Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 244 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 244.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Personalitete të artit shqiptar / Baxhul Merkaj; Dukagjin Hata
2 Personalitete të artit shqiptar / Baxhul Merkaj; Enkelejda Merkaj; Shpëtim Bozha; Dukagjin Hata
3 Personalitete elitare të artit shqiptar / Baxhul Merkaj; Enkelejda Merkaj
4 Hyjneshat : 10 novelat / Baxhul Merkaj; Dukagjin Hata
5 Bylispolifonia : trashëgimi dhe realitet / Yzeir Llanaj; Lavdosh Ahmetaj; Baxhul Merkaj
6 Lotët e dashurisë; Buzët te kënga: [Skica ] / Baxhul Merkaj
7 "Interpretoi në skenë 2 vjet gjysëm i verbër" / Baxhul Merkaj
8 Luajti "Hamletin dhe mbeti Hamletiani i kohës: Vitet kalojnë e gjenialiteti i artit skenik i aktorit regjisorit Kujtim Spahivogli rritet / Baxhul Merkaj
9 Margarita Xhepa një yll i artit shqiptar:Artisti i vërtetë nuk jeton dot pa aromën e skenës dhe shesheve të xhirimit / Baxhul Merkaj
10 Naim Frashëri ose "Moisiu i Dytë" shqiptar / Baxhul Merkaj
11 Të rrosh a të mos rrosh për artin / Baxhul Merkaj
12 Bexhet Nelku një meteor i artit shqiptar: Vetëm me besimin tek vetja / Baxhul Merkaj
13 Të rrosh a të mos rrosh për artin / Baxhul Merkaj
14 Interpretoi "Hamletin" dhe mbeti hamletian i kohës :[Kujtim Spahivogli] / Baxhul Merkaj
15 Një Hamlet i kohës sonë :[Mbi artistin brilant të skenës shqiptare, Kujtim Spahivoglin] / Baxhul Merkaj
16 "Letërsia duhet t'i kalojë barrierat politike " :Konferencë shkencore mbi letërsinë . / Baxhul Merkaj
17 Na miqësoi arti :Bisedë me artistin Roland Gjozaj, Ilir Bezhani e Merkur Bozgo / Baxhul Merkaj
18 Tinka Kurti, yll i artit shqiptar / Baxhul Merkaj
19 Jehona e këngës qytetare në Elbasan / Baxhul Merkaj
20 Dragoti : "Do të jem gjithnjë pranë Shqipërisë" :Regjisori i njohur takohet në Shqipëri me artistët dhe njihet me veprat e tyre / Baxhul Merkaj
21 Aleksandër Moisiu-një gjeni i artit botëror / Baxhul Merkaj
22 Pjetër Gjoka: dy vjet interpretoi pa dritën e syve / Baxhul Merkaj
23 Rolet nuk m'i jepnin, por i fitoja / Baxhul Merkaj
24 Letërsia për fëmijë shpall fituesit / Baxhul Merkaj
25 Atdheu i feston ditëlindjen piktorit të madh :Dy vlerësime të mëdha piktorit Kodra, dekorata "Nderi i Kombit" dhe qytetar nderi i Tiranës / Baxhul Merkaj
26 Për Kodrën më së fundi 2 çmime nga atdheu :Kodra shpallet "Qytetar nderi"nga qyteti i Tiranës / Baxhul Merkaj
27 Piktura është një labirinth i pafund :Bisedë me Leonidha Bullgarin , piktor i mirënjohur kubist / Baxhul Merkaj
28 Njeriu ajër :"Ditari i Vaslav Nizhinskit" nën interpretimin e Rexhep Mitrovicës / Baxhul Merkaj
29 Regjisura për mua është një pasion :Bisedë me z. Andon Qezari, aktor dhe regjisor i Teatrit Kombëtar / Baxhul Merkaj
30 Xhemal Broja, figurë e shquar e teatrit dhe e dramaturgjisë shqiptare / Baxhul Merkaj
31 Njerëzit e artit nuk kanë forcën e krahut, por forcën e shpirtit : Bisedë me skenografin e Teatrit Kombëtar, Piktorin e Popullit, Agim Zajmi / Baxhul Merkaj
