Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 234 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 234.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Arti për kultvimin e luleve / Enriko Ceko
2 Lulet e mia kënaqësia juaj : kompozicion i lirë i diturive dhe eksperiencës në fushën e gjerë të lulishtarisë / Selman Mëziu; Veli Hoxha
3 Kultivimi i duhanit / Isuf Petrela; Ali Lazareni; Fetah Reka; Xhemil Fushekati; Veli Hoxha
4 Pjergullat : per specialistët dhe fermerët që kultivojnë pjergullat / Lush Susaj; Elisabeta Susaj
5 Soja kultivimi dhe përdorimi i saj në të ushqyerit e blegtorisë / Evan Rroço; Sabah Sena; Suzana Shehu
6 Kultivimi i perimeve frutrrënjore : karrota, panxhari i kuq, rrepa, rilka / Sokrat Jani; Anastas Prifti; Imelda Kulari
7 Spinaqi, pazia dhe asparagu / Sokrat Jani; Thoma Nasto; Xhevdet Bashllari
8 Duhani : monografi / Belul Gixhari; Fetah Elezi; Halit Sulovari; Entela Skrapari
9 Kiwi (Aktinidia) / Andrea Çeko; Efigjeni Kongjika; Adem Salillari; Stefo Kongjika
10 Kultivimi i patates : e hershme, verore / Sokrat Jani; Anastas Prifti; Veli Hoxha
11 Kultivimi i lulelakrës, lakrës kokë dhe brokolit / Sokrat Jani; Anastas Prifti; Veli Hoxha
12 Bazat e perimtarisë dhe prodhimit të perimeve / Thoma Nasto; Nikollaq Bardhi; Donika Nasto
13 Kiwi : përshtatja me kushtet klimatike të Ultësirës Perëndimore / Gjovalin Gjeloshi
14 Patatja / Eqrem Meçollari; Avni Salceni; Fadil Selaci
15 Prodhimi i farës së patates / Eqrem Meçollari; Fadil Selaci; Veli Hoxha
16 Antikanabis apo kanabopolitik = Between anticannabis and cannabis politics / Xhavit Shala; Ilirjan Agolli
17 Pemët subtropikale gjetherënëse / Resmi Osmani; Tatjana Koka
18 Hardhia në rrethin e Gramshit : monografi / Zeni Bode; Jani Gusho
19 Kastraveci : (teknologjia dhe përzgjedhja) / Jorgo Thanati; Xhevdet Bashllari
20 Bazat e prodhimit bimor / Evan Rroço; Ilir Kristo
21 Kultivimi i perimeve dhe patates : teknologji : kërkesat për klimë, tokë dhe lëndë ushqimore, ... etj. / Sokrat Jani; Enver Tome; Ylli Subashi; Elisabeta Susaj; Liri Miho; Avni Salceni; Veli Hoxha
22 Biologjia dhe fiziologjia e hardhisë / Fadil Thomaj
23 Vlerësimi shkencor i disa bimëve aromatike : perspektiva e kultivimit të tyre : (monografi shkencore) / Akademia e Shkencave. Qendra e Kërkimeve Biologjike
24 Tartufikultura : mbi strategjinë dhe zhvillimin e kërpudhave nëntokësore në Shqipëri / Agim Hasko; Julian Shehu; Agim Hasko
25 Kultivimi i ullirit : manual / Fadil Thomaj; Dhimiter Panajoti; Xhevdet Bashllari
26 Speci : monografi : origjina, rëndësia, llojet dhe klasifikimi, ... / Fatmir Voci; Zef Gjeta
27 Kultivimi i duhanit : monografi / Kadri Kyçyku; Xhevdet Bashllari; Veli Hoxha
28 Kultivimi i hardhisë në tokat ranore / Vehip Abazi
29 Kultivimi modern i misrit / Samuel R. Aldrich; Earl R. Leng; Vasil Gjymshana
30 Kultivimi modern i misrit / Samuel R. Aldrich; Earl R. Leng; Vasil Gjymshana
31 Plan qualité : manuel qualité pous les filières cotonnières UEMOA / Mathieu Weil
32 Agroteknika e kultivimit të misrit hibrid në parcelat e rendimentit të lartë
33 Kultivimi i kërpurdhave / Nikollaq Bardhi; Thoma Nasto; Veli Hoxha
34 Kultivimi i patates : teknologji / Nikollaq Bardhi; Avni Salceni; Veli Hoxha
35 Çerma : shembull i mirë në kultivimin e pambukut / Xh. Arapi; F. Lesko
36 Disa karakteristika klimatike të vendit dhe kultivimi i misrit / Masar Baci; Asllan Mici
37 Manipulimi i duhanit : monografi / Kadri Kyçyku; Xhevdet Bashllari; Veli Hoxha
38 Praktika të rritjes së perimeve në serra : monografi / Florenc Kutrolli; Liri Miho; Veli Hoxha
39 Dëshmi mbi historinë e kultivimit të hardhisë në Gadishullin Ilirik / Lush Susaj; Elisabeta Susaj
