Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 397 , nombre de notices affichées : 397.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
1 Pinoku, Piter Pani & Liza : tre shembuj të figurës së fëmijës në letërsinë botërore / Klara Kodra
2 Poezia antike dhe moderne / Benedetto Croce; Klara Kodra
3 Ahlem : il sogno albanese / Costantino Marco; L. Reina; Klara Kodra
4 Unë ç'jam...? : poezi = Ego ti eimai...? : poiiemata / Elona Caka; Klara Kodra; Elona Caka; Dorina Mecaj
5 Fjalë të pathëna : poezi / Klara Kodra; Natasha Lekaj
6 Poezi / Zef Serembe; Klara Kodra
7 Ma vranë Ofelinë! Oi...! Oi...! = Mi hanno ucciso Ofelia! Ohi...! Ohi...! / Iliriana Sulkuqi; Sokol Jakova; Klara Kodra
8 Poezi italiane e Shekullit XX / Klara Kodra; Donika Omari
9 Pasqyra magjike : poezi për fëmijë = Lo specchio magico : poesie per bambini / Klara Kodra; Flora Koka; Dhimitër Ligori
10 Elefanti i bardhë : përralla / Klara Kodra; Dhimitër Ligori; Flora Koka
11 Tipologjia e poemës arbëreshe / Klara Kodra; Besa Vila
12 Benvenuta Artemida! : lirika të zgjedhura = Liriche scelte / Vojsava Jakllari (Nelo); Klara Kodra; Adem Jakllari
13 Letërsia shqiptare 2 : (për shkollat e mesme të përgjithshme) / Klara Kodra; Rita Petro; Stefan Çapaliku; Gjergj Zheji
14 Barcaleta italiane / Klara Kodra; Sejdin Cekani
15 Markovaldo ose Stinët në qytet / Italo Calvino; Lura Baçi; Klara Kodra
16 Faqet më të bukura : tregime dhe novela / Tommaso Landolfi; Italo Calvino; Klara Kodra; Apostol Nasi
17 Letërsia shqiptare 2 : (për shkollat e mesme të përgjithshme) / Klara Kodra; Rita Petro; Stefan Çapaliku; Gjergj Zheji
18 Një dashuri e pamundur / Ignazio Silone; Klara Kodra; Apostol Nasi
19 Erdhi dita e Arbërit ... : me rastin e 100- vjetorit të Jeronim de Radës / Klara Kodra; Murat Gecaj
20 Shqipëria ishull në det të lakmive : krijime me motive popullore / Mexhit Kokalari; Klara Kodra
21 Il Peccato della primavera : poesie / Nikollë Njeçi; Klara Kodra
22 Letërsia shqiptare 2 : për shkollat e mesme të përgjithshme / Klara Kodra; Rita Petro; Stefan Çapaliku; Gjergj Zheji
23 De Radës : me rastin e 100-vjetorit të vdekjes : (përmbledhje studimesh) / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Kristaq Jorgo; Laura Smaqi
24 Erdhi dita e Arbërit ... : me rastin e 100- vjetorit të vdekjes së Jeronim de Radës / Klara Kodra; Murat Gecaj
25 Dramaturgjia e arbëreshëve të Italisë në periudhën e Rilindjes : monografi / Klara Kodra
26 Zemra : roman / Edmondo De Amicis; Klara Kodra; Flora Koka
27 Unë, përmendore e mëkatit... : poezi / Elmiha Drishti; Klara Kodra
28 Dashuroj : poezi e poema / Vladimir V. Maâkovskij; Faslli Haliti; Klara Kodra; Agron Reka
29 Poezi : Poema e këngës hondo. Romancë cigane. Poeti në Nju Jork. Vajtim për Injacio Sances Mehijas / Federico Garcia Lorca; Faslli Haliti; Klara Kodra
30 Poezi dashurie / Juan Ramón Jiménez; Faslli Haliti; Klara Kodra
31 Emira : dramë në pesë akte / Francesco Antonio Santori; Ramiz Kelmendi; Klara Kodra
32 Antologjia e artë poetike 10 X 10 : poetë italianë : Palaceski, Ungareti, Montale, ... / Faslli Haliti; Klara Kodra
33 Poezi dashurie dhe lirie / Jacques Prévert; Faslli Haliti; Klara Kodra
34 Vepra : Poezi dhe Kënga e sprasme e Balës (poemë) / Gavril Dara (I ri); Klara Kodra
35 Kujt t'i besoj : poezi të zgjedhura / Faslli Haliti; Moikom Zeqo; Klara Kodra
36 Xhelozia : fytyra tjetër e dashurisë / Willy Pasini; Luljeta Dino; Klara Kodra
37 Al giorno ho dato in pegno la mia parola : poesie / Nikollë Njeçi; Klara Kodra; Kujtim Dashi
38 Paratë e vdekjes : tregime / Shaban Stërmasi; Klara Kodra
39 Katrina : roman / Aino Kallas; Faslli Haliti; Klara Kodra
40 Gruaja e njëzetetetë : roman / Ken Bugul; Klara Kodra
41 Përralla italiane / Klara Kodra; Blerina Balla
42 Një pasqyrë jetë njerëzore (Këngët e Serafina Topisë) : poemë / Jeronim De Rada; Klara Kodra; Florika Bushi
43 Këngë (lirika) / Giacomo Leopardi; Klara Kodra
44 Vjen pranvera : vjersha për të vegjël / Klara Kodra; Dolli Gjinali
45 Ditari i Xhuljetës : roman / Giana Anguissola; Klara Kodra
46 Të mëdhenjtë e botës këndojnë shqip : shqipërime nga poetë klasike : poezi / Pirro P. Tase; Klara Kodra
47 Poezi / Zef Serembe; Klara Kodra
48 Flaut vertebrash : poezi e poema / Vladimir V. Maâkovskij; Faslli Haliti; Klara Kodra