32 Studiot tashmë private :skulptorët dhe piktorët privatë e ndjejne veten mjaft të kënaqur nga shitja e punimeve artistike / Baxhul Merkaj
33 "Ditëve të Humorit Shqiptar" :Korça nis e para konkurimin / Baxhul Merkaj
34 Koha e sotme koha e të aftëve :[Shtëpitë botuese] / Baxhul Merkaj
35 Profil i krijuesit të gjithanshëm: [Mbi Pjetër Gjokën] / Baxhul Merkaj
36 Rubrika libra të rinj :[Ulërimë e heshtur" i N. Lerës; "Lërmëni të eci" e Zh. Tengut; "Loti i diellit" i Halil Qendros] / Baxhul Merkaj
37 Grafika me ndërthurjen e kaotizmi me surealismin :Ekspozita e piktorit kosovar Agim Morina / Baxhul Merkaj
38 Një botë e shprehur në art :U hap ekspozita e parë e skulptores Riketa Mamaj / Baxhul Merkaj
39 Telajo italiane në muret shqiptare :9 artistë italian ekspozojnë punimet e tyre [Pikturë] / Baxhul Merkaj
40 Nis konkurimi "Pianisti i ri" / Baxhul Merkaj
41 Hamleti i kohës sonë :Regjisori Kujtim Spahivogli / Baxhul Merkaj
42 Regjizura për mua është pasion : Bisede me z. Andon Qezari, aktor dhe regjizor i Teatrit Kombëtar / Baxhul Merkaj
43 Të jesh një Ezop :Flet Artisti i Popullit Kadri Roshi / Baxhul Merkaj
44 Mirush Kabashi :"Sokrati" i shoqërisë shqiptare / Baxhul Merkaj
45 Tradita nën interpretimin e femijëve / Baxhul Merkaj
46 Retrospektive në telajo :Një ekspozitë në Tiranë e piktorit Naim Berisha / Baxhul Merkaj
47 Një jetë mes tingujsh / Baxhul Merkaj
48 Biblioteka Kombëtare - qendër e rëndësishme informative / Baxhul Merkaj
49 Xhemal Broja, figurë e shquar e teatrit dhe dramaturgjisë / Baxhul Merkaj
50 Humorin e preferoj si konsumator, por jo si krijues :Me aktorin Mirush Kabashi / Baxhul Merkaj
51 Do botohet gjithçka e panjohur për lirikun e harruar / Baxhul Merkaj
52 Rubrika libra të rinj :[Mbi vëllimin poetik "Nuk kam kohë për të vdekur" të autorit Josif Doja] / Baxhul Merkaj
53 Shtrohet sofra poetike e Kavajës / Baxhul Merkaj
54 "Njeriu i sotëm në hapësirën kozmike" :Ekspozitë e piktorit Aleksandër Filipi / Baxhul Merkaj
55 Naim Frashëri "Moisiu i dytë" shqiptar / Baxhul Merkaj
56 Nga arti masiv - vulgar, drejt një arti cilësor :Me zotin Sulejman Dibra, drejtor i Teatrit Kombëtar / Baxhul Merkaj
57 Koncert i Ansamblit Popullor "Polifonia" / Baxhul Merkaj
58 Aktore e fuqishme e karaktereve : [Marika Kallamata ] / Baxhul Merkaj
59 Aleksandër Moisiu, një gjeni i artit botëror :Artisti shqiptar që tronditi skenat botërore / Baxhul Merkaj
60 Artisti i Popullit Mihal Popi - aktor i madh i humorit shqiptar / Baxhul Merkaj
61 Margarita Xhepa - yll i artit skenik shqiptar / Baxhul Merkaj
62 Artisti i popullit Kadri Roshi mbi 50 vjet në skenë, në sheshet e xhirimit dhe përherë duartrokitet / Baxhul Merkaj
63 Këngë që mbeten :Mbresa dhe kujtime për autorin e tingujve rinorë [ Kastriot Gjini] / Baxhul Merkaj
64 Të rrosh a të mos rrosh për artin :Sandër Prosi, mjeshtër i skenës dhe kinematografisë shqiptare / Baxhul Merkaj
65 Ilir Bezhani dhe vesi i të shkruarit: Komedia e re "Mashtruesit" në prag të premierës / Baxhul Merkaj
