Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 320 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 320.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Tanja Visirova : nga Kaukazi në Foli-Berzher / Maria Craipeau; Vladimir Bako; Themistokli Lëngu
2 Historia e koreografisë shqiptare : për shkollën koreografike / Engjëll Tërshana; Shaban Mara
3 Sistema muzskogo klassiceskogo tanca / Evgenij V. Valukin
4 Èvolûciâ dvizenij v muzskom klassiceskom tance : ycebnoe posobie / Maksim E. Valukin
5 45 vjet TOB / Luigj K. Gurakuqi; Flori Slatina
6 Pë të kujtuar një kohë... / Riza Hajro; G. Alla
7 Koreografi dhe kërcimtari / Sadik Batku; Etleva Jahaj
8 Miltiadh Papa, kërcimtari fluturues : monografi / Nexhat A. Agolli
9 Morea : balet në tri akte me prolog : partiturë / Rauf Dhomi; Engjëll Berisha
10 La Danza in Svizzera / Stéphane Bonvin; John Geissler; Jean-Pierre Pastori; Lilo Weber; Sylvie Zaech
11 Dance in Switzerland / Stéphane Bonvin; John Geissler; Jean-Pierre Pastori; Lilo Weber; Sylvie Zaech
12 Balet Dâgileva : 1909-1929 / Sergej L. Grigor'ev
13 Metodika e kërcimit klasik / Shpëtim Dajçi
14 Leonard Ajkun
15 Dance and ballet in Switzerland / Jean-Pierre Pastori
16 Dance et ballet en Suisse / Jean-Pierre Pastori
17 Danza e balletto in Svizzera / Jean-Pierre Pastori
18 Tanz und Ballet in der Schweiz / Jean-Pierre Pastori
19 Metodika e kërcimit duet / Shpëtim Dajçi; Nexhat Myftiu
20 Baleti në Shqipëri / Skënder Selimi; Spartak Kumbaro
21 Delina [material grafik] : balet në dy akte dhe prolog / Çesk Zadeja; Panajot Kanaçi
22 Kështu e njoha unë Panajot Kanaçin / Albert Janku; Ferdinand Ndocaj
23 Më e bukur se një përrallë : jeta ime / Kledi Kadiu; Lura Baçi
24 Historia e baletit botëror / Skënder Selimi
25 Historiografia e artit koreografik shqiptar / Dedin Suli; Stathi Telo
26 Skënder Selimi : dritëhijet e artistit / Roberta Mone (Ndokaj); Adriatik Kallulli
27 Artistë të shquar të interpretimit koreografik shqiptar : (1950-2012) / Dedin Suli; Josif Papagjoni; Aleks Gjinaj
28 Warm up class choreography of cassical ballet : students workout / Riselda Sejdija; Erisida Hoxha; Erina Çoku
29 Let's dance / Roberta Mone (Ndokaj); Henris Kuka; Josif Papagjoni
30 Ankara'da dans : 1984-1994 / Necla Çikigil
31 Bati dans tarihi / Nasuh Barin
32 Ready to dance : multidisiplina e kërcimeve për fëmijë : hapat bazë = Dance multidiscipline programme for children : basic steps / Riselda Sejdija
33 Libri im i parë i baletit : nga salla e ushtrimeve dhe rrobat e baletit te pirueta dhe te skena e shfaqjes / Kate Castle; Virgjil Muçi; Huejda El Saied; Maklena Çabej; Richard Brown
34 Historia e baletit botëror / Skënder Selimi; Olimbi Ceci
35 Delina : balet me prolog e dy akte : me muzikë e libret të Çesk Zadesë e koreografi të Panajot Kanaçit / Spiro Kalemi
36 Zeki Kastrati - një virtyoz i valleve / Natasha Dhoska
37 Baleti i parë shqiptar : "Halili dhe Hajrija", në 80 vjetorin e lindjes së Tish Daisë / Marash Hajati
38 Halili dhe Hajrija baleti që nuk harrohet : 80 vjet nga lindja e kompozitorit Tish Daija / Marash Hajati
39 Melushe Bebeziqi : balerina rebele në "Balshoi Teatër" : [historiae balerinës shqiptare dhe teatrit të madh rus] / Milena Selimi
40 Pagat në art, nuk mund të ketë më barazitizëm : [me drejtorin e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit] / Zhani Ciko; Leonard Veizi
41 Kalvari i një talenti të baletit shqiptar : solisti i talentuar i baletit Estref Shaqiri, në një rrugë të vështirë, por të sukseshme të artit / Rexhep Demetja
42 Shkolla e baletit duhet reformuar tërësisht / Agron Aliaj; Mine Fero
43 Një balerin shqiptar në Teatrin e Cannes : historia e Brigel Gjokës, balerinit që kërcen në skenën franceze / Esmeralda Bardhyli
44 Në balet klanet janë ende të forta : baletmaestër dhe pedagog në Akademinë e Arteve / Skënder Selimi; Mine Fero
45 Po krijojmë një mentalitet të ri : [me drejtorin e Teatrit të Operas dhe Baletit] / Zhani Ciko; Mine Fero
46 Pas 40 vitesh rikthyem Paganinin / Toni Candeloro; Hekuran Koka
47 Gërsheti i shenjtë i Isadora Duncan : si i përshkruan Isidora ditët pas humbjes së fëmijëve dhe ideja për të ardhur në vendin tonë / Leonard Veizi
48 Balerini marramendës i skenës shqiptare : [Kristaq Rada. Homazh] / Llaqi Nako
49 Kristaq Rada, balerini marramendës i skenës shqiptare / Llaqi Nako
