Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 246 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 246.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Toleranca, burim i hapësirës ekumenike dhe i artit ekumenik në Ballkan : shek. XV-XX / Myslim Hotova; Hasan Çipuri
2 Shqipëria as ishull, as depo municioni islamik, por kopësht i harmonisë fetare! / Abdi Baleta
3 L' Insegnamento delle religioni oggi
4 Myslimanët shqiptarë në kohën e lëvizjes për pavarësi kombëtare [dorëshkrim] : (1878-1912) / Peter Bartl; Nestor Nepravishta
5 La Tolerance religieuse entre les Albanais / Gazmend Shpuza
6 A propos des racines de la tolérance religieuse entre les albanais / Gazmend Shpuza
7 Vlerë shpirtërore : kontribut për trajtimin mendor të shqiptarit / Anton Harapi
8 Letër për tolerimin / John Locke; Uk Zenel Buçpapaj
9 Gott in vielen Namen feiern : interreligiöse Schulfeiern mit christlichen und islamischen Schülerinnen und Schülern / Elke Kuhn
10 Demokracia islame demokracia e vërtetë : përshëndetje, intervista e ligjërata / Remzi Sh. Gani
11 Shqipëria në udhëkryq : feja, qytetërimi, siguria, integrimi = Albanians in the grossroads : religion, civilization, security, integration / Xhavit Shala; Hasan Shkëmbi
12 Vlerë shpirtërore : kontribut për trajtimin mendor të shqiptarit / Anton Harapi; Anton N. Berisha
13 Dy fytyrat e islamit : fondamentalizmi saudit dhe roli i tij në terrorizëm / Stephen Schwartz; Blendi Kraja; Ardian Muhaj
14 Ese, perspektiva, opinione / M. Fethullah Gülen; Mithat Hoxha; Njazi Kazazi
15 Fetë dhe qytetërimet në mijëvjeçarin e ri : rasti i Shqipërisë : konferencë ndërkombëtare, Tiranë, 14-15 nëntor 2003 = Religions and civilizations in the new millennium : the Albanian case : international conference, Tirana, 14-15 november 2003 / Elma Tërshana; Ndue Zef Toma
16 Jo katedrale : në emër të shqiptarisë së imagjinuar = No to the cathedral: in the name of imagined albanianism / Muhamet Pirraku
17 Globalizmi dhe orthodhoksia : studime të preokupimit orthodhoks / Anastasios Yannoulatos; Kostandin Xhuba; Gaqo Bushaka
18 Leximi i mendjes së muslimanit / Hassan Hathout; Uk Zenel Buçpapaj; Alban Kodra
19 Drejt qytetërimit botëror me dashuri dhe tolerancë / M. Fethullah Gülen; Mithat Hoxha; Abaz Veizi
20 O Zot, prano lutjen time! : dhuratë për të gjithë / Ndue Kamshi; Zef Lleshi
21 Toleranca dhe edukimi i saj / Qazim Dushku; Mithat Hoxha
22 Flet Xhon Lok! : mbi tolerancën në përmbajtjen dhe raportet midis politikës, ligjit, kulturës, ateizmit dhe fesë sot në botë, nën dritën e veprës së tij "Letër për tolerancën" : esse-homazh filozofit të shquar anglez, në 300 vjetorin e vdekjes / Hulusi Hako
23 "Shakaxhinjtë" e nacionalizmit : debat historik / Mark Bregu; Klajd Kapinova
24 Amerika dhe lufta kundër terrorizmit : një interpretim i ngjarjeve të 11 Shtatorit 2001 / Muhammed Adnan Salem; Ermal Bega; Ergis Sefa
