Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 48 , nombre de notices affichées : 48.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
1 Bibliografi e veprave dhe e punimeve të Anton Nikë Berishës : (të botuara deri në nëntor të vitit 2009) / Labinot Berisha; Mehmet Gëzhilli
2 Vepër e pasur dhe e qenësishme : nëntëdhjetë e dy punime për gjashtëdhjetë e një punime të Anton Nikë Berishës / Labinot Berisha
3 Letërsia si art dhe komunikim poetik : bisedë me Anton Nikë Berishën / Anton N. Berisha; Hasan Hasani; Shabaze Vishaj (Grajçevci); Nazmi Rrahmani
4 Mëvetësi e studimit dhe e krijimit të letërsisë : mbi disa vepra letrare të Anton Nikë Berishës / Isak Ahmeti; Nazmi Rrahmani
5 Roman i bukurisë së pamort dhe i trshtimit të pashuar : Anton Nikë Berisha ''Gjin Bardhela i arbresh & Etja e gurëzuar'' / Labinot Berisha
6 Krijimtari e nivelit të lartë shkencor e artistik : mbi disa vepra shkencore dhe letrare të Anton Nikë Berishës / Anton Çefa; Nazmi Rrahmani
7 Prushi i bukurisë-një përmendore poetike për artin e fjalës : njëzet e gjashtë punime të autorëve shqiptarë dhe të huaj për veprën "Prushi i bukurisë" dhe përsiatje poetike për artin e fjalës të Anton Nikë Berishës / Albana Alia; Labinot Berisha; Sabit Rrustemi
8 Anton Nikë Berisha : bibliografi : (vepra dhe punime) : 1968-2016 / Mehmet Gëzhilli; Labinot Berisha
9 Narrando gli abissi : tre romanzi di Anton Nikë Berisha = Rrëfime të thellësive : rreth tri romaneve të Anton Nikë Berishës / Domenico Corradini Broussard; Anton N. Berisha; Amik Kasaruho
10 Vepra vlerash të mëdha poetike : qasje disa veprave të Anton Nikë Berishës / Isak Ahmeti; Nazmi Rrahmani
11 ( Ri) zbulimi i vlerave të letërsisë arbëreshe : [Anton Nikë Berisha, Mbi letërsinë e arbëreshëve të Italisë] / Ragip Sylaj
12 Pësimi shpirtëror për poetin është më rrënuesi : [Me shkrimtarin dhe studiuesin e letërsisë, Anton Nikë Berisha] / Anton N. Berisha; Lazër Stani
13 Kadareja dhe fryma e ligësisë në "Ora e Shqipërisë" / Abdi Baleta
14 Kadareja dhe fryma e ligësisë në "Ora e Shqipërisë" / Abdi Baleta
15 Gjymtimi i të mëdhenjve : [Anton Nikë Berisha, "Gjymtime dhe shëmtime të letërsisë së arbereshëve të Italisë"] / Petraq Kolevica
16 Studim kualitativ i letërsisë gojore : Libri "Qasje poetikës së letërsisë gojore shqipe" i Anton N.Berishës / Fazli Syla
17 " Hektorët" e përdhosur të kulturës kombëtare : [Anton Berisha, "Gjymtime dhe shëmtime të letërsisë së arbëreshëve të Italisë"] / Mehmet Elezi
18 Deshifrimi i arketipit shqiptar : Romani "Gjin Bardhela i arbresh - Etja e gurëzuar" i Anton Nikë Berishës / Anton Çefa
19 Etja e gurëzuar e Arbrit ose përvijëzim i realitetit, i mitit dhe i ëndrrës / Anton Çefa
20 Si mund të shkruhet një monografi për shkrimtarin e suksesshëm : Anton Nikë Berisha, në studimin monografik "Poezia ër fëmijë e Mark Krasniqit" / Ragip Sylaj
21 Nënë Tereza, protagoniste e romanit "Nëna e dritës" : [autor Anton Nikë Berisha] / Anton Gojçaj
22 Theksim i identitetit kombëtar të shenjtëreshës : recension. Anton Nikë Berisha, "Nëna e Dritës", roman, Shpresa - Prishtinë 2004 / Anton Gojçaj
23 Rrëfimi poetik si bukuri dhimbshurie : [Anton Nikë Berisha, "Gjin Bardhela i arbresh & Etja e gurëzuar"] / Ragip Sylaj
24 Një model i ri i studimit të letërsisë së vjetër : një studim mbi veprën e Pjetër Bogdanit "Retorika dhe letrarësia - teksti i Bogdanit", Anton Berisha / Anton Gojçaj