50 Nga balerinat e "Nënës Mbretëreshë" tek Toni Kandeloro : zhviilimi i artit koreografik në Shqipëri / Zhani Ciko
51 Isadora në brigjet e Sarandës / Luan Rama
52 Eno Peçi, talenti shqiptar në Teatrin e Vjenës / Armand Plaka
53 Agron Aliaj rrëmon në të fshehtat e Migjenit : një mbrëmje baleti me ndjenjat e poetit / Oliverta Lila
54 Rexhep Çeliku, që konkuron shqiponjën / Novruz Xh. Shehu
55 Ganimete Vëndresha, balerina e parë shqiptare / Brunilda Merko
56 Preljocaj, ëngjëlli që vallëzon me yjet : ese për koreografin shqiptar në 50 - vjetorin e lindjes [Angjelin Preljocaj] / Fotaq Andrea
57 Bëmë baba të të ngjaj : [Albi dhe Llaqi Nako, balerinë; Gaqo dhe Pirro Çako këngëtarë] / Suadela Balliu
58 Ringjallet "Lumi i vdekur" : [vihet në skenë baleti "Lumi i vdekur" me muzikë të Çesk Zadesë] / Violeta Murati
59 Një balet për fatin e shqiptarëve : intervistë me Agron Aliaj, baletmaestër në TOB / Agron Aliaj; Fatmira Nikolli
60 Skena kombëtare e baletit është magji : [me protagonistin e baletit "Lumi i vdekur"] / Esdalin Gorani
61 Nuk ishte Xhemi që më theu zemrën! / Leon Çino
62 Melushe Bebeziqi, e ëmbël e balerinë rebele / B Merko
63 36 vjet mbi skenë / Rexhep Çeliku; Vilma Masha
64 Shqiptari që baleron në të gjithë Kontinentet ... : Leonard Ajkun, legjenda e baletit nga Teatri i Operas dhe Baletit në skena boterore / Iliriana Sulkuqi
65 Romeo me kravatë : [Kledi Kadiu] / Kledi Kadiu; Alma Mile
66 Nga Ulqini në Tokio, me Ilir Kernin / Ilir Kerni; Flora Nikolla
67 Eno Peçi, shqiptari në Teatrin e Vjenës / Anila Mema
68 Valltarja Lili Cingu : Karriera më pengoi të krijoj familjen time / Arlinda Canaj
69 Vallëzimi i fundit : [Ilir Kerni] / Ilir Kerni; Esmeralda Bardhyli
70 Mirupafshim skenë : [Ilir Kerni largohet nga skena si balerin] / Alida Cenaj
71 Mrekullia e fundit në Tiranë / Ilir Kerni; Milena Selimi
72 Teatër "Institucional" apo Teatër "interesash"? : reforma në institucionet artistike [Teatri Kombëtar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor] / Agron Xoxa
73 " Miltiadh Papa, kërcimtari fluturues" në një libër të studiuesit Nexhat Agolli / Albert Janku
74 " Teatër privat" me "paratë e shtetit" : reforma në institucionet artistike [Teatri Kombëtar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor] / Agron Xoxa
75 Princi i vallzimit shqiptar : [Dedin Suli, "Agron Aliaj, artisti që thuri legjendë"] / Fitim Çaushi
76 Miltiadh Papa, kërcimtari i kalibrit botëror : shënime për monografinë "Miltiadh Papa, kërcimtari fluturues" të Nexhat Agollit / Albert Janku
77 I fundmi i klasikëve : [baletmaestri Agron Aliaj] / Alida Cenaj
78 " Është trishtim që një artist të vlerësojë veten" : [me solistin shqiptar në Teatrin e Vjenës] / Eno Peçi; Anila Mema
79 Baleti shqiptar si kënga e fundit e mjellmës / Resmi Malko
80 Tensioni emocional i Leonard Ajkun : [me koreografin dhe kërcimtarin shqiptar që jeton dhe punon në SHBA] / Leonard Xhokaxhi; Suela Furriku
81 Vallëzim me vitet : [balerini rus Evgenij Vallukin viziton Tiranën] / al. ba.
82 Pas 11 vitesh gjej emocionet në skenën shqiptare / Leonard Xhokaxhi; Julia Vrapi
83 Rikthehet Ajkun, por vetëm një natë...! : [balerini Leonard Xhokaxhi në Tiranë. Materiale]
84 Rikthimi i balerinës klasike / Enada Hoxha; Blerina Goce
85 " Jubileu i themelimit të shkollës, i shenjtë" : flet drejtori i parë i Shkollës së Baletit në Tiranë / Petrit Vorpsi; Anisa Ymeri
86 Rikthimi i balerinit shqiptar me famë botërore / Leonard Xhokaxhi; Fatiola Kurteshi
87 Balerini i "Cucës..." : [me ish - drejtorin e Shkollës së Baletit, në Tiranë] / Petrit Vorpsi; Suela Furriku
88 Në skenën shqiptare më sjell vetëm "Romeo e Zhuljeta" / Kledi Kadiu; Julia Vrapi
89 Futurimi i Leonard Ajkunit : cila është historia e shqiptarit që ka prekur majat e baletit botëror / Leonard Xhokaxhi; Novruz Xh. Shehu
90 Joshja në skenë ka emrin Anbeta : [intervistë me balerinën, gjatë provave në arenën Sferisterio në Macerata, Itali] / Anbeta Toromani
91 Artistët, shqiptarët e parë që prekën Gjermaninë në prillin e '83-it : turneu i bujshëm i Ansamblit kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore në Republikën Federale Gjermane / Ymer Minxhozi
92 " Dua të luaj në Shqipëri, familja s'më ka parë si kërcej" : flet balerini shqiptar i Teatrit të Vjenës / Eno Peçi; Anila Mema
93 Ati i vallëzimit : personazh, një udhëtim në jetën e Panajot Kanaçit, me rastin e 85 vjetorit të lindjes / Esmeralda Bardhyli