66 Të jesh artist do të thotë të sakrifikosh / Baxhul Merkaj
67 Të zgjedhësh profesionin e aktorit, do të thotë të sakrifikosh shumë[Andon Qezari] / Baxhul Merkaj
68 Mallkim për kohën e shkuar :[Patriot Hoxhë Dusha nga fshati Dushaj, Tropojë] / Baxhul Merkaj
69 Në moshën 17 vjeç përktheu Eseninin :Bisedë me zotin Jorgo Bllaci / Baxhul Merkaj
70 Kastriot Gjini kompozitor i viteve 2000 :Mbresa dhe kujtime për kompozitorin e madh të rinisë / Baxhul Merkaj
71 "Zhizel" nën interpretimin e balerinëve Eneada Hoxha e Genti Baso / Baxhul Merkaj
72 Memorial mbi aktorët :Andon Pano, Andrea Malo, Loro Kovaçi / Baxhul Merkaj
73 "Në katin e dytë është parajsa" përsëri në sezonin e ri teatror / Baxhul Merkaj
74 Arti eshtë shpresë, është dashuri : Me piktorin Rakip Shabani / Baxhul Merkaj
75 "Moisiu i dytë "shqiptar :Për aktorin Naim Frashëri : / Baxhul Merkaj
76 Të jesh Ezop, Demosten apo...Me artistin e popullit Kadri Roshi / Baxhul Merkaj
77 Këngëtar i shpirtit njerëzor: Bisedë me këngëtarin e mirënjohur Sherif Merdani / Baxhul Merkaj
78 Ekspozitë fotografike e Parlamentit Francez / Baxhul Merkaj
79 Kujtim Spahivogli - Meteor i regjizurës shqiptare / Baxhul Merkaj
80 Naim Frashëri ose "Moisiu i Dytë" shqiptar / Baxhul Merkaj
81 Të jesh një Ezop.. :MeAartistin e Popullit Kadri Roshi / Baxhul Merkaj
82 Artisti i vërtetë nuk jeton dot pa aromën e skenës dhe shesheve të xhirimit : [Margarita Xhepa] / Baxhul Merkaj
83 Aleksandër Moisiu, artisti shqiptar që tronditi skenat botërore / Baxhul Merkaj
84 Luajti "Hamletin" mbeti hamletiani i kohës : Vitet kalojnë e gjenialiteti i artit skenik i aktorit, regjisorit Kujtim Spahivogli, rritet / Baxhul Merkaj
85 Të rrosh apo të mos rrosh për artin : Artisti i popullit Sandër Prosi / Baxhul Merkaj
86 Pikturës i kam falur mëngjeset e jetës sime / Rakip Shabani; Baxhul Merkaj
87 Mjeshtri i të folurit skenik : Portreti i Artistit të Merituar Prokop Mima / Baxhul Merkaj
88 Kastriot Gjini, kompozitor i viteve 2001 / Baxhul Merkaj
89 Ju rrëfej për kohën kur luaja si sekretar partie : Intervistë me aktorin e skenës dhe kinematografisë / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
90 Qesari : Pse prindërit më penguan të bëhesha aktor! : [Aktori Andon Qesari] / Baxhul Merkaj
91 Të këndosh një "Këngë për nënën" / Sherif Merdani; Baxhul Merkaj
92 Si ia arriti të interpretojë dy vjet i verbër : Pjetër Gjoka artist i madh i kinematografisë shqiptare / Baxhul Merkaj
93 Arti i vërtetë u përket të gjitha kohërave : Intervistë me skulptorin / Genc Hajdari; Baxhul Merkaj
94 Ja "Vajza me prikë" që më bëri artist / Mirush Kabashi; Baxhul Merkaj
95 Nëpër vitet e Naim Frashërit : [Rikthim në kohën e suksesshme të Artistit të Popullit] / Baxhul Merkaj
96 Ju rrëfej si e realizova filmin "Parrullat" : [Intervistë] / Gjergj Xhuvani; Baxhul Merkaj
97 Ku ndryshon arti sot me atë në kohën e partisë : Bisedë me gazetarin, skenaristin e filmave / Kreshnik Hashorva; Baxhul Merkaj
98 Sulejman Pitarka, ky mjeshtër i fjalës së bukur në skenë / Baxhul Merkaj
