Paraqitje e shkurtër e regjistrimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 68 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 50.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.
1 Kohë e pamjaftueshme : kujtime / Helena Kadare
2 E marrosur pas të marrosurit Kadare : [Intervistë me Elena Kadarenë] / Helena Kadare; Telnis Skuqi
3 Kështu e njoha Ismailin : [Kadare] / Blendi Fevziu
4 Elena Kadare, si përkthyese e talentuar : Shënim për dy libra të përkthyer nga frengjishtja "Dashuri e vonuar" dhe "Tri gra" / Myzejen Çullhaj (Konduri)
5 Issac Bashevis Singer, magjia e prozës Yiddish : Libri "Dashuri e vonë" përkthyer nga Elena Kadare
6 Helena Kadare : Si i përjetova "Pashallarët". - Pjesë e dëshmisë së Helena Kadaresë për librin "Pashallarët"
7 Ju rrëfej first lady - n : [Christopher Andersen, "Zhaklinë Kenedi", përkthyer nga Elena Kadare] / Çerçiz Loloçi
8 Zëri femëror në letërsinë shqipe : Gruaja personazh te shkrimtarEt Elena Kadare, Elvira Dones, Mira Meksi / Suzana Çapriqi
9 " Si u martuan Elena dhe Ismail Kadare" / Pëllumb Çabej; Petrika Grosi
10 " Rrëfim i paturpshëm : [Junishiro Tanizaki "Rrëfim i paturpshëm", përkth. Elena Kadare]
11 20 vjet presim që ta çojmë "Nobelin" në Tiranë / Helena Kadare; Ilir Bushi
12 " Shosha" : Helena Kadare sjell në shqip romanin e njohur të Isaac Bashevis Singer / Esmeralda Bardhyli
13 Helena Kadare sjell "Shoshën", çifute : veç romanit "Shosha", përkthyesja do të ribotojë edhe tregimet e Singerit / Petrika Grosi
14 Suksesi i Helena Kadaresë si përkthyese e Singerit : [romani "Shosha" i Isaac Bashevis Singer) / Dhurata Hamzai
15 Halena Kadare, sjell një "Shoshë" për të parë çifutët : [Isaac Bashevis Singer, "Shosha"] / Anduela Nika
16 Helena Kadare përkthen sërish nobelistin Singer : [Isaac Bashevis Singer "Çertifikata"] / Dhurata Hamzai
17 Ismail Kadareja, ne dhe Brodueji / Bedri Alimehmeti
18 Kadare përballë pasqyrës së Elenës : Elena tregon për impenjimet e saj dhe çka nuk dimë për Ismailin / Helena Kadare; Edi Lesi
19 Kur sakrifikova Helenën për Byronë Politike : [rreth shkrimit "Vepra e Kadaresë nuk pranon asnjë kadastër" që u botua në gazetën " Zëri i popullit", 5 shkurt 1991] / Zija Çela
20 Ju tregoj takimet me Helena dhe Ismail Kadarenë : shënimet e një shkrimtareje që jeton në SHBA / Rozi Theohari
21 Një çaj me Kadarenë : në Paris, te një kryeshenjë shqiptarie / Monika Shoshori (Stafa)
22 Vepra e Kadaresë me subjekt tollonat dhe shkrimtarët spiunë / Roland Gjoza
23 Kadareja kërkonte libra të ndaluar, Elena mbante radhë për mish : [jeta dhe vepra e shkrimtarit gjatë kohës së diktaturës] / Roland Gjoza
24 Elena dhe Ismail Kadare rrëfejnë dashurinë / Duncan Fallowell
25 Kohë e pamjaftueshme, jeta me Ismailin : rreth botimit të librit të fundit "Kohë e pamjaftueshme : kujtime" / Helena Kadare; Admirina Peçi
26 Deklaratë dashurie një shkrimtari të zymtë : Helena Kadare "Kohë e pamjaftueshme " (Le Temps qui manque) / Jean-Louis Gouraud; Fatmir Alimani
27 Një libër sa një monument : [Helena Kadare, "Le temps qui manque" (Kohë e pamjaftueshme : kujtime) ] / Bajram Sefaj