94 TKOB, në festë për 55-vjetorin / Ariola Hekurani
95 Preludi i një artisti të shquar shqiptar : një kujtim me rastin e 75 vjetorit të lindjes së "Artistit të Popullit" Agron Aliaj : [baletmaestër] / Dedin Suli
96 Karmen, ëndrra ime e realizuar / Enada Hoxha; Alma Mile
97 Kur krijohej një balet : në 75 vjetorin e Agron Aliaj : fragment nga libri i pabotuar "Me Agron Aliaj dhe artin e tij" / Albert Janku
98 Nguroj të ngjitem në skenë / Ilir Kerni; Oliverta Lila
99 Balerini që donte të bëhej dentist... / Ilir Kerni; Petrika Grosi
100 Teatri është i shenjtë : dy balerinët flasin për rikthimin e tyre në balet / Enada Hoxha; Gerti Vaso; Fatmira Nikolli
101 Koha e errët e baletit shqiptar : [Balerini LLaqi Nako] / Fatmira Nikolli
102 Ja si e rrëmbyem "Gjerdanin e "artë"" në vitin 1970 në Francë / Liliana Cingu; Albert A. Zholi
103 " Në Shqipëri nuk ka kushte pune, kjo më pengon për t' kthyer e për të punuar në vendin tim" : [intervistë] / Kledi Kadiu
104 Gerd Vaso, gjenerali i ushtrisë së balerinëve / Gerd Vaso; Petrika Grosi
105 [ Skënder] Selimi, profesor i baletit shqipta
106 " Gjenerali i ushtrisë së vdekur", vepra që tronditi skenën e teatrit të operës : [baleti "Gjenerali i ushtrisë së vdekur", bazuar mbi romanin e Ismail Kadaresë] / Julia Vrapi
107 " Gjenerali" i pastruar nga ideologjitë në skenë : [pas 32 vitesh kthehet në skenën e TOB-it] / Zhani Ciko; Alma Mile
108 Kur arti kapërcen edhe politikën : kreu i Teatrit të Operës dhe Baletit, flet për sfidat dhe arritjet / Zhani Ciko; Fjoralba Shahaj
109 Si e mendova "Gjeneralin" modern të Kadaresë [intervistë] / Agron Aliaj
110 Një skenë për ne të tre / Enada Hoxha; Oliverta Lila
111 Në kërkim të varrit të artistit Ylli Bebeziqi / Emil Koka; Flori Slatina
112 Pengu im, të isha një Miss / Liliana Cingu; Fjoralba Shahaj
113 Kur trupat flasin ! : nga imazhi koreografik tek një histori e dhimshme : [baleti "Lukja" me koreografi të Gjergj Prevazit] / Josif Papagjoni
114 Faruk Koka, artisti që sfidoi diktaturën : në 75-vjetorin e lindjes së balerinit të shquar / Dedin Suli
115 " Në skanerët e aeroporteve, kalon edhe shpirti yt" : [balerini Kledi Kadiu ketë herë edhe si shkrimtar me librin, "Më e bukur se një përrallë : jeta ime"] / Kledi Kadiu; Antonia Ilinova
116 Përballë dramës shqiptare pas vdekjes së dy fëmijëve : balerina që themeloi shkollën e dansit në Paris, gjen motiv për të jetuar në Sarandë : [Isadora Dunkan] / Leonard Veizi
117 Vendi që zgjodhi Edi : [Edi Blloshmi, balerin] / Elsa Demo
118 Babai i koreografisë, sa e njohim Panajot Kanaçin : [Albert Janku, "Kështu e njoha unë Panajot Kanaçin"] / Albert Janku; Suela Furriku
119 Koreografia shqiptare ka nevojë pë origjinalitet, kopja nuk duhet të lejohet / Gjergj Prevazi; Julia Vrapi
120 Dashuri mbi motor / Arian Sukniqi; Suela Furriku
121 Panajot Kançi, krijuesi i baletit të parë shqiptar përkujtohet në TKOB : koreografi solli një krijimtari të çmuar në skenën shqiptare / Julia Vrapi
122 Kështu e njohëm ne Panajot Kanaçin : në TKOB promovohet libri me kujtime i Albert Jankut "Kështu e njoha unë Panajot Kanaçin" / Dedin Suli
123 Kështu e njohëm ne Panajot Kanaçin : në TKOB promovohet libri me kujtime i Albert Jankut "Kështu e njoha unë Panajot Kanaçin" / Ogerta Proko
124 Kështu e njoha Panajot Kanaçin : në TKOB promovohet libri me kujtime i Albert Jankut "Kështu e njoha unë Panajot Kanaçin" / Jorida Pasku
125 Arti koreografik pranë mureve të kalasë së Elbasanit : Festivali Skamp Dance / Albert Janku
126 Për rininë komuniste apo me ideale? Si u këndua : [veprat e kompozitorëve që krijuan për periudhën e Luftës Nacional Çlirimtare, tani në Teatrin e Operas dhe Baletit] / Agron Aliaj; Suela Furriku
127 Interpretimi skenik dhe krijimtaria koreografike e Engjëll Tërshanës / Dedin Suli
128 " Arrëthyesi modern" sjell Ilir Kernin nga Zagrebi në Tiranë : [premierë në TOB] / Dhurata Hamzai
129 Ti miku im, Ilir Kërni, dhe baleti "Arrëthyesi" / Albert Janku
130 Nurejevi shqiptar : [Agron Aliaj, kërcimtar dhe koreograf] / Agron Aliaj; Izaura Ndoj
131 Pina Bausch, emocioni që i dha botës / Mimoza Dino
132 Balerina e famshme gjashtë muaj në tokën e zhuritur shqiptare : Isadora Dunkan në Sarandën e 1913 / Luan Rama
133 " Nxirret" nga arkivat e vitit 1964 'Delina" e Çesk Zadesë : [balet] / Zhani Ciko; Fatmira Nikolli
134 Pionier i artit tonë koreografik : sot, në 75-vjetorin e lindjes së artistit Dedin Suli / Faruk Koka