40 40 kv. grurë për hektar / Nuçi Bogdani
41 Teknologjia e bimëve njëvjeçare foragjere të vjeshtës dhe e përzjerjeve të tyre / Ismet Boka
42 Për mekanizmin e punimeve në kulturën e patates / Gjergj Borova
43 Bazat e prodhimit bujqësor : ekonomist bujqësor : maket / Gjergj Borova; Pandeli Pasko; Flora Shehati
44 Bazat e prodhimit bujqësor 3 : ekonomist bujqësor : maket / Gjergj Borova; Pandeli Pasko
45 Identifikimi i kulturave të grurit me markere gjenetike / Spartak Bozo
46 Eksperienca e kultivonjësve të fiqve të Roshnikut / V. Bushati; E. Qafa
47 Jonxha në Shqipëri (Alfalfa in Albania) : (kërkime dhe teknologji) / Dionis Nesturi; Durim Tabaku
48 Kultura e livadhevet / A.M. Dmitriev
49 Pemët frutore me bërthamë : (teknologji) / Zaim Veshaj; Athina Llambro; Lumturi Xhelilaj; Xhevdet Bashllari
50 Aktinidia (Kiwi) : monografi / Fadil Thomaj; Xhevdet Bashllari
51 Kultivimi i perimeve / Fadil Drenova
52 Patatja dhe kultivimi i saj / Fadil Drenova
53 Rritja e perimeve / Fadil Drenova
54 Kultura e qepës dhe e hudhrës / Fadil Drenova
55 Prodhimi i perimeve (hortikultura) : tekst mësimor për teknikumet bujqësore / Fadil Drenova; Mustafa Shoshaj
56 Duhani : materiale të përkthyera
57 Kultivimi i vreshtave / Lush Susaj
58 Perimekultura e zbatuar në serra dhe fushë të hapur : libër ekspert : (për fermerë dhe specialistë të bujqësisë) / Hysen Çobani; Resmi Osmani
59 Shega : historiku, vetitë, teknologjia e kultivimit, vlerat / Zef Gjeta
60 Bima e grurit : përhapja dhe kultivimi : monografi / Vladimir Malo; Evlantina Sako; Xhevdet Bashllari
61 Shembull frymëzues në kultivimin e misrit : përvojë e përparuar / Avni Farrici
62 Prodhimi i farës së patates në kushtet e një zone : manual në ndihmë të ekspertëve e trajnerëve të shoqatës AgroPuka / Florenc Kutrolli; Jak Ukaj; Leze Marku; Veli Hoxha
63 Kultivimi i bimëve mjekësore e aromatike për prodhim biologjik / Florenc Kutrolli; Ilir Shordja
64 Pratika të mira bujqësore për prodhimin e qëndrueshëm të frutave : manual në ndihmë të ekspertëve të pemëtarisë së shoqatës AgroPuka) / Enver Isufi; Veiz Selami; Zef Lasku; Ilir Shordja
65 Praktika të mira bujqësore për prodhimin e qëndrueshëm të rrushit : (manual në ndihmë të ekspertëve të vreshtarisë së shoqatës AgroPuka) / Enver Isufi; Veiz Selami; Mehmet Ramadani; Ilir Shordja
66 Forma të kultivimit të mollës : monografi / Bardhosh Ferraj; Zaim Veshaj; Nevion Telha; Xhevdet Bashllari
67 Eksperienca e kooperativistëve të Perondisë në kultivimin e duhanit oriental
68 Fitoteknika / Lufter Xhuveli; Dionis Nesturi
69 Karakterizimi i kultivarëve të hardhisë : monografi / Lush Susaj; Edlira Kukali; Alban Kardashi
70 Transferimi i teknologjive dhe teknikave lidhur me përdorimin e resurseve gjenetike bimore për bujqësinë dhe ushqimin (PGRFA) : workshop kombëtar : Tiranë, 13-14 nëntor 2008 = The technology transfer of techniques related to the use of PGRFA : nacional workshop : Tirana, 13-14 november 2008 / Milto Hyso
71 Foragjeret : materiale të përkthyera
72 Bazat e prodhimit bimor : [tekst mësimor për studentët e Fakultetit të Bujqësisë] / Evan Rroço; Ilir Kristo
73 Kultivimi i mollës intensive në Shqipëri / Bardhosh Ferraj; Tokli Thomaj; Shpend Shahini; Zaim Veshaj
74 Kultivimi dhe përpunimi i bimëve aromatike mjekësore : (për prodhime të çertifikuara) : monografi / Florenc Kutrolli; Veli Hoxha
75 KTL Seman shembull nga mund të mësohet për kultivimin e grurit (45,3 kv/ha) : përvojë e përparuar / Skënder Gozhita
76 Kultura e grurit / Skënder Gozhita; Sherif Lusho
77 Shtimi dhe mirëmbajtja e ullishteve / Fadil Thomaj; Xhevdet Bashllari
