Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 178 , nombre de notices affichées : 50.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
101 " Sedra" e Presidentit dhe fatkeqësia e pronarëve / Mero Baze
102 Nisur nga Durrësi për të pushtuar skenat e botës : [Aleksandër Moisiu] / Alma Mile
103 Aleksandri shpirtëror i shqiptarëve : [intervistë, rreth "shtatores së aktorit të madh" A. Moisiu] / Xhevahir Spahiu; Albert A. Zholi
104 Shtatorja e papërfunduar-pengu i Janaq Paços : [flet gruaja e skulptorit rreth bustit të A. Moisiut] / Lida Paço; Albert A. Zholi
105 Presidenti, paga speciale "bodygardëve" veteranë : [familja "Moisiu" : replikë] / Kastriot Myftaraj
106 Aleksandër Moisiu, "Hamleti shqiptar" që tronditi skenat botërore / Baxhul Merkaj
107 Një karrierë e frikëshme dhe e bukur si një përallë : [Rodiger Shaper "Aleksandër Moisiu"] / Josif Papagjoni
108 Magjia e zërit të Moisiut : [Aleksandër Moisiu; edhe mendime të personaliteteve të shquara për aktorin] / Vangjel Moisiu
109 Gratë dhe tradhtitë e Aleksandër Moisiut : ["Aleksandër Moisiu : legjenda e një aktori : nga Triestja në Berlin e Nju Jork", Rudiger Schaper] / Adriatik Kallulli
110 Aleksandër Moisiu - gjeniu i skenave botërore : in memoriam në 70 - vjetorin e vdekjes [materiale]
111 Hamleti shqiptar "zgjohet" në Lugano : përkujtohet 70-vjetori i vdekjes së Moisiut : [Aleksandër Moisiu]
112 Aleksandër Moisiu, një gjeni i Teatrit Botëror : me rastin e 70 vjetorit të vdekjes / Flori Slatina
113 Sot në Zvicër "lule për Aleksandër Moisiun" : aktori i madh shqiptar i skenës bën 70 vjet që është ndarë nga jeta / Petrika Grosi
114 Moisiu, "Hamleti" që tronditi skenat botërore : përkujtohet shqiptari i madh i skenës. Sot 70 vjet pa aktorin me përmasa botërore : [Aleksandër Moisiu] / Baxhul Merkaj
115 Gjenialiteti i Aleksandër Moisiut, nga loja aktoreske te krijimet poetike / Gëzim Kabashi
116 Dritë e re për origjinën shqiptare të aktorit Aleksandër Moisiut / Belina Budina
117 Për herë të parë drama e Aleksandër Moisiut do të flasë shqip : "I burgosur" drama e Moisiut së shpejti në një teatër shqiptar përkthyer nga Gjergj Vlashi
118 Aleksandër Moisiu : përçapjet për tu quajtur shqiptar: kur dramaturgu kërkonte nënshtetësinë shqiptare / Gjenovefa Puto
119 Aleksandë Moisiu : 1879 - 1935
120 Aktori shqiptar me famë botërore - Aleksandër Moisiu në dokumentetet e huaja / Eqrem Zenelaj
121 Aleksandër Moisiu, rikthimi i Hamletit : [nisur nga përurimi i skulpturës së Aleksandër Moisiut në Vjenë] / Moikom Zeqo
122 Magjiku Aleksandër Moisiu, ishte një triestin apo durrsak? : [përpjekje për të zbuluar origjinën e aktori të famshëm të teatrit] / Paolo Muner
123 Zëra të pavarur Eftimiu ex Machina : të dhëna të reja mbi artin dhe lirimin e Aleksandër Moisiut nga burgu / Ardian-Christian Kyçyku
124 Gjeniu i skenës gjermane : aktorja bullgare Zorka Jordanova, për Aleksandër Moisiun / Elena Atanasova