28 Ju rrëfej testamentin tim letrar dhe jetën me Ismailin : intervistë me shkrimtaren e njohur e cila thekson se bota iu takon femrave / Helena Kadare
29 Jeta ime me Kadarenë dhe universi i letërsisë : [Helena Kadare, "Kohë e pamjaftueshme"] / Helena Kadare; Ilir Bushi
30 Cilat janë emrat e dashnoreve të Ismailit që Helena i përmend në librin e saj, përse i rrëfen tani : [Helena Kadare, "Kohë e pamjaftueshme"] / Kastriot Myftaraj
31 Dy Kadaretë në një kryevepër : [Helena Kadare, "Kohë e pamjaftueshme" : kujtime] / Luan Laze
32 Të pathënat e jetës sime me Ismailin [Ismail Kadare] / Helena Kadare; Arta Marku
33 Ju tregoj "manitë" e vogla të Ismalit [Ismail Kadare] / Helena Kadare; Arta Marku
34 Helena Kadare : "Kohë e pamjaftueshme : kujtime" / Agim Janina
35 Librat e [Edi] Ramës dhe [Blendi [Fevziut], vepra të përkohshme : të pavërtetat e librit të Helenës [Kadare], ja konflikti im me Ismailin [kadare] / Rexhep Qosja; Alfred Peza
36 Me [Ismail] Kadarenë nuk na ndau letra për [Sali] Berishën siç ka shkruar Helena [Kadare] / Rexhep Qosja; Alfred Peza
37 Helena e Tiranës : [për autoren Helena Kadare] / Çerçiz Loloçi
38 Ballafaqime : [Elena Kadare, "Kohë e pamjaftueshme"; Edi Rama, "Kurban"] / Ardian Vehbiu
39 Ka qenë Helena ajo që iu ngjit Kadaresë e jo Kadareja Helenës : shkrimtari Naum Prifti rrëfen se si ka lozur rolin e mlesit në njohjen e çiftit Kadare / Naum Prifti; Zenepe Luka
40 " Kurbani" i Ramës dhe "Kujtimet" e Kadaresë / Ardian Vehbiu
41 Kohë... e pafundme : [Helena Kadare "Kohë e pamjaftueshme : kujtime"] / Beqë Cufaj
42 Kur shoqëroja Helenën në takimet e fshehta me Ismailin : shoqja e fëmijërisë tregon sekretet me shkrimtaren pas daljes së librit me kujtime "Kohë e pamjaftueshme" / Meri Lalaj; Roland Qafoku
43 Si duhet t'i lexojmë kujtimet? : [mendime rreth librit "Kohë e pamjaftueshme" të Helena Kadaresë] / Ardian Ndreca
44 I vetëm në luftën kundër krijimit të ç'njeriut : shënime për veprën "Kohë e pamjaftueshme" të Helena Kadares / Thanas Gjika
45 " Nuk shkoj në gjyqin e Rajmonda Bulkut" : [Helena Kadare në një intervistë lidhur me debatet që ka ngjallur botimi i romanit "Kohë e pamjaftueshme"] / Helena Kadare; Fernada Cenko
46 " Takimi im me Kadarenë s'ishte për pajtim me Qosjen" : [libri me kujtime i Helena Kadaresë "Kohë e pamjaftueshme", dëshmia e Agim Vincës] / Agim Vinca
47 Kuraja dhe sinqeriteti i Helena Kadaresë : një rrugë për të zbuluar labirinthet e shkrimtarit : [mendime rreth romanit "Kohë e pamjaftueshme"] / Miranda Haxhia
48 Helena Kadare : jeta ime në krah të Ismailit : në shqip libri me kujtime i shkrimtares e bashkëshortes së Ismail Kadaresë "Kohë e pamjaftueshme" / Alma Mile
49 Ismail Kadare dhe femrat, Helena tregon nga mospërmbajtja seksuale, tek koleksionimi e pasiviteti : [Helena Kadare "Kohë e pamjaftueshme : kujtime"] / Donika Dabishevci
50 Koha e pamjaftueshme e Helena Kadare, nuk mund të kthehet në një kohë tb tepërt për shqiptarët / Sali Leka

Ka 18 regjistrime në faqen tjetër

Show details      Next 50 hit(s)  New search