18 Les Albanais et les grandes puissances / Vladan Djordjevic; Alexis Kara-Djordjevic
19 Ardhja e Shqypënis
20 Greqia dhe Shqipëria : 1908-1914 / Vasileios Kontis; Agim Tartari; Stavri Sharxhi
21 Pavarësia shqiptare në tryezat e diplomacisë : (1912-1914) / Arben Puto; Asllan Saraçi
22 Lufta e parë dhe e dytë Ballkanike si dhe Konferenca e Londrës (1912-1913) / Raymond Poincaré; Shaqir Shehu
23 Principata e Shqipërisë dhe Mbretëria e Greqisë, 1913-1914 : çështja e Shqipërisë së Jugut ose "Vorio Epirit" : (nga 11 gusht 1913-31 tetor 1914) / Romeo Gurakuqi
24 The Albanian Committee : London 1912-1915
25 Dokumente britanike për çështjen shqiptare në Konferencën e Ambasadorëve në Londër, 1912-1913 / Muhamet Shatri; Gazmend Shpuza; Marenglen Verli; Xhevat Lloshi; Qendra e Studimeve Albanologjike. Instituti i Historisë
26 Kur historia ndau dy popuj fqinj : Shqipëria dhe Greqia 1912 -1914 / Ledia Dushku; Beqir Meta; Marenglen Verli
27 Pavarësia shqiptare dhe diplomacia e fuqive të mëdha : (1912-1914) / Arben Puto; Artan Puto
28 Lindja e Shqipërisë : nacionalizmi, etnik, Fuqitë e Mëdha të Luftës së Parë Botërore dhe lindja e Pavarësisë Shqiptare / Nicola C. Guy; Krenar Hajdëri; Brikena Liko
29 Shqipëria : 1911-1914 / Romeo Gurakuqi
30 The Birth of Albania : ethnic nationalism, the Great Powers of World War I and the emergence of Albanian Independence / Nicola C. Guy
31 Teodor Ipen dhe Shqipëria në fokusin e Perandorisë Austrohungareze / Annelise Wernicke; Eridan Imami
32 V. 1 : Tetor-Dhjetor 1913
33 Pushtimi i Kosovës nga Serbia dhe Mali i Zi 1912-1915- pëgjysmimi i Shqipërisë / Xheladin Shala; Lulezim Lajçi; Muhamet Shatri
34 Ngjarje dhe personalitete historike / Xheladin Shala; Emine Arifi (Bakalli); Muhamet Shatri; Hysen Matoshi
35 Në udhëkryqet e historisë shqiptare / Lush Culaj; Muhamet Shatri; Daut Bislimi
36 Shqipëria e sipërme : 1800-1913 : në projektet dhe traktatet e Fuqive të Mëdha dhe shteteve ballkanike / Gazmend Rizaj; Masar Rizvanolli; Lush Culaj
37 Prapaskenat e Konferencës së Londrës : (1912-1913) / Nuri Dragoj; Pëllumb Xhufi; Nasho Jorgaqi
38 Shqiptarët në optikën e diplomacisë Austro-Hungareze : (1877-1918) : (studime, analiza, dokumente) / Marenglen Verli; Beqir Meta; Hamit Kaba; Meliha Balla
39 Konferenca e Ambasadorëve në Londër dhe çështja shqiptare 1912-1913 : ekspozitë tematike muzeore / Mehmet Gjoshaj
40 L' Albanie a la Conférence de Londres / Elise Aubry
41 Balcani 1912-13 : studio politico e militare redatto col concorso degli Stati Maggiori Jugoslavo e Bulgaro : precedenti politici : operazioni fino alla battaglia di Çatalca / Gianni Baj Macario
42 La guerra turco-balcanica vista e vissuta agli avaposti montenegrini / Giuolio Barella
43 Il Futuro stato d'Albania / James Strachey Barnes
44 The Future of the Albanian state / James Strachey Barnes
45 Shqiptarët e Fuqitë e Mëdha / Vladan Djordjevic; Mustafa Kruja; Skënder Zogaj; Neritan Kolgjini; Izet Duraku
46 Vol. 4 : La Premiere guerre Balkanique 1912
47 V.2 : Nga lufta për pavarësi në pushtimin grek : (veprimtari atdhetare dhe politike)
48 The London Conference and the Albanian Question (1912-1914) : the dispatches of Sir Edward Grey / Bejtullah Destani; Robert Elsie
49 Zhbërja e kufirit etnik : studim / Martin Berishaj; Ernest Petric; Sonila Kapo
50 Principata Shqipëri : një studim i kronikës historike / Karl Topia; Lindita Komani

Ka 2 regjistrime në faqen tjetër

Show details      Next 50 hit(s)  New search