Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 51 , nombre de notices affichées : 51.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
1 Filozofia e bukurisë : pjesë ditaresh, ese, rrëfime për vetveten / Isuf Luzaj; Xhevat Beqaraj
2 Esenca dhe ekzistenca e Isuf Luzajt / Mimoza Hysa
3 Isuf Luzaj, një shtizë diell mbi atdhenë : optikë biografike, ese, refleksione, opinione... / Zyba Hysa; Gjekë Marinaj
4 Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr. Isuf Luzaj : studim / Vilhelme Haxhiraj (Vranari); Xhevat Beqaraj
5 Ballisti që falenderohet nga Klintoni : [Isuf Luzaj] / Artes Llazani
6 Eseja filozofike e një shqiptari : ["Sëmundjet e shekullit tonë". Isuf Luzaj]
7 Nga Amerika në Kaninë, vjen trupi i atij që kërkoi Parti Socialdemokratike : [Isuf Luzaj] / Zenepe Luka
8 Vdiq Prof. Dr. Isuf Luzaj : [Nga fjala e lamtumirës e Prof. Ismet Elezit]
9 Isuf Luzaj, poet i akuzës, dhimbjes dhe i shpresës : [Isuf luzaj. "Gloria e çmendjes"] / Mexhit Prençi
10 Pësosja morale, burim ndryshimi, zhvillimi dhe preogresi demokratik : Optikë kritike mbi librin filozofik "Sëmundjet e shekullit" të Isuf Luzaj / Mexhit Prençi
11 Si të përsosësh moralisht shqiptarin? : Optikë kritike mbi librin filozofik "Sëmundjet e shekullit" të Isuf Luzajt / Mexhit Prençi
12 Isuf Luzaj : Kthimi i pashmangshëm në vendlindje / Faruk Myrtaj
13 " Në gji e në ballë : Flamur kuq e zi" : Prof. Isuf Luzaj / Xhevat Beqaraj
14 Veprimtaria letrare e shkencore e Prof.Dr.Isuf Luzaj
15 Isuf Luzaj, shqiptari i madh që i tha Jo Enver Hoxhës : Kush është historiani dhe filozofi i famshëm shqiptar në Amerikë që ka shkruar mbi 100 vepra për çështjen shqiptare / Agim Boçari
16 Mendimi filozofik në poezinë e Luzajt : [Isuf Luzaj] / Mexhit Prençi
17 Isuf Luzaj ose kthimi i pashmangshëm në vendlindje / Faruk Myrtaj
18 Kthimi i pashmangshëm i shpirtit të Isuf Luzajt : Të shquar, të mëdhenj, të panjohur / Faruk Myrtaj
19 Një filozof dhe poet ndryshe nga të tjerët : [Isuf Luzaj, 'Përtej të mirës dhe të ligës"] / Xhevat Beqaraj
20 Nën shënjën e Nirvanës : ["Përtej së mirës e së ligës", Isuf Luzaj] / Zimo Krutaj
21 Parafjalë : [lidhur me botimin e librit "Rindërtimi i fuqive shpirtërore" të prof. Isuf Luzaj] / Gjergj Sinani
22 Luzi, shqiptari që u vlerësua nga Regani : Isuf Luzaj jeta e panjohur e historianit dhe filozofit shqiptar në Amerikë ; njeriu që shkruajti mbi 100 vepra për çështjen kombëtare dhe çetifikimi i diplomave të mëdha / Muço Beshaj
23 Në shtëpinë e Isuf Luzajt në Çikago / Agim Shehu
24 Në shtëpinë e Isuf Luzajt në Çikago / Agim Shehu
25 Jeta në mërgim dhe eshtrat në Vlorë : Isuf Luzaj, shqiptari që i tha "ndal" diktaturës / Agim Boçari