99 " Rolet nuk m' i jepnin por i fitoja" : [Ferial Alibali - aktore] / Baxhul Merkaj
100 Ju rrëfej për prapaskenat e Festivalit të 11 - të : [Edhe intervistë me këngëtarin Sherif Merdani] / Baxhul Merkaj
101 Kam krijuar filma të dashur për publikun shqiptar : Intervistë me regjisorin e mirënjohur të kinematografisë shqiptare / Saimir Kumbaro; Baxhul Merkaj
102 E dua shumë atë që vjen pas : Intervistë me regjisorin e njohur të filmit "Parrullat" / Gjergj Xhuvani; Baxhul Merkaj
103 " Vajza pa prikë", që më bëri artist : Intervistë me Aktorin, Artistin e Merituar / Mirush Kabashi; Baxhul Merkaj
104 " Mysafir i mallkuar" i Teatrit Kombëtar : [Autor Ilir Bezhani] / Baxhul Merkaj
105 Pikturës i kam falur mëngjeset e jetës sime : Intervistë me piktorin / Rakip Shabani; Baxhul Merkaj
106 Artisti i vërtetë nuk jeton dot pa aromën e skenës dhe shesheve të xhirimit : Margarita Xhepa- ylli i artit skenik / Baxhul Merkaj
107 Të rrosh a të mos rrosh për artin : [Sandër Prosi] / Baxhul Merkaj
108 Jeta e artistit ka kuptim kur është mbushur me punë krijuese : Artisti i Popullit, Pirro Mani në shtatëdhjetë vjetorin e tij / Pirro Mani; Baxhul Merkaj
109 Artisti, mjeshtër i peisazhit / Jorgji Gjikopulli; Baxhul Merkaj
110 Luajti "Hamletin" dhe mbeti hamletiani i kohës : 70 vjetori i lindjes së aktorit, regjisorit të madh Kujtim Spahivogli / Baxhul Merkaj
111 Të jetosh gjatë një jetë të shkurtër : Mbresa dhe kujtime mbi kompozitorin e madh dhe publicistin Kastriot Gjini / Baxhul Merkaj
112 Kastriot Gjini...nëpër kujtimet që la nga pas : [Kompozitor] / Baxhul Merkaj
113 Arti i vërtetë buron nga ndjesitë e vërteta njerëzore : [Autori Kondo Kondi dhe drama tragjike e tij "Maro Kondi heroinë". Mbi përpjekjet për t'u vënë në skenë] / Baxhul Merkaj
114 Pjetër Gjoka, ky artist i madh / Baxhul Merkaj
115 Kur flet zemra, gjithçka është në lëvizje / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
116 Humori, gjinia më demokratike : [Intervistë me Artistin e Merituar Mirush Kabashi] / Mirush Kabashi; Baxhul Merkaj
117 Shqipërinë e lartësojnë tragjedianët, dramaturgët dhe artistët : [Tragjedia "Maro Kondi" e Kondo Kondit] / Vangjeli Çomora; Drita Agolli; Skënder Kamberi; Baxhul Merkaj
118 Aty ku lindi kënga "Janino" : Shënime nga Lapardhaja / Baxhul Merkaj
119 " Nuk jam astmatik e as gagaç" / Mirush Kabashi; Baxhul Merkaj
120 Aleksandër Moisiu, artisti shqiptar që tronditi skenat botërore / Baxhul Merkaj
121 Mjeshtri i të folurit skenik : [Artisti i merituar Prokop Mima, mbetet një shkollë e madhe për artistët e dramës] / Baxhul Merkaj
122 Pasioni dhe sheshet e xhirimit : [Portret i artistit të popullit Kadri Roshi] / Baxhul Merkaj
123 E magjishme në skenë dhe në jetë : [Drita Agolli (Strazimiri) - aktore] / Baxhul Merkaj
124 Bexhet Nelku, një meteor i artit shqiptar : [Aktor] / Baxhul Merkaj
125 Sandër Prosi, shqiptar deri në palcë, në jetë dhe në art / Baxhul Merkaj
126 " Ishte kohë për dashuri" - film që ndiqet me mjaft interes nga artdashësit e kryeqytetit : [Me regjisorin e televizionit shqiptar Ylli Pepo] / Baxhul Merkaj