135 Artistin e llaston ideja se është unik : [koreografi italian Fredy Franzutti, në TOB] / Fredy Franzutti; Jorida Pasku
136 Një virgjëreshë për Mbretin : aventura shqiptare e balerinës së "Folies - Bergere" Tania Visirova, tre vjet me Ahmet Zogun / Luan Rama
137 Mundësitë e trupit të njeriut : mbi Festivalin Ndërkombëtar të Dancit Kontemporan, Durrës / Albert Janku
138 " Zorba", baleti filozofik që sjell mentalitetin real ballkanik : në teatrin e Operës dhe Baletit pritet të ngjiten rreth 200 artistë shqiptarë / Arian Sukniqi; Julia Vrapi
139 ... dashuria e vonuar e Zorbës : Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit vë në skenë baletin Zorba me koreografinë e Arian Sukniqit / Albert Janku
140 Zhani Ciko : "Zorba", një kopertinë e goditur e sezonit artistik : vepra e kompozitorit grek Mikis Theodorakis korr sukses në skenën e TKOB / Julia Vrapi
141 Preljo' dhe ultra-femërorja në arenën e Durrësit : ["Borëbardha", vepra e koreografit Angjelin Preljocaj] / Elsa Demo
142 Bledi Latifi, rikthim pas 20 vjetësh me "Zorbën" : me veprën greke mbyllet sezoni artistik në TKOB / Alma Mile
143 " Si na duartrokitën serbët në teatrin e Beogradit" / Rexhep Çeliku
144 Një trinom i suksesshëm i baletit "Zorba" / Dedin Suli
145 Balerina që pikëtakoi Shqipërinë : Isadora Duncan, gruaja që revolucionarizoi baletin modern : [Luan Rama, "Santa Quaranta", historia e balerinës që preku Shqipërinë më 1913] / Arjola Hekurani
146 Një trinom i suksesshëm i baletit "Zorba" / Dedin Suli
147 Angjelin Prelocaj, pas 15 vjetësh në Shqipëri : artisti i njohur shfaq në ekranin e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Durrës versionin filmik të baletit "Borëbardha", ku ai vetë është regjisor / Blerina Goce
148 Ju rrëfej jetën time nga arratisja nga Shqipëria tek baleti / Angjelin Preljocaj; Rudina Xhunga
149 Hirushe shqiptare : Mellania Terca, poetja e heshtur e baletit / Miranda Haxhia
150 Çajkovski i unitetit melodik magjeps : me rastin e 170 vjetorit të lindjes së kompozitorit / Sul Gragjevi
151 Të vërtetat dhe të pavërtetat e një libri : shënime për monografinë "Agron Aliaj, artisti që thuri legjendë" të Dedin Sulit / Nexhat A. Agolli
152 Ne, "kuçkat" e baletit : një brez artistesh të rritura mes varfërisë, përçmimit, injorancës dhe mosmirënjohjes, Bukuritë e paharrueshme të vajzave që ngritën grupin e parë të balerinave profesionite shqiptare në vitin e largët 1946 / Magdalena Alla
153 Të vërtetat dhe të pavërtetat e një libri : shënime për monografinë "Agron Aliaj, artisti që thuri legjendë" të Dedin Sulit / Nexhat A. Agolli
154 Ilir Kerni dashuria që vrau balerinin : [premiera e baletit modern "Dashuria që vret" në Kosovë] / Aida Tuci
155 Bukuri për frikë si e Caravaggios : [premierë në TKOB] / Toni Candeloro; Jorida Pasku
156 Skena për mua ka qenë vetë jeta : koncert recital i ikonës së AKVP, me rastin e 60 vjetorit të lindjes : [Liljana Cingu, valltare] / Flori Slatina
157 Ju tregoj vitet e mia në skenë dhe në jetë : "Mjeshtra e Madhe" zbulon gjithshka mbi jetën dhe karrierën artistike 45 -vjeçare / Liliana Cingu; Mentor Hoxha
158 Prokofiev [Sergei], një histori censure : ["Romeo e Zhulieta", premierë e baletit në TKOB] / Jorida Pasku
159 Shekspiri indiferent : ["Romeo e Zhuljeta", premierë e baletit të S. Prokofiev në TKOB] / Jorida Pasku
160 Rruga ime drejt "La Scala""-s [Itali] : [balerini shqiptar Eris Nezha] / Eris Nezha; Oliverta Lila
161 Si u bë balerini i preferuar i "Domenica in" / Rimi Cerloj; Magdalena Alla
162 Dita botërore e kërcimit zbret në sheshin pranë Akademisë së Arteve : të rinjtë e kryeqytetit, performanca artistike nën moton "Trupi flet! Provoje dhe ti" / Julia Vrapi
163 Faruk Koka, balerini që u syrgjynos për një violinë "Stradivari" : [75 vjetori i artistit] / Luljeta Ndoka
164 Mukades Erebara, një yll i baletit shqiptar : [65-vjetori i lindjes] / Flori Slatina
165 Mimoza Bekteshi, balerina shqiptare që përgatit talente në Itali / Dedin Suli
166 Kam mbyllur karrierën si balerinë, por do të vrapoj gjithnjë pas Ansamblit Popullor / Domenika Ndreca; Julia Vrapi
167 Balerinët shqiptarë, më lart se italianët : një kthim pas në kohë, kur mësonte në sallat e Akademisë së Dancit në Tiranë / Kledi Kadiu; Alma Mile
168 Emanuela ime e përsosur : balerini rrëfen jetën e tij në Itali, martesën me aktoren italiane dhe eksperiencën në "Dancing with the stars Albania" / Ilir Shaqiri; Entela Resuli