125 Aleksandër Moisiu, rikthimi i Hamletit : [shkrimi merr spunto nga ceremonia e përurimit të statujës së Aleksandër Moisiut në Vjenë, Austri vepër e skulptorit durrsak Qazim Kërtusha] / Moikom Zeqo
126 Aleksandër Moisiu : shtetësi shqiptare me kusht! Aktor i oborrit të Zogut / Anisa Ymeri
127 Aleksandër Moisiu : si shkruanin paraardhësit / Skënder Luarasi
128 Qazim Kërtusha, skulptori i Moisiut në Vjenë
129 Aleksandri ynë : [Aleksandër Moisiu] / Gjergj D. Bubani
130 Aleksandër Moisiu shtetas shqiptar që nga 1934 / Admirina Peçi
131 Si u bë Aleksandër Moisiu banor i Kavajës më 1934 : dhënia e shtetësisë shqiptare / Kastriot Dervishi
132 Aleksandër Moisiu / Flori Slatina
133 Të panjohurat e mëdha të Aleksandër Moisiut / Esmeralda Bardhyli
134 Aleksandër Moisiu : "Nënë, po më helmoni jetën" : [letra drejtuar familjes pak para vdekjes] / Oliverta Lila
135 Moisiu te "Fati i zi" më 1912 : pak dihet për Aleksandër Moisiun në kinematografi, por ai ka interpretuar në së paku 18 filma [edhe intervistë me studiuesin Abaz Hoxha] / Anisa Ymeri
136 Aleksandër Moisiu në skenat e Berlinit : (copa të zgjedhura nga artikulli i Dr. S. Visokës botuar në revistën "Shkëndija" nr. 3) [edhe një biografi për Vasfi Samimin] / Vasfi Samimi
137 Aleksandër Moisiu gjeni arti i racës shqiptare / Vasfi Samimi
138 Aleksandër Moisiu : kur donte të bëhej Princ i Shqipërisë : teatër / Botohen për herë të parë artikujt e shkruar në revistën "Shkëndija" të vitit 1943 mbi historinë e aktorit të madh : [në shkrim ka edhe vlerësime të artistëve botëror mbi aktorin] / Vasfi Samimi
139 Aleksandër Moisiu [mes Triestes dhe Durrësit : epistolae] : [Sali Hidri]
140 Vasfi Samim Visoka, kundër Luigji Pirandello-s : "Aleksandër Moisiu është shqiptar" : [botohen shënime e artikuj të Vasfi Samimit ku mbron kombësinë shqiptare të Aleksandër Moisiut] / Arjola Hekurani
141 Aleksandër Moisiu, princ i Shqipërisë?! / Vasfi Samimi
142 Aleksandër Moisiu : Letrat për nënën. Dashuri, dhembshuri dhe pengje për mosmarrëveshjet në familje
143 Po ma helmoni jetën ! : 24 letra të panjohura të Aleksandër Moisiut dërguar nënës dhe motrave / Sali Hidri
144 Moisiu, i madh si Ai : në 75-vjetorin e vdekjes së Aleksandër Moisiut / Flori Slatina
145 Aleksandër Moisiu, së shpejti një monografi zbardh jetën e tij / Mehmet Gëzhilli; Fatmira Nikolli
146 Sandro Mayer : "Moisiu, aktor i madh italian nga Trieste" : [deklarata e gazetarit italian mbi origjinën e aktorit Aleksandër Moisi] / Admirina Peçi
147 Shtëpia e Aleksandër Moisiut / Moikom Zeqo
148 Aleksandër Moisiu, aktor i përmasave europiane, ka pohuar vet se ishte me origjinë shqiptare / Baxhul Merkaj
149 Aleksandër Moisiu, përse nuk flet shqip kryeroli Fedja : [drama "Kufoma e gjallë" e leon Tolstoit] / Shpëtim Kodra
150 Ju tregoj monarkun e botës teatrale evropiane të viteve '30 : [Aleksandër Moisiu] / Vasfi Samimi

il y a 28 notices aux les autres pages

Afficher le détail des notices cochées      Afficher les 50 notices suivantes  Nouvelle recherche