Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 58 , nombre de notices affichées : 58.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
1 The Viennese scholar who almost became King of Albania : Baron Franz Nopcsa and his contribution to Albanian studies / Robert Elsie
2 Udhëtime nëpër Ballkan : kujtime nga jeta e Franc Baron Nopça / Franz Nopcsa; Robert Elsie; Ilirjana Angoni; Jonisa Angoni
3 Nopcsa Ferenc-Emlékszám / József Hála
4 V. 3 : Serie scientifica
5 Traveler, Scholar, Political Adventurer : a Transylvanian Baron at the birth of Albanian Indepedence : The memoirs of Franz Nopcsa / Franz Nopcsa; Robert Elsie
6 Reisen in den Balkan : die lebenserinnerungen des Franz Baron Nopcsa / Franz Nopcsa; Robert Elsie
7 article : Fizionomia e fshatit të Shqipërisë Veriore në vështrim të Franz Nopçës : Kumtesë / Ali Muka
8 Nopça, ditari i fshehtë i ndjenjave : Veriu i Shqipërisë në vështrimin e Franz Nopçës / Ali Muka
9 Mirdita në poezinë e Nopçës : Franc Nopça
10 Nopca's thought on tectonics of the Albania / Shyqyri Aliaj; Defrim Shkupi
11 Kush e vrau Franc Baron Nopçën? / Robert Elsie
12 Nopça, "Albania Notizbucher" : [Ditare të Nopçës në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë] / Fiqiri Sejdiaj
13 . : Franc Baron Nopça dhe kontributi i tij në fushën e albanologjisë : të dhëna të tjera për albanologun hungarez / Robert Elsie
14 Shqipëria poetike e Franz Nopçes / Ali Muka
15 Ju rrëfej Baronin tragjik, një mbret të mundshëm : [Franz Baron Nopcsa] / Robert Elsie; Elsa Demo
16 Franz Baron Nopcsa dhe shqiptarët / Robert Elsie
17 Edrejta dokësore shqiptare në vështrimin e F. Nopçës / Mark Tirta
18 Veprimtarë të albanologjisë / Maksim Gjinaj
19 " Shqipëria u bë atdheu im i dytë" : me rastin e 100 vjetorit të ardhjes në Shqipëri të baronit Franc Nopça / Ramadan Përhati
20 Albanologu që ëndërroi kurorën e shqipërisë : [Franz Nopsca] / Nikollë Loka
21 Françesk Nopça / Antonio Baldacci
22 Nopça, mbreti që s'na duhej : [Franc Nopça] / Fabian Morava
23 Ferenc Nopçja, dinosauri i albanologjisë / Moikom Zeqo
24 Baroni Frac Nopça dhe Kongresi i Triestit / Robert Elsie
25 " Hulumtime në terren" në Shqipëri në rastin e udhëtimeve të Johann George von Hahn-it dhe Franz Baron Nopcsa-s rreth mesit të shekullit të 19 dhe në fillim të shekullit të 20. / Kurt Gostentschnigg
26 Baroni gay i dashuruar pas malësorëve : [Franc Nopça. Intervistë me studiuesen e tij, padagoge në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, Tiranë] / Alessia Bergamini
27 Në Kodakun e rrallë të Nopçës : [Shqipëria në fotot e albanologut austro - hungarez Franc Baron Nopcsa, dhuratë e albanologut Robert Elsie] / Elsa Demo
28 Baron Nopça vdekja me Shqipërinë në zemër : albanologu i njohur Franc Baron Nopça, ditaret / Robert Elsie
29 " Udhëtime nëpër Ballkan", hulumtimet e bukurisë shqiptare : kujtime nga jeta e Franc Baron Nopçës / Julia Vrapi
30 Franc Baron Nopça, kujtimet për Shqipërinë e 1905-ës : "Udhëtime në Ballkan"
31 Franc Von Nopcsa, lidhja me Shqipërinë : baroni ishte një aristokrat simpatik nga Austro - Hungaria me shumë pasuri në Transilvani / Nertila Maho
32 Franc Nopça, baroni dashnor i malësorëve shqiptarë : [Franz Nopsca, "Udhëtime nëpër ballkan"] / Violeta Murati
33 Fotot e rralla : Shqipëria dy shekuj më parë [Robert Elsie, "Dritëshkronja - writing in light". Në këtë botim janë përmbledhur fotot e rralla të albanologëve gjermanë] / Admirina Peçi
34 Shqipëria intime : [Robert Elsie, "Dritëshkronja - writing in light". Në këtë botim janë përmbledhur fotot e rralla të albanologëve gjermanë] / Violeta Murati
35 Tek Kanuni shqiptar nuk ka asnjë gjurmë Romane : [albanologu Franc Nopça] / Prelë Milani