169 Me "Ritualin e jetës : po përjetoj gjamën e veriut : balerina tregon se vepra premierë që ngjitet nesër në TOB i flet traditës dhe zakoneve / Greta Hushi; Julia Vrapi
170 Vdiq koreografi francez Rolant Petit
171 " Ami", femra "Piter Pan" e ekranit / Amarda Toska; Aida Tuci
172 Dramat e Balzakut dhe Coelhos shndërrohen balete nga studentët e koreografisë / Julia Vrapi
173 Shqiptarët të magjepsur nga balerinët rusë : [koncert "Gala" në TOB] / Aida Tuci
174 Balerinë pa mish e kocka : Jasemine dhe David, në një rrëfim të çlirët për disiplinën dhe teknikën, forcën interpretuese në balet / Jorida Pasku
175 Trup dhe shpirt : [balerinët rusë në TKOB] / Albert Janku
176 Karriera nuk është gjithshka në jetë / Kledi Kadiu; Keti Biçoku
177 " Danci kontemporan, pse nuk mund t'i thotë jo Shqipëria" : [Festivali Ndërkombëtar i Dancit Modern, Durrës] / Gjergj Prevazi; Blerina Goce
178 Ka ardhur koha të kemi një shkollë të dytë baleti : drejtoresha kërkon hapësira të reja për të mbajtur gjallë traditën e formimit të talenteve / Blerina Arbana; Julia Vrapi
179 Uri & belle epouqe! : [rreth librit "Historiografia e artit koreografik shqiptar" të autorit Dedin Suli] / Josif Papagjoni
180 Ju rrëfej dashurinë time : [intervistë me balerinën] / Isida Mollaymeri
181 Baleti përpara sfidave të reja : [koreografja Kozeta Bakiu] / Kozeta Bakiu; Albert A. Zholi
182 Dallëndyshet e koreografisë shqiptare : [Dedin Suli "Historiografia e artit koreografik shqiptar"] / Agim Doçi
183 Xhemil Simixhiu, ky "Romeo" i baletit shqiptar : homazh me rastin e 25-vjetorit të ndarjes nga jeta / Flori Slatina
184 Si e nisa udhën e baletit me Petritin në "Bijtë e Peshkatarit", për të përfunduar me Hans në Baletin "Zhizel" / Pëllumb Agalliu; Julia Vrapi
185 " Migjeniana", një pjedestal baleti për korifeun e letërsisë : 100 vjet nga lindja e poetiti Migjeni / Izaura Ndoj
186 Në skenë më mban dashuria për artin : koreografi i mirënjohur flet për "KJ" / Agron Aliaj; Izaura Ndoj
187 Rolet negative, sfida ime në skenë / Dion Gjinika; Izaura Ndoj
188 Momenti më i vështirë në jetën time artistike, censura e rolit të priftit në baletin "Cuca e maleve" : intervistë me koreografin / Agron Aliaj; Julia Vrapi
189 Me "Zhizel" do të tregojmë nivelin botëror të trupës sonë të baletit / Agron Aliaj; Julia Vrapi
190 Dritëhijet e artistit : Balet - Lëvizje - Dashuri : kushtuar baletmaestrit Skënder Selimi / Roberta Mone (Ndokaj)
191 Të kam thënë ndonjëherë sa të dua? : [intervistë me balerinët e TOB] / Enada Hoxha; Gerd Vaso; Aida Tuci
192 " Dritë-hijet e një artisti" nga Roberta Ndokaj : kushtuar baletmaestrit Skënder Selimi / Josif Papagjoni
193 Eris Nezha : shqiptari bëhet Balerin i parë i "La Scala-s" / Oliverta Lila
194 " Zhizel", legjenda e lashtë gjermane në TOB
195 Parisi dhe Milano, synimet e mia : flet për "KJ" primabalerina e TKOB-it / Enada Hoxha; Izaura Ndoj
196 Aleksandër Peçi sjell pas 28 vjetësh një premierë baleti : me rastin e 100-vjetorit, një vepër e re shqiptare / Alma Mile
197 Kompozitori Aleksandër Peçi në kërkim të rrënjëve ilire e pellazge
198 " Zhizeli" shqiptar i Agron Aliaj : [në Teatrin e Operas dhe Baletit u shfaq baleti "Zhizel] / Rexhep Demetja
199 " Dodona", vepra ime madhore për 100-vjetorin : intervistë me kompozitorin Aleksandër Peçi / Aleksandër Peçi; Flori Slatina
200 Situata me projekt artistike, nga absurdi tek mungesa e përgjegjshmërisë ; drejtori i Festivalit të Dancit Modern, kërkon që MTKRS të komunikojë për aktivitete me përmasa të tilla / Gjergj Prevazi; Julia Vrapi
201 " Dodona", baleti shqiptar për Pavarësinë "peng" i buxhetit të MTKRS / Aleksandër Peçi; Julia Vrapi
202 Plagët më delikate! : ["Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë", premierë në TOB] / Albert Janku
203 Baleti mbeti kur gjithshka sovjetike u shpall "revisioniste" dhe u ndalua / Valerij Modestov
204 " Zhizel", një kthim i rifreskuar pas 13 vjetësh : për herë të parë, baleti ishte ngjitur në skenën shqiptare në vitin 1988 / Alma Mile
205 Fondi i të rinjve, ende i bllokuar : teatri i operës dhe i baletit / Oliverta Lila
206 Lamtumirë Vilhelm i dashur : homazh për një artist baleti, Vilhelm Konjari / Llaqi Nako
207 Projekti i 1974, si e njoha Skënder Selimin : [Roberta Mone, "Skënder Selimi-dritëhijet e artistit"] / Adriatik Kallulli