25 Kërkime për besimet fetare në Lumë : paganizmi, krishtërimi, islamizmi / Shefqet Hoxha; Hyrije Sh. Hoxha
26 Forca për të dashur / Martin Luther King; Dritan Koka; Vladimir Bako
27 Dosja Kuds / Rufat Sherifi; Agim Abazi; Bashkim Aliu; Sali Shasivari
28 Makâlât / Bektash Veliu; Esat Cosan; Nezir Bata
29 Nëpër rrugët e Islamit : përmbledhje studimesh, analizash, shënimesh historiko-kritike, refleksionesh etj. / Ali M. Basha; Nexhat Ibrahimi
30 Sëmundja e Islamit / Abdelwahab Meddeb; Sejdin Qerimaj
31 Makalat / Bektash Veliu; Metin Izeti; Petrit Bezhani
32 Myslimanët shqiptarë në kohën e lëvizjes për pavarësi kombëtare : 1878-1912 / Peter Bartl; Nestor Nepravishta; Nelson Qirjako
33 Të drejtat e jo muslimanëve në shtetin islam / Salih bin Husejn el-Ajid; Ridvan Xhaferi; Husamedin Abazi
34 Dialogu mes civilizimeve : diskutime nga tribuna ndërkombëtare e organizuar nga Logos-A më 13 shtator 2000 në Shkup = Dialog megu civilizaciite : diskusii od megunarodnata tribina, organnizirana od Logos-A na 13 sentembri 2000 vo Skopje / Husamedin Abazi
35 Dialogu obligim hyjnor / Qani Nesimi; Husamedin Abazi
36 Albania the country of inter-religious harmony / Sherif Delvina; Mira Haxhiu; Uk Zenel Buçpapaj
37 Dilemat e Arbërit : një studim mbi Shqipërinë e shek. XI-XVI / Pëllumb Xhufi; Anila Omari
38 Islami në dialogun ndërfetar / Ismail Faruq; Edvin Cami; Rezart Beka
39 Fjalim i mbajtur në qendrën "Ismaile" : Londër, 8 Tetor 1998 / Robin Cook; Remzi Sh. Gani
40 Demokracia islame, demokraci e vërtetë / Remzi Sh. Gani
41 Islami dhe perëndimi / Bernard Lewis; Haki Shtalbi
42 Islami dhe jeta në botën globale / Nevzat Yalçintas; Klodian Abazi; Remzi Zeqja
43 Çfarë humbi bota me dobësimin e muslimanëve / Ebul-Hasen Ali en-Nedevijj; Flori Kola
44 Dialogu i qytetërimeve : idealet islame dhe pikëpamjet humane të Gylenit / Jill Carroll; Dritan Hoxha; Adriatik Kallulli; Gjergj Sinani
45 Domosdoshmëria e dialogut ndërfetar e ndërkulturor për paqen botërore : simpozium : Tiranë, 26 Maj 2007 = Necessity of interfaith and intercultural dialogue for World peace : symposium : Tirana, 26 May 2007 / Genti Kruja
46 Unio non est unitas : Polen-Lituans Weg im konfessionellen Zeitalter : (1569-1648) / Alfons Brüning
47 Paulus Wladimiri aus Brudzen - Vorläufer oder Fortsetzer? / Jan Wladyslaw Wos
48 Toleranca në traditën shqiptare / Mark Krasniqi; Ekrem Murtezai
49 "Lëvizja Gylen" nga këndvështrimi i intelektualëve të Kosovës / Bashkim Çmega
50 Shqiptarët përballë sfidave të mirëkuptimit ndërfetar / Genti Kruja; Zyhdi Dervishi
51 Islami flet edhe shqip = Islam also speaks Albanian / Hysen Çobani; Jolanda Lila
52 Vol. 1 : Toleranca ndërfetare në Shqipëri / Pavli Haxhillazi
53 Faktorë kulturorë e fetarë : nga kombësia tek kombi : (sprovë) / Kahreman Ulqini
54 Tolerance and intolerance on the triplex confinium : approaching the "other" on the borderlands Eastern Adriatic and beyond : 1500-1800 / Egidio Ivetic; Drago Roksandic
