Présentation succincte des notices trouvées

Nombre de notices trouvées : 42 , nombre de notices affichées : 42.
La notice détaillée sera affichée si vous cliquez sur sa présentation succincte.Vous pouvez également cocher les notices et cliquez sur le bouton "Afficher le détail des notices cochées" pour en voir une présentation détaillée.
1 Njerëz të shquar të lashtësisë / Plutarchus; Shpëtim Çuçka
2 Pyrrhos / Pierre Lévèque
3 Pirro : jetët paralele / Plutarchus; Sotir Papahristo; Pjerin Logoreci
4 Gli Stratagemmi / Sextus Julius Frontinus; Roberto P. Vaglia
5 Temistocle, Aristide, Annibale, Catone. Storia della Repubblica Romana / Cornelius Nepos; Eutropius; Francesco Marinelli
6 Evtropi breviarivm ab vrbe condita / Eutropius; Franciscus Ruehl
7 Plutarchus Leven van Pyrrhus : Historische Commentar / Arie Bastiaan Nederlof
8 Storia antica e romana : versione ridotta a lezione migliore arricchita di annotazioni... / Charles Rollin
9 Vol. 2 : Epoche III e IV
10 Tom. 4 : Epoca IV : tempi antichi
11 History of Pyrrhus / Jacob Abbott
12 Pyrrhus / Jacob Abbott
13 Storia universale sacra e profana : continuata e proseguita sino a'tempi nostri : tradotta dal francese in italiano / Jacques Hardion; Simon Nicolas Henri Linguet
14 Storia antica e romana : versione ridotta a lezione migliore arricchita di annotazioni... / Charles Rollin
15 Storia antica e romana : versione ridotta a lezione migliore arricchita di annotazioni... / Charles Rollin
16 T. Livii Opera quae supersunt obscuriorum locorum interpretationibus, et selectis adnotationibus illustrata ab J. B. L. Crevier Cum ejusdem Supplementis in postremos Libros ex recensione Arn. Drakenborkii. Editio postrema in sex tomos distribuita, Cui, praeter ea omnia, quae sequenti pagina, & epistola indicantur, nunc primum accedit Fragmentum libri XCI. Nuper inventum, in Biblioteca Vaticana & Scholiis illustratum a Vito M. Giovenazzio / Titus Livius
17 Hyrje në historinë e Shqipërisë : Pirroja pushton Italinë / Kristo A. Dako
18 Mbretërimi i Pirros së Epirit : roman / Resmi Osmani; Salushe Osmani
19 Alexander's Empire / John Pentland Mahaffy; Arthur Gilman
20 Shkrime historike : (nga Egjypt'i vjetër deri tek shpallja e Pamvarsis së Shqipnis) / Mustafa Kruja; Viola Robo
21 Pyrrhus / Jacob Abbott
22 Pyrrhus / Jacob Abbott
23 Compendio dell' Istoria Greca : cominciando dai tempi eroici fino alla riduzione della Grecia in provincia Romana
24 Il Libro XLV delle"storie" / Titus Livius; Alessandro Annaratone
25 Ancient Epirus / Pierre Cabanes; Nicholas G. L. Hammond; Apostolos N. Athanassakis; Al. N. Oikonomidis
26 Pirro : njerëzit që bënë histori / Jacob Abbott; Sotiraq Prifti
27 Gli Elogi vite brevemente scritte d'huomini illustri di guerra, antichi, et moderni di Mons. Paolo Giovio vescovo di Nocera, onde si ha non meno utile & piena, che necessaria & uera cognitione di infinite historie non uedute altroue : tradotte per M.Lodovico Domenichi / Paolo Giovio
28 Gli Elogi vite brevemente scritte d'huomini illustri di guerra, antichi et moderni, di Mons. Paolo Giovio vescovo di Nocera; onde s'ha non meno utile & piena, che necessaria & uera cognitione d'infinite historie non uedute altroue : tradotte per M.Lodovico Domenichi / Paolo Giovio
29 Legjenda e Pirros së Epirit : jeta dhe veprat e heroit shqiptar që fitoi dhjetra beteja dhe u mund nga një tjegull
30 Pirro i Epirit, madhështia shqiptare e antikitetit / Erjon Fisniku
31 Venivano : Venivano dalla via Egnazia gli albanesi di 2000 anni fa / Ermanno Capani
32 Edhe një herë për Pirron e Epirit : [debat në distancë, në një gazetë greke është shkruar lidhur me figurën e Pirros] / Mexhit Kokalari
33 Rruga që "mban peng" qytetin e të dashurës së Pirros së Epirit : [Antigonea] / Petrika Grosi
34 Tre "ftesat tarantinase" për tre epiriotët e mëdhenj dhe tre histori të ndryshme : aspekte nga fushatat e Aleksandrit, Pirros dhe ekspedita e Gj. K. Skënderbeut në Italinë e Jugut / Agron Luka
35 Epiri, emërtimi i vjetër i fjalës Shqipëri / Mexhit Kokalari
36 Roli i peshkopëve në rritjen e dhunës ndaj shqiptarëve : kush ishte Pirro i Epirit? Flasin historianët / Mexhit Kokalari
37 Madhështia e Pirros së Epirit : shënime rreth romanit "Mbretërimi i Pirros së Epirit" i autorit Resmi Osmani / Shpend H. Topollaj
38 Madhështia e Pirros qëndron në faktin se ai diti të kuptojë drejt kohën dhe historinë / Mexhit Kokalari
39 Mbreti Glauku i jep foshnjës Pirro mbrojtjen "Mbreti i ilirisë" : [analizë e një gravure] / Gëzim Llojdia
40 Një gravurë e veçantë : Glauku i jep foshnjes Pirro mbrojtjen e tij / Gëzim Llojdia
41 Historia sipas Mustafa Krujës : [Shkrime historike : nga Egjypt'i vjetër deri tek shpallja e Pamvarsis së Shqipnis
42 Pyrrhi Regis Epirotarvm Expeditiones [material hartografik] : per Macedoniam, Italiam, Siciliam et Peloponesvm ex Plutarcho ; Authore P[ierre] Du Val Abbavillæo, Christianissimi Galliarum Regis Geographo; Apud P. Mariette via Iacobea sub jnsigno Spei; Cum Priuilegio Regis ad vicennium. / Pierre Duval

Afficher le détail des notices cochées      Nouvelle recherche