208 Prof. Dr. Skënder Selimi, dritëhijet e artistit... : [mendime rreth monografisë me të njëjtin titull] / Adriatik Kallulli
209 Prof. Dr. Skënder Selimi, dritëhijet e artistit... : [mendime rreth monografisë me të njëjtin titull] / Josif Papagjoni
210 Shqiptarët nuk mund të çudisin botën me kërcimin hip - hop, performancat moderne të stisura : koreografi i njohur pohon se koreografia në realitetin tonë artistik shqiptar duhet të jetë më origjinale / Llaqi Nako; Julia Vrapi
211 The artist : [për mjeshtrin e baletit Agron Aliaj] / Armand Sallabanda
212 Maddamma e bën Henrin e VI të vallëzojë : [teatri, lëvizjet skenike të aktorëve ndërthuren me elemente nga vallet shqiptare, intervistë me koreografen] / Giorgia Maddamma; Elsa Demo
213 Skena është altari më i lartë për çdo artist : flet koreografja / Kozeta Bakiu; Izaura Ndoj
214 " Borëbardha" e Preljocajt në skenën londineze / Blerina Goce
215 " Kështu e njoha unë Panajot Kanaçin" : mbresa rreth librit me të njëjtin titull të Albert Jankut / Skifter Këlliçi
216 Një monografi për mjeshtrin Skënder Selimi : [Roberta Mone, "Skënder Selimi-Dritëhijet e artistit" : monografi] / Adriatik Kallulli
217 Këngëtaret tona hidhen si majmunë e spërdridhen si lavjerrësa / Albi Nako; Ilda Lumani
218 Plaga e dhjetë e Agron Alisë : ndahet nga jeta koreografi i shquar / Alida Cenaj
219 Aleksandër Peçi sjell një premierë baleti, pas 28 vjetësh
220 Balerinat, kemi ndjekur porositë e profesor Agron Aliajt / Oliverta Lila
221 Mjeshtri pa nxënës : kush po e vazhdon punën e Agron Aliajt? / Valeria Dedaj
222 Ministritë nuk derdhin dy grosh : flet vajza e Agron Aliajt : [baletmaestër] / Greta Aliaj; Valeria Dedaj
223 Artistët në skenë me frymën artistike të mjeshtit Aliaj / Julia Vrapi
224 " Gjergji..." pa mjeshtrin në skenë : një shfaqje për koreografin Agron Aliaj / Rovena Rrozhani
225 Medaljet në sport nuk më penguan të isha në skenë me vallen popullore : "Mjeshtrja e madhe" e valles popullore, në një rrëfim për jetën dhe pengjet artistike / Liliana Cingu; Julia Vrapi
226 Braktisa teatrin shqiptar në '91 për të prekur ëndrrën time në skenat botërore : koreografi i njohur zbulon projektin për skenën shqiptare dhe rrëfen 21 vitet larg Shqipërisë / Leonard Xhokaxhi; Julia Vrapi
227 Mungesa e Shtrausit në shfaqjen e Ansamblit Shqiptar në Gjermani : rrëfimi i publicistit për turneun e Ansamblit Shtetëror në Gjermani / Ymer Minxhozi
228 Domethënia e një libri enciklopedik : [Dedin Suli, "Historia e artit koreografik shqiptar"] / Naxhi Kasoruho
229 Biseda në Gjermani me bashkëkohësin e Aleksandër Moisiut : rrëfimi i ish-sekretarit të përgjithshëm të BGSh, për turneun e Ansamblit Shtetëror në Gjermani / Ymer Minxhozi
230 Ju rrëfej marrëdhënien e vështirë me prindërit : [balerini francez me origjinë shqiptare, intervista] / Angjelin Preljocaj; Ilda Mara
231 Julian Bulku : koreografi shqiptar që përfaqësoi Greqinë në Eurovision / Robert Goro
232 Investimi në art një dramë e vërtetë, koreografë fallso kanë "pushtuar" skenën : koreografja e njohur pohon se vitet e fundit ka rënë profesionalizmi në krijimtarinë artistike / Kozeta Bakiu; Julia Vrapi
233 Carl Orff në kërkim të një vendi më familjar / Arian Sukniqi; Valeria Dedaj
234 Opera e ndaluar dhe gjuha koreografike, në skenën shqiptare : flet për "KJ" koreografi i skenës shqiptare mbi muzikalin "Carmina Burana" / Arian Sukniqi; Izaura Ndoj
235 " 40 vjet në majë të gishtave" : [Trupa e Baletit të Kosovës] / Naser Shatrolli
236 O Zoti im! : [Angjelin Preljocaj, premierë në TOB] / Elsa Demo
237 Në lakuriqësinë e Preljocajt! : [koreografi Anxhelin Preljocaj] / Albert Janku
238 Në vallëzim reflektoj origjinën time shqiptare : [Angjelin Preljocaj, intervista] / Angjelin Preljocaj; Dhurata Hamzai
239 Përse nuk kemi premierat të baletit origjinal - vendor / Holta Sina
240 Shuhet mjeshtri Agron Aliaj : baletet që mjeshtri s`i vuri dot në skenë / Oliverta Lila
241 " Violina e thyer", projekti-amanet i Agron Alisë : Zhani Ciko tregon projektet e parealizuara të koreografit / Alma Mile
242 Lamtumirë maestro : nga Bolshoji te krijimi i shkollës së baletit, mbijetesa nga censura dhe përtëritja e repertorit kombëtar : [Agron Aliaj] / Valeria Dedaj; Elsa Demo
243 Jeta e panjohur e maestros që nga rinia e hershme : [Agron Aliaj] / Rexhep Demetja; Dhurata Hamzai
244 Balerinët në zi i japin lamtumirën Agron Aliajt : u përcoll për në banesën e fundit koreografi / Alma Mile