55 Dialogu ndërfetar e ndërkulturor si vlera integruese : simpozium : Tiranë, 17 maj 2008 = Inter-religious and inter-cultural dialogue as integrating values : symposium : Tirana, 17 may 2008 / Elvana Zaimi; Dritan Hoxha
56 Miti i harmonisë fetare / Dorina Zenelaj; Besim R. Cengu
57 Ligjërata e Shkëlqesës Harapi në Theatrin "Kosova" / Anton Harapi
58 Vlerë shpirtërore : kontribut për trajtimin mendor të Shqiptarit / Anton Harapi
59 Vlerë shpirtërore : kontribut për trajtimin mendor të shqiptarit / Anton Harapi
60 Tolerance : two lectures addressed to the students of several of the Divinity Schools of the Protestant Episcopal Church / Phillips Brooks
61 Traktat mbi tolerancën / Voltaire; Gjergj Sinani; Mirela Sinani
62 Ottoman pragmatism in domestic inter-religious affairs : the legal framework of church conversion and construction in the Ottoman empire and the 1741 firman of Ardenic monastery / Konstantinos G. Giakoumis; Dritan Egro
63 The Spiritual quest in humanities : first international conference in humanities, 11-13 May 2012, Tirana, Albania : proceedings book / Universiteti "Hëna e Plotë" Bedër
64 Toleranca në islam : ky është islami : parimi dhe zbatimi / Sheuki ebu Khalil; Lavdrim Hamja; Edlira Boriçi
65 Shembja e idhujve : bashkëjetesa fetare nga poshtë : rasti i Shkodrës / Tonin Gjuraj
66 Feja, laiciteti dhe hapësira publike : shtypi shqiptar për raportet mes fesë, laicitetit dhe hapësirës publike : shtator 2011-qershor 2012 / Piro Misha
67 Marrëdhëniet ndërfetare në Shqipëri : perspektiva të reja për Bashkimin Evropian / Arlinda Merdani; Ema Kristo; Eliverta Muço
68 Pax Albanica / Mustafa Nano; Atena Bishka; Behar Gjoka
69 The Sources of the national integrity : remainings from Asia to Anatolia / Harun Güngür; Abdurrahman Küçük; Pinar Gedikoglu
70 Vlerë shpirtërore : kontribut për trajtimin mendor të shqiptarit / Anton Harapi
71 Kriza botërore dhe rruga drejt paqes : përmbledhje fjalimesh dhe letrash / Masroor Ahmad; Samad Ghori; Shahid A. Butt; Ina Komino
72 Traktat mbi tolerancën / Voltaire; Fahri Laçka; Alda Bardhyli
73 Bashkëjetesa fetare dhe qytetërimi shqiptar : opinion, publicistikë sociale, art / Ndini R. Bardhi
74 Die Albanische Muslime zur Zeit der Nationalen Unabhängigkeitsbewegung (1878-1912) / Peter Bartl
75 Gewalt und Koexistenz : Muslime und Christen im spätosmanischen Kosovo (1870-1913) / Eva Anne Frantz
76 Feja e shqiptarit është musliman e të krishterë / Feti Mehdiu; Rexhep Ismajli
77 Toleranca fetare e shqiptarëve në zigzaget e historisë : trajtim etnologjik-historik / Kahreman Ulqini
78 Naltimi i ndërgjegjes kombtare / Anton Harapi; Vitor Demaj; Mirash Marinaj
79 "Albania, a model of interfaith harmony for Europe?" : interational conference on interfaith dialogue : Tiranë, 3 May 2018 : proceedings book / Genti Kruja; Universiteti "Hëna e Plotë" Bedër