26 Është koha për reflektime shpirtërore : [Isuf Luzaj, "Rindërtimi i fuqive shpirtërore : refleksione filozofike" / Këze (Kozeta) Zylo
27 Prof. Dr. Isuf Luzaj filozofi shqiptar me përmasa botërore
28 Një minierë përtej oqeanit : [Isuf Luzaj, prurjet e tij në letërsinë shqipe në fund të viteve '30] / Xhevahir Spahiu
29 Isuf Luzaj filozof me famë botërore / Gjergj Sinani
30 Lista e virtyteve dhe idealeve : [Isuf Luzaj] / Gjergj Sinani
31 Presidenti Regan i jep Medaljen më të lartë për arsim "Profesor i Amerikës" : prof. Isuf Luzaj : te Luzajt fisnikë në Çikago, përndjekur nga komunizmi me dhunë / Agim Shehu
32 Profesori i Amerikës : [Isuf Luzaj] / Redin Hafizi
33 Realiteti dhe dhimbja e poezisë : në numrin e ri të gazetës "Dielli" dy poezi të Dalan Luzaj, shkrimtari që mëshiron cilësitë e profesorit dhe filozofit të shquar, Isuf Luzaj / Këze (Kozeta) Zylo
34 Presidenti i SHBA-ve i jep medaljen "Profesor i Amerikës" : rrezatime aktuale nga prof.Isuf Luzaj / Mihal Gjergji
35 Poet dhe mësues i jetës : [Isuf Luzaj] / Xhevat Beqaraj
36 Luzaj, shqiptari i dënuar nga Stalini e i dekoruar nga Regani : [Isuf Luzaj] / Kledian Lula
37 Dritë mbi figurën e Prof.Dr.Isuf Luzaj / Zenepe Luka
38 Isuf Luzaj, ende një figurë e panjohur
39 A u rehabilitua Isuf Luzaj... ?! : si u vlerësua Prof. Isuf Luzaj me titullin Nder i Klubit "Petro Marko" / Vilhelme Haxhiraj (Vranari)
40 Zyba Hysen Hysa : Analizat, idetë dhe mendimet e prof. Isuf Luzaj në librin "Glorja e çmendjes", janë filozofike, deri në profetike
41 Shpirti i Isuf Luzajt, endur mes rreshtave... / Zyba Hysa
42 Biografia e një filozofi : [Isuf Luzaj] / Nebil Çika (i riu)
43 Nderim në 100 vjetorin e lindjes : [Isuf Luzaj] / Nebil Çika
44 Patriotizmi njerëzor, kulturor dhe ideor i Isuf Luzajt / Ndriçim Kulla
45 Liria e dhunuar nga nxënësit e mi të çmendur Kastro e Çe Guevara : [koncepte abstrakte të një ideali multidimensional i parealizueshëm kurrë në jetë] / Isuf Luzaj
46 Isuf Luzaj, jeta në arrati dhe kulmet e karrierës : [portret] / Novruz Xh. Shehu
47 " Është i rrezikshëm, di shumë gjuhë të huaja" : përndjekja në komunizëm : [Isuf luzaj] / Enver Memishaj (Lepenica)
48 E vërteta e diplomimit të Enver Hoxhës në Francë : bisedë e botuar me rastin e 100 vjetorit të lindjes së filozofit e poetit. Bisedë me filozofin / Isuf Luzaj; Vehbi Bajrami
49 Kosova, arsyeja e dështimit të mbledhjes së Mukjes : rrëfimi i poetit e filozofit, i dënuar nga fashistët e komunistët / Isuf Luzaj; Vehbi Bajrami
50 Natën që iku poeti : kujtime / Isuf Luzaj
51 Kur secili bën "Historia e tij", historia e kombit është në udhëkryq... : [Zyba Hysa, "Isuf Luzaj, një shtizë diell mbi atdhenë : optikë biografike, ese, refleksione, opinione...] / Hamza Hatika

Afficher le détail des notices cochées      Nouvelle recherche