49 Ku janë zanat : përrallë = Dove sono le fate? : fiaba / Klara Kodra; Anila Haruni (Konomi); Rivelina Boshnjaku
50 Kaleidoskop i letërsisë shqiptare : (libër letraro-publicistik) / Vera Pelaj; Klara Kodra; Anila Haruni (Konomi)
51 Unë Bramieri, po ju tregoj barsoleta / Gino Bramieri; Vitore Sallaku; Klara Kodra
52 Koha për të menduar : roman / Giorgio Magnanti; Klara Kodra; Anila Haruni (Konomi)
53 Historia e letërsisë shqiptare 1 : për shkollat e mesme : maket / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Nasho Jorgaqi; Hamza Minarolli; Bekim Harxhi
54 Historia e letërsisë shqiptare 1 : për shkollat e mesme : maket / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Nasho Jorgaqi; Hamza Minarolli; Bekim Harxhi
55 Historia e letërsisë shqiptare 1 : për shkollat e mesme : maket / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Nasho Jorgaqi; Hamza Minarolli; Bekim Harxhi
56 Historia e letërsisë shqiptare 1 : për shkollat e mesme : maket / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Nasho Jorgaqi; Hamza Minarolli; Bekim Harxhi
57 Historia e letërsisë shqiptare : që nga fillimet deri tek lufta nacional - çlirimtare 1-3 : maket / Vehbi Bala; Razi Brahimi; Klara Kodra; Dhimitër S. Shuteriqi
58 Historia e letërsisë shqiptare : që nga fillimet deri tek lufta nacionale çlirimtare / Vehbi Bala; Razi Brahimi; Klara Kodra; Dhimitër S. Shuteriqi
59 Historia e letërsisë shqiptare : që nga fillimet deri tek lufta nacional - çlirimtare / Vehbi Bala; Razi Brahimi; Klara Kodra; Dhimitër S. Shuteriqi
60 Historia e letërsisë shqiptare : që nga fillimet deri tek lufta nacional - çlirimtare 1-2 : maket / Vehbi Bala; Razi Brahimi; Klara Kodra; Dhimitër S. Shuteriqi
61 Zemra : roman / Edmondo De Amicis; Klara Kodra; Flora Koka
62 Sofonizba : (tragjedi) / Jeronim De Rada; Klara Kodra; Rexhep Hida
63 Rrënjët e lisit : artikuj për letërsinë e Rilindjes / Klara Kodra; Faslli Haliti
64 Gjuha shqipe dhe Letërsia 12 : për gjimnazin, klasa e 12-të : me zgjedhje / Adriatik Kallulli; Xhuliana Cjapi; Klara Kodra
65 Kush është më i miri? : përrallë = Chi e il migliore? / Klara Kodra; Anila Haruni (Konomi); Jozita Shkreli
66 Poezitë më të bukura për dashurinë në të gjitha kohët / Faslli Haliti; Klara Kodra
67 Qiell pa yje : poezi = Cielo vuoto di astri : poesie / Piro Kuqi; Klara Kodra; Anila Haruni (Konomi)
68 Jul Variboba në kontekstin e letërsisë shqiptare / Klara Kodra
69 Elefanti i bardhë : përralla / Klara Kodra; Ledia Kostandini; Flora Koka
70 Kur nënteksti flet më shumë se teksti : kritikë & publicistikë : kritikë letrare, ese, reportazhe, portrete, skica. / Fran Lleshi; Klara Kodra
71 Marie Logoreci = Maria Logoreci / Mexhit Prençi; Klara Kodra; Nestor Nepravishta
72 Fra le costole del peccato : poesie = Nëpër brinjët e mëkatit : poezi / Anila Dahriu; Klara Kodra; Fatime Kulli
73 Bozzetto di un film / Liri Brahimi; Klara Kodra
74 Bisedë me vëllezërit : poezi / Klara Kodra; Ramazan Vozga
75 Buzëqeshje : vjersha dhe poema / Klara Kodra
76 Era e revolucionit : poezi / Klara Kodra
77 Ne rendim : vjersha dhe poema / Klara Kodra
78 S'janë luleborë : vjersha / Klara Kodra; Odhise K. Grillo; Drita Gjinali
79 Rrugë të hapura / Klara Kodra; Rrahman Dedaj
80 Vepra poetike e Zef Serembes : (monografi) / Klara Kodra
81 Më thuaj diçka të bukur : poezi = Dimmi qualcosa di bello : poesie / Vllasova Musta; Klara Kodra; Enver Kushi
82 Risorgeró per l'amore : poesie = Ringjallem për dashurinë : poezi / Skënder L. Trebeshina; Klara Kodra; Fatime Kulli
83 Rrëmbimi i zemrës / Amedeo Baçi; Klara Kodra
84 Të mbetesh i dashuruar, më mirë se të dashurosh / Amedeo Baçi; Klara Kodra
85 I miei giorni : poesie = Ditët e mia : poezi / Gjelina Xhika; Klara Kodra; Fatime Kulli
86 Shkëlqimi dhe mjerimi i një dashurie / Amedeo Baçi; Klara Kodra
87 Burri i saj : roman / Luigi Pirandello; Klara Kodra; Anila Haruni (Konomi)
88 Historia e letërsisë shqiptare / Vehbi Bala; Razi Brahimi; Klara Kodra; Dhimitër S. Shuteriqi
89 Historia e letërsisë shqiptare 1 : për shkollat e mesme : maket / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Nasho Jorgaqi; Hamza Minarolli; Bekim Harxhi
90 Historia e letërsisë shqiptare 1 : për shkollat e mesme : maket / Jorgo Bulo; Klara Kodra; Nasho Jorgaqi; Rudolf Marku; Stefan Bulo; Zhaneta Nova; Hamza Minarolli; Bekim Harxhi