127 Nga "Njollat e Murme" e "Hekurat" tek drama "Gomonet" : [Me regjisorin, Artistin e Popullit Mihal Luarasi] / Baxhul Merkaj
128 Artisti i Popullit, Telat Agolli, mirënjohja e kryeqytetit : [Në 70 -vjetorin e lindjes] / Baxhul Merkaj
129 Ylli Pepo : "Kemi trokitur në shpirtin e njerëzve" : [Intervistë me regjisorin} / Ylli Pepo; Baxhul Merkaj
130 Zef Deda : "Këtë herë jam serioz! " : [Intervistë me aktorin e humorit] / Zef Deda; Baxhul Merkaj
131 Artan Shabani : "Kjo është ëndrra ime!" : [Intervistë me piktorin} / Artan Shabani; Baxhul Merkaj
132 Skënder Kamberi : "Do të merrem gjithmonë me të bukurën" : [Intervistë me piktorin] / Skënder Kamberi; Baxhul Merkaj
133 Një sinfoni e pambaruar : [Kastriot Gjini - kompozitor] / Baxhul Merkaj
134 Simoni, maratonomaku i kulturës shqiptare në Athinë : [Flet regjisori Lefter Simoni] / Lefter Simoni; Baxhul Merkaj
135 Ndrenika, gjiganti i aktrimit : [Robert Ndrenika] / Baxhul Merkaj
136 Fillesa e një kombi është kultura : Tituj dhe ndere për figurën e madhe të Aleksandër Moisiut / Baxhul Merkaj
137 Kam krijuar filma të dashur për publikun shqiptar : intervistë me z. Saimir Kumbaro, regjisor i mirënjohur i kinematografisë shqiptare / Saimir Kumbaro; Baxhul Merkaj
138 Nga bregu në oqeanin e paanë të roleve : [Artisti i Merituar Prokop Mima] / Baxhul Merkaj
139 Sa janë shtuar Jovan Bregët! : [Intervistë me aktorin] / Roland Trebicka; Baxhul Merkaj
140 Ahmet Pasha, aktori që lindi nga arti realist : Mjeshtëria teatrore e një artisti të madh të skenës / Baxhul Merkaj
141 Viktor Gjoka rikthehet për Tiranën / Viktor Gjoka; Baxhul Merkaj
142 Sa shumë dhimbje për kinemanë shqiptare / Mevlan Shanaj; Baxhul Merkaj
143 Ballkani përmes lulekuqeve : [Ekspozitë e piktorit amerikan Richard Harden] / Baxhul Merkaj
144 Artistët ngrohen edhe me një duartrokitje : [Tinka Kurti] / Baxhul Merkaj
145 Arti është oqean ku mund të notojnë të gjithë : Rrëfen piktori Agim Zajmi / Baxhul Merkaj
146 Koha ridimensionon Prosin : Gjigandi i aktrimit dhe i filmit shqiptar, Sandër Prosi, në 84 - vjetorin e lindjes së tij / Baxhul Merkaj
147 Bota e madhe e roleve të vogla : [homazh, për nder të aktorit të skenës dhe ekranit, Artistit të Merituar, Ilia Shyti] / Baxhul Merkaj
148 Vijnë portretet e socrealizmit : [në Galerinë Kombëtare të Arteve përurohet "Salla e portretit të viteve"] / Baxhul Merkaj
149 U nda nga jeta aktori i Teatrit Kombëtar Ferdinand Radi / Baxhul Merkaj
150 Duke shkuar drejt "Zenitit" : Galeria e artit "Zenit" / Baxhul Merkaj
151 Aktori për të cilin kemi nevojë përherë : në Teatrin Kombëtar, artistët dhe dashamirësit e artit i urojnë 80 - vjetorin e lindjes Sulejman Pitarkës / Baxhul Merkaj
152 Artisti shqiptar që tronditi skenat botërore : [me rastin e 125-vjetorit të lindjes së Aleksandër Moisiut] / Baxhul Merkaj
153 Dua të vdes në skenë! / Violeta Manushi; Baxhul Merkaj
154 " Në jetë gratë i kam respektuar" / Albert Verria; Baxhul Merkaj