245 Jo gjithmonë e përzënë Evën nga parajsa : muzikali i parë gjerman, i rikonceptuar në skenografi dhe kostume sipas pretendimeve të koreografit Arian Sukniqi për një fund të lumtur të "Carmina Burana"-ës / Isida Mollaymeri; Valeria Dedaj
246 Si mund të merret jeta për pak! : [baleti] / Violeta Murati
247 Të investojmë për premiera jetëgjata / Edmond Doko; Oliverta Lila
248 Shkolla e baletit përgatit krenarinë e vendit në kushte aspak të favorshme / Blerina Arbana; Julia Vrapi
249 Hapja e sezonit në TOB dhe "dieta Prelocaj" / Romeo Kodra
250 " 40 vjet në majë të gishtave" : [trupa e baletit të Kosovës] / Naser Shatrolli
251 Zbulohen operat e ndaluara, "Teuta" dhe "Fundi i Golemëve" / Nikolla Zoraqi; Fatmira Nikolli
252 Tony Dovolani, nga pjatalarës në "Kërcim me yjet" : historia e emigrantit që mbërriti ilegalisht në SHBA dhe që fitoi trofeun e shumëlakmuar të "Dancing with the stars" : [intervista] / Driton Dovolani; Marko Caka
253 Kujtimet e injorojnë vdekjen! : profil post mortem i koreografit AAgron Aliaj në rrjedhën e kujtimeve për të mos harruar / Albert Janku
254 Shuhet balerini dhe pedagogu Faruk Koka
255 Zoica Haxho, një emër i shquar i baletit shqiptar : ish-prima balerina e TKOB, feston 80-vjetorin e lindjes / Flori Slatina
256 " Historia e një kënge", vepra që kujton stuhitë e Operas : një histori dashurie më 1970-ën dhe pamundësia për ta jetuar atë : rivjen në opera baleti i ndaluar, me muzikë të Nikolla Zoraqit / Fatmira Nikolli
257 Trokitje në ABC-në e kërcimit : [biografi e koreografit dhe studiuesit Panajot Kanaçi me rastin e 90 vjetorit të lindjes] / Dedin Suli
258 Faruk Koka, në mes artit dhe "kudhrës" : koreografi dhe balerini që u dënua si "agjent" i CIA-s / Dedin Suli
259 " Ëndrra e një nate vere", në skenë me 100 balerinë : flet koreografi : kthehen nga Greqia Danilo Zeka dhe Altin Koruti / Arian Sukniqi; Dhurata Hamzai
260 Si e morëm "Gjerdanin e artë" në Dizhon të Francës dhe sukseset e mija kur jetoja në Kanada : [Liljana Cingu] / Albert A. Zholi
261 Të jesh balerinë do të thotë jo jetë nate, jo alkol dhe ushqim të tepërt : flet kërcimtarja / Enada Hoxha; Albert A. Zholi
262 Me fat që bëra shkollë baleti në Shqipëri / Altin Koruti; Dhurata Hamzai
263 Në provat gjenerale që bëheshin vinte Ramiz Alia, Manush Myftiu, Foto Çami, Xhelil Gjoni dhe Tefta Çami : [intervistë me balerinën] / Mimoza Bekteshi; Albert A. Zholi
264 Dashuria mesdhetare do t'i bënte mirë Shekspirit! / Arian Sukniqi
265 Realiteti në Shqipëri, një zhgënjim! / Ilir Kerni; Alda Bardhyli
266 Rikthimi në TOB, një ënderr që m'u kthye realitet / Danilo Zeko; Valeria Dedaj
267 Rikthimi në TOB, një ënderr që m'u kthye realitet / Danilo Zeko; Valeria Dedaj
268 Panajot Kanaçi, babai i koreografisë shqiptare në 90-vjetor / Julia Vrapi
269 " Faleminderit prindërve dhe pedagogëve të Tiranës" : [intervistë me balerinin] / Kledi Kadiu
270 Një balerin që del 60 vjeç në pension, i bën dëm baletit shqiptar : mjeshtri i baletit pohon se në 60 vjet TOB ka një eksperiencë të madhe, shteti të ketë në vëmendje probleme / Albert Janku; Julia Vrapi
271 Të ulet mosha e pensionit për artistët, publiku nuk blen as biletën e shfaqjes për kërcimtarë / Kozeta Bakiu
272 Shqipëria s'ka ligje punësimi për balerinët / Arian Sukniqi; Albert A. Zholi
273 Ëndrra e një nate vere : antiteza artistike në TKOB / Romeo Kodra
274 Vagner në Shqipëri për 60 vjetorin e TOB : Roy Stevens, i pari joshqiptar që ka interpretuar Skënderbeun, është një ndëtr iniciatorët e vënies në skenën e Teatrit të Operas të veprës "Tannhauser" të Vagnerit / Aida Tuci
275 Ansambli kujton babain e koreografisë : në kuadër të 90 vjetorit të lindjes së Panajot Kanaçit / Flori Slatina
276 Eno Peçi në Vjenë, balet me këngën e Aurela Gaçes : "Zgjodha "Venë me këmbë dhe vinë pa kokë"" sepse vetë mërgova 15 vjeç / Eno Peçi; Dhurata Hamzai
277 Jeta e një baletmaestri në katër akte : Skënder Selimi / Eglantina Kapo
278 Nëse do më ftonin në TKOB, do të fluturoja menjëherë në Tiranë : intervistë me yllin e baletit, solist në Winer Stastsopera / Eno Peçi; Elida Buçpapaj
279 Pengjet dhe amanetet e fundit të Agronit [Aliaj] : [intervistë me bashkëshorten e koreografit] / Valdete Aliaj; Dhurata Hamzai
280 Panajot Kanaçi, Agron Alia dhe Besim Zekthi, korifenjtë e koreografisë shqiptare / Albert A. Zholi