36 Udhëtime nëpër Ballkan : kujtime nga jeta e Franc Baron Nopça / Robert Elsie
37 Mes vajzës dhe kanunit : ditarët e hungarezit për Shqipërinë pas vitit 1905 : historitë e vogla që shoqëruan udhëtimin e tij në vendin epik në mes të Ballkanit : [Franz Nopcsa] / Esmeralda Bardhyli
38 Një letër Baronit Ferenc Nopça! / Përparim Kabo
39 Veshja kombëtare shqiptare në studimet e Franc Nopçës / Flamur Doli
40 Drei deutsche Albanologen : G. von Hahn, F. Baron Nopcsa, M. Lambertz. Beschreibungen und Bilder der albanischen Territorien / Albulena Blakaj
41 Në Nënshat me baronin Nopça : shënime vrojtimesh vetjake : 1907 / Pal Dodaj
42 Miku i Kolec Markut : [dorëshkrimi i gjetur në Bibliotekën e Vjenës, nga Androkli Kostallari në 1963 - 64, "Poezi të Kolec Markut" autori i këtij vëllimi ishte "Miku i Kolec Markut" Franc Nopça] / Ndue Hoti
43 Shqiptari nga Reka e Epërme i fotografuar nga i dashuri i albanologut Franc Nopca / Kristi Pinderi
44 Drama e përgjakshme e 26 prillit 1933... : mbi vrasjen e një prej themeluesve të albanologjisë, Baronit Nopça / Robert Elsie
45 Skëndo i blinte me 100 franga ari dorëshkrimet nëpër Europë : [intervistë mbi ekspozitën e dorëshkrimeve të Franz Baron von Nopcha-s] / Afërdita Sharrxhi; Dhurata Hamzai
46 Baroni i kryengritësve shqiptarë : [Franc fon Nopça (1877-1933)] / Fatos Baxhaku
47 Nopça-dinosauri intelektual i vetmuar i shqiptarëve : libri me poezi i Nopçes për Shqipërinë dhe shqiptarët : [dorëshkrimi "Getichte" gjetur prej Eqrem Çabejit e Androkli Kostallarit në arkivat e Vjenës, poezi nga harku kohor 1885-1932, për autor mbajnë emrin e mikut të tij, Kolec Marku] / Moikom Zeqo
48 Si erdhi Protopeiria.. Së shpejti, 6 vëllimet e Blloknoteve "Albanien" të baronit Nopcsa : vjen në shtëpi "Protopeiria", fjalori 3 gjuhësh i Kavaliotit / Aurel Plasari; Adrian Thano
49 Franc Nopça, dashnori i malësorëve shqiptarë : albanologu zbulohet në kujtimet e tij "Udhëtime në Ballkan" edhe si dashnor i malësorëve shqiptarë / Violeta Murati
50 Kush ishte Bajazid Elmaz Doda : [një nga lidhjet më tronditëse në jetën e Nopçës, është shqiptari Bajazit Elmaz Doda] / Robert Elsie
51 Baron Franc Nopça, si i zbërtheu besimin dhe bestytnitë e shqiptarëve të Veriut : "Pikëpamjet fetare, doket dhe zakonet e Malcisë së Madhe. Me disa veçanti nga krahina e Zadrimës dhe nga Shkodra", vepër e përkthyer nga Mihal Zallari]
52 Baron Nopça : ritet e mortit në Malësinë e Veriut / Franz Nopcsa
53 Franc Nopça rrëfen Shqipërinë e një shekulli më parë : shënimet e albanologut në një botim të Qendrës Albanologjike : [Pikëpamje fetare, doket dhe zakonet e Malcisë së Madhe : me disa veçanti nga krahinat e Zadrimës dhe nga Shkodra] / Alma Mile
54 Kush ishte Prend Doçi - Abati i Mirditës : si e vlerësonte Gjergj Fishta dhe Franc Nopça. Abati që braktisi detyrën fetre prej asaj atdhetare / Albana Lifschin (Mëlyshi)
55 Kush ishte Prend Doçi - Abati i Mirditës : si e vlerësonte Gjergj Fishta dhe Franc Nopça. Abati që braktisi detyrën fetare prej asaj atdhetare / Albana Lifschin (Mëlyshi)
56 Të zbulosh Shqipërinë nëpërmjet fotografisë : një rrugëtim i i gjatë i shqiptarëve në lentet e fotografëve të huaj që nga shpikja e "dritëshkrimit" (I) / Bajram Peçi
57 Nopça, jepte vendime në çështjet e kanunit : ai shuante çdo sherr : 13 vitet shqiptare të etnologut të shquar austro-hungarez : erdhi 26 vjeç në Malësi / Mark Tirta
58 Franc Nopça, një baron hungarez në Shqipërinë e Veriut : botohen kujtimet e etnografit, shqipëruar nga Mihal Zallari, "Fiset e Malësisë së Shqipërisë veriore dhe e drejta zakonore e tyre" / Alma Mile

Afficher le détail des notices cochées      Nouvelle recherche