80 A mjafton miti i "tolerancës fetare" / Fatos Lubonja
81 Fshati i Izraelit dhe fetë në Shqipëri : toleranca fetare nuk mund të ndikohet nga gjeste të papërgjegjëshme: incidenti në Shkodër / Donika Omari
82 Mbi tolerancën fetare në Shqipëri / Shpëtim Kelmendi
83 Myslimanë të të gjithë botës, thërritini mendjes! : publicisti flet mbi botimin e karikaturave të profetit Muhamed dhe për reagimin e dhunshëm nga shumë vende të botës myslimane / Gazmend Kapllani
84 Toleranca dhe ekstremizmi në pikëpamjen e Ballkanit / Tomorr Ballabani
85 Qyteti im me shumë buste e shumë varfëri / Agron Bala
86 Perandoria Evropiane dhe Perandoria Osmane / Zamira Çavo
87 Shqipërisë i duhet ligj për fetë : pas konflkitit për vendosjen e bustit të Nënë Terezës në Shkodër / Tonin Gjuraj; Taulant Kopliku
88 Nënë Tereza, nder për shqiptarët : [... pjesë e historisë së Shqipërisë] / Gjet Ndoj
89 Vlerat e rrëfimit unik / Arbën Xhaferi
90 Këshillë shpirtërore për njerëzit e fesë : [Nënë Tereza] / Erion Kristo
91 Intelektualët : "Nënë Tereza e ka vendin në Shkodër" : [lidhur me vendosjen e bustit të Nënë Terezës në këtë qytet] / Vladimir Karaj; Taulant Kopliku
92 Duke puthur tokën shqiptare, Papa Gjon Pali i dytë, puthi tokën e martirëve të kishës / Ismail Kadare
93 Shteti i trembur laik / Aleksandër Çipa
94 Intelektualët duhet të zhvishen nga ndryshku i zemrës : muhamedanë, orthodoksë e katolikë janë bij të zotit ndaj duhet të jetojnë si vëllezër / Mithat Frashëri; Nuri Dragoj
95 Deliri i panagjerikut : moral për burra të mirë e burra të këqinj nga një mysliman i moderuar, Stephen Schwartz, "Dy fytyrat e islamit" / Elsa Demo
96 Vlera shkencore e të mësuarit islam dhe domethënia e tolerancës ndërfetare / Jashar Rexhepagiq
97 Tolerancë apo indiferencë fetare? : [raportet e shqiptarëve me besimin fetar] / Aurora Guxholli
98 Harmonia fetare ndër shqiptarë dhe përqasje me popujt e tjerë / Mark Tirta
99 T'i mbrojmë me çdo kusht : [harmonia fetare në Shqipëri] / Xhavit Shala
100 Shqipëria, vendi ideal i tolerancës fetare / Naum Prifti
101 Dialogu fetar dhe bazat e qenësisë së tij / Tritan Shehu
102 Problemi i Kosovës, një problem i madh i lirisë / Ismail Kadare; Laura Konda
103 Një histori e shkruar përgjysmë : [Peter Bartl, "Myslimanët shqiptarë në lëvizjen për pavarësi kombëtare"] / Virgjil Muçi
104 Aty ku puqen dhe ndahet Orienti nga Oksidenti : [Bernard Lewis, "Islami dhe Perëndimi"] / Virgjil Muçi
105 " Toleranca dhe edukimi i saj" në optikën e Prof. As. Dr. Qazim Dushku / Jak Rrozhani
106 Dialogu midis besimeve në veprën e një kleriku : [Anastasios Yannoulatos, "Globalizmi dhe orthodhoksia"] / Gaqo Bushaka
107 Veçori të tolerancës fetare në trevën e Elbasanit / Liman Varoshi; Hysen Shabanaj
108 Polemika : botuar më 1930 : si shkruanin paraardhësit / Anton Harapi
109 Bashkëjetesa fetare, vlerë e rrallë e qytetërimit beratas : harmonia fetare në artin e kohës dhe penelin e Onufrit / A. Kaja