155 Ky ishte fati im / Luiza Xhuvani; Baxhul Merkaj
156 Arti shkon tek gjenitë / Timo Flloko; Baxhul Merkaj
157 Retrospektiva e munguar e Shejit : një ekspozitë e piktorit Qenan Sheji në Galerinë Kombëtare të Arteve / Baxhul Merkaj
158 Peneli në duart e vogla : ekspozitë e pikturës në Galerinë Kombëtare / Albert A. Zholi; Baxhul Merkaj
159 Një ekspozitë kushtuar Ali Pashë Tepelenës : [intervistë me piktorin] / Rakip Shabani; Baxhul Merkaj
160 " Nuk mund ta kuptoj jetën time pa artin" / Mihal Luarasi; Baxhul Merkaj
161 " Të bëhesha dhe një herë nuse, pa dija si nusëroja!" / Luftar Paja; Baxhul Merkaj
162 " Vetëm puna të nxjerr në selamet..." / Robert Ndrenika; Baxhul Merkaj
163 " Edhe horrat i tremben humorit" / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
164 Pse s'më lanë të luaj rolin e Beatriçes në Moskë : Kur arrestuan Jeron, Byroja anulloi dramën / Drita Agolli; Baxhul Merkaj
165 Dashuria dhe dhimbja ime : piktori Ndini Bardhi midis realitetit të së bukurës dhe të shëmtuarës / Baxhul Merkaj
166 " Gratë i urrej në filma", por në jetë i respektoj : [intervistë me aktorin] / Albert Verria; Baxhul Merkaj
167 " Edhe kur të mbush 100 vjeç do më shihni përsëri në teatër : Unë jam "Lenini" që më pëlqejnë klubet e natës" / Lazër Filipi; Baxhul Merkaj
168 Aktori që luajti në skenë dy vjet pa dritën e syve : [jeta dhe veprimtaria e Artistit të Popullit Pjetër Gjoka] / Baxhul Merkaj
169 Kujtim Spahivogli, gjeniu që prodhoi artin dhe fitoi burgun : Pas dënimit, Enveri urdhëroi ndalimin e filmave të artistit / Baxhul Merkaj
170 Unë, "gagaçi" që u bëra mbreti i kinematografisë shqiptare / Kadri Roshi; Baxhul Merkaj
171 " Im shoq, Ndrekë Luca aktori që nuk u bë pilot" : [intervistë me aktoren] / Mimika Luca; Baxhul Merkaj
172 Furxhi luajti pak role, refuzoi shumë dhe synoi përsosmërinë : jeta dhe veprimtaria e aktorit të madh shqiptar Vangjush Furxhi / Baxhul Merkaj
173 Mbeta beqare se u dashurova vetëm me rolet : flet "artistja e popullit", / Violeta Manushi; Baxhul Merkaj
174 Aleksandër Moisiu, "Hamleti shqiptar" që tronditi skenat botërore / Baxhul Merkaj
175 Kush nuk dashuron në moshën 76 - vjeçare, nuk është artist : [flet aktori dhe regjisori] / Viktor Gjoka; Baxhul Merkaj
176 Naim Frashëri, princi i skenës që jetoi pak dhe krijoi shumë : [me rastin e 81 - vjetorit të lindjes] / Baxhul Merkaj
177 Tish Daija, mësuesi që i tregoi Shqipërisë si bëhet muzika / Tonin Daija; Baxhul Merkaj
178 Nga puset e naftës në majat e teatrit : [flet aktori] / Luftar Paja; Baxhul Merkaj
179 " Arti është një oqean, ku mund të notojnë të gjithë" / Agim Zajmi; Baxhul Merkaj; Albert A. Zholi
180 Zajmi njeriu që i dha frymë, skenës : [Agim Zajmi - skenograf] / Baxhul Merkaj; Albert A. Zholi
181 Lapardhaja, ku lindi kënga "Janino" : reportazh / Baxhul Merkaj; Albert A. Zholi
182 " Unë luaj në skenë karakerin shqiptar" / Laert Vasili; Baxhul Merkaj; Albert A. Zholi
183 " edhe horat i tremben humorit...!" / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
