Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 62 , nombre de notices affichées : 62.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
1 Zgjimi postkomunist i Pjetër Budit : Botohet "Poetika e Budit", Behar Gjoka / Elsa Demo
2 Gjoka zbulon Budin në shek. XXI : [Behar Gjoka "Poetika e Budit"] / Behar Gjoka; Violeta Murati
3 Zgjimi postkomunist i Budit / Elsa Demo
4 Kujtesa është e shenjtë : [Promovohet Behar Gjoka, "Poetika e Budit"] / Dhurata Hamzai
5 Bashkëkohës me modernitetin : ["Poetika e Budit". Behar Gjoka] / Zyhdi Dervishi
6 Mozaik i zbuluar, ekzemplar në Ballkan : Pushteti lokal në Durrës i dëmton me vetëdije monumentet / Dhurata Hamzai
7 Një jetë nëpër vargjet e Pjetër Budit : [Fituesi i "Pendës së Argjendtë", Behar Gjoka] / Lindita Çela
8 Anton Pashku dhe shkrimtaria "moderne" e Gjokës : [rreth shkrimit të Behar Gjokës "Shkrimtaria moderne", për romanin e Pashkurt, "Oh"] / Kostaq Xoxa
9 " Poetika e Budit" vlerësohet me titullin "Pena e Argjendtë 2003" : intervistë me studiuesin dhe shkrimtarin Behar Gjoka / Behar Gjoka; Ersejla Murati
10 Bashkëkohës me modernitetin : ["Poetika e Budit" Behar Gjoka] / Zyhdi Dervishi
11 Prijatar i poezisë shqipe : [Behar Gjoka, "Poetika e Budit"] / Erion Kristo
12 Kutelin ma zbuloi Martin Camaj : [Behar Gjoka, "Proza e Kutelit"] / Dhurata Hamzai
13 Trebeshina, "Shekspiri" shqiptar : intervistë me studiuesin i cili rrëfen mbi botimin e ardhshëm / Behar Gjoka; Petrika Grosi
14 Trebeshina, ky "Ajsberg" i letrave shqipe : kritiku dhe studiuesi Behar Gjoka, sjell një vëllim kushtuar shkrimtarit disident / Anila Çuli
15 " Trebeshina dhe "ajsbergu" i letrave shqipe" : libri studimor i prof. Behar Gjokës për veprën e Trebeshinës, provokoi dje problemet e letërsisë shqipe / Dhurata Hamzai
16 Udhëtimi i tingëllimave mjediane : [Behar Gjoka, "Kryevepra e Ndre Mjedës"] / Behar Gjoka; Blerina Goce
17 Befasia e profilit të një studiuesi : [Behar Gjoka] / Floresha Dado
18 Kasëm Trebeshina : Vidhet "ajsbergu i letrave shqipe" : [piratohet libri i studiuesit Behar Gjoka, "Kasëm Trebeshia, ajsbergu i letrave shqipe" në librin "Dosja Trebeshina dhe prapaskenat e Lidhjes", të autorit Nuri Dragoj] / Violeta Murati
19 " Mashtrimi i bukur" : studiuesi Behar Gjoka, me romanin e parë në treg / Violeta Murati
20 Zëri poetik i veçantë i një gruaje : flasin studiuesi Behar Gjoka, pedagogia Dhurata Shehri..: Mbrëmje poetike me poezitë e Adriatike Lamit në QNK "Arbnori"
21 Të flasësh për prijësin kur vijon vizioni i tij : [Presidenti Ibrahim Rugova, mbas vdekjes. Materiale] / Dhurata Hamzai
22 Kurthi i së bukurës : [Behar Gjoka, "Mashtrim i bukur"] / Kliton Nesturi
23 Letërsia e shprangosur : shkrimtari dhe studiuesi Behar Gjoka promovon dhe organizon një debat mbi veprën e tij studimore "Sistemi letrar piramidal" / Ermir Hoxha
24 " Sistemi letrar piramidal", ose problemi i socrealizmit në letërsi : [Behar Gjoka, "Sistemi letrar piramidal : shqyrtime teorike dhe tekstologjike] / Dhurata Hamzai
25 Kadare, si duhet rilexuar : [Behar Gjoka mbi veprën e tij "Kadare i rilexuar"] / Behar Gjoka; Ermir Hoxha
26 Një rilexim për të zbuluar të fshehta te Kadare : [në këtë intervistë studiuesi flet për ngacmimet që e çuan drejt librit të tij më të ri "Kadare i rilexuar"] / Behar Gjoka; Admirina Peçi
27 Rileximi, më intereson vepra e ndarë nga Kadareja : studiuesi i njohur tregon për veprën e Kadaresë dhe mënyrën e studimit të tekstit letrar. [Behar Gjoka, "Kadare i rilexuar"] / Behar Gjoka; Petrika Grosi
28 " Camaj, i paragjykuar prej gegërishtes" : [Behar Gjoka, "Rikthimi i Martin Camaj"] / Behar Gjoka; Oliverta Lila