110 Shqiptarët, përballë sfidave të mirëkuptimit ndërfetar / Zyhdi Dervishi
111 Familja me besim të përzier dhe fëmijët : [edukimi mbi tolerancën fetare] / Bardha Kaduku
112 Dialogu ndërmjet myslimanëve shqiptarë, i domosdoshëm dhe rruga e vetme për zgjidhjen e problemeve / Ramiz Zekaj
113 Kur myslimanë e të krishterë brohorisnin "Rroftë Shqypnia" : fakte dhe histori impresionuese mbi Shkodrën jo vetëm si djep i kulturës, por edhe si i tolerancës ndërfetare / Genti Kruja
114 Shqiptarët përballë sfidave të mirëkuptimit ndërfetar : [punim i studiuesit Genti Kruja] / Zyhdi Dervishi
115 Ne, në qytetërimin perëndimor : [Bardhyl Ukcamaj, "Shqiptarët në qytetërimin perëndimor": toleranca fetare] / Ernestina Halili
116 Dom Lush Gjergji : Harmonia ndërfetare - model për botën : [intervistë] / Lush Gjergji
117 Toleranca fetare në mjedisin shqiptar : sfondi historik / Ferit Duka
118 Kultura islame është e lidhur fort në trungun e kulturës kombëtare në harmoni me kulturat e tjera homologe / Ramiz Zekaj
119 Toleranca fetare, dhuratë e çmuar e shqiptarëve / Këze (Kozeta) Zylo
120 Hasan Tahsini, filozofi që i dha dritë perandorisë turke, toleranca fetare në gjykimet e mendimtarit shqiptar / Ibrahim D. Hoxha
121 Shqipëria garanton dhe siguron lirinë e mirëkuptimit fetar : [rapoti i plotë i DASH-it]
122 Një vit i mirë për Zotin : [përpjekje për një shoqëri më njerëzore në mbarë botën] / Chris Patten
123 Dëshira për paqe universale : [Dita Botërore e Paqes] / Ndue Ukaj
124 Një këndvështrim analitik për bashkëjetesën / Genti Kruja
125 Harmonia ndërfetare në Shqipëri, vlerë përfaqësuese e kombit : [simpoziumi "Këndvështimi i diversitetit fetar, kulturor dhe shoqëror"] / Ferdinand Xhaferaj
126 Injorojmë politikën, ja pse kemi harmoni : [Simpoziumi ndërkombëtar i harmonisë fetare] / Violeta Murati
127 Valentin Bruçaj u ofron shqiptarëve kryqin ose shpatën / Ilirian Shehu
128 Instalimi i pakuptueshmërisë : [debatet rreth lirisë fetare në Kosovë] / Alma Lama
129 Nga Piro Misha te Anders Behring Breivik; lufta kundër multikulturalizmit në Europë / Olsi Jazexhi
130 A Historical glance upon tolerance and mutual understand between religions in Albania / Genti Kruja
131 Katolaicizmi shtetëror kërcënon tolerancën fetare në Shqipëri e në Kosovë / Olsi Jazexhi
132 Egjipti : përballë një të ardhmeje me islamikët e vijës së ashpër
133 Shkaqet e dasisë : një ditë pazari, Shqipëri 1920 / Anton Harapi
134 Dialogu midis njerëzve me bindje të ndryshme - shprehje vëllazërimi : [fjalë e mbajtur në konferencën "Feja dhe shkenca" organizuar nga UET] / Luan Omari
135 Nji formë e intolerancës : polemika / Anton Harapi
136 Toleranca ndërfetare në islam sipas Kur'anit dhe traditës profetike / Genti Kruja
137 Pengime q`i duhen kapërcy / Anton Harapi
138 Inxhinier Bujar Golemi, që shpëtoi "Kishën e Madhe" të Shkodrës nga shkatërrimi komunist, shembull i lartë i tolerancës fetare / Pertefe Leka
