Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 92 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 42.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
51 Shpirti rebel i poetit të pazbuluar : Në 70 - vjetorin e lindjes së Robert Shvarcit / Amik Kasoruho
52 Antisemitizmi, kjo sëmundje e pashëruar e njerëzimit : [Leon Uris, "Eksodi"] / Edvin Shvarc
53 Në emër të shvarcëve : [Robert dhe Edvin Shvarc] / Iva Tiço
54 Një udhëtim në Fantastikë bashkë me Robert Shvarcin : [Michael Ende, "Historia pa mbarim"] / Admirina Peçi
55 Robert Shvarci i qytetërimit / Ardian Klosi
56 Njeriu i kohës, Robert Shvarc : [përkthyesi] / Laureta Roshi
57 " Ne vetëm ëndrra kishim, asgjë tjetër" : [mbrëmje poetike kushtuar Robert Shvarcit] / Alma Mile
58 Ju rrëfej kujtimet e mia me Robert Shvarcin / Nasho Jorgaqi; Kastriot Kotoni
59 Popull, komb, tokë dhe kulturë : "Eksodi" i Leon Uris, vjen në shqip nga Robert Shvarc / Sadik Bejko
60 Dy vjet pa Robert Shvarcin / Jonila Godole
61 Një ekspozitë për mikun tim Shvarc : fotografitë do të ekspozohen në Galerinë "Zenit' / Roland Tasho; Petrika Grosi
62 Pak nostalgji nga Tasho me kalvados : dje në ekspozitën fotografike kushtuar përkthyesit Robert Shvarc në përvjetorin e dytë të vdekjes në Galerinë "Zenit" / Dhurata Hamzai
63 Si e arrestoi Sigurimi 2 herë Robert Shvarcin : [flet miku i përkthyesit] / Genc Koka; Dashnor Kaloçi
64 Shvarc, legjenda e heshtur dhe shpërthyese : tre vjet nga vdekja e përkthyesit Robert Shvarc / Flora Nikolla
65 Shvarc, legjenda e heshtur shpërthyese : 74 vjet nga lindja e përkthyesit të njohur të shqipes, Robert Shvarc
66 Legjenda e heshtur dhe shpërthyese Robert Shvarc / Flora Nikolla
67 Katër vjet pa Robert Shvarcin : portret, qytetari i botës me pasaportën e gjuhës shqipe / Flora Nikolla
68 Robert Shvarc : burri i përfytyrimeve / Esmeralda Bardhyli
69 Biri im, kjo ishte jeta ime : letër e Robert Shvarc drejtuar të birit, më 1999 / Robert Shvarc
70 Roland Tasho e sjell një "Kalvados" për Shvarcin : [fotografi Roland Tasho sjell Robert Shvarcin në një album fotografik] / Ben Andoni
71 Robert Shvarci që kam njohur / Amik Kasoruho
72 Një dritare e hapur për Shvarcin : [Ardian Klosi, "Robert Schwartz ose dritaret e qytetit tim = Robert Schwartz die Fenster meiner"] / Arta Marku
73 Legjenda e heshtur dhe shpërthyese e Robert Shvarc : 75 vjet nga lindja e përkthyesit të njohur
74 Robert Shvarc : portreti, psikologjia dhe fotografia : [Roland Tasho ia ka arritur qëllimit duke na treguar ato detaje të cilat nisin me pozicionin e kokës së Shvarcit, të cilat nuk janë vënë pa qëllim në dy apo tri klishe; me mënyrën se si ai lëvizte kokën dhe mënyrën se si e hidhte apo e fiksonte shikimin e tij] / Suzana Kuka (Varvarica)
75 Biografitë, këndvështrimi tjetër ndaj një portreti / Arta Marku
76 [ Robert] Shvarc, si i solli në shqip shkrimtarët e perëndimit : njohja me mjeshtrin e madh të përkthimit, në fillim të viteve '50 / Nasho Jorgaqi
77 [ Robert] Shvarc, si i solli në shqip shkrimtarët e perëndimit : njohja me mjeshtrin e madh të përkthimit, në fillim të viteve '50 / Nasho Jorgaqi
78 [ Robert] Shvarc, si i solli në shqip shkrimtarët e perëndimit : njohja me mjeshtrin e madh të përkthimit, në fillim të viteve '50 / Nasho Jorgaqi
79 Shoku besnik i "Tre shokëve" : Robert Shvarci, njohja me mjeshtrin e madh të përkthimit, në fillim të viteve '50 / Nasho Jorgaqi
80 Robert Schwartz si fenomen kulturor : Schwart vjen për herë të parë në një rrëfim nga miku i tij / Amik Kasoruho; Miranda Haxhia
81 Për "speciet" intelektuale në zhdukje : [përkthyesit Robert Schwartz] / Miranda Haxhia
82 Një shpirt i madh për miqësinë : për herë të parë publikohen dy poezi që përkthyesi Robert Shvarc ia dedikoi shkrimtarit, mikut të tij Amik Kasoruho, kur u largua nga Shqipëria në vitin 1991, dhe një përgjigje poetike për miqësinë shkruar nga Kasoruho / Violeta Murati
83 Robert Shvarc : një shpirt brenda një fashikulli poezish / Amik Kasoruho
84 Robert Shvarc : "Vargje të pluhurosura" / Admirina Peçi
85 Redaktimi i pestë : historia e tre përkthyesve, Bobrati, Doko dhe Shvarc të cilët mbanin për vite një libër në duar për ta sjellë në shqipe / Roland Gjoza
86 Të shqipërosh Bob Dilan : [Bob Dylan, "Strehë nga stuhia", shqipëruar nga Robert Shvarc] / Edvin Shvarc; Oliverta Lila
87 Si e kam njohur Lasgushin, Kutelin, Shvarcin... : Nasho Jorgaqi, "Koha e kujtimeve" / Oliverta Lila
88 Kur punoja me Robert Shvarcin : kujtime / Waltraud Bejko (Tunger)
89 Portreti i baba Rexhep Beqirit : një ballkanas sufi në Amerikë sipas vështrimit të Stefan Shvarcit / Gëzim Llojdia
90 Një shpirt i madh për miqësinë : Shvarc & Kasoruho / Violeta Murati
91 Pse po kujdesem për Shvarcin, mikun tim të rrallë ?! / Amik Kasoruho
92 Mall : [poezi, për Robert Shvarc] / Amik Kasoruho

Show details      New search