91 Në portat e ferrit / Amedeo Baçi; Klara Kodra
92 Shtëpia e nëndheshme / Amedeo Baçi; Klara Kodra
93 Shpirtëra të shuar / Amedeo Baçi; Klara Kodra
94 Poezia e De Radës / Klara Kodra
95 Jeta në çift : (çifti në moshën 20, 40 e 60 vjeç) / Willy Pasini; Luljeta Dino; Klara Kodra
96 T'i mbijetosh skëterrës / Amedeo Baçi; Klara Kodra
97 Giardini della memoria : poesie / Agim Mato; Klara Kodra; Albana Alia
98 Konformisti : roman / Alberto Moravia; Klara Kodra; Sonila Kapo
99 Urë fjalësh midis letërsisë dhe antropologjisë : artikuj & studime / Rovena Vata; Klara Kodra; Zeqirja Neziri; Matilda Parllaku (Çollaku)
100 Ndryshimet e klimës dhe ngrohja globale : (ç'pësojmë dhe ç'duhet të ndreqim në vendin tonë) / Sazan Guri; Luan Hasanaj; Aulent Guri; Klara Kodra; Marianthi Guri
101 Një histori letërsie e ndaluar : si u ripërjashtuan Fishta, Konica dhe Skiroi nga "Historia e letërsisë shqipe" : studim historiko-letrar dhe krahasues / Besa Hoxha (Beqiri); Klara Kodra; Spiro Gjoni; Shaban Sinani
102 Axis nullae : poezi / Elvi Proko; Klara Kodra; Mariana Ymeri
103 Romani simbolist i Kosovës : (Anton Pashku, Sabri Hamiti dhe Zejnullah Rrahmani) / Muhamed Çitaku; Klara Kodra; Shaban Sinani
104 Malli i ngjyrave / Ajete U. Pavataj; Klara Kodra
105 Po tani, o i mjerë?! / Amedeo Baçi; Klara Kodra
106 Një ngjarje në shtëpinë e jezuitëve / Amedeo Baçi; Klara Kodra
107 Ikja : novelë / Majlinda Nana (Rama); Klara Kodra
108 Lidhje të rrezikshme : roman / Amedeo Baçi; Klara Kodra
109 Gruaja sprint / Amedeo Baçi; Klara Kodra
110 Lulëkuqe dhe margarita / Edona Paloka; Klara Kodra
111 Njomëza / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
112 Ditari maces = Diario della gatta / Shkëlzen Zalli; Klara Kodra; Dritan Agolli; Jaho Margjekaj
113 Përtej ferrit / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
114 Ç`kërkojmë nga kjo botë? / Elida Prifti; Klara Kodra; Edona Paloka
115 Ujku qafëtrashë : (dramë për fëmijë) / Flamur Buçpapaj; Klara Kodra
116 Vizion / Elvira Leka; Klara Kodra; Edona Paloka
117 La Dolçe voce : poesie = Zëri i ëmbël : poezi / Sibora Huda; Klara Kodra; Luljeta Dino
118 Krim dhe paragjykim / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
119 Iluzione të shuara / Amedeo Baçi; Edona Paloka; Klara Kodra
120 Rebeli / Amedeo Baçi; Edona Paloka; Klara Kodra
121 Bekuar qoftë dhimbja në dashuri / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
122 Kthimi : novelë / Majlinda Nana (Rama); Klara Kodra
123 Faik Ballanca-paradigmat e një krijimtarie / Spiro Gjoni; Klara Kodra; Laura Smaqi; Engjëllushe Karaj
124 Poetë arbëreshë / Klara Kodra; Razi Brahimi
125 Me gjak të nxehtë / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
126 Vallëzim në shi / Ana Limaj; Klara Kodra; Edona Paloka
127 Miti i urbanizimit në letërsi : evolucioni i temës së qytetit në romanet e Ismail Kadaresë : monografi / Alta Azizi (Haluci); Klara Kodra; Shaban Sinani; Naim Zoto
128 Pesë poema / Vladimir V. Maâkovskij; Faslli Haliti; Klara Kodra
129 Mallkimi / Amedeo Baçi; Edona Paloka; Klara Kodra
130 Serafin / Edona Paloka; Klara Kodra
131 Monaliza / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
132 Çmimi më i lartë se jeta / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
133 Engjëj dhe djaj / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
134 Djaj dhe engjëj / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
135 Lot pëllumbash / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
136 Dashuri e ndaluar / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
137 Të tjetërsuarit / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
138 Dilemë dashurie / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
139 E zhdukura / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
140 Më fal, o bir! / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
141 Fundi tragjik i një dashurie / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
142 Mes dy dashurive / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
143 Mëkati i një nëne / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
144 Motrat / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
145 Mistert e një manastiri / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
146 Jeto për mua / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