139 Das Verhältnis der Religionen in Albanien : neue Perspektiven für die Europäische Union / Cecilie Endresen
140 Historical and legal aspects of religion in Albania / Gjergj Sinani
141 Shqiptarët nuk kanë lidhje me terrorizmin islamik / Muhamed Jashari
142 Vlera e të mësuarit islam dhe domethënia e tolerancës fetare / Jashar Rexhepagiq
143 Roli i fesë, ndikimet e kohës dhe sfidat e modernitetit... / Gëzim Tushi
144 Respekti i ndërsjelltë kusht i bashkëjetesës / Ajni Sinani
145 Volter "Traktat mbi tolerancën" / Gjergj Sinani
146 Harmonia fetare në themel të rilindjes së kombit shqiptar / Fedhon Meksi
147 Harmonia fetare në themel të rilindjes së kombit shqiptar / Fedhon Meksi
148 Religion und Nation in Albanien / Stephanie Schwandner-Sievers
149 Harmonia ndërfetare, një shembull që vjen nga Shqipëria / Sokol Paja
150 A mund të jenë islamistët liberalë?
151 Reformat : botuar më 1929 / Branko Merxhani
152 Paradigma e mbijetesës kombëtare : toleranca ndërfetare dhe ndëretnike shqiptare si paradigmë e mbijetesës kombëtare / Islam Lauka
153 Sfidë me rrymat brenda islamit : [Kosovë] / Arbana Xharra
154 Feja si shkak për luftë / Gjergj Meta
155 Inkuizicioni i klerit dhe demagogjia e peticionit : [mbi ndryshimin e teksteve të historisë] / Agim Jakupi
156 Albania : a nation of unique inter-religious tolerance and steadfast aspirations for EU integration / Thomas Patrick Melady
157 Intercultural and interreligious communication in the Balcan / Arta Musaraj
158 Bashkëjetesa ndërfetare përballë tolerancës / Gazmend Shpuza
159 Paqja "e ftohtë" e religjioneve / Leonard Mitro
160 Bashkëjetesa fetare, një realitet i prekshëm / Irma Baraku
161 Anton Harapi për bashkëjetesën ndërfetare të shqiptarëve : Hajrudin S. Mujaj "Në fenë e të parëve" / Hajrullah Koliqi
162 Xhihadizmi i Islamit (1) / Olsi Jazexhi
163 Perandori Ilir Konstandini i Madh, ideatori i lirisë dhe tolerancës fetare : me rastin e 1700 vjetorit të "Ediktit të Milanos" / Pandeli Bardhi
164 Xhihadizmi i islamit (2) / Olsi Jazexhi
165 Mënyra më e mirë për SHBA-të në integrimin e myslimanëve / Fareed Zakaria
166 Xhamia e Madhe në mendjet e vogla / Baki Goxhaj
167 Pasardhësit e leshtë të popujve të lashtë / Vangjel Kozma
168 A është Shqipëria islamofobike? / Arben P. Llalla
169 Islamofobëve thuaju : "Vdisni me mllefin tuajin"! / Muhamed Sytari
170 Me dimensionet e një shkencëtari vizionar : refleksione mbi librin "Globalizmi dhe orthodhoksia : studime të preokupimit orthodhoks" : [Anastasios Yannoulatos] / Paskal Milo
171 Refleksione mbi librin "Globalizmi dhe orthodhoksia : studime të preokupimit orthodhoks" : [Anastasios Yannoulatos] / Neritan Ceka
172 Rojtarët shqiptarë të kishave ortodokse në Kosovë / Mark Krasniqi
173 Cecilie Endresen. Is the Albanian's Religion really "Albanianism"? Religion and Nation according to Muslim and Christian leaders in Albania : rezensionen / Artan Puto
174 Shqiptarët u konvertuan me dhunë në fenë islame [intervistë në gazetën franceze "NOOR"] / Ismail Kadare
175 Baba Rexhepi, një jetë e jetuar për fe dhe atdhe / Eugen Shehu
176 Ne jemi unikal, katolikët festojnë Bajramin dhe myslimanët Krishtlindjet : [intervistë me kryeministrin] / Edi Rama
177 Një akademik, një ministër dhe toleranca e shumicës myslimane / Gjergj Meta
178 Toleranca në Fermanët e shtetit osman nër shqiptarët / Genti Kruja
179 Festa fetare bashkojnë besimtarët / Nikolla Pipa
180 Islam'da din ozgürlügü ve sosyal cogulculuk / Recep Ardogan
181 A ekziston harmonia fetare në Shqipëri? / Xhovalin Kaçorri
182 Sëbashku me zotin, drejt shpresës, që nuk zhgënjen! / Elidon Dodaj