78 Gjendja aktuale e ullishtarisë dhe perspektiva e zhvillimit të saj : studim / RSH. Ministria e Bujqësisë dhe Ushqimit
79 Ulliri : krijimi i burimeve primare të shumëzimit të ullirit : (kërkime shkencore) : monografi / Hajri Ismaili; Laureta Babaj
80 Më shumë perime për fshatin / Jani Gusha; Rami Doraci
81 Kultivimi i foragjereve në zonën e ftohtë / Gjergj Angoni; Andrea Shundi
82 Kultivarët e kajsisë : (monografi) / Athina Llambro
83 Kultivimi i luleshtrydhes / Liburnid Zaka; Pandeli Boçi; Ylli Subashi; Genci Zaka
84 Teknologjia e kultivimit të arrës, bajames, lajthisë, gështenjës, xinxifes, mjedhrës dhe manaferrës : karakteristikat e kultivimit të drufrutorëve / Athina Llambro; Zaim Veshaj; Lumturi Xhelilaj; Enver Brahimsulaj; Sulejman Cakoni
85 Kultivimi i pemëve të rralla : (hurma, nespola, hidja, manaferra, kiwi, shega, luleshtrydhja) : monografi / Lush Susaj; Elisabeta Susaj
86 Biologjia : kërmilli, rritja, grumbullimi dhe përpunimi / Idriz Haxhiu
87 Manuali praktik i kultivimit të jonxhës : monografi / Asllan N. Celami; Isuf Xh. Kaziu; Adrian Doko; Agim Canko
88 New creations in plant life : an authoritative account of the life and work of Luther Burbank / W. S. Harwood
89 Prodhimi i domates biologjike : broshurë teknike / Florenc Kutrolli; Enver Isufi; Veli Hoxha
90 Prodhimi i mollës biologjike : broshurë teknike / Veiz Selami; Enver Isufi; Veli Hoxha
91 Këshilla për kultivuesit e vreshtave : (kur dhe si duhen kryer shërbimet teknologjike) / Lush Susaj; Alban Kardashi
92 5 (Fifth) Balkan symposium on vegetables and potatoes : 9-12 october 2011 : book of abstracts
93 Boronica në Qarkun e Kukësit / Adrian Doko; Blerina Beqaj; Alban Ibraliu; Evan Roço; Pëllumb Roshi; Rrezarta Marika
94 Perimtaria / Thoma Nasto
95 Prodhimi i ullirit biologjik : broshurë teknike / Veiz Selami; Enver Isufi; Veli Hoxha
96 Prodhimi i rrushit biologjik : broshurë teknike / Veiz Selami; Enver Isufi; Veli Hoxha
97 Prodhimi i patates biologjike : broshurë teknike / Florenc Kutrolli; Enver Isufi; Veli Hoxha
98 Teknologjia e kultivimit të agrumeve në Shqipëri / Dhimiter Panajoti; Bardhosh Ferraj
99 Perimtaria / Glenda Sallaku; Astrit Balliu
100 Kanabis apo kërp? : keqkuptim apo konspiracion në demonizimin e një bime? / Genti Guxho; Mendo Kame; Artan Guxho
101 Gruri : monografi / Fetah Elezi; Halit Sulovari; Alban Ibraliu
102 Mjediset e mbrojtura / Astrit Balliu
103 Sherbela : karakteristika dhe përdorime : ( monografi) / Hajri Haska; Ariola Bacu (Grazhdani); Oltion Marko; Xhevdet Bashllari; Gent Kromidha
104 Kultivimi i jonxhës / Andon Ikonomi
105 Qepa dhe hudhra : njohuri dhe teknologji kultivimi / Enver Tome; Veli Hoxha
106 Ullishtaria : tekst mësimor / Fadil Thomaj; Petrit Rama; Bardhosh Ferraj
107 Perime të rralla : brokoli dhe finoku : monografi / Liri Miho; Pandeli Boçi; Isuf Dupi; Veli Hoxha
108 Disa fruta të mjediseve pyjore : gjendja natyrore dhe mundësitë e kultivimit / Zef Gjeta; Ahmet Osja; Fatmir Voci; Gjon Fierza
109 Studim për përmbajtjen e kanabinoideve në bimën Cannabis sativa v. indica të kultivuar në vendin tonë / Zana Bruci; Skënder Durrësi; Sokrat Meksi; Gentian Vyshka
110 Agrumikultura / Nevruz Kafazi; Rajmonda Hila
111 Agrumikultura / Nevruz Kafazi
112 Agrumikultura / Nevruz Kafazi
113 Krijimi dhe mirëmbajtja e ullishteve / Nevruz Kafazi
114 Kultivimi i agrumeve / Nevruz Kafazi
115 Kultura e ullirit / Nevruz Kafazi
116 Kultura e ullirit / Nevruz Kafazi
117 Kultura e ullirit / Nevruz Kafazi
118 Perimikultura : pjesa e përgjithshme / Nevruz Kafazi
119 Ulliri / Nevruz Kafazi
120 Kultura e ullirit : tekst mësimor për Fakultetin e Agronomisë / Nevruz Kafazi; Dhimitër Muço