147 Të jesh ndryshe / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
148 Pendimi / Amedeo Baçi; Klara Kodra; Edona Paloka
149 E drejta për informim dhe liria e shprehjes : manual / Iris Petrela; Klara Kodra; Qendra Europiane; Konrad Adenauer Stiftung
150 Peshomë pak në supin tënd : poezi / Fran Lleshi; Klara Kodra
151 E- maile nga deti : poezi / Klara Kodra; Majlinda Rama
152 Djalit larg = Al figlio lontano : poezi / Mimoza Pulaj; Klara Kodra
153 Zef Skiroi dhe letërsia shqiptare / Klara Kodra
154 Qeveria kërkon t'i lajë duart si pilati / Klara Kodra
155 Objektivitet apo ideologjizëm i krahut tjetër: [Republikë me z. M. Prençi lidhur me dramën "Toka jonë" të Kolë Jakovës] / Klara Kodra
156 Midis dy mëngjezeve / Klara Kodra
157 Simbioza e elementëve fetarë dhe iluminizmit -veçori e letërsisë shqiptare të Rilindjes në kuadrin ballkanik / Klara Kodra
158 Shkenca letrare shqiptare në prag të shekullit të ri / Klara Kodra
159 Veçanti të romantizmit shqiptar / Klara Kodra
160 Vëllezërve kosovarë / Klara Kodra
161 Jam e indinjuar nga dhuna e policisë / Klara Kodra
162 Santori -poete de la satire et de l'humor / Klara Kodra
163 Këngë dashurie / Klara Kodra
164 Rinia e poezisë së Naimit / Klara Kodra
165 Zef Serembe dhe Leopardi / Klara Kodra
166 Shqipja; Xhaxhi ariu / Klara Kodra
167 Disa çështje të diskutueshme për veprën e Migjenit / Klara Kodra
168 Kur zbulon një dritëz :[Libri "Vargje të përfolura" i Rita Filipit] / Klara Kodra
169 Maces sime Xheki / Klara Kodra
170 Mistifikimi si formë e veçantë e ndikimit nga poezia popullore në letërsinë arbëreshe të rilindjes / Klara Kodra
171 Shqiptarë kundër shqiptarëve / Klara Kodra
172 Në vijën e romanit tradicional :Rreth romanit "Nuk ishte vetëm ëndërr" e Stavri Fones / Klara Kodra
173 Rruga drejt lirisë :Fragment poeme / Klara Kodra
174 Erë mbi gjysëm - Hënë; Përmbysje ; Ajo që mbetet (në mbettë) : [Poezi] / Eugenio Montale; Klara Kodra
175 Konferencë shkencore përkujtimore "Naim Frashëri - poet kombëtar" : [Tiranë, 11 qershor, 1996] / Klara Kodra
176 Santori fabulist / Klara Kodra
177 Shkenca letrare shqiptare në prag të shekullit të ri / Klara Kodra
178 Veçanti të romantizmit shqiptar / Klara Kodra
179 Vëllezërve kosovarë / Klara Kodra
180 "Pengu i kaçakëve" :Roman autobiografik i Gjerasim Qiriazit i botuar në anglisht / Klara Kodra
181 Një "trëndafil" i shartuar shkëlqyeshëm :Mbi përkthimin e romanit të U. Ekos nga Donika Omari :["Era e trandafilit"] / Klara Kodra
182 Muzikaliteti i poezisë :Vështrim i ri mbi poezinë e Nolit / Klara Kodra
183 Poeti i "Ditës së Arbërit" :[Jeronim De Rada] / Klara Kodra
184 Nga "Laokoonti" i Lesingut / Klara Kodra
185 Blerim i zi / Klara Kodra
186 Xhaxhi ariu; Ankimet e një mësuesi; Mendime të një mësueseje / Klara Kodra
187 Çajupi, krijues personazhesh të gjallë / Klara Kodra
188 Midis tradicionales dhe modernes :Jorgo Bulo, Magjia dhe magjistarët e fjalës / Klara Kodra
189 Liri mendimi dhe fjale apo liri për të shpifur i shqiptarit kundër shqiptarëve për hir të fanatizmit politik / Klara Kodra
190 Një rrëfim për kohën e pas - diktaturës :Rreth romanit "Pasqyra e djallit" të Konstatino Markos / Klara Kodra
191 Veçori të karakterizimit të personazheve të Migjenit / Klara Kodra
192 Motivet e poezisë popullore në letërsinë arbëreshe / Klara Kodra
193 Përralla për shkollorët e vegjël / Klara Kodra
194 Dheu kishte ndërruar listat :[ Fragment romani] / Klara Kodra
195 Rikthim te mistika e harruar e poetit : [J.Bulo : "Filozofia e lirikës së Naim Frashërit"] / Klara Kodra
196 Epigrame letrare : [Cikël poetik] / Klara Kodra
197 F. A. Santori come romanziere / Klara Kodra
198 Profesor lamtumirë ! : (Prof. Mahir Domit) : [Poezi] / Klara Kodra
199 Tre kodet poetike në poezinë e Naimit : [Naim Frashëri] / Klara Kodra
200 Detyrat e Albertit të vogël : [Tregim] / Giovanno Guareschi; Klara Kodra
201 Homeri - Interpretim modern i disa gjykimeve të lashta / Benedetto Croce; Klara Kodra
202 Nuk jam mohikania e fundit / Klara Kodra; Flamur Bërdëllima
203 Burimi i përrallave : [Përrallë] / Klara Kodra
204 Fëmija dhe i dituri : [Përrallë kineze] / Klara Kodra
205 Një shpërthim i befasishëm krijues : ["Epitafi i fundit". Rajmonda Belli (Gjençaj)] / Klara Kodra
206 Poezi me prirje moderniste : Një vëllim me poezi nga të rinjtë nxënës "Heshtja flet" / Klara Kodra