281 Nga Teatri i Bolshoit në veprat e censuruara në Tiranë : [balerina Ganimet Simixhiu Vëndresha, portret] / Ganimet Vendresha; Ermira Isufaj
282 Kthimi i Ilir Kernit në Shqipëri si drejtor i TOB-it / Gjovalin Preçi
283 Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit : "Halili dhe Hajria" dhe filli i Arianës / Romeo Kodra
284 Në Tiranë do kërcej me muzikë kaba : [intervistë me balerinin] / Kledi Kadiu; Fatmira Nikolli
285 Një balerin shqiptar në teatrin shtetëror të Mynihut / Merita Vuksani
286 Përplasja e kulturave në gjuhën e trupit / Gjergj Prevazi; Gëzim Kabashi
287 Spartak Hoxha një tjetër balerin në trupin e Nju Yorkut / Beqir Sina
288 TKOB është shtëpia e të gjithë artistëve shqiptarë kudo që ndodhen... / Eno Peçi; Elida Buçpapaj
289 Arratisja për t'u bërë artist : [Brigel Gjoka, personazh] / S. Balliu
290 Si u formua Baleti i Kosovës / Ahmet Brahimaj
291 Po jetoj periudhën më të bukur të jetës : balerini që dashuron muzikën hardrock : [intervista me balerinin] / Gerd Vaso
292 Gëzim Kaceli, rikthim në koncert-homazh
293 Kushëriri i Engjëjve : intervistë me balerinin, realizuar në Paris, ndërsa shfaqej premiera e baletit "Edhe 1000 vjet qetësie do të pasojnë" / Angjelin Preljocaj; Rudina Xhunga
294 Shkolla koreografike shqiptare ka nxjerrë nxënës me famë botërore / Nermin Strazimiri; Dedin Suli
295 Jam në Shqipëri për të luajtur rolin tim : pas 20 vjetësh koreografi i njohur në skenat e botës Angjelin Preljocaj rikthehet me dy premiera "La Stravaganza" dhe "Royaume Uni" / Aida Tuci
296 Faruk Koka, balerini i orëve të para që regjimi e la çerek shekulli në qeli : në 80 vjetorin e artistit të veçantë / Dedin Suli
297 Angjelin Preljocaj : kam ardhur të luaj rolin tim në Shqipëri : koreografi i famshëm në Tiranë për Ditën e Europës. Ngjit në skenë performancat e hip-hopit / Dhurata Hamzai
298 Kledi Kadiu, balerini i skenave të mëdha italiane : [intervistë] / Kledi Kadiu
299 Me punë realizova ëndrrën e jetës sime / Ledia Sula; Ilir Sinanaj
300 Kapuleti murator, nga gomonia në skenën e "Romeo dhe Zhuljeta" : historia e balerinit shqitar Rimi Cerloj / Dorjana Bezat
301 Zarabanda plus dance & performance / Krenar Zejno
302 Artistët shqiptarë do ta gjejnë suksesin e punës së tyre edhe në Shqipëri : intervistë me balerinin / Eno Peçi; F.N.
303 Daniel Cardoso, balet me "gjuhën" e trupit në Tiranë : koreografi portugez rrëfen mesazhet e baletit abstrakt / Daniel Cardoso; Dhurata Hamzai
304 Angelin Prelocaj në betejë mes dy botëve : koreografi rikthen në skenën e TKOB-it baletin "La Stravaganza"
305 Eno Peçi, rikthehet me "Vienna Night" në Tiranë : janë pjesë që nuk janë luajtur ndonjëherë në TOB dhe që publiku shqiptar nuk i njeh, thotë balerini / Eno Peçi; Flora Nikolla
306 Kledi Kadiu vlerësohet "Personaliteti europian 2014"
307 Aleksandër Peçi : Ministria e Kulturës të krijojë fond për kompozicionin që nga vdekja e Enver Hoxhës s'ka premierë shqiptare në balet / Julia Vrapi
308 Nostalgjia për të thjeshtët... (Sadik Batku dhe miqësia me Rudolf Nurejevin) : balerinë / Luan Rama
309 Baleti më ruan rininë e përjetshme : flet pedagogja e Universitetit të Arteve Tiranë / Riselda Sejdija; Saimir Gega
310 Luljeta Braha : të bësh art midis Prizrenit dhe Tiranës / Dhurata Hamzai
311 Balerini shqiptar, Kledi Kadiu personalitet evropian i vitit 2014
312 Ndihmesa e kërcimit popullor në zhvillimet e baletit klasik / Albert Janku
313 Shënime për librin "Historia e koreografisë shqiptare" : Dedin Suli, një studiues i shquar i koreografisë / Qazim D. Shehu
314 " Ready to dance", dhurata ime për 7 marsin : për herë të parë në Shqipëri vjen libër baleti për fëmijë nga Dr. Riselda Sejdija / Flori Slatina
315 Virtuozi klasik i skenës së Veronas : një rrëfim nga balerini shqiptar që ka spikatur si talent në disa show në Itali / Kristian Matia; Izaura Ndoj
316 Klevis Elmazaj, një yll i ri i baletit po shkëlqen në Evropë : [personazh] / Klevis Elmazaj; Dhurata Hamzai
317 Shteti të kthejë sytë nga arti, edhe puantet i bëjmë me paratë tona / Rovena Shqevi; Blerina Goce
318 Dedin Suli : 80 vjet balet e fjalë për të : ["Rexhep Çeliku, valltari fluturues (Mjeshtër i Madh) : monografi"] / Josif Papagjoni
319 Art, kulturë : gazetë e pavarur, e përdyjavshme, kulturore-artistike
320 Baleti shqiptar 1950-1973 : tezë në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Roberta Mone (Ndokaj); Josif Papagjoni

Show details      New search