183 Sharlatanizmi mediatik apo provokim diabolik?! : [replikë ndaj deklaratave të Maks Velos] / Nebil Çika
184 Në mes të luftës Papa dha mesazhin e shpresës / Edi Rama
185 Feja dhe morali / Ali Kraja
186 Historia e dialogut mes Islamit dhe Krishterimit / Genti Kruja
187 Dibranët për tolerancën dhe mirëkuptimin ndërfetar / Mois Kamberi
188 Papagalli Ximas dhe harmonia fetare : ditët e fundit në një shkrim në gazetën "Kathimerini", gazetari grek Stavros Ximas shkruan "Kryepeshkopi i Shqipërisë, Janullatos, ndodhet në zemër të një "lufte të pistë e të motivuar nga qarqet ekstreme nacionaliste dhe islamike, me ndigmën e shërbimeve sekrete në Shqipëri / Nexhat Merxhushi
189 Të pavërtetat e përsëritura nuk mund të bëhen të vërteta / Andon Merdani
190 Rama : Pritja, një madhështi! : bashkëjetesa fetare, një thesar i madh, ta mbrojmë këtë vlerë / Herion Mesi
191 Në mes të luftës Papa dha mesazhin e unitetit / Edi Rama
192 Arti i shenjtë i mëson botës, tolerancën fetare në trojet e Nënë Terezës / Valeria Dedaj
193 bashkëjetesa në shqipëri e paçmueshme / papë Franciscus
194 Papa dhe gjendja që kërkojmë / Eljan Tanini
195 Si duhen lexuar porositë e Papës / Gani Elezi
196 Bashkëjetesa fetare shqiptare nëpërmjet historisë, poezisë e besimit / Alba Kepi
197 Ekstremizmi fetar troket në portat tona / Sami Repishti
198 Shqipëria shembull frymëzimi për bashkëjetesën fetare / papë Franciscus
199 Para një ngjarjeje historike : [ardhja e Papa Françeskut në Shqipëri] / Eugjen Merlika
200 Në plan të parë të vizitës së Papa Françeskut, Martirët e Kishës katolike, si dhe dialogu ndërfetar
201 Mishërimi historik i tolerancës fetare : [ditari i hoxhë Daut Boriçit për ceremoninë e themeleve të Kishës së madhe më 1858 në Shkodër] / Pertefe Leka
202 Bashkë, në rrugën e dritës... : intervistë / Lush Gjergji; Bajram Sefaj
203 " Pax albanica", si kusht ekzistencial : [kritikë e botimit me të njëjtin titull të autorit Mustafa Nano] / Remzi Lani
204 " Pax albanica", nga vjen e ku po shkoj? : [kritikë e botimit me të njëjtin titull të autorit Mustafa Nano] / Gjergj Meta
205 Simbolet fetare në institucionet publike italiane : një krahasim me situatën shqiptare / Renata Tokrri
206 Selia e shenjtë dhe shqiptarët / Ndue Ukaj
207 Vizita e papës si katarsis shpirtëror dhe i qytetit / Alfred Lela
208 Një mesazh paqeje dhe bashkimi, në kulmin e luftës : [vizita e Papa Françeskut] / Edi Rama
209 Imam Vehbi Ismaili-patriot, njeri i fesë dhe dishepull i traditës së tolerancës fetare nër shqiptarët / Frank Shkreli
210 Radikalizmi, një rrezik : [Mustafa Nano, "Pax Albanica"] / Mustafa Nano; Alda Bardhyli
211 Nano : shqiptarët duhet ta ruajnë harmoninë fetare : shtëpia botuese "Saras" prezantoi dje në qytetin e Fierit "Pax Albanica" të analistit Mustafa Nano
212 " Pax Albanica" dhe dilema e vërtetë shqiptare / Petrit Nika
213 Laicizmi, feja dhe globalizimi i marrëdhënieve mes Lindjes dhe Perëndimit / Genti Kruja
214 Nga Imam Aliu te Salahedin Ejjubiu, nga Emir Abdul-Kaderi te Hasan Riza Pasha… / Fatos Kopliku
215 Muxhahedinët, gjëja e fundit që i duhet Shqipërisë / Arben Manaj
216 Kleri ynë me dijetarë të heshtur dhe të munguar / Aleksandër Çipa
217 " Xhihadi" shqiptar në Siri na gjeti të papërgatitur : kë dhe pse / Elton Hatibi
218 Mustafa Nano nderohet me çmimin "At Zef Pllumi" : [Mustafa Nano, "Pax Albanica"] / Aleksandër Çipa
219 Globalizmi dhe garancia e tolerancës fetare... (për globalizmin dhe globalitetin fetar) / Gëzim Tushi
220 Emërimi i "myslimanit" Visar Zhiti : laiciteti i shtetit shqiptar nuk duhet diskutuar / Gëzim I. Alpion
221 Besimi fetar dhe kritikët e mitit të bashkëjetesës / Mentor Kikia