207 Poezi e qartësisë : [Poezitë e Iliriana Sulkuqit] / Klara Kodra
208 Kritika letrare e gjallë apo e vdekur : Nga humbën kritikët? Apo thjesht s'arrijnë të ambientohen me frymën moderne / Klara Kodra
209 Ende po shkruaj libra / Klara Kodra
210 " Moisiu në mal" e F. S. Nolit dhe "Moisiu" e Alfred dë Vinjisë / Klara Kodra
211 Shiriti mistik; Zaret : [Tregime] / Tommaso Landolfi; Klara Kodra
212 Drejtimet letrare në poezinë e sotme / Klara Kodra
213 Qëndistarja : [Poezi] / Klara Kodra
214 Particularites du romantisme albanais / Klara Kodra
215 Tragjizmi i përzishëm i poetit romantik : Shkrimtari Zef Serembe / Klara Kodra
216 Influenza della litteratura italiana sulla letteratura albanese / Klara Kodra
217 Nga arti i romanit : [Kritika] / Milan Kundera; Klara Kodra
218 " Blatim - vlaga" e një shpirti 'plot vlagë" : [Pirro Kuqi "Blatim"] / Klara Kodra
219 Zjarri i debateve dhe vepra e Ismail Kadaresë : "Pashallarët e Kuq" / Klara Kodra
220 " Ca mollë... me helm" në letërsinë për fëmijë : [Shkrimtari Odhise Grillo] / Klara Kodra
221 Mbi gjendjen e poezisë : [Poezi] / Giuseppe Conte; Klara Kodra
222 Mbi lëvozhgën e zemrës : Poezi / Carmine Abate; Klara Kodra
223 Kopraci / Çang Çin Shi; Klara Kodra
224 Influenza della letteratura italiana sulla letteratura albanese / Klara Kodra
225 "Moisiu në mal" e F. S. Nolit dhe "Moisiu" i Alfred dë Vinjisë / Klara Kodra
226 Kënga : Heroinës Qybra Sokoli / Klara Kodra
227 Prirje zhvillimi të romanit shqiptar të viteve të fundit : Nga Simpoziumi Kombëtar i Romanit] / Klara Kodra
228 Tri kodet poetike në poezinë e Naimit / Klara Kodra
229 Figura e Krishtit në veprën e P. Budit të J. Varibobës e të F.S.Nolit / Klara Kodra
230 Xhorxh Grei : Poezi / Edgar Lee Masters; Klara Kodra
231 Flokët e tu të portokalltë...; S'do të arrijmë te caku...; Motra shprese; Shokë minatorë po jua them këtë; Egolios; Zërin ndjej tani : Poezi / Paul Eluard; Klara Kodra
232 Dremitja e maçokut : Poezi / Corrado Govani; Klara Kodra
233 Poezi / Umberto Saba; Klara Kodra
234 Poezi / Sergej A. Esenin; Klara Kodra
235 Vargje për tim bir; Takim : Poezi / Marina I. Cvetaeva; Klara Kodra
236 Vëllai : [Poezi] / Klara Kodra
237 Poetesha e parë arbëreshe dhe shqiptare : [Maria Antonia Braile] / Klara Kodra
238 Fenerndezësi i Otrantos / Maurizio Nocera; Klara Kodra
239 "Uno spechio di umano transito" di Girolamo De Rada : tra epose romanzo / Klara Kodra
240 Fantazmat na përsërisin / Salvatore Quasimodo; Klara Kodra
241 Veçanësia e një vëllimi : [Ndini Bardhi "Arti i shpirtit tim"] / Klara Kodra
242 Poetët shtyhen tutje... / Salvatore Quasimodo; Klara Kodra
243 " Lufta në udhëkryq" e Viktor Canosinaj : Kur e kaluara flet për të tashmen dhe për të ardhmen / Klara Kodra
244 Zakonet në disa poema lirike arbëreshe të shek. XIX / Klara Kodra
245 Mesazh rebel, në një libër rebel : ["Lirikë e egër". Amarda Dervishi] / Klara Kodra
246 De Radës : [Poezi] / Klara Kodra
247 Maçoku takohet me Shkrimtarin / Klara Kodra
248 " S'e pres dot mëngjesin" : Një mëngjes poetik me fllad frymëzimi : [Fran Lleshi] / Klara Kodra
249 Genti bënte "of" e "of"; Maces me sy jeshilë në flori; Numrat; Luleshqerrat : [poezi] / Klara Kodra
250 Liljanës : [poezi, kushtuar shkrimtares Liljana Cukalla] / Klara Kodra
251 Pema e krishtlindjeve / Betty Smith; Klara Kodra
252 Dheu kishte ndërruar lisat : Pjesë nga tregimi kushtuar Jeronim De Radës / Klara Kodra
253 Lisi / Giovanni Pascoli; Klara Kodra
254 Agroni, Miri dhe tezja zemërmirë : tregim / Klara Kodra
255 La poetica di Giuseppe Schiro / Klara Kodra
256 Natë kapri : [poezi] / Ada Negri; Klara Kodra
257 Drama "Besa" e Sami Frashërit / Klara Kodra
258 Rreth krijimtarisë poetike të Zef De Radës / Klara Kodra
259 Mendimet e një fëmije : [poezi] / Klara Kodra
260 Saktësi shkencore dhe vlerë praktike : [Kristina Jorgaqi, 'Thërmija gjuhësore"] / Klara Kodra
261 Kritika duhet të "udhëheqë" letërsinë / Klara Kodra; Esmeralda Bardhyli
262 Pse - ja e një suksesi : [Rudina Xhunga "Preja e një martese të lodhur"] / Klara Kodra
263 Drita e zemrës sate (Fuat Çelës) : [poezi] / Klara Kodra
264 Thërrmija praktike gjuhësore : [libër i Kristina Jorgaqit] / Klara Kodra
265 Ndihmesa e Jup Kastratit në përhapjen e letërsisë arbëreshe / Klara Kodra
266 Kutia dhe Gërvishtja / Klara Kodra
267 Të kthehesh përsëri : (poezi) / Klara Kodra
268 Dara i riu, mjeshtri i fjalës / Klara Kodra
269 Një hop krijues nga poezia te proza : [Mirela Sula, "Pasioni i përjetuar"] / Klara Kodra
270 Jolanda Kodra, përkthyese dhe krijuese / Klara Kodra
271 Ernest Koliqi - përkthyes / Klara Kodra
272 Poezi / Klara Kodra
273 Nata ishte një kërcell i shkëlqyer xunkthi; U grimova priftëreshë e poezisë / Amelia Roselli; Klara Kodra
274 Eltoni dhe stilografi i babit; Guacka; Bredhi; Palloi dhe bilbili; Miu mburravec : [poezi] / Klara Kodra
275 E fshehta e një novele : [Diana Çuli, novela "E fshehta e njeriut në barkë"] / Klara Kodra
276 Drita Çomo një Ana Frank që të mrekullon me fjalën shqipe : botim i tretë i librit "Dritë që vjen nga humnera" / Klara Kodra
277 Ndihmesa e Jup Kastratit në studimin dhe popullarizimin e letërsisë arbëreshe / Klara Kodra
278 Rekuiem a simfoni me shumë zëra : poemë : [kujtimit të viktimave të Otrantos] / Klara Kodra
279 Uitmani - identifikimi me të gjithë njerëzit : [Uollt Uitamn] / Jorge Luis Borges; Klara Kodra
280 Vështrim i ri mbi polifoninë e një letërsie : [Ali Xhiku, "Letërsia shqipe si polifoni"] / Klara Kodra
281 Roman për rrugën e jetës së një njeriu të lirë : [Viktor Canosinaj, "Një copë tokë në qiell"] / Klara Kodra
282 Një tufë lulesh me emër "haiku" : "Nën hiret e bukurisë" të Nasho Jorgaqit / Klara Kodra
283 Veçori të shkollës sociologjike shqiptare / Klara Kodra
284 Poeti i paradoksit dhe i lirikës erotike, Faslli Haliti / Klara Kodra
285 Një poet i paradoksit : Faslli Haliti / Klara Kodra
286 Një tufë lulesh me emrin "Haiku" : [Nasho Jorgaqi; "Nën hiret e bukurisë"] / Klara Kodra
287 La poesia albanese del "realismo socialista" / Klara Kodra
288 Çdo gjë e gjallë me një shenjë në jetë / Sergej A. Esenin; Klara Kodra
289 Dashurinë ti e ke të egër : [poezi] / Klara Kodra
290 Poetika e romaneve të Kadaresë : speciale për personalitetin e letrave shqipe / Klara Kodra
291 Motivi Bibliko - Kur'anor i fatit të Jozefit (Jusufit)- "Vështrim krahasimtar" në novelën e M. Kyçykut "Isufi dhe Zuleihaja" dhe në baladën e Çajupit " Zolejka" / Klara Kodra
292 Çelja e një "trëndafili" letrat dhe gjembat e një kritike : [rreth kritikës së Kliton Nesturit, mbi romanin "Lotët e trëndafilit" të Stavri Pones] / Klara Kodra
293 Zana e vogël dhe djali : [prozë] / Ivan Mofre; Klara Kodra
294 Hapat e pranverës; Bashkë me pranverën vij; Kush jam : [ poezi] / Klara Kodra
295 Gëzimi i jetës : lind një fëmijë... : [cikël me poezi] / Klara Kodra
296 Disa rrjeshta për të risjellë Jolanda Kodrën / Klara Kodra
297 Jeronim De rada, "Parimet e estetikës" Përgatitur për botim : prof. Alfred Uçi, "Globus R", 2003, 296 f. / Klara Kodra
298 Takim i papritur me një talent : [Albana M. Lifschin, "Takim me të papriturën"] / Klara Kodra
299 Pafundësia; Mbrëmja e ditës së festës; Hënës : [poezi. Konkursi letrar "Dritëro Agolli"] / Giacomo Leopardi; Klara Kodra
300 Kalon anija... [poezi. Konkursi letrar "Dritëro Agolli"] / Hajnrih Hajne; Klara Kodra
301 Lugati : [poezi. "Konkursi letrar "Dritëro Agolli"] / Charles Baudelaire; Klara Kodra
302 I përbuz këshillat : [poezi. "Konkursi letrar "Dritëro Agolli"] / Giosue Carducci; Klara Kodra
303 Ndarja : [poezi] / Marselin Debord-Valmor; Klara Kodra
304 Për ty, baba! : [poezi] / Klara Kodra
305 Faslli Haliti dhe paradoksi i një poezie : vështrim kritik mbi poezinë e një prej poetëve më të njohur shqiptarë / Klara Kodra
306 Me zërin e vet që në librin e parë : mendime për librin "Kujt t'i besoj" (poezi të zgjedhura) të poetit Faslli Haliti / Klara Kodra
307 Zjarri i një agimi : tregim / Klara Kodra
308 Ora e fundit / Klara Kodra
309 Motra dhe vëllai patën të njëjtin mendim / Klara Kodra
310 Dionis Bubani : [poezi] / Klara Kodra
311 Në shkollë : [poezi] / Klara Kodra
312 Vajza dhe flutura / Klara Kodra
313 Vajtim Nëne, Oh nëna ime, : [poemë] / Maurizio Nocera; Klara Kodra
314 E shkruar në kompjuterin e qiellit : intervistë me studiuesen dhe me poeten / Klara Kodra; Irena Frashëri
315 Paradoksi i një poezie : [Faslli Haliti "Kujt t'i besoj"] / Klara Kodra
316 Kult romanistik i ndjenjës te romani : Faslli Haliti sjell në shqip për herë të parë finlandezen Aino Kallas duke zbuluar poezinë e prozës së saj, "Katrina" / Klara Kodra
317 Buqetë me haiku për Samantën : [poezi] / Klara Kodra
318 Konica nën një tjetër këndvështrim : [Kristina Jorgaqi, "Mendime gjuhësie"] / Klara Kodra
319 Jetën time ia kushtova poezisë : intervistë / Klara Kodra
320 Gjendja kritike e librit dhe kritika : intervistë me studiuesen dhe kritiken / Klara Kodra; Julia Vrapi
321 Testamenti letrar i Bedri Dedjes : [Bedri Dedja, "Presidenti i planetit të kuq"] / Klara Kodra
322 Mendime për librin "Kujt t'i besoj" të poetit Faslli Haliti / Klara Kodra
323 " Serafina Topia" e pacensuruar : [Jeronim De Rada, "Një pasqyrë jetë njerëzore (Këngët e Serafina Topisë)"] / Klara Kodra; Admirina Peçi
324 Jeronim de Rada, poet midis traditës dhe modernitetit / Klara Kodra
325 Simboli i lules në dy elegji të letërsisë shqipe ("Një lule e fishkurë e një vashëz e vdekurë" e Naim [Frashërit] dhe "Një lule vjeshtet" e [Gjergj] Fishtës) : [poezi] / Klara Kodra
326 Antiromani "Oh" i Anton Pashkut / Klara Kodra
327 " Erveheja" e M. Kyçykut dhe novela e nëntë e ditës së dytë të "Dekameronit" të Bokaços / Klara Kodra
328 Mbi tiparet e një historie të re të letërsisë shqiptare / Klara Kodra
329 Shkëlqimi i platintë i një romani : [Raimonda Gjençaj "Butonat prej platini"] / Klara Kodra
330 " Momentet" e Nasho Jorgaqit shpërthim i veçantë krijues / Klara Kodra
331 Vehbi Bala si studiues / Klara Kodra
332 " Armiku i shtetit" dhe romani shqiptar bashkëkohor : [Stavri Pone] / Klara Kodra
333 " Veprat letrare të paraviteve '90, më të arrira estetikisht se ato bashkëkohore" / Klara Kodra; Petrika Grosi
334 Letërsia shqiptare ka vlera europiane / Klara Kodra
335 Çmimin Nobel në letërsi mund ta merrte dhe Dritëro Agolli / Klara Kodra; Vera Pelaj
336 Lidhja e Prizrenit në poezinë shqiptare / Klara Kodra
337 " Jetimët e atdheut", në duelin 'jetë a vdekje' : [mendime rreth romanit të Rezart Palluqit] / Klara Kodra
338 Realiteti bashkëkohor në optikën satirike të një romani : Roland Gjoza "Papijon" / Klara Kodra
339 Realiteti bashkëkohor në optikën e romanit "Papijon" të shkrimtarit Roland Gjoza / Klara Kodra
340 Jolanda Guazzoni Kodra në shkrime dhe kujtime : [përkthyesja e Migjenit dhe Mjedës] / Klara Kodra; Elsa Demo
341 Vepër që zotëron konçizitetin dhe koncentrimin, pa rënë në fragmentarizëm : [Albana M. Lifschin, "Ka gjithmonë diku"] / Klara Kodra
342 Letrat e dashurisë me shqiptarin në vitet '20 : e bija e përkthyeses dhe kritikes italiane Jolanda Guazzoni Kodra, rrëfen për letrat e dashurisë mes prindërve në vitet '20 / Klara Kodra; Sonila Merolli
343 Rekuiem për Vehbi Skënderin / Klara Kodra
344 Patosi heroiko-tragjik i një romani : [Skifter Këlliçi, "Shtatori i gjëmës së madhe" : roman me temë shqiptaro-amerikane] / Klara Kodra
345 " Zbulimi i vetvetes n'pasqyrë t'letravet : (proza e shkurtër e Ernest Koliqit)" i Laura Smaqit / Klara Kodra
346 Era dhe vjeshta; Çast; Fishtës : [cikël me poezi] / Klara Kodra
347 Bota poetike e Dritëro Agollit / Klara Kodra
348 Camaj s'është disident, as hermetik! : [Shaban Sinani, "Camaj i paskajuar : rreth tipologjisë së llojeve në veprën e Camajt : studim monografik"] / Klara Kodra
349 Shtatori i gjëmës së madhe : [mendime rreth librit të autorit Skifter Këlliçi] / Klara Kodra
350 Ja elegjia kur vajtova Klosin : shoqëria duhet ta kishte mbështetur dhe shpëtuar / Klara Kodra; Dhurata Hamzai
351 Shqipja në rrezik! : [gjuha shqipe] / Klara Kodra
352 Studiuesit, përplasje për fjalën "Zot" në tekst : debatet për Himnin Kombëtar / Muharrem Dezhgiu; Klara Kodra; Dhurata Hamzai
353 Ora tre pas mesnate : poezi / Klara Kodra
354 Plotësi dhe objektivitet në analizën e një autori rilindas : vlerësim për monografinë "Mihal Grameno : jeta dhe vepra" të studiuesit Thanas Gjika / Klara Kodra
355 Shënime rreth çështjes vllahe. Çështja vllahe dhe Konferenca e Londrës (pjesa e parë) : dokumente dhe materiale / Klara Kodra; Beqir Meta
356 L`identita giovanile nella letteratura albanese degli anni trenta / Klara Kodra
357 Pugaçovi : poezi / Sergej A. Esenin; Faslli Haliti; Klara Kodra
358 Mendimi teoriko-letrar i Jolanda Kodrës tek "Vlera e poezisë në letërsi" / Klara Kodra
359 Fakte reale, që ua kalojnë për tragjizëm tragjedive shekspiriane : mbi veprën e shkrimtares Albana Lifschin, "Yjet nuk janë të kuq" / Klara Kodra
360 Partisë! : [poezi] / Klara Kodra
361 Patosi heroiko-tragjik i një romani : [Skifter Këlliçi, "Shtatori i gjëmës së madhe"] / Klara Kodra
362 Midis tekstit dhe nëntekstit, kritikës dhe gazetarisë : përsiatje rreth vëllimit "Kur nënteksti flet më shumë se teksti" të Fran Lleshit / Klara Kodra
363 Mësuesi që sfidoi tri regjime duke mbetur njeri i adhuruar dhe i dashur : të panjohurat e jetës së intelektualit Malo Kodra, miqësia me Lasgush Poradecin dhe mbijetesa në diktaturë / Klara Kodra
364 Shoqes që më la : (ia kushtoj poetes Zhaneta Ogranaja) : poezi / Klara Kodra
365 Prof. Beci derdh mllef dhe insinuata për kolegun tonë Jorgo Bulo : studiuesja e njohur replikon ashpër me gjuhëtarin e shquar Bahri Beci / Klara Kodra
366 Një mozaik shumëngjyrësh shqiptar : libri i Alfred Uçit "Nga një shekull në tjetrin" : [Alfred Uçi "Da un secolo all'altro : cento anni di storia d'Albania visti con gli occhi di un protagonista"] / Klara Kodra
367 Poeti që nuk njohu drejtim tjetër veç realizmit socialist : [Pandeli Koçi] / Klara Kodra
368 Ju rrëfej nënën time, Jolandën, poeten e "huaj" të viteve '30-të : [homazh në 50-vjetorin e ndarjes nga jeta] / Klara Kodra
369 Jolanda Kodra, një figurë poliedrike e kulturës sonë : historia e intelektuales që jetoi dy diktatura / Klara Kodra
370 Serafina Thopia de De Rada et Julie de la Nouvelle Heloise de Rousseau / Klara Kodra
371 S'është ende vonë : poezi / Klara Kodra
372 Shënime rreth çështjes vllahe. Çështja vllahe dhe Konferenca e Londrës (pjesa e dytë) / Klara Kodra; Beqir Meta
373 Sështë vonë : [cikël poetik] / Klara Kodra
374 Kujtim fëmijërie : poezi / Klara Kodra
375 Serembja, një poet që duhet lexuar : në 170 vjetorin e lindjes / Klara Kodra
376 Interesat kombëtare duhen vënë më lart se interesat krahinore : polemikë me letrën e Jonida Çabejt botuar më gazetën 4 maj "Nacional" "Pseudogjuhëtarët...." / Klara Kodra
377 Triptiku i dashurisë : trilogjia romanore e Amedeo Baçit / Klara Kodra
378 Në fillim ata iu sulën... : për vëllimin në dorëshkrim, "Mos u besoni mirazheve" të poeteshës Elida Buçpapaj / Klara Kodra; Faslli Haliti
379 Kundërshtim Boris Pasternakut : si askush tjetër s'e do poezinë sa një rus?! : Lushnja shkollë poezie : [Doktor Zhivago : roman] / Klara Kodra
380 Nasho Jorgaqi u nxitua me hipotezën për Kadarenë / Klara Kodra
381 Intervistë me poetin dhe kryetarin e degës së lidhjes së shkrimtarëve / Faslli Haliti; Klara Kodra
382 Pesha e fjalës shkencore : mbi vëllimin "Shpirti i Fjalës" i akademik Jorgo Bulos / Klara Kodra
383 Historia e dhimbshme e një përkthimi : censura komuniste ndaloi botimin e përkthimeve të shkëlqyera për arsye ideore : [mbi historinë e përkthimit të librit "Ata nuk ishin vetëm" të Sterjo Spasses] / Klara Kodra
384 Krishtërimin e legalizoi Konstandini i Madh, dardano-iliro-shqiptar / Klara Kodra
385 Pasqyrim i letërsisë arbëreshe në "Studime filologjike" / Klara Kodra
386 Arta Kokalari, mbesa e Musinesë ka qenë shtysa e botimeve të mia / Klara Kodra; Albert A. Zholi
387 Mbi librin "Akorde cicërimi" të poetit Qerim Skënderaj / Klara Kodra; Faslli Haliti
388 Në atë kohë "Mjegullat e Tiranës" do të kishin thyer "horizontin e pritjes", do të përbënte risi : veprat duhen gjykuar në kuadrin e kohës, për letrën e hapur të Nasho Jorgaqit Kadaresë / Klara Kodra
389 Trilogjitë e "Dashurisë" dhe "Pasionit" : paraqitje sinoptike e trilogjive romanore të shkrimtarit Amedeo Baçi / Klara Kodra
390 Arti pa mesazh s`mund të ekzistojë, pavarësisht nga fakti se forma në art nuk është as mantel, as rrobë, po mish i gjallë / Klara Kodra; Hasan Gremi
391 Një shfaqje e re e neoromantizmit në letërsinë shqipe : shënim për "Triologjia e pasionit" e Amadeo Baçit / Klara Kodra
392 Si SHBA-të e detyruan regjimin komunist të Tiranës të pranonte pluralizmin politik : çfarë mesazhi i solli Ramiz Alisë nga Uashingtoni Denis De Concini, Kryetar i Komisionit të Helsinkit / Klara Kodra
393 Adina e De Radës dhe Murgesha e DIderoit / Klara Kodra
394 De Radës : poezi / Klara Kodra
395 Poezia e De Radës : autoreferat për mbrojtjen e gradës "Kandidat i Shkencave" / Klara Kodra
396 Poezia e De Radës : disert. për mbrojtjen e gradës "Kandidat i Shkencave Filologjike" / Klara Kodra
397 Evolucioni i temës së qytetit : ''Qyteti i jugut", "Kronikë në gur", "Qyteti pa reklama" : disert. për marrjen e gradës shkencore ''Doktor'' / Alta Haluci (Azizi); Klara Kodra

Afficher le détail des notices cochées      Nouvelle recherche