121 Kultura e ullirit : tekst mësimor për Fakultetin e Agronomisë / Nevruz Kafazi; Dhimitër Muço
122 Eksperienca e Llovinës në tharjen dhe manipulimin e duhanit / Leonidha Kajo
123 Krimbi i mëndafshit, mani si ushqimi kryesor dhe menaxhimi i sëmundjeve e i dëmtuesve : (monografi) / Fatmir Voci; Kastriot Korro; Zef Gjeta
124 Perimikultura : pjesa e përgjithshme / Nevruz Kafazi
125 Menaxhimi i cilësisë në prodhimin e bimëve aromatike dhe mjekësore / Xhevaire Dulja; Andrea Primavera
126 Inspektimi dhe aprovimi i qendrave të shpërndarjes dhe purifikimit të molusqeve bivalve në Shqipëri- shënime udhëzuese për autoritetet vendore zbatuese = Inspection and approval of shellfish purification and dispatch centers in Albania-guidance notes for local enforcement authorities
127 Rritja e peshkut në ekonomi / Selami Gjoka; Mimoza Çobani
128 Molla : (aspekte të biologjisë & teknologjisë së kultivimit në sistemin intensiv) / Fadil Thomaj; Hafuz Domi; Telat Spahiu
129 Mani : origjina, klasifikimi, folku, historira, traditat, përdorimi dhe kultivimi : (monografi) / Fatmir Voci; Zef Gjeta
130 Eksperienca e Roskovecit në tharjen dhe manipulimin e duhanit : eksperienca e përparuar në kulturat e arave / Ali Balla
131 Molla : kultivimi me formë Aks / Hafuz Domi; Liljana Isakaj
132 Udhëzues për protokollet e prodhimit të integruar të pemëve frutore bërthamore / Athina Llambro; Mendim Baçaj; Elektra Spahiu; Lumturi Xhelilaj
133 Udhëzues i protokollit të prodhimit të integruar të disa kulturave kryesore të perimeve / Liburnid Zaka; Ylli Subashi; Isuf Dupi
134 Kultivimi i kërmillit / Baki Dervishi; Valbon Brahimllari; Luan Hajno; Stavri Lala; Rrezarta Marika
135 Kultivimi i kërpudhës / Jordan Mërkuri; Magdalena Cara
136 Shelgu : kultivimi dhe shfrytëzimi i tij për thupër / Përparim Çarçani
137 Rendimente të larta në patate / Gjovalin Gjeloshi
138 Bazat e prodhimit bujqësor 3 : ekonomist bujqësor / Gjergj Borova; Pandeli Pasko; Flora Shehati
139 Karakteristikat agrobotanike të kultivarëve të rinj të grurit / Skënder Gozhita
140 Soja / Petraq Kalemi; Irma Labinoti
141 Kultivimi i bimëve zbukuruese : gjelbërim / Tomson Nishani; Flora Shehati
142 Lule-bimë zbukuruese-parqe-lulishte : këtu janë shënuar te gjitha publikimet, përfshire dhe pjesët e botuara nga propoganda jonë që prej vitit 1965-1985 / Tomson Nishani
143 Lule-bimë zbukuruese-parqe-lulishte : këtu janë shënuar te gjitha publikimet, përfshire dhe pjesët e botuara nga propoganda jonë që prej vitit 1965-1985 / Tomson Nishani
144 Misri '89 / Selim Hoxha
145 Kultivimi i sherebelës : gjendja dhe perspektiva në Shqipëri : monografi / Baki Dervishi; Adrian Doko; Agim Rama; Rrezarta Merja
146 Agrumet : portokalli, limoni, mandarina, etj. : teknikat e kultivimit në fushë dhe në vazo / Dod Jaku
147 Kultivimi dhe manipulimi i duhanit / Kadri Kyçyku
148 Bimët aromatike e mjekësore të kultivuara / Refik Shema
149 Teknologji e kultivimit të disa kulturave perimore në ambjente të mbrojtura / Ylli Subashi
150 Soja : (soja hispida-Mpenh) / Selim Karaj; Agim Canko
151 Përzgjedhja e peshqve të kultivuar : peshkim / Vladimir Spaho; Genc Vinçani; Ismet Hizmo
152 Agrumet / Fadil Thomaj
153 Rritja e agrumeve në apartamente / Jorgji Milo
154 Për kultivimin e panxharit faragjer / Nesti Terova
155 Ligje mbi detyrimin e mbjelljes së kamzave t' ullijve
156 Ligjë mbi mbjelljen e palimin e duhanit
157 Udhëzues lundrimi për detet Adriatik e Jon : bregdeti shqiptar
158 Këshilla të specialistit për rendimente të larta në patate / Hysen Çobani; Eduart Cani