29 [ Mitrush] Kuteli jetoi mes të gjallëve e të vdekurve : ["Kuteli dhe letrarja"] / Behar Gjoka; Fatmira Nikolli
30 Sero sapiunt : ["Rikthimi i Martin Camaj"] / Behar Gjoka; Ben Andoni
31 Humbjet letrare të Kutelit në diktaturë : Behar Gjoka, një libër studimor për shkrimtarin / Alma Mile
32 Në mendimet e zymta dhe trashëgiminë e Kutelit : promovohet vepra "Kuteli dhe letrarja" e studuesit Behar Gjoka / Gerilina Kodheli
33 Kuteli në përshpirtje : promovohet vepra "Kuteli dhe letrarja" e studuesit Behar Gjoka / Violeta Murati
34 Behar Gjoka : Pse duhet shpallur Kuteli [Mitrush] "Nderi i Kombit" / Admirina Peçi
35 Martin Camaj shpëtimtari i gegnishtes / Behar Gjoka; Admirina Peçi
36 Martin Camaj, i keqkuptuari në 85-vjetorin e lindjes : [studiuesi Behar Gjoka për shkrimtarin] / Alma Mile
37 Gjoka dhe shkrimi letrar i Martin Camajt : [Behar Gjoka, "Martin Camaj : shkrimtaria e tij"] / Kastriot Marku
38 Pushteti i fjalës dhe fjala e pushtetit : intervistë me shkrimtarin dhe studiuesin / Behar Gjoka; Blerina Goce
39 Migjeni i heshtur në 100 vjetorin e lindjes / Julia Vrapi
40 Atdheu është djepi dhe varri ku shëtisim : flet studiuesi i letërsisë / Behar Gjoka; Mustafa Nano
41 Trebeshina në 85-vjetorin e heshtur : [intervistë me studiuesin] / Behar Gjoka; Blerina Goce
42 Agolli dhe Kadare në garë të përjetshme, ja kush lexohet më shumë : flasin politikanët dhe artistët / Julia Vrapi
43 " Tabloja e letrave shqipe, premtuese" : intervistë me shkrimtarin dhe studiuesin, Behar Gjoka / Behar Gjoka; Albert Vataj
44 Në pritje të kritikës letrare / Behar Gjoka; Blerina Goce
45 Behar Gjoka : kritika letrare klienteliste, në 54 vepra "i madhi" Kadare ka vetëm 3 kryevepra / Julia Vrapi
46 Autonomia e kritikës dhe anatemës : [Behar Gjoka, "Autonomia e kritikës letrare"] / Albert Vataj
47 Gjoka : lëvdatat në letërsi, lënë në harresë kritikën autonome : [intervistë me studiuesin Behar Gjokambi librin e tij "Autonomia e kritikës letrare"] / Behar Gjoka; Izaura Ndoj
48 Trajtesë moderne e një shkrimtarie moderne : ["Fenomeni Blushi", Behar Gjoka] / Fatmir Gjestila
49 Përse duhet ta lexojmë "Fenomeni Blushi" : ["Fenomeni Blushi", Behar Gjoka] / Mimoza Shqefni
50 "Fenomeni Blushi" dhe "Fenomeni Gjoka" : ["Fenomeni Blushi", Behar Gjoka] / Ilirjan Gjika
51 Vepra e Blushit në këndvështrim kulturologjik : ["Fenomeni Blushi", Behar Gjoka] / Hysni Ndreu
52 " Fenomeni Blushi", a është vërtet politikani-shkrimtar : [kritikë profesionale e studiuesit Behar Gjoka] / Dhurata Hamzai
53 Në ishullin postmodern të Blushit : rreth librit të studiuesit Behar Gjoka, "Fenomeni Blushi" / Albana Alia
54 Behar Gjoka : "Fenomeni Blushi", ana e panjohur e medaljes shqiptare / Behar Gjoka
55 Individualiteti i Behar Gjokës si kritik letrar : "Fenomeni Blushi" / Majlinda Rama
56 Fenomeni "Blushi" dhe fenomeni "Gjoka" / Ilirjan Gjika
57 " Toka e bjerrë" e studimeve letrare : [Behar Gjoka, "Fenomeni Blushi"] / Artan Boriçi
58 Hoxha luftën e bëri për pushtet : përkujtimi më 24 maj i 70 vjetorit të Kongresit të Përmetit. Beqir Meta, Flutura Açka, e Behar Gjoka japin qëndrimet e tyre / Fatmira Nikolli
59 Në kërkim të fenomenit... : [Behar Gjoka, "Fenomeni Blushi"] / Anila Kruti
60 Behar Gjoka : sfida ndaj Ministrisë së Kulturës, shkrimtarë shqiptarë dhe kosovarë së bashku për të zbuluar letërsinë shqipe / Julia Vrapi
61 Përse u ngrit qendra e studimeve "Pjetër Budi" / Behar Gjoka; Dhurata Hamzai
62 " Pasqyra e të rrëfyemit" e Budit, imazh i një reviste të re : organi i ri del në prill. Do të jetë një dritare e mendimit të lirë shkencor, kritik e studimor / Behar Gjoka; Dhurata Hamzai

Afficher le détail des notices cochées      Nouvelle recherche