184 Arti është tufan, rezisto! : [intervistë me piktorin] / Rakip Shabani; Baxhul Merkaj
185 Unë luaj në skenë karakterin e shqiptarit / Laert Vasili; Baxhul Merkaj
186 Tradita, pasuria më e madhe : [intervistë me kompozitorin dhe drejtorin e Qendrës Kombëtare të Veprimatrive Folklorike] / Ermir Dizdari; Baxhul Merkaj; Shpëtim Bozha
187 Do të merrem vetëm me të bukurën / Skënder Kamberi; Baxhul Merkaj
188 Përkujtohet "Hamleti" shqiptar : Naim Frashëri përkujtohet në 30 - vjetorin e vdekjes / Baxhul Merkaj
189 Moisiu, "Hamleti" që tronditi skenat botërore : përkujtohet shqiptari i madh i skenës. Sot 70 vjet pa aktorin me përmasa botërore : [Aleksandër Moisiu] / Baxhul Merkaj
190 Sllavica, mësuese për pasion / Sllavica Zverku; Baxhul Merkaj
191 Kënga e pambaruar e Kastriot Gjinit : [26 vjet nga vdekja e kompozitorit] / Baxhul Merkaj
192 Një jetë pranë pianos : [flet kompozitori] / Nexhmedin Doko; Baxhul Merkaj
193 Mjeshtri i penelit, në një sfidë politike, artisti është i lumtur, vetëm po pati sukses / Skënder Kamberi; Baxhul Merkaj
194 Sinqeriteti dhe spontaniteti, armët më të forta : [intervistë me artistin e merituar, aktorin e njohur] / Bujar Asqeriu; Baxhul Merkaj
195 Aktori vullkan, që në çdo çast kërkon të shpërthejë : [Ndriçim Xhepa] / Baxhul Merkaj
196 " Të jesh njeriu i artit, nder shumë i madh" : mjeshtëria interpretative në skenë e Artistes së Popullit, Tinka Kurti / Baxhul Merkaj
197 Humori im vjen nga drama / Violeta Manushi; Baxhul Merkaj
198 Mjeshtër dhe shkollë e aktrimit shqiptar : (Sulejman Pitarka) / Baxhul Merkaj
199 Shqiptari i përjetshëm në art dhe realitet : [Sandër Prosi] / Baxhul Merkaj
200 " Pëlqej rrymën e Brehtit dhe teatrin realist" : [aktori Robert Ndrenika] / Baxhul Merkaj
201 Humori kërkon dhe krijon atmosferë : [bisedë me Artistin e Merituar] / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
202 Babai i teatrit shqiptar quhet Kadri Roshi : mjeshtri i aktrimit që kaloi pjesën më të madhe të jetës në skenë / Baxhul Merkaj
203 Përse pikturat e mia shiten shtrenjtë / Alush Shima; Baxhul Merkaj
204 Mima, dishepulli i artit kombëtar : aktori dhe pedagogu i njohur Prokop Mima, në 85 vjetorin e lindjes së tij / Baxhul Merkaj
205 Aktori që për dy vjet interpretoi pa dritën e syve : [Pjetër Gjoka - aktori] / Baxhul Merkaj
206 Simfoni për qenin : [tregim] / Baxhul Merkaj
207 Nelku : "Të gjithë jemi Hamletë: : artistë dhe kolegë sjellin pjesë kujtimesh nga jeta e aktorit të madh Bexhet Nelku / Baxhul Merkaj
208 " Edhe horrat i tremben humorit...!" / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
209 Arti është furtunë, duhet t'i rezistosh! / Rakip Shabani; Baxhul Merkaj
210 Një simfoni e pambaruar : Kastriot Gjini, kompozitor i madh i rinisë / Baxhul Merkaj
211 Elektra : Xhuvani elektrizon sallën e artit teatror : Sofokliu flet shqip në Teatrin Kombëtar / Baxhul Merkaj
212 Aktori që ka luajtur mbi 100 role në teatër e kinema, përjetësohet në realitetin shqiptar : Sandër Prosi, Artisti i Popullit, Nderi i Kombit / Baxhul Merkaj