222 " Traktati i tolerancës" : një himn kundër fanatizmit fetar
223 Nano [Mustafa] : Radikalizmi rrezikon seriozisht kombin : [Mustafa nano "Pax Albanica"]
224 Vlera e paçmuar e tolerancës fetare / Dorian Koçi
225 Përballje me terroristët, jo me besimtarët : [terrorizmi në botë] / Kopi Kyçyku
226 Dy koka të një gjarpri : [terrorizmi dhe krimi i organizuar] / Kopi Kyçyku
227 Realiteti dhe revista "Charlie Hebdo" : [ngjarjet e fundit tragjike të ndodhura në revistën satirike franceze kanë tronditur Francën dhe mbarë opinionin publik evropian dhe botëror] / Erjon Muça
228 Marreveshjet antiterorr : [terrorizmi në botë][ / Erjon Muça
229 Islami që vrau Charlie Hebdo është europian : analiza e deputetit të PS pas masakrës të ndodhur në Francë në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo" / Ben Blushi
230 Të gjithë duhet të jemi Charlie ! : [masakra e ndodhur në Francë në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo"] / Denion Meidani
231 Deri ku mund ta qortojmë Europën ? : analiza e deputetit të PS pas masakrës të ndodhur në Francë në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo" / Ben Blushi
232 Në Parisin e "Charlie" ku po vritet frika : reportazh. Çfarë ndodhi dje në rrugët e Parisit. Reagimet gjatë parakalimit të 4 krerëve të komuniteteve fetare shqiptare / Blendi Fevziu
233 Unë, në Paris si mysliman : [masakra e ndodhur në Francë në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo". Marshimi krah për krah i përfaqësuesve të katër besimeve fetare të shqipërisë ne Paris] / Bedri Islami
234 Kush u gëzua për masakrën në Paris : [masakra e ndodhur në Paris në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo"] / Koloreto Cukali
235 Shqipëria çon në Francë mesazhin e tolerancës fetare : [masakra e ndodhur në Francë në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo". Marshimi krah për krah i përfaqësuesve të katër besimeve fetare të Shqipërisë ne Paris] / Elton Koka
236 Askush nuk është licensuar të vrasë në emër të Profetit : [intervistë me Kryetarin e Këshillit të Përgjithshëm të Komunitetit Mysliman Shqiptar dhe Myftiun e Tiranës, i cili ishte pjesë e delegacionit shqiptar në Paris. Masakra e ndodhur në Francë në revistën satirike franceze "Charlie Hebdo"] / Ylli Gurra; Entela Resuli
237 Harmonia dhe bashkëjetesa fetare ndër shqiptarët / Edmond Sharka
238 Islami dhe përmirësimi i klimës së paqes globale : KMSH, konferencë ndërkombëtare për islamin dhe paqen globale
239 Uniteti fetar i shqiptarëve, bëri jehonë në të gjithë botën : një bashkëbisedim me Kryegjyshin Botëror - Hirësia Haxhi Baba Edmond Brahimaj, për vizitën në Paris / Servet Tartari
240 Visar Zhiti, diplomati dhe feja : një vështrim mbi kishën, presidentin dhe shkrimtarin / Mërgim Korça
241 Toleranca fetare shqiptare, si vlerë historike dhe virtyt i republikës demokratike / Gjergj Sinani
242 " Kalifati i Sirisë", jo përplasje qytetërimesh / Bujar Nishani
243 Ballë për ballë : për tolerancë kundër diskriminimit fetar në ballkan : Shqipëria, Bullgaria, Rumania
244 Bashkëekzistenca e grupeve të ndryshme fetare në shoqërinë shqiptare : disert. për marrjen e gradës shkencore "Doktor" / Tonin Gjuraj; Gjergj Sinani
245 La Libertà di religione nella costituzione : un confronto fra l'Italia e l'Albania : dottorato di ricerca / Renata Tokrri; Donatella Morana
246 From harmony to tolerance understanding the nature and meaning of the Albanian environment of inter-religious interactions 27 years after communism the case of Malbardh : disert. në kërkim të gradës shkencore "Doktor" / Ylli H. Doçi; Tonin Gjuraj

Show details      New search