159 Pemëtaria dhe vreshtaria në Shqipëri dhe në Kosovë : (kultivarët e vendit dhe prodhimi i fidanëve të pemëve frutore, hardhisë, ullirit dhe agrumeve) / Efigjeni Kongjika; Latif Susuri; Agim Zajmi; Arben G. Myrta; Edlira Kukali; Frida Çarka; Brikena Liko
160 Atlasi i praktikave të modulit "Pomologjia 1" / Bardhosh Ferraj; Albana Metko (Hamiti)
161 Diversifikimi i bimëve aromatike & mjekësore të kultivuara, mundësi për një treg të sigurtë e të qëndrueshëm / Tatjana Dishnica; Kostandin Hajkola; Florenc Kutrolli
162 Akuakultura me riqarkullim : guidë : njohuri mbi një sistem të mbyllur, miqësor me mjedisin dhe me produktivitet të lartë në kultivimin e peshkut / Jacob Bregnballe
163 Kultura e ullirit / Hajri Ismaili; Aljosha Korkaj
164 Duhani : (monografi) / Belul Gixhari; Fetah Elezi; Halit Sulovari; Sokrat Jani; Hajri Ismaili
165 B"lgarski tjuteinevi sortove / Dimit"r V. Atanasov
166 Efekti i promalin-ës në disa tregues tek kultivari golden delicious / Jetika Spahiu; Sulejman Cakoni; Feta Kazia
167 Kohët e vështira i shtyjnë fermerët e duhanit drejt sherebelës : reportazh mbi gjendjen e kultivuesve në Koplik / Fejzi Braushi
168 Disa çështje të kultivimit të duhanit në RP të Shqipërisë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave" / Isuf Petrela; Gaqo Tashko
169 Studimi i stabilitetit dhe i disa tipareve të tjera sasiore në gjeonotipe të hibrideve të misrit me pjekje të mesme, në kushtet e Shqipërisë : disert. për marrjen e gradës shkencore " Doktor" / Zef Gjeta
170 Diversiteti gjenetik i popullatave të fasules në disa rajone të Shqipërisë Verilindore : disert. për marrjen e gradës shkencore " Doktor" / Ndoc Faslia
171 Studimi i ndërveprimeve gjenotip-mjedis i disa hibrideve të misrit në kushtet e Kosovës : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Shukri Fetahu
172 Studimi i aftësisë kombinative dhe i stabilitetit në disa linja të misrit me cikël të vonë dhe kombinacionet e tyre hibride : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Kostandin Hajkola
173 Të ushqyerit dhe plehërimi i domates në serra : 2002 : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Liri Miho; Tokli Thomai
174 Disa probleme të teknologjisë të kultivimit të jonxhës në zonën mesdhetare paramalore të vendit : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Gjergji Papa; Dionis Nesturi
175 Përcaktimi i strukturës varietore në serra diellore e fushë të hapur dhe studimi i disa elementeve të teknologjisë së kultivimit të specit për kultivarët "Laknasi"dge "Peza" në zonën bregdetare të Durrësit : Dis. per marrjen e grades shkencore "Doktor" / Fatmir Voci
176 Ndikimi i mekanizmit në rritjen e efektivitetit ekonomik në ullishtari : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Nazmi Bajrami; Dionis Çakalli
177 Aftësia e përgjithshme dhe e veçantë kombinative e disa linjave në bimën e kastravecit : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Elisabeta Susaj
178 Dinamika e vlerave të disa treguesve biologjik të ballgjërit të bardhë (A. Nobilis) e amurit të bardhë (C.Idela) : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Selami Gjoka; Vladimir Spaho
179 Vlerësim krahasues i treguesve kimikë dhe biokimikë të Humulus-Lupus-eve të llojeve të ndryshme dhe efektiviteti i përdorimit të preparateve të përgatitura prej tij. : disert. për marrjen e grades shkencore "Doktor" / Shpresa Çela; Fatos Harizaj
180 Vlerësimi i treguesve morfobioteknologjik e prodhues të disa kultivareve të patates në vendin tonë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Avni Salceni; Nikollaq Bardhi
181 Studimi i disa linjave të reja të grurit të butë (Tricum aestivum) në kushtet e rrafshit të Dukagjinit dhe rrafshit të Kosovës : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Bakir Kelmendi; Foto Kashta
182 Studim i treguesve sasiorë dhe cilësorë të vajit në frutat e kultivarëve të ullirit Boç dhe Karen : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Erta Dodona; Vjollca Ibro
183 Studimi i aftësisë mbirëse në disa gjenotipe misri (hibride e kompetentët e tyre prindërorë, linja dhe popullata vendore) : Dis. per marrjen e grades shkencore "Doktor" / Zyhdi Çullhaj; Andrea Çeko
184 Krahasimi i mënyrave konvencionale të punimit të tokës me ato konservative : disert. për marrjan e gradës shkenc. "Doktor" / Astrit Frakulla; Pirro Veizi
185 Disa aspekte të përmirësimit gjenetik dhe studimi parazonal e zonal me domate : disert. për marrjan e gradës shkenc. "Doktor" / Ylli Subashi; Thoma Nasto
186 Studimi i variacionit gjenetik të popullatave të fasules të koleksionuara dhe vlerësuara nëpërmjet markerëve morfologjik : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Xhezair Idrizi
187 Studimi i stabilitetit për disa tregues fenologjik, biometrik dhe të rendimentit për disa hibride misri dhe varietete të grurit në Shqipëri : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Mimoza Gjeta; Farudin Gjondedaj
188 Reagimi i disa kultivarëve të patates për tretguesit morfologjikë, fenologjikë, prodhimit e të stabilitetit në kushtet e disa zonave agroekologjike : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Agim Pudja; Adem Salillari
189 Ndikimi i afateve të ujitjes në rritjen e prodhimit të ullirit : autoreferat i disert. të paraqitur për kërkimin e gradës shkenc. "Kandidat i Shkencave Bujqësore" / Pëllumb Çipi
190 Ndikimi i afateve të ujitjes në rritjen e prodhimit të ullirit : disert. për kërkimin e gradës shkenc. "Kandidat i Shkencave Bujqësore" / Pëllumb Çipi
191 Ndikimi i teknologjisë së kultivimit dhe shtimit në sasinë e cilësinë e luleve të trëndafilit (Rosa sp. L.) në Kosovë : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Doktor" / Nexhat Balaj; Llazar Haxhinasto
192 Studimi i disa hallkave të teknologjisë së kultivimit të domates (Solanum Lycopersicum L.) në serra diellore në Kosovë : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Doktor" / Isufi Lushi; Llazar Haxhinasto
193 Studimi i stabilitetit të prodhimit dhe i disa treguesave fenologjikë dhe biometrikë në disa hibridë misri : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Naim Laçej; Adem Salillari
194 Vetitë biokimike të disa misrave hibridë me përmbajtje të lartë lizine dhe triptofani krijuar nga stacioni i misrit në Shkodër : temë disert. / Anton Fistani
195 Aspekte të teknologjisë së kultivimit të hibrideve të misrit për silazh në zonën e ulët të vendit tonë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave" / Fadil Daci; Adem Salillari
196 Studimi i parametrave kryesorë të teknologjisë së kultivimit të grurit të butë në kushtet ekologjike të rrethit të Tiranës : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave" / Kiço Dhimo; Xhevat Shima
197 Studimi mbi përmirësimin e kultivarit të rrushit Vlosh nëpërmjet përzgjedhjes klonale : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave" / Skënder Ferko; Petraq Sotiri
198 Ecuria e strukturës së kultivarëve dhe hibrideve të domates në fushë, gjendja e tanishme dhe objektivat në punën genetiko përzgjedhëse për të ardhmen në funksion të pasurimit dhe përmirësimit të saj : disert. për marrjen e gradës "Kandidat i shkencave" / Mevlud Hallidri; Hysen Çobani
199 Përcaktimi dhe vlerësimi agrobiologjik i disa hallkave të teknologjisë së kultivimit të lulelakrës : disert. për marrjen e gradës "Doktor" / Arben Hasani
200 Kërkime për shumëzimin e ullirit me copa të gjelbra e nebulizim në kushtet e Shqipërisë : disert. për marrjen e gradës shkenc. " Doktor" / Hajri Ismaili; Petrit Rama
201 Baza teoriko-eksperimantale e disa hallkave të teknologjisë së kultivimit të shalqinit KS-74 në zonën klimatike mesdhetare fushore të vendit tonë : disert. për marrjen e gradës shkenc. "kandidat i shkencave" / Sokrat Jani; Misto Shumeli
202 Mënyra e teknologji për të shtuar prodhimin e fidanëve të hardhisë dhe uljen e kostos së tyre : disert. në kërkim të gradës shkenc. "Kandidat i Shkencave Bujqësore" / Stefan Gjoka
203 Mënyra e teknologji për të shtuar prodhimin e fidanëve të hardhisë dhe uljen e kostos së tyre : autoreferat i disert. të paraqitur për kërkimin e gradës shkenc. "Kandidat i Shkencave" / Stefan Gjoka
204 Disa zgjidhje përgjithësuese mbi vendin dhe rolin e grurit e të misrit të kultivuar në monokulturë dhe në qarkullimin bujqësor : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Kandidat i shkencave" / Ilir Kristo; Shpresa Spaho
205 Studim mbi shtrirjen e sistemit rrënjor të mollës në toka të pjerrëta : disert. për marrjen e gradës "Kandidat i shkencave" / Mehmet Meçi; Resmi Osmani
206 Kultivimi "In Vitro" i kumbullës cv.shëngjine dhe përdorimi i ekstrateve bimore të saj : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Doktor" / Valdete Spahiu (Vorpsi)
207 Vlerësime agroklimatike për prodhimin e patates në vendin tonë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave" / Zydi Teqja; Velesin Peçuli
208 Ndikimi i kushteve klimatike në prodhimin dhe parametrat cilësorë të disa kultivarëve të elbit vjeshtorë për prodhimin e birrës : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Nexhdet Shala; Evan Rroço
209 Studimi i disa ndryshimeve të induktuara prej përzgjedhjes në spektrin ushqimor të amurit të bardhë (Ctenopharybgodon idella) dhe domosdoshmëria e ridimensionimit kuantitativ të polikulturës së peshqve të familjes së krapit (Cyprinidae) : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Marsida Bllaca; Vladimir Spaho
210 Ndikimi i disa faktorëve kulturalë në përgatitjen e fidanëve dhe treguesit e prodhimit të qepës : disert. i paraqitur për gradën shkencore "Doktor" / Yllson Shahinlli; Thoma Nasto
211 Ndikimi i fitohormoneve në arkitekturën e kurorës dhe sistemit rrënjor të fidanit të mollës : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Vahid Avdiu; Fadil Thomaj
212 Aspekte teknologjike të kultivimit të patates në Kosovë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Dëfrime Berisha; Nikollaq Bardhi
213 Studimi i frekuencës së fenotipeve të krapit (Cyprinus carpio) sipas tiparit mbulesë luspore dhe i disa treguesve të përshtatjes së tyre ndaj teknologjive alternative të kultivimit : disert. në kërkim të gradës "Doktor" / Vasjar Shermadhi; Vladimir Spaho
214 Vlerësimi i ndikimit të disa ndërhyrjeve agroteknike në intensitetin e lidhjes së fidanëve me tokën në kushtet e streseve për shkak të kripëzimit : disert. i paraqitur për gradën "Doktor" / Angjelina Vuksani; Astrit Balliu
215 Studimi i efektivitetit në fermat e prodhimit të perimeve në sera në Qarkun e Fierit : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Bajame Skënderaj; Elvira Leksinaj
216 Ndikimi i përmirësimit gjenetik dhe teknologjik në prodhimin e cilësinë e duhaneve të tipit orientalë : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Kadri Kyçyku; Nikollaq Bardhi
217 Vlerësimi konkurencës ushqimore midis popullatave iktike në liqenin e Thanës dhe shfrytëzimi i informacioneve mbi përputhjet e dietave për standartizimin e kuotave të peshkëzimit : disert. në kërkim të gradës "Doktor" / Abedin Dyli; Vladimir Spaho
218 Analiza e faktorëve që shkaktojnë kufizimin e prodhimit të midhjes (Mytilus galloprovincialis) në impiantet e liqenit të Butrintit dhe integrimi i elementeve teknike që shmangin efektet negative të tyre : disert. në kërkim të gradës "Doktor" / Arjan Demiri; Edmond Panariti
219 Aspekte teknologjike të kultivimit dhe të pëmbajtjes të esencës tek sherebela në rrethin e Dibrës : disert. i paraqitur për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Qatip Doda; Nikollaq Bardhi
220 Studimi i faktorëve stimulues dhe pengues të dy kultivarëve të ullirit kokërrmadhi i Beratit dhe Kalinjot : punim i doktoraturës në kërkim të gradës "Doktor" / Adhurim Lazaj; Petrit Rama
221 Studim i kultivarëve të lajthisë ''Visoka'' dhe ''Tonda Romana'' në tre zona të ndryshme kultivimi : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Leomira Osmani (Lataj); Valdete Vorpsi
222 Inventarizimi dhe monitorimi i kapaciteteve menaxhuese të sherbelës (Salvia Officinalis L.) dhe studimi i marrëdhënieve gjenetike e kimike midis ekotipeve të përzgjedhura të saj : tezë doktorature për gradën "Doktor" / Elvira Bazina; Liri Dinga
223 Përdorimi i frenuesve të rritjes në fuqinë e rritjes së lastarëve, në kohën e futjes në prodhim, në stabilitetin e prodhimit dhe në cilësinë e frutave të Dardhës : disert. / Maxhun Shehaj; Petrit Rama
224 Shtimi i kultivarëve autokton të ullirit (zona e Shqipërisë Qendrore) nëpërmjet teknikës së mjegullimit : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Kozeta Bregu; Fadil Thomaj
225 Përcaktimi i aftësisë rrënjëzuese të copave drunore dhe vegjetative të Boronicës (Vaccinium corymbosum L.) kultivari Bluecrop : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Sabri Braha; Petrit Rama
226 Vlerësimi i ndikimit të substrateve alternativë të torfës dhe teknikave agronomike në treguesit e rritjes së fidanit dhe prodhimit të specit (Capsicum annuum L) : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Skënder Ramadani; Thoma Nasto
227 Studimi i borzilokut në Shqipëri : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Nefrus Çelniku; Nikollaq Bardhi
228 Vlerëmi i qëndrueshmërisë së nënshartesave antifilokserike ndaj stresit të shkaktuar nga përmbjatja e lartë e kripës (NaCl) në tokë : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Fatbardha Shpati; Lush Susaj
229 Rrallimi i frutave në forma të ndryshme kultivimi tek kultivari i mollës Golden Delicious : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Gjokë Duhanaj; Nikollaq Rroshanji
230 Studim analitik i kultivarit autokton të ullirit "Kalinjot" në rajonin e Vlorës dhe zona të tjera të Shqipërisë : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Stela Velo; Dritan Topi
231 Reagimi i copave vegjetative të disa kultivarëve (gjenotipeve) autoktonë të ullirit (Olea europaea L), pas trajtimit me IBA lidhur me pozicionin e marrjes së copave në degëz, kohës së qëndrimit në solucion etj. : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Rakip Iljazi; Adem Salillari
232 Ndikimi i ujërave termale të Peshkopisë në ndryshimin e karakteristikave të tokës dhe në treguesit sasiore dhe cilësore të misrit (Zea Mays) : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Majlinda Hoxha; Uran Abazi
233 Vlerësimi i aktivitetetit antioksidant tek disa kultivarë vendas të frutit të fikut të freskët dhe të tharë : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Luziana Hoxha; Renata Kongoli
234 Ndikimi i sistemeve të menaxhimit të tokës në ndryshimin e karakteristikave kimike të tokës dhe cilësinë e vajit të ullirit : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Arzen Rexha; Uran Abazi

Show details      New search