213 Një simfoni e pambaruar : [tregim për Kastriot Gjinin] / Baxhul Merkaj
214 Ja si edukohet shoqëria shqiptare nëpërmjet humorit : flet aktori i njohur dhe pedagogu : si i realizova 33 rolet e kinemasë / Birçe Hasko; Baxhul Merkaj
215 Entuziazëm dhe duartrokitje për "Darkën e gabuar" : [romani, premierë në skenën e Teatrit Kombëtar] / Baxhul Merkaj
216 Një takim me Mihal Luarasin / Baxhul Merkaj
217 Çast : tregim / Baxhul Merkaj
218 Mes reve hënore : poezi / Baxhul Merkaj
219 Kur "Art" sjell vërtet art në teatër : sukses i komedisë Art', nën interpretimin e aktorëve brilantë Enver Petrovci, Bujar Asqeriu dhe Artan Imami / Baxhul Merkaj
220 Kur mbaron dashuria : poezi / Baxhul Merkaj
221 Aleksandër Moisiu, aktor i përmasave europiane, ka pohuar vet se ishte me origjinë shqiptare / Baxhul Merkaj
222 Mik i diellit, i hënës, i yjeve... : [cikël me poezi] / Baxhul Merkaj
223 Komedia "Familja në shi" : [kritkë e veprimtarisë skenike të regjisorit Ilir Bezhani] / Baxhul Merkaj
224 Kastriot Gjini, kompozitor i madh i rinisë / Baxhul Merkaj
225 Henri i VI i Shekspirit nën regjinë e Adonis Filipit do të flasë shqip në Londër / Baxhul Merkaj
226 Filmi "Kodi i jetës" i skenaristit dhe regjisorit Ekrem Kryeziu / Baxhul Merkaj
227 Ëndrra artistike vazhdon : [Drita Pelingu] / Baxhul Merkaj
228 Artur Hasani, piktori, artisti dhe metodisti / Artur Hasani; Baxhul Merkaj
229 Vatra e shqiptarëve të Amerikës : një film dokumentar me vlera të veçanta emocionale / Baxhul Merkaj
230 Një portret rrezatues i talentit, përsosmërisë dhe mirësisë njerëzore : [Margarita Xhepa, portret] / Baxhul Merkaj
231 Pak fjalë për librin "Rrugëtime të gjata" të Habib Muhos / Baxhul Merkaj
232 Pak fjalë për librin "Rrugëtime të gjata" të Habib Muhos / Baxhul Merkaj
233 " Vatra e shqiptarëve të Amerikës", një film me vlera të veçanta : Ilia Terpini, në një dokumentar mbresëlënës, me skenar të Anxhelina Xhara / Baxhul Merkaj
234 Një jetë e kaluar mes kamerës dhe filmit : [Mjeshtri i Madh, Ilia Terpini] / Baxhul Merkaj
235 Është i patjetërsueshëm sa vet përjetësia : [Kadri Roshi] / Baxhul Merkaj
236 Vargjet poetike të Migena Arllatit një dritmëri e tejskashme / Baxhul Merkaj
237 Detyra e juristes më plotësojnë jetën : [intervistë me presidenten e dhomës së noterisë] / Mimoza Sadushi; Baxhul Merkaj
238 Legjeendë e gjallë e këngës shqiptare : [Vaçe Zela] / Baxhul Merkaj
239 Drita Aga, kjo zonjë që bën dritë, adhuron artin, poezinë / Baxhul Merkaj
240 Pak fjalë për vargjet poetike të Silvana Berki / Baxhul Merkaj
241 Bashkëbisedim / Ibrahim Kodra; Baxhul Merkaj
242 ... Sa realiste dhe moderne, zonjë që rrezaton dritmëri... : [Brunilda Mumajesi, piktore] / Baxhul Merkaj
243 Rajmonda Ademi, kjo zonë e nderuar që nëpërmjet vargjeve poetike mbjell dashuri / Baxhul Merkaj
244 Mbretëresha e këngës shqiptare... është e përjetshme sa vet përjetësia! : bashkëbisedim me "Mjeshtren e Madhe të Artit" Nexhmije pagarusha / Baxhul Merkaj

Show details      New search