25 Kontributi i Anton Berishës në integrimin e letërsisë arbëreshe në trashëgiminë shqiptare / Ndue Ukaj
26 Arketipi shqiptar dhe kodet e mbijetesës : [Anton Nikë Berisha, "Gjin Bardhela i arbresh & etja e gurëzuar"] / Lazër Stani
27 Roman i kodit gjenetik dhe i kujtesës biologjike : [Anton N. Berisha, "Gjin Bardhela i arbresh : etja e gurëzuar"] / Eneida Topi
28 " Njëmendësia e fjalëve" si rilindje e kritikës : [Anton Nikë Berisha, "Njimendësia e fjalëve : mundësi interpretimesh letrare"] / Ndue Ukaj
29 Një model i veçantë krijues dhe mendor : [Anton Nikë Berisha, "Njëmendësia e fjalëve"] / Isak Ahmeti
30 Mundësi interpretimesh letrare : shënime rreth librit "Njëmendësia e fjalës" të Anton Nikë Berishës / Ndue Ukaj
31 Anton Nikë Berisha mes shkrimtarëve të pavarur italianë
32 Ja ç'thoshte Ismail Kadare për akuzat e Anton Berishës, më 18 korrik 1998
33 Në kërkim të pavdekësisë, epopeja e Gilgameshit : "Epi i Gilgameshit", shtëpia botuese "Naim Frashëri" , përktheu Anton Berisha, Tiranë 1990 / Feride Papleka
34 Tragjika sublime e vetëflijimit dhe mesazhi i shenjtë i vatrës : mbi romanin "Ferri i lodhun" të Anton Nikë Berishës / Anton Çefa
35 Anton Nikë Berisha, zbulime të reja mbi Eposin e Kreshnikëve : ["Këngë që përligjin pasurinë shpirtërore të shqiptarit e të botës së tij"] / Anton Çefa
36 Mbi veprën e Dr. Anton Nikë Berishës "Këngë që përligjin pasurinë shpirtërore të shqiptarit e të botës së tij" / Anton Çefa
37 Anton Nikë Berisha, barazpeshë e habitshme ndërmjet vlerave etike dhe estetike / Ragip Sylaj
38 Thesaret e "Epit të Gilgameshit" : [vjen e përkthyer në shqip vepra më e vjetër e letërsisë nga Anton Nikë Berisha] / Arjola Hekurani
39 Për intelektin që e di se si fishkëllejnë plumbat! : [Prend Buzhala, "Kode poetike të mbijetesës shpirtërore : mbi romanet për të rritur të Anton Nikë Berishës"] / Adriatik Kallulli
40 " Vegimi i Nënë Terezës që më nxiti të shkruaja" : ["Ujvarë drite në zemër..." / Anton N. Berisha
41 Një antologji për letërsinë e arbëreshëve : Antologjia e Letërsisë së Arbëreshëve është botuar prej pak kohësh në Kozenca të Italisë prej një grupi intelektualësh. Françesko Altimari, Anton Nikë Berisha, Fiorela de Roza dhe Vinçenc Belmonte / Arjola Hekurani
42 Mbi romanin e Anton Nikë Berishës : "Nëna e dritës" / Pren Kola
43 Vizione poetike të etjes për dritë dhe të dashurisë së përjetshme : [Anton Nikë Berisha, "Ujvarë drite në zemër : katërmbëdhjetë pamje të hirit hyjnor të Agnes Bojaxhiut-Nënës Tereze"] / Albana Alia
44 Shpalimi shpirtëror i Nënës Terezë përmes të gërbulurve : për romanin e Anton Nikë Berishës "Dritë në shtjellën e gërbulës (II)" / Griselda Doka
45 Shpalimi shpirtëror i Nënës Terezë përmes të gërbulurve : për romanin e Anton Nikë Berishës "Dritë në shtjellën e gërbulës" / Griselda Doka
46 Shtresëzimi poetik i një krijese të lartë artistike : jehona e romanit "La sete pietrificata" të Anton Nikë Berishës në Itali / Dante Maffia
47 Prani mitologjike - totemike dhe kujtesë rapsodish shqiptare / Gianni Antonio Palumbo; Albana Alia
48 Një lexim dhe interpretim i ri i veprës së Buzukut : [Anton N. Berisha "Meshari-vepër e hartuar nga Gjon Buzuku : studim : con una sintesi in italiano"] / Zeqirja Neziri

Afficher le détail des notices cochées